Z pewną taką nieśmiałością... :-D - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 19:06   #421
viktorej
Wtajemniczenie

Dot.: Z pewną taką nieśmiałością... :-D

No i w końcu doczekałam się. Już straciłam nadzieję, że zobaczę coś nowego. Zaglądałam do twojego wątku, ale jak zobaczyłam datę ostatniego wrzutu, pomyślałam sobie, że te twoje zakupy w silveksie robisz z sentymentu do paciorków i tak je sobie kolekcjonujesz . A tu o, proszę, działasz .
Agaty są boskie! Wszystkie bez wyjątku są piękne. A poprzedni wrzut kwiatowy też pochwalę przy okazji . Bardzo oryginalne i ciekawe prace. Ja uzbierałam trochę takich kwiatków i tak sobie leżą już rok w pudełeczku i za grom nie mogę ich wykorzystać. Tobie świetnie się to udało.
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 19:21   #422
saipan
Zakorzenienie

Tyle piękności naraz Agaty ciekawie wykorzystane. Piękne te Twoje prace z klasą i wyczuciem.
saipan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 20:18   #423
Lilnut
Rozeznanie

GG do Lilnut

mnie najbardziej przypadła do gustu ceramika,
może dlatego, ze sama w sobie robi wrażenie prostej i eleganckiej

zielony wisior

III faza 8 VII - 10 XI

Lilnut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 08:51   #424
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dziewczyny - bardzo dziękuję za miłe słówka Wprawdzie one bardziej dotyczą przecież matki natury oraz tych, którzy zajmują się barwieniem kamieni, ale zawsze to jakoś przyjemnie, jak w wątku przybywa pozytywnej energii z jakiegokolwike powodu

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
Mari, ja uwielbiam cię czytać, wydaj jakąś książkę czy coś...
Hehe, książkę to raczej nieprędko, ale jak dobrze pójdzie, to uruchomię biżubloga. Może on mnie zmobilizuje do bycia uporządkowaną, systematyczną i w ogóle (tak sobie tłumaczę, no bo przecież jakiś sposób na swoje roztargnienie i rozciapcianie trzeba w końcu znaleźć, prawda? )

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
I co do agatów się zgodzę, te gotowe są najczęściej najładniejsze, ale moje broch leżą i się z tych zapienk nie chcą same wyzwolić, a ja jakoś im specjalnie też nie pomagam...
No właśnie to wygrzebywanie z kleju jest okropne, choć z broszkami akurat idzie łatwiej, bo klej trzeba z gładkiego odtentegować, a to szpachelką dobrze idzie Gorzej jest z wisiorami moim zdaniem, bo te mają krawatkę wklejoną na tej części skalistej, na krawędzi, i to się trzyma jak piernik
Najgorsze jednak mimo wszystko jest wiercenie. O matko... mówię Wam. Zgwałciłam TŻ żeby się tym zajął bo to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Ja tylko nakupiłam wierteł jak dzika i zaznaczyłam gdzie chcę mieć dziurki, a on się z tym mozolił. Jak to inzynier, najpierw musiał mi pół biurka rozbebeszyć i zrobić sobie stanowisko pracy, przygotować system chłodzenia wiertła, bo bez tego ponoć ani rusz, itp, itd... No mówię Wam! Ale i tak go podziwiam, bo ja mogę robić wszsytko, byle nie wiercić (uwaga! dygresja: u nas w rodzinie dawniej zazwyczaj sami robiliśmy proste meble, bo ja z mamą jestem w stanie wszsytko obmyśleć, wyliczyć na jakie kawałki pociąć wielki arkusz płyty wiórowej, jak co skonstruować, żeby się nie rozpadło, gdzie co mocować itd. Problem był zawsze tylko z wierceniem, bo żadna z nas wiertarki nie tknie Ale jak już jakiegoś chłopa udawało się do tego wykorzystać, to potem nikt dodatkowy już nie był nam potrzebny, bo zmontowanie całości do kupy to bułka z masłem A teraz mamy na podorędziu kuzyna, który jest doskonałym stolarzem, więc przeważnie my same ograniczamy się do fazy projektowania, a brudną robotę zlecamy jemu )

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
ojej rzeczywiście piękne sztuki upolowałaś!!! Ja się mozole z jakimiś takimi agatami w dzikich kolorkach (została mi np cała masa różowych bo kupując kota w worku czyli pake agatów większośc była zabarwiona własnie na taki znienawidzony przeze mnie kolorek )
No właśnie takich walących po oczach różowych zawsze jest masa (może na ten róż się najłatwiej barwi? Albo najszybciej?), a znalezienie oliwkowego na przykład graniczy z cudem. Albo takiego turkusiku jak na jednym z tych wklejonych przeze mnie zdjęć. Całą giełdę zlazłam i taki był tylko jeden. Oliwkowy też kiedyś dawno temu dorwałam, dawno już wykorzystałam, a teraz szukałam czegoś podobnego i oczywiście bez skutku. Ale nie poddaję się, będzie jeszcze jedna giełda na AGH w tym roku, to się rozejrzę ponownie

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
(czyżby te, które się otwierac nie chciały? )
Nie te akurat, bo te agaty powstały już jakiś czas temu, w październiku jakoś, i akurat mają bigle niewadliwe (bo tylko sprawne miałam, co za feler ), ale te z ostatniej tury zepsute wykoryzstam własnie tak samo (a na kolczyki sobie gdzieś dokupię). Tu i tak, żeby je zamknąć na amen (żeby się otwarły podczas noszenia) trzeba je podpiłować i wyzaginać na milion stron

Cytat:
Napisane przez zuteria Pokaż wiadomość
Mari, dwie magisterki już zdążyłaś obronić? Gratuluję
Dziękuję To była normalnie droga przez mękę, bo nie dość, że jednocześnie kończyłam oba kierunki (i oba dziennie), to jeszcze pracowałam praktycznie na pełen etat, w nocy coś tam biżutkowałam, a i dla rodziny chciałam trochę czasu znaleźć, żeby własna mama czy brat nie musieli mnie na zdjęciach oglądać (a ja ich ) A wszyscy parli, żeby ciągle coś tam a to poprawić, a to dopisać, i ciągle dziwili się jak to moge nie mieć czasu i jak śmiem się nie wyrabiać Sajgon. Za to jak wyszłam po ostatniej obronie i dowiedziałam się, że zdałam, to poczułam się wreszcie wolnym człowiekiem w pełnym tego słowa znaczeniu (było mi wprawdzie trochę wstyd, bo wiedziałam, że stać mnie na więcej - mogłam lepiej napisać, bardziej się nauczyć, ale w trakcie całej tej masakry pojęłam już, że doby nie rozciągnę i muszę się zadowalać tym, co udało mi się zrobić, a nie dręczyć tym, czego mi się nie udało, więc dałam sobie po jakimś czasie spokój z wyrzutami sumienia A Wy tak miewacie? Że niby wszystko dobrze i wszyscy są z Was generalnie zadowoleni, a jednak Wam głupio, bo wiecie, że mogło być znacznie lepiej? Czy to tylko ja mam takie jazdy?)

Cytat:
Napisane przez viktorej Pokaż wiadomość
pomyślałam sobie, że te twoje zakupy w silveksie robisz z sentymentu do paciorków i tak je sobie kolekcjonujesz
Chyba najbardziej to z zachłanności Bo przerabiam znacznie mniej materiałów niż kupuję, stąd wszędzie walają mi się stosy jakichś niewykorzystanych koralików. Ale zupełnie nie wiem jak się leczy takie uzależnienie... Jakieś rady? Najlepiej od tych, którym się udało? (nie sądzę, że są tu tacy, ale zapytać nie zaszkodzi )

Cytat:
Napisane przez Lilnut Pokaż wiadomość
mnie najbardziej przypadła do gustu ceramika,
może dlatego, ze sama w sobie robi wrażenie prostej i eleganckiej
Ceramiczne koraliki są superowe bez żadnej oprawy. Do pięt wprawdzie nie dorastają ceramikom dziewczyn, które same sobie kulają i wypalają (np. Dorci), ale i tak je lubię szalenie, szczególnie te z tym akwarelowym efektem (tych nachodzących się na siebie ciapek)

EDIT: O matko, rozgadałam się znowu, ale może mi wybaczycie, jak dorzucę dziś jakieś obrazki...
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 09:16   #425
B.Zet
Raczkowanie

Pięknie i z takim smakiem oprawiłaś te agaty. A one same mają śliczne kolorki, szczególnie przedostatni i ostatni.
B.Zet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 11:39   #426
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

B.Zet -

To może tym razem Swarki Wam pokażę? Nic odkrywczego, ale to już wiecie
(mnie osobiścien ajbardziej podobają się redmagmowe, bo mam świra na punkcie tego koloru a już niedługo przyjdą do mnie redmagmowe mniejsze navetki, sia la la la la )

EDIT: Te pierwsze to oczywiście cyrkonie, się zagalopowałam i nie uściśliłam

Edytowane przez marisella
Czas edycji: 2009-11-26 o 14:04
Stary 2009-11-26, 11:45   #427
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

śliczne!!!!!!! każden jeden
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 12:07   #428
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

prosto i elegancko

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 13:02   #429
naila
Zakorzenienie

Ach jakie śliczne!

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 13:30   #430
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

ale bajeranckie śliczne masz te krawatki
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 14:00   #431
maximaa
Zadomowienie

to teraz takie Swarki są? chyba jestem troche nie w temacie PRZEPIEKNE!
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 14:59   #432
B.Zet
Raczkowanie

Swarki w Twoim wydaniu prezentują się przepięknie i elegancko. Duża w tym zasługa super zdjęć.
B.Zet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 15:00   #433
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Te są śliczne.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 15:22   #434
viktorej
Wtajemniczenie

Ależ piękne . Potrafisz wydobyć ich urok na swoich fotkach .
Stary 2009-11-26, 15:48   #435
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Przepiekne prace
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 15:54   #436
heurek
Wtajemniczenie

Może i nic odkrywczego ale jak oczy cieszy

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 19:45   #437
dwaslonca
Rozeznanie

Ja pierniczę, że tak powiem po swojskiemu, można u Ciebie zawału dostać, takiego najprzyjemniejszego zawału na świecie
dwaslonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 19:54   #438
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Piękności!!!
Mnie osobiscie tez kolor red magma skradł serce. i właśnie czekam na te same co ty pokazałaś, ale takich fajnych bigli to już mieć nie bedę.
Jak patrze na twoje wydanie swarków to znów zaczynam je kochać
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 20:31   #439
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

Edytko same rarytasyklasyczn e,piękne,eleganckie,kobie ce a dwie przed ostanie pary:lo ve:
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 22:27   #440
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dziewczyny, straszny cham ze mnie, zapomniałam Wam podziękować...
Dagus, Reverie, Naila, Kolczyki, Maximaa, B.Zet, Yori, viktorej, ABRA, heurek, dwa słońca, piechotka, javarem - dziękuję Jak sobie człowiek poczyta miłe słowa na temat swojej biżu, nawet jeśli tak naprawdę ładne ma tylko swarkozawieszki to jakoś tak mu pierwszy śnieg nie doskwiera ani nic

Ja od ostatniego czasu nic szczególnie twórczego nie robiłam, więc na dobrą sprawę nie ma się czym pochwalić. Dlatego pokażę Wam parę zakładek - fajnie się je robi, bo dla odmiany nie trzeba dorabiać drugiej do kompletu

A na ostatnim zdjęciu moje warunki pracy, a raczej ich brak Pomijając łuszczący się taboret, śnieg i błoto, to to zdjęcie miało zdecydowanie być zdjęciem BEZKOTA, ale bezkot niestety na zdjęciu nie wyszedł, gdyż zamiast niego pojawił się kot. Normalka
Stary 2009-12-13, 01:01   #441
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Mi się najbardziej podobają te zakładki z makramą, zarówno brązowa, która jest bardzo fajna i elegancka i świetnie wykonana, jak i czarna z pierścionkiem
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 09:18   #442
viktorej
Wtajemniczenie

Ja ja ggagatka, typuję plecioną i czarną . Świetne są.
Stary 2009-12-13, 09:34   #443
heurek
Wtajemniczenie

Makramki świetne No i bezkot też

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 10:16   #444
poppppy
Zadomowienie

Mnie się podobają wszystkie.....są niestandardowe za co duży plus.....
a "bezkot" też musi być śliczny, ma takie milusie łapki
Stary 2009-12-13, 13:32   #445
naila
Zakorzenienie

Zdjęcie z łapkami bezkota super Makramowa zakładka jest tak perfekcyjna, że achnęłam z zachwytu.

Stary 2009-12-13, 14:05   #446
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

Nie no Mari jak zobaczyłam łapy kota na zdjęciu to padłam
Piękne łapy!!!prawie tak piękne jak twoje zakładki
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 15:17   #447
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

makrama pierwsza klasa. sama probowalam ale za chiny nie moglam skonczyc, bo juz pozniej nie wiedzialam jaka strona jaka. no a czarna
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 16:15   #448
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez heurek Pokaż wiadomość
Makramki świetne No i bezkot też
Cytat:
Napisane przez poppppy Pokaż wiadomość
a "bezkot" też musi być śliczny, ma takie milusie łapki
Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Zdjęcie z łapkami bezkota super
Dziewczyny, no nie! Przecież bezkot nie ma łap! Istotą bytu bezkota jest nieobecność kota, innymi słowy, bezkot nie może miec łapek, bo wtedy byłby już kotem, a nie bezkotem. Nie wiem jak Wam to prościej ująć
W każdym razie właśnie cały sęk w tym, że na tym ostatnim zdjęciu nie ma bezkota, bo pojawił się kot. Memukot konkretnie (czy ja Wam już opowiadałm, czemu ten kot zwany jest Memukotem? ). Na pierwszych dziewięciu zdjęciach - owszem, tam własnie jest bezkot Na tym ostatnim też miał być bezkot (który polega własnie na tym, że gdy bezkot jest na zdjęciu, to nie ma na nim kota ). Niestety się nie udało i zamiast bezkota na zdjęciu pojawił się memukot i jego łapy

Ufff... i tak nie nie sądzę, że ktokolwiek zrozumiał mój zawiły to rozumowania

Cytat:
Napisane przez Javarem Pokaż wiadomość
Nie no Mari jak zobaczyłam łapy kota na zdjęciu to padłam
Piękne łapy!!!
A pewnie, że piękne. Ja w ogóle kocie łapy uwielbiam, szczególnie jak po mnie depczą ugniatając sobie miejsce do spanka
Ale ale, skoro Ty jesteś łapami zauroczona, to co dopiero powiesz na całego Memukota! (na załączonej fotce )

A co do makramy, to ja Wam powiem, że to jest takie moje słodkie wspomnienie z dzieciństwa. Jak byłam jeszcze taka mała, że na truskawki z drabiną chodziłam, często na wakacje wyjeżdżałam na wieś, z której pochodził dziadziuś. To była taka totalna wieś gdzieś koło Racławic, wiecie, taka zabita dechami, gdzie wron nie widziano, bo zawracały czternaście kilometrów wcześniej Auta nie było szans tam ujrzeć, zresztą do asfaltowej drogi był kawał... hmmm drogi O prądzie, gazie, czy kanalizacji nawet nie wspominam, bo nawet po zwykłą wodę raz na kilka dni kuzyn wyprawiał się traktorem z beczkowozem do sąsiedniej wsi, w której była pompa Udogodnień zatem za wiele nie było, był za to duży sad z pysznymi gruszkami, ogromne pola na których zbierałam maki i chabry, wielka stodoła, w której spaliśmy na sianie i długie ogrodzenie, przy którym przesiadywałam z babcią. Na tym ogodzeniu zaczepiałyśmy takie włochate sznurki sizalowe i całymi dniami splatałyśmy z babcią kwietniki O takie:
http://www.sizalland.pl/mediac/450_0/media/kwietnik.jpg
http://a.swistak.pl/002/304/2304048_1024.jpg
I torby, i makatki i takie tam
Heh, powiem Wam, że jak sobie to przypominam to wszystko, to się nagle strasznie stara poczułam... Szczególnie, że tak wiele osób z tym wspomnień już nie zyje
I żal mi jeszcze, że moje dzieci, jesli kiedykolwiek się na tym świecie pojawią, nie będą miały takich wspomnień, bo wszystko się tak strasznie zmieniło i nawet wsi takiej, jaką pamiętam, się już chyba nie uświadczy, a i wolny czas spędzamy już teraz o wieeeele inaczej :/ Nie jest Wam czasem żal tych czasów bez komputerów, z dwoma kanałami w TV, z jakimś takim mniejszym pośpiechem?

Edytowane przez marisella
Czas edycji: 2009-12-13 o 16:18
Stary 2009-12-13, 16:44   #449
naila
Zakorzenienie

Bezkot to bezkot. Nie wytłumaczysz dlaczego on się zjawia, gdy znika I na dodatek w najmniej spodziewanym momencie. Ale przynajmniej jak się już pojawi przed zniknięciem to czasem trochę pomruczy

Cudne wspomnienia. Ja mam podobne, tyle, że studnia była przy domu I żałuję, że moje dziecię nie zna takich uroków życia, jak skakanie po sianie, chodzenie po kaczeńce, jazda na baranie i takie tam...
Cóż, wszystko się zmienia...

Stary 2010-01-09, 17:18   #450
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
I żałuję, że moje dziecię nie zna takich uroków życia, jak skakanie po sianie, chodzenie po kaczeńce, jazda na baranie i takie tam...
O, na baranie to nie jeździłam, ale to chyba nie ten rejon, żeby się barany chowało Baranów na wsi nigdy nie było. Jeździliśmy za to na krowach i koniach zanim jeszcze wieś zmotoryzowano i konie zostały wyparte przez ciągniki.
A spanie na sianie i skakanie na to siano spod dachu stodoły to była rozrywka jakich mało I chodzenie po ściernisku na bosaka (auć )

No dobra, kończę to sentymentalne przynudzanie i wrzucę jakieś obrazki, bo posty bez obrazków się kiepsko czyta A więc - Panie i Panowie - ta dam! Oto prezentuję Wam wystrzałową, turboeksluzywną bizuterię ze śmieci Z kapsli i blachy z puszek aluminiowych tak dokładniej Kolczyki, naszyjnik i pierścionek, które zrobiłam na konkurs organizowany przez Sophisti. A raczej zabawę, bo co to za konkurs, w którym nie ma nagród (albo i są, tylko nie wiadomo jakie )

Powiem Wam, że te kapsle to dość trudne były do obróbki, bo twarde jak półroczny suchar, a do tego podgumowane tak, że nijak się im tej gumy usunąć nie dało, ale mimo wszsytko super mi się te pseudobiżuty robiło, bo ostatnio mam doła i nieodparte wrażenie, że w dziedzinie biżuklepstwa więcej jest odtwórczości niż twórczości (u mnie szczególnie, co mnie własnie boli, bo dawniej materiały były byle jakie i nie dało się kupić nic ciekawego, ale za to człowiek się tak jakoś bardzie wysilał, żeby powstało coś ładnego, ciekawego i oryginalnego, a teraz to wstyd na własne prace patrzeć tamtymi oczyma).

No dobra, nie smęcę
Dajcie znać, co sądzicie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości