|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
do tej pory unikałam odkąd ten wątek odkryłam, ale chyba krzywdy mi nie zrobi... ;p
najwyżej będę uzywała 2xtyg, a w inne dni dalej coś dla dzieci, czy bez sensu? jeszcze joanna bajka szampony dla dzieci sa w promocji, ale jakoś pierwszy raz je widzę ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- i kupiłam ostatnio biovaxa do wypadających, a teraz mam kupon znów promocyjyny i chyba kupię do zniszczonych jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
http://www.helfy.pl/kokosowy-olejek-do-wlosow znacie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Konto usunięte
|
Ja mam jeszcze trochę szamponu BD, ale to chyba moja ostatnia butelka, przynajmniej na razie. Już mi nie służy tak dobrze jak kiedyś, myślę, że spróbuję hippa lub tego żelu do hig. int. chyba facelle?
![]() A do dziewczyn, które myją włosy Pottersami, używacie nowej wersji, czy starej? Bo jak dla mnie, stara była rewelacyjna ( miałam z aloesem), a teraz kupiłam nową wersję (też za aloesem) i jakiś taki przyklap, jakby niedomyte były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;35527231]Ja mam jeszcze trochę szamponu BD, ale to chyba moja ostatnia butelka, przynajmniej na razie. Już mi nie służy tak dobrze jak kiedyś, myślę, że spróbuję hippa lub tego żelu do hig. int. chyba facelle?
![]() A do dziewczyn, które myją włosy Pottersami, używacie nowej wersji, czy starej? Bo jak dla mnie, stara była rewelacyjna ( miałam z aloesem), a teraz kupiłam nową wersję (też za aloesem) i jakiś taki przyklap, jakby niedomyte były ![]() A jak wygląda stara?
#425 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Nowy, to ten http://luthieenn.blogspot.com/2012/0...rs-gloria.html na jakims blogu znalazłam, nie byłam pewna czy dobry kupuję, dziwne było dla mnie, że jest z jedwabiem. No ale wzięłam, bo nie było tych "starych" czyli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;35527991]Nowy, to ten http://luthieenn.blogspot.com/2012/0...rs-gloria.html na jakims blogu znalazłam, nie byłam pewna czy dobry kupuję, dziwne było dla mnie, że jest z jedwabiem. No ale wzięłam, bo nie było tych "starych" czyli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html
![]() to ja mam nową i jestem z niej zadowolona ![]()
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z biovaxów z tego co kojarze polecany jest do zniszczonych i ten do wypadających, oraz latte, ale ten proteinowy jest. Zastanawiałam się jeszcze nad tym do ciemnych, też miał niezłe opinie z tego co pamiętam. A reszta chyba bardziej mieszane oceny ma. Ja osobiście wypróbowałam już do przetłuszczających się, bez szału. i mam kupiony, ale nietestowany do wypadających. Nie wiem czy polować na ten do zniszczonych, pewnie tak zrobię ![]() ale z kasa u mnie cienko, a półka i tak zapakowana smarowidłami do włosów ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- i musze na pottersa zapolowac w kerfurze - kazdy ma przyjazny skład? najlepszy z aloesem, tak? ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Oto moje włosy http://img694.imageshack.us/img694/7517/p1060862y.jpg
zdjęcie robione po ostatnim farbowaniu, jakieś 3 tygodnie temu, jak widać farbuje na blond, więc przez lata strasznie jej zaniedbałam, kiedyś to był o wiele jaśniejszy kolor. Moja pielęgnacja zaczęła się od tego, że koleżanka mi poleciła wcierkę Jantra oraz olejowanie włosów i dałam się wkręcić ![]() Napiszę może co używam aktualnie i mi służy, na razie malutko tego. Jantar, rewelacyjnie na mnie działa, od kiedy go używam nie wyciągam po myciu włosów garściami ![]() Staram sie raz na tydzień oliwić włosy, ale nie wiem czy mi to służy, pomimo malych ilości oleju zauważyłam, że włosy są obciążone gdy robię to częściej. Alterra, Migdał i papaja - nie widziałam żadnego efektu Alterra, Brzoza i Pomarańcza - fajny, chyba pomaga bo z dnia na dzień włosy sa w lepszym stanie, ale efektu zaraz po nałożeniu nie widzę Pat & Rub Oliwka do ciała i kąpieli dla niemowląt - wygładzone i lejące włosy, ale chyba jednak wolę sztywniejsze układające się włosy Szampony Eva Natura Pokrzywa Joanna Naturia, z pokrzywą i zieloną herbatą, mój ulubieniec Odżywki wszystkie mi służą, nawet te bez spłukania spłukuję Alterra Morela i pszenica Isana, Odżywka wygładzająca Joanna Naturia, Odżywka z miodem i cytryna Joanna, Z apteczki babuni, do włosów suchych i zniszczonych Maska Alterra, Granat i aloes A teraz szukam masek do wypróbowania. ![]()
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też swoje farbuję ![]() A używasz jakichś lżejszych, delikatnych szamponów czy tylko te ziołowe? Ziołowe szampony na dłuższą metę mogą wysuszać włosy. I nie spłukuj odżywek b/s - one są od tego żeby ich nie spłukiwać ![]() A co do masek to biowaxy, alterra, bingo spa...
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
the rock
tylko, że mam włosy przetłuszczające się, i one nie lubią odzywek b/s, po kilku godzinach źle wyglądają ![]() i dlatego nie kupuję odzywek b/s a te kupiłam w szale zakupów nie patrząc na opis ![]() ale chce je zużyć, ewentualnie nie spłukuje ale wtedy nakładam tak od połowy włosów Właśnie nie używam innych szamponów poza tymi dwoma. ![]() Co polecasz? Co do masek to właśnie myślałam o Biowax, jeszcze Kallos, i NaturVital Aloesowa (ale po tą to do Drogerii Natura bym musiała się wybrać) I co tu wybrać ![]() ![]() Jeszcze Glorię mi znajoma polecała.
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a naturie są wyjątkowo nieobciązające. Gloria też jest fajna ale ja musiałam ją czymś wzbogacić bo sama w sobie szału nie robiła. Polecam też garniera awokado i karite, issane z olejkiem babassu ![]() A co do szamponów, to ja w tej chwili myje włoski płynem do higieny intymniej facelle ale dziewczyny polecają tez hippa, liliputza. Poczytaj troszkę wątek w tył to dowiesz się co kazda z nas stosuje ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to robię.
![]() A Isana używam, na początku mnie nie zachwyciła, ale teraz jest ok. A próbowała któraś tej maski Aloesowej z Natur Vital, znalazłam super recenzje na jednym z blogów. Ogólnie czytam że sporo osób lubi aloesowe kosmetyki.
#435 |
Zadomowienie
|
Zakupiłam dziś Eliksir GP
![]() I coś mi się zdaje, że na dobre u Was zagoszczę ![]()
#436 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę Was o pomoc, co mogę zrobić, bo jestem u babci i zapomniałam szamponu i odżywki, a już mam przetłuszczone włosy. Szampon babcia ma jakiś tataro-chmielowy, ale odżywki żadnej..
![]() ![]()
#437 |
seriously? no.
|
Amla hamuje wypadanie włosów? czaję się na zakup
znalazłam w domu olej lniany, ale niestety 3/4 butli jest przeterminowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sorry ale śmiesznie to wyszło ![]() Ja dziś umyłam włoski pokrzywową barwą a na to nałożyłam mieszankę masła shea i lanoliny (które rozpuściłam w mikrofali ![]() ![]() ![]() Teraz wygrzewam pod czepkiem i ręcznikiem ![]()
![]() |
#440 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() a mixik oczywiście podkradam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Dziś tylko spłukuję ale wiadomo że po takiej ilości oleju i rycyny włosy będą tłuste i przyklapnięte. Ale włosy i tak zawsze myje rano więc jutro zacznę dzień od mycia
![]() Gdybym nie myła włosów z rana to zmyłabym to szamponem dokładnie tak jak zmywam naolejowane włosy ![]()
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zaraz nałożę Vatikę na noc, jutro nie tykam końcówek szamponem, tylko to co spłynie, i na to Bingo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
the rock
z tej serii, ale aloesowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...loss-mask.html choć ta też ma fajne opinie
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja 3 razy ufarbowałam chemią i juz mam dość, chyba henny z amlą wypróbuje skoro daje taki blask i sie nie wyplukuje tak ![]() wyrwałam już 2 siwki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie ma składu ![]()
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Od jakiegoś miesiąca, może nawet półtora nie używałam szamponu z silikonami. Jednak dziś się skusiłam na Syoss(niby pisze 0%silicone
![]() Te pasma od karku mam falowane a reszte włosów mam prostą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
ooo znalazłam blog, na którym o niej czytałam,
tam jest skład http://blondhaircare.blogspot.com/20...tur-vital.html
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obym się tylko nie dała skusić ![]() muszę omijać Naturę szeeeeeeerokim łukiem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.