|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
Niestety, ja też u małej dzisiaj zauważyłam potówki ![]() Cytat:
Mi wogóle nie schodzą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Ja już po wizycie
![]() Szyjka coś tam się skraca powoli, ale szału nie ma ![]() Małym pocieszeniem jest to, że spytałam lekarki czy z porodu nici, a ona sama powiedziała, że to jedna wielka niewiadoma, bo teraz szyjka jest, a za parę godzin nie, także tonący brzytwy się chwyta, a Tweed tej informacji ![]() Miałam ktg na którym upociłam się jak szczur dosłownie, położna myślała, że zemdlałam na tej kozetce i zaczęła mnie wachlować ![]() ![]() Z tych emocji kupiłam sobie 1,5l colę i crunchipsy ostra papryka, nie wiem w sumie po co, bo moja kluska i tak ma mnie gdzieś, i woli bunkrować się w brzuchu ![]()
#423 |
Rozeznanie
|
Czytam was dziś i coś się wgryźć nie mogę może temu że pobudka o 7 bo miała być środowiskowa a do tej pory jej nie było
![]() Ja jestem ciekawa ile Igor przybrał od wyjścia ze szpitala, a pojeść sobie lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną ![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tomkowi tez pare potowek wyszło na policzkach, mimo, ze jest od paru dni w samym pampersie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A odnośnie wizyty- najważniejsze, ze szyjka sie skraca, a nie wydłuża, pamiętaj ![]() ![]() Tz zostawił auto w Zabrzu, dzisiaj dokupilismy assistance i jutro musi tam jechać zeby wzięli je na lawete.. Lepsze to niz płacić komuś znowu za benzynę i sie tarabanic samemu..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
dotkaaa- u nas tez strasznie schodzą te chusteczki
![]()
#426 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to jak Was czytam to chyba jestem wyrodna matka, bo w CH byliśmy z młodym jak miał tydzień czasu, a autem jeżdżę z nim odkąd ma 4 dni bardzo często i nie mam wyrzutów sumienia
![]() Usg bioderek w zaleceniach ze szpitala trzeba zrobić miedzy 4 a 6 tygodniem, my będziemy robić koło 6 tygodnia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogromne ![]() ![]() Wielkie ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz, jak by mi się teraz szyjka zaczęła wydłużać, to chyba sprzedałabym sobie kulkę w łeb ![]() Ja tam się nie nastawiałam na inne wieści, ale wiesz, jakaś tam iskierka nadziei była zachomikowana z tyłu głowy. Niby wiem, że wszystko może ruszyć nagle, ale co, wszystkie biadoliły, to i ja swoje muszę wyjęczeć ![]() Aaa no i jak lekarka powiedziała, że 28.08. powinnam się pojawić w szpitalu na wywoływaniu... to już w ogóle czarna rozpacz, bo ma dziwne wrażenie, że naprawdę pojawię się w szpitalu za te 3 tygodnie właśnie w takim celu ![]() ![]() Co do auta - macie rację, patrząc na to, ile kolega skasował, to na jedno wychodzi... U nas też z kasą szaleństwo - ja ciągle czekam na pieniądze z ZUSu, które mi chyba ptasią pocztą wysłali, tż miało pójść super w tym mc w pracy i w sumie wyszło fajnie, ale jeden facet się na niego wypiął i część prowizji wisi na włosku... biedak taki zestresowany chodzi ![]() Nienawidzę końcówki ciąży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |||
Wtajemniczenie
|
Mi w zaleceniach ze szpitala napisali między 6 a 8 tygodniem. I pediatra też tak mówił.
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną ![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie.. powiem Ci, że właśnie teściu przyniósł dzban schłodzonego piwa z pianką i sobie je popijam z Tztem ![]() ![]() Jęcz ile wlezie, ale po dobrym seksie z Tztem.. bo ja to sobie mogę co najwyżej tylko pojęczeć bez seksu jeszcze przez 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() Na pewno nie będzie wywoływania, bo sobie inaczej z Alkiem porozmawiam ![]() ![]() Odnośnie auta to niestety- kolega ma mercedesa i do tego jechał 200km/h do mojego tzta a w sumie i tak sie cudnie zachował bo to jest kierownik tzta z ktorym tz jest ogolnie troche pokłócony a on sam się zaoferował z pomocą i też miał noc z głowy, ale $ sporo na to pójdzie, jakby nie było ![]() Ja mam wypłatę za 2 dni z pracy i już liczę ile rzeczy muszę zapłacić na cito ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
My na USG bioderek idziemy 16 września. A w pon mamy neonatologa i chirurga w związku z tymi szmerami nad sercem i krwiakiem na glowce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#432 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem juz w domu
![]() Opowiem wiecej jak sie zdrzemne bo poszłam spac o 3 a o 6 juz sie obudzilam bo takiego stresa miałam przed tym szpitalem. Padam z nóg i z głodu
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do przytulanek ![]() Dobrze ma z toba ten twój tż ![]() Ja sobie na razie do mojego mogę powzdychać, bo dopóki nie skończy tego szkolenia, to średni z nim kontakt ![]() ![]() ![]() ![]() Co do auta - masz rację, fajnie się facet zachował, ale jednak kasa podobna ![]() ![]() Ja kasę z zusu tez mam już rozplanowaną, szkoda że jej realnie nie posiadam ![]() Cytat:
![]() Odpocznij i opowiadaj nam tu wszystko ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Skaczę na piłce masując sutki (póki tżta nie ma, bo chyba by mi fisia pokazał). Brzuch mi twardnieje i tyle. Z sutkami chyba dam sobie spokój, ale z piłki nie zlezę ![]()
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Samantha- gratulacje! W końcu masz Olusia po tej stronie brzucha
![]() Rasha- ![]() ![]()
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masowanie sutków sobie odpuść, guzik dało w moim przypadku, a tylko mnie suty napierdzielały ![]() ![]() ![]() p.s. Gdyby skakanie na piłce miało coś małemu zrobić, to mój by się musiał urodzić cały zniekształcony tak ją eksploatowalam, a cały i zdrowy ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wywołanie 28tego brzmi jak wyrok ![]() Jak juz miałabym rodzić w podobnym terminie, to jeszcze taką samą prędkośc porodu poproszę i brak nacięcia ![]() Sutki sobie odpuściłam, bo zaczęły tak piec, że szok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ale kapa cud malina, to muszę nieskromnie powiedzieć ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
tak, on zwłaszcza się przejął
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas skurcze, jak zwykle w nocy przeszły... Także w nocy mąż znów mnie "dziabnął" i skończyło się na IP z sączącymi wodami ![]() ![]() Tak więc wróciłam do domku ![]() I jak co to jutro IP ![]() A na koniec powiedziała że może zobaczymy się jeszcze dziś bo badanie mogło pobudzić akcję ![]() A mnie teraz strasznie kapa boli...
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Alicja nadal nie zarejestrowana bo mąż nie wziął naszego aktu ślubu i mojego dowodu! Jutro drugie podejście. Ala wisiała mi na piersi od 18 do teraz. Aż się zmartwilam, ale ona chyba wyczuwa moje poddenerwowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Rasha- Gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam nie zostając w szpitalu ![]()
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
Ja wyląduję u czubków jak nic zanim urodzę
![]() Wczoraj Adaś aż był nadaktywny, dziś cos mu odwaliło, rano liczyłam ruchy i jako tako te 10 naliczyłam, po południu już doopa - szturchałam, wbijałam mu paluchy w plecy ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja chce już urodzić bo oszaleję ![]() Rasha moje gratulacje ![]() ![]() ![]() Tweed no to piona ![]() ![]() ![]() Guuusia no to ![]() ![]() Dzwoniłam do ginki, w piątek już nie muszę jechać na ktg, a w środę mam się stawić do szpitala, jeżeli oczywiście nie urodzę do tego 14go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
hej ja dziś nie mam nawet jak nadrobić...
Bylismy rano na ważeniu i ...kucze mały nie pzybiera na wadze ![]() ![]() W kazdym razie w przychodni dali nam skierowanie na krew i mocz i jutro jedzimy mu zrobić.... Zastanawiam się ile wcześniej moge założyć te woreczki na mocz...?? czy to tez tak jak u ludzi jest że określona liczba godzin jest??? Powiem, Wam ze mam dosc upałów...i malutek też.... Wogole mam doła, ze nie przybiera :/ Trzymajcie się i trzymajcie kciuki za jutro proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na stronie Hipp masz podane gdzie można dane mleko kupić http://hipp.pl/wyjatkowe-mleko-hipp-...sz-mleko-hipp/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
witajcie
weszłam tylko na chwilke, żeby Wam napisać, że żyję i jeszcze nie urodziłam choć nie jest dobrze mam chyba jakąś grypę żołądkową- całą noc spędziłam w toalecie- leciało jak nie górą to dołem, w dzień tak samo. Pojechałam na dyżur do szpitala do mojej gin- dostałam lek i jest ciut lepiej. A całą ciążę nawet karatu nie miałam ![]() ![]() ![]() Jestem mega słaba i ide spać. Do tego upały mnie chyba wykończą. Nadrobie Was później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.