![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Ja już po wizycie u rodziców
![]() ![]() W tym roku spędzimy pierwsze święta "na swoim", pierwsze święta z Malutką, pierwszą Wigilię nie w domu u rodziców tylko u nas... Rozmawiałam z rodzicami i stwierdzilismy że tak bedzie lepiej żeby Małą nie narażać niepotrzebnie na zimno itd. Wiecie, już się doczekać nie mogę tych świat ![]() Teraz jemy sobie pyszną "Słodką Chwilę" ![]() ![]() mamz dziękujemy za troskę ![]() ![]() karolinko ja wiem, ty przyjeżdżasz do Jaworzna na rybkę ale w zamian pierożki poproszę ![]() koralik no więc widzisz, u Farahh wszystko ok. Poprostu jej mały łobuziak nie chciał żeby z nami tyle czasu spędzała ![]() Aaa no własnie.. Dziewczyny ja chyba jakaś dziwna jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- marejta napisz nam coś więcej o sobie, żebyśmy mogły cię lepiej poznac ![]()
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dla syna od początku mieliśmy wybrane Nikodem ![]() Natomiast z imieniem dla córeczki były cyrki ![]() Miała być Agatką, Klementynką, Łucją, Inez, Martynką............ gdzieś na szarym końcu w drodze na porodówkę zadecydowaliśmy z Tż bez przekonania, że może Natalka ![]() Ale też postanowiliśmy, że jak już ją zobaczymy na moim brzuchu to na pewno wybierzemy imię, które będzie do niej pasować. Niestety ![]() Pierwsza nasza myśl Aniołek ![]() No ale przecież to nie imię ![]() Nawet pytaliśmy położne i panią doktor, które przy nas były jak mają na imię.... szukaliśmy inspiracji ![]() I tak przez dwie doby zastanawialiśmy się jak ją nazwiemy........ i nic ![]() Później w szpitalu chodzi pani z magiczną księgą ![]() Pyta o imię dziecka a ja na to ![]() Proszę przejść wszystkie sale a ja się jeszcze zastanowię.......... Długo nie trwało, wróciła i pyta o decyzję. Ja nadal zielona ![]() Więc prosi żebym jej podała jakie imiona były brane pod uwagę i czy już mała ma rodzeństwo i jak ma na imię. No i pani wspaniałomyślnie mówi : "Jest już Nikodem więc najbardziej pasuje Natalka." Poprosiłam o ostatnią sekundę na telefon do męża i tak została NATALIA ![]() Tak sobie potem pomyślałam, że ta kobieta mogła sądzić, że moja mała królewna nie była chcianym i planowanym dzieckiem ![]() Aż mi się przykro i wstyd zrobiło, że nie umieliśmy się zdecydować na imię. mamz przepisik wrzucę jutro ![]() Witaj marejta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
koralik no więc kochana ciągle po głowie chodzi mi ... Blanka, Bianka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Przez 9 m-cy moja córeczka miała być Zuzią.Ale jak przez ten czas osłuchałam się-Zuzia to Zuzia tamto to jakoś zbrzydło mi to imię. Kilka dni przed urodzeniem coś mnie tchnęło i mówię do męża: a może Martynka? A on na to,że ok i tak została Martynka. Syn od początku ma być Kacperkiem ale ostatnio jakoś mi się nudzi to imię. Wszystkim kojarzy się z duszkiem kacperkiem a nikomu z imieniem jednego z trzech króli. Znacie jakiś Kacperków? Koleżanka zna dwóch i obaj to łobuzy.
Muślicie,że imię może mieć wpływ na temperament? Kamila pisze,że zna "niedobre" zuźki.A może kacperki też takie są? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
karolinko ja wierzę w to że imie ma wpływ na nasz temperament. Nawet wczoraj dyskutowaliśmy o tym z R.. Przeczytałam mu charakterystyke mojego imienia i normalnie każda, dosłownie każda rzecz się zgadza. Jesli chodzi o R. to 90% jest dobrze opisane. U rodziców dookoła są same Natalki i normalnie jak kopie jeśli chodzi o charakter
![]()
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
koralik_1982 faktycznie mieliście dylemat z imieniem
![]() ![]() ![]() ![]() 22Kamila22 To Ty się musisz szybko decydować, bo córcia już niedługo przyjdzie na świat ![]() ![]() Wiesz, ja też nie mogę się doczekać świąt, bo to też będą pierwsze święta z Ewcią na świecie a nie w brzuchu, a do tego jeszcze będzie miała imieniny ![]() ![]() karolinaP103 ja znałam paru Kacperków z pracy, zazwyczaj to fajne chłopaki, ale strasznie ruchliwe urwiski ![]() Czy to nie jakaś reguła, że wszyscy im bliżej porodu to chcą zmieniać wybrane dotychczas imię? Ciekawe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Kamilko Blanka - bardzo ładne imię ![]() Moja siostra też je ma wybrane dla córeczki, a dla syna Bruno ![]() KarolinaP103 podobnie imię mojego synusia wszystkim się kojarzy z Nikosiem Dyzmą ![]() Tylko Ksiądz na kolędzie raczył zauważyć, że to piękne imię jednego z Trzech Króli ![]() mamz oto przepis na śledzie w śmietanie. SKŁADNIKI: * 5 płatów śledziowych *1 śmietana gęsta do zup i sosów (duży kubek 400g) *1 śmietana słodka * 1 mały jogurt lub kefir naturalny * 2 małe cebule * 4 ogórki kwaszone * 2 kwaśne, twarde jabłka * sól i pieprz Śledzie pokroić w paseczki, cebule w piórka, ogórki w plasterki, jabłka zetrzeć na większych oczkach. Cebulę posolić i odstawić na chwilkę. Potem dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić do smaku. Można dolać trochę wody z kwaszonych ogórków. Do tego np ziemniaki gotowane w mundurkach ![]() Śmietany i jogurt dodawaj powoli, żeby danie miało odpowiadającą Tobie konsystencję. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo chętnie wam coś o sobie o powiem tylko co dokładnie chciałybyście wiedzieć?
![]() Dziękuję za takie miłe przyjęcie, zamierzam się sporo udzielać jak tylko oczywiście będę miała do tego powody ![]() Kurcze jak tak Was czytam to już bym chciała mieć brzuszek, ale wszystko po kolei na wszystko będzie czas ![]() A jeśli chodzi o imiona, to mój kuzyn miał taką sytuację, ze odkąd zaczęli być ze swoją dziewczyną, potem żoną i rozmyślać nad imionami to chłopiec zawsze miał być Kacper i koniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
koralik_1982 dzięki za przepis
![]() ![]() marejta napisz wszystko co masz ochotę, a co w jakiś sposób przybliży nam Twoją osobę. Np. czy studiujesz, pracujesz, co lubisz robić, ile masz lat --> to oczywiście nie obowiązkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A więc ok to kilka słów o mnie... Tak jak widać w podpisie od czerwca jestem, szczęśliwa żoną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój "instynkt macierzyński" już jest rozwinięty w 100% ![]() ![]() ![]() ![]() No i trochę się rozpisałam ale co tam, jakbyście jeszcze coś chciały wiedzieć to piszcie, ale pewnie z czasem wszystko się dopowie ![]()
![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
marejta Wspaniały wiek
![]() Też miałam 23 lata wychodząc za mąż ![]() W wieku 24 urodziłam synka, a kiedy miałam 25 lat na świecie pojawiła się córeczka ![]() Ludzie też gadali po co tak wcześnie ślub, potem że dziecko może poczekać...... Druga ciąża pozamykała im usta ![]() ![]() ![]() Chyba stwierdzili, że jednak wiemy co robimy i właśnie to jest nasze SZCZĘŚCIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
marejta 23 lata to piękny wiek na bycie mamą! Jak Wy jesteście gotowi to najważniejsze, a nie to co mówią inni i ja bynajmniej nie uważam że za szybko, gdybym mogła jeszcze raz przeżyć swoje życie, to na pewno zdecydowała bym się wcześniej na dziecko, ale do głowy mi nie przyszło, że mogę mieć jakieś problemy, a jak się okazało były. Będę trzymać kciuki, żeby się Wam szybciutko udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
mamz z tego co pamietam to razem miłyśmy rozpocząć starania od stycznia, będzie dobrze nie można się poddawać i tyle
![]() Moja kuzynka 14 lat się starała o dziecko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Udało mi się do was dotrzeć jednak
![]() ![]() ![]() U nas dzis straaaasznie zimno na polku, chociaż krótki spacerek był przyjemny ![]() ![]() mamz a może tak w marcu?? I gdyby wam się udało to też bys miała grudniowy prezent od Mikołaja albo Aniołka ![]() ![]() ![]() koralik ja tu czekałam na odpowiedź typu " Maja/Blanka podoba mi się bardziej" a ty taką wymijającą odpowiedź dajesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marejta to jesteśmy rówieśniczkami ![]() ![]() ![]() ![]() karolinko przepraszam ale mi też się kojarzy z takim cudnym, kochanym małym duszkiem ![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamilko no trudna decyzja ![]() Blanka to bardzo ładne imię ale nie ma zdrobnienia ( no Blaneczka). Na Maję można mówić Majeczka, Majunia, Majka. E... to chyba nie jest żaden argument ![]() Ja coś kiepska jestem w wybieraniu imion ![]() A do nazwiska co bardziej pasuje? No stawiam na Blankę ![]() Jak już ostatecznie ustalisz daj znać cioci ![]() Całuję Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
No własnie zdrobnienia nie ma
![]() ![]()
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Witam!
Przepraszam, że się do was na forum wciskam, ale mam mały problem, a widzę, że tu wiele doświadczonych mam jest ![]() ![]() Kuzynka prosiła mnie o opiekę nad swoją pociechą (która nie jest problemem ![]() Z góry dzięki za pomoc ![]()
![]() |
#440 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Małej Pszczółeczki!!! ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Nie zostałabym z dzieckiem, które nie chce pić z butelki. I jako matka nie zostawiłabym dziecka, które akceptuję tylko pierś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
koralik hmm.. chyba wszyscy się już przyzwyczaili
![]() ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o zostanie z dzieckiem które nie toleruje butelki, jest ciągle na piersi to wg mnie mowy nie ma żeby zostać z takim Maleństwem. Wogóle tak jak koralik napisała, nie zostawiłabym jako matka takiego Maleństwa z kimkolwiek jezeli byłoby karmione piersią. Uciekam do łóżeczka. Kolorowych snów dziewczyny ![]()
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Ja zostawiłam małą, jak była taka całkiem malutka i na piersi, ale zrobiłam to zaraz po karmieniu i została z moją mamą. Miałam spokojnie 2 godz czasu ale i tak co pół godz dzwoniłam czy wszystko jest ok. Pojechaliśmy wtedy na zakupy bo dość miałam nieprzemyslanych zakupów męża
![]() Nie miałam odwagi wczoraj zacząć tematu innego imienia ![]() Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2010-11-26 o 06:11 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś zimno!!! Nikoś je śniadanko i zaraz jedzie z Tatusiem do przedszkola. A ja z Natalką chyba wskoczę do wyrka na jakieś bajki i trochę się ugrzać ![]() ![]() Miłego dnia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Ma któraś ochotę na knedle ze śliwkami?? Zapraszamy z Mają ![]()
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest taka piękna pogoda, że żal było w domu siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Jakie słoneczko??? U mnie go nie było ![]() Za to zostałam w pracy odcięta od internetu bo była jakaś awaria na całym osiedlu, ale już jest ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do imienia samej często przez myśl mi przechodzi imię Blanka, jest śliczne. ![]() Tak sobie dziś czytałam i jestem ciekawa co o tym sądzicie http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...z_pieluch.html Nie wiem jak to w praktyce wygląda, ale ciekawe jest to tym bardziej, że mój TŻ już jak miał 5 miesięcy nie robił w pieluszkę bo protestował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
judkama zrobić to ja zrobię ale dziś z Aviko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My już odstawiliśmy pieluchy ale jak sobie przypomnę początki.... i ten meksyk w majtach ![]() ![]() Ciekawe jak ta metoda działa ![]() Ja będziesz ją stosować to będę fanką relacji bezpieluchowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wysadzania dzieci to wszystkie mamy chwalą się,że "ty to już sikałaś do nocnika jak miałaś pół roku!".Może było to podyktowane koniecznością używania pieluch tetrowych ,które zabezpieczały średnio. Nie wyobrażam sobie wyjścia teraz z maluchem na mróz w pieluszce tetrowej! Może teraz mamy mniej czasu dla tych dzieci-trzeba szybko wracać do pracy by tą pracę mieć a kiedyś spokojnie możnabyło korzystać z urlopu wychowawczego bez stresu utraty pracy. Trzymanie w pampersie też pewnie rozleniwia dziecko-bo po co ma się uczyć sikać do nocnika skoro w pampu jest sucho.Z drugiej strony długo miałam córkę w tetrze i nie ma dla niej znaczenia co ma na pupie-jak chciała tam nasikać to nasikała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.