![]() |
#421 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W mojej rodzinie większość była prawosławna ( u nich nie ma komunii) i moja mama postanowiła mnie ochrzić w wierze katolickiej bo właśnie nie chciała bym odstawała od dzieci, a co będzie później to sama wybiorę ![]() Na obecną chwilę jestem wierząca niepraktykująca bo wkurza mnie instytucja kościoła i mam awersję do księży.Czasem idę do kościoła nie tyle na mszę co dla swojej własnej potrzeby. Moje córka zostanie ochrzczona i pójdzie do komunii jeśli później stwierdzi, że zmienia wiarę bądź w ogóle zostanie ateistką nie będę jej zatrzymywać. Cytat:
![]() ![]() Muszę się dzisiaj wyłonić z domu przejdę się do galerii handlowej na zakupy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Nie strasz
![]() Mój tż wie, że jeden niefajny ruch z jego strony i wylatuje w samych skarpetkach ![]() Zresztą to zależy od człowieka, a nie od zawodu ![]() To się pocieszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie właśnie pomyślałam, że ta apteka Gemini to ma niezły biznes na nas
![]()
#426 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nawet nie zauważył
![]() No, ale masz rację ![]()
#427 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny nie było mnie tydzień, a tu tyle do nadrobienia;-( nie wiem czy mi się uda!!
Z dobrych rzeczy - robiłam krzywą cukrową, wszystko wyszło bardzo dobrze, wyniki wszystkie w normie, trochę tylko hemoglobina mała;-( W piątek wizyta u lekarza, dowiem się co i jak i Wam napiszę;-) teraz u mnie 29 tydzień! Mam do Was pytanie- czy jeśli macie jakoś wadę wzroku konsultowałyście to wcześniej z okulistą? Do jakiej wady powinno się zgłosić do okulisty? ![]() Nie mam zbyt dużej wady ( - 2 w prawym i -2,25 w lewym) ale wolę się upewnić;-) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A kto Ci będzie sprawdzał czy rodzeństwo chrzczonego dziecka ma takich samych chrzestnych? Mnie się wydaje, że to bez znaczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój też po domach jeździ ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() I pewnie, że to od człowieka zależy ![]() Ja o mojego się boję tylko jak jest pijany, bo odnoszę wrażenie, że sam to by nic nie zrobił, ale gdyby jakaś dziewczyna naciskała to raczej by się mocno nie bronił ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A za tego Navingtona to Cię zaraz zgłoszę ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Do pracodawcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do okulisty, to ginekolog chyba by Cię skierował, gdyby uznał, że jest taka potrzeba. Ale może zapytaj go o to jutro. ![]() Magduś, ja ostatnio złozyłam zamówienie moje i mamy na 751 złotych ![]() ![]() To już w hebe kiedyś za zakupy za 20 złotych babeczka mi rzuciła 7 par wkładek laktacyjnych chicco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam i byłam w listopadzie u okulistki, ale kazała mi przyjść w lutym (termin mam na II połowę marca). Z tego co pamiętam mówiła, że każda wadę trzeba skonsultować a kazała mi tak późno przyjść, bo bez sensu mierzyć parę miesięcy przed porodem ciśnienie dna oka. Więc się muszę wybrać. Ja mam wadę -1, -1,25 i mówiła że po ciąży może się wzrok popsuć, przed nie. Ale te ciśnienie dna oka trzeba przed porodem zmierzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Jakby mi chociaż grosza rzucili...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Prosze bardzo
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/otulaczek-motherho...tml#tabsAnchor A dzisiaj kurier przyniósł mi zamówiony becik ![]() ![]() Elunka, Kate, Maggie dzięki za pomoc w wyborze rozmiaru stanika, pasuje ![]() Pedze zrobić drugie śniadanko i będę nadrabiać bo widze że nowa dyskusja się wywiązała... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o dżizas! zwariowałaś ![]()
![]() |
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kiedyś widziałam jak te światełka z projektora się kręciły po suficie i sama miałam ochotę się w nie gapić ![]() Ja nie będę miała na początku maty edukacyjnej więc chciałam chociaż karuzelę ![]() Poza tym wydaje mi się, że karuzela może też przyciągnąć uwagę maluszka i my będziemy miały chociaż chwile czasu dla siebie by wyskoczyć do wc, czy zrobić coś w domu. Cytat:
![]() Mój tż często robi coś u ludzi w domu, ale bez przesady. Ja nie jestem z tych zazdrosnych. Chociaż zdarza mi się pytać co tam, co robił i jak odpowiada, że montował to i to u jakiejś babki to zawsze pytam czy młoda czy stara ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
zaraz obczaje tego cadeta;p
co do wady wzroku, ja mam +5,5 i +2,5, ale dziewczyny to nie chodzi o to jaką kto ma wade wzroku tylko chodzi o stan siatkówki, bo przy dużym wysiłku może się odkleić... ja jestem umówiona pod koniec stycznia u okulisty na zbadanie dna oka, ciśnienia w gałce ocznej i stanu siatkówki, wolę dmuchac na zimne ![]()
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam informację z kadr, że do nich muszę składać wszelkie wnioski.
Poniżej podsumowanie mailowe jakie od nich uzyskałam: Podstawowy wymiar URLOPU MACIERZYŃSKIEGO wynosi 20 tygodni. Podstawą udzielenia urlopu macierzyńskiego jest dostarczony do Pracodawcy oryginał aktu urodzenia dziecka. Jeśli chcesz aby oryginał został Ci zwrócony prośba o dołączenie takiej informacji do dokumentów. Akt urodzenia jest jedynym wymaganym dokumentem do udzielenia urlopu macierzyńskiego - nie trzeba wypełniać żadnego dodatkowego wniosku. Akt urodzenia trzeba dostarczyć niezwłocznie po wydaniu go przez Urząd. Bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego pracownik ma prawo do DODATKOWEGO URLOPU MACIERZYŃSKIEGO w wymiarze max. 6 tygodni, którego udziela się na pisemny wniosek pracownika, składany w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu. Wniosek przesyłam w załączeniu. Po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze 6 tygodni, pracownik ma prawo do URLOPU RODZICIELSKIEGO wymiarze do 26 tygodni. Urlop rodzicielski udzielany jest jednorazowo albo nie więcej niż w trzech częściach, z których każda nie może być krótsza niż 8 tygodni, przypadających bezpośrednio jedna po drugiej - w wymiarze wielokrotności tygodnia. Urlopu rodzicielskiego udziela się na pisemny wniosek pracownika składany w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu, bezpośrednio po skorzystaniu z dodatkowego urlopu macierzyńskiego. Z urlopu rodzicielskiego może korzystać zarówno matka jak i ojciec dziecka. Stosowny wniosek przesyłam w złączeniu. Wynagrodzenie Pracownika (zasiłek macierzyński) w okresie urlopu macierzyńskiego wynosi 100 proc. wynagrodzenia zasadniczego brutto przez pierwsze 26 tygodni i 60 proc. wynagrodzenia zasadniczego brutto przez kolejnych 26 tygodni urlopu rodzicielskiego. Jeżeli natomiast Pracownik od razu zadeklaruje, że będzie korzystać z całości - 52 tygodniowego urlopu macierzyńskiego i urlopu rodzicielskiego to przez cały ten okres wypłacane będzie wynagrodzenie w wysokości 80 proc. wynagrodzenia zasadniczego brutto. Wysokość otrzymywanego wynagrodzenia przez Pracownika uzależnione jest więc od rodzaju złożonych dokumentów do Departamentu Personalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze nic nie zamówiłam i nie wiem kiedy zamówię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
dzięki kochana
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() filupka, za wizytę i "klopsika" ![]() mara86, super, że już jesteś "po" ![]() Co do chrztu... Choć mamy ślub kościelny (prawie trzy lata temu był dla nas ważny, naprawdę pragnęliśmy przysięgać przed Bogiem), to teraz oddaliliśmy się od kościoła. Nawet msze mnie irytują, a to co wyprawiają ostatnio księża doprowadza do szału (i nie, nie potrzebuję egzorcysty ![]() Nie wiem, jak brak chrztu odebraliby najbliżsi, ale moja znajoma jest agnostyczką - nie chrzciła córki, ale ta, gdy zaczęły się przygotowania do I Komunii chciała do niej przystąpić. I co? Przystąpiła do chrztu jako 9-letnie dziecko tydzień przed I Komunią. lutien,Rossa1988 kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() bejb200, za glukozę ![]() Nie wiem, czy taka wada wzroku nie jest za mała... Ale na to pytanie może odpowiedzieć tylko okulista ![]() Rossa1988, od razu pomyślałam o Cadecie (Navington Cadet) - tylne koła ma większe i pompowane, przednie skrętne i piankowe, duża gondola (chyba 81cm) i w ogóle fajnie się prezentuje! ![]() Dzisiaj moja siostra była na szczepieniu synka (13mies.), a później na pobraniu krwi i gdy trzy pielęgniarki szukały żyły u Małego i wbijały się na oślep to... moja sis zemdlała ![]() Dzwoniła do mnie i opowiadała, że matka to normalnie czuje ból, jaki odczuwa jej dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.