Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 17:13   #421
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Sharp stowka
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie, ja w końcu nie daję Delicolu bo u mnie raczej nie jest to nietolerancja laktozy, ale akurat chciałam zacząć dawać za namową koleżanki, która dawała od 1 tc, a nie pediatry.
Ja w końcu daję probiotyk Biogaię i Sab Simplex

Generalnie jestem wykończona i nie poznaję własnego dziecka. Od wczoraj generalnie zachowuje się co chwila jak głodne i po przystawieniu do piersi ssie przez chwilę. Później niby zasypia, ale raczej też na niedługo.
Uspokaja się tylko na rękach, ale bywa, że nawet na rękach w jednej pozycji po jakiś 15 min się nudzi i kombinujemy inną.
Kolki raczej to nie są bo jednak jak są kolki to jest pisk, a teraz to raczej taki zwykły płacz.
Próbowaliśmy dawać mu smoczek, ale wypluwa.
W każdym razie najgorzej, że ja po prostu nie wiem o co mu chodzi, bo gdyby chociaż leżąc na klatce mojej czy TŻ'ta zasypiał, ale on się nawet tam uspokaja zazwyczaj na 20 min i znów coś nie tak.
Najjdłużej to spał przy cycku i na spacerze.
Generalnie jestem zdezorientowana i zmęczona.

I zastanawiam się jak Wy sobie dajecie radę jak TŻ'towie są w pracy. Ja dziś i wczoraj gdyby nie TŻ to chyba bym nic nie zrobiła.

p.s. czy wasze dzieci tez już podnosiły główkę w tym wieku? ( 18 dni) i trzymały na przedramionach?
Bo ja nie wiem czy to prawidłowe, a on ją normalnie w powietrzu trzyma
moj od urodzenia tak trzymal teraz to juz
wogole sztywno

Happy czy odespalam?? hmm nie wiem kiedy odespie te 2 mc heheh

A DELICOL na opakowaniu jest napisane ze stosowac od urodzenia do 3-4 mc wiec spokojnie mozecie podawac dzieciom, glownym jego skladnikiem jest laktaza naturalny enzym wiec szkody nie zrobi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 17:39   #422
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Magiusa moja też trzyma głowę od urodzenia w górze, ale na przedramionach od niedawna i nie zawsze.

Bańka oby eksperyment Wam wyszedł
Michaś zjada to 720 czy mniej ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 17:58   #423
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Sharp sto lat!
My z Tz jestesmy po obiedzie z moja familia, zaraz zdajemy Z i lecimy na koncert
Dostalam okres, oficjalnie zaczynam stosowac nuve, zobaczymy jakie skutki uboczne bede:p

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Okres już? Ile Zu ma??? Bo ja się tak zastanawiam właśnie po jakim czasie do mnie@ zawita jak karmie piersią???

PYTANKO:
Dziewczyny ile po porodzie jeszcze z Was leciało???
Jutro mija 4 tygodnie a ja nadal przy podcieraniu mam jakiś śluz z krwią albo zabrudzoną delikatnie podpaskę.
Nie pamiętam jak to już było przy chłopcach.

No i jeśli minęły te 4 tyg, ja nie byłam nacinana ani szyta to kiedy mogę się poprzytulać z mężem??:-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:08   #424
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Sharp sto lat!
My z Tz jestesmy po obiedzie z moja familia, zaraz zdajemy Z i lecimy na koncert
Dostalam okres, oficjalnie zaczynam stosowac nuve, zobaczymy jakie skutki uboczne bede:p

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
oby nie ciąża
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
PYTANKO:
Jutro mija 4 tygodnie a ja nadal przy podcieraniu mam jakiś śluz z krwią albo zabrudzoną delikatnie podpaskę.

No i jeśli minęły te 4 tyg, ja nie byłam nacinana ani szyta to kiedy mogę się poprzytulać z mężem??:-P

równe 5 tygodni

jeśli nic nie boli to myślę, że możesz już koleżanka po nacięciu po 4 tygodniach już uprawiała seks choć czuła dyskomfort

===

właśnie wróciliśmy z 2,5h spaceru w chuście

byliśmy na cmentarzu (z wózkiem nie dałabym rady) i zamówić salę na chrzciny zamówiliśmy dwie muszę się zastanowić i jedną odrzucić

Młody dalej śpi w chuście, spróbuję zjeść kolację i go wyciągnę <wtedy pewnie się obudzi>

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:13   #425
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
oby nie ciąża

równe 5 tygodni

jeśli nic nie boli to myślę, że możesz już koleżanka po nacięciu po 4 tygodniach już uprawiała seks choć czuła dyskomfort

===

właśnie wróciliśmy z 2,5h spaceru w chuście

byliśmy na cmentarzu (z wózkiem nie dałabym rady) i zamówić salę na chrzciny zamówiliśmy dwie muszę się zastanowić i jedną odrzucić

Młody dalej śpi w chuście, spróbuję zjeść kolację i go wyciągnę <wtedy pewnie się obudzi>

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-30, 18:14   #426
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Sharp stowka

moj od urodzenia tak trzymal teraz to juz
wogole sztywno
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Magiusa moja też trzyma głowę od urodzenia w górze, ale na przedramionach od niedawna i nie zawsze.
Ufff...to super i dobrze, bo mnie nastraszyli, że to może być coś nie tak, że napięcie mięśniowe jest za duże
A pediatra dopiero jutro i już się obawiałam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:22   #427
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Delicol- mi położna tłumaczyła, że to zapis farmaceutyczny. Na zachodzie Sab Simplex i tym podobne odpowiedniki Delicolu można stosować od początku, tak mi to tłumaczyła i mówiła, że ona mi nie może powiedzieć, że mam stosować (Helena miała wtedy bodaj 2, 3 tygodnie) , ale żebym zrobiła co chcę z tą wiedzą. Sugestia była bardzo jasna.
Happy dzięki za tego posta! Już mąż pojechał do apteki.

Cytat:
Nie, ja w końcu nie daję Delicolu bo u mnie raczej nie jest to nietolerancja laktozy, ale akurat chciałam zacząć dawać za namową koleżanki, która dawała od 1 tc, a nie pediatry.
Ja w końcu daję probiotyk Biogaię i Sab Simplex

p.s. czy wasze dzieci tez już podnosiły główkę w tym wieku? ( 18 dni) i trzymały na przedramionach?
Tobie też Magiusa dziękuję
Coś mi się widocznie pokręciło u Ciebie z tym Delicolem.

Nasza Mała ma 12dni a już próbuje głowę dźwigać, ale jeszcze jej to nie wychodzi, ale z dnia na dzień widać, że ma więcej siły

Cytat:
delicol bez recepty mozesz sprobowac js daje od wczoraj tylko go i probiotyk biogaje robie experument i chyba dziala i mozesz juz dawac
Dzięki Banka - mam nadzieję, że zadziała i u Ciebie i u mnie

A powiedzcie mi jeszcze jak to się stosuje? Przed każdym karmieniem ileś kropli? Czy przy ataku jakimś dopiero?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:42   #428
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Nasza Mała ma 12dni a już próbuje głowę dźwigać, ale jeszcze jej to nie wychodzi, ale z dnia na dzień widać, że ma więcej siły

A powiedzcie mi jeszcze jak to się stosuje? Przed każdym karmieniem ileś kropli? Czy przy ataku jakimś dopiero?
Jutro mam wizytę u pediatry i mam zamiar zapytać się o ten Delicol, a konkretnie chcę się zapytać czy np. lepiej stosować taki Delicol na laktozę, nawet gdy dziecko nie ma nietolerancji, ( i np. dzięki temu prócz rozbijania gazów będzie miało jeszcze pomoc w rozkładzie laktozy) czy lepiej takie kropelki na gazy.
Jak mi odpowiedzą to napiszę co pediatra mówił.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:44   #429
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam wizytę u pediatry i mam zamiar zapytać się o ten Delicol, a konkretnie chcę się zapytać czy np. lepiej stosować taki Delicol na laktozę, nawet gdy dziecko nie ma nietolerancji, ( i np. dzięki temu prócz rozbijania gazów będzie miało jeszcze pomoc w rozkładzie laktozy) czy lepiej takie kropelki na gazy.
Jak mi odpowiedzą to napiszę co pediatra mówił.
Super, bardzo Ci dziękuję

Mam już te kropelki. Czyli mam je podawać po 5kropli przed każdym podaniem cycka tak?

Ząbki
Stary 2013-06-30, 18:45   #430
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Bańka oby eksperyment Wam wyszedł
Michaś zjada to 720 czy mniej ?

dzieki , mniej zjada bo jedna dluzsza przerwe w nocy

Cytat:
Okres już? Ile Zu ma??? Bo ja się tak zastanawiam właśnie po jakim czasie do mnie@ zawita jak karmie piersią???

PYTANKO:

ja plamilam 7 tyg. z przerwami, spokojnie mozesz sie juz przytulac a okres nawet kolo 9 mc jak karmisz

Cytat:
Ufff...to super i dobrze, bo mnie nastraszyli, że to może być coś nie tak, że napięcie mięśniowe jest za duże
A pediatra dopiero jutro i już się obawiałam

ja tez posadzalam go o zwiekszone napiecie ale chyba jest poprostu silny

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

oby hee
tam jest tabelka do kazdego karmienia dajesz krople do mleka jak je 90 to 5 kropli jak je 120 to 6 kropli
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:57   #431
iwona335
Zakorzenienie

ja wychodze z taką nieśmiała propozycją
aby może stworzyć na pierwszej stronie liste z tymi kropelkami "nabrzuszkowymi" jak sie nazywają i jak stosowac i kiedy, myśle, ze sie przyda a zanim ja urodze i problem mnie dosiegnie to ja już nic nie bede pamietac co tutaj skrobiecie
ale to tylko tak mi sie wymysliło, jak głupi pomysł to nie bijcie mocno
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 20:08   #432
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
oby hee
tam jest tabelka do kazdego karmienia dajesz krople do mleka jak je 90 to 5 kropli jak je 120 to 6 kropli
Dzięki czyli do każdego karmienia
Nie wiem ile Młoda je bo je z cycka ale daję te 5 kropli bo taki jest przedział dla dziecka do 2tyg życia.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
aby może stworzyć na pierwszej stronie liste z tymi kropelkami "nabrzuszkowymi" jak sie nazywają i jak stosowac i kiedy, myśle, ze sie przyda a zanim ja urodze i problem mnie dosiegnie to ja już nic nie bede pamietac co tutaj skrobiecie
Ja popieram, bo sama nie wiedziałam co i jak dlatego dopytywałam

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:10
Stary 2013-06-30, 20:23   #433
vil84
Wtajemniczenie

zasypię Was dziś Przemkiem ... ale on jest taki cudny w szlafroczku za 4 zł że muszę się pochwalić

Sharp wszystkiego najpiękniejszego, pociechy z Maleńkiej i TŻa

Color jak się czujesz?

Axella okres? wrrrrr pierwszy raz od lat zazdroszczę

Cytat:
moje dziecko dziś śpi jak szalone od 9:00 aż 2 razy po jakieś 15 minut spałby pewnie dłużej jakbym to tuliła ale chcę chociaż obiad zrobić
Przemek dziś 3/4 dnia przespał .... po kąpieli też padł od razu. nie wiem o co biega, ale miałam czas na ogarnięcie domu i skończenie książki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
vil słuchaj to Ty kupiłaś ta matę edukacyjną co wygląda jak z fischer price??? jak się sprawuje, warta swojej ceny? bo zastanawiamy się z Tż jaką kupić, i trochę szkoda kasy na oryginał

fajna jest, jakościowo bardzo dobra, tylko lusterko mamy porysowane. ale jeszcze nie wiem jak zabawa na niej, póki co P. tylko ogląda i gada do niej czasem

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mamy karmiące mm ... moje dziecko strasznie nieregularnie je... czasami po 4h zje 120ml, a czasami już po godzinie znowu chce jeść nie wiem czy to normalne... podobno dziecko karmione sztucznie powinno jeść co 3 h
na początku u nas było prawie co równe 3 h. a teraz różnie - czasem co dwie marudzi, czasem wytrzyma 5 bez mm jak się napije herbatki. w nocy kilka razy były przerwy po 7-8 godzin.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Jedziemy do szpitala, do zobaczenia ciotki po operacji
trzymam mocno kciuki !!!!

Cytat:
jak trzymany do odbicia na ramieniu, to trzymał pięknie. ale na brzuszku nie chce

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
u mnie też się coś wykluwa katar , ból głowy, zimno i chodzę ubrana jak w zimie. Mąż zajął się małą a ja troche pospałam, wzięłam apap, Acerolę i czekam. Nie miało kiedy mnie dorwać.. we wtorek mała będzie prawdopodobnie zaszczepiona o ile jej nie zarażę
zdrówka !!!

Cytat:
u mnie bardzo krótko, z 2,5 tyg, ale miałam cc - nie wiem czy ma to znaczenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 421894_3181716238946_2078085487_n.jpg (75,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 936437_3181716598955_480869486_n.jpg (86,7 KB, 41 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:23   #434
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ja też popieram. Bo potem żadna tych info nie znajdzie. No a siedzieć i przeszukiwać te naszą produkcję to nierealne:-P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-30, 20:29   #435
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zasypię Was dziś Przemkiem ... ale on jest taki cudny w szlafroczku za 4 zł że muszę się pochwalić

Przemek dziś 3/4 dnia przespał .... po kąpieli też padł od razu. nie wiem o co biega, ale miałam czas na ogarnięcie domu i skończenie książki
cudnie wygląda

Bartek w końcu zasnął mi na 1,5 godziny i później na spacerze, w chuście spał prawie 3 godziny i teraz też w końcu śpi

Stary 2013-06-30, 20:37   #436
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

co za operacja u elusiaka??? ale przegapilam... i porodow pelno przegapilam...

u nas dalej szpital, jeszcze nas nie moga wypuscic z czystym sumieniem. mlody ma dzisiaj 4 tygodnie, a jeszcze domunie widzial...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:42   #437
iwona335
Zakorzenienie

to może mamusie które używają tych kropelek niech piszą do szefowej na PW i ona to umeiści na pierwszą strone??? no chyba że macie inne rozwiazanie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:45   #438
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co za operacja u elusiaka??? ale przegapilam... i porodow pelno przegapilam...

u nas dalej szpital, jeszcze nas nie moga wypuscic z czystym sumieniem. mlody ma dzisiaj 4 tygodnie, a jeszcze domunie widzial...
przepukliny mosznowej...

--
3mam mocno kciuki żebyście jak najszybciej wyszli do domku, a czasami lepiej troszkę dłużej pobyć w szpitalu, żeby mieć 100% pewność że jest ok
niedługo Florek zobaczy swój domek

===
Młody śpi... dziś usypianie po kąpieli zajęło ok pół godzinki , więc nie jest źle

justi- synusiowi dobrze u mamusi w chuście

ja jutro też wybieram się na spacer w chuście

muszę iść do księdza w sprawie chrztu
a po południu jedziemy dogadać salę
niestety my chrzest robimy dopiero we wrześniu, bo wcześniej moja siora (która ma być chrzestną) nie może wcześniej...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:45   #439
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
śliczna niunia

anka śliczny maluszek jesteś zadowolona z tego bujaczka? bo ja bardzo
bujaczek jest super, mamy używany i jestem bardzo zadowolona, mały też

clohe

moje dziecko nie może wyjeżdżać w gości, bo nie potrafi zasnąć nigdzie indziej niż w domu, teraz 5 godz nie spał, płakał ze zmęczenia i nic, wróciliśmy do domu, cycuś, nasze łóżko i po 15 min zasnął kamiennym snem

do mam którym też się maluchy krztuszą, u nas byla masakra, co karmienie to zakrztuszenie, brak oddechu i inne cuda, pomogła zmiana pozycji, karmie tylko na leżącoo i jest super, nic się nie dzieje, dziś w gościach spróbowałam po staremu na siedząco i znowu akcja z duszeniem się mam nadzieję że to minie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 20:47   #440
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Vil a tak mi się przypomniało co z tymi ząbkami u Przemcia?

Edit: TŻ usypia Matyldę po kąpaniu, buja ją i spiewa jej kołysankę a ja się na nich patrzę i beczę :płacz:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:49
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:47   #441
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

jutro jadę złożyć papiery o becikowe, ciekawe czy dostaniemy

Stary 2013-06-30, 20:48   #442
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to może mamusie które używają tych kropelek niech piszą do szefowej na PW i ona to umeiści na pierwszą strone??? no chyba że macie inne rozwiazanie
Kochana, wielkiej filozofii w tych kropelkach nie ma

to ja napiszę tak na szybko:

1) na wzdęcia na bazie symetykonu
nazwy handlowe:
bobotic, infacol, sab simplex, eputicon itd
różnią się tylko ilością mg na ml

2) na nietolerancję laktozy
delicol

3) probiotyki
na wzmocnienie odporności, na biegunkę, przy antybiotykoterapii
biogaja, dicoflor
Stary 2013-06-30, 20:49   #443
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

niestety my chrzest robimy dopiero we wrześniu, bo wcześniej moja siora (która ma być chrzestną) nie może wcześniej...
oo tak
ja jutro chcę w chuście skoczyć na miasto bo z wózkiem mi ciężko w autobusach
my we wtorek idziemy do kancelarii w sprawie chrztu, chrzcimy w sierpniu bo jest na 17:00 i będzie taniej i tak nas to wyniesie ponad tysiaka

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:51
Stary 2013-06-30, 20:53   #444
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
bujaczek jest super, mamy używany i jestem bardzo zadowolona, mały też

clohe

moje dziecko nie może wyjeżdżać w gości, bo nie potrafi zasnąć nigdzie indziej niż w domu, teraz 5 godz nie spał, płakał ze zmęczenia i nic, wróciliśmy do domu, cycuś, nasze łóżko i po 15 min zasnął kamiennym snem

do mam którym też się maluchy krztuszą, u nas byla masakra, co karmienie to zakrztuszenie, brak oddechu i inne cuda, pomogła zmiana pozycji, karmie tylko na leżącoo i jest super, nic się nie dzieje, dziś w gościach spróbowałam po staremu na siedząco i znowu akcja z duszeniem się mam nadzieję że to minie
pewnie za szybko Ci leci mleczko co??
ja mam to samo Młody też się krztusi ...

do teraz pomaga tylko:
albo pozycja na leżąco albo osłonka na sutek na początku karmienia, przez którą wolniej płynie mleczko

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
oo tak
ja jutro chcę w chuście skoczyć na miasto bo z wózkiem mi ciężko w autobusach
my we wtorek idziemy do kancelarii w sprawie chrztu, chrzcimy w sierpniu bo jest na 17:00 i będzie taniej i tak nas to wyniesie ponad tysiaka
na 17 ? dziwna pora na chrzest ale grunt , że będzie taniej

u nas chrzty są na 13...

i cała impreza wyniesie nas tak pi razy drzwi ok 2,5tys...
jutro się dowiemy dokładnie

===
vil- na serio ten Twój Przemcio jest cudny szlafroczek piękny w ogóle taki duży chłopczyk już z niego i ma bystre spojrzenie

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:56
Stary 2013-06-30, 20:53   #445
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
przepukliny mosznowej...

--
3mam mocno kciuki żebyście jak najszybciej wyszli do domku, a czasami lepiej troszkę dłużej pobyć w szpitalu, żeby mieć 100% pewność że jest ok
niedługo Florek zobaczy swój domek

===
Młody śpi... dziś usypianie po kąpieli zajęło ok pół godzinki , więc nie jest źle

a my robimy 26.07 w domu, tyle że catering zamówie bo raczej nie dam rady przygotować jedzenia dla wszystkich, jedynie co to ciasta upiekę, i nie wiem jaki rozmiar ubranka kupić, teraz nosi 62 i nie mam pojęcia czy za 26 dni ten rozmiar nie bedzie za mały już

Julka
Stary 2013-06-30, 20:54   #446
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli nie ma to jak dwie imprezy Zapraszam jutro na "karton party"
karton party, mamuśki upijające się herbatka koperkowa, cale stadko wrzaskunow...brzmi suuuper!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci jak śpią na brzuszkach to też zdają sie spać w nieskończoność? Moja Sofia może i się powierci troszkę w międzyczasie, ale rzadko zdarza jej się samej obudzić jak jest w tej pozycji. Zazwyczaj muszę jej pomóc, żeby nie przespała karmienia... za to jak śpi na plecach albo na boczku w ciągu dnia to mogę liczyć na max 40min-1h drzemki
Nelka tez dużo spokojniej spi na brzuszku puszcza sobie w swiat wesole baczki i niczym się nie przejmuje na plecach często steka, przebudza się, bo gubi smoka, jest na czuwaniu.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:54   #447
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

u nas chrzty są na 13...

no u nas w jednym miesiącu jest na 12:00 a w następnym na 17:00

dużo osób będziecie mieli? nam wyszło 20-22

Stary 2013-06-30, 20:55   #448
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie za szybko Ci leci mleczko co??
ja mam to samo Młody też się krztusi ...

do teraz pomaga tylko:
albo pozycja na leżąco albo osłonka na sutek na początku karmienia, przez którą wolniej płynie mleczko

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

u nas chrzty są na 13...

spróbuje jutro z tymi osłonkami, bo nie dam rady zawsze na leżąco go karmić
my chrzcimy o godz 18

Julka
Stary 2013-06-30, 21:01   #449
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a my robimy 26.07 w domu, tyle że catering zamówie bo raczej nie dam rady przygotować jedzenia dla wszystkich, jedynie co to ciasta upiekę, i nie wiem jaki rozmiar ubranka kupić, teraz nosi 62 i nie mam pojęcia czy za 26 dni ten rozmiar nie bedzie za mały już
też dobra sprawa z takim cateringiem
ale u nas w mieszkaniu niestety nie ma tyle miejsca...

hmm co do ubranek, to zależy jak szybko rośnie... ja już mam kupioną białą koszulę rozmiar małe 68 i mam nadzieję, że będzie dobra na początku września

Cytat:
no u nas w jednym miesiącu jest na 12:00 a w następnym na 17:00

dużo osób będziecie mieli? nam wyszło 20-22
my ok 25

Cytat:
spróbuje jutro z tymi osłonkami, bo nie dam rady zawsze na leżąco go karmić
my chrzcimy o godz 18
spróbuj, mi to bardzo pomogło
wiadomo, że na leżąco na ławce w parku nie nakarmisz
Stary 2013-06-30, 21:02   #450
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Odciąga się z pełnej piersi 10-15 ml dla ulgi. Jak odciągniesz więcej to rozkręcasz laktację.
Gdzieś mam fotki ze szpitala z tablicy o laktacji, jak się lepiej poczuję to wstawię.
u mnie 10ml na pewno nie przyniosłoby ulgi. jak sobie pomysle jakie miałam kamienne balony to az mi się wierzyc nie chce (a siostra m owila zrob fotke, bo już nigdy takich nie będziesz miała ). polozna tez była pod wrazeniem i kazala odciagac do momentu poczucia ulgi w sumie u mnie ulga była wtedy gdy zaczelam znow panować nad cialem i pokonałam dreszczo-drgawki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości