|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
będziemy Cię tu wspierac mocno dla Lili i dla wszystkich 4-miesięczniaków!!!
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekłam z zajęć i szbciej do piersi przystawiać bo zastój mi się zaczął robić
Tż nawet sie do mnie odezwał ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A to nie czasem jutro? ![]() Idzia, Mela i dla Waszych maluszków za miesiące Dopiero 13 a ja czuje sie okropnie. A tu jeszcze całe pół dnia przede mną. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- |
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA
dla Ali za zacny wiek. SURKA dla Lilci.Hej. Jedziemy do moich rodziców. Ale będę Was czytać Myszki. Miłego dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
W tym problem, że nie pamiętam!
Też mam pizzę dziś na obiad. My z mężem swoją, a Małgosia swoją - właśnie zajada bo sama sobie zrobiła.
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich naszych solenizantów NAJLEPSZEGO!!
Na imprezce było bardzo fajnie. Nagadałam się prawie ze wszystkimi, do tego miło było widzieć radość na swój widok i pytania, kiedy wrócę. bardzo miło. Oczywiście, zebrałam sporo plotek, więc chwilowo jestem na bieżąco.Skylie: super, że mogliście sobie wyjść we dwoje! taki wieczór się przydaje. Samanta: przytulam Cie bardzo mocno, na pewno jesteś super mamą! Ona: fajna powierzchnia my też takie mamy i też nie było parapetów. Tzn jeśli dobrze pamiętam zrezygnowaliśmy, bo nie chcieliśmy plastikowych. Super, że będziecie urządzać![]() Idzia, Mela: tutaj pisałam po warsztatach odnośnie wprowadzania stałych pokarmów przy kp i glutenie: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post43805984 może was zainteresuje. Margosia: ooo proszę to bardzo silny i mobilny Glutek już jest. Ile ma wzrostu? Mąż z Igorkiem na spacerze, jutro mamy gości, więc idę ogarniać. Kocham tych moich facetów strasznie mocno!
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Mela,Surka-dla Waszych dziewczynek
![]() Życzenia składa im również Johny-dzisiaj pękło mu 15 tygodni ![]() Cynamonku-Adaś śliczny A ja bez humoru jestem,bo do teściowej na obiad jadę. Miłej soboty ode mnie i Jasia
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach to tak
![]() Cytat:
![]() Jaki pulchniutki już jest
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest fajne forum i o rozszerzaniu diety pisane. Łącznie z nowymi wytycznymi.
http://www.chusty.info/forum/showthr...5%84cem-6-m-ca
|
#437 |
|
Konto usunięte
|
Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad
Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba... |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Jasiu ma już pucki ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] Tą służbę zdrowia to trzeba by po rozstrzelać i stworzyć od nowa Oczywiście nie wszystkich bo są lekarza, pielęgniarki i inne osoby, które są dobrymi specjalistami i z powołaniem, ale takich to trzeba ze świecą szukać.
|
|
|
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
I wiecie co, moge nie spac jeszcze calymi miesiacami, moge odciagac mu gluty w nocy co godzine jak dzisiaj... Moge calymi dniami siedziec sama w domu, moge nigdzie nie wychodzic i z nikim sie nie spotykac... Moze mnie trafic jasna cholera, moge sie rozstac z tz bo juz coraz blizej tego..
Byleby tylko malutkiemu nic nie dolegalo i byl zdrowy !!!! |
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
W ogole od czasu porodu strasznie sie opuscilam w wizazu, staram sie Was czytac na biezaco ale nie mam sil... jestem w domu caly dzien sama, wiec jak Maly spi to ja staram sie w domu ogarnac, a jeszcze moja praca mgr czeka na napisanie.... boje sie ze nie ogarne tego Co myslicie dziewczyny o chodzikach???? ja kompletnie nie wiem co kupic malemu na gwiazdke, no co kupujecie?? zadalam to pytanie wczesniej ale jeszcze wiekszosc z Was nie wiedziala :P mojemu mezowi chce kupic tablet z gps, macie moze??? jaki poleciacie?? tak do 400 bym chciala ![]() wczoraj bylam na zakupach -40% w hosue :P no i w sinasay jest -20% musze w necie spr cos dla siebie :P |
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad
Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] kurcze ale masakra w tym kraju trzymaj się dzielnie, dobrze że ufasz swoim instynktom brawa dla jubilatów ![]() ![]() Karinka śpi już 2h!!! w dzień!!!! podejrzane ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() jaki fajny Jasiu ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- niech Anulka się wypowie
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Teso szlag może trafić człowieka. W tym kraju trzeba być lekarzem, księgowym, prawnikiem i cholera wie kim jeszcze, żeby się nie pogubić.
Znalazłam na tamtym forum ciekawy wpis: "Był rok 2007 i owa pediatra twierdziła, że głupotą jest podawanie glutenu (i to z najmniej wartościowego zboża jakim jest pszenica) właśnie w okolicach 5 m-ca życia, ponieważ białko zawarte w glutenie jest mocno drażniące, a akurat w tym czasie następuje gwałtowny skok rozwoju tkanki mózgowej, gdzie ten gluten najzwyczajniej w świecie przeszkadza. I oczywiście, że będzie tak, ze jednemu dziecku nic nie będzie, a drugi nabawi się problemów - co najmniej, gastrycznych. Poza tym celiaklia jako taka jest chorobą trwałą i wywołać ją mogą różne czynniki (od wrodzonych przez wadliwą antybiotykoterapię, aż po błędy dietetyczne). Nie można jej utożsamiać z nietolerancją glutenu (która jednak może do celiaklii prowadzić)."
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] o matko jedyna ... no brak słów Zdrówka dla maleństwa Cytat:
Zabawki pobudzajace do raczkowania, czyli wałki itp tak, pchacze tak, ale chodziki NIE ! Dziewczyny kupiłam na all Grający uczacy z FP za 24,90 już z przesyłką, licytowałam dla zabawy, no ale zabawka fajna i tanio wyszło, więc ok
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-30 o 15:15 |
||
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
mamy, dostaliśmy
będziemy używać jak przyjdzie czas nie jestem ogromnym zwolennikiem, ale jak będę sama w domu to wolę mieć coś do pomocy w dźwiganiu: mata, karuzela, chodzik, bujacze, hustawka itp w każdym po 10 minut i bede wstanie umyc naczynia
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-30 o 15:20 |
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, co myślę? Myślę, żeby go sprzedać. Chcesz? ![]() Akurat dzisiaj go Misio dostał. ![]() Taaaaaka jestem uradowana. ![]()
|
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Tż kupił dzisiaj router i mamy internet na dwóch kompach, więc nie muszę już o niego żebrać, sasasa
(wiem, ale powody do radości )idzia widziałam wczoraj, że pytałaś czy pomimo zapaleń dalej karmię - tak Teraz mi się upiekło, ale tydzień temu zabawnie nie było, czułam się tragicznie dosłownie![]() perse mi też udało się przepędzić dziada szybko, dzięki bogu też skończyło się teraz tylko na mega bólu Chwalę się jakie pyszoty będę dziergać: http://www.mojewypieki.com/przepis/o...m-advocaatowym - fajny przepis bez pieczenia - foremki już zamówione porobię ich jeszcze sporo na święta w różnych smakach, trzeba sobie radzić bez piekarnika![]() Coś miałam jeszcze skrobnąć, ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- ![]() Na bazarku nie opchnęłaś?!
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nadrobilam i już mam dość:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
teso okropne jest to, co piszesz. Ludzie niby uczeni, którzy powinni wzbudzać zaufanie tyle razy zawodzą na całej linii
wcale się nie dziwię, że im nie ufasz, grunt, że twoja intuicja działa na najwyższych iobrotach i sama wiesz, co dla leośka najlepsze... trzymam kciuki, żeby wszystko się pomyślnie skończyło.I mam nadzieję, że sytuacja z tżtem się poprawi. Ja naprawdę nie wiem, co się z tymi facetami dzieje. Momentami, zamiast wspierać i pomagać, tylko przeszkadzają
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Teso trzymaj się, to straszne co napisałaś, ale wierzę, że będzie dobrze
![]() Kathe ja kupie pianinko jak jeszcze będzie w promocji. Stawiam na rozwijające zabawki. Cytat:
za wygranąZ kp powinno być ok, Piotrek ściągnął i po grudkach nie ma śladu tylko zastanawiam sie czy jutro iść na zajęcia, bedzie duże prawdopodobieństwo, że ponownie zacznie się robić Tż się poprawi bo czeka nas tydzień lekarzowy. Cytat:
Ale strzał z tematem Cytat:
Super że macie router, my też kupiliśmy, ale coś tż mówił, że nie działa, a ja nie sprawdzałam Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Teso- no kurcze brak slow. I jak.zaufac lekarzowi? Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Trochę km jest 

bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...