![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
aj no nie mów że tego nie jadłaś jak byłaś mała??
![]() przeraźliwie słodkie mleko zagęszczone ![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
to mój wczorajszy jadłospis:
Iśn - 200 ml kefiru, 2łyż otrębów pszennych, 2łyż siemienia lnianego, 2łyż muesli (takiego Biedronkowego), 2łyż pestek słonecznika, garść rodzynek IIśn - szklanka arbuza,kiwi,nektarynka, 2łyż otrębów pszennych, 2łyż siemienia lnianego, 2łyż pestek słonecznika + szklanka mleka zsiadłego o - zupa jarzynowa p - jabłko k - 4 plasterki grillowanej cukinii, pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek papryki, 1/3 (z kotleta) grillowanego schabu + ok. 100g białego chudego sera Może być??
06.08.2007 <-- start --> cel : zdrowe odżywianie ![]() ![]() ![]() bez słodyczy: dzień 13 (max. 9 dni) rekord ![]() bez napadu: dzień 1 (max. 7 dni) ![]() ![]() Edytowane przez *Ptysia* Czas edycji: 2007-07-11 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
dziś zaczęło się tak:
U I śn - 350g zsiadłego mleka, pół szkl. arbuza, pół nektarynki, pół kiwi, 4 łyż. otrębów pszennych, 2 łyż. siemienia lnianego, 2 łyż. pestek słnecznika, 3łyż rodzynek, 4 kromki pełnoziarnistego chleba razowego (1 kromka z masłem ![]() ![]() na II śn planuje wypić sok pomidorowy (bo dziś do 16 w bibliotece jestem), potem miseczka (albo 2) zupy jarzynowej, a na kolacje jajko (tylko nie wiem czy na miękko czy na twardo?) z warzywami ![]() wiem,że dużo zjadłam na śniadanie, lae ja tak muszę, żeby potem o 11 nie być głodna jak wilk ![]() tak ogólnie to może być? bo ja się kompletnie nie znam ![]()
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ser jaki? może być zwykły żółty? czy jakiś specjalny? ![]() chyba jajek muszę więcej jeść ![]() wczoraj: śn: owsianka z jogurtem brzoskwiniowym, kawa z mlekiem II śn: barszcz z warzywami obiad: Lasania ze szpinakiem i twarogiem, surówka z kapusty pekińskiej i kalarepy, sok marchwiowy świeżo wyciskany kolacja: leczo z pomidorów, papryki i cebuli <wiem, nie ma białka ![]() ![]() dziś tylko owsianka rano bo idę do szpitala, ciąg dalszy moich jadłospisów jak wrócę, bo an razie nie będę mieć na to żadnego wpływu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
ŚN; 2 kromki razowca, jedna z serem żółtym i pomidorem, druga z polędwicą z indyka i też pomidorem
![]() IISN; baton bounty hehe, princessa kokosowa -z koleżanką byłam:P obiad; kasza gryczana, klopsik mielony( wielkości kotleta):P w sosie grzybowym +sałata, nektarynka podwieczorek; bułka grahamka z serem białym i dzemem porzeczkowym, kawałek arbuza? kolacja; 2 kromki żytniego z jakaś rybką ![]() cel......przytyć.... jej jak ja się boje że pójdzie mi nie tam gdzie trzeba... poprzez redukcje, utrzymanie, doszłam do przytycia <zła> |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
poniedzialek 9 lipiec:
ok.7.50 - kilka suszonych moreli, kilkanascie orzechów nerkowca 10.00 serek twarozkowy piatnica z peczkiem pokrojonych rzodkiewek, 4 male ogoreczki malosolne, 2 kromki razowego chlebka na zakwasie, 0.5l herbatki zielonej 13.45 4 malutkie nektarynki dopisane 15.10 lunch - 2ogorki szklarniowe,kromka razowca, 120g koreczkow po kaszubsku (odsaczylam z oleju i olej z cebulka generalnie zostawilam,chociaz mysle ze na przyszlosc to chyba w occie bylyby lepsze na redukcji?) 18.00 obiad 2 cienkie nalesniki (ciasto z platkami owsianymi na 1 jajku i 1 lyzka brazowego vcukru)=- jeden z prazonymi jablkami i powidlami sliwkowymi jeden(wiem to chyba nie powinnam ale mialam strasznego smaka), szklanka mleka 19.30 podwieczorek kubek barszczu czerwonego domowej roboty, 3ziemniaki, mala porcja mizerii na jogurcie naturalnym. wtorek 10 lipiec zjadłam: ok. 9.30 mleko acidofilne 400ml truskawka, 3kromki chleba zytniego, 1 pomidor. ok.13:00 120g koreczki sledziowe, 2kromki razowca ok.19.00 1 i 1/4 kawalka lososia na malej ilosci tluszczu(kawalek wielkosci 2/3 kromki malego razowca), 2/3 filizanki sosu warzywno grzybowego, salata +mizeria srednia porcja - na jogurcie naturalnym,3ziemniaczki, pol kromki razowca z prazonymi jablkami. środa 11 lipiec 8.30 koleczka wielozbozowe 2 garscie, mleko acidofilne naturalne 200g, 9.00 2kromki chleba zytniego z salata, pomidorem i plasterkiem sera salami, 0,5l herbaty zielonej, 1szklanka wody mineralnej (chyba powinnam była to rozdzielić na 2 posiłki? ale niedobrze mi było od mleka acidofilnego..) 13:00 serek wiejski piatnica 150g z 1 pomidorkiem i szczypiorkiem. 2,5kromki chleba zytniego z serem salami. bez masla oczywiscie. 0,5l herbaty mietowej, kolejna szklanka wody. (chyba za duzo chleba zjadlam dzisiaj?)
Nie ma rzeczy niemożliwych, niemożliwe zajmują tylko więcej czasu Edytowane przez vicky80 Czas edycji: 2007-07-11 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Dzis moj pierwszy dzien kiedy zabieram sie ostro za siebie! Trzymajcie kciuki!
![]() sroda 11 lipiec: 8- musli z mlekiem, kawa 13-salatka z kurczakiem i slonecznikiem, 5 truskawek, jablko 15-pomarancz, jogurt 18-19- kolacja w wykonaniu mojej host rodzinki... ciekawe co tym razem...
#430 |
Zakorzenienie
|
S; owsianka, rogal, nekatrynka
IIS: grahamka z szynką, serem i ketchupem O: tunczyk z puszki (poł puszki), kilka plastrów cukini duszonej.
#431 |
Zadomowienie
|
śniadanie:
makrela wędzona kawa z mlekiem activia truskawkowa obiad: 4 kotleciki sojowe z panierką ;/ salata pekińska, pomidory, śmietana to narazie tyle, na kolację serek wiejski a zaraz pewnie jablko |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
u mnie w domu remont, dostepu do kuchenki brak :P
śn: *jogurt kokosowy 125g + kawa oB: *500ml maślanki + płatki frutina + borówki amerykanskie *kawa |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Redukcja:
Sniadanie: pół szklanki płatków owsianych, mały jogurt, 2 jabłka IIśniadanie: kawałek duszonego mięsa Obiad: Ryba (2 filety) plus sałatka z pomidora, sałaty, małosolnego i garści pestek słonecznika z oliwą i cytryną Podwieczorek: gotowane jajko z chrzanem Kolacja: serek wiejski
#434 |
Zakorzenienie
|
R
Iś serek wiejski + pól ogórka + zioła + pól małego pomidora pokropionego oliwą z oliwek IIś: 2 plasterki żółtego sera+ ogórek O: Omlet z dwóch jajek usmażony na łyżeczce oliwy i dwie łyżki duszonych pieczarek + ogórek w plasterkach do tego P: Szklanka kefiru z ziołami i pestkami słonecznika K: tuńczyk w sosie własnym z pomidorem, ogórkiem i polany oliwą z oliwek
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
W dalszym ciągu przytycie ;p
Ś: Płatki otrębowe z mlekiem *jabłko 2śn: 2 kromki chleba+200g wiejskiego O: 2 gołąbki, kromka chleba z masłem orzechowym, twarożek domowy P: Paczka musli 'vitella' truskawkowych (50g), 180g serka homo naturalnego, duża zielona papryka K: Duża buła z tuńczykiem i twarogiem+? Kawa i pepsi light nie wliczam ![]()
In my head the flesh seems thicker Sandpaper tears corrode the film... ...And I need you now somehow, And I need you now somehow. Edytowane przez Mangolina Czas edycji: 2007-07-11 o 16:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Czy serek wiejski 200g+garść rodzynek+niecała garść słonecznika+niecała garść płatków owsianych, to jest dobre śniadanie na redukcję czy raczej coś w nim zmienić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Zmienić. Nie łączymy ww z tłuszczami, rodzynki out najlepiej... i.. dodać warzyw/owoc.
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
ciąg dalszy
P: pol grahamki z serem i szynką, wiesjki z połowką banana K: jajecznica z 1,5 jajka (2 białka, 1 żóltko)
#439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Kasiu czy ja dobrze przeczytałam ?? Redukcję?? A z czego Ty się chcesz redukować, przecież masz świetną figurę
![]() ![]()
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Niby jestem na redukcji ale prosze powiedzcie mi czy może być taki jadłospis bo sama nei wiem:
Ś: grahamka z serkiem wiejskim 2Ś: pół litra jogurtu truskawkowego (byłam w pracy i nie miałam możliwości na cos innego) O: filet z piersi kurczaka, 2 małe ziemniaki, 1,5 pomidora P: pół bułki z ziarnami z twarogiem, szczypiorkiem i 2 plasterki pomidora K: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem, pół bułki z ziarnami |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chodzisz o 21 spać? ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój podpis - już zresetowany jak widać ![]() To z datą - 3 tyg. low carb, a cyferki na dole dni bez wstrętnych słodyczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
witam ponownie oto mój dzIsiejszy jadłospis prosze o ocene
ś:przez fakt ze wstałam o 10 tylko kawA obiad:zupa z piersia z kurczaka z makaronem i warzywami na bulionie z kostki podwieczorek po 15min bierzni i 60 brzuszkach to grillowana faszerowana papryka z pieczarkami jajkiem cebulka kolacja:porcja kalafiora z 5 rózek pół pomidora i 6 plastrów oghórka zielonego
#447 |
Rozeznanie
|
sniadanie: jogurt malinowy z otrębami
obiad: niewielki kawałek łososia smażonego (obranego z panierki) i fasola w sosie pomidorowym podwieczorek: mała impreza była więc grzechy- lód w polewie czekoladowej, minimalny kawałeczek ciasta czekoladowego i łyżka jogurtowego musu truskawkowego kolacja: 3 wafle ryżowe z musztardą, papryką, ogórkiem i 2 małe pomidorki i przed snem pół szklanki ciepłego mleka 1% z cynamonem, lepiej mi się ostatnio po nim zasypia
#448 |
Zakorzenienie
|
Ale Wy macie fatalne te jadłospisy, co jeden to gorszy
wiedziałam, ze wklejenie schematu nic nie da ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
o kurza twarz Pingwinku teraz strach wklepi jadlospis ale zaryzykuje
![]() dodam,ze jestem na redukcji i czytalam Twoj schemat (za malo w nim wegli jak dla mnie na sniadanie troche). A wiec S (nasiakniete przez noc) 2 plaskie lyzki otrebow pszennych,2 lyzki platkow sojowych,2 lyzki nat activii,2 lyzki serka typu figura,lyzeczka kawy,slodzik i to zalane mlekiem.Przez noc nasiaklo i taki pyszny mus sie zrobil ![]() II S bedzie kawalek wczorajszego omleta :jajka,groszek,cebula,kuk urydza. lunch salatka z tofu oryginalnego,kukurydzy i groszku obiad bedzie 2 nogi grillowane z kuraka bez skory i salatka z warzyw prosze o ocene uprzejmie ![]()
#450 |
Zakorzenienie
|
nie da sie ocenić makroskłądników bez gramatury, nie wiem czy kalorycznośc jest odpowiednia - trochę tego mało
figurę odradzam, bo bardzo przetwrzona i ma wyokie ig jeśli chudniesz jedząc strączkowe i skrobiowe to oki, ale u wielu osób takie warzywa strasznie negatywnie wpływaja na efekty starszna rozbieżnośc w objętości posiłków: 2 uda to ponad 30g białka a taki serek figura to moze ma z 16 brak tłuszczy brak zielonych ( najbardziej wartościowych warzyw) malo pelnowartościowego białka a tak na marginesie: nie jestem jakimś fanatykiem diety 10PŻ, w węglowodanach nie ma nic złego, po prostu sporo osób jedząć ww w innych porach niż okres potreningowy nie chudnie dietę dobiera sie indywidualnie: jak ktos chudnie jedząc tabliczkę czekolady i pizzę to oki, ale to wyjątki jakbym Wam napisała co na redukcji je mój mąż typowy hardgainer to byście padły ![]() bo najważniejsza jest odpowiednia kaloryczność!!!!! nie za duża i nie za mała - taka aby organizm zmusić do siegania po zapasy, ale nie dawać mu sygnału, ze czeka go głód oraz trening przede wszystkim siłowy - bo własnie trening silowy a nie aeroby jest podstawa redukcji
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.