Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 22:59   #421
agi_82
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Cytat:
Napisane przez kawiorka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj doznałam lekkiego szoku! Myslałam, że owulacja przypada u mnie 14 dc, a tu dzisiaj 11 dc test owulacyjny pozytywny!! Sprawdziłam, że w czerwcu właśnie w te najważniejsze dni 10,11, 12 dc nie było przytulanek - i temu się nie udało!....Teraz musi się udać
popełniałam dokładnie ten sam błąd też źle wyliczałąm owulacje

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:02   #422
Ania0783
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

A powiedzcie jeszcze dziwczyny czy rzeczywiście w okresie starania trzeba już brac kompleksy witamin (nie mówie o kwasie foliowym) rezygnowac z kawy itd czy to ma aż tak duże znaczenie??? Bo ja tylko kwasik

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Ja ma konto na http://enpr.pl/ ale on nic nie liczy. Taka internetowa wersja zeszytu.

Z jakiej części Śląska?
Z Mysłowic, ty też z tych stron??
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:11   #423
agi_82
Wtajemniczenie

z kawy nie zrezygnowałam jak narazie ciężko będzie z tym
nie pije nie pale więc z tym też nie musze się ograniczac
biore kwas foliowy

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-17, 07:41   #424
Renessme1985
Rozeznanie

agi_82... ledwo zdążyłam wczoraj napisac, że mam dobre przeczucia, a tu proszę takie info ... Ja myślę, że to to i bardzo bardzo pocichutku gratuluje Z niecierpliwością czekam na info o wynikach bety aczkolwiek na pewno będzie pozytywna... potem wazny jest już tylko przyrost co 24h albo 48 h nie pamiętam już dokładnie
Krwawienie może się zdażyć na początku ciąży, przecież niektóre kobiety maja nawet normalnie @ w początkowych tc

Co do tej owulki, to właśnie uważam, że testy super sprawa, bo określają w miarę dokłądnie, kiedy jest owu... a tak na oko celowanie nie zawsze przekłąda się na rzeczywisty stan. Ja własnie wczoraj też patrzyłam na te testy w aptece, ale jednak stwierdziam, że 26zł za 5 testów to trochę za drogo i zamówie z allegro... poprzednie miałam z all i pokazywały normalnie, więc raczej działają

p.s. bardzo mi się nie chce pracować dzisiaj

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

... a co do witamin, to ja nic nie biorę z suplementów, tylko kwas foliowy czysty typu folik mój gin też nie jest za faszerowaniem się chemią bez sensu Jak zajdę w ciążę to będę brała femibion czy tam feminatal to sie teraz nazywa... W poprzedniej ciąży właśnie to brałam i bardzo mi służyło, choć do najtańszych akurat nie należy Z kawy też nie zrezygnowałam, bo po prostu bardzo ją lubię i nie widzę sensu ograniczania się, skoto jeszcze w ciąży nie jestem

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:12   #425
Ania0783
Raczkowanie

No właśnie ja też biore tylko folik, ale piję kawkę i niestety palę - mam zamiar rzucić jak tylko dowiem się że jestem w ciąży
A testy kupię w aptece bo na all to już za późno a jak tak polecacie to skorzystam - czego się nie robi dla dwóch kreseczek
Przypuszczam że sposób "na oko" mnie też zawodzi i przytulamy się (nie bez przyjemności) nie w te dni - no ale zobaczymy.
Powiedzcie od ktorego dnia cyklu zacząć te testy ??
Stary 2012-07-17, 09:06   #426
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez mada_lenka Pokaż wiadomość
Hejka!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum i chciałabym do Was dołączyć Tak w skrócie to: jestem Magda, lat 27, 3 lata po ślubie i zaczniemy od następnego cyklu starać się o dzidziusia... Testów "owu" nie używałam, ale dzięki Waszym poradom i pomocy zacznę używac (muszę kupic na allegro, są fajne ceny, choć mam nadzieję, ze dużo ich mi sie nie przyda ) Byłam u gin. zlecił mi kilka badań na cytomegalie, toksoplazmozę, a u ogólnego dostałam skierowanie na badania ogólne. 2 sierpnia ide na wizytę po wyniki, a ok. 4.08 . będzie ten ważny dzień. Oby się udało i żeby pojawiły się te II kreseczki. Dziewczyny trzymam za Was kciuki i przyjmijcie mnie do swojego grona staraczek
Witaj
Tez jestem Magda i tez zaczynamy starania od nastepnego cyklu
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:08   #427
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też biore tylko folik, ale piję kawkę i niestety palę - mam zamiar rzucić jak tylko dowiem się że jestem w ciąży
A testy kupię w aptece bo na all to już za późno a jak tak polecacie to skorzystam - czego się nie robi dla dwóch kreseczek
Przypuszczam że sposób "na oko" mnie też zawodzi i przytulamy się (nie bez przyjemności) nie w te dni - no ale zobaczymy.
Na ulotce jest tabela kiedy robić test ) doliczSz dni w zależności jak długie masz cykle. Ja swoje kupiłam w promocji jakbylam w Polsce 9.99 za 5 szt. Juz mi sie skończyły i teraz mi tz na ebay'u zamówił mam jednak cicha nadzieje ze juz ich nie bede potrzebować .D ahh teraz czekam na rezultaty przytulanek) miłego dnia
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:09   #428
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Hejka!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum i chciałabym do Was dołączyć Tak w skrócie to: jestem Magda, lat 27, 3 lata po ślubie i zaczniemy od następnego cyklu starać się o dzidziusia... Testów "owu" nie używałam, ale dzięki Waszym poradom i pomocy zacznę używac (muszę kupic na allegro, są fajne ceny, choć mam nadzieję, ze dużo ich mi sie nie przyda ) Byłam u gin. zlecił mi kilka badań na cytomegalie, toksoplazmozę, a u ogólnego dostałam skierowanie na badania ogólne. 2 sierpnia ide na wizytę po wyniki, a ok. 4.08 . będzie ten ważny dzień. Oby się udało i żeby pojawiły się te II kreseczki. Dziewczyny trzymam za Was kciuki i przyjmijcie mnie do swojego grona staraczek
Witaj!

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
ja pierwszy test zrobiłam szybko, w sumie 7 dni od owulacji i niby wyszła ta druga kreska, ale te info czekają na potwierdzenie od mojego gin
Wow, ale szybko wykryło Kochana biegnij na betę i do lekarza, nie będziesz się zamartwiać i poradzi coś na to krwawienie.

Cytat:
Napisane przez Ania0783;3533799

[/COLOR
Już nie wiem co jest nie tak - czy przytulamy sie w nie te dni czy może mamy większe problemy?? Cykle mam jak w zegarku co 29 dni, ale nie mierzyłam tempki ani nie stosowałam testów na owu więc pewności nie mam, zaczne od tego cyklu - jak teraz się nie uda to nie wiem, chyba pójde a jakieś badania heh
Chyba też się wybiorę na jakieś badania w przyszłym tygodniu To będzie wtedy mój już/dopiero 5 cykl starań.

Cytat:
A korzystacie może z internetowych kalendarzyków, gdzie wpisuje się temperaturę i śluz? Czy są one wiarygodne?

Troche dużo te testy w aptece kosztuja, powinny być po 1zł)
Ja też korzystam z enpr.pl - bardzo fajna aplikacja. Tylko tam oczywiście nie wyliczasz dni płodnych, zapisujesz tylko śluz, temp, informacje o lekach, o przytulankach i ewentualnie jaka jest szyjka.

A testy owu są za złotówkę na Allegro

Cytat:
z kawy nie zrezygnowałam jak narazie ciężko będzie z tym
nie pije nie pale więc z tym też nie musze się ograniczac
biore kwas foliowy
A czy to nie Ty mi mówiłaś, że jak się chce dziecko to powinno się rzucić używki?

Cytat:
Zależy ile trwają Twoje cykle. Jeśli ok. 28-30 dni to ja bym robiła od 10 dnia cyklu.

Hej dziewczyny a powiedzcie mi - po testach owu okazało się, że macie owulację w innym dniu niż myślałyście. Ale czy wcześniej obserwowałyście śluz, temp, etc?
Stary 2012-07-17, 09:11   #429
agi_82
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
wpadłam się przywitac i zmykam na tą bete nienawidze kłócia brrr
trzymajcie kciuki wyniki będą po 15
ula_betula
używkom zdecydowanie mówie nie :P
ale nie dajmy się zwariowac chodzi mi o okres ciąży a tak palcie i pijcie do bólu

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Edytowane przez agi_82
Czas edycji: 2012-07-17 o 09:13
Stary 2012-07-17, 09:24   #430
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny
ula_betula
używkom zdecydowanie mówie nie :P
ale nie dajmy się zwariowac chodzi mi o okres ciąży a tak palcie i pijcie do bólu
Trzymam kciuki!

Dawno mnie nie było, tyle nowych Staraczek SUPER!!! My intensywnie przeszliśmy do działania dzisiaj odbieram testy owu i sprawdzam kiedy musimy jeszcze bardziej

Co do palenia i picia, to ja ograniczyłam alkohol, ale w sumie nie ze względu tylko na starania, ale tak ogólnie mam postanowienie - kiedyś w ogóle nie piłam i było ok, w barze mogłam posiedzieć przy soku i też dobrze się bawić, trzeba do tego wrócić, takie ot moje postanowienie
Dziewczynki z kolejki do testowania, jak nastroje przed?
sautka
monai
111kicia111
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:33   #431
Ania0783
Raczkowanie

Agi trzymam kciukasy

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ja niestety nie jestem w kolejce do testowania ale za tydzień testujemy owu no i przytulanki

Za testujące też trzymam kciuki
Stary 2012-07-17, 09:35   #432
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Agi trzymam kciukasy

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ja niestety nie jestem w kolejce do testowania ale za tydzień testujemy owu no i przytulanki

Za testujące też trzymam kciuki
Ja dzisiaj testy owu będę robiła, bo mój mikroskop kaput, a nie mam czasu bateryjek dokupić
Stary 2012-07-17, 09:52   #433
sauatka
Raczkowanie

agi_82, zaciskam kciuki za betę, ale myślę, że to już formalność :P

Cytat:
sautka
monai
111kicia111
ja wczoraj testowałam, miałam 30dc, jedna kreska.
@ dalej nie ma, więc nie tracę nadziei
sauatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:58   #434
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj testy owu będę robiła, bo mój mikroskop kaput, a nie mam czasu bateryjek dokupić
a co Ty za mikroskop masz??

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

agi_82 jak betka wyjdzie pozytywna, a na pewno tak będzie to pędź do ginka i pewnie Ci cos przepisze na te krwawienia... tak najczęsciej to duphaston ja w poprzedniej ciąży też brałam

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-17, 10:18   #435
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sauatka Pokaż wiadomość
agi_82, zaciskam kciuki za betę, ale myślę, że to już formalność :P

ja wczoraj testowałam, miałam 30dc, jedna kreska.
@ dalej nie ma, więc nie tracę nadziei
Nie trać, nie trać! Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
a co Ty za mikroskop masz??

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

agi_82 jak betka wyjdzie pozytywna, a na pewno tak będzie to pędź do ginka i pewnie Ci cos przepisze na te krwawienia... tak najczęsciej to duphaston ja w poprzedniej ciąży też brałam
Mikroskop owulacyjny, ale jak dla mnie to ja tam nic nie widzę, tzn. widzę te struktury paprotkowe, ale np przez kilka dni i nie określi on dokładnie owulacji, raczej tylko dni płodne i bardzo płodne, dodatkowo trzeba pamiętać żeby korzystać ze śliny z samego rana przed napiciem się czegokolwiek i umyciem zębów, bo później wyniki mogą być zakłamane. Ja mam Afrodytę, ale są też inne, kupiłam z ciekawości i myślałam, że będę korzystać, ale rzadko mi się zdarzało - ja nie polecam ogólnie, chyba te testy owulacyjne są lepsze.
Stary 2012-07-17, 10:47   #436
Renessme1985
Rozeznanie

Aaaa no własnie tak myslałam, że to o ten mikroskop chodzi, ale była ciekawa opini... przed pierwszą ciążą własnie o nich trochę czytałam... ale skoro nie polecasz to kasuje go z pamięci

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-17, 10:52   #437
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa no własnie tak myslałam, że to o ten mikroskop chodzi, ale była ciekawa opini... przed pierwszą ciążą własnie o nich trochę czytałam... ale skoro nie polecasz to kasuje go z pamięci
Tzn. oj no nie wiem nie jestem jakoś ekstra z niego zadowolona, jak robisz testy owu to wiesz, że jak Ci wyjdą dwie ciemne kreski to w ciągu 24-48h, a tutaj te paprocie mogą być i są kilka dni - no nie wiem, jak to uważa, ale ja z niego od stycznia może ze dwa razy skorzystałam i leżał... Teraz sobie o nim przypomniałam, to się okazało, że baterie padły chyba jednak wole te paskowe testy

A może jeszcze któraś z nas korzystała z takiego mikroskopu? Może ja jestem jakaś lewa i nie umiem z niego korzystać
Stary 2012-07-17, 11:09   #438
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczynki i'm back
nie zdążyłam was jeszcze nadrobic przyznaję bez bicia
może prosze o drobne streszczenie czy są jakieś newsy??
nasz wyjazd wisiał na włosku bo w wieczór przed wyjazdem teśc wylądował w szpitalu a synek szwagierki się rozchorował no, ale jakoś wszystko się poukładało i pojechaliśmy
w piątek nie wytrzymałam i zrobiłam teścik, tak jakoś chciałam tż zrobic niespodzianke na wczasach i wyszły II kreski ale ta druga taka słabiuteńka że pod światło dzienne było widac tylko, sama nie wiedziałam co myślec o tym dziś rano wstaje, siusiam na pobranie kolejnej próbki do testu a tu krewka alę że próbke czystą pobrałam i teścik otwarty to robie i znowu II kreski ta druga już bardziej widoczna niż wcześniej więc oso chosi
więc mój " okres " trwał 2,3 godziny i cisza od 10 rano dzwoniłam do gin i kazał czekac 2,3 dni i powiedział że czasem zdaża się tak, że jak jajeczko zagnieżdża się w macicy to może wystąpic małe krwawienie. w czwartek jadę na wizyte ale myśle żeby zrobic jutro bete zresztą sama już nie wiem co robic najgorsza ta niepewnosc POMÓŻCIE
No to zdaje mi się, że mamy pierwszą fasolkę. Czekamy na wieści o wyniku bety. Ale wygląda na to, że to tylko formalność. Trzymam kciuki.

Cytat:
Hejka!
Witamy i zapraszamy.

Cytat:
A powiedzcie jeszcze dziwczyny czy rzeczywiście w okresie starania trzeba już brac kompleksy witamin (nie mówie o kwasie foliowym) rezygnowac z kawy itd czy to ma aż tak duże znaczenie??? Bo ja tylko kwasik

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Z Mysłowic, ty też z tych stron??
Ja podczas starania biorę tylko folik. Kawę piję ale myślę, że powoli powinnam ograniczyć.

Jak nam się nie uda w tym cyklu to nie będę za bardzo smutna. Wczoraj zamówiliśmy domek nad morzem od 19 sierpnia i nawet lepiej by było jak bym nie była w ciąży, więc jakoś dużego parcia nie mam.

Moja córka czasem zwala mnie z nóg. Wczoraj jak pytałam się jej czy jedziemy nad morze za miesiąc to ona by od razu pojechała. Chyba przez 5 minut cały czas chodziła i marudziła, że ona chce jechać się kąpać ( a była 20 godz.). na samym końcu zaczęła płakać ale chyba była już zmęczona.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:56   #439
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Ja tez jestem za testami owu
Agi 3 mam kciuki chociaż czuje ze to tylko kropka nad "i"
Mnie boli brzuch jak przy @ a wczoraj miałam owulacje ( podobno) w ogóle od 3 dni mnie tak boli nigdy wcześniej mnie nie bolo podbrzusze w czasie owu a teraz bardzo...
Stary 2012-07-17, 12:01   #440
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Ja tez jestem za testami owu
Agi 3 mam kciuki chociaż czuje ze to tylko kropka nad "i"
Mnie boli brzuch jak przy @ a wczoraj miałam owulacje ( podobno) w ogóle od 3 dni mnie tak boli nigdy wcześniej mnie nie bolo podbrzusze w czasie owu a teraz bardzo...
Który masz dzisiaj dc?
Stary 2012-07-17, 12:06   #441
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
ja tez biorę tylko kwas foliowy, kawę piję i pić będę nigdy nie paliłam, alkoholu i tak pić nie mogę
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:09   #442
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Koronek 15 dc
Stary 2012-07-17, 12:11   #443
melutka
Raczkowanie

Wchodzę dziś na wątek i aż oczy przetarłam z wrażenia jak zobaczyłam tyle dobrych wieści . Dziewczyny gratuluję (bardzo się cieszę z Waszych dwóch kreseczek) i proszę o fliudki ciążowe dla wszystkich naszych staraczek czekam też na Wasze pozytywne wyniki bety
to się i u nas zaczyna wielka radość wątkowa czekam na kolejne II krechy u kolejnych staraczek
Stary 2012-07-17, 12:12   #444
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Koronek 15 dc
Nie wiem czym to może być spowodowane ... hmmm ...
Stary 2012-07-17, 12:17   #445
melutka
Raczkowanie

A ja zaczynam nowy cykl z nową nadzieją i chyba po wypowiedziach dziewczyn na innym wątku zakupię testy (wiele z nich nieprawidłowo obliczało owulkę). Z testami im sie udało. I też swojego tż wstrzymam przed owulką żeby jego żołnierzyki się wzmocniły a potem to już co drugi dzeń będziemy dzidzie majstrować

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Natalyyya może to bóle okołoowulacyjne mnie w tym miesiacu też bołało w dole ok. 3 dni ale owulki nie myło. Podobno czasem tak sie odczuwa jak jajnik produkuje kolejne pęcherzyki. A dawno byłaś na kontroli?
Stary 2012-07-17, 12:18   #446
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Nie wiem czym to może być spowodowane ... hmmm ...
Ja tez nie zobaczymy za 2 tyg co wyjdzie )

Melutka- według testów owu jestem juz po owulacji sama juz nie wiem . Na ost kontroli byłam 3 mce temu wszystko w normie

Edytowane przez Natalyyya
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:21
Stary 2012-07-17, 12:31   #447
monai
Rozeznanie

GG do monai

Hejka
Cytat:
Napisane przez sauatka Pokaż wiadomość
no nic, kolejny cykl będzie nasz!

Cytat:
a ja mam jakies przeczucia ze tym razem posypia sie tu podwójne kreseczki

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Też liczę na to, że ten cykl okaże się szczęśliwy

Cytat:
zresztą ja też myślę, że teraz się II posypią

tej wersji się trzymajmy

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
A ja w przyszłą środę Staram się sobie nie wkręcać bóli, bo ciąża urojona bardzo mnie męczy
męcząca jak #@!&* tak się czuję teraz

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Hejka ja też staram się nie nakręcać, ale po tygodniu od owulacji boli mnie bardzo podbrzusze, może to i za wcześnie na objawy ciąży ale jakoś nie przypominam sobie żeby tak mnie bolało przed okresem ( który mam mieć za 1,5 tygodnia)
no to trzymam

Cytat:
Niestety dzisiaj przyszła @ więc umieram .......
Ale pocieszające jest to że niedugo znowu nowe staranka - ale najgorsze jest później to czekanie to mnie dobija, doszukuje się najmniejszych objawów, a jak już przychodzą bóle na @ to ryczec się chce ;( Niby wiem że jak się podchodzi na luzie t większe szanse i taki tam ale jednak to jest silniejsze ode mnie.
Wyżaliłam się chociaż troszeczke heh sorki
Ania mogłabym napisać to samo co i Ty miało być na luzie, ale to silniejsze ode mnie a dopiero pierwszy cykl

mada_lenka witaj w gronie staraczek

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Ja ma konto na http://enpr.pl/ ale on nic nie liczy. Taka internetowa wersja zeszytu.
a ja mam konto na skarbach mamy może odkurzę ale z tą tempką u mnie to bez sensu bo o różnych porach wstaję, więc wydaje mi się że wyniki przekłamane :/

Cytat:
hej dziewczyny
mam nadzieję, ze rozwiążesz worek z II na naszym wątku i się posypią teraz

Cytat:
Dawno mnie nie było, tyle nowych Staraczek SUPER!!! My intensywnie przeszliśmy do działania dzisiaj odbieram testy owu i sprawdzam kiedy musimy jeszcze bardziej

Co do palenia i picia, to ja ograniczyłam alkohol, ale w sumie nie ze względu tylko na starania, ale tak ogólnie mam postanowienie - kiedyś w ogóle nie piłam i było ok, w barze mogłam posiedzieć przy soku i też dobrze się bawić, trzeba do tego wrócić, takie ot moje postanowienie
sautka
monai
111kicia111
Koronek u mnie to chyba nici z testowania, bo mnie bóle złapały dzisiaj od rana mega na @ ;/ aaaaale już se planuję staranka jak tylko @ przejdzie
a co do używek, to w moim przypadku w pracy zdecydowanie za dużo piję kawy, alkohol to moim zdaniem rzadko zresztą mam słabą głowę to se ledwo pomoczę dzioba i już na drugi dzień się źle czuję, więc mnie to nie bawi ;/ papierosów na szczęście palę uf.. u mnie trochę kiepsko z samozaparciem żeby chociaż 1 kg zrzucić, więc chyba walce z nałogiem bym nie podołała

Cytat:
no to ciekawy taki mikroskop ale fakt wolę prostsze rozwiązania już sobie na all upatrzyłam zakupy
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:49   #448
kawiorka
Przyczajenie

agi_82 ja rownież po cichu gratuluje Za testujące trzymam kciuki!
Co do kawy, to piję ale rozpuszczalną i ze śmietanką ( taka bardziej light ) W ciąży na pewno pić nie będę. W poprzednich ciążach odrzuciło mnie od kawy na samym początku i myślę, że tym razem będzie tak samo
Nasz syn jest z nami od 1998 r
Iskierka 10tc [*]
kawiorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:12   #449
Koronek
Raczkowanie

Ja to mam ogromne nadzieje związane z tym cyklem, teraz to praktycznie codziennie mamy przytulanki, od 3 dni mam dni płodne - jeszcze tak z tydzień i może się uda

A ten mikroskop to tak jak mówię, chyba szkoda kasy ...
Stary 2012-07-17, 13:47   #450
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny, można się przyłączyć do staraczek ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości