Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 22:01   #421
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Ja tez sie zegnam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:13   #422
bebe97
Wtajemniczenie

No własnie, nie zaczaiłam, co w tym dziwnego że jest wątek mamuś lipcowych? ani nie zauważyłam postu margo, że będzie synek (gratulacje!) Ale zwalam to na karb mojego ciążowego mózgu, ostatnio dużo rzeczy mi umyka

A tak w ogóle to zazdroszczę każdej mamusi z osobna i wszystkim razem poznania płci - jakby ktoś mi tego bronił, nie? I gdy czytam, że będzie synek, jak dzisiaj u Lewek, to sobie myślę, ale fajnie, tez bym chciała drugiego synka, a potem czytam, że Magduś ma dziewczynkę i myślę, o nie, dziewczynka, ja też chcę. Nie czaję co się ze mną dzieje

A jeszcze za ścianą mam dwutygodniowego noworodka Jak słyszę, że płacze, to samej mi się chce ryczeć, bo tak zazdroszczę sąsiadce że ma już swoje dziecko przy sobie, a ja muszę czekać ponad 5 miesięcy Z drugiej strony pasuje mi stan bycia w ciąży, uwielbiam czuć ruchy maleństwa. I weź tu zrozum ciężarną

Dzisiaj z kumpelka ciężarówką byłyśmy na zakupach i kupiłyśmy m.in. te same zestawy ciążowe - belgijską biała i krówkową magnetic taka wielką 370 gram a co się będziemy rozdrabniać
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:10   #423
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
racja, ja nie zmarzluch a przy porodzie trzeslam sie jak galareta Warto pomyslec o jakims cieplejszym odzieniu
ja po porodzie sie tak trzesłam , połozna mnie 2 kołdrami okryła jesuu ale ja głodna byłam ... dobrze ze mi zachomikowały obiad tak szybko to ja w zyciu nie jadłam jak po porodzie

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Niestety badanie nie wyszło, bo zwymiotowałam
Nadal - mimo 6mc mam poranna mdłości, a w połączeniu z glukozą na czczo i strasznie śmierdzącym starszym panem obok w wąskiej poczekalni... to musiało się tak skończyć. Pan nie był chory - po prostu nie mył się z min. tydzień
Będę miała tylko dwa wskaźniki - na czczo i po godzinie... Zobaczymy, co powie na to mój gin.

Dzisiaj przkonałam się także, jak kobieta może tępić kobietę...
Na drzwiach gabinetu wisi duża kartka z informacją, że osoby na badanie glukozy wchodzą jako pierwsze poza kolejnością, to oczywiście babka zrobiła awanturę, że mnie nie przepuści (krew pobierają w godz. 7:10 - 9:00, więc, żeby wykonać badania po godzinie i po dwóch muszę wejść na samym początku - to samo jej powiedziałam).
A kobieta ok. 40-latnia zaczęła wywody, że jej nikt nie ustępował, że ciąża to nie choroba. Na to wtórowała jej... matka, która zaczęła krzyczeć, że ona córce zajęła kolejkę o 5:30, bo córeczka musi szybko jechać do pracy, bo jest... NAUCZYCIELKĄ i dzieci nie mogą czekać.
O 7:09 mamusia weszła do gabinetu spytać się, czy już można wchodzić po czym wyszła i zagrodziła mnie ramieniem mówiąc do dorosłej córki "już możesz wchodzić, wchodź, wchodź".
Ja tylko milczałam, bo jak usłyszałam, że jest nauczycielką wiedziałam, że nie ma sensu dyskutować Nie zrozumcie mnie źle, ale pracuję z nauczycielami już kilka lat, tzn. powiedzmy, że muszę koordynować ich pracą i wiem, że to specyficzna grupa zawodowa

Z resztą nie musiałam się odzywać, bo miałam świetnych adwokatów - dwóch starszych panów, którzy wykrzyczeli mamusi i córeczce, że powinny się wstydzić, że same rodziły, że kiedyś ciąża to była świętość, że wcale się nie dziwią, że kobiety nie chcą rodzić dzieci, że tylko kobieta kobiecie może tak dokopać, że to takie "kur...skie polactwo"
że politycy na górze nie muszą się wcale kłócić i naród dzielić, bo sam się pozabija...
I że ta kartka po coś w końcu wisi...

Tylko trzy starsze panie po 80-tce później powiedziały z uśmiechem "my byśmy panią przepuściły"
ja tez mmam poranne mdłosci i nie tylko ...

co do glukozy mi powiedziały ze jak ja zwróciłam to nie ma sensu robic badania ...

co do tych kobiet trzabyło stanąć i powiedzieć bosze i moje dziecko bedzie taki ktoś uczył , przecież zadnej sprawiedliwosci w pani słowach nie ma ani życzliwosci ... ciekawe co by ci odpowiedziała ...

jak ja byłam na glukozie usiadłam sobie z tyłu i powiedziałam ze zanim wypije to cós zajmnie mi to z 10 min za ten czas ona juz pobierze krew badz odbierze siki od paru osób i tez tak zrobiła

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:12   #424
kate1623
Zadomowienie

Wróciłam w końcu do domu
Wiecie co w tym Tesco to dlatego taka promocja bo pozbywają się wszystkich starych zabawek by pewnie w grudniu więcej miejsca mieć. Takie gówniane lalki i samochodziki zostały, że nic nie kupiliśmy

No ale małej kupiliśmy na obniżkach spodnie, kocyk i taką kurteczko-bluzę

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
Trzymam kciuki byś wytrzymała jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki w akcie desperacji (czyt. nie znam jeszcze płci) PROSZĘ te które już wiedzą co mają w brzuszku o zrobienie testu zajmie wam to chwilkę
Zawieś obrączkę na nitce... i potrzymaj chwilę nad brzuchem. Jeżeli porusza się wahadłowo, będzie dziewczynka, jeśli koliście – chłopiec. Sprawdza się u was ???
Ciekawa jestem czy Wam się sprawdzi

Spać m się nie chce i tak buszuję po necie, ciekawe co jeszcze znajdę
Specjalnie dla ciebie sprawdziłam i mi się zgadza mam wahadełko czyli dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem - brzuch mam jak to brzuch, a obraczka najpierw krecila sie koliscie, potem chwile wahadlowo i znowu koliscie
Mam nadzieje ze dzidzia pokaze sie wyraznie na USG
Bo Ty kochana masz bliźniaki chłopca i dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
magdus, Lewek, cambria - gratuluje poznania plci

Widziałam też foty brzuszków i tortu - miodzio!

Uśmiech kierownika wygrywa Koziemleko
To zdecydowanie nie był dziewczynski tydzień :P
Gratulacje

No dobra zmykam spać bo już mega późno jak dla mnie

Ooooo już po północy czyli oficjalnie zaczełam III trymestr i 7 miesiąc

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:41   #425
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Aaaaa jak Wy pędzicie, siedzę w starym wątku na -10 stronie a Wy tu już na nowym szalejecie, nie nadrobię no!

Napiszę tylko krótko, że plan z dziewczynkami na ten tydzień się rypnął Nie wiem czy tylko u mnie, bo nie doczytałam jeszcze, ale będzie chłopak na 200%. No niestety. Trochę byłam zawiedziona, ale powoli mi przechodzi. No ale dziewczynka mi się tak marzyła, nooo..
Poza tym mam początki anemii więc muszę trochę więcej żelaza przyswajać, miałam pobraną próbkę na cytologie, nic nie bolało.

Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze, będę starała się nadrobić, ale nie ułatwiacie oj nie.

słonko co by tu napisac ja chciałam chłopaka , dziewczynke juz mam , no ale na 95 % bedzie 2 laska tez przywykałam do tej mysli , ciesze sie ze zdrowe to najwazniejsze a reszta sie ułozy .. \wcinam mandarynki bo mam jakąs cheć i codziennie jem kg juz zaraziłam tż

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
uśmiech kierownika

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Gratuluję drugiego synka Może następnym razem będzie córeczka, jak to mówią do 3 razy sztuka Plan się rypnął nie tylko u Ciebie, wczoraj wysyp chłopców był
to samo powiedział mój gin niech sie pani nie martwi za 3 razem bedzie syn

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za pomoc z tym brodzikiem. Uspokoiłyście mnie
zawsze miałam wanne ale jak przerabialismy mieszkanie to łazienka nam sie zmniejszyła i mamy prysznic najpierw był ten płytki ale sie popsuł wiec kupilismy głeboki i jestem mega zadowolona ... a najbardziej mloda ona sie tam zamknie powyciaga swoje graty pokoloruje cały brodzik kredkami do wody posmaruje szyby .. ja w tym czasie tuz obok koncze jej robic kolacje ... przy wannie bym sie bała

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej.

Wrzucam Wam mój brzuszek- to 24 tydzień,

Upiekłam własnie pierś indyka w swojej marynacie bez konserwantów i glutaminianu- miała byc na obiad i potem do kanapek, ale skończy sie chyba na kanapkach, bo w ogóle nie mam na nią ochoty
no no brzuszek 24 tyg
brawo za tego indyka ja prawie wcale nie uzywam w kuchni niczego co by miało glutaminian jedyna moja słabosc to przyprawa w płynie do zup z knorr

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale wydaje mi się że ta lista dotyczy tylko jednego szpitala i wcale przez to nie jest bardziej konkretna . Na pierwszej stronie jest zbiór wszystkich potrzebnych rzeczy, a co ty weźmiesz to już zależy od Ciebie
Na przykład w Warszawie w szpitalach jak nie wezmę ciuszków, pieluch tetrowych i kocyka to dziecię będzie leżało gołe jak święty turecki.
najlepiej zadz do szpitala i zapytac u nas napewno daja podklady tylko takie z ligniny a dla maluszków sa ubranka i rozki oczywiscie mozna miec swoje .. chyba co szpital to inne wytyczne

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale gonicie z tymi postami, masakra Od wczoraj wieczorem nie miałam kiedy siąść na kompie teraz przychodzę a tu tyle nadrabiania. Litości brak.
a w kuchni dziś szalałam do tej pory. Tż ma urodziny, jutro impra to torta dzis zrobiłam (1raz w życiu) i muszę się pochwalić. W mojej ocenie boski wyszedł. Zresztą pochwalę się Chyba nieźle jak na pierwszy raz
wszystkiego naj dla tż majty ci wyszły rewelacyjne ogólnie cały tort jest fajny ale majty mi od razy w oko wpadły

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Sliczny brzusio... I wcale nie wielki..
No to pokażę .. to jest brzuchol 22t 6dz
ładny brzuszek ale szminka czerwona wymiata nie wiem tylko od czego ten nos czerwony

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
uwazaj na was odpocywaj

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
No to u mnie powienien być chłopiec jak nic.. A gin mówi że dziewucha
mi tez jak i w tak i teraz mówili ze mam urode na synka i kształt tez a okazało sie ze wbrew wszystkiem sa dwie córy tz druga na 95%

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:48   #426
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
słonko co by tu napisac ja chciałam chłopaka , dziewczynke juz mam , no ale na 95 % bedzie 2 laska tez przywykałam do tej mysli , ciesze sie ze zdrowe to najwazniejsze a reszta sie ułozy .. \wcinam mandarynki bo mam jakąs cheć i codziennie jem kg juz zaraziłam tż [COLOR=Silver]

mi tez jak i w tak i teraz mówili ze mam urode na synka i kształt tez a okazało sie ze wbrew wszystkiem sa dwie córy tz druga na 95%
Ja w ciąży z synkiem jadłam mandarynki kilogramami, więc może te 5% to jednak chłopak
może zrób sobie jednak to wahadełko z obrączki co by się upewnić

Dobra, idę, pierwsze podejście do zaśnięcia
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 00:13   #427
estera85
Raczkowanie

Przepraszam was dziewczyny jesli któras z was odebrała moja wypowiedz jako oburzajaca i obrażajacą.
Dobranoc i pozdrawiam
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 03:22   #428
amelka2006
Raczkowanie

A ja znów nie śpię. Mam już dość tych przeleżanych nocy. Wstaję do wc i już po spaniu. A na dodatek znów mam mdłosci! 17t1d toż to już nie na moje nerwy! Ta moja córunia ukochana daje mi popalić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 06:14   #429
teQiba
Moderator

Cytat:

Bo Ty kochana masz bliźniaki chłopca i dziewczynkę

Moze

Super - gratuluje

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja znów nie śpię. Mam już dość tych przeleżanych nocy. Wstaję do wc i już po spaniu. A na dodatek znów mam mdłosci! 17t1d toż to już nie na moje nerwy! Ta moja córunia ukochana daje mi popalić.

Wiem co czujesz - ja tez spac nie moglam
Nie wiem co ze soba zrobic... TZ spi, a w telewizji nic nie ma
Stary 2013-11-09, 06:27   #430
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Chyba jeszcze śpicie a ja już szykuję się do pracy, wpadłam tylko na chwilę Was podczytać, bo potem znowu z postami nie nadążę .
Czbasia, Trisdom, Asienka śliczne brzuszki.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z kumpelka ciężarówką byłyśmy na zakupach i kupiłyśmy m.in. te same zestawy ciążowe - belgijską biała i krówkową magnetic taka wielką 370 gram a co się będziemy rozdrabniać
Tak je zachwalasz, że chyba będę musiała się w nie zaopatrzyć.

Cytat:
właśnie dlatego uważam że na chrzestnych najlepiej brać kogoś z rodziny, bo ze znajomymi to nigdy nie wiadomo jak w przyszłości będą układać się wzajemne stosunki. Z rodzin aniby też nigdy nie ma 100% pewności ale zawsze rodzina to rodzina.
Co do 2 chrzestnych to nie wiedzialam ze tak można
Wow, ja też nie wiedziałam, byłam przekonana, że musin być chrzestny i chrzestna.

Cytat:
Mialam cicha nadzieje na druga core, ale tak też jest fajnie. Równowaga w rodzinie zostanie zachowana
Margo, jeszcze nic straconego, możecie za jakiś czas popracować nad córcią . A póki co synek będzie miał kompana zabaw .

Cytat:
Tak ale staram sie ograniczyć częstotliwość
Czyli jak często farbujesz? A mi wyszły czerwone włosy! Olaboga! Mam tylko nadzieję, że za kilka dni kolor choć trochę się zmyje i straci na intensywności.

Ok, zmykam bo zaraz do pracy się spóźnię.
Miłego dnia,
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-11-09 o 06:29
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 06:51   #431
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie wiem - brzuch mam jak to brzuch, a obraczka najpierw krecila sie koliscie, potem chwile wahadlowo i znowu koliscie
Mam nadzieje ze dzidzia pokaze sie wyraznie na USG
Bliźnięta?

Cytat:
gratulacje

Cytat:
to naprawdę niesamowite jak szybko rośnie, ja po kopniaczkach czuję że z dnia na dzień mała jest coraz silniejsza
A ja właśnie nie czasami mocniej, czasami słabiej, ale jeszcze mocnego kopniaka nie dostałam

Cytat:
I gdy czytam, że będzie synek, jak dzisiaj u Lewek, to sobie myślę, ale fajnie, tez bym chciała drugiego synka, a potem czytam, że Magduś ma dziewczynkę i myślę, o nie, dziewczynka, ja też chcę. Nie czaję co się ze mną dzieje

Mi była płeć obojętna, ale bardzo chciałam ją poznać, jak ją poznałam, to ani się ucieszyłam, ani zasmuciłam zaspokoiłam tylko moją ciekawość. Teraz się cieszę, że dziewczynka a jakby był chłopak, to też bym się cieszyła.
Fajnie nie nastawiać się na płeć, bo wtedy każda cieszy

Mój zestaw ciążowy to warzywa szaleństwo

Cytat:
Wróciłam w końcu do domu
Wiecie co w tym Tesco to dlatego taka promocja bo pozbywają się wszystkich starych zabawek by pewnie w grudniu więcej miejsca mieć. Takie gówniane lalki i samochodziki zostały, że nic nie kupiliśmy

No ale małej kupiliśmy na obniżkach spodnie, kocyk i taką kurteczko-bluzę
Z pustymi rękoma nie wróciliście, więc zakupy udane

Cytat:

Cytat:
Wiem co czujesz - ja tez spac nie moglam
Nie wiem co ze soba zrobic... TZ spi, a w telewizji nic nie ma
Ja od 5 nie śpię. Tż już ponad miesiąc ma zmiany na 6 rano i teraz w weekend się budze o 5. Zjadłam, poczytałam książkę, obudziłam tzta bo mi sie nudziło teraz on siedzi na kompie, ja na kompie. Wspólny poranek

Dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny. Okrągła 60. Powiemy jej, że będzie miała wnuczkę drugą

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wow, ja też nie wiedziałam, byłam przekonana, że musin być chrzestny i chrzestna.
Kościół dopuszcza taką możliwość, ale nie kazdy ksiądz chce się na to zgodzić

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Hmm tak w ogóle to się zastanawiam, czy nie mówić do brzucha już po imieniu
Chyba podjęliśmy decyzję i raczej się nie zmieni
Poczekam jeszcze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 06:54   #432
paulina_radom
Raczkowanie

Witam z rana
z mojego ciasta już nic nie zostało i to wcale nie ja je zjadłam tylko dwa kawałki masakra.. ładna pogoda się zapowiada ciekawe co będziemy robić dziś a może pojedziemy na cały weekend na działke hmm.. pomyślimy sama nie wiem co mi się chcę po za pomarańczą oczywiście
Miłego dnia
Stary 2013-11-09, 06:54   #433
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja od 5 nie śpię. Tż już ponad miesiąc ma zmiany na 6 rano i teraz w weekend się budze o 5. Zjadłam, poczytałam książkę, obudziłam tzta bo mi sie nudziło teraz on siedzi na kompie, ja na kompie. Wspólny poranek

Dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny. Okrągła 60. Powiemy jej, że będzie miała wnuczkę drugą
To udanej imprezki zycze

Fajny wspolny poranek Chyba wezme z Ciebie przyklad i za godzinke tez obudze TZa
Stary 2013-11-09, 07:03   #434
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

O mamuniu jak lekarz spyta dlaczego przechodzę na L4 powiem że to po to żeby nadrabiać wizaż

Cytat:
I slusznie.
My powinnismy cos kupic 15 osobom, bo z tyloma sie bedziemy widzieli podczas Wigilii - mnazac to przez dajmy na to 3-4 dychy to juz jest astronomiczna kwota, a prawda jest taka ze dla jednej osoby i tak nic szalowego sie za te kwote nie kupi...
Tez musimy cos pomyslec zeby sie wymigac w tym roku od tylu prezentow...
My mamy zasadę kupowania prezentów tylko rodzice dzieciom i dzieci rodzicom (jeśli oczywiście są już dorośli). No i jeszcze jesli są dzieciaczki w rodzinie to wiadomo. Na razie jest tylko jedno, mój chrześniaczek lat 1

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Napiszę tylko krótko, że plan z dziewczynkami na ten tydzień się rypnął Nie wiem czy tylko u mnie, bo nie doczytałam jeszcze, ale będzie chłopak na 200%. No niestety. Trochę byłam zawiedziona, ale powoli mi przechodzi. No ale dziewczynka mi się tak marzyła, nooo..
Gratuluję i wiem co czujesz. Z jednej strony marzyłam o dziewczynce, bo jakoś łatwiej mi przełknąć to bo nigdy nie miałam styczności z żadnym malutkim chłopczykiem i nie wiem jak to jest z tymi małymi siusiaczkami i chłopców nie można ubierać na różówo i kupować im błyszczyków Wiem to brzmi śmiesznie, ale kiedyś opiekowałam się małą dziewczynką i strasznie się z nią zżyłam i jakaś taka we mnie dojrzewała potrzeba posiadania małej księżniczki. Jednak serce matki tak samo będzie kochać czy to chłopczyka czy to dziewczynkę i staram się nastawić na mały męski świat. Najważniejsze żeby było zdrowe, a miłości nie zabraknie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Wógóle to zazdroszczę wam tych L4...Nie pracuje na pełen etat, ale po siedzeniu przy biurku przed kompem i stresach bolą mnie krzyże i wracam taka zmęczona (??) Dziś dyr zapytała mnie ile zamierzam jeszcze przychodzić do pracy, przy czym nie omieszkała przypomnieć, że nie wiadomo czy mi przedłuży umowę - mam do 30 czerwca:/
matko uciekaj z tej roboty byle dalej, skoro chcą cię zwolnić to nawet się nei pocieszaj że tak nie będzie. Kawał ** z twojego pracodawcy i tyle. Nie ma co dawać z siebie więcej.

Cytat:
Tż ma urodziny, jutro impra to torta dzis zrobiłam (1raz w życiu) i muszę się pochwalić. W mojej ocenie boski wyszedł. Zresztą pochwalę się Chyba nieźle jak na pierwszy raz
WOW Tort jest obłędny!!!!!!!!

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej Prawdopodobnie będę musiała używać glukometru, a wynik jest dość wysoki.
Ciekawa jestem tylko co mi powiedzą jak zadzwonię sie zarejstrować, powinnam być już diagnozowana, a wiadomo jak to jest na nfz ale dzwonić będe dopiero w pon.
na pewno będzie dobrze. Znam wiele dziewczyn które to przeszły i dały radę. Wiadomo człowiek sie umęczy więcej, ale dasz radę

Cytat:
Witajcie z wieczora
ojej trzymaj się ciepło i leż grzecznie. Daj się rozpieszczać rodzinie!

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Już, już...
Czuję ulgę, że w końcu coś wybrałam Zostaje mi tylko czekać na przesyłkę!
oooo piękne! Ja zdecyduję się na La millou właściwie ceny są podobne, bo to minky to jest cholerstwo drogie strasznie u kogo by się nie kupowało :/ Właściwie różnice są kwestii do 40zł max. Jestem wogóle zakochana w ich rzeczach. Pewnie kilka kupię, ale zrobię to kosztem siebie samej, do końca ciąży już nic sobie nie kupuję bo ceny są powalające. Ale jak dziecku nei kupić jak to takie urocze Jetem zakochana też w tych zającach http://www.lamillou.com/shop/przytulanki są takie duże i małe dzieci wyglądają z nimi bosko! Chcę tylko dopasować jakiś kolor do wózka który jest mocno turkusowy i trwają negocjacje z meżem który jest w naszym domu lepszy nawet niż ja jeśli chodzi o poczucie estetyki i dodatki Ale ten twój kocyk super!

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej mamusie.
Widziałyscie juz watek mamusi lipcowych 2014?
Jestem w szoku.
widziałyśmy. Niesamowite że czas tak szybko leci!

Cytat:

A jeszcze za ścianą mam dwutygodniowego noworodka Jak słyszę, że płacze, to samej mi się chce ryczeć, bo tak zazdroszczę sąsiadce że ma już swoje dziecko przy sobie, a ja muszę czekać ponad 5 miesięcy Z drugiej strony pasuje mi stan bycia w ciąży, uwielbiam czuć ruchy maleństwa. I weź tu zrozum ciężarną
Ja zazdroszczę każdej ciężarówce która już urodziła... Nie wiem ale jak słyszę o tym jak to kobiety kochają być w ciąży to czuję jakbym była wyrodną matką. Marzę o dziecku ale w samym procesie ciąży poza ruchami małego nic mnei nie cieszy. Czuję sie ograniczona mimo wszystko. Mam wrażenie że jestem wielorybem Nie wiem czy osoby otyłe czują się tak samo jak ja teraz To chyba inny stan ale 5 kg sprawiło że po prostu jestem inną osobą w sensie niedomagania fizycznego... I na brodzie mnie zaczęło codziennie wysypywać. Na dodatek nic nie można prawie na to brać tylko jakieś średnioweiczne maści cynkowe i wogóle sama ciąża w sobie to dla mnie proces który trzeba przejść ale zazdroszczę jak ktoś mówi że mógłby całe życie w ciązy chodzić...

Cytat:
Wróciłam w końcu do domu

1. W tesco zawsze tak jest, na dodatek podnoszą ceny. Co więcej 20 zł które wyjdzie na zabawce nie jest warte walki z ludźmi, bo jak jest coś lepszego to mam wrażenie że ludzie stoją już z tymi rzeczami w koszyku od kilku godzin. Przychodzą do sklepu wcześniej, naładują koszyki (mam wrażenie że to mali przedsiębiorcy do swoich sklepików) i chodza po sklepie przez dwie, trzy godziny i czekają do 8 jak rusza akcja. A dla ciebie jak przyjdziesz o 8 to zostaje sam badziew...
2. gratuluję III trymestru!

jeszcze kilka rzeczy

1. Feng Shui- nie czytam żadnych stron konkretnych, bardziej wyszukuję informacje. Cieszę się że nie uznałyście mnie za wariatkę. Nie mam tyle pieniedzy żeby mieszkanie zmienić łącznie z układem ścian tak by wszystko mi pasowało, ale jeśli takie rzeczy jak lustro czy łóżko mogę przestawić to czemu nie, skoro u mnie się świetnie sprawdziło. Gdy mieszkaliśmy na poprzednim mieszkaniu przez kilka pierwszych nocy czułam się tak źle, że nie mogłam się ruszać, rano po prostu wstawałam połamana. Nie wiedziałam czemu. Wtedy tato przyniósł różdżki i sprawdziliśmy że przez środek łózka idzie nam żyła wodna. Nie każdy może to sprawdzić, nie wiem dlaczego jednym to działa innym nie. Nie jestem zainteresowana zgłębianiem radiestezji, ale mój mąż jak idzie z różdżkami nie odchylają się mu, a mnie tak. Jak idę z nimi po mieszkaniu a wiem że mam rurkę która idzie z kaloryfera pod podłogą to mi drga, czyli faktycznie jest to prawda że można wyczuć wodę. I gdy tylko przestawiliśmy łózko w idiotyczną strone wprawdzie, bo stało wogóle nie tak jak powinno by było ładnie, od razu zaczęłam się wysypiać. Potem po roku czasu sąsiadka powiedziała mi przypadkiem, że pod naszym blokiem szedł kiedyś strumyczek, który prawie zanikł, a my mieszkaliśmy na parterze. Być może coś w tym jest. Mnie pomogło.
Dlatego jak wprowadzaliśmy się do nowego mieszkanai troszkę poczytałam i ustawiłam cała sypialni w zgodzie z feng shui tzn miękkie łóżko z pikowanym wezgłowiem, lustro w którym nie odbija się wchodzący ani my jak jesteśmy w łóżku, mamy wielki obraz z falą wodną i całośc jest biała z dodatkami turkusowymi czyli w kolorach ziemi. Nie mam tylko czerwonej poduszki bo mi do niczego nie pasuje, a powinna być. Nigdy w żadnym pomieszczeniu nei czuliśmy się tak dobrze, a mój cierpiący od lat mąż na bezsenność nie wysypiał się tak dobrze...może przypadek. Może...
Nasi znajomi postanowili zrobić tak samo bo mieli problemy ze spaniem, kupili łóżko które stoi na ziemi bez pojemników (nie można zaburzać przestrzeni pod łóżkiem i nie może sie tam zbierać kurz), wywalili toaletkę z lustrem na przeciwko łózka które ich odbijało i może znowu przypadek ale śpi im się bardzo dobrze. Może przypadek. Może...
Nie na każdego może to działać, ale na nas podziałało. Od razu dodam że jestem wierząca więc nie mam odchyłów w stylu magii itd ale wierzę po prostu w lepszy układ pewnych przedmiotów w domu. I nie wierzę w magię i karty i takie tam. Ale lustro nie powinno wisieć na przeciwko drzwi bo odbija szczęscie ludzi wchodzących- a wisi na wprost wejścia w przecietnym polskim domu bardzo często. Nasz dom jest pełen szczęścia, co więcej czasem mam wrażenie że nasz dom to wielki dworzec, bo ciągle ktoś nas odwiedza, jest w nim pełno znajomych i czują się w nim dobrze. W końcu skoro Chiny to taki biedny naród a jednocześnie szczęsliwy to może to też im pomaga od tysięcy lat

2. Co do chrzestnych u nas będzie mało przyjemnie jak rodzinka dowie się kogo wybraliśmy bo wybraliśmy ludzi których uwielbiamy ale są z dalszej rodziny a nie najbliższej typu brat i siostra czego inni by od nas być może oczekiwali. Ja jestem już taką chrzestną i uważam że dziecko zostało skrzywdzone, bo choć daję mu prezenty to skoro nie spotykam się z jego rodzicami nigdy poza świętami i uroczystościami rodzinnymi to i jego nie odwiedzam. Chciałabym nieraz, ale skoro rodzice za sobą nie przepadają i nie mają potrzeby spędzać ze sobą czasu to po co unieszczęśliwiać się na siłę tylko dlatego że tak się powinno. Trudno niech sie obrazi pół rodziny ale takie jest życie.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-09 o 07:08
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:07   #435
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Mamuśki nie szalejcie tak. Zwolnijcie trochę. Nie macie nic innego do roboty?

[QUOTE=virginia;43627538
1.Bardzo fajna lista, może wrzucić ją na pierwszą stronę? Wydaje się taka bardziej konkretna .

2.Bardzo przydatne informacje, może je też wrzućmy na pierwszą stronę z ciekawostkami ze SR?

3.Ja w weekend pracuję ale za to dziś mam spokojniejszy dzień. Zrobiłam sobie brwi i rzęsy i pofarbowałam odrosty (a propo's - farbujecie się w ciąży?).
[/QUOTE]

1. Dla mnie nie ma problemu, jeśli chcecie to niech ktoś ją wrzuci. Ale chyba większość nie chce To jest lista do mojego szpitala i to czego na niej nie ma zapewnia szpital.
Położna odradzała np przynosić dla dziecka "swoje" ubranka, bo jak zostaną zgarnięte ze szpitalnymi to już ich nie odzyskamy

2. Już to wrzuciłam

3. Ja w ogóle nie farbuje włosów

Cytat:
Ale gonicie z tymi postami, masakra Od wczoraj wieczorem nie miałam kiedy siąść na kompie teraz przychodzę a tu tyle nadrabiania. Litości brak.
a w kuchni dziś szalałam do tej pory. Tż ma urodziny, jutro impra to torta dzis zrobiłam (1raz w życiu) i muszę się pochwalić. W mojej ocenie boski wyszedł. Zresztą pochwalę się Chyba nieźle jak na pierwszy raz
Ooo... zrobiłaś mu murzynkę w bikini

Ale tort naprawdę robi wrażenie Widać, że się napracowałaś

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Mój mąż dzisiaj wrócił z zakupów i dumny z siebie oznajmił że kupił mi zestaw ciążowy - ptasie mleczko, belgijką czekoladę w biedry i rurki z kremem czekoladowym I weź tu nie tyj.
Żeby nie było sobie też kupił zestaw ciążowy - kolejną do kolekcji whisky
Jak ja mogłam nie wiedzieć, że istnieje coś takiego jak zestaw ciążowy
Pół ciąży zmarnowałam w niewiedzy

Cytat:
Sliczny brzusio... I wcale nie wielki..
No to pokażę .. to jest brzuchol 22t 6dz
Super!
Ja mam chyba podobny. Muszę w końcu zrobić sobie zdjęcie

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej Prawdopodobnie będę musiała używać glukometru, a wynik jest dość wysoki.
Ciekawa jestem tylko co mi powiedzą jak zadzwonię sie zarejstrować, powinnam być już diagnozowana, a wiadomo jak to jest na nfz ale dzwonić będe dopiero w pon.

Nie prosiłam doktora, ale potwierdził płeć Mała dziś już waży 586 gr a przedwczoraj 506 i już jest głową w dół, a przedwczoraj nie była. Jak to leci

Już Was nadrabiam.
Ale twoja mała rośnie
A ten glukometr dostałaś? Bo ja się zawsze zastanawiałam czy to się dostaje

Cytat:
Witajcie z wieczora

Dzieci się chyba dużo teraz kręcą, jeszcze się ustawi prawidłowo
Leż jak najwięcej. Oby szyjka się wydłużyła

Cytat:

Cytat:
Super Ale ten czas leci

Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:13   #436
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

dziewczyny to ile tyh koszul do szpitala i na przyszłość nam się przyda, bo jak już zamówię to może hurtem... 2, 3? Jedną podobno masakrują już na wstępie jak dziecię ci położą po porodzie więć jedna na total zniszczenie i to jakie przyjemne Już kilka koleżanek mi tak mówiło. U nas w szpitalu swoja koszulka obowiązuje. Nie wiem macie jakieś typy allegrowe?
Stary 2013-11-09, 08:21   #437
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ja po porodzie sie tak trzesłam , połozna mnie 2 kołdrami okryła jesuu ale ja głodna byłam ... dobrze ze mi zachomikowały obiad tak szybko to ja w zyciu nie jadłam jak po porodzie
a ja znowu tak mialam przed porodem, jak czekalam az sie wreszcie zrobi rozwarcie i tez mnie przykryly koldrami za to na jedzenie w ogole nie mialam ochoty

Cytat:
słonko co by tu napisac ja chciałam chłopaka , dziewczynke juz mam , no ale na 95 % bedzie 2 laska tez przywykałam do tej mysli , ciesze sie ze zdrowe to najwazniejsze a reszta sie ułozy .. \wcinam mandarynki bo mam jakąs cheć i codziennie jem kg juz zaraziłam tż

to samo powiedział mój gin niech sie pani nie martwi za 3 razem bedzie syn
tez tak wcianam mandarynki i pomarancze

mi znowu tz tak mowi, jak okaze sie pannica to uda sie za 3 razem Ale u nas nie bedzie juz trzeciego podejsca

Cytat:
ehh to jest przerabane Tez tak czasem mam, potem czytam ksiazke zeby oczy mi sie szybko zmeczyly, i jak juz sie mecza to zaczyna mi dzwonic budzik na szczescie nie wstaje codzinnie w nocy na siku

Cytat:
Hmm tak w ogóle to się zastanawiam, czy nie mówić do brzucha już po imieniu
Chyba podjęliśmy decyzję i raczej się nie zmieni
Poczekam jeszcze
chwal sie
a poranek mieliscie boski

co do plci to masz racje, najlepiej sie nie nastawiac

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja zazdroszczę każdej ciężarówce która już urodziła... Nie wiem ale jak słyszę o tym jak to kobiety kochają być w ciąży to czuję jakbym była wyrodną matką. Marzę o dziecku ale w samym procesie ciąży poza ruchami małego nic mnei nie cieszy. Czuję sie ograniczona mimo wszystko. Mam wrażenie że jestem wielorybem Nie wiem czy osoby otyłe czują się tak samo jak ja teraz To chyba inny stan ale 5 kg sprawiło że po prostu jestem inną osobą w sensie niedomagania fizycznego... I na brodzie mnie zaczęło codziennie wysypywać. Na dodatek nic nie można prawie na to brać tylko jakieś średnioweiczne maści cynkowe i wogóle sama ciąża w sobie to dla mnie proces który trzeba przejść ale zazdroszczę jak ktoś mówi że mógłby całe życie w ciązy chodzić...
sliczne te kroliki

co do bycia w ciazy Kazda przechodzi na swoj sposob, mnie na poczatku ten stan bardzo wkurzal za sprawa mdlosci i wymiotow, mialam prawie 2 miesiace wyciete w zyciorysu dla tzta i corci to byl tez ciezki czas A teraz jak juz mi wszystko minelo wreszcie zaczelam cieszyc sie ta ciaza nie przeszkadzaja mi drobne dolegliwosci, jak mnie czasem lekko wysypie, waga czy bol plecow Czasem sie smieje, ze zachowuje sie jak stara baba, bo tu cos utyka, tu pobolewa ale co tam po tych pierwszych miesiacach wszystko zniose z podniesiona glowa Takze teraz juz lubie byc w ciazy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

a tak w ogole to zapomnialam sie przywitac

dzien dobry sobotnio

Stary 2013-11-09, 08:31   #438
teQiba
Moderator

Jesli chodzi o stan ciazy to ja z jednej strony lubie byc w ciazy i jest mi to bardzo potrzebne, zeby przygotowac sie do roli mamy - ale z drugiej nie jest to tak radosny stan jak sie spodziewalam, gdzies podswiadomie ciagle sie martwie
Stary 2013-11-09, 08:36   #439
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To udanej imprezki zycze

Fajny wspolny poranek Chyba wezme z Ciebie przyklad i za godzinke tez obudze TZa
Co mają spać, jak my nie spimy

Cytat:
.
Ja tez chyba nie lubię ciąży
Plusem jest to, ze śpię kiedy chcę i mam czas na wizaż, gry, książki
Ale sapię kiedy się da. Na zakupy gdzie nie ma wc nie pojadę. Hormony szaleją, a mnie to wkurza. Jestem brzydka i gruba
A teraz dowaliła mi ta cukrzyca i nie mogę jeść na co mam ochotę.
Wczoraj już się popłakałam (jak zwykle... ), chcę by był marzec i chcę urodzić.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale twoja mała rośnie
A ten glukometr dostałaś? Bo ja się zawsze zastanawiałam czy to się dostaje
Wasze dzieci tez tak rosną ale akurat miałam 2 usg w ciągu tyg. dlatego zobaczyłam jakie to niesamowite.
Lekarz tylko wysłał mnie do poradni, oni tam już wezma mnie w obroty, niektóre szpitale wypozyczają glukometr, ale to za 30zł można kupić, więc nie ma źle.

Cytat:
dziewczyny to ile tyh koszul do szpitala i na przyszłość nam się przyda, bo jak już zamówię to może hurtem... 2, 3? Jedną podobno masakrują już na wstępie jak dziecię ci położą po porodzie więć jedna na total zniszczenie i to jakie przyjemne Już kilka koleżanek mi tak mówiło. U nas w szpitalu swoja koszulka obowiązuje. Nie wiem macie jakieś typy allegrowe?
Ja miałam wziąć jedną, ale wezmę dwie. Jedną gorszą na poród, bo nawet jak jej nie popbrudzę, to chyba strasznie się spocę, więc od razu wymienię na czystą. Jak mi się czysta przez przypadek pobrudzi, albo coś, to wtedy kupię jeszcze jedną na szpitalnym targu

Stary 2013-11-09, 08:36   #440
margo80
Zakorzenienie

Side - bijesz rekordy w długości postów
co do tych koszul- też mi corcie kładli pod koszule, ale wcale przez to się nie zniszczyła. Małż ja wziął do domu z zadaniem zamoczenia w zimnej wodzie przed praniem i mam ja do dzisiaj. Razem z druga czekają aż znów będą potrzebne.

Dodatkowy argument na tak dla posiadania parki - więcej dzieci raczej w planach nie mamy. choć okazuje się, ze do końca niczego nie da się zaplanować i przewidzieć. U małża w pracy dziewczyna ma 4 synów, bo tak bardzo chcieli córkę. W końcu się poddali, uznali, ze koniec ze staraniami, rodzina wystarczająco duża. Aż tu nagle odkryła, ze mimo zabezpieczania się jest w 5 ciąży, też chyba na marzec-kwiecień. Za parę dni się okaże, kto tam siedzi w brzuchu, być może właśnie upragniona córeczka, skoro taka nieplanowana

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:38   #441
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
chwal sie
a poranek mieliscie boski
Chyba będzie Aleksandra

Stary 2013-11-09, 08:51   #442
teQiba
Moderator

Cytat:
Dodatkowy argument na tak dla posiadania parki - więcej dzieci raczej w planach nie mamy. choć okazuje się, ze do końca niczego nie da się zaplanować i przewidzieć. U małża w pracy dziewczyna ma 4 synów, bo tak bardzo chcieli córkę. W końcu się poddali, uznali, ze koniec ze staraniami, rodzina wystarczająco duża. Aż tu nagle odkryła, ze mimo zabezpieczania się jest w 5 ciąży, też chyba na marzec-kwiecień. Za parę dni się okaże, kto tam siedzi w brzuchu, być może właśnie upragniona córeczka, skoro taka nieplanowana
5
W obecnych czasach to czyste szalenstwo Ale musza miec wesolo
Moja siostra w szkole miala kolezanke, ktora miala 7 rodzenstwa w tym tylko najmlodszy to chlopczyk - rodzice chyba postanowili starac sie do skutku

Cytat:
Chyba będzie Aleksandra
Slicznie
Stary 2013-11-09, 08:54   #443
Trisdom
Zadomowienie

Witam sobotnio. U mnie po wstaniu, śniadaniu, TZ juz pojechał do pracy no i musiałam znowu Was trochę nadrobić, ale sie udało

Cytat:

Gratulacje ja dziś zaczynam 25 tydzień , jak ten czas leci... ( Kozie mleko- zobaczysz, będziemy w tym samym czasie na porodówce )

Mała wczoraj wieczorem, jak już leżeliśmy z TŻ dała taki pokaz kopania po brzuchu, że małż leżał i podziwiał, jak brzuch skacze. Kopie juz naprawdę mocno

Ela- mam siostre Aleksandrę- wdzięczne imię i pasuje do maałej dziewczynki i dorosłej kobiety.

Dzisiaj robie pieczone pierogi z kapustą, które da sie potem zamrozić i sa dobre do barszczu.
Miłej soboty
Stary 2013-11-09, 09:10   #444
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Gratulacje ja dziś zaczynam 25 tydzień , jak ten czas leci... ( Kozie mleko- zobaczysz, będziemy w tym samym czasie na porodówce )
Oby
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 09:11   #445
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez chyba nie lubię ciąży
Plusem jest to, ze śpię kiedy chcę i mam czas na wizaż, gry, książki
Ale sapię kiedy się da. Na zakupy gdzie nie ma wc nie pojadę. Hormony szaleją, a mnie to wkurza. Jestem brzydka i gruba
A teraz dowaliła mi ta cukrzyca i nie mogę jeść na co mam ochotę.
Wczoraj już się popłakałam (jak zwykle... ), chcę by był marzec i chcę urodzić.
szybko zleci

Cytat:

mi sie podobaja duze rodziny, ale sama bym nie chciala nie mam tyle cierpliwosci i nerwow, podejrzewam ze przy 5 dzieci wywiezli by mnie do wariatkowa

Cytat:
Chyba będzie Aleksandra
slicznie i zarazem prosto

co do koszul, tez wezme 2

Stary 2013-11-09, 09:13   #446
Trisdom
Zadomowienie

Znalazłam post Cobry- naszej zaginionej mamusi na wątku dotyczącym terminacji ciąży i ryczę

Życie jest czasem brutalniejsze niż myślałyśmy...
Stary 2013-11-09, 09:16   #447
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przygoda
A z nauczycielamiu prawda.. Kol." zajmuje sie nimi zawodowo" , ...oświata w UM i na okres remontu w jej biurze siedziała ze mną w pokoju.. Co sie nasłuchałam to uszy cierpną. Ale wydaje im się że niewiadomo jaka to inteligentna i wyjątkowa grupa społeczna i ten oświaty kaganek muszą przed "ciemniakami"nosić:cojest :
owszem nauczyciele to specyficzna grupa, ale nie generalizujmy, nie wszyscy są pyskaci i trudni

Cytat:
Witajcie z wieczora
jestem pewna, że jak będziesz odpoczywać to szyjka się wydłuży i wytrzymasz, ba znam przypadki podobne do twojego i malenstwo urodziło się w terminie, albo nawet po. będzie dobrze

Cytat:
gratki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 09:20   #448
asienka213
Wtajemniczenie

dziewczyny gratuluje rozpoczetych tygodni

Cytat:
Dzisiaj robie pieczone pierogi z kapustą, które da sie potem zamrozić i sa dobre do barszczu.
Miłej soboty
ale robisz smaka
ja juz dawno nie robilam pierogow, z tym jest tyle roboty a mnie juz plecy zaczynaja bolec wiec chyba poczekaja az urodze

Ok ja zmykam ogarnac siebie, dziecko i chaupe i zrobic sniadanko, bo mamy dzisiaj napiety grafik

Dzis wybieramy sie do ikei znowu wydam za duzo pieniedzy wczesniej jeszcze zakupy spozywcze, potem z mala na karuzele a wieczorem Natalia ma z przedszkola pochod z laternami z okazji swieta Marcina W kosciele bedzie przedstawienie, beda rozdawac prezle i jeszcze chcemy isc do tesciow Chyba nam dzisiaj dnia braknie

Milej soboty

Stary 2013-11-09, 09:35   #449
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Znalazłam post Cobry- naszej zaginionej mamusi na wątku dotyczącym terminacji ciąży i ryczę

Życie jest czasem brutalniejsze niż myślałyśmy...
Miałam Wam wczoraj powiedziec, ale nie miałam odwagi

Dzieciatko zatrzymało się w rozwoju na 17 tyg... Cobra nie poddała sie terminacji, czekała aż samo odejdzie urodziła 06.11....
prosiła o przeniesienie do AM

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 09:43   #450
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny zrobiłam test obrączki, nawet nie musiałam wiązać nitki, bo ja taka troche wiedźma jestem, i co? Wahadlowo! He? Trzy usg jednoznacznie potwierdziły chłopaka... A moze kółeczko to jednak dziewucha, jak na toalecie? no nie wiem, bardzo bym się zdziwiła, jakby jednak dziewczynka :p

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

O mamo, a ja tu z głupimi wahadelkami wyskakuje...
Jaka dzielna... Pozwoliła dzidziusiowi wybrać... Brak słów

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości