![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobieta to nie walizka...
Cytat:
A co do przytaczanych wciąż porównań - dlaczego cc na życzenie nie, a operacje plastyczne tak... Jak dla mnie jest to sprawa prosta i oczywista - o ile poza cc istnieje jeszcze poród naturalny(mogę urodzić sama) to niestety krzywej przegrody nosa sobie nie wyprostuję, piersi nie powiększę i tłuszczu do końca nie zlikwiduje - do tego potrzebny jest lekarz i stół operacyjny a do porodu nie koniecznie. i jeszcze jedno pytanie do zwolenniczek cc na życzenie czy Wam sie wydaje że WHO u PTG i nie wiem kto jeszcze robią wam na złość?? że to jakiś tajny spisek przeciwko Wam - młodym, inteligentnym, nowoczesnym kobietom?? bo takie odnoszę wrażenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co konkretnie masz przeciw, żeby ktoś zapłacił sobie za cc? Przecież nie z Twoich pieniędzy będzie ta operacja tylko z prywatnych tej osoby i jeśli coś pójdzie nie tak, to ta osoba będzie żałowała swojej decyzji, a nie Ty. Niech każdy sam za siebie podejmuje decyzje. I tyle ![]() Jak Kowalska robi sobie sztuczny biust za własne pieniądze, to mi nic do tego, a bez silikonów można się obejść. Natomiast dziecko, jakoś, urodzić trzeba. Jeśli ktoś chce cc i jest gotów za to zapłacić: proszę bardzo, ja sprzeciwu nie zgłaszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To ja po części yyy wyszpiegowałam . Nie mam w zwyczaju grzebać w innych wątkach niz w tych których uczestniczę, Ba, z powodu mej słabej pamięci ![]() No chyba ,ze któraś napisze tak ewidentnie /dla mnie/ zapamietywalny(kontrowers yjny?) post jak własnie Teje a potem w innym wątku tak ewidentnie sobie przeczy. I jeszcze jedno kobieta może o sobie decydować jak najbardziej A tu jest pomijany wazny aspekt -tu kobieta jest przede wszystkim PACJENTKĄ. Więc halo ? to do lekarzy powinno należeć ostatnie słowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo się dziwię kobietom, które zakładają, że urodzą tylko przez CC. ALE to ich wybór. CC niedobre? Proszę bardzo: należy edukować, tłumaczyć, zrobić ze znieczulenia standard - walczyć z obrazem porodu sn jako koszmaru.
Czekanie na wizytę u specjalisty przez kilka miesięcy - to dopiero jest niedobre dla zdrowia. Proponuję zabronić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Off top: im bardziej się zagłębiam w temat, tym bardziej przybliża się do mnie obraz z "Opowieści podręcznej" Margaret Atwood. Jeśli ktoś czytał, to wie o co chodzi. Brrr!!! [Pozwolę sobie zacytować jeden z komentarzy biblionetki : " Cytat:
Brzmi znajomo, nieprawdaż? ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
To, zeby zaglosowac w tej sondzie trzeba bylo planowac dziecko, jeszcze nie rodzic i decyzje miec przed soba. Czyli ktos , kto juz dzieci ma i wiecej nie planuje tez nie powinien glosowac? Ciekawe... I coz : z zyciu nie zafarbuje sie na blond - ale jak juz to platynowy
![]() ![]() Ale w sumie dziekuje za wyciagniecie tego postu. Bo to ladnie obrazuje sytuacje - chcesz dokonac streylizacji, w Polsce Ci nie wolno, bo nie masz prawa sama zdecydowac o takiej sprawie - jedziesz gdzies , gdzie Ci toz robia. Bedziesz chiala miec cesarke - tez sie bedziesz wymykac. Tylko czemu mi sie marzy, ze te zabiegi mozna miec normalnie, legalnie w szpitalu, po tym, jak sie za nie ZAPLACI??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
No jeszcze raz ja halo
Żadna mi nowina ze za kasę wbrew rozsądkowi zawsze znajdzie się ktoś kto za pieniadze zrobi chetnej pannie cycki rozmiar FFF(?) z człowieka uczyni kota ,z murzyna białego.Nowina. Za kasę mozna wszystko. Czy to jest normalne to juz inna sprawa,oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
W tym watku po części kobieta stała się walizką - bezwolną istotą, która nie może podjąć samodzielnie chociażby błędnej decyzji...
Cieszę się, że są dobrzy ludzie na tym świecie, którzy znają jednyną prawdę objawioną... ![]() I silni mężczyźni, pobożne kobiety, lekarze z misją, zwolennicy porodów naturalnych - położą tę walizkę na odpowiednie miejsce, bo to tylko walizka... Jeszce raz zaznaczę, tak pro forma, jestem zwolenniczką poródów naturalnych ![]()
![]() |
#430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie chce miec dzieci (w watku o aborcji) - poddala sie sterylizacji (w watku o powodach niechcenia dzieci) a pozniej glosuje jak chce urodzic, to dla mnie nie jest spojne i logiczne. Ja nikomu nie mowie co ma pisac, ale jesli ktos bedzie pisal rzeczy jak dla mnie wykluczajace sie, to powiem, ze moim zdaniem to sie wyklucza; nie dorabialbym do tego zadnej ideologii... jesli ktos chce, to jej/jego sprawa. Mnie to juz nudzi: chcesz decydowac, decyduj, znajdz sobie kogos kto Ci brzuch rozetnie i tyle. Od wielu stron niezmienne pytanie: lekarz Ci nie jest potrzebny do podjecia decyzji, a jest potrzebny do wykonania zabiegu i opowiedzialnosci? Cytat:
Cytat:
Moze ja tez zaglosuje ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, ze trzeba założyć sondę: czy chciałabyś móc zdecydować , w jaki sposób urodzisz dziecko? Albo cos w tym stylu.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2008-08-30 o 08:43 Powód: lit. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Tak, ja również myślę, ze taka sonda byłaby najwłaściwsza "czy chcesz mieć wybór- rodzić naturalnie czy przez cc"
Wyrak, cały czas mówisz, że to lekarz powinien decydować o tym czy jakaś operacja powinna być przeprowadzona czy nie. Otóż mój mąż ma żylaki na nogach i wyobraź sobie, ze lekarz mu powiedział, że sam musi zadecydować czy chce operacji czy nie. Noga męża wygląda bardzo źle, ale mój mąż zdaje sobie sprawe, że po operacji noga może wyglądać jeszcze gorzej (mój tata miał taką nieudaną operacje). Ale najważniejsze że ma wybór! Że może sam zadecydować co woli. Znając wszystkie za i przeciw, chce jednak poddać się operacji ![]() Nikt za niego nie decyduje!!!! Tak samo jest np z wadą wzroku! Ja mam słabe mięśnie w oku i mimo, ze wzrok mam dobry, to ucieka mi oko. I również mam wybór. Mogę poddać się operacji a moge zostawić jak jest. Nikt mi operacji nie zabrania jak również nikt mnie do niej nie zmusza! Myślę, ze jest wiele takich przykładów na to, że pacjent ma prawo decydować o sobie! A lekarz jest od tego aby poinformować pacjenta jakie grożą mu komplikacje, jesli podda się operacji, a jakie jak z niej zrezygnuje. Rezygnacja z operacji na żylaki nie daje 100% gwarancji, że nie stanie się najgorsze, ale poddanie się jej ponosi za sobą ryzyko! Poród naturalny również nie daje nam gwarancji że wszystko będzie ok, cc również. Dlaczego więc moge decydować o tym czy z operować sobie noge oko, a nie moge zdecydować jak chce urodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
|
Przepraszam, ze pisze post pod postem ale nie potrafie w momencie edycji wklejać cytat
Cytat:
Sorry, ale twoje myślenie jest nieco infantylne!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A każda minuta to dylemat słuszności wyborów- czy dosolić zupę,czy posłać zakatarzone dziecko do przedszkola,czy rozpocząć drugie studia ,czy postawić na karierę zawodową czy jednak rzucić tego dupka ? ? ? ![]() W wątku wydawało mi się ,ze raczej chodzi o to czy kompetentni ludzie m.in Polskie Towarzystwo Ginekologiczne wyda opinię czy cc na życzenie w oparciu m.in o statystyki mówiące o śmiertelności noworodków/matek,późniejszych powikłań jest błędem w sztuce lekarskiej czy takowym nie jest. Stawka jest za wysoka by ot sobie mieć wybór tupnięcia nogą -bo ja tak chcę ![]() Zresztą co tam pacjent ma zawsze wybór -może wypisać się ze szpitala na żadanie,może nie stosować się do zaleceń lekarza i nie przyjmować przepisanych leków itp ale chyba(?) nie może rządać by lekarz uzywał takiego a takiego skalpela przy operacji (chodź waham się ![]() ma wybór? no ma. Wyjeżdzanie z 'argumentami' typu -płacę to żądam -zawsze znajdzie się ktoś kto to zrobi -...bo w tej Polsce ![]() jest co najmniej niepoważne. Swoją drogą :tak -trzeba umieć profesjonalnie rozpakować walizkę -by nie popsuć zamka ,by nie rozbebeszyć zawartości ... Cytat:
![]() ![]() Tyle razy czytałam tu na forum o ateistach rozwikłających zagadki tego wszechświata przy porannej jajecznicy i ich glupich jak te barany sąsiadach spod znaku KK A tu zong ,ktoś znalazł wspólny mianownik- MYgłupie KOBIETY Podajmy sobie dłonie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nawet jeśli za cc zapłaci to za ewentualne dalsze leczenie już nie koniecznie. A więc zapłacimy MY wszyscy w tym ja... i to już mnie boli. --------------------------------------------------------------------------------------------- aha i co nieszczęsnego tytułu wątku.... to właśnie zwolenniczki cc robią z siebie walizki - otworzyć kiedy (ja) chcę zamknąć kiedy chcę. (a nie kiedy jest na to czas kiedy decyduje o tym dziecko.. natura.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to może być jedna z tych "okazji". Podaję rękę ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie no, sorki, ale mały biust nie jest zagrożeniem życia, a więc jego powiększanie jest zwykłą fanaberią kobiety, czyli takie operacje są po prostu niepotrzebną ingerencją w oraganizm ![]() ![]() Cytat:
nie boli Cię, że utrzymujesz setki/tysiące skazanych, osadzonych w więzieniach? nie boli Cię, że płacisz alimenty dzieciom, których ojcowie uchylają się od tego obowiązku?? Przykładów można mnożyć... dziwi mnie tylko, że na wszystko ludzie potulnie się zgadzają tylko ta cc na życzenie, a właściwie możliwość wyboru przez samą kobietę, jest solą w oku... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Poczekajmy, za parę lat odbiorą nam KOBIETOM prawo wyborcze, bo co taka kobieta może wiedzieć o polityce? A i najlepiej, żeby kobietom odebrać możliwość wstępu na uniwersytety, niech do garów i rodzenia dzieci wracają ![]() Krok wstecz to żaden plus ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Konto usunięte
|
Porównanie operacji plastycznych a operacji 'zwykłych'jest nie trafione.
Dam przykład. Nawet w stomatologii jest wyodrebnione tzw leczenie zachowawcze czyli: przychodzisz z próchnicą lekarz ci zęba leczy albo usuwa. Ingeruje w to,zebyś Ty był/była była zdrowsza. Istnieje też stomatologia estetyczna : plomba jest okej ale jest TYLKO brzydka bo np przebarwiona więc lekarz ci ją po prostu wymienia na ładniejszą. A my mówimy o błędzie w sztuce lekarskiej /czy mam to napisać na czerwono ?/ ( o ile cc na żądanie tak zostanie zakwalifikowane) Jest to całkiem inna inszość . Jeśli cokolwiek zostanie za takie uznane lekarz nie ma prawa tego wykonać. Ani w medycynie estetycznej ani jakiejkolwiek To,ze znajdą się czarne owce/jak w każdym zawodzie/ nie ma tu nic do rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po pewnym czasie stwierdzono jej szkodliwy wpływ. Tak jak teraz z cc. Okazało sie ze nie jest to metoda którą można stosować ot tak sobie. Tylko w sytuacjach zagrażających życie. to tak jakby przy katarze prosić od razu a antybiotyk. Pytanie po co? bo nie lubię smarkać??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
W tym pomyśle, jednak, najbardziej przeraża mnie cc jako błąd w sztuce [tak, wiem niby cc na żądanie]. Ilu mamy niedouczonych, trzymających się stołka lekarzy - lekarzy, którzy będą się bali wykonać cc? Co w sytuacji kiedy, poród rozpocznie się naturalnie a kobieta zacznie wrzeszczeć, że chce cesarkę? Są lekarze, którzy za wszelką cenę zmuszają do porodu sn, są też tacy, którzy przy najmniejszej wątpliwości zarządzają cc. Czy nie grozi nam to, że cc będzie wykonywana tylko w ostateczności. Dla mnie ten pomysł to krok do tego, aby np. wada wzroku przestała być wskazaniem do cc. I znowu kobieta-inkubator.
Edytowane przez arrachnee Czas edycji: 2008-08-30 o 11:01 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie widzę sensu w ruszaniu czegoś co jest, co się dobrze trzyma, a jedynie komuś brzydko wygląda ![]() Cytat:
![]() Cóż można powiedzieć? Kobiety kobietom zgotowały ten los ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
|
Cytat:
I dzięki temu postępowaniu, w obecnej chwili mam całkowicie czyste zatoki ![]() Czasami pacjent zna lepiej swój organizm, a pod tym względem lekarz nigdy go nie pozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Tak po zastanowieniu muszę stwierdzić, że mądry, odpowiedzialny, z ludzkimi odczuciami lekarz będzie wiedział, że jego pacjentka chce cc z powodu panicznego strachu przed bólem, bedzie wiedział jak jego pacjentka ma na imię, jak będzie się nazywało dziecko...
Mądry lekarz doradzi najlepsze rozwiązanie i uszanuje wolę niektórych pacjentek, innym odmówi lub przemówi do rozsadku. Pozostawi wybór. Konował powie, nie bo nie, od wieków kobiety rodziły w kartoflach i pani tez nic się nie stanie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teje, pytanie brzmi - "jaka wolalabys rodzic?" - pytanie jest skierowane do wszystkich kobiet ktore rodzic beda/planuja/maja szanse. To ze kobieta ma dziecko nie znaczy ze nie bedzie juz rodzic, to ze nie planuje miec dzieci nie znaczy ze ich miec nie bedzie (no chyba ze jest wysterylizowana), to ze jest mloda i o dzieciach nie mysli nie znaczy ze je wyklucza... Wyrak, moim zdaniem powinienes zaglosowac w sondzie "jak wolalabys rodzic?" - w koncu medycyna idzie do przodu, nie wiadomo czy nie przytrafi Ci sie ciaza, a potem moze juz nie byc okazji wypoeidziec sie na ten temat ![]() Wydaje mi sie ze temat sie wyczerpal. Skoro wchodzimy na poziom rozmow o religii, swiatopogladzie, powtarzamy to co bylo 10 stron temu, to chyba lepiej poczekac na decyzje w tej sprawie i wtedy bedzie mozna chwalic/psioczyc na rzad, lekarzy, PTG, WHO do woli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.