|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Skoro dalaej nic nie rozumie to przestań obiady robić,albo zrób dla siebie coś, albo ejden obiad na 2 dni. Odsapniesz i bedxziesz miała choć 10 minut wiecej dla siebie, a to dużo da. Ja na twoim miejscu załamałbym sie albo wstrzasowa wróciła z dziećmi do rodziców. JA rozumiem że mąż pracuje, musi utrzymać 4 osoby w tym 2 niemowlaki, z prabolemami, nóżna i AZS, a to kosztuje, sama wiesz najlepiej ile. ALe tu chodzi o to żeby podszedł, przytulił i zapytał co u ciebie i czy pomóc. Prawda?
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Domii ja Ci zazdroszcze tej nocy dla siebie. Mnie tez chorobsko rozklada, dzisiaj tak slabo sie czuje ze az mi sie plakac chce
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#424 |
Wtajemniczenie
|
Włąśnie uświadomiłam sobie że rok temu robiłam swój pierwszy test ciażowy
![]() ![]() Dziś wiem że watro było ale jednak taka nieplanowana ciąża to szok.
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Domi na dziasełka mam Bobodent, w porównaniu z konkurencją ma najwiecej tej substancji przeciwbólowej> Jak narzie jeszcze nie jest nam potrzebny.
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem zachowania Twojego męża, ja rozumiem że mogło go to wszystko przerosnąć ale kurcze przecież w tym wszystkim jeszcze jesteś Ty i Twoje uczucia... przestań mu obiadki gotować i zobaczymy jak sobie sam będzie radził... Cytat:
![]() Mi teraz do tego bolącego brzucha doszły jeszcze dreszcze ![]() ![]() Cytat:
Ale ten czas leci, dopiero ujrzałaś II kreseczki a dzisiaj trzymasz Liwkę w objęciach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znowu ostatnio popołudnia ma bardzo ciężkie. Tak gdzieś koło 16 się zaczyna. Nic nie pasuje (no dobra - ewentualnie mogłabym ją nosić na rękach na stojąco do wieczora), jest zmęczona bo widać to po niej ale zasnąć za nic nie może... Teraz dopiero o 19 zasnęła po wielkiej walce. I mamy ciemieniuchę, z którą na razie średnio sobie radzimy :/
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem miałam mnóstwo pretensji ze strony mamy i to też miało wpływ na moje samopoczucie. Ale gdybym wiedziała to co dziś to podejmowałabym inne decyzje dotyczące swojego życia, ale ciąży nie zamieniłabym na nic. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Z okazji takiej ze nie mam jeszcze baldachimu a zawsze chciałam mieć chce taki: i powiedzcie mi czy jeśli kupie taki sam ochraniacz, nie bedzie za pstrokato. Sowy różowo zielone http://allegro.pl/baldachim-z-kokard...tml#tabsAnchor i ochraniacz http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...983455702.html jak myślicie? ma któraś coś w tym stylu?
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majka spała do 4 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() cena wydaje się ok jak za tyle ciach Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy ten ochraniacz w sówki i Maja go uwielbia ![]() ![]() Domi - zdróweczka życzę ![]() Na szczęście Mai nic nie było po szczepieniu, chyba troche apetytu nie miała, bo mniej jadła i wiecej spała. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-22 o 18:58 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- ![]() ![]() Impreza i życzenia dla: Hani,Aleksandra, Antosia ![]() I wczorajsze dla: Niny,Roksany,Mikołaja ![]() Rośnijcie szybko i zdrowo!
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Będziesz wiedziała w trakcie, odpoczniecie oboje i popatzrycie na sprawę inaczej.
Pojawienie sie dziecka starsznie dużo zmienia dla obojga rodziców, ale to życie jest ciężkie.
#437 |
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie.
Przepraszam że tylko o sobie ale mąż mi podniósł ciśnienie, mówię mu że nie mam ochoty i siły jechać jutro do teściów. Chciałam jeden weekend spędzić spokojnie w domu ale nie bo przecież do mamusi trzeba jechać!!!! Aaaaa chyba sobie sam pojedzie Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Próbuję rozkminić tego Tapatalka , pokręcone to
![]() i oczywiście też dziś się pocięłam z Tżem, o drobnostkę :banghead: Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-02-22 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaa
![]() Ja juz nie mam sił, wczorajsza kąpiel porównując do dzisiejszej- NIEBO. mały nawet do wody nie wszedł a już płakał. Nie mówie o tym ze nie miałam czasu dzisiaj na nic bo ciągle marudził i płakał. Kupke zrobił a dalej sie męczy. Nie mogę odgadnąć co mu jest.. bo jak ma brzuszek twardy to ok, jak sie pręży to też kumam, ale jak przez godzinę marudzi bo tak? no ludzie, kocham Go nad życie ale chyba mi sie baterie wyczerpują. W weekend jest mąż teraz, wiec w miarę mam czas zeby iść sie umyć czy zjeść. Boję się poniedziałku. Poza tym odstawiam na 100% kleik ryżowy, w poniedzialek kupie kukurydziany jak bedzie i bede stopniowo wprowadzać. Na razie też nie podaję marchewki. Chcę by mały najpierw zrobił normalną kupkę [bo ostatnie dwie to zielona ze śluzem i druga tylko zielona..]. wiec jak mu sie kupki unormują to bede podawać marchew [bo ona zatwardza i czekamy potem po 7-8 dni na kupe..] i za ok miesiac spróbuje jabłko. Mały w ogóle nie chciał zjeść dzisiaj warzyw. Znaczy dynię z ziemniakiem chciałam mu podać- sprawdzone, przyjął dobrze i smakowało mu bardzo. Dzisiaj ino wziął do buzi i zaczął sie płacz.. Sprawdzalam wczesniej temp i nie mogła byc za gorąca, bo ona była ciepła a zanim podałam to jeszcze z 7 minut odczekałam bo zanim małego przyszykowałam... no wiec nie mam zielonego pojęcia dlaczego on tak przy jedzeniu płacze. ![]() Dzisiaj wykąpaliśmy go dopiero o 21;30 zeby moze pospał dłużej. zobaczymy... Mąż wpadł na pomysł żeby przez tydzień nie podawać mu nic oprócz mleka- zeby sie jego organizm unormował i zacząć wprowadzać na nowo, ale potem zmienił zdanie [miałam ogólnie wrażenie ze stwierdził ze to moja wina bo mogłam czekać do 6 miesiaca z rozszerzaniem diety, nie powiedział wprost ale jakoś tak poczułam...] zresztą powiedziałam mu co pisałyście ![]() Oby dzisiejsza nocka była lepsza oraz żeby maly wrócił do "siebie" ![]() ![]() ![]() Przepraszam Was za to moje narzekanie i w ogóle, ale kurde powiem szczerze ze zastanawiam sie co sie stało i kiedy że : jak lubił kąpiel- teraz nienawidzi , ładnie przesypiał nocki- teraz sie budzi, ładnie jadł- teraz grymasi, ciągle marudzi a wczesniej mu sie owszem zdarzało ale nie aż tak. Na spacerze spał- teraz nie śpi [ale nie płacze, no ale po spacerze to jednak było inne dziecko- wyspane, bo spacer ok 2h, a teraz czy spacer czy nie, on i tak marudny...] zasypiać nie chce, szybciej sie denerwuje, nie chce sie przewracać i w ogóle ciągle jedną ręke daje do tyłu i aż sie zastanawiam czemu... no ale teraz se tym głowy nie zawracam. Zobacze jak przestanie marudzić czy tą ręką sie też bawi:P Lusesita- wydaje mi sie ze mało tych ciast, ale moze to duże blachy ;D Domii- no to ![]() Basiaaaa- podziwiam!! Jedź do mamy i odpoczywaj, a mężem sie nie przejmuj. Zatęskni za obiadkami to zrozumie!
#441 | |||
Zakorzenienie
|
Mała śpi na górze a my sobie w salonie popijamy winko i obserwujemy ją na niani
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Rybko - może Kacperkowi ząbki idą i te dziąsła go tak bolą skoro takie cyrki przy jedzeniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec juto zamawiam baldachim i ochraniacz ![]() Jak nie ma nic w tv to moze sprobujecie rodzenstwo Mai dorobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co daje spokój z marchewką bo ewidentnie nie służy. Dzisiaj była kaszka u był spokój, nie prezyla i nie wyginala się rąk jak wczoraj. Więc jeżeli będzie ok to koło wtorku, środy spróbuje z jabłkiem. Ale jeżeli chodzi i to karmienie to u nas taki problem że na początku jest ok, ale po kilku minutach Zuza zaczyna sie wkurzać, wiercić i marudzić. Łączę się z Tobą i też się boję poniedziałku, nie mówiąc o wtorku i środzie kiedy mąż po jednej pracy idzie do drugiej i od 7 do nie wiadomo której będę sama. Trzymam mocno kciuki żeby kąpiele wróciły do normy i spanko i jedzonko też Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tradycyjnie histeryczna kapiel ![]() nic sie nie zmienia... poki co mala spi, zasnela juz po 20. a my z M. troszke porozmawialismy i ogolnie fajny wieczor ![]() dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie ogladam jakis film i byly tam babki toples i wszystkim piersi pieknie staly,a moje? Niedugo z podloga sie spotkaja:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#446 |
Zakorzenienie
|
Beatko -dla mnie z baldachimem bedzie za pstrokato ale ja tam nie lubie aż tak ;D
Co do cycków- moje już "zamiatają" podłoge ![]() Mao- Kacper nie chce nawet w pionie. Jedyny moment kiedy on nie placze albo nie marudzoi to jak sie samolot robi... a on już 7 kilo waży, ja nie mam siły. ![]() ![]() ![]()
#447 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie!
Nawet nie wiem kiedy ten dzień mi zleciał, a praktycznie nic nie zrobiłam. No dobra troszkę posprzątałam w domu i zrobiłam sobie obiad - ryżówkę. Miałam na nią taką ochotę, że zjadłam 3 duże miseczki i jestem objedzona jak bąk. A teraz z turbanem na głowie czytam co u Was. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak dla mnie wcale nie będzie pstrokato, tylko będzie bardzo fajnie kolorowo.
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam,pozaznaczałam do cutowania i zniknęło
![]() DOMI - ja tak jak któraś tu już pisała,nie potrafiłabym spędzić nocy zdala od Miłosza. Nie jestem matką - wariatką, potrafię zostawić dziecko z dziadkami i iść do kina,albo wyskoczyć na imprezę. Ale nie wyobrażam sobie,żeby Miłek się obudzil i mnie nie było LUSESITA - ja mam chrzciny jutro. Mamy duże dwie blachy: sernika i szarlotki oraz tort i ciasteczka. Do tego 2 sałatki, gulasz i dodatku typu wedlina. Odliczając tych,którzy się rozchorowali - będzie 20 osób. Padam na twarz. Trzymajcie kciuki za chrzest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Beatka jesteś taką naszą wizażową przypominajką. ![]() Cytat:
![]() Kolejna już pokłócona z mężem. Dzisiaj jest jakiś światowy dzień kłócenia się? Czy ja o czymś nie wiem? Dobrze, że mojego męża dzisiaj nie ma więc nie mamy się jak pokłócić. ![]() Cytat:
![]() Ha ha ha! Ciekawa jestem czy skusili się na Twoją propozycję. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Jutro będzie pięknie, Miłek będzie grzeczny, goście dopiszą, jedzenie będzie smakowało, a Ty będziesz szczęśliwa - oto moja wróżba dla Ciebie na jutrzejszy dzień. ![]() A teraz mówię Wam dobranoc, bo oczy mi się już przymykają.
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miss Tobie też flacha ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.