Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 09:35   #421
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a nie ma wpisane ta baba w ile dni po wpłynięciu kaski wysyła towar? faktycznie przesada. to ona jeszcze w ogóle nie wysłała?
nie wiem nie sprawdzałam - stwierdziła że wysłała w tamten czwartek no aż takich opóźnień to poczta nie ma no sorry

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też na oko daję, w ogóle gotuje mieso i warzywa razem, małemu smakuje to jak tatala

mój też się na mnie lampi więc mus dać spróbować, albo ratuje się chrupkiem , piętką z chleba

mój też poznaje jak już miseczka jest szykowana , już się wierci i piszczy

Dziękuje za odpowiedzi co do garnuszka klocuszka
chyba juz zakupie, zanim przyjdzie to bedzie następny tydzień

Planujecie zakup chodzika ?

Jak ubieracie dzieci do snu ?
Wcześniej ubierałam w pajaca, ale teraz w bodziak z długim rękawem i skarpetki i mały nie rozkopuje mi się w nocy i jak by mu wygodniej było, nie wrzeszczy w nocy tylko budzi sie i bawi chyba wcześniej za bardzo go opatulałam
chodzika nie kupuję - któraś z dziewczyn odradzała - że to niezbyt zdrowe (przepraszam ale to było dawno i nie pamiętam która)
Zuzia na noc ma albo body na krótki rękaw i pajac albo body na długi rękaw i pajac/śpiochy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .
To i ja chyba poćwiczę - co prawda w domu ale myślę że mam teraz większą mobilizację dzięki Tobie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:35   #422
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

MalgosiaM8 My dla odmiany dostaliśmy taką trampolinę z siedziskiem :/ Jest platforma pod nogami, jednak cała bryła jest nieruchoma. Chodzikom jestem przeciwna, wydaje mi się, że to rozleniwia dziecko. Jeśli chodzi o ubiór to mała ma albo pajaca, albo bluzeczkę z długim rękawem i spodnie albo body i spodnie, ogólnie długi rękaw i nogawka ale tylko jedna warstwa. Przykrywam kocykiem cienkim. Temp w pokoju ok 22 stopni.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-04-17 o 09:39
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:37   #423
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oooo taaak

Małgosia wydaje mi się, że to nie jakaś wybujała plota, ale coś podparte obserwacją i badaniami. Oczywiście to nie zrobi wielkiej krzywdy, ale o wiele lepsze jest nie używanie i tyle Taka jest moja opinia I na moje nieszczęście ( choć w tym wypadku szczęście)mam tak małą powierznię do dyspozycji, że nie mam nawet co dumać i jeden problem mniej
Czytałam takie badania rehabilitanta. Ktoś to nawet wklejał odnośnie tych skoczków. Bardzo mądrze napisane, że jak dziecko będzie gotowe to wstanie i pójdzie. To jest chyba coś na zasadzie wczesnego sadzania dziecka i obkladania poduszkami - za duże obciązenie dla kręgosłupa. I jeszcze bylo coś o stopkach, że w chodzikach dziecko biega jak na lekcji baletu a powinno stać na całych stopach.
Stary 2012-04-17, 09:40   #424
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
nie wiem nie sprawdzałam - stwierdziła że wysłała w tamten czwartek no aż takich opóźnień to poczta nie ma no sorry
ja na parasolke do wozka czekam od 25 marca i doczekac sie nie moge

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:45   #425
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Co jestem w sklepie, to zapominam o tej kaszy. Albo jak pamiętam, to nie widze.

ja tak samo mam

My też my też
juz zdecydowaliscie sie na Makarską? My chyba jedziemy TU
tylko jeszcze termin nie uzgodniony mamy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:54   #426
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Szczerze, to jeszcze nie wiemy gdzie
Na majówkę jedziemy nad morze i zobaczymy jak z organizacją, jazdą i wtedy zadecydujemy. Zreszta we wrzesniu Stefek będzie miał 11 miesięcy więc to tez będzie inaczej.
Wszędzie pięknie
Fajne te apartamenty.Widać zadbane . W Makarskiej płacilismy 20e od łebka, ale to było w sezonie (lipiec). We wrześniu znalezliśmy za 10e i warunki były jak dla nas okej. Teraz z dzieckiem to trzeba poszukać jednak czegoś ciut lepszego.
Sami jedziecie?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Czy waszym dzieciaczkom też pękają wargi? Stefkowi strasznie dolna...smaruje wazeliną, maścią witaminową i nic nie pomaga. Jak się budzi to ma takie strasznie suche, że jak nie zdążę posmarować to krew się leje Pedi mówi, że od śliny...
Stary 2012-04-17, 10:09   #427
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne te apartamenty.Widać zadbane . W Makarskiej płacilismy 20e od łebka, ale to było w sezonie (lipiec). We wrześniu znalezliśmy za 10e i warunki były jak dla nas okej. Teraz z dzieckiem to trzeba poszukać jednak czegoś ciut lepszego.
Sami jedziecie?
jedziemy na pewno z moją przyjaciółką, jej mężem i córą, bedzie miała ponad 2 latka. Tylko jej mąż pracuje w Anglii w jakims takim dziwnym systemie i musi sobie wyliczyć kiedy mu wypadnie wolne.
jeszcze poza tym 3 osoby sie zastanawiają i wtedy bysmy brali duzy apartament. A jak we 4 to mały.
Ale oni (chorwaci) tez jeszcze sami nie wiedzą jak we wrzesniu bedą mieli rezerwacje wiec czekamy do konca tyg na decyzję.

ta miejscowość jest super, bo tam jest tylko 20 domów w tej części i to jest prawie zaraz nad zatoczką. Mielismy tam jechać w zeszlym roku i mamy wpłaconą zaliczkę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:13   #428
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Czy waszym dzieciaczkom też pękają wargi? Stefkowi strasznie dolna...smaruje wazeliną, maścią witaminową i nic nie pomaga. Jak się budzi to ma takie strasznie suche, że jak nie zdążę posmarować to krew się leje Pedi mówi, że od śliny...
Mnie zawsze wmawiano, że to brak witamin, zazwyczaj jak je uzupełniłam, to mi się goiło i było ok, albo może masz suche powietrze? Próbowałaś nawilżyć?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-04-17, 10:25   #429
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja na parasolke do wozka czekam od 25 marca i doczekac sie nie moge
gratuluję cierpliwości ja to bym do tego czasu pogryzła sprzedawcę i odwiedziła go osobiście

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-04-17, 10:26   #430
mama zosi
Zakorzenienie

Hallo Mamusie Kochane!
Zo spała u siebie do 6 rano! Potem wzięłam ją na karmienie i tak już razem zasnęłyśmy i spałyśmy do 10! No i za oknem w końcu słońce, aż chce się żyć
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:30   #431
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Filip od wczoraj ma 7miechów a matka się nie chwaliła
Jaki on duży już

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:33   #432
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki on duży już
mama się nie chwaliło i umknęła nam piękna miesięcznica - sto lat dla Filipka

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-04-17, 10:42   #433
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki on duży już
brawa za 7 miesięcy!

Cytat:
Boże jak mnie wkurzyła baba z allegro. Do dzisiaj nie dostałam sweterka (tego co wygrałam w wielki piątek) a babsztyl cały czas mi pisze że jestem nienormalna bo były święta a w święta poczta nie czynna. Tylko że święta się skończyły w poniedziałek a dzisiaj mamy już kolejny wtorek - no idiotka i tyle - zagotowałam się normalnie od samego rana

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

A też się muszę pochwalić z ugotowanego pierwszego obiadku dla mojej myszki małej
zrobiłam zupkę z marchewki i ziemniaka i kaszy jaglanej wg przepisu Anci - faktycznie ta kasza ma taki jakby klej w sobie bo wyszło to takie gęstawe - ugotowałam, zblenderowałam i do gorącego dodałam oliwę i gotowe. Zuzia zjadła z chęcią, wczoraj do drugiej porcji dodałam żółtko a do dzisiejszej myślałam żeby mięsko dogotować, tylko nie wiem jak to później połączyć bo ta zupka to taka gęsta już jest, więc pewnie skończy się na tym że pójdzie do śmieci a nową zrobię już z mięskiem i już
poczta tak długo nie dostarcza, więc wina lezy raczej po stronie sprzedającego!
gratuluję obiadku!

Cytat:

Wcześniej ubierałam w pajaca, ale teraz w bodziak z długim rękawem i skarpetki i mały nie rozkopuje mi się w nocy i jak by mu wygodniej było, nie wrzeszczy w nocy tylko budzi sie i bawi chyba wcześniej za bardzo go opatulałam
mnie lekarz ortopeda kategorycznie zabronił, bo podobno więcej robią złego niż dobrego.

a Zo w nocy śpi w samym pajacu i tak zawsze jest ciepła, żeby nie napisać gorąca.

Cytat:
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .
kurcze, gratuluje! aż coś dzisiaj poćwiczę

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

a co do kurtki wiosennej to my już chodzimy, ale zawsze pod spodem jest ciepła bluza, body z krótkim lub długim, plus koszulka z długim, i Zo zawsze po powrocie do domu jest ciepła.
Stary 2012-04-17, 10:52   #434
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość

a co do kurtki wiosennej to my już chodzimy, ale zawsze pod spodem jest ciepła bluza, body z krótkim lub długim, plus koszulka z długim, i Zo zawsze po powrocie do domu jest ciepła.
Wow, u nas tylko pajac i na to kurtka No i kocykiem takim nie za grubym przykryta, ale też jest zawsze ciepła.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-04-17, 11:00   #435
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
/Mnie zawsze wmawiano, że to brak witamin, zazwyczaj jak je uzupełniłam, to mi się goiło i było ok, albo może masz suche powietrze? Próbowałaś nawilżyć?
A jakie witaminy nalezy uzupełnić?
Wydaje mi się że mam...Musze odpalić nawilżacz i sprawdzić.
Śpimy przy uchylonym oknie więc nie powino byćsuchego powietrza...NO nic sprawdzę. Dzięki!

Cytat:
jedziemy na pewno z moją przyjaciółką, jej mężem i córą, bedzie miała ponad 2 latka. Tylko jej mąż pracuje w Anglii w jakims takim dziwnym systemie i musi sobie wyliczyć kiedy mu wypadnie wolne.
jeszcze poza tym 3 osoby sie zastanawiają i wtedy bysmy brali duzy apartament. A jak we 4 to mały.
Ale oni (chorwaci) tez jeszcze sami nie wiedzą jak we wrzesniu bedą mieli rezerwacje wiec czekamy do konca tyg na decyzję.

ta miejscowość jest super, bo tam jest tylko 20 domów w tej części i to jest prawie zaraz nad zatoczką. Mielismy tam jechać w zeszlym roku i mamy wpłaconą zaliczkę
Super! Więc zaliczka czekała na lepszy czas Fajnie tak w większym gronie. Koszty mniejsze i weselej My jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę, tak więc nic więcej nie mogę powiedzieć oprócz teog, że jedziemy
Stary 2012-04-17, 11:03   #436
archinta
Zakorzenienie

Heloł!

Na razie nadrobiłam wczorajszy dzień- alez lecicie - aż miło
Ale widziała trochę spamu też

Cytat:
No narazie ćwiczę na siłowni, nie wiem, czy to coś da. czekam na relację w takim razie

Gratki za pierwsze zupki. Archi nie było jednak plucia na odległość? Małgosia my gotujemy podobnie, daję jeszcze mrożoną swoją pietruszkę, koperek i ziemniaczki. Ale 2 razy nie gotuję, tylko pod koniec gotowania daję oliwę i cześć a tak chyba nie wolno .
Dzisiaj u nas rządziła cukinia.
No na szczęście nie był było okej- normalnie chyba zacznę gotować

Weź mnie tylko oświeć- jakbyś mogła- z tą kasza jaglaną- kupujesz taką sypką tak czy w woreczkach? i gotujesz osobno? z warzywami??

Cytat:
Osiągnęłam swój pierwszy poważny sukces wychowawczy... Zośka śpi w swoim łóżku! Nie obyło się bez marudzenia, wymuszania, w końcu ryku, przytulania, śpiewania, całowania po brzuszku, ale byłam nie ugięta i cierpliwa i się udało!

zajęło to nam dwie godziny, a normalnie to zasypia w kwadrans to max
ennnnnnnno
Ja na razie nie mam mocy na ten wyczyn

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dokładnie mi chodziło o karmienie w nocy, że według mojej teściowej 7 m dziecko powinno przespać całą noc bez jedzenia, a mój się budzi 0d 3 deo 5-6 razy i zawsze musi cycka ciamknąć. I w kółko mi to powtarza. Tylko niech mi powie jak oduczyć karmienia nocnego?
A karmić też bym chciała już tylko w nocy, powoli już zmniejszam karmienia w dzień, tylko nie wiem czym zastąpić poranne karmienie, a butla nie wchodzi w grę
A najlepiej jakbym przestała karmić do 1 lipca, a najdłużej do skończenia roczku, bo muszę wrócić do zakrapiania oczu, a przy tych kroplach nie można karmić piersią
A niech się ta Twoja teściowa w pocałuje. Serio jakaś durna z tymi tekstami...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
też tak robie , ciepłe warzywka wyciągam , wrzucam masło i fruuuu blenderem

w ogóle z nowości to moje dziecko przez swieta wyjadało mi zółtko z jaja -wiec mozna powiedziec ze wprowadziłam żółtko zjadł conajmniej połowe
wczoraj dostał do pokosztowania jajecznicy, jadł az miło aż szkoda było nie dawac, ale na razie musi poczekac, jedynie na pokosztowanie dostaje
na imprezie dostał troche mast z torta i ciasto, dobierał sie do kieliszka z szampanem ale tego to nawet na skosztowanie ode mnie nei dostanie choćby nie wiem co
a dziś wcinał krome chleba taką gdzie wiecej skórki było i woli to niż chrupki zadylał z kromalem az miło , az musiałam w końcu zabrac bo sie przepołowiło i bałam sie że całe do buzi wsadzi
cos tam jescze mu chyba dawałam, ale nei pamiętam
wiecej grzechów nei pamietam

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Miałam pytać jak poszło, ale doczytałam że git. Super
A naprawdę zjadacie tylko pół słoiczka? Kamilka cały wciąga i czasem mam wrażenie że jakby było więcej to też by poszło
dz
Kochana- w Pio wydaniu to jest AŻ pół słoiczka on wybitnie piersiowy... walczę jak się da z podawaniem jedzenia ale z reguły zje parę łyżeczek i cześć
Cytat:
Chciałabym w lipcu odstawić Frania.
serio???????????????
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
No ja robię tak samo, na każde jęki cycek, teraz czekam, może sam zaśnie, ale niestety w większości daje to odwrotny efekt i się bardziej wybudza i gdyby nie cycek to w środku nocy były gotowy do zabawy
u nas też- chociaz czasem udaej mis ie go przeciagnac smoczkiem z godzinę nawet- no ale wtedy ja nie spie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
hej

fajny tytul macie
Mama lipcowo - sierpniowa 2011
dz Założycielka i jej vena bezcenne

Cytat:
faceci, nawet to im nie idzie
no nasza to była u hodowcy do 4 miesięcy, ale za dużo to on jej nie pokazał
no niestety... i drugie tez no niestety
Cytat:
Agacia potrafi cały duży słoik wciagnąć .
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:07   #437
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki on duży już

A teraz proszę usciskać, ucałować i jeszcze raz ucałować i uściskać Filippa

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Heloł!

Na razie nadrobiłam wczorajszy dzień- alez lecicie - aż miło
Ale widziała trochę spamu też

Weź mnie tylko oświeć- jakbyś mogła- z tą kasza jaglaną- kupujesz taką sypką tak czy w woreczkach? i gotujesz osobno? z warzywami??
A ja się zlapałam na spam. Ale....
Mnie też mnie też
Stary 2012-04-17, 11:08   #438
mama zosi
Zakorzenienie

jaki spam?
Stary 2012-04-17, 11:19   #439
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Zuza właśnie siedzi w huśtawce i kwiczy bo ją w tyłek szczypie ale co tam niech sobie troszkę pokwiczy - będzie miała ładniejszy głosik wredota ze mnie
ale matka

A też się muszę pochwalić z ugotowanego pierwszego obiadku dla mojej myszki małej
zrobiłam zupkę z marchewki i ziemniaka i kaszy jaglanej wg przepisu Anci - faktycznie ta kasza ma taki jakby klej w sobie bo wyszło to takie gęstawe - ugotowałam, zblenderowałam i do gorącego dodałam oliwę i gotowe. Zuzia zjadła z chęcią, wczoraj do drugiej porcji dodałam żółtko a do dzisiejszej myślałam żeby mięsko dogotować, tylko nie wiem jak to później połączyć bo ta zupka to taka gęsta już jest, więc pewnie skończy się na tym że pójdzie do śmieci a nową zrobię już z mięskiem i już
to miałyśmy obie debiut
Cytat:
ja nie wiem w sumie... niby tyle opinii przeciw, a przeca my pokolenie chodzikowe ja tam mam nogi proste
w pajaca, a le chyba kołderke jego zwinę i kocykiem będę przykrywac bo moj wiecznie rozgrzany i mokry- a spiodkryty do połowy
Cytat:
witajcie
Jak tam Kajka???????
Cytat:
eno
Cytat:
Cotka jak wrócę do formy to wam normalnie zdjęcie brzucha wkleję jak za starych dobrych czasów .

Cytat:
Pochwal się jak przyjdzie
Eeee to brawa! a jaką gotowałaś?
pocchwale sie- ale niech juz przyjdzie

To co miałam domu ugotowałam :d ziemniora z marchewką , pietruszką i brokułem- warzywa tescowe - żadne eko a brokuł mrożony tez z tesco firmy tesco
Cytat:

serio..ja jakos nie lubie tych psów, bałabym sie chyba takiego
w ojczyźnei rasy- w Anglowie - mowią o nich nanadog- pies niania

Ale powiem Ci ze wielu znajomych tez sceptycznie sie odnioslo do info ze takiego psa bedziemy mieli- mylili z pitbullami i amstaffami (chociaz one tez mega kochane sa!). Jak byla szczeniaczkeim to bali sie glaskac ale z czasme jak zobaczyli jakie to kochane to zarazilismy totalnie- jedni znajomi juz kupili staffika, kolejny kolega mowi ze jak bedzie mial mozliwosc to to bedzie tylko staffik
Cytat:

nie
Cytat:

A ja się zlapałam na spam. Ale....
Stary 2012-04-17, 11:22   #440
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
pocchwale sie- ale niech juz przyjdzie

To co miałam domu ugotowałam :d ziemniora z marchewką , pietruszką i brokułem- warzywa tescowe - żadne eko a brokuł mrożony tez z tesco firmy tesco

nie eco
No. Niech ma. Ten spam. A co.
Stary 2012-04-17, 11:22   #441
kaileight
Zadomowienie

mamo Zosi- porozglądam się sama za tym kremem, a jak do wakacji nie uda mi się wyhaczyć go, będę się do Ciebie uśmiechać o przywiezienie z Niemiec

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wow, u nas tylko pajac i na to kurtka No i kocykiem takim nie za grubym przykryta, ale też jest zawsze ciepła.
U nas spodenki, skarpety z podeszwami, body i kurtka ale taka cieniutka Kocyków i pokryw z wózka na nogi nie używamy. a, no i czapka oczywiście.

Cytat:
Jaki on duży już
jak ten czas leci...

Cytat:
o..ale fajnie zazdroszczę

Cytat:
Czytałam takie badania rehabilitanta. Ktoś to nawet wklejał odnośnie tych skoczków. Bardzo mądrze napisane, że jak dziecko będzie gotowe to wstanie i pójdzie. To jest chyba coś na zasadzie wczesnego sadzania dziecka i obkladania poduszkami - za duże obciązenie dla kręgosłupa. I jeszcze bylo coś o stopkach, że w chodzikach dziecko biega jak na lekcji baletu a powinno stać na całych stopach.
Niee.. Dziewczyny BŁAGAM. NIE KUPUJCIE CHODZIKÓW- piszę to jako fizjoterapeuta z kilkuletnim doświadczeniem pracy na oddziale dziecięcym.

Cytat:
też na oko daję, w ogóle gotuje mieso i warzywa razem, małemu smakuje to jak tatala

mój też się na mnie lampi więc mus dać spróbować, albo ratuje się chrupkiem , piętką z chleba

mój też poznaje jak już miseczka jest szykowana , już się wierci i piszczy

Dziękuje za odpowiedzi co do garnuszka klocuszka
chyba juz zakupie, zanim przyjdzie to bedzie następny tydzień

Na noc Ignaś ma cieniutki pajacyk, lub śpioszki i koszulkę z krótkim rękawem. Czasem śpi w śpiworze czasem pod kocem.

Widzę że dużo z Was kupujecie ten garnuszek klocuszek. Co Was przekonuje do jego zakupu?
Tak pytam, bo sama jestem na etapie wybierania zabawek.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Jak to nie przyjęli?!!
Boże, współczuję Wam strasznie z tymi rankami
Na szczęście ładnie się goi. Ale choć nie jestem wrażliwa na widok krwi i ran to zrobiło mi się słabo jak zobaczyłam jak się podrapał. Nie przyjęli nas bo limity w przchodni. A nasz dermatolog w lux-medzie tylko raz w tyg przyjmuje w środy, więc dopiero jutro pójdziemy. Ale już jest dużo lepiej.
Stary 2012-04-17, 11:27   #442
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
nie eco

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Niee.. Dziewczyny BŁAGAM. NIE KUPUJCIE CHODZIKÓW- piszę to jako fizjoterapeuta z kilkuletnim doświadczeniem pracy na oddziale dziecięcym.
serio aż tak??

Przyszło krzesełko ide sie dobierac do niego
Stary 2012-04-17, 11:30   #443
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

serio aż tak??

No to gibko dziołszka i dawaj focisza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 11:30   #444
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

serio aż tak??

Naprawdę nie warto. Pisałam kiedyś o tym, na szczęście sporo się teraz o tym mówi. Można doczytać np w książkach Zawitkowskiego ( mówię akurat o nim bo jest poniekąd "na fali"), w necie też jest sporo artykułów

Pochwal się krzesłem
Stary 2012-04-17, 11:33   #445
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

mamo Zosi- porozglądam się sama za tym kremem, a jak do wakacji nie uda mi się wyhaczyć go, będę się do Ciebie uśmiechać o przywiezienie z Niemiec

polecamy się chętnie pomożemy jeśli tylko będzie taka potrzeba

U nas spodenki, skarpety z podeszwami, body i kurtka ale taka cieniutka Kocyków i pokryw z wózka na nogi nie używamy. a, no i czapka oczywiście.

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]u nas jest kocyk jeszcze, ale tak na wszelki wypadek, ale ona go i tak skutecznie skopuje
[/COLOR]
jak ten czas leci...

o..ale fajnie zazdroszczę

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]no mnie to bardzo dobry lekarz chirurg ortopeda powiedział, a że mojemu tacie przywrócił swego czasie czucie w ręce, którego wg innych chirurgów mieć nie powinien, to jest dla mnie jak wyrocznia [/COLOR]

Na noc Ignaś ma cieniutki pajacyk, lub śpioszki i koszulkę z krótkim rękawem. Czasem śpi w śpiworze czasem pod kocem.

Widzę że dużo z Was kupujecie ten garnuszek klocuszek. Co Was przekonuje do jego zakupu?
Tak pytam, bo sama jestem na etapie wybierania zabawek.

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]no i ja się pytam.

[/COLOR]
Na szczęście ładnie się goi. Ale choć nie jestem wrażliwa na widok krwi i ran to zrobiło mi się słabo jak zobaczyłam jak się podrapał. Nie przyjęli nas bo limity w przchodni. A nasz dermatolog w lux-medzie tylko raz w tyg przyjmuje w środy, więc dopiero jutro pójdziemy. Ale już jest dużo lepiej.
trzymamy kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

serio aż tak??

to pochwal się efektem!

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-04-17 o 11:34
Stary 2012-04-17, 11:35   #446
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Hallo Mamusie Kochane!
Zo spała u siebie do 6 rano! Potem wzięłam ją na karmienie i tak już razem zasnęłyśmy i spałyśmy do 10! No i za oknem w końcu słońce, aż chce się żyć
i zazdraszczam takiego dlugiego spania. A o ktorej ja kladziesz spac?

Cytat:
Jaki on duży już
Stary 2012-04-17, 11:37   #447
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
i zazdraszczam takiego dlugiego spania. A o ktorej ja kladziesz spac?
mniej więcej o 20, czasem zasypia w kwadrans, czasem jak wczoraj w nowym łóżku w dwie godziny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 11:40   #448
thelilah
Zadomowienie

baby pędzicie ... fajnie, jest co czytać

dzisiaj na popołudnie idę, więc przyszłam na chwilę póki Miśko śpi

z tego co pamiętam a przeczytałam wczoraj...

acelinka , obrona to już pikuś
anciaa kobieto, podziwiam Cię za tą siłownię... ja po pracy to nie mam siły nawet nogi podnieść
cotka no i się doczekałaś krzesełka . pokażesz?
mamazosi... Zosia jak zwykle wymiata
a pieska archi chyba przegapiłam
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:43   #449
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
baby pędzicie ... fajnie, jest co czytać

dzisiaj na popołudnie idę, więc przyszłam na chwilę póki Miśko śpi

z tego co pamiętam a przeczytałam wczoraj...

acelinka , obrona to już pikuś
anciaa kobieto, podziwiam Cię za tą siłownię... ja po pracy to nie mam siły nawet nogi podnieść
cotka no i się doczekałaś krzesełka . pokażesz?
mamazosi... Zosia jak zwykle wymiata
a pieska archi chyba przegapiłam
Stary 2012-04-17, 11:50   #450
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

my nie planujemy.
Miśko śpi w pajacu + skarpetki. ewentualnie jak chłodniejsza noc to lekki kaftanik.

Cytat:
anciaaa i jeszcze raz
super, że widzisz efekty. tak trzymaj nasza sportsmenko
kurka no jak napisałas o tym brzuchu to chyba też się wezmę... tylko ja przeokrutnie nie lubię brzuszków, więc wrócę do kręcenia hula hopkiem jak kiedyś

Cytat:
weszłam poczytać bo moje dziecię odstawia strajk głodowy dobrze, że chociaż picia nie odmawia mam nadzieje, że to już w końcu zebol idzie bo jak nie teraz już nie wiem kiedy, może wszystkie na raz

ale się tu pozmieniało
hej hej
u nas też strajk, ale tylko z mlekiem na noc. kiedyś wypijał 120ml na luzaka, teraz jak wmuszę 30ml to sukces. zwalam to na zęba, bo już go widać

Cytat:
Jaki on duży już
zleciało 7 miesięcy, prawda? lada moment będziemy roczki świętować
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości