Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 20:04   #421
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
squash to kabaczek chyba, dynia pumpkin tak jak mowilas
w slowniku jak szukalam to glupole napisali, ze to dynia tez, stąd moje pytanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze coś mnie brzuch boli...coś mi się zdaje, że okres idzie :/.
mnie juz tak boli ze 2 tygodnie i nic

Ania
najlepszego dla Miska

To moja Maja jak siedzi juz troszke pokracznie jeszcze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:08   #422
aneciaslonko
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzieki tak mnie to zastanowilo bo 3 kupy to moj syn ostatnio zrobil chyba jak byl noworodkiem

ja widzialam brokuly ale jakos sie balam przy tych miska gazach.

anoxa
jadl dzisiaj tylko mleko bo po wczorajszych sensacjach nic mu nie chcialam dawac. caly dzien jadl malo 50-80 ml za to przed snem 170! szalenstwo! nawet nie wiem kiedy tyle zjadl potem nie mogl zasnac bo go przetrzymalismy z kapaniem zeby ten czas przestawiony jakos wyregulowac krecil sie w lozeczku chyba z 20 min i damian w koncu go na rekach ululal

zapomnialam sie pochwalic ze skonczylismy dzis 4 MIESIACE!!!
Frania i dla E.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

moja spacerowka ma 72 cm
Gratulacje ! Aniu a dawałaś małemu kleik kukurydziany?U nas pediatra zaleciła właśnie od tego zacząć-na noc (ja daję 180ml nutramigenu i trzy łyżki stołowe tego kleiku) podobno przyzywczaja brzuszek do cięższych potraw niż mleczko,ale jest najlżejszy z kaszek i innych kleików.Pomaga uregulować kupki i u mojej Patrycji gazy mniej schodzą odkąd jej daje i nie wybudzają już jej..a jak pałaszuje go

A ja cały dzień siedzę w wózkach,aż mnie głowa boli..te co mi się podobają,są fajnie zabudowane i nadają się na zimę kosztują krocie..a reszt co mi podchodzi to z gondolą,w którą pewnie już nie wjedzie(albo pojeździ z 2 tyg)więc troszkę szkoda kupować...sama nie wiem już co robić,chyba na raty coś wezmę i już..
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:16   #423
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie dam was rady ponadrabiac ale wpadlam sie spytac czy ktoras z was robi 6 wiedera?? bo mnie ona zastanawia bo ladnie shcudlam juz ale brzuch jest straszny bo okropnie wisi a ja jeszcze 10 kg chce spac to juz wogole worek bedzie...ale jak jestem 3,5 msc po cc to nie wiem czymoge :/
mój TŻ robi 6w ale dopiero 1 seria i już jest na 16 powtórzeniach i powiem szczerze, że górne partie brzucha już ma wyćwiczone bo widać mięśnie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
polecam kochana 6w , robiłam ją dwa razy po urodzeniu Bastka, nigdy do końca nie doc hodziłam ze wzgledu na straszny ból kręgosłupa jakoś jak już było po 20 powtórzeń ale kaloryfer i tak się zrobił. Myslę że normalnie możesz ćwiczyć, to i tak stopniowo się zaczyna ćwiczyć tylko trzeba pamiętać o nich codziennie...trzymam kciuki
ja właśnie też z mężem próbowałam ale mnie strasznie kręgosłup bolał i przerwałam

pięknie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a dlaczego odradzali? ja tez chcialam mlodego szczepic na rotawirusa ale pediatra jeszcze w szpitalu tez odradzal spytal czy planuje go dac do zlobka i czy mamy starsze dziecko w przedszkolu jesli nie to on uwaza ze to zbedne i odradza a ciekawa jestem co tobie mowili super wam sie udalo z tymi szczepieniami
nam to samo położna mówiła, że szczepić należy jeśli się jest w grupie zwiększonego ryzyka np. dziecko chodzi do żłobka albo mama pracuje z małymi dziećmi albo jest rodzeństwo w wieku przedszkolnym lub ma się dużo znajomych z dziećmi w tym wieku

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Moje dziecko walnęło taka kupę przed chwila , ze musiałam gi umyć w kranie
moj mały zawsze takie kupy robi z reguly robił raz na tydzień ale ostatnio robi 2 razy w tygodniu a dziś nawet 2 razy zrobił. ale ja w sumie przy każdej zmianie pieluszki pod kranem myję, bo jakoś mi się dokładniejsze to wydaje niż chusteczkami (używam ich tylko w gościach).

Cytat:
entertete, karolcia, anoxa a widzicie, to malo ich jest. U nas troszke inaczej jest z tymi oznaczeniami, bo dla dzieci, ktore jeszcze nie siedza samodzielnie jest tak: marchewka, kabaczek, slodki ziemniak, groszek i fasola z warzyw. Z owocow: jablko, gruszka, sliwka, brzoskwinia, banan.
A dla dzieci, ktore juz siedza same dopiero sa mieszane warzywka z czymkolwiek innym.
Ja uważam, że lepiej na początku podawać pojedyńcze warzywka. Wlaśnie po to by wyeliminować ew. alergie.

Cytat:
Tak czytam że poniektóre z Was miały kłopot co do zmiany czasu w sensie dzieciaczki, Sara chyba dobrze to zniosła w sensie zawsze o 19 kąpiel ostatnio i później kolacja i spi i w sumie nic sie nie pozmieniało że z 19 na 18 jakos tak naturalnie przeszła zmiany.
Moj mały też to dobrze zniósł A dziś przetrzymałam Go jeszcze pół godzinki i poszliśmy do kąpieli o 19.30
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:19   #424
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
................
mnie juz tak boli ze 2 tygodnie i nic

No nie gadaj :/.
No jak jest z tym siedzeniem? Jak ja sobie
Aliskę na kolanach posadzę i trzymam za rączki, to siedzi i nawet się nie chwieje aż tak... Kurde, że też dzieci nie mogą się wszystkie tak samo rozwijać. Za nudno by było chyba . Śliczna Maja

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:20   #425
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
jak ten czas szybko leci Sara za 2 dni skończy 4 buziaki dla Miska zeby juz to wszystko się skończyło biedactwo maleńkie.

Cytat:

jaka duza i słodka ja tam się jeszcze boje tak sadzać chociaz na chwilę w sensie o kręgosłup małej, ćwiczyc za rączki ćwiczę ona sama jak jest na wpółleżąca podkurcza nóźki rączki wyciąga i dźwiga główkę i w takie"c" się formuje ale to za wczesnie jeszcze
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:23   #426
ola_k11
Zadomowienie

niezawsze Maja śliczna jest!

Mój Mały już śpi slicznie

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Jutro idziemy skladać wniosek o kredyt a Ci nasi kupcy już złożyli, więc będziemy czekali na decyzje. Trzymajcie znowu kciuki
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:29   #427
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

ja właśnie też z mężem próbowałam ale mnie strasznie kręgosłup bolał i przerwałam

Moj mały też to dobrze zniósł A dziś przetrzymałam Go jeszcze pół godzinki i poszliśmy do kąpieli o 19.30
Ja dotrwałam jakoś miesiąc prawie koniec 20 powtórzeń ale juz nie dałam rady z tym bólem a bolało mnie juz w sumie jak tylko sie zaczynały po 8 powtórzeń ... wbiłas mi klina i chyba zacznę znowu jak mi sie zachce ostatnio wpieprzam jak głupia nocami, właśnie skończyłam tez teraz "przekąske":mur :

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
niezawsze Maja śliczna jest!

Mój Mały już śpi slicznie

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Jutro idziemy skladać wniosek o kredyt a Ci nasi kupcy już złożyli, więc będziemy czekali na decyzje. Trzymajcie znowu kciuki

Moja odpukac tez spi fajnie się nauczyła sama zasypiac zaraz po jedzeniu ale tylko na noc tak ma , i wstaje na jedzenie zależy ( nie wiem od czego) 1-2 lub 4, później 7 i juz koniec spania ale 7 godzin w sumie raz ciągiem spi
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 20:31   #428
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No nie gadaj :/.
No jak jest z tym siedzeniem? Jak ja sobie
Aliskę na kolanach posadzę i trzymam za rączki, to siedzi i nawet się nie chwieje aż tak... Kurde, że też dzieci nie mogą się wszystkie tak samo rozwijać. Za nudno by było chyba . Śliczna Maja
Maja z kazdym dniem coraz lepiej sie podnosi i widac roznice duza. No kazde dziecie ma wlasne tempo i podobno dziewczynki szybciej sie rozwijaja niz chlopcy.
Cytat:

jaka duza i słodka ja tam się jeszcze boje tak sadzać chociaz na chwilę w sensie o kręgosłup małej, ćwiczyc za rączki ćwiczę ona sama jak jest na wpółleżąca podkurcza nóźki rączki wyciąga i dźwiga główkę i w takie"c" się formuje ale to za wczesnie jeszcze
Ja tez jej tak nie sadzam samej to do zdjecia bylo , ale faktem jest, ze ona sie juz sama podciaga trzymana za roczki i odrywa glowke juz wysoko, wiec tylko patrzec i bedzie siedziec sama.

Wkle jakies foto Sary, bo dawno was nie bylo
Cytat:

kciuki sa!
oby szybciutko kredyt wam i kupcom przyznali!

Maciuś
Stary 2010-11-02, 20:41   #429
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
anoxa - ja sama sobie mierzyłam od zewnątrzwiec pewnie w środku jest tak jak piszesz, to nie zmienia faktu, ze nastka ma już 70cm + śpiworek...ciężko będzie a wiem ze bolder ma najdłuższa gondole, bo zima długa a spacerowke chyba nowa kupie...
a brokułów nie widziałam
ale boldery maja swietne spacerowki moja siostra corke wlasnie w tym modelu co ty masz wozila do 2 lat (miala jeszcze z chicco taka skladana ale ta byla duzo fajniejsza)
brokuly z gerbera sa chyba
Cytat:
entertete, karolcia, anoxa a widzicie, to malo ich jest. U nas troszke inaczej jest z tymi oznaczeniami, bo dla dzieci, ktore jeszcze nie siedza samodzielnie jest tak: marchewka, kabaczek, slodki ziemniak, groszek i fasola z warzyw. Z owocow: jablko, gruszka, sliwka, brzoskwinia, banan.
A dla dzieci, ktore juz siedza same dopiero sa mieszane warzywka z czymkolwiek innym.
z owocow sa u nas te co wymienilas plus mieszanki np jabluszka z morelami, jabluszka z owocami lesnymi, krem z jablek i jagod, jablko morelka i banan itp
jest tez zupka jarzynowa juz od 4mc

Cytat:

anoxa
jadl dzisiaj tylko mleko bo po wczorajszych sensacjach nic mu nie chcialam dawac. caly dzien jadl malo 50-80 ml za to przed snem 170! szalenstwo! nawet nie wiem kiedy tyle zjadl potem nie mogl zasnac bo go przetrzymalismy z kapaniem zeby ten czas przestawiony jakos wyregulowac krecil sie w lozeczku chyba z 20 min i damian w koncu go na rekach ululal

moja spacerowka ma 72 cm
spacerowka czy gondola??

nie dziwie ci sie a moze przez kilka dni z rzedu probujcie z ta dynia skoro nic mu po niej nie bylo np przez tydzien wydaje mi sie ze banan jako owoc tez jest delikatny
moj mlody tez przez sen ladnie je (choc dzisiaj w nocy wypil dwa razy po 40ml) trzymam kciuki za pozytywna nocke i dluzsze spanie rano Misiek daj pospac rodzica chociaz do 6!!!!

a wlansie dzisiaj o was myslalam i jakos tak mi przyszlo do glowy ze Misiu niebawem bedzie mial 4mc wiec ze moze problemy brzuszkowe sie ureguluja Misiu duzy buziak od wizazowej ciotki Kaski i wirtualnego kolegi Hubcia

Cytat:

heh ale ona slodka i jaka kluseczka sie zrobila sluzy jej mamusi mleczko ja sie Huberta boje tak zostawiac zwlaszcza ze odkryl swoje nosi i siedzac probuje je lapac

niezawsze dzidzia
a ja wlasnie od wczoraj mam @ :P
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:44   #430
niezawsze
Zakorzenienie

aaa i zrobilam dzis test i wyszedl negatywny, ale przy Majce tez mi wychodzil negatywny i jak zaplodnienie bylo miedzy 18-21 pazdziernika to test 8,9 listopada wychodzil tez nie do konca, bo na 5 testow tylko 2 wyszly i to takie bledziutkie kreseczki i szczerze troche bylam zawiedziona z jednej strony a zdrugiej poczulam lekka ulge

Maciuś
Stary 2010-11-02, 20:46   #431
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze wypraszam sobie(forma zartu) moj Hubert uwazam ze rownie szybko sie rozwija :P rowniez podnosi sam sie do siadu i prawie mu to wychodzi a Franiu Marty jako pierwszy usiadl samodzielnie

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
aaa i zrobilam dzis test i wyszedl negatywny, ale przy Majce tez mi wychodzil negatywny i jak zaplodnienie bylo miedzy 18-21 pazdziernika to test 8,9 listopada wychodzil tez nie do konca, bo na 5 testow tylko 2 wyszly i to takie bledziutkie kreseczki i szczerze troche bylam zawiedziona z jednej strony a zdrugiej poczulam lekka ulge

jeszcze nic straconego mam kolezanke ma corcie o tydzien mlodsza od Hubcia i juz by chciala drugie tylko maz jej sie nie daje przekonac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 20:47   #432
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Maja z kazdym dniem coraz lepiej sie podnosi i widac roznice duza. No kazde dziecie ma wlasne tempo i podobno dziewczynki szybciej sie rozwijaja niz chlopcy.

Ja tez jej tak nie sadzam samej to do zdjecia bylo , ale faktem jest, ze ona sie juz sama podciaga trzymana za roczki i odrywa glowke juz wysoko, wiec tylko patrzec i bedzie siedziec sama.

Wkle jakies foto Sary, bo dawno was nie bylo

!
z tym podnoszeniem u dzieci to jest tak że im częściej to ćwiczą tym później chętniej sie tak dźwigają bo im sie taka pozycja oglądania świata podoba

wklejam na życzenie kilka zdjęć chociaż nie mam ich za dużo jakos czasu brak a i na dwóch ostatnich to w kuchni , jeszcze mebli nie mamy dlatego tak wszystko stoi wszędzie i taki rozpiździec
Załącznik 3508191

Załącznik 3508192

Załącznik 3508193

Załącznik 3508194
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-02, 20:50   #433
anoxa
Zakorzenienie

uciekam dobranoc mamuski

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

eleono ale ona slodka i jak zwinnie psa ujezdza
Stary 2010-11-02, 20:55   #434
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

niezawsze Maja sliczna i jak fajnie siedzi
Ja Franka jeszcze nie sadzam, tylko jak sam sie podniesie u mnie na kolanach. Tak fajnie sie wkurza przy tym siadaniu, bo na pewno wymaga to od niego sporo wysiłku.

Tak czytam o wprowadzaniu jedzonka i mam metlik w głowie. Nie wiem od czego zacząć Czy kleik kukurydziany czy ryzowy, jak duzo, kiedy owoce i warzywka? Franek ma 3 miesiące i 3 tygodnie więc pewnie za jakis tydzień bede chciała mu wprowadzić coś innego niż moje mleko.

aniu dużo buziaków dla Misia no i zdrówka!!
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:56   #435
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
hmm a juz miałaś @ czy jeszcze nie masz i chcesz sprawdzic czy ciąża czy jeszcze lzuik

Cytat:
niezawsze wypraszam sobie(forma zartu) moj Hubert uwazam ze rownie szybko sie rozwija :P rowniez podnosi sam sie do siadu i prawie mu to wychodzi a Franiu Marty jako pierwszy usiadl samodzielnie

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

jeszcze nic straconego mam kolezanke ma corcie o tydzien mlodsza od Hubcia i juz by chciala drugie tylko maz jej sie nie daje przekonac
co do rozwoju masz rację sebastianek szybko wszystko "robił i zaliczał" kolejne etapy zawsze szybciej niż "zalecaja"... chociaż jeśli chodzi o mowę dziewczynki szybciej zaczynają nawijać makaron na uszy

moja mama 3 m-ce po urodzeniu mnie zaszła w ciąze z oją siostrą ja z wrzesnia 86 Honorata jest z wrzesnia 87 mama mówi że na początku masakra ale dała radę a ja się cieszę że mam ją w sesie Hatę jestesmy rówiesnikami zawsze się dogadywałysmy i w ogóle balangi kłutnie ale i tak zawzsze razem, później troszke odsawałysmy od siebie, inni znajomi itp ale teraz faza bo ona też dostała mieskzanie w tym bloku i na tym samym pietrze hehe( bo ten blok specjalnie burmistrz wybudował dla takich własnie ludzi czekajacych na mieszkanie od miasta)
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-02, 20:57   #436
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulujemy 4 miesięcy .
Aniu, moja Mała jak kolki ustały, to zaczęła sobie stabilizować ilość i czas posiłków. Widocznie wcześniej jedzenie kojarzyło jej się z bólem i wzdęcie powodowało, że jadła bardzo często i bardzo mało. Misiowi może z czasem też uda się co nieco wyregulować .
no mam nadzieje ze juz zbliza sie koniec naszych atrakcji

Cytat:

slicznotka misiek jak go posadze tak opartego to tez sie krzywi a jak trzymany za raczki to ladnie siedzi

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Gratulacje ! Aniu a dawałaś małemu kleik kukurydziany?U nas pediatra zaleciła właśnie od tego zacząć-na noc (ja daję 180ml nutramigenu i trzy łyżki stołowe tego kleiku) podobno przyzywczaja brzuszek do cięższych potraw niż mleczko,ale jest najlżejszy z kaszek i innych kleików.Pomaga uregulować kupki i u mojej Patrycji gazy mniej schodzą odkąd jej daje i nie wybudzają już jej..a jak pałaszuje go
jakos o kukurydzianym nie pomyslalam wcale. a ty dajesz do mleka i z butli czy lyzeczka?

Cytat:

no to oczywiscie trzymam kciuki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:59   #437
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze dzidzia[/B] a ja wlasnie od wczoraj mam @ :P
No nieeee...ja jeszcze karmię regularnie , ja nie chcę. Jakoś tak dla mnie to jakby się jakiś etap zakończył . Ja nie chcę.

A wczoraj było mi metalowo w ustach i zaczęłam się śmiać, że nasze "niewinne zabawy" nam nie poszły jakiś czas temu .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:02   #438
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
niezawsze Maja sliczna i jak fajnie siedzi
Ja Franka jeszcze nie sadzam, tylko jak sam sie podniesie u mnie na kolanach. Tak fajnie sie wkurza przy tym siadaniu, bo na pewno wymaga to od niego sporo wysiłku.

Tak czytam o wprowadzaniu jedzonka i mam metlik w głowie. Nie wiem od czego zacząć Czy kleik kukurydziany czy ryzowy, jak duzo, kiedy owoce i warzywka? Franek ma 3 miesiące i 3 tygodnie więc pewnie za jakis tydzień bede chciała mu wprowadzić coś innego niż moje mleko.

aniu dużo buziaków dla Misia no i zdrówka!!
Ja od tygodnia podaje słoiczek z bobovity po 4 jabłko,winogron róża, i jabłko marchewka, jeden słoiczej je 3 dni tak dzielę po południu przed kąpielą tak na podwieczorek między karmieniami, o kaszce na razie nie myslę tylko obiadki za miesiąc. Boje sie że jesli zacznie jeść coraz więcej nowosci odrzuci mi pierś, lub pokarm mi zacznie zanikać, bo coś znowu kłopot, Ona też cwaniara mała nie raz się wkurza że musi troszkę possac żeby zaczęło leciec dobrze i zanim poleci właściwe rozedrze się i muszę troszkę mod zrobic w bitli.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-02, 21:05   #439
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anoxa - wiem, że fajne, ale miałam odkupiony wózek i chciałam sobie kupić jakąś fajną spacerówkę, ale TZ nie bardzo chce...zobaczymy
a co do brokułów u mnie nie widziałam, dlatego pytałam

niezawsze - nie wiem czy gratulować, czy nie ale co ma być to będzie
ślicznie siedzi, moja też tak lubi bo więcej widzi, dziś tak siedziała, po tem się przekręciła na bok i na brzuch, cwaniara

ania - zdrówko misia:par ty:
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 21:06   #440
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja od tygodnia podaje słoiczek z bobovity po 4 jabłko,winogron róża, i jabłko marchewka, jeden słoiczej je 3 dni tak dzielę po południu przed kąpielą tak na podwieczorek między karmieniami, o kaszce na razie nie myslę tylko obiadki za miesiąc. Boje sie że jesli zacznie jeść coraz więcej nowosci odrzuci mi pierś, lub pokarm mi zacznie zanikać, bo coś znowu kłopot, Ona też cwaniara mała nie raz się wkurza że musi troszkę possac żeby zaczęło leciec dobrze i zanim poleci właściwe rozedrze się i muszę troszkę mod zrobic w bitli.
Mam dokładnie ten sam problem z karmieniem. Przynajmniej raz dziennie jest histeria i muszę dać troche mojego w butli i jak sie uspokoi to przykładam go do piersi. Strasznie sie boje tych histerii, bo on jest wtedy nie do uspokojenia.
Sara jest tydzień starsza od Franka więc pewnie tez zaczne wprowadzać owoce. Zastanawiam sie nad tym klekiem. Franek na noc dostaje Nan i może bym dosypała jakąś miarke do tego. Ale nie wiem czy tak mozna.
Stary 2010-11-02, 21:07   #441
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
spacerowka czy gondola??

nie dziwie ci sie a moze przez kilka dni z rzedu probujcie z ta dynia skoro nic mu po niej nie bylo np przez tydzien wydaje mi sie ze banan jako owoc tez jest delikatny
moj mlody tez przez sen ladnie je (choc dzisiaj w nocy wypil dwa razy po 40ml) trzymam kciuki za pozytywna nocke i dluzsze spanie rano Misiek daj pospac rodzica chociaz do 6!!!!

a wlansie dzisiaj o was myslalam i jakos tak mi przyszlo do glowy ze Misiu niebawem bedzie mial 4mc wiec ze moze problemy brzuszkowe sie ureguluja Misiu duzy buziak od wizazowej ciotki Kaski i wirtualnego
gondola. glupek ze mnie
dziekujemy przekaze miskowi w myslach bo spiocha
ja narazie nie daje mu wcale owockow bo ze wzgledu na te jego brzuszkowe problemy nie chce za duzo na raz. najpierw chce warzywka przetestowac

Cytat:
czyli nadal pewnosci brak

Cytat:

wklejam na życzenie kilka zdjęć chociaż nie mam ich za dużo jakos czasu brak a i na dwóch ostatnich to w kuchni , jeszcze mebli nie mamy dlatego tak wszystko stoi wszędzie i taki rozpiździec
Załącznik 3508191

Załącznik 3508192

Załącznik 3508193

Załącznik 3508194
ach te jej oczeta slicznotka

misiek bardzo dziekuje ciociom za zyczenia
uciekam obejzec do konca usta usta i spadamy spac. dobrej nocki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:16   #442
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
misiek bardzo dziekuje ciociom za zyczenia
uciekam obejzec do konca usta usta i spadamy spac. dobrej nocki
dobrtanoc oby Misiu dał pospac rodzicom

Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem z karmieniem. Przynajmniej raz dziennie jest histeria i muszę dać troche mojego w butli i jak sie uspokoi to przykładam go do piersi. Strasznie sie boje tych histerii, bo on jest wtedy nie do uspokojenia.
Sara jest tydzień starsza od Franka więc pewnie tez zaczne wprowadzać owoce. Zastanawiam sie nad tym klekiem. Franek na noc dostaje Nan i może bym dosypała jakąś miarke do tego. Ale nie wiem czy tak mozna.
No ja nawet swojego w tedy nie daje bo nie mam jak : tylko szybko nana 30 ml robie ona w tedy ryczy jak tylko zaczne ją przykładac do piersi normalnie jak by ją coś bolało butle przybliżam od razu cisza i w siudmym niebie bo leci szybko i się meczyc nie musi

Też daję nan na noc zje dwa cyce i 90 ml i spi 7 h jak się zacznie skracac tak widocznie ta przerwa nocna dosypie jej kaszki
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-02, 21:49   #443
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
dobrtanoc oby Misiu dał pospac rodzicom

No ja nawet swojego w tedy nie daje bo nie mam jak : tylko szybko nana 30 ml robie ona w tedy ryczy jak tylko zaczne ją przykładac do piersi normalnie jak by ją coś bolało butle przybliżam od razu cisza i w siudmym niebie bo leci szybko i się meczyc nie musi

Też daję nan na noc zje dwa cyce i 90 ml i spi 7 h jak się zacznie skracac tak widocznie ta przerwa nocna dosypie jej kaszki
Wypisz wymaluj Franek Normalnie jakby go pierś parzyła.
Mojemu póki co sie przerw nocna wydłuża. Zobaczymy czy to chwilowe, czy już mu tak zostanie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 22:00   #444
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
no mam nadzieje ze juz zbliza sie koniec naszych atrakcji

slicznotka misiek jak go posadze tak opartego to tez sie krzywi a jak trzymany za raczki to ladnie siedzi

jakos o kukurydzianym nie pomyslalam wcale. a ty dajesz do mleka i z butli czy lyzeczka?

no to oczywiscie trzymam kciuki
Aniu ja dodaję normalną ilość nutramigenu do wody czyli na 180ml wody 6 łyżeczek nutramigenu + 3 stołowe kleiku, i podaję butelką (smoczek z aventu z taką kreseczką zamiast dziurki,chyba dwu lub trzy przepływowy nie pamiętam)moja pije chętniej niż mleko i naprawdę dużo spraw brzuszkowych nam uregulował,tak jak mówiła pediatra (bo jest jeszcze ryżowy,ale on cięższy w trawieniu,a że mała też miała swego czasu problemy,to lekarka zdecydowanie poradziła ten kukurydziany)
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 22:13   #445
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
"podobno" tak slyszalam, ale wiadomo kazdy ma swoje tempo
Cytat:

wklejam na życzenie kilka zdjęć
slicznosci! Jaka duzutka juz i fajnie z Sebkiem wygladaja razem

Cytat:
hmm a juz miałaś @ czy jeszcze nie masz i chcesz sprawdzic czy ciąża czy jeszcze lzuik
nie jeszcze nie mialam, za to wpadke z tz zaliczylam

Cytat:

A wczoraj było mi metalowo w ustach i zaczęłam się śmiać, że nasze "niewinne zabawy" nam nie poszły jakiś czas temu .
no ja tez albo sie doszukuje znakow na sile albo... dzis caly dzien niedobrze mi bylo, najwyzej sie razem przeniesiemy na watek :lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:

czyli nadal pewnosci brak
za 10 dni w razie czego znow zrobie test, bo jak pisalam z Maja tez mi nie wyszedl od razu

Maciuś
Stary 2010-11-02, 22:19   #446
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Agravka -śliczne zdjęcia
dziekuje kochana, Twoje tez wspaniale
Cytat:
niezawsze

no ja wlasnie tez nie wiem od kiedy zaczac?czytalam gdzies, ze dopiero ok 6 mies. dzieci nie maja odruchu wypychania jezyka i wtedy powinno sie je zaczac karmic lyzeczka...prawda to?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 01:01   #447
Alguien
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
rodzenstwo slicznie razem wyglada

Cytat:

dla Misia !! I spokojnej nocki

niezawsze Maja slodziutka jest a z tym testem to lepiej powtorzyc za kilka dni

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-11-03 o 01:02
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 06:42   #448
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam Nastka wstała po 7, zjadła zrobiła mega kupę o pięknej woni Za oknem jesień....masakra...

ania - jak nocka
ola - trzymam kciuki

Dziś mamy 17 tygodni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 07:12   #449
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

O kurcze! Przegapiłam, że już III część się zaczyna! ale drukujecie dziewczyny I jak tu Was nadrobić ?
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 07:20   #450
papeteria
Zakorzenienie

agravka,hd super jesienne fotki i dzieciaczki
hd za obrone
agravka z tym usypianiem ..ja czekam az nam sie problemu brzuszkowe skoncza (a idzie chyba na dobre) ale caly czas podaje bobotic
dzidzia ze smokow probowalam avent, tt, mam, canpol, nuby dwa rodzaje i nuk..lateksowe, silikonowe, okragle, anatomiczne, symetryczne...a Adasiek dławi sie , memla czasem mu sie uda nuka albo nuby zaciagnac dwa razy i to jest wszystko...nie umie i koniec (swoja droga gdy lezal w szpitalu to ciumkal smoka i n chrzcinach w kosciele tez wiec nie wiem od czego to zalezy zapomnial czy jak ? nie umie na pewno bo jak probujemy to widze ze z checia by sobie go pociumkal....)
Ja chyba tez dostane pampki bo mam awizo na "inna przesylke"
Super ze pozegnaliscie juz kolki.co do moich kolan to wlasciwie bolalo mnie jedno a w zasadzie jakby pod kolanem z boku jak sie laczy strzalka i kosc piszczelowa a teraz nie boli tylko na kawalku okolo 5x5 cm mam dretwe cialo
eleonoremio super z tym mieszkaniem !!! fajny burmistrz i fajne zdjęcia mala to ksero tatusia ale oczeta twoje co ?
ania jak nocka dzisiaj ? gratuluje 4 miesiecy jak to zlecialooooo
co do mojej diagnozy to w skrocie chodzilo o to ze zepsute resztki porodowe ale mysle nic zlego ....musze sie w koncu do gina umowic hehe ..poza tym moje pożycie seksualne jeszcze sie nie reaktywowało
mlm no jaka samodzielna niunka i faktycznie podobna do Ciebie
marta dla Frania
Adasiek podciaga sie trzymany za raczki ....tez sie spina i probuje sam usiasc wlasnie jak sie karmimy na siedzaco (przynajmniej pierdy wtedy ida hehe )ale chyba jeszcze troche to potrwa za nim sam usiadzie z reszta jeszcze ma czas mam nadzieje ze nasz lush dojdzie w tym tygodniu
niezawsze o jaka słodka Maja co do lusha jak bedzie cos organizowane dam znac ....ale z tego co mi wiadomo to w polowie listopada...co do odzywki uwielbiam american cream ale opinie na jej temat sa podzielone takze co kto lubi
ja mam new shampoo i mi smierdzi cynamonem poza tym nie zauazylam aby wlosy mi mniej wypadaly dzis planuje obciac tak aby jeszcze je spiac jakos czyli z jakies 30 cm mam dosc tego suszenia i rozczesywania a jeszcze maly mi ciagnie za nie
alutka my mamy to samo z pchaniem raczek do buzi i slinieniem
ola kciuki
Cytat:
.... że nasze "niewinne zabawy" nam nie poszły jakiś czas temu .
chyba byś nie płakała co ? gorzej z Ł a po cesarce to tez chyba troche szybko by bylo nie ?
Cytat:
Ja mam tak przy wychodzeniu na spacer zawsze mega stres czy bedzie plakal...a placze zazwyczaj gdy wychodzimy... czuje sie wtedy okropnie bo kilka minut minie zanim usnie, wczoraj to nawet myslalam ze sie wroce ale zasnal ....jak by zalapal smoka to by nie plakal (probuje ale nie wychodzi )a tak sie biedny meczy .... wiem ze ma sucho nie jest glodny tylko placze ze zmeczenia lub chce na raczki....ale to ze usypialam przed kazdym spacerem gotowego do wyjscia z cycem przy oknie a on nawet nie mial pojecia ze na takim jest to juz bylo troche chore(ale wtedy tez byla gorsza histeria bo i bol brzuszka prawie non stop i nie zasypial) wiec od jakiegos czasu wychodzimy zaraz po jedzonku .Gdy sie obudzi na spacerze to juz nie placze a sie rozglada i nawet uśmiecha a to juz tam jakis pozytyw tych naszych spacerków...

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-03 o 07:27
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości