|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrak - w większości sklepów sprzedawcy działają dobrze - podejdą po jakimś czasie i spytają, czy w czymś pomóc, oferują tą pomoc i już. Ale są tez ci cholernie namolni, nadgorliwi, którzy wyglądają, jakby nie rozumieli, w czym rzecz. Nabzdyczeni i naburmuszeni to już rzadkość ;]
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2011-02-05 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracowałam w sieciówce i MUSIAŁAM podchodzić do każdego klienta z uśmiechem numer 8, 10 czy 15 i 'dzień dobry, w czym mogę pomóc'. Obojętnie czy coś mnie bolało, miałam zły dzień, musiałam mieć przyklejony uśmiech na twarzy i skradać się w stronę każdego klienta który wejdzie do sklepu ażeby tylko coś mu wepchnąć. Bo na koniec dnia byliśmy rozliczani z tego czy wyrobiliśmy normę i czy wystarczającej ilości osób sprzedałam wystarczającą ilość rzeczy za wystarczającą kwotę. Jeśli myślisz że każdy młodziak lub dziewczę jest szczęśliwe kiedy musi radośnie podbiec do klientów to się mylisz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I częste wśród starszych sprzedawczyn w małych sklepikach- wciskanie takiego towaru jaki one uważają za lepszy lub akurat maja na stanie. Pytasz się o lakier firmy x, pani wyciaga lakiery y i mówi, że ten dobry i wciska mi do ręki. Ale ja szukam konkretnie x i już, to pani się obraża bo ma do sprzedania y ![]()
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
3 - tak zazwyczaj jest. Odsetek ludzi, którzy dostali coś za darmo jest niezwykle mały. Na wszystko trzeba w jakiś sposób zapracować. 5 - studia może mieć każdy. Też kiedyś myślałam, że nie, ale teraz znam jednego upośledzonego magistra. 19 - Trudno za coś zapłacić ot tak sobie i potem niczego nie oczekiwać. 20 - Zbyt duża ufność w stosunku do obcych ludzi to już naiwność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie lubię jak sprzedawcy wchodzą mi na głowę, proponując to i tamto...ale jednak, kiedy potrzebuję pomocy, aby mi doradziły która sukienka by mi pasowała, albo czy pomoże mi znaleść jakieś sweterki/bluzki w kolorze piasku pustyni, to yyyyy...."Pani poczeka" i przynosi mi 1! Ok...tylko 1? Nieprawda...przeszłam się po sklepie i wyhaczyłam jeszcze 3... I to prawda..tak było niestety.. ale to nie jedyny przykład...
Byłam kiedyś w zwykłym sklepie spożywczym na nieznanej mi dzielnicy...chciałam kupić mleko dla mojego dziecka, bo niestety zabrakło na kolejną nieprzewidzianą porcję...Spytałam czy takie dostanę, nie znając sklepu - nie chciałam tracić czasu na szukanie. Pani odpowiedziała mi, że wogóle artykułów dziecięcych nie mają... No ok. Znajomy w tym czasie szukał czegoś tam dla siebie, a ja stałam czekając i jakoś dziwnym trafem przede mną zobaczyłam kartonik z mlekiem... Pani na to : a to żeśmy nie wiedziały... Nie wiedziały jaki asortyment jest w sklepie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
Wkurzają mnie moje koleżanki z klasy(niektóre), które:
Oczekują, że będę je o wszystkim informować, a same nawet się nie zainteresują i nie zapytają, ale przecież JAK JA MOGŁAM IM NIE POWIEDZIEĆ, NO jak??, Są mocno zbulwersowane, jak dostanę lepszą ocenę, albo jak jakiś nauczyciel mnie pochwali, wielkie pretensje, że nie chcę uciekać z dodatkowych do matury zajęć z angielskiego, i ten wyrzut:PRZECIEŻ CHODZISZ NA KORKI!!! no, to tyle, co mi się przypomniało ostatnio ![]() Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-02-05 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
Dziwią mnie osoby które cały czas muszą pokazywać (wręcz udowadniać) że się dobrze uczą i na każdym kroku powtarzać że mają dobre oceny, aha- i w ogóle nie muszą zakuwać.
2ga sprawa: Sprzedawcy. A szczególnie sprzedawczynie siedzący na stanowisku z kosmetykami (na tzw. wysepce). Podchodzę do takie wysepki, a One momentalnie oczy jak radary, wstają z krzesełka i monitorują mnie czy aby nic kie kradnę. KUR** Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2011-02-05 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
![]() i dalej nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I taka sytuacja ( z wczoraj), która mnie rozwaliła. Wszyscy koczują przed katedrą Y i czekają na wyniki egzaminu, który odbył się rano. Umówiłam się z koleżanką, że pójdziemy tam razem i sprawdzimy oceny. Przed egzaminem koleżanka oczywiście pół godziny mękoliła, że "nic nie umie, uczyła się dzień". NO, ok. Idziemy sprawdzić wyniki a ta nagle mówi, że ma nadzieję, że dostała przynajmniej marną czwórkę (?!). Sprawdzamy wyniki- koleżanka ma +3. Koleżanka zaczyna ryczeć (dosłownie), bo jakie to straszne, to jej pierwsza trója. Obok stoją znajomi, którzy oblali (ze dwóch). Nie ma miejsca na współczucie dla nich, no bo cała uwaga wszystkich jest skoncentrowana na X, która ryczy jak gimnazjalistka, że ma 3 zamiast 5. Rany Julek, myślałam tam przez moment, że to mi się to wszystko śni ![]() (Ja sama dostałam 4, więc też powinnam zacząć rozpaczać, przecież to taka "marna ocena" ![]() Tak z innej beczki jeszcze: ludzie u mnie w ogóle mają jakieś mniemanie o sobie, że są super wyluzowani i imprezowi. Ja nie rozumiem skąd u ludzie dwudziestokilkuletnich przekonanie, że jak opowie taki jeden z drugim, że wypił w weekend butelkę wódki (w co i tak śmiem wątpić, zazwyczaj siedzą w domu, zawsze są dostępni na gadu....) to wszystkim to niesamowicie zaimponuje. Helllllo! Dorośli chyba jesteśmy?? Edytowane przez MaDaLennA Czas edycji: 2011-02-05 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przychodzi kobieta i mówi "poproszę to i to tej firmy do 100 zł" ja tak czy srak muszę jej wciskać moje i nie mam prawa powiedzieć nic o produkcie innej firmy. No i poza tym to jest tak, że sklep nie wiem, ze sprzętem elektrycznym ma wyznaczone cele na dany miesiąc. Sprzedać jak najwięcej tego, trochę tego. Trzeba wyrabiać dzienne i miesięczne normy, nagabywać wciskać bo jak nie to po uszach. Koleżanka z reserved miała wiecznie wytrząsającą się kierowniczkę NIE WYRABIAMY NORMY NIE WYRABIAMY NORMY BIEGNIJ DO TEJ BABY I WCIŚNIJ JEJ TEN SWETEREK... no niestety, to nie jest wina pracowników, ja muszę, za w....urzanie klientów po prostu płacą :P ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- o Ejniacz mnie wyprzedził ![]() nawet jak klient sterczy przy prostownicy phillipsa, ja muszę sterczeć i cieszyć japę koło rowenty bo takie mam zadanie. i koniec, mam się cieszyć polecać mizdrzyć prosić żeby tylko kupił. bez sensu, wiem. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
jak dziewczynę okradli raz drugi i wisi jej nad głową utrata pracy to chyba jasne że patrzy każdemu na ręce, zwłaszcza na takich wysepkach |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
keep calm and contour on
|
tak, panie w Inglocie które patrzą na ręcę bo wyglądam na potencjalną złodziejkę chyba
![]() ![]()
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
jak ktoś mi patrzy na ręce to te ręce jeszcze bardziej do niego wyciągam by poczuł się jeszcze pewniej i bezpieczniej. nie mam nic do ukrycia, nawet nie wiem gdzie problem. na wysepce jak coś zginie to tylko dziewczyna dostaje za to karę, w wielkiej sephorze przede wszystkim ochrona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chce się czuć swobodnie podchodząc do stoiska i wybierając kosmetyki/ciuchy itp. Czemu gdy przechodzę przez próg Inglota [bądź innego sklepu gdzie nie ma dużo ludzi] panuje miła atmosfera, a gdy znajdę się między kosmetykami to sprzedawczynie ustawiają się jak wilki otaczające zdobycz . To jest co najmniej niekomfortowe . Jak im tak zależy i sklep ma duże straty z powodu kradzieży to niech zamontują kamery, a nie zatrudniają ludzi-radarów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
gdzie w inglocie kamery i kto ci będzie oglądał 10 godzinne nagrania z całego dnia bo jakaś pani ukradła szminkę i kto będzie ją ścigał za to
![]() no z tym wyrabianiem normy to tragedia, na zapleczu w sklepie odzieżowym wisiały wykazy z danych okresów i notatki, wszystko jawne jak każdy sprzedawca daje rade "w tym miesiącu musimy codziennie mieć utarg PRZYNAJMNIEJ ileśtam, chociaż 90% normy z naszego województwa!" i różne takie motywatory, weź przestań ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem oglądana albo przez monitoring, albo przez ochroniarzy, a na koniec każdego miesiąca jestem też oceniana i takie obserwowanie klienta podpada pod "dbanie o redukcję kradzieży", klienci o tym wiedzą i w ogóle się nie burzą.
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
Nie wiem.. ja bym tak nie mogła gdyby mi proponowali takie stanowisko gdzie mam się tak zachowywać. Rozumiem, można patrzeć na ręce w dyskretny sposób, no ale jeśli kierownik wymagałby ode mnie widocznego 'patrzenia na ręce' to bym zrezygnowała
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez czasem stoje na promocjach jako hostessa, i wiem jaki to ciezki kawalek chleba. Wolalabym robic cos duzo bardziej meczacego, ale zeby ten czas jakos lecial, a wbrew pozorom stanie w miejscu przez 10 h do latwych nie nalezy ;p Nie wiem, ja bym chyba nie chciala w przyszlosci pracowac gdzies gdzie mam bezposredni kontakt z klientem, nie da sie wszystkim dogodzic po prostu, no i to tez meczace, bo to taki przyklad tej promocji chociazby - ja wiem ze kobieta ktora idzie w moja strone, pcha wozek modli sie tylko zebym sie do niej nie odzywala, a ja z kolei wiem ze jak sie nie odezwe to nastepnym razem po prostu pracy nie dostane. Dla mnie osobiscie tego typu promocje sa bezsensowne, jeszcze jakies degustacje albo cos w tym klimacie w miare, albo na elektronice pod warunkiem ze hostessa jest dobrze przeszkolona, ale promocja odswiezaczy powietrza nie ma sensu moim zdaniem ;p
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;24877187]Niektóre z tych punktów też mnie rozwalają, ale 3 - tak zazwyczaj jest. Odsetek ludzi, którzy dostali coś za darmo jest niezwykle mały. Na wszystko trzeba w jakiś sposób zapracować. 5 - studia może mieć każdy. Też kiedyś myślałam, że nie, ale teraz znam jednego upośledzonego magistra. 19 - Trudno za coś zapłacić ot tak sobie i potem niczego nie oczekiwać. 20 - Zbyt duża ufność w stosunku do obcych ludzi to już naiwność.[/QUOTE] ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Lucka widzę że rozumiesz mój ból
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem rozumiem, szczerze nie cierpie tej pracy, no ale w momencie gdy studiuje dziennie nie mam zbyt wielkiego wyboru, no a kasa z promocji wcale nie jest taka mala
![]()
#444 |
Konto usunięte
|
Mnie dziwi, że koleżanki chcą się spotkać, żeby"opić sesję i pogadać" w klubie- jak można rozmawiać w takich warunkach ? Jeszcze się obrażają, że nie chcę tam iść...
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Dodam coś z kategorii Cudza higiena osobista i pielęgnacja jego cielska.
- Po co bierzesz codzienny prysznic? - W jakim celu myć dłonie po wizycie w water closet? Wszędobylskie bakterie kałowe. -Po co zimą golisz nogi i pachy? Jak tak nie robie, przecież kto to widzi? Czemu dbasz o stopy cały rok? Tu tylko dodam, że owłosienie hamuje działanie antyperspirantów. - Zimą jest za zimno na kąpiele i prysznice. Po co to robić? - Włosy umyję, jak będą brudne. Dzisiaj są jeszcze znośne. Dlaczego myjesz je codziennie? - Dlaczego się nie opalać? Mam ,,alergie na słońce". Co roku jeżdżę na serie szczepień, ale się opalam! Te pytania najczęściej padają z ust starszego pokolenia. Higiena jest też kulturą. (Wiadomość dla pań i babć autobusowych.) Czemu i dlaczemu... Myjemy się profilaktycznie, żeby być czystym cały czas. Nie wtedy, gdy jesteśmy brudni.
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-06 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
też często słyszę pytanie:
Po co myjesz codziennie włosy?:O Ja to bym tak nie mogła. No, a ja bym nie mogła wyjść na ulicę z tłustymi kudłami, jak jakiś brudas. Nic mnie tak nie obrzydza, jak tłuste włosy i brudne paznokcie. fujj |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Teraz Mentalność obywateli naszego państwa.
- Ja jestem Polak, mnie się należy... Bo papież, bo Wałęsa. Bardzo wielu ludzi takiego pokroju pokazuje się w telewizorni. Niedobór pokory, chociaż własnych osiągnięć brak. - Masz pannę/ kawalera? Kiedy ślub? Kiedy dzieci? Nie doświadczyłam. Nie mam na myśli wścibstwa i możliwego zakłopotania. Myślę o tym, dlaczego dalsza ciotka ma o to pytać. To, że łączą kogoś więzy krwi nie ma znaczenia. Te osoby często nie znają się dobrze. - ...I żebyś miała dobrego męża, piękne dzieci i psiurka na zielonym ogródku. Również nie doświadczyłam. To są życzenia, jakie te osoby same chciałyby usłyszeć. Sukces ma różne imiona. - Dużo i tanio? Bierzemy! Częste przywiązanie do bylejakości idącej w parze z ilością. - Obiadu należy się napchać do pełna. Musi być dużo i tłusto. Później będziemy to trawić przy jakimś filmidle. Również nie do przyjęcia są głośne rozmowy w środkach komunikacji miejskiej na osobliwe tematy. Często podróżni opowiadają o kimś podając jego dane. Przedstawiają całą historie leczenia własnych żylaków odbytu lub uprawiają moralizatorstwo. Pozdrawiam. ![]()
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-06 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie strasznie słuchanie muzyki z telefonu publicznie, bez słuchawek. Jeśli telefon ma funkcję mp3, zawsze dostaje się słuchawki. Dlaczego niektórzy nie potrafią z nich korzystać?
W autobusach denerwuje mnie także przepychanie się, bitwa o miejsca, nieuprzejmość i myślenie, że babci/dziadkowi NALEŻY SIĘ miejsce siedzące. Nie lubię też, jak ktoś obcy w autobusie mnie zaczepia i zaczyna opowiadać historię swojego życia... Brak higieny również razi... to też można zaobserwować w autobusach, śmierdzące, spocone ludzkie ciało plus łój z włosów plus tanie zapaszki z bazaru. Miodzio. Edytowane przez h2o0 Czas edycji: 2011-02-06 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
a ja nie wiem co trzeba mieć z głową żeby zakreślać długopisem w książce z biblioteki
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.