|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamus
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Fi - pewnie macie już skoki rozwojowe za sobą, ponoć nigdy nie wiadomo, kiedy one są. Ale już bliziutko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() Bałam się, że będzie boleć - a skąd, używanie laktatora przy cycach jak kamienie i nawale pokarmu to przyjemność ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41561394]Położna była w piątek i niestety nie ma na to rady
![]() Wiesz jak ciężko jest dostać butelkę z małym smoczkiem... Co do Fi - pewnie macie już skoki rozwojowe za sobą, ponoć nigdy nie wiadomo, kiedy one są. Ale już bliziutko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Potwierdzam każde słowo ![]() Bałam się, że będzie boleć - a skąd, używanie laktatora przy cycach jak kamienie i nawale pokarmu to przyjemność ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Może zjarzyj na odchowalnie do mamus majówkowych one tam duzo pisza o karmieniu, problemach brzuszkowych itd, moze one Ci cos doradzą konkretnego ??? bo wiesz my tu w wiekszosci niedoswiadczone jestesmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Barbara wszystkiego najlepszego dla tz En wszystko się jakoś ułoży, musi ![]()
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Mi tak ktos poradzil i to sie swietnie sprawdza, w ogole reki nie meczysz ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym juz malej ssanie mnie nie boli - laktator bardziej ![]() ![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
My już oficjalnie w 35 tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Malinko - księżniczka cudna, wzruszyłam się ![]() no to życzę szybkiej akcji (u mnie czop odszedł o 17, a o 23 zaczęł się bóle) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- roxi: brawo za tydzień!! a namiar: aromatika_com_pl proszę bardzo Oliath: sprytny sposób ![]()
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
![]() Oliath Lilo jest śliczna ![]() coś bym zjadła, chyba idę jakąś kolację zrobić
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
mieszkanko posprzątane, Filipowe rzeczy poprane, przedwczorajszy sort uprasowany - myślałam, że będę kląć, ale całkiem sprawnie mi poszło
![]() Jutro następne ![]() Po obiedzie krótka drzemka i chce m się jeszcze poleżeć, ale umyłam podłogę i zaległam chwilowo w salonie, żeby wyschła. Dziewczyny, śliczne macie maluszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
jejku taki gorący dzień u nas dziś, że masakra.
ledwo daje radę wytrzymać. kupiłam sobie klapki numer 44, ale nie wiem czy nie za małe, zobaczymy. poza tym wysłałam mojego tż po arbuza bo mi się zachciało, a w sklepie tylko małe były i jestem niezadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Oli tez cie kocham i tesknie. I fajniw ze mam net chociaz w tel ale zadnych zdjec nie moge obejrzec wiec lipa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj nawet nie wiesz jaką ulgę odczuwam, że nareszcie w domciu jesteśmy ![]() Elaine zużyłam 3 paczki, ale to ze względu na długi pobyt. Nie krwawiłam bardzo. Jedynie w pierwsze dwa dni leciało sporo krwi, a później już o wiele mniej. A w szpitalu nie mogłam się na zwykłe podpaski przerzucić bo by się czepiali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
Ja nie kupuję, ewentualnie tż będzie musiał mi zakupić ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak czytam wasze opinie na temat karmienia, to tak sobie myślę, że jak ja urodzę to wy będziecie mi sypały radami jak z rękawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Wizyta udana. Mała waży ok 3300-3400g ![]() ![]() Po powrocie do domku czekało na mnie pyszne śniadanko ![]() Nadrobiłam, ale wybaczcie, że nie odniosę się do waszych postów. Uciekam dalej się weekendować ![]() Malinka- śliczna ta Twoja Milenka En- ![]() Dotka- ja mam dwa- MiniElectric Medeli i ISIS Aventu. Oba mogę polecić ![]() ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-29 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mela dobrze, ze masz neta chociaz w kom. Ja dzis dokończyłam pranie Michasia rzeczy, byle jaka pogoda byla w tym tyg, ale od czwartku udalo mi sie wszystko poprac. Czesc rzeczy poprasowana juz, teraz tz prasuje bo jego kolejka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Konto usunięte
|
Witam się z wieczora...
po spotkaniu z położną.. hmmm dalej wiem że nic nie wiem ... tzn nic się teraz nie dzieje więc mnie nie badała, jakby coś się zaczęło dziać to mam dzwonić, tak czy siak umówiłyśmy sie na przyszłą sobotę na poród ![]() no chyba że całkowicie Leosiek się zaprze i nie będzie chciał wyjść wtedy czekamy na akcję w swoim czasie ![]() wiem tez o badaniach do szpitala, wiem że mam dla małego zabrać tylko pieluszki i chusteczki... reszte daje szpital... powiedziała też, że bardzo ładnie wyglądam i tak normalnie i spokojnie się zachowuję jak na końcówkę ciąży ![]() ![]() Oliath- właśnie miałaś napisać jak tam na Brochowie ... zmęczona dzisiaj jestem, nie spałam po południu ![]() a mój syn gra ostatnimi czasy w angry birds ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41562075]Witam się z wieczora... po spotkaniu z położną.. hmmm dalej wiem że nic nie wiem ... tzn nic się teraz nie dzieje więc mnie nie badała, jakby coś się zaczęło dziać to mam dzwonić, tak czy siak umówiłyśmy sie na przyszłą sobotę na poród ![]() no chyba że całkowicie Leosiek się zaprze i nie będzie chciał wyjść wtedy czekamy na akcję w swoim czasie ![]() wiem tez o badaniach do szpitala, wiem że mam dla małego zabrać tylko pieluszki i chusteczki... reszte daje szpital... powiedziała też, że bardzo ładnie wyglądam i tak normalnie i spokojnie się zachowuję jak na końcówkę ciąży ![]() ![]() [/QUOTE] Myślała, że będziesz histeryzować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
dobrze ze przy sobocie nie ma duzo do nadrabiania
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
no właśnie nie wiem do końca o co chodziło...
![]() Malinka - super, ze jesteście w domku ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-29 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41562075]Witam się z wieczora... po spotkaniu z położną.. hmmm dalej wiem że nic nie wiem ... tzn nic się teraz nie dzieje więc mnie nie badała, jakby coś się zaczęło dziać to mam dzwonić, tak czy siak umówiłyśmy sie na przyszłą sobotę na poród ![]() no chyba że całkowicie Leosiek się zaprze i nie będzie chciał wyjść wtedy czekamy na akcję w swoim czasie ![]() wiem tez o badaniach do szpitala, wiem że mam dla małego zabrać tylko pieluszki i chusteczki... reszte daje szpital... powiedziała też, że bardzo ładnie wyglądam i tak normalnie i spokojnie się zachowuję jak na końcówkę ciąży ![]() ![]() [/QUOTE] a jak miałaś sie zachowywać??? ja zaliczyłam spacer, wciągnęłam czekoladowe lody calipso i teraz się zastanawiam,czy ptaki czy trochę poczytać ![]()
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
w 36 tygodni do 100-ki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41562075]
Oliath- właśnie miałaś napisać jak tam na Brochowie ... [/QUOTE] Polozne super oprocz jednej czarnej Herod-baby oddzialowej ![]() Lekarze super, szczegolnie te babeczki od dzieci ![]() Jakikolwiek problem z waga dzieciatka lub laktacja - polozna laktacyjna sama Cie znajdzie. Pod pierwszy prysznic idziesz z polozna, ktora Cie pilnuje i czuwa i pomaga we wszystkim. Mozesz zdecydowac sie na dokarmianie MM, dadza Ci bez wstretow butelczyne, karmi sie malestwa w zakatku mlecznym przy sali noworodkow. Widoki z okien cudne, na park Brochowski i "latarnie morska" " ![]() Jedyny problem wg mnie, to przeciagi ![]() ![]() Sale glownie mniejsze chyba, ja bylam w dwojce, ale a tez hangary na 6 lozek ![]() Na patologii mozna bylo zmienic sobie miejsce w sali kiedy/jesli sie zwalnialo jakies fajniejsze ![]() Pytaj, jesli cos pominelam ![]() Acha, zawsze informuja i tlumacza co, po co i dlaczego - nie ma, ze ktos wpada i zabiera Ci dziecko nie wiadomo dokad ![]() Jesli bedziesz sie czula na silach, polecam NIE dawac malenstwa do kapieli poloznym, tylko samej odswiezyc/ obmyc/ wykapac (w pokojach sa wanienki, tzn. u mnie byla). Ja wiem, ze rutyna, wprawa i w ogole, ale tasmowe mycie pod kranem z oblewaniem buzki etc - o nie ![]() ZAŁĄCZAM LILITH W I PO KĄPIELI ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-29 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jak z ubrankami, rzeczywiście dają wszystkie swoje? A zdjęcie Lilo z rączką w buzi przesłodkie ![]() ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-29 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Oliath nie ma zdjęć, no chyba że dałaś w klubie
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Kątem oka oglądam Sex w wielkim mieście 2, ale coś nie mogę się na nim skupić, co chwilę tu zaglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41559875]Witam w nowym wątku
![]() Młodzież śpi, tzn. przeciąga się w łóżeczku, a ja bym go zjadła w całości ![]() Tylko martwi mnie krztuszenie przy piciu mleczka ![]() [/QUOTE] Położne coś mówiły, ze dzieciaczki, zwłaszcza wcześniaki mogą przez jakiś czas odkrztuszać wydzielinę z płucek.. może to też ma jakiś związek.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tż tak się postarał ze śniadankiem? ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41562075]Witam się z wieczora... po spotkaniu z położną.. hmmm dalej wiem że nic nie wiem ... tzn nic się teraz nie dzieje więc mnie nie badała, jakby coś się zaczęło dziać to mam dzwonić, tak czy siak umówiłyśmy sie na przyszłą sobotę na poród ![]() no chyba że całkowicie Leosiek się zaprze i nie będzie chciał wyjść wtedy czekamy na akcję w swoim czasie ![]() wiem tez o badaniach do szpitala, wiem że mam dla małego zabrać tylko pieluszki i chusteczki... reszte daje szpital... powiedziała też, że bardzo ładnie wyglądam i tak normalnie i spokojnie się zachowuję jak na końcówkę ciąży ![]() ![]() [/QUOTE] A może z obserwacji położnych pod koniec ciąży kobiety zazwyczaj świrują? ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.