![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Ja tez sie zegnam
![]()
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
No własnie, nie zaczaiłam, co w tym dziwnego że jest wątek mamuś lipcowych? ani nie zauważyłam postu margo, że będzie synek (gratulacje!) Ale zwalam to na karb mojego ciążowego mózgu, ostatnio dużo rzeczy mi umyka
![]() A tak w ogóle to zazdroszczę każdej mamusi z osobna i wszystkim razem poznania płci - jakby ktoś mi tego bronił, nie? ![]() ![]() A jeszcze za ścianą mam dwutygodniowego noworodka ![]() ![]() ![]() Dzisiaj z kumpelka ciężarówką byłyśmy na zakupach i kupiłyśmy m.in. te same zestawy ciążowe - belgijską biała i krówkową magnetic taka wielką 370 gram ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
co do glukozy mi powiedziały ze jak ja zwróciłam to nie ma sensu robic badania ... co do tych kobiet trzabyło stanąć i powiedzieć bosze i moje dziecko bedzie taki ktoś uczył , przecież zadnej sprawiedliwosci w pani słowach nie ma ani życzliwosci ... ciekawe co by ci odpowiedziała ... jak ja byłam na glukozie usiadłam sobie z tyłu i powiedziałam ze zanim wypije to cós zajmnie mi to z 10 min za ten czas ona juz pobierze krew badz odbierze siki od paru osób i tez tak zrobiła ![]()
![]() |
#424 | ||||
Zadomowienie
|
Wróciłam w końcu do domu
![]() Wiecie co w tym Tesco to dlatego taka promocja bo pozbywają się wszystkich starych zabawek by pewnie w grudniu więcej miejsca mieć. Takie gówniane lalki i samochodziki zostały, że nic nie kupiliśmy ![]() No ale małej kupiliśmy na obniżkach spodnie, kocyk i taką kurteczko-bluzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dobra zmykam spać bo już mega późno jak dla mnie ![]() Ooooo już po północy czyli oficjalnie zaczełam III trymestr i 7 miesiąc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
słonko co by tu napisac ja chciałam chłopaka , dziewczynke juz mam , no ale na 95 % bedzie 2 laska tez przywykałam do tej mysli , ciesze sie ze zdrowe to najwazniejsze a reszta sie ułozy .. \wcinam mandarynki bo mam jakąs cheć i codziennie jem kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- zawsze miałam wanne ale jak przerabialismy mieszkanie to łazienka nam sie zmniejszyła i mamy prysznic najpierw był ten płytki ale sie popsuł wiec kupilismy głeboki i jestem mega zadowolona ... a najbardziej mloda ona sie tam zamknie powyciaga swoje graty pokoloruje cały brodzik kredkami do wody posmaruje szyby .. ja w tym czasie tuz obok koncze jej robic kolacje ... przy wannie bym sie bała ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() brawo za tego indyka ja prawie wcale nie uzywam w kuchni niczego co by miało glutaminian jedyna moja słabosc to przyprawa w płynie do zup z knorr ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- mi tez jak i w tak i teraz mówili ze mam urode na synka i kształt tez a okazało sie ze wbrew wszystkiem sa dwie córy ![]() ![]()
![]() |
#426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może zrób sobie jednak to wahadełko z obrączki co by się upewnić ![]() Dobra, idę, pierwsze podejście do zaśnięcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Przepraszam was dziewczyny jesli któras z was odebrała moja wypowiedz jako oburzajaca i obrażajacą.
Dobranoc i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
A ja znów nie śpię. Mam już dość tych przeleżanych nocy. Wstaję do wc i już po spaniu. A na dodatek znów mam mdłosci! 17t1d toż to już nie na moje nerwy! Ta moja córunia ukochana daje mi popalić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Super - gratuluje ![]() Cytat:
![]() Nie wiem co ze soba zrobic... TZ spi, a w telewizji nic nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chyba jeszcze śpicie ![]() ![]() Czbasia, Trisdom, Asienka śliczne brzuszki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czyli jak często farbujesz? A mi wyszły czerwone włosy! Olaboga! Mam tylko nadzieję, że za kilka dni kolor choć trochę się zmyje i straci na intensywności. Ok, zmykam bo zaraz do pracy się spóźnię. Miłego dnia, ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-09 o 06:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie nie nastawiać się na płeć, bo wtedy każda cieszy ![]() Mój zestaw ciążowy to warzywa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny. Okrągła 60. Powiemy jej, że będzie miała wnuczkę drugą ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Hmm tak w ogóle to się zastanawiam, czy nie mówić do brzucha już po imieniu ![]() Chyba podjęliśmy decyzję i raczej się nie zmieni ![]() Poczekam jeszcze ![]()
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
z mojego ciasta już nic nie zostało i to wcale nie ja je zjadłam tylko dwa kawałki masakra.. ładna pogoda się zapowiada ciekawe co będziemy robić dziś a może pojedziemy na cały weekend na działke hmm.. pomyślimy sama nie wiem co mi się chcę po za pomarańczą oczywiście Miłego dnia ![]()
#433 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajny wspolny poranek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
O mamuniu jak lekarz spyta dlaczego przechodzę na L4 powiem że to po to żeby nadrabiać wizaż
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. gratuluję III trymestru! jeszcze kilka rzeczy 1. Feng Shui- nie czytam żadnych stron konkretnych, bardziej wyszukuję informacje. Cieszę się że nie uznałyście mnie za wariatkę. Nie mam tyle pieniedzy żeby mieszkanie zmienić łącznie z układem ścian tak by wszystko mi pasowało, ale jeśli takie rzeczy jak lustro czy łóżko mogę przestawić to czemu nie, skoro u mnie się świetnie sprawdziło. Gdy mieszkaliśmy na poprzednim mieszkaniu przez kilka pierwszych nocy czułam się tak źle, że nie mogłam się ruszać, rano po prostu wstawałam połamana. Nie wiedziałam czemu. Wtedy tato przyniósł różdżki i sprawdziliśmy że przez środek łózka idzie nam żyła wodna. Nie każdy może to sprawdzić, nie wiem dlaczego jednym to działa innym nie. Nie jestem zainteresowana zgłębianiem radiestezji, ale mój mąż jak idzie z różdżkami nie odchylają się mu, a mnie tak. Jak idę z nimi po mieszkaniu a wiem że mam rurkę która idzie z kaloryfera pod podłogą to mi drga, czyli faktycznie jest to prawda że można wyczuć wodę. I gdy tylko przestawiliśmy łózko w idiotyczną strone wprawdzie, bo stało wogóle nie tak jak powinno by było ładnie, od razu zaczęłam się wysypiać. Potem po roku czasu sąsiadka powiedziała mi przypadkiem, że pod naszym blokiem szedł kiedyś strumyczek, który prawie zanikł, a my mieszkaliśmy na parterze. Być może coś w tym jest. Mnie pomogło. Dlatego jak wprowadzaliśmy się do nowego mieszkanai troszkę poczytałam i ustawiłam cała sypialni w zgodzie z feng shui tzn miękkie łóżko z pikowanym wezgłowiem, lustro w którym nie odbija się wchodzący ani my jak jesteśmy w łóżku, mamy wielki obraz z falą wodną i całośc jest biała z dodatkami turkusowymi czyli w kolorach ziemi. Nie mam tylko czerwonej poduszki bo mi do niczego nie pasuje, a powinna być. Nigdy w żadnym pomieszczeniu nei czuliśmy się tak dobrze, a mój cierpiący od lat mąż na bezsenność nie wysypiał się tak dobrze...może przypadek. Może... Nasi znajomi postanowili zrobić tak samo bo mieli problemy ze spaniem, kupili łóżko które stoi na ziemi bez pojemników (nie można zaburzać przestrzeni pod łóżkiem i nie może sie tam zbierać kurz), wywalili toaletkę z lustrem na przeciwko łózka które ich odbijało i może znowu przypadek ale śpi im się bardzo dobrze. Może przypadek. Może... Nie na każdego może to działać, ale na nas podziałało. Od razu dodam że jestem wierząca więc nie mam odchyłów w stylu magii itd ![]() ![]() 2. Co do chrzestnych u nas będzie mało przyjemnie jak rodzinka dowie się kogo wybraliśmy bo wybraliśmy ludzi których uwielbiamy ale są z dalszej rodziny a nie najbliższej typu brat i siostra czego inni by od nas być może oczekiwali. Ja jestem już taką chrzestną i uważam że dziecko zostało skrzywdzone, bo choć daję mu prezenty to skoro nie spotykam się z jego rodzicami nigdy poza świętami i uroczystościami rodzinnymi to i jego nie odwiedzam. Chciałabym nieraz, ale skoro rodzice za sobą nie przepadają i nie mają potrzeby spędzać ze sobą czasu to po co unieszczęśliwiać się na siłę tylko dlatego że tak się powinno. Trudno niech sie obrazi pół rodziny ale takie jest życie. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-09 o 07:08 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |||||||
Zakorzenienie
|
Mamuśki nie szalejcie tak. Zwolnijcie trochę. Nie macie nic innego do roboty?
![]() [QUOTE=virginia;43627538 1.Bardzo fajna lista, może wrzucić ją na pierwszą stronę? Wydaje się taka bardziej konkretna ![]() 2.Bardzo przydatne informacje, może je też wrzućmy na pierwszą stronę z ciekawostkami ze SR? 3.Ja w weekend pracuję ale za to dziś mam spokojniejszy dzień. Zrobiłam sobie brwi i rzęsy i pofarbowałam odrosty (a propo's - farbujecie się w ciąży?). [/QUOTE] 1. Dla mnie nie ma problemu, jeśli chcecie to niech ktoś ją wrzuci. Ale chyba większość nie chce ![]() Położna odradzała np przynosić dla dziecka "swoje" ubranka, bo jak zostaną zgarnięte ze szpitalnymi to już ich nie odzyskamy ![]() 2. Już to wrzuciłam ![]() 3. Ja w ogóle nie farbuje włosów ![]() Cytat:
![]() Ale tort naprawdę robi wrażenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Pół ciąży zmarnowałam w niewiedzy ![]() Cytat:
![]() Ja mam chyba podobny. Muszę w końcu zrobić sobie zdjęcie ![]() Cytat:
![]() A ten glukometr dostałaś? Bo ja się zawsze zastanawiałam czy to się dostaje ![]() Cytat:
Dzieci się chyba dużo teraz kręcą, jeszcze się ustawi prawidłowo ![]() Leż jak najwięcej. Oby szyjka się wydłużyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny to ile tyh koszul do szpitala i na przyszłość nam się przyda, bo jak już zamówię to może hurtem...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi znowu tz tak mowi, jak okaze sie pannica to uda sie za 3 razem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poranek mieliscie boski ![]() co do plci to masz racje, najlepiej sie nie nastawiac ![]() Cytat:
![]() co do bycia w ciazy Kazda przechodzi na swoj sposob, mnie na poczatku ten stan bardzo wkurzal za sprawa mdlosci i wymiotow, mialam prawie 2 miesiace wyciete w zyciorysu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- a tak w ogole to zapomnialam sie przywitac ![]() dzien dobry sobotnio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Moderator
|
Jesli chodzi o stan ciazy to ja z jednej strony lubie byc w ciazy i jest mi to bardzo potrzebne, zeby przygotowac sie do roli mamy - ale z drugiej nie jest to tak radosny stan jak sie spodziewalam, gdzies podswiadomie ciagle sie martwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Plusem jest to, ze śpię kiedy chcę i mam czas na wizaż, gry, książki ![]() Ale sapię kiedy się da. Na zakupy gdzie nie ma wc nie pojadę. Hormony szaleją, a mnie to wkurza. Jestem brzydka i gruba ![]() A teraz dowaliła mi ta cukrzyca i nie mogę jeść na co mam ochotę. ![]() Wczoraj już się popłakałam (jak zwykle... ![]() Cytat:
![]() Lekarz tylko wysłał mnie do poradni, oni tam już wezma mnie w obroty, niektóre szpitale wypozyczają glukometr, ale to za 30zł można kupić, więc nie ma źle. Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Side - bijesz rekordy w długości postów
![]() co do tych koszul- też mi corcie kładli pod koszule, ale wcale przez to się nie zniszczyła. Małż ja wziął do domu z zadaniem zamoczenia w zimnej wodzie przed praniem i mam ja do dzisiaj. Razem z druga czekają aż znów będą potrzebne. Dodatkowy argument na tak dla posiadania parki - więcej dzieci raczej w planach nie mamy. choć okazuje się, ze do końca niczego nie da się zaplanować i przewidzieć. U małża w pracy dziewczyna ma 4 synów, bo tak bardzo chcieli córkę. W końcu się poddali, uznali, ze koniec ze staraniami, rodzina wystarczająco duża. Aż tu nagle odkryła, ze mimo zabezpieczania się jest w 5 ciąży, też chyba na marzec-kwiecień. Za parę dni się okaże, kto tam siedzi w brzuchu, być może właśnie upragniona córeczka, skoro taka nieplanowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
#442 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() W obecnych czasach to czyste szalenstwo ![]() ![]() Moja siostra w szkole miala kolezanke, ktora miala 7 rodzenstwa w tym tylko najmlodszy to chlopczyk - rodzice chyba postanowili starac sie do skutku ![]() Slicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Witam sobotnio. U mnie po wstaniu, śniadaniu, TZ juz pojechał do pracy no i musiałam znowu Was trochę nadrobić, ale sie udało
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mała wczoraj wieczorem, jak już leżeliśmy z TŻ dała taki pokaz kopania po brzuchu, że małż leżał i podziwiał, jak brzuch skacze. Kopie juz naprawdę mocno ![]() Ela- mam siostre Aleksandrę- wdzięczne imię i pasuje do maałej dziewczynki i dorosłej kobiety. Dzisiaj robie pieczone pierogi z kapustą, które da sie potem zamrozić i sa dobre do barszczu. Miłej soboty ![]()
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() slicznie i zarazem prosto ![]() co do koszul, tez wezme 2
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Znalazłam post Cobry- naszej zaginionej mamusi na wątku dotyczącym terminacji ciąży i ryczę
![]() Życie jest czasem brutalniejsze niż myślałyśmy...
#447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny gratuluje rozpoczetych tygodni
![]() Cytat:
![]() ja juz dawno nie robilam pierogow, z tym jest tyle roboty a mnie juz plecy zaczynaja bolec wiec chyba poczekaja az urodze Ok ja zmykam ogarnac siebie, dziecko i chaupe i zrobic sniadanko, bo mamy dzisiaj napiety grafik ![]() Dzis wybieramy sie do ikei ![]() ![]() ![]() Milej soboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieciatko zatrzymało się w rozwoju na 17 tyg... Cobra nie poddała sie terminacji, czekała aż samo odejdzie ![]() prosiła o przeniesienie do AM ![]() ![]() ![]()
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- O mamo, a ja tu z głupimi wahadelkami wyskakuje... Jaka dzielna... Pozwoliła dzidziusiowi wybrać... Brak słów ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.