![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo
Cytat:
![]() hech no ale ok skoro twój lekarz tak Ci mówi, zresztą no ta bene każdy robi jak chce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
OliwiaAnita: Mam przed sobą opakowanie aspiryny ASPIRIN Activ firmy Bayer. Skład:500mg Acidum acetylsalicylium + 50mg Coffeinum
http://www.nokaut.pl/oferta/aspirin-...l-10-tabl.html Ale ad meritum... Ważyłam się dziś i póki co stoję na moich 65 kg ![]() Edytowane przez Agata1983 Czas edycji: 2008-04-27 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_acetylosalicylowy a ta kofeina w active jest po to żeby przyspieszać działanie...więc tak czy siak nie rozumiem co ma jeszcze niby zrobić coś ciepłego do picia?? jeszcze bardziej przyspieszyć?? ![]() dołączam jeszcze fragment artykułu o popijaniu leków --> ...Często popijamy lekarstwa tym, co akurat mamy pod ręką, na przykład przy okazji popijania po posiłku, a więc herbatą, sokiem, napojami gazowanymi itp. Tymczasem najlepiej popijać tabletki niskozmineralizowaną niegazowaną wodą mineralną albo wodą przegotowaną. Dzięki temu w żaden sposób nie wpłyniemy na działanie leku, będzie też znacznie mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia działań ubocznych. A czym leków popijać nie należy? Tutaj lista jest długa. Są na niej zarówno kawa i herbata, jak i uważane za zdrowe soki owocowe oraz mleko. Niektóre leki, np. stosowane w nadkwasocie, hamują metabolizm kofeiny, tak więc jej poziom w organizmie po jednoczesnym wypiciu kawy i zażyciu leku bardzo wzrasta. Natomiast zawarta w herbacie teina utrudnia wchłanianie żelaza z pokarmów, przez co osoby pijące dużo tego napoju bez względu na przyjmowane lekarstwa mogą być narażone na niedobory tego pierwiastka. Jeśli zaś przyjmują preparaty żelaza i popijają je herbatą, leczenie może się okazać nieskuteczne..... dla niedowiarków proszę bardzo link do tej strony : http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=306 hech w sumie bezsensu się rozwodzić nad tym tematem na tym wątku...ale jakoś swiadomosć ludzi nie związanych z medycyną z tym co ja słuchałam na wykładach zmusza mnie do tego aby niwelować jakieś hmmm teorie niesprawdzone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
hej
![]() witam Was wszystkie. do tej pory tylko przeglądałam fora na wizażu, jednak dziś podjęłam wielką decyzję o odchudzaniu i liczę, że tutaj, z Wami pójdzie mi to łatwiej i sympatyczniej ![]() pora co prawda bardzo kiepska, bo w czwartek jadę na wesele+poprawiny, a w niedzielę na komunię, ale tak naprawdę ZAWSZE jest zły czas, czy nie mam racji? ;] będę ćwiczyć silną wolę. mam 169cm wzrostu, ważę 64kg, niby BMI ok, ale mam oponkę znacznych rozmiarów, pokaźne uda i pupę. i to właśnie ta oponka i wizja poobcieranych latem ud przy noszeniu spódniczki zadecydowała.. wcześniej odchudzałam się z sukcesem w liceum, ale wtedy wymarzoną wagą było 50kg, teraz patrzę realniej, 56 byłoby myślę ok. co do ćwiczeń - jazda na rowerze i sprawdzone ćwiczenia w domu, wróciłam do nich już 2 dni temu. zjadłam dziś jajko na miękko, kromkę ciemnego chleba z białym serem i dżemem (śniadanie), na obiad pokaźną sałatkę z sałaty, pomidorów, ogórka, papryki zielonej i mozzarelli. na wczesną kolację 3 łyżki sałatki z majonezem i kromkę ciemnego chleba, w międzyczasie jeszcze małe jabłko. menu na jutro jeszcze nie ustalone. a teraz jest 20.20, ostatnio jadłam chwilę przed 18 i zapijam głód drugą już herbatą. AAAA!!! poproszę jakieś słowa otuchy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam i trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Dołączę się.. mogę? ;C
Zaczynam od jutra, mam nadzieję, że tak jak koleżanka wyżej, mogę liczyć na Waszą pomoc.. Powiem wprost - jest kiepsko.. 170cm, 63 kg. Mam szerokie i masywne kości, super wielkie i szerokie biodra, za to biust.. malutki. Grube uda i oooolbrzymia pupa. Brzuch - płaski, lecz z oponkami. Ramiona szczupłe i łydki też niczego sobie ;P 3mam kciuki za wszystkie dziewczyny! Chwalcie sie każdym najmniejszym sukcesem - bo to zagrzwa do dalszej walki!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Przyczajenie
|
Jak fajnie, że taki szybki odzew
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nooowe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie nowe dziewczyny!
kilka dni mnie nie było ,wyjechłam na wies do szwagierki odpocząc,tam oczywiscie imprezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alkohol na diecie, be'be ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
Eh, errata... zrobiłam dziś 1. ważenie, okazało się, że punkt startowy to 64,5kg nie 64 :/
Zjedzmniebejbe - chyba mamy podobną sylwetkę. Mojego biustu bardziej nie ma niż jest i obawiam się, żeby nie ubyło go jeszcze bardziej, bo z doświadczenia wiem, że tam akurat szybko ubywa centymetrów. Czy da się tego jakoś uniknąć?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
stoki raczej się nie da;/ Ejjj kurcze. Jak niby jest mniej na wadze to jakiś większy brzuch mam <lol2> . Już się pogubiłam.
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walczymy z każdym centymetrrrrrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe Dziewczyny
![]() No tak to już niestety jest- lato za pasem, a tu waga ciągle z uporem maniaka pokazuje za dużo... Powiem Wam, że mi świadomość tego, że nie jestem sama (pechowo jestem chyba "najobfitsza" w moim towarzystwie i źle się z tym czuję), że Wy też się borykacie z problemem swojej wagi, bardzo mnie na duchu podtrzymuje. Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
widze ze tu ciekawe tematy sa poruszane
![]() ![]() heh to teraz mozna sie policytowac kto jest najobfitszy...
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyłączaj, Justynko, pewnie, że tak ![]() póki co ja lecę się uczyć, bo później będę biegać to czasu zabraknie, trzymajcie się kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
jeżeli mogę to ja też chciałabym się przyłączyć mam 155cm i ważę ok. 52kg. chciałabym zrzucic kilka kilo do wakacji najbardziej brzuch oraz pośladki
![]()
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to widze ze kilka osob tez sie dolaczylo jak ja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Widać, że wiosenne słoneczko mobilizuje
![]() A teraz poradźcie mi - jak utrzymać dietę podczas wesela? Jadę na wesele w czwartek, to będzie dopiero 5 dzień diety. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to w 100% możliwe, ale mimo wszystko chciałabym się ograniczać, nie narażając się na komentarze innych. Normalnie na diecie nie jem nic po 18, ale o tej godzinie dopiero zacznie się wesele. Biorąc pod uwagę, że impreza zakończy się późno w nocy, a może i nad ranem myślę, że mogę sobie tę godzinę przesunąć, ale o ile, jak myślicie? Czy może byłyście w takiej sytuacji i wybrnęłyście inaczej? ![]() I jak to jest z kalorycznością alkoholu? Tylko "czysta" bez słodkich rozcieńczaczy? ![]() Pozdrawiam wszystkie dzielnie walczące z każdym centymetrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze mozesz spokojnie jesc, moze nie wszystko ale wazne zeby z umiarem. wiadomo ze na weselu chce sie duzo rzeczy sprobowac, to normalne ale nie przesadzaj z iloscia, a i staraj sie tanczyc i ruszac zeby chociaz w malej czesci spalic to co zjesz.
a drugiego dnia po weselu mozesz byc dla siebie troche bardziej surowa jesli poczujesz ze przesadzilas. co do alkoholu to niestety nie wiem, ja nie pije wcale
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, na weselu jak to na weselu, nie powiesz: 'ej, kelner! przynieś mi szaszłyki z odtłuszczonym serem! a i herbatę ze słodzikiem' no to paranoja, po prostu: a. nie jesz dużo, ale z ograniczeniami b. nie jesz b. kalorycznych rzeczy, ale wiadmo kawałek torta za parę młodą możesz ![]() c. z alkoholem to jest tak, że lepiej wino, niż piwo. lepiej wino, czy wódkę. jak będziesz miała taką możliwość, to czerwone wino ![]() d. szalej i tańcz, a spalisz wszystkie kalorie ![]() i miłej zabawy życzę ![]() a i jeszcze pozwolę sobie skorygować Twoja wypowiedź. jedzenie do 18 to mit, mit, mit, mit, mit, mit, mit ILE TRZEBA JESZCZE POWTARZAĆ?! jedząc do 18, spowalnia sie metabolizm!!!! je się: a. 2-3 godziny przed snem b. niektórzy nawet godzinkę przed snem, wszamają sobie serek wiejski, bo ma dużo białka i NIE TYJĄ. taki dobry sposób, na nie podjadanie to po prostu: nie siedzenie przy stole ![]() ![]() ![]() jedz mniej, tańcz i baw się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ogólnie pocieszyłyście mnie, że pójście na wesele nie oznacza od razu zniszczenia diety.. głupio byłoby zniweczyć pierwsze rezultaty ;] muszę Wam się przyznać, że w piątek kupiłam sukienkę na poprawiny (bo poprawiny też będą.. 2 razy będę wiedziona na pokuszenie..), ku mojemu zdziwieniu w rozmiarze L, gdyż M opinała się na brzuchu i miałam problemy z zapięciem.. Lka jeży w szafie z nieodciętą metką, może przejdę się w środę przejść sprawdzić, czy jest jakaś poprawa i wymienię na mniejszą......... wiem, wiem.. naiwnie po tak krótkim czasie.. choć w moim przypadku brzuszek dość szybko ulega wklęśnięciu ;] buźka dla wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Właśnie- z tym jedzeniem po 18- też mi się zdaje, że chodzi o to, żeby się nie najeść i iść od razu spać.
Co do wesela: ja też byłam kiedyś podczas "dietowania" na weselu. I na przykład zjadłam mięso bez ziemniaków- zamiast nich pałaszowałam sałatę z pomidorami. Gdy podano po północy strogonowa, zjadłam go bez pieczywa. Tortu kawałek trzeba zjeść, można wziąć mały lub połowę. I, jak pisała Marzenka, tańcz i szalej, a spalisz wszystko (albo znaczną część). I nie myśl ciągle o tym, że "nic mi nie wolno zjeść i wypić"- wolno Ci prawie wszystko, tylko z umiarem! Wiadomo, że nie będziesz jadła tak codziennie, ale od święta myślę, że nie zaszkodzi ![]() Miłej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde a ja w ogóle nie mam problemu z biustem podczas chudnięcia ... niby dobrze, aczkolwiek mój rozmiar 75D chętnie bym zamieniła na 75 C ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.