|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
emocje co nie miara ![]() Cytat:
jak tam po wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze wesele tez bym sie wybrala ![]() Cytat:
usta meza ![]() Staram sie z ta piersia ale mowie do meza ze nic na sile jesli maly sie nie zlapie to ani ja ani on nie bedziemy sie meczyc tylko zostaniemy przy pompowaniu. Dziekuje slicznie Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji rocznicy Cytat:
|
||
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
no za kolejną wypłatę jedziemy na wakacje więc akurat się przyda przypływ kasy
![]() Cytat:
fajnie, że takie efekty widać ![]() no i gratuluję rocznicy ![]() Cytat:
![]() dziękuję za gratulacje
|
||
|
|
|
#424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje Cytat:
Oj dlugo ja myslalam ze pchne dwa czy razy i po sprawie a tu prawie 1,5h sie meczylam ![]() Cytat:
Super ze wszystko wporzadku! Brzusi o czad gratuluje podwyzki ![]() Cytat:
A ne wiem czy Wam pisalam ze dzien przed wyjsciem ze szpitala mielismy romantyczna kolacje z mezem. Prezent od szpitala moglismy sobie wybrac co chcemy do jedzenia do tego dostalismy tort i szampan bezalkoholowy ![]() Cytat:
najlepszego z okazji 6 rocznicy! ![]() Cytat:
ojjj szkoda ze musi isc do pracy ![]() dziekuje slicznie
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, to jedynie możemy Ci pozazdrościć takiej opieki jaką miałaś w szpitalu. Prawdziwy luksus
ja mam humor do bani i normalnie siadłabym i płakała najchętniej. |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajnie z tym zającem .Cytat:
Co za koleś . Ale się uśmiałam Cytat:
.Czemu ?Kule, zaraz Ty będziesz nam tu opis porodu pisać, a potem Hania . I co, która następna ? Żabcia urodziła, to trzeba na wymianę :P!
Edytowane przez dalenka8 Czas edycji: 2012-06-19 o 21:31 |
|||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
No powodu właśnie nie ma. Tylko dzień do bani. Wszystko mnie wkurza, z szefem się poprztykałam, wszyscy czegoś ode mnie chcą. Cały czas coś. Normalnie mam ochotę się zamknąć gdzieś, w jakimś przytulnym miejscu i wyjść w dzień ślubu.
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabciu no pozazdrościć warunków ja to aż się boje właśnie podejścia w czasie porodu a ja właśnie wróciłam od TŻ zamówiliśmy ciasta i tort wypiliśmy rocznicowe winko poszliśmy na spacer i tera mi się spać chce
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierniczę Morsi ale agent z niego!!!
Żabciu faktycznie, opiekę miałaś super, aby zachodzić w kolejną ciążę ![]() Owszem u nas "jest" dostępne znieczulenie ale co z tego jak podaje się je tylko kobietom przy cesarce, jeszcze nie słyszałam żeby babką znieczulali przy SN. U nas to wszystko w teorii i sto lat za Stanami ![]() Od wczoraj w Lublinie, będę siedzieć do soboty
|
#432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio wypaliła, że jaka ona to biedna, bo zapierdziela cały miesiąc za 800zł. Z tym, że pracuje od 18 do 21 i ma wolne weekendy, a co ma powiedzieć Tż-et, który pracuje cały miesiąc bez dnia wolnego po 8h i za 1100zł Cytat:
Niezły koleś Cytat:
W książce, którą sobie kupiłam jak byłam w ciąży było napisane, że szampan dobrze wpływa na laktację ![]() Cytat:
Nawet jak czytałam w relacji z porodu Zabci o tym wkłuwaniu to mnie ciary przeszły |
||||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez korzystamy z tej taryfy, opłaca sie ja zawsze piore pranie w nocy, piekarnik tez staramy sie włączac w tych godzinach mnie też przeraził opis tego znieczulenia
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa już praktycznie nie piecze. Ostatnio piekarnika używała przed chrzcinami.
Mnie jeszcze wystraszyły skutki uboczne tego znieczulenia. |
|
|
|
#435 | ||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Cytat:
Hej, ja po egzaminie, będzie poprawka we wrześniu, czuję to
|
||
|
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale siła wyższa, jak będę znów na działce to zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby Twoje przeczucia się nie sprawdziły
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, przydałoby się żeby któraś dołączyła do mnie i Hani. bo nam się uszczupliła lista przyszłych mamusiek. ![]() Matko, ale mam lenia dzisiaj
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo! Ale dzisiaj pierwsza zmiana szybciej mi zleciała niż wczoraj...
Dzwoniliśmy przed chwilą do naszych murarzy powiedzieć im, że musimy budowę o miesiąc przesunąć...na szczęście jest im to na rękę, bo przez deszcze terminy im się przesunęły i koniec lipca im odpowiada- chociaż tyle dobrego w tym całym zamieszaniu...teraz wszystko 'na spokojnie' przygotujemy
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety zaliczyła mi wreszcie babka ten durny projekt, jutro będzie walka z mechaną!!!
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uważam, że wystarczy się rozejrzeć, żeby wśród koszmarnych szpitali, gdzie łażą karaluchy, a ze ścian odłazi farba (widziałam takie.......) znaleźć "perłę" . Chociaż... Jak teraz sobie myślę, to chyba zależy od regionu. U nas jest sporo porządnych szpitali. Ten z karaluchami widziałam w Lbn. Tam podobno same umieralnie są zresztą.... Ale wiem, że niedaleko Lublina w niedużych miastach (np tam gdzie mieszka Kicia :P) są nowoczesne szpitale . No i jest sporo cudownych prywatnych klinik, gdzie NIE płaci się za poród (np w Katowicach ).Ja się naoglądałam "Porodówki" i wiedziałam jak to wygląda, więc mnie opis nie przeraził :P. Aczkolwiek ta igła jest lekko straszna :P. Ale chyba i tak bym się zdecydowała na znieczulenie .A może nie :P? !I ja w sumie też mam nadzieję, że za rok będę chodzić z brzuszkiem .---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do znieczulenia, to ja nie wiem... chyba jak dam radę bez, to bym tak wolała. Ale u nas w szpitalu dają, w ogóle oddział położniczy jest świeżo wyremontowany. Jak byłam na IP wtedy to też dobre wrażenie odniosłam. Na początku chciałam rodzic w Poznaniu, ale chyba będę rodzic w naszym miejscowym szpitalu.
|
|
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: i ![]() Cytat:
to owszem nie płaci sie, jesli chodzisz całe 9 miesięcy tam do lekarza, bo z ulicy podobno ciężko z przyjęciem a prywatnie to ceny są porażające ![]() ja nie ogladam porodówki, ani tych ciazy z zaskoczenia, wiec nie wiem jak to wyglada ale ja sie nawet boje igly od pobierania krwi
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiesz, ja podobną kwotę płacę za prywatne wizyty u ginekolożki, a nie mam z tego żadnych profitów, niestety :P. Słyszałam, że wystarczy tam iść na jedną wizytę, kwalifikującą do porodu w tym szpitalu (chodzi o to, żeby ciąża nie była zagrożona, itp) i wtedy tam się rodzi za darmo . Przez całą ciążę można chodzić gdzie się chce .
|
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za jutrohej, ale jestem zmęczona.. marzy mi się urlop, bo wysiadam powoli jeszcze trochę i go dostanę mam nadzieję..
|
||
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja o tym nie slyszałam, no ale trzeba by sie dowiedziec ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- a własnie zabcia, ty rodziłas w jakiejs ekstra klinice, czy u Was tak jest w każdym szpitalu???
|
|
#446 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj Kochana, ja to bym Ci zrobiła dobrego wrapa... Szkoda, że mieszkasz tak daleko od mojego mcd ![]() ![]() Cytat:
Współczuję, sypnęło Wam się trochę tego, grunt, że nie będziecie na minusie... Na oszczędności jeszcze przyjdzie czas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Oj te problemy z załatwianiem to dramat, dobrze, że już Ci mija... W ogóle widzę Żabciu, że jesteś pełna dobrej energii i optymizmu do tego wszystkiego co się działo i dzieje, naprawdę do pozazdroszczenia ![]() Fajne masz podejście do karmienia. Powinno się właśnie na luzie podchodzić do tych spraw, nic na siłę, bo tylko wszystko odbija się na maluszku... Ja żałuję, że poddałam się parciu na pierś mojej teściowej Skończyło się na moim umęczeniu i płaczu Filipka.. źle to wspominam ![]() Cytat:
![]() Nie rycz mała Cytat:
chyba nie jest taki problem, może tylko zależy do szpitala? Ja rodziłam bez znieczulenia, ale na własną prośbę No i gratulacje zaliczenia, wreszcie się udało!! ![]() Kochane, wolne wolne i po wolnym za to jestem mega wściekła, bo Szwagierka przyprowadza ciągle Córeczkę na całe dnie do nas, a Mała od paru dni choruje, i dzisiaj co? Filipek wstaje z płaczem, gil do pasa A ona jeszcze obrażona, że ją posądzam, że Filip złapał od jej córki... Jestem załamana, nic do niej nie przemówi..... Tylko wyprowadzka nas uratuje, żeby wreszcie się od niej uwolnić Ucieka poodpoczywać, jutro na 7 do pracy
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
miedzy czasie byłam z rodzicami na mieście kupiliśmy tacie garnitur krawat koszule pasek na nasze wesele i pasek TŻtowi aby do piątku a w sobotę panieński jutro postaram się już być na bieżąco
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
chyba coś cytowałam
no nic, trudnodziś lecę na 18 na uczelnię, po drodze na małe zakupy spałam dziś do późna bo koleżanka z chłopakiem zaprosili znajomych i do 5 grali w CS sieciowo na 6 kompów i pili wódkę chciałabym już do domu i do własnego łóżka a tu jeszcze 2 noce trzeba spać...
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
łoraju, znów mam tyyyyle nadrabiania.
ciężko mi się wbić wątek, bo Wy się tu wszystkie już 'znacie', a ja taki alien ![]() przeczytałam relację z porodu zaaaabci, ależ się uryczałam ![]() My mieliśmy ostatnio trochę stresów...walka z byłym pracodawcą męża, ale sprawa już rozwiązana. Dostaliśmy zdjęcia z pleneru poślubnego, w końcuuuu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

emocje co nie miara 

Macie już projekt? 

widać, że byliście na to naprawdę całym sercem przygotowani. I zgadzam się co do rodzinnego porodu - naprawdę zbliża

Ale siła wyższa, jak będę znów na działce to zrobię

no nic, trudno