Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 11:36   #421
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam wieści od Ryby: zostaje w szpitalu co najmniej do wtorku, szyjka gładka, ma białko w moczu. Czeka na kolejne badania, żeby wykluczyć lub potwierdzić gestozę. Będzie też miała USG i KTG. I wszystkich pozdrawia
Cytat:
Ryba pisze, że mały waży 3100g (39tydz),ale ma mały brzuszek, będą jeszcze sprawdzać przepływy, ale w sumie nic nie wie więcej bo lekarz będzie podejmował jakieś decyzje i dowie się wieczorem. Tym razem na sali jest na szczęście z samymi ciężarnymi.

kciuko za Rybke,cos mi sie wydaje,ze moja 5.kolejnosc jednak sie przesunie ciasno nam sie zrobilo przy koncu

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam!

Trele super,że masaż szyjki nie był taki zły.Trzymam kciuki za akcje porodową

A u nas po wczorajszej wizycie wieści takie :

-Filip ma się jak najbardziej ok,wazy już 2600g,

-Gorzej ze mnąMam brać fenoterol i leżeć jak najwięcej,żeby wytrzymać do kolejnej wizyty za 2 tygodnie w dwupakuMam synka bardzo nisko,lekarz wyczuł główke przy badaniu No i jak najszybciej zrobic wymaz na paciorkowca,co bym się przez cieciem wyrobiła.

Umówiliśmy sie na 4.11 na cięcie,ale wątpię czy doczekam.

Zaraz po wizycie kupiłam Jelpa do kolorów i białych i dzisiaj,albo najpóxniej będe prać ubranka.Torbę to juz koniecznie muszę sobie zapakowac i papcie kupic
dla Filipka
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:39   #422
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Trele, może do czwartku Majka sama zechce wyjść i obejdzie się bez wywoływania.

Również pozdrawiamy Rybkę,niech tam się dzielnie trzyma,mały już ma ładną wagę.Coś czuję,że bez Kacperka to ona nie wyjdzie z tego szpitala

A ja wróciłam z miasta... ledwo co uszłam,chyba mi się brzuch ciut obniżył i przez to też mam mega ucisk na pęcherz...
Stwierdzam,że końcówka ciąży jest dla mnie najgorsza...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:43   #423
Mya1989
Zakorzenienie

Ryba, trzymam kciukasy

A ja czytam własnie ksiażke z tych Historii prawdziwych z Hachette co reklamują pt. Dziecko i nie moge przestać myśleć o tym ile dzieci trudnych jest superinteligentnych...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:43   #424
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Zamierzam na początku tylko prać w dzidziusiowym później już normalnie w naszym proszku niech się przyzwyczaja
No to życzę aby córeczka nadal rosła zdrowo! A już zapomniałam, jakie imię macie wybrane? Ale się termin przesunął ładnie
Roksana
Ja prałam od urodzenia w Dzidziusiu i lałam pół porcji płynu do płukania (tez dzidziuś).
Gdzieś od 8-9 mca zaczęłam prać w naszym proszku, ale do płukania dalej dzidziuś
program w pralce "dziecinny"

Cytat:
Mam wieści od Ryby: zostaje w szpitalu co najmniej do wtorku, szyjka gładka, ma białko w moczu. Czeka na kolejne badania, żeby wykluczyć lub potwierdzić gestozę. Będzie też miała USG i KTG. I wszystkich pozdrawia

Co do prasowania to ja bym nie mogła chodzić w nieuprasowanych ubraniach, jakieś to dla mnie nie wyobrażalne, ale kazdy robi tak jak jemu jest wygodnie
Ja prałam ciuszki w płynie Dzidziuś i dodałam też płyn do płukania Dzidziuś (i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ale już po ptakach ). Tylko tetry prałam bez płynu do płukania.

piękna waga, fajnie, że się odezwałaś!
No to Ryba wyjdzie rozpakowana

Waga mnie nie zdziwiła pierwsza córka 4 kg przy urodzeniu, więc teraz obstawiam ponad 4,5 kg

Cytat:
woooww piękna waga Ale jak to wyczuł główkę przy badaniu?!?!To tak można?!Czyli podczas seksu można szturchać główkę
Moja ginka badała gdzie główka z jedną ręką w środku, a druga macała po brzuchu
podczas seksu to nie, bez przesady

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje

co do prasowania - ja nie prasuję i nie prasowałam NIC no chyba, że szliśmy "do ludzi" albo coś się mocno pogniotło np. sukienki, bluzeczki... ale tak ogólnie to większość rzeczy dziecko nosi w domu i tylko rodzice je widzą. Prasowanie to wtedy strata czasu. Zresztą nie lubie prasować, wolę się z córką pobawić

Edytowane przez slimaczek19
Czas edycji: 2013-10-04 o 11:49
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:50   #425
Lilith890502
Zakorzenienie

trzymam kciuki za Rybkę i Kacperka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:53   #426
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
o elena widzę że u Ciebie też dziewczyna !

wrzuciłam ślimaka

http://lililapin.blogspot.com/2013/10/tilda-snail.html

wczoraj na fb dołączyłam do grupy e-bazar gdzieś szybko mi tu migneło ktoś pisał o tej grupie i faktycznie dużo tam ciuszków można znaleźć. na razie szukałam skarpetek i niesamowity odzew
No już druga w kolejce

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
kciuko za Rybke,cos mi sie wydaje,ze moja 5.kolejnosc jednak sie przesunie ciasno nam sie zrobilo przy koncu

dla Filipka
Zeszłym razem też mnie wszystkie dziewczyny przegoniły

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Trele, może do czwartku Majka sama zechce wyjść i obejdzie się bez wywoływania.

Również pozdrawiamy Rybkę,niech tam się dzielnie trzyma,mały już ma ładną wagę.Coś czuję,że bez Kacperka to ona nie wyjdzie z tego szpitala

A ja wróciłam z miasta... ledwo co uszłam,chyba mi się brzuch ciut obniżył i przez to też mam mega ucisk na pęcherz...
Stwierdzam,że końcówka ciąży jest dla mnie najgorsza...
W zeszłym roku na końcówce pojechałam na wakacje. Nie dość że 100 razy stawaliśmy po drodze, bo ciągle mi się chciało sikać to potem gdziekolwiek pojechalismy to pierwsze lokalizowałam kibelek a potemmogłam się skupić na zwiedzaniu, spacerowaniu ipt.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:53   #427
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy pójdzie jej szybko czy się naczeka.

Mnie po fenku tak wstrzymało, że musieli poród wywoływać.
Sądzę że Rybka sie szybko rozpakuje
Cytat:
o elena widzę że u Ciebie też dziewczyna !

wrzuciłam ślimaka

http://lililapin.blogspot.com/2013/10/tilda-snail.html

wczoraj na fb dołączyłam do grupy e-bazar gdzieś szybko mi tu migneło ktoś pisał o tej grupie i faktycznie dużo tam ciuszków można znaleźć. na razie szukałam skarpetek i niesamowity odzew
Ekstra ten ślimak!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:01   #428
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
No już druga w kolejce

Zeszłym razem też mnie wszystkie dziewczyny przegoniły

W zeszłym roku na końcówce pojechałam na wakacje. Nie dość że 100 razy stawaliśmy po drodze, bo ciągle mi się chciało sikać to potem gdziekolwiek pojechalismy to pierwsze lokalizowałam kibelek a potemmogłam się skupić na zwiedzaniu, spacerowaniu ipt.
ja też chcę jeszcze się wybrać na jakiś wypad mam nadzieję że się uda a dziewczyny są super ale co na to faceci :P teraz będzie miał 3 kobity w domu

Cytat:
Ekstra ten ślimak!
dziękuję!

ja włączyłam muzykę album Mraza i młoda mi tańcuje w brzuchu

http://www.youtube.com/watch?v=ts6JDrDvpCg
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:02   #429
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
szalejecie Kochane z tymi pokojami,superasne te sowy...jakis taki biedny mi sie wydal pokoj Tymonka wlasnie

a ja juz znalazlam zajecie:/ Pies powital mnie, brzydko mowiac- pawiem na dywanie....szkoda,ze zostala paskudna plama,no ale jak mielismy genialny pomysl kupic sobie dywanik bialy/ecru to teraz mam...wyrzucilabym ten dywan przez okno najchetniej,no ale nei ma narazie nic innego
e tam, u nas to poój dwulatki, jako noworodek to Natalka miała kubusia na ścianie nad łóżeczkiem i tyle
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny zaszalałyście...nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, chciałam tylko powiedzieć, że wczoraj miałam wizytę i za dwa tygodnie mam ostatnią już, tuż przed porodem.
Mam leżeć do 20.10. macica stwierdza, że pora wypchnąć małą na świat...muszę łykać rozkurczowe 3x dziennie. Brzuch twardy jak kamień, nawet ruszyć się jest ciężko.
Po 20.10 już spokojnie mogę rodzić więc mam się nie martwić. Na szczęścia mam już wybrany szpital i nawet się staram nie denerwować.
Często mnie nie będzie, bo teraz koleżanka do mnie wpada na pogawędki przy robótkach...trzymam kciuki za wszystkie kobietki i dzieciątka. Ściskam
no to proszę ładnie leżeć

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
bądź jeszcze w 2paku przez te dwa tygodnie, trzymam kciuki!

to musicie następne celować w dziewczynkę i będziesz mogła sówki sprawić
hehhe do tej drugiej ciązy to jej się sówki odwidzą
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
[/COLOR]A i właśnie zdałam sobie sprawę, że przegapiliśmy studniówkę Dziś licznik pokazuje 86 dni do godziny zero wg OM, 81 wg USG. Ale duuuużo jeszcze
ja nie mam pojęcia kiedy studiówka nam minęła
wiem za to że jutromam równiutki miesiąc do terminu
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A mnie nie wypuścili
szkoda
a ta laska-sąsiadka z sali przegięcie ale ja miałam na studiach taką która zaszła w ciąze bo podobno myślała że jak się kochają w pozycji gdzie ona jest na górze to plemniki nie dotrą gdzie trzeba
Cytat:

dziewczyny powiedzcie mi czy dziecięce ubranka trzeba prać w proszku dla dzieci? nasze mamy chyba nie prały w takich proszkach? Oglądałam wczoraj w tesco te proszki i ceny są średnie... my za 7 kilo bryzy sensitive płacimy w selgrosie jak się uda około 27zł...
nie trzeba niby delikatniejsze są te proszki dla dzieci, aleczy ja wiem sprawa wyboru przy natalce to już w 3 miesiącu prałam jej ciuskzi w normalnym proszku i nic jej nie było, podejrzewam że gdybym od razu prała w normalnym tez by ic się nie działo, ale to zależy od dziecka, jedno na nic nie jest uczulone a drugie nawte na najdroższy proszke dziecięcy będzie ragować wsyypkami.
Cytat:
ja już chcę żeby mi telewizje właczyli bo jestem tak zakręcona że chciałam zrobić przelew za nc+ i zamiast opłacić to ja dodałam sam szablon no i klops wyłączyli mi kablówkę a byłam święcie przekonana że opłaciłam, nawet się z TŻ o to pokłóciłam ale wczoraj zapłąciłam i powinni dzisiaj włączyć
o kurcze.
Ale ja też zakrętas - osttanio mnie natchnęło żeby przejrzeć segregator z rachunkami, bo ostatnio tak wszystko na szybko i w ogóle i patrze, a tam rachunek za prąd niezapłącony 7 dni po terminie już
Cytat:
Kurde położna mnie wkurzyła przyłazi i komentarz: a na komputer to w ciąży trzeba uważać i komórkę, bo to dużo fal. Gówno ja to interesuje...
kij jej do tego
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U nas wszystko spoko - podobno )
Masaz szyjki zrobiony - musze powiedziec Od razu ze jest to nie przyjemne ale mnie nie bolalo wcale , trwalo 2 minuty I nie jedno zwykle badanie u gina bylo mniej komfortowe.
Mam podobno rozwarcie , jakie to nie wiem - sprawdze w karcie.
Według niej urodze nie dlugo - podobno czesto po tym masazu dziewczyny wracaja w ten Sam dzien rodzic - ja nie wierze .
W razie co 10.10 (czwartek) mam wywolanie. O 7.30 rano mam zadzwonic I dostane godzine na ktora sie stawic. Jakbyscie widzialy ten zeszyt . 8 indukcji na jeden dzien a gdzie porody z ulicy ?
Wogole dowiedzialam sie ze moje dziecko jest ustawione twarza do porodu , ciekawe z kad ona to wiedziala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki oby masaż pomógł

ja mam wrażenie że każde badanie teraz jest mniej przyjemne.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Połowa Jaśkowego prasowania za mną Reszta musi poczekać bo zaraz idę pomóc teściowej robić obiad
jesteś turbo
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:07   #430
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
o jeżu.. ja też
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:07   #431
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja właśnie przygotowuję obiad, spaghetti dzisiaj

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:09   #432
acelinka
Zakorzenienie

pisałyście o spacerkach widzę ... z Natalcią byliśmy na pierwszym po tygodniu, właściwie bez werandowania, ale było jeszcze bardzo cieplutko. A teraz to pewnie wyjdziemy później, zależy od pogody

taka się dziś do pupci czuję, najchętniej poszłabym spać.
Ale byla w pracy u siebie, nasłuchałam się komplementów że na pół roku mi starczy wszystkie zgodnie mówiły, że wyglądam kwitnąco i promiennie i że na pewno będzie chłopak
Stary 2013-10-04, 12:12   #433
sorento
Rozeznanie

Cytat:
pozdrów ją cieplutko!! trzymamy kciuki A Kacperek duży

Cytat:
dziękuję staram się jak mogę ale ileż można jeść czosnek
wszystkie wampirki będą się tzrymać z daleka
ślimak Zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
-Filip ma się jak najbardziej ok,wazy już 2600g,

-Gorzej ze mnąMam brać fenoterol i leżeć jak najwięcej,żeby wytrzymać do kolejnej wizyty za 2 tygodnie w dwupakuMam synka bardzo nisko,lekarz wyczuł główke przy badaniu No i jak najszybciej zrobic wymaz na paciorkowca,co bym się przez cieciem wyrobiła.

Umówiliśmy sie na 4.11 na cięcie,ale wątpię czy doczekam.

Zaraz po wizycie kupiłam Jelpa do kolorów i białych i dzisiaj,albo najpóxniej będe prać ubranka.Torbę to juz koniecznie muszę sobie zapakowac i papcie kupic
za wagę maluszka! Pierz, pakuj torbę i odpoczywaj ładnie

Cytat:
jak was dziś szukalam i odnalazłam tytuł wątku to się zastanawiałam czy dobrze wybrałam, jakie wody... a to już
u nas spoko, dziś idę córcię podejrzeć
remont na całego - no cóż tak szaleję, że ostatnio po raz pierwszy się wystraszyłam, że urodzę i trochę odpoczywam więcej
bo Ty też grudniowa Odzywaj się częściej -jak będziesz odpoczywać będzie idealna okazja na to

Cytat:
ale ja miałam na studiach taką która zaszła w ciąze bo podobno myślała że jak się kochają w pozycji gdzie ona jest na górze to plemniki nie dotrą gdzie trzeba

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Anoula chyba jednak nie pójdę na Bezpiecznego Malucha, mąż ma być ok 17 to sobie wcześniej pojedziemy, a tak 4 godziny siedzenia tam i jeszcze 2 w samochodzie Tak więc forumowa konkurencja do Maxi Cosi Ci się wykrusza W związku z tym masz wrócić z fotelikiem I napisz jak było

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:13   #434
lineczka1989
Zakorzenienie

coś Nasturcji nie było dzisiaj

ale sobie oczo☠☠☠nym lakierem paznokcie pomalowałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-04 o 12:14
Stary 2013-10-04, 12:19   #435
kyte
Wtajemniczenie

A ja sobie potańcowałam tak delikatnie przy desce do prasowania i to był zły pomysł
Cytat:
e tam, u nas to poój dwulatki, jako noworodek to Natalka miała kubusia na ścianie nad łóżeczkiem i tyle

no to proszę ładnie leżeć

hehhe do tej drugiej ciązy to jej się sówki odwidzą

ja nie mam pojęcia kiedy studiówka nam minęła

szkoda
a ta laska-sąsiadka z sali przegięcie ale ja miałam na studiach taką która zaszła w ciąze bo podobno myślała że jak się kochają w pozycji gdzie ona jest na górze to plemniki nie dotrą gdzie trzeba

nie trzeba niby delikatniejsze są te proszki dla dzieci, aleczy ja wiem sprawa wyboru przy natalce to już w 3 miesiącu prałam jej ciuskzi w normalnym proszku i nic jej nie było, podejrzewam że gdybym od razu prała w normalnym tez by ic się nie działo, ale to zależy od dziecka, jedno na nic nie jest uczulone a drugie nawte na najdroższy proszke dziecięcy będzie ragować wsyypkami.

o kurcze.
Ale ja też zakrętas - osttanio mnie natchnęło żeby przejrzeć segregator z rachunkami, bo ostatnio tak wszystko na szybko i w ogóle i patrze, a tam rachunek za prąd niezapłącony 7 dni po terminie już

kij jej do tego

trzymam kciuki oby masaż pomógł

ja mam wrażenie że każde badanie teraz jest mniej przyjemne.

jesteś turbo
I ta dziewczyna studiowała?!?!?!
Cytat:
pisałyście o spacerkach widzę ... z Natalcią byliśmy na pierwszym po tygodniu, właściwie bez werandowania, ale było jeszcze bardzo cieplutko. A teraz to pewnie wyjdziemy później, zależy od pogody

taka się dziś do pupci czuję, najchętniej poszłabym spać.
Ale byla w pracy u siebie, nasłuchałam się komplementów że na pół roku mi starczy wszystkie zgodnie mówiły, że wyglądam kwitnąco i promiennie i że na pewno będzie chłopak
Miło jest tak słuchać, choć też niezręcznie ja to nie wiem jak mam się zachować jak słyszę komplementy
Idę po śledzia
Stary 2013-10-04, 12:24   #436
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
coś Nasturcji nie było dzisiaj

ale sobie oczo☠☠☠nym lakierem paznokcie pomalowałam
i dobrze
Cytat:
A ja sobie potańcowałam tak delikatnie przy desce do prasowania i to był zły pomysł

I ta dziewczyna studiowała?!?!?!

Miło jest tak słuchać, choć też niezręcznie ja to nie wiem jak mam się zachować jak słyszę komplementy
Idę po śledzia
no studiowała

co do studiów - to powiem Wam, że miałam kilka takich artystek na studiach, że gdybym je zobaczyła w przedszkolu gdzie ma chodzić moje dziecko to bym zwiewała z niego jak najprędzej

oj oj co to za tańce, będzie bacik
odpoczywaj

no mi też głupio było śmiałam się że jak będe miała gorszy dzień to będe do nich wpadać na poprawe nastroju
ale ciesze się ze moje dzieci mnie poznały, myślałam że już mnie nie pamiętają
Stary 2013-10-04, 12:26   #437
anka_85
Zakorzenienie

hello!
pogoda wariuje, u mnie 16 stopni a u Was zimnica.... wczorajsza burza była dziwna, w wakacje takiej ani razu nie mieliśmy, a w pazdzierniku taka niespodzianka. oby grzyby tylko były

Cytat:
wklejam Wam te sówki, nie mogłam uchwycić tak żeby było widać całą ścianę tylko jeszcze przy wejściu trzeba podocinać i przy rogach :P i nie zwracajcie uwagi na bajzel w dalszych pokojach które widać :P TŻ stwierdził że jest trochę pstrokata bo na jednym pasku mogłoby być jedno drzewko z sówkami a nie dwa ale widziałam ze mu się podoba dzisiaj tam umyję podłogę wstawi się szafę na miejsce bo niestety musi zostać przeniesiemy komody a jutro bierzemy się za malowanie a w niedziele pewnie skręcimy łóżeczko no i chyba wózek też odbierzemy wiec wstawimy tu do pokoju, zakleimy go że nie ma wejścia i niech czeka na Nele

się śmiałam że małej też się podoba bo jak byłam w pokoju to zaczynała szaleć a TŻ stwierdził ze przeze mnie będzie się sówek bała bo wszędzie w pokoju będą
wg mnie lepiej mieć jeden motyw, niż tapete...
tapeta ładna, ale efekt końcowy jakiś ciężkawy na mój gust zbyt pstrokata jest.

Cytat:
Anka_85 gratuluję udanej wizyty Rozumiem, że kiły i syfilisu nie ma Wybacz ale tak mi się skojarzyło głupio hihihi. U nas też się podaje w szpitalach te mleka malutkie w buteleczkach, Hipp Comibiotic albo Beblilon Pepti Ha o ile dobrze pamiętam. Lepiej mieć jedną porcję jakby się okazało, że trzeba podać w środku nocy a apteki całodobowej brak. Oby jednak nie było takiej potrzeby.
Nie widziałam tej położnej co bardzo mnie ucieszyło.

Ale niestety zobaczę ją za dwa tygodnie i na samą myśl trafia mnie szlag

Nie jestem zorientowana jak w moim szpitalu jest z mlekiem, dlatego kupiłam, stwierdziłam że na wszelki wypadek będzie rozsądnie i bez stresowo mieć to mleko przy sobie, bo na porodówce klubu karmiących piersią to raczej nie ma a apteki calodobowe w UK widziałam tylko w Londynie, w mojej dziurze aptek takich nie ma, a jak jest z cycem i karmieniem to nie wiem, nóż cesarka będzie i co wtedy?

Cytat:
my ogólnie nie prasujemy ubrań (chyba że serio tego wymagają) i się zastanawiam czy konieczny jest ten proszek dla dzieci... jakbym wyprała w tej bryzie sensitive i wypłukała dwa razy np ostatecznie będę prała w orzechach piorących w nich też pierzemy i wychodzą znacznie taniej... zadziwiłam się że chyba 2 kilo proszku yelp kosztowało około 40zł

ja mam dość tego kataru czytam o inhalacji z olejku eukaliptusowego i na jednej stronie piszą że można a innych że nie
chyba dzisiaj zrobie wolne z prasowaniem

masakryczne te ceny w PL, po prostu bez komentarza.
normalnie jak tak patrze na ceny art. dzieciowych to... jestem zbyt biedna na życie w Polsce

orientacyjnie liczyłam ile zapłaciłabym za to, co mam dla dziecia w PL, sugerując się cenami w PL... bez komentarza to zostawie

orzechy na pewno lepsze niż chemia, jak mialabym orzechy, pralabym w orzechach.

Cytat:
Ty to tak jak ja, wykłócam się z tż a potem okazuje się, że on miał rację

To kup koncentrat Dzidziuś, ja mam 1l bodajże za 13 zł, starcza na duuużo prań

Kurde położna mnie wkurzyła przyłazi i komentarz: a na komputer to w ciąży trzeba uważać i komórkę, bo to dużo fal. Gówno ja to interesuje...

Wypuścili moją współlokatorkę nareszcie, nie mogłam jej słuchać już. Po 4 dniach powinnam dostac order jakiś. Laska 20 lat, 3 dzieckow drodze, facet ma 19 lat. 1 dziecko wpadka, 2 planowane!!! a z 3 zaszła w ciąze, bo nikt jej nie powiedział, że jak się karmi piersią to mozna zajść... oczywiście mieszkają na jednym pokoju, z 3 dzieci i psem. Nawet wanny ani prysznica nie mają. Ej ja serio nie oceniam ludzi, ale to już dla mnei przegiecie pały i cały czas gadała o dzieciac, psie, mężu, rodzinie. Po prostu wymiekłam
nie rozumiem jak można planować dziecko mieszkając w takich warunkach...
to skrajna głupota

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U nas wszystko spoko - podobno )
Masaz szyjki zrobiony - musze powiedziec Od razu ze jest to nie przyjemne ale mnie nie bolalo wcale , trwalo 2 minuty I nie jedno zwykle badanie u gina bylo mniej komfortowe.
Mam podobno rozwarcie , jakie to nie wiem - sprawdze w karcie.
Według niej urodze nie dlugo - podobno czesto po tym masazu dziewczyny wracaja w ten Sam dzien rodzic - ja nie wierze .
W razie co 10.10 (czwartek) mam wywolanie. O 7.30 rano mam zadzwonic I dostane godzine na ktora sie stawic. Jakbyscie widzialy ten zeszyt . 8 indukcji na jeden dzien a gdzie porody z ulicy ?
Wogole dowiedzialam sie ze moje dziecko jest ustawione twarza do porodu , ciekawe z kad ona to wiedziala
czary mary?

życzę Ci aby obyło się bez indukowania... kurde, w akcie desperacji to zjadłabym dzisiaj znów dużo pikantnego, jakieś curry polane diabelskim sosem, a deser świeży cały ananas (nie z puszki)....
no i wybyła na spacer do miasta czy gdzieś, na najdłużej jak się da...
może akurat "coś by zaskoczyło"
trzymam kciuki za te najbliższe 6 dni

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:29   #438
lineczka1989
Zakorzenienie

dzieci akurat mają dobrą pamięć :P ja też jak zajechałam kiedyś do przedszkola w którym pracowałam to było "oooo pani Lena przyjechałaaaaa" a to pokazały mi coś tam a to poopowiadały

jak nie słucham disco polo tak mam ochotę posłuchać "Ona tańczy dla mnie" co ta ciąża robi z ludźmi

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 12:30   #439
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
i dobrze

no studiowała

co do studiów - to powiem Wam, że miałam kilka takich artystek na studiach, że gdybym je zobaczyła w przedszkolu gdzie ma chodzić moje dziecko to bym zwiewała z niego jak najprędzej

oj oj co to za tańce, będzie bacik
odpoczywaj

no mi też głupio było śmiałam się że jak będe miała gorszy dzień to będe do nich wpadać na poprawe nastroju
ale ciesze się ze moje dzieci mnie poznały, myślałam że już mnie nie pamiętają
Pewnie tęsknisz za nimi, co?Ja tak mam że bardzo szybko przywiązuję się do ludzi, a Ty jeszcze tyle czasu z nimi spędzałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:31   #440
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
na ścianie na żywo wygląda całkiem inaczej i wcale nie jest za cięża.. z resztą to jest pokój dziecinny więc czemu miałoby nie być pstrokato? :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 12:32   #441
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieci akurat mają dobrą pamięć :P ja też jak zajechałam kiedyś do przedszkola w którym pracowałam to było "oooo pani Lena przyjechałaaaaa" a to pokazały mi coś tam a to poopowiadały

jak nie słucham disco polo tak mam ochotę posłuchać "Ona tańczy dla mnie" co ta ciąża robi z ludźmi
hahah nasz Sylwester upłynął przy tej piosence i przy jeszcze takiej:
http://www.youtube.com/watch?v=KaOEVHQoHzM
Jajjjca niesamowite A my to w ogóle lubimy z naszym towarzystwem wariować
Stary 2013-10-04, 12:36   #442
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

hehhhe

bo dzieci są kochane!
Cytat:

czary mary?
:
żadne czary-mary, one to potrafią "wymacać" nawet przez brzuch.

dobrze że każdy ma inny gust

a orzechy wystarczy kupić przecież jak masz ochote w nich prać.
Cytat:
Pewnie tęsknisz za nimi, co?Ja tak mam że bardzo szybko przywiązuję się do ludzi, a Ty jeszcze tyle czasu z nimi spędzałaś
no tęsknie, tęsknie nie była z nimi jakos długo bo tylko od lutego do czerwca, ale i tak się zżyłam mimo że dawali w kośc

ide zupe nastawie. Lenia mam, ehhhh

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
na ścianie na żywo wygląda całkiem inaczej i wcale nie jest za cięża.. z resztą to jest pokój dziecinny więc czemu miałoby nie być pstrokato? :P
jest radośnie, pozytywnie, słonecznie ja mogłabym mieć np. taką sypialnie mnie się podoba baaaaaardzo!
Stary 2013-10-04, 12:36   #443
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

życzę Ci aby obyło się bez indukowania... kurde, w akcie desperacji to zjadłabym dzisiaj znów dużo pikantnego, jakieś curry polane diabelskim sosem, a deser świeży cały ananas (nie z puszki)....
no i wybyła na spacer do miasta czy gdzieś, na najdłużej jak się da...
może akurat "coś by zaskoczyło"
trzymam kciuki za te najbliższe 6 dni
do tego mycie podłogi na klęczkach, seksik i ciepła kapiel. Też to przerabialam.

A dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:38   #444
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
hahah nasz Sylwester upłynął przy tej piosence i przy jeszcze takiej:
http://www.youtube.com/watch?v=KaOEVHQoHzM
Jajjjca niesamowite A my to w ogóle lubimy z naszym towarzystwem wariować

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
hehhhe

bo dzieci są kochane!

no tęsknie, tęsknie nie była z nimi jakos długo bo tylko od lutego do czerwca, ale i tak się zżyłam mimo że dawali w kośc

ide zupe nastawie. Lenia mam, ehhhh

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

jest radośnie, pozytywnie, słonecznie ja mogłabym mieć np. taką sypialnie mnie się podoba baaaaaardzo!
dokłądnie, dla mnie pokój dziecka ma być radosny a nie jakiś ponury

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 12:50   #445
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to teraz nie ma co mówić, nawet jak ściany są w jednolitym kolorze i jak nie ma mebli w pokoju, firanek, łózia, to wsio inaczej wygląda. Jak się wstawi wszystko to na pewno będzie inaczej.
Z meblami, zasłonkami, firankami może być ciepło i miło
aż ciekawa jestem jak to będzie wyglądać

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

Z tego co zostało mi ze szkoły rodzenia to po kościach czaszki można ustalić położenie.

No a odnośnie szkoły rodzenia... nuda była.
Zajęcia dobiły mnie i moje plecy... 5 godzin siedzenia
Niczego się ciekawego nie dowiedziałam. Jedyne co mnie pocieszyło, to fakt że porody nie wyglądają tak jak w One born every minute. I to mi dodało otuchy.

Poznałam też parkę Polaków oczekujących dziecka w mniej więcej tym samym terminie co ja, co mnie bardzo ucieszyło
Fajnie

Ani

Stary 2013-10-04, 12:51   #446
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj wieczorem rozłożyło mnie zmęczenie i zasnęłam przed TV o 19 i nawet nie wiedziałam, że już dwie dziewczynki są na świecie!

Beatko i Paulinko!
Gratuluję Wam serdecznie, że Wasze Córeczki są już na świecie. Niech rosną zdrowo i rozwijają się prawidłowo!

Teraz ponadrabiam zaległości od wczoraj, ale pewnie niedługo mąż wróci i zgoni mnie z komputera.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:56   #447
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:

no ja właśnie zdecyduje się chyba na normalny proszek ewentualnie jakiś płyn do prania typu dzidziuś...

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja właśnie przygotowuję obiad, spaghetti dzisiaj
ooo pycha!

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

wszystkie wampirki będą się tzrymać z daleka
ślimak Zdolniacha z Ciebie

w tym mąż

dziękuję ślimak chyba powędruje do kogoś

Cytat:

może gdzieś można dostać albo zamów przez internet

ja znikam na jakiś czas będę uczyła moich kujonów angola :P zaraz mam dwóch uczniów
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:00   #448
iskra75
Raczkowanie

witajcie Mamusie Probowałam Was nadrabiać ale pędzicieeeeee i nie nadążyłam a tu już nowy wątek :O i nowe dziaciaczki na świecie
Mamuśki gratuluję córeczek ale widzę, że kobietki się pospieszyły
Niech teraz zdrowo rosną a Mamusie szybciutko wracają do sił
Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju...
Dokucza mi zgaga ZNOWU... a już się cieszyłam, że mam spokój. Do tego mega boli mnie lewy bok..jakby na zatwardzenie/kolkę... pewnie Maluch mi coś zaciska , apetytu w ogóle nie mam...
"ciąża to błogosławiony stan"- to musiał powiedzieć facet <nie mam na myśli Dzieciątka w brzuszku tylko to wszystko naokoło..>
no i nic mi się nie chce TOTALNIE NIC

aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c
Stary 2013-10-04, 13:03   #449
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie zdecyduje się chyba na normalny proszek ewentualnie jakiś płyn do prania typu dzidziuś...

ooo pycha!

w tym mąż

dziękuję ślimak chyba powędruje do kogoś

może gdzieś można dostać albo zamów przez internet

ja znikam na jakiś czas będę uczyła moich kujonów angola :P zaraz mam dwóch uczniów
ooo, właśnie znalazłam coś ciekawego o orzechach
http://ulicaekologiczna.pl/zdrowy-st...-ilub-przeciw/
może to faktycznie placebo? Sama nie wiem.
raz miałam pół siaty tych orzechów od sąsiadki z Indii i prałam w tym swoje uniformy. Pienić to pieni się
Czarny kolor, więc efektów nie widziałam (plam po kawie czy jedzeniu nie widać na czarnym tak bardzo) i w sumie nie narzekałam, że brudne czy coś... normalne czyste i pachnące lenorem bo zawsze lenora do swoich szmatek używam.
Ciekawe jak zdałoby egzamin z białym i pobrudzonym przez dziecko.
Nie ośmiele się chyba sprawdzać.

Ani

Stary 2013-10-04, 13:08   #450
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
witajcie Mamusie Probowałam Was nadrabiać ale pędzicieeeeee i nie nadążyłam a tu już nowy wątek :O i nowe dziaciaczki na świecie
Mamuśki gratuluję córeczek ale widzę, że kobietki się pospieszyły
Niech teraz zdrowo rosną a Mamusie szybciutko wracają do sił
Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju...
Dokucza mi zgaga ZNOWU... a już się cieszyłam, że mam spokój. Do tego mega boli mnie lewy bok..jakby na zatwardzenie/kolkę... pewnie Maluch mi coś zaciska , apetytu w ogóle nie mam...
"ciąża to błogosławiony stan"- to musiał powiedzieć facet <nie mam na myśli Dzieciątka w brzuszku tylko to wszystko naokoło..>
no i nic mi się nie chce TOTALNIE NIC

aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c
Myślałam ostatnio o Tobie gdzie Ty się podziewasz? Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy i dobrego samopoczucia I gratulacje za zaczęty 8 miesiąc..jeszcze troszkę i finito
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości