![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
Rozmawiałam o tym z dermą i mówiła tylko, żeby nie stosować za często, bo ma nieodpowiednie ph, ale widzę, że o tym jest też wzmianka w linku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Niestety ja mam cerę za wrażliwą na eksperymentowanie (naczynka).
Zapisałam się na maj do dermatolożki, o której pisałam, zapytam co myśli o izo w moim przypadku, o zabiegi na blizny. Ciekawe co powie.
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- [1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4044199 1]To ja bym się na takie łuszczenie nie zdecydowała...[/QUOTE] Ja nie mam pracy a ślub za pasem, więc póki na bezrobociu to chociaż z cerą zrobię porządek.
![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale życzę gładkiej buzi do ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4044199 1]To ja bym się na takie łuszczenie nie zdecydowała...[/QUOTE]
Ja jak najbardziej zamierzam się zdecydować, bo małe stężenia nie podziałają na moje spore blizny. A chciałabym choć części się pozbyć. Visez kiedy ślub? ![]() Nie masz już w ogóle stanów zapalnych?
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- A stanów zapalnych nie miałam tak od sierpnia.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Muszę wylać swoje żale...
Oto moja cera - wymęczona niemal 10letnią walką z trądzikiem. Wulkany pojawiają się rzadko, pozostały zaskórniki w strefie T. Niestety, nadal wyglądam fatalnie. Skóra jest tłusta (błysk już po 2 h), poszarzała, pory poszerzone, wyglądam na starszą niż w rzeczywistości jestem. Jedyny krem, który mnie nawilża niezapychając to cetaphil (balsam). Ale skóra błyszczy się niemiłosiernie. Nie chcę nakładać na siebie dużo makijażu, więc próbowałam Anabell Minerals w wersji matującej, ale mnie zapycha i do tego nasila świecenie. Zależy mi na osiągnięciu efektu "zdrowej" skóry, z lekkim "glow", szukam czegoś, co nie będzie wzmagało błyszczenia skóry. Póki co bezskutecznie. Wiem, że dla kogoś mój "problem" może być śmieszny, ale przez lata nabawiłam się kompleksów, mam wrażenie, że każdy mnie ocenia przez pryzmat mojej cery. Nie wiem już, co mam zrobić, żeby było lepiej. Wam i sobie życzę wytrwałości w dążeniu do zdrowej, pięknej cery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Przecież nie masz ani jednej krosty i czystą buzię bez przebarwień
![]() Nawet nie wiem co doradzić szczerze mówiąc, wg mnie wyglądasz OK, a co do przetłuszczania - może po prostu masz mieszaną albo tłustą cerę i taki już Twój urok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj może delikatnych kwasów, powinny poradzić sobie z zaskórnikami i błyszczeniem, ale musisz przy nich używać filtra i nie opalać się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Ja np. krost już też prawie nie mam zostały przebarwienia, a Ty nawet tego nie masz. Pewnie po prostu obecnie Twoim problemem jest tłusta cera, a nie trądzik.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-04-23 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie. Zdjęcie nie oddaje w pełni rzeczywistości, części niedoskonałości nie widać. Wiem, że trochę wyolbrzymiam mój problem, ale same wiecie jak to jest, kiedy wszyscy dookoła mają nieskazitelną cerę. Od razu człowiek ciągle się do nich porównuje.
Jeszcze 16miesięcy temu miałam istną "pizzę" na twarzy... Co pomogło? 1. zmiana dermatologa - zamiast samych wysuszaczy (typu robione w aptece spirytusy) dostałam unidox, brałam go przez 1,5 miesiąca. Do tego krioterapia (raz na 2-3tyg przez 5miesięcy), punktowo duac (duac stosuję do dzisiaj) 2. syndi35 (generyk diane35) przez rok ( hormony były ok, podejrzewali nadwrażliwość receptorów na androgeny) 2. cetaphil balsam do twarzy i ciała 3. perfecta 3w1 żel, peeling, maseczka 4. żel micelarny be beauty (z biedronki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to Ty masz nieskazitelną cerę, chciałabym mieć taką... może nie jest idealna, ale wygląda zdrowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Co do kwasów - Dziewczyny, spokojnie, zanim zaczną się w to bawić, najpierw dokładnie poczytam, nie chcę zrobić sobie krzywdy
![]() Dziś zrobiłam peeling sodowy - trzymałam równe 5 min. Trochę szczypało, ale nie podrażnił mi skóry. Zobaczymy jak będzie po nim. Myślę, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi ![]() Spironol nie daje spektakularnych efektów ![]() I dziwne mam te wypryski - albo drobne, z samą ropą, bez tego czerwonego ogniska dookoła, albo właśnie podskórne gulki z dużą ilością płynu surowiczego. Zamieszczacie zdjęcia, więc ja moje też zamieszczę ![]() Drugie zdjęcie jest sprzed 2 m-cy - samo czoło, bo światło fatalne i się rozmazało, ale ogólny obraz będziecie miały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Nie mogę się napatrzeć na moją cerę na Izo
![]() Dużo bym dała, żeby mieć taką skórę bez leków;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się męczę triacnealem. Póki co mam takie wysypy, zwłaszcza na podbródku, że mam ochotę się zastrzelić, a już miewałam fazy względnie ładnej cery... ale zawsze coś się musi spartaczyć. :< Brałam liść oliwny dwa miesiące z okładem, prawie trzy, nic mi nie dał. Póki co, zauważam że cera na pewno mi się poprawia jak przyjmuję środki wspomagające działanie wątroby, typu esseliv. Ale to tyle. Ten triacneal pewnie też mi nie pomoże, tylko pogorszy i tak już zostanie. Zaczynam łapać doła. :< Cytat:
Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2013-04-24 o 00:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cerę przy izo miałaś tak idealną jakiej nawet u beztrądzikowej osoby nie widziałam! Znam kilka osób po izotretinoinie i owszem, trądziku jako takiego nie mają, ale cera aż tak piękna nie jest. Dla mnie szczytem marzeń jest cera jaką wkleiła xmalineczkax. Bez wyprysków i blizn.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-04-24 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 Czas edycji: 2013-04-24 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jakich filtrów używacie? Już dawno miałam coś kupić, ale nie wiem, co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A znajomi byli pewni, że zrobiłam sobie jakąś operację plastyczną;p (bo przez to, że zniknęły nierówności i cera bardzo pojaśniała, moja twarz nabrała zupełnie innego wyrazu). Powiem tak - to był czas jak z kosmosu. Miałam trądzik od 14 rż, a Izo dostałam mając 24 lata. I w ty wieku po raz pierwszy poczułam co to znaczy mieć "skórę". Więc możecie sobie wyobrazić rozpacz jaka mnie ogarnęła po nawrocie;/ Gdybym miała poprawę, ale nie tak spektakularną, pewnie by mnie to tak nie zabolało. Generalnie na Izo moja skóra wygląda właśnie tak. Jest alabastrowa. Ale ile można się faszerować chemią;/ Poza tym chciałabym mieć dzieci, nie wiem czy to jakoś nie zostaje w organizmie, czy nie wpłynie potem na rozwój płodu. Lekarze mówią, że nie, ale sokoro nie potrafią mnie wyleczyć, to ciężko mi uwierzyć w ich słowa. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- [1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4046752 0]Piękna cera, ja nigdy nawet bez trądziku takiej nie miałam i mieć nie będę. Idealna jak z obrazka. Mam wrażenie, że moja skóra jest z natury niezbyt idealna. Mam nadzieję, że przez te kwasy chociaż zmarszczki mnie ominą na wiele lat.[/QUOTE] A teraz jak z Krajobrazu po bitwie;p Ja miałam taką skórą do okresu dojrzewania. Potem coś się poprzestawiało i rzuciło mi na twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Ups.
![]() ![]() Właśnie dzisiaj sobie odebrałam duże opakowanie czegoś takiego: http://allegro.pl/tonymoly-dual-effe...173347860.html - wykorzystałam sześć próbek, każda starczyła mi na kilka użyć i powiem Wam, że ten specyfik poprawił mi stan cery (dopóki próbki się nie skończyły... :<). Ma taką żelową konsystencję, trochę jak silikonowa baza (nie mam pojęcia czy ma silikony w składzie, może mieć), ma się tego używać dwa-trzy razy w tygodniu, ale nawet codzienne używanie mi nie zaszkodziło... zobaczymy jak będzie dalej. Ale póki co to najlepszy azjatycki kosmetyk na jaki wpadłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Możesz przypomnieć po jakim czasie od pojawienia się trądziku rozpoczęłaś kurację izo? Miałaś jakieś większe przebarwienia czy blizny? Bo patrząc na zdjęcie to trudno uwierzyć. Jeśli tak, to naprawdę zniknęły "samoistnie"?
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurację Aknenrominem rozpoczęłam mając 23-24 lata, bo dopiero wtedy o tym leku usłyszałam. Wcześniej byłam leczona maściami zew. (państwowa służba zdrowia). Mój trądzik był specyficzny. Zawsze miałam usianą pryszczami twarz - całą, nie jakieś tam literki T czy U. Ale nie były to wielkie gule, takie jakie mają niektórzy. Moja koleżanka mające taki właśnie trądzik, wyleczyła go całkowicie Izotekiem, ale zostały jej blizny - takie wgłębienia. Ja nigdy nie miałam blizn - miałam non stop syfy, ale chyba nie takie głębokie jak w przypadku trądziku pozostawiajacego blizny (choć przyznaję bez bicia, że wyciskałam). Oprócz trądziku moja skóra była strasznie poszarzała, nierówna, jak to kiedyś określiła moja "koleżanka" wyglądała jak "placek z kruszonką" ;/ I możecie nie wierzyć, ale po 10 latach trądziku, 2 tygodnie po rozpoczęciu brania Aknenorminu, moja skóra zaczęła tak wyglądać. W trakcie kuracji stosowałam tylko żel Nuno do mycia i krem Nivea soft do nawilżania + kremy przeciwsłoneczne z wysokim filtrem w lato. 2 tyg. po zakończeniu kuracji wszystko wróciło. Wiec pół roku później rozpoczęłam drugą, rozpisaną na 2,5 roku. Znów trądzik wrócił, więc miałam kolejną. Nowy dermatolog (ten od Spironolu) powiedział, że taka może być natura mojej skóry i jeśli ta kuracja nie pomoże, to zawsze mogę wrócić do Izo. I chyba to mnie czeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Wierzę, oczywiście, ale powiem ci, że pierwszy raz słyszę o takim przypadku jak twój
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trądzik mam od 13 roku życia i ani jednej blizny. Już po miesiacu kuracji Izo moja skóra wyglądała właśnie tak jak u niej - czysto i pięknie. Z tym, ze u mnie nawrót po 1 kuracji był po 2 miesiącach, po 2giej, po ponad roku. A no i warto zanaczyć, ze wracało już nieco mniej nasilone.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2013-04-25 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Z opisu aukcji:
Dla skóry z przebarwieniami. Dla osób z widocznymi oznakami starzenia. Do skóry poszarzałej, mało elastycznej i potrzebującej odżywienia. Intensywna maseczka na noc o podwójnym działaniu - zawartość adenozyny pomaga w zwalczaniu zmarszczek i pobudza produkcję kolagenu. Arbutyna działa rozjaśniająco na wszelkie przebarwienia . Maseczka poprawia kondycję skóry, która boryka się z problemem ziemistego, matowego kolorytu, utratą jędrności i zmęczeniem. Zawarty w maseczce wyciąg z owoców granatu działa odżywczo ,dostarcza antyoksydantów i ma właściwości ,które wiążą wewnątrz skóry substancje odżywcza i nawilżające. Sprawia, że cera przez noc odzyskuje promienny i zdrowy wygląd. U mnie szybciej goją się zmiany, skóra się wygładza i następuje znaczne złagodzenie stanu zapalnego. Nie widzę działania na zmarszczki (mam pod oczami mimiczne, dość pogłębione przez stres), ale używałam go dotąd jakieś dwa tygodnie, więc to się okaże. A co do działania wybielającego, to mi się objawia jako łagodzący zaczerwienienia. A, i często rano po wstaniu mam efekt brzydkiej, zmęczonej skóry, ale nie po tej maseczce. Tutaj po prostu z dnia na dzień widzę poprawę. ALE - nie twierdzę, że jest to cud-kosmetyk, po prostu mi służy. Komuś może nie posłużyć i na przykład zapchać, zwłaszcza jeśli skóra nie lubi się z żelowymi (prawdopodobnie silikonowymi w tym wypadku, chociaż nie zostaje mi pod palcami taka suchość po wmasowaniu, charakterystyczna u mnie dla silikonowych produktów - dlatego nie potrafię tym razem ocenić) konsystencjami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.