|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Beatka dziekuje za odpowiedz - rozjasnilas mi temat
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Dziś na obiad klopsiki z indyka, marchewka na ciepło i surówka z kapusty kiszonej
![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
#396 |
Zakorzenienie
|
Sylwia - może przez szynę Bartuś taki marudek, jak sie orzyzwyczai tk pewenie wróci do normy i będzie wesoły
![]() Beatka - ![]() Za pół godzinki karmionko i wybywamy na wędrówke, bo dziś ładnie i ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Beatko u mnie nie było dzisiaj kukurydzianego. :/ kupie w pon albo wt bo ma być już. A ja już jestem pewna ze to po kleiku, bole brzuszka. Nie wiem jak z jabłkiem, bo zieloe kupki to po jabłku, ale ból brzuszka to chyba po kleiku, bo dałam o 10 a o 11 już sie prężył, wyginał .. i po godzinie sie uspokoił..
![]() ale dzień. nic mi sie nie chce. Kacper marudny, dopiero zasnął, nawet na spcerze nie spał. oPrócz tego musze posprzatać chate a mi sie nie chce, Jutro goście znów. Jeszcze Kacper poszedł spać na 15 minut i własnie wstaje..... a myślałam ze chociaż teraz pospi jak tak długo płakał...
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Majka miała jeść godzine temu a padła i śpi dalej
![]() ![]() Ostatnio o tej porze to ciężko było ją położyć a teraz na chwilę ją odłożyłam do łóżeczka i już było marudzenie, ale dostała smoka + pieluchę i bach zasnęła w 2 minuty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() moje dziecię od 9 nie spi, nawet na spacerze tylko na 20 min usnela (ze smoczkiem ![]() ![]() teraz wzial ją M. a ja siedze z kawką i żelkami ![]() tak mysle,ze plakala,bo było jej za cieplo ![]() miała bodziaka na dlugi rękaw, rajstopy,bluzę, spodnie, kombinezon, na to śpiworek ten z owczą welna co jej w wózku, kocyk i pokrycie wozka ![]() kurde...przesadziłam! teraz już ubrałam ją tylko w tej miskowy kombinezon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
lusesita, no tak lekko ją przegrzałaś :P
Sylwia, jejku biedny Bartuś ![]()
#401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale już nie wchodzę i nie pisze,bo potem zasnąć nie mogę ![]() Cytat:
![]() ale to dla jego dobra... Rybka współczuję nocy ![]() i w ogole jak Cię czytam to aż się boję rozszerzania diety ![]() pisałam, że w mieszkaniu na przeciwko trwa remont...okazuje się,ze nowymi wlascicielami jest rodzinka z 3 dzieci małych ![]() odebrałam dziś paczuszke z 5-10-15: szalik ![]() ![]() no i wlasnie wywiesiłam Marysiowe pranie...sporo tego, bo już wyjelam ubranka na 68.jeszcze nie wszystkie...ufff...będzie prasowanko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dalej czekam na moją śpiącą królewnę ![]() U nas dziś małżobiad serwuje - wymyślił tortille z łososiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci śpi córa ![]() ![]() no, przesadziłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj już nie miałam za bardzo czasu wejść na forum, bo musiałam się nacieszyć mężem (wrócił po 36godz z pracy, a dzisiaj znowu poszedł na 24godz). Nadrabiałam z przerwami na karmienie, spacer, gotowanie obiadu itd, ale w końcu dobrnęłam do końca. ![]() Taszanta - doczekałaś się w końcu kuriera wczoraj z telefonem? Czy czekałaś na marne? Doczytałam. To co to za skarb jest skoro tak na niego wyczekiwałaś? Kyte - ale jesteś zakręcona, jak słoik na zimę. ![]() ![]() Basiaaaa - Twój mąż też praktycznie cały czas jest w pracy, a Ty bidulko sama z dwójką maluchów. Ktoś Ci pomaga z nimi na codzień? Skończyliście się już boczyć z mężem czy nadal ciche dni? ![]() W nadprodukcji pokarmu stosuje się korzeń imbiru, liście barwinka, pałąki lub liście olchy, liście szałwii lekarskiej, liście orzecha włoskiego, liście mięty pieprzowej. Przygotować napar i pić 3-4 razy dziennie po 150-200ml. Nie sprawdzone, podaję Ci tylko wiedzę ze szkoły rodzenia. Ryba - ten awans męża to jakieś nieporozumienie, albo tylko na papierze figuruje jako awans. Nie dość, że więcej pracuje to mniej zarabia, a to powinno być odwrotnie. Mam nadzieję, że da się to odkręcić albo przynajmniej podniosą mu zarobki tak żeby były adekwatne do wykonywanej pracy. Strasznie współczuję płaczu Kacperka w nocy. Na pewno serce Cię bolało jak on tak płakał a Ty nie wiedziałaś co mu jest. Dobrze, że już wszystko minęło. Fajną paczkę z ciuszkami dostaliście. ![]() Niunia_20 - główka do góry i bądź dobrej myśli, chociaż wiem, że to musi być bardzo trudne w takiej chwili. Wierze, że wszystko będzie u Was dobrze, trzymam mocno kciuki za Was! ![]() Nemosek - cieszę się, że u Was był w końcu kupsztal. U nas też był wczoraj, ale jakiś taki malutki i całkowicie wchłonął w pampka. Oczekiwałam, że będzie drugi większy, ale nic już nie było. No kurde po tygodniu tylko taki kleksik. To już chyba nie jest normalne. ![]() Wrzuć zdjęcie tych bodziaków i bucików na chrzest Tymcia, o i jeszcze spodenek. Proszę. No to ładną będziesz miała siostrzenicę, z fifrakiem. ![]() ![]() Maomami - mam nadzieję, że jednak sobie nie strzeliłaś w łeb. ![]() Niezłe masz postanowienia nie jeść słodyczy i ćwiczyć, mam nadzieję, że wytrwasz w tym postanowieniu. Mi byłoby ciężko całkowicie odstawić słodycze. ![]() ![]() Mężul to niech chociaż jeden dzień w pełni zajmie się Zuzanką to zobaczysz jak mu wzrosną obroty i przyśpieszy ze wszystkim. ![]() 89Beatka - super, że Liwcia już zdrowa! Brawo też za smakowitą marcheweczkę. Świetnie, że Twoja kuzynka spodziewa się dzidziusia, będzie między Waszymi dziećmi rok różnicy to będą się fajnie bawić razem. ![]() Jaka Ty już jesteś obeznana z tymi kleikami i kaszkami! Wszystko przede mną i dobrze, że w razie jakichkolwiek pytań będę mogła liczyć na Twoją pomoc. Paulinaizabela - ![]() Domi - przykro mi, że Jasia dopadły kolki, jego płacz musi być straszny dla Ciebie. Myślałam, że kolki to tylko do 3miesiąca mogą się pojawić. Co Ci pediatra kazała wtedy robić? Masować czy jakieś kropelki podawać? Lusesita - to ładnie się wczoraj nachodziłyście z Marysią. Dobrze, że wszystkie sprawy idą po Waszej myśli. Agnieszka255 - nie martw się, że Malutka jest opóźniona o jeden miesiąc. To przecież tak niedużo, a Mała codziennie będzie uczyła się czegoś nowego i szybko nadrobi ten miesiąc z nawiązką. ![]() ![]() Piękne, przepełnione miłością zdjęcie! Cała córunia tatunia! ![]() Kociak85 - herbatkę Bocianka powinnaś dostać w aptece albo w sklepie z dzieciowymi rzeczami. Możesz także kupić herbatkę na laktację z Hipp dosładzaną glukozą i widziałam także Babydream herbatkę w Rossmanie. Ola_k11 - ale miałaś świetną nockę! Zazdraszczam! Sylwia88 - wiesz, że ta szyna to jest tylko dla jego dobra i niestety musicie się przemęczyć te kilka miesięcy, aby potem Bartuś był zdrowy. Zobaczysz, z dnia na dzień będzie coraz lepiej. A teraz idę pobawić się z Zosią. ![]()
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Miss niesamowita jesteś z tym nadrabianiem
![]() póki mam chwilę to pochwalę się jakie ciasta zamówiliśmy na chrzciny: pani mnie przekonala,ze na 19 osób 1,5 blachy starczy ![]() pół sernika pół biszkoptu z truskawkami i galaretką pół rafaello a tort śmietankowy z czarną porzeczką ![]() razem wyjdzie 150 zł... nie wiem czy to dużo czy mało - sam tort 77 zł. aha, i zamówiłam tez szatkę <bo chciałam z imieniem Mani> i w szoku bylam,ze się wybiera kształt, kolor nitki, aniołka i tekst.masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miss Triss- ogolnie na codzień jestem sama, czasami teściowa wpadnie i teściu wyprowadzić psa. Teściowa kilka razy wzięła malucha jednego do siebie, mieszkamy 50 metrów od siebie, bierze na zmiane, raz małego raz małą. Ale ona tez pracuje w systemie -06-18, 18-06, nie mogę "wymagać", żeby po pracy przychodziła i mi pomagała. Już sie przyzwyczaiłam, ze jestem sama i dzien mamy zaplanowany, w sumie mamy rytm tzn praktycznie codziennie taki sam schemat. Niestety dalej cisza i aż mi sie płakać chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu dziecku coś się przestawilo, dzisiaj i wczoraj popołudniowa drzemka to 2,5 godziny. Ciekawe ile jej tak zostanie
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne te szatki, ja też takie zamówiłam, super się w kościele prezentowały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() no,zobaczymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Półtorej blachy to według mnie troszkę za mało, ale blacha blasze (tak to się odmienia ![]() ![]() Szatkę zamawiałaś przez internet czy gdzieś u siebie w sklepie? Jeśli mogę zapytać jak wielki to jest koszt? Cytat:
Nie płacz! Żaden facet nie jest wart kobiecych łez. Wiem, że czasem jest ciężko, ale popatrz na swoje dwa skarby i pomyśl, że to dla nich żyjesz i dla nich musisz być silna. A mąż z czasem zajarzy o co biega i przyjdzie z podwiniętym ogonem. ![]() Cytat:
![]() Moja Zośka ma 3drzemki na cały dzień każda po 20-30 minut + spacer 1-1.5godz a chciałabym kiedyś bez pośpiechu ugotować obiad czy choćby posprzątać, a się nie da.
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() I od razu biorę się za nadrabianie ![]() Beatka na dziąsełka polecam bobodent - my go mamy i jestem zadowolona :P Nanusia mocne ![]() ![]() Niunia trzymam mocne ![]() ![]() Idę w ślady Beatki i daję "kciuka" w podpisie za Twojego maluszka ![]() Maomami też wcale okresu nie wyczekiwałam a tu niestety, już 2 mam za sobą ![]() Ryba ale Kacperek słodziak w tej spacerówce ![]() ![]() Basiaa bidulka mała ta Twoja Aurelka ![]() ![]() Pytałaś czy nasze maluchy dostrzegły telewizor. Mój Jaś od początku jak tylko telewizor włączony to się wpatruję, usilnie mu go zasłaniam a on tak kombinuje żeby choć troszeczkę popatrzeć ![]() Co do ćwiczeń brzucha - słyszałam że można zacząć dopiero po 6 miesiącach ![]() Olenka_24 mi też włosy okropnie wypadają, jeszcze trochę i będę łysa ![]() Taszanta dobrze że podczas upadku nic złego się nie stało ![]() Komorowska ja podaję Jasiowi herbatkę rumiankową do picia ![]() Paulinaizabela ![]() ![]() ![]() Lineczka też słyszałam o tym że spanie z maluchem jest korzystne, pamiętam że mówili o tym w DDTVN i mój tatuśko chodził przez jakiś czas i mi powtarzał że dziecko najlepiej czuje się śpiąc z rodzicami itd ![]() Narobiłaś mi chęci na zakup gazet "dzieciowych" a w najbliższym sklepie w ogóle gazet nie mają ![]() Ryba padłam z "pierdzioszka" słodziak ![]() Beatka a to Ci mąż komplement powiedział ![]() Kociak ![]() ![]() Ryba to co to za awans że mąż mniej zarabia ? Do ![]() Lecę dalej... ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Kyte Natalka strasznie do Twojego TŻta podobna ![]() Słodzinka mała ![]() Nemosek ![]() ![]() Lilith też śpię z małym w nocy, ale w dzień za każdym razem kiedy idzie spać trafia do łóżeczka ![]() Mao mam nadzieję że wczorajszy humorek Zuzince przeszedł ![]() Beatka gratulacje dla kuzynki ![]() ![]() Paulinaizabela ![]() ![]() Mao skąd ja znam takie coś że ja jem w biegu, zimne albo nie jem wcale a mąż ma zawsze na wszystko czas ![]() Agnieszka Anulka szybko nadrobi, a jaka mała słodka kruszynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Nemosek ale siostra musiała być zdziwiona jak okazało się że ona to on
![]() Ryba ![]() ![]() ![]() Mao wczoraj jak poszłam z Jasiem do lekarza to na korytarzu przeglądałam książeczkę Jasia i też się zastanawiałam czego lekarz mi tego nie wypełnia - ale oczywiście zapomniałam się o to zapytać ![]() Sylwia mocno Cię przytulam ![]() Miss Triss pediatra kazała od południa podawać espumisan - tyle. Zakupiliśmy wczoraj bobotic i mu go podaję od wczorajszego wieczora, mam nadzieję że pani doktor się myliła i że to wcale kolki nie są Basiaaa nie płacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
rybaz tego co czytam to mi sie tez wydaje ze to po kleiku!
mao w takim razie trzymam kciuki zeby takie drzemki juz zostaly. my dzis caly czas poza domem wiec pisze z.doskoku Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze zostało mi kilka stron starego wątku do nadrobienia ale to innym razem
![]() Czuję się dzisiaj fatalnie, mam jakieś dziwne "skurcze" w brzuchu, aż chwilami zwijam się z bólu... Uczucie jak na biegunkę ale do wc nie latam. Tak sobie myślę że może to jakiś wirus i może to tak Jasia męczyło ![]() Dziś Jaś standardowo spędza nockę u dziadków - pierwszy raz w życiu po całym tygodniu jestem tak padnięta że cieszę się z tego że jedną nockę prześpię bez przerwy. Nabiorę sił, naładuję akumulatory i jutro Jaśko wróci do domu. Oczywiście dzwonię co chwilę czy wszystko w porządku i póki co nie płacze (tfu tfu). Mam nadzieję że pani doktor się pomyliła i to wcale kolki nie są. Też byłam w szoku że to kolki ale powiedziała że tak się czasem zdarza ![]() Tak okropnie się czuję że praktycznie cały dzień leżę w łóżku, na szczęście Jaś był dzisiaj tak grzeczny że leżał bez krzyku na macie przez dłuższy czas, później siedział w leżaczku i bawił się w łóżeczku ![]() Teraz leżę pod kołderką i zaraz zabieram się z czytanie zaległej książki Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-22 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w przypadku starszych dzieciakow to wiem ze same chca u dziadkow. zreszta widze po strszaku bo babcia mu dogadza ale to tez zdarzy sie raz na miesiac. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaką książkę czytasz?
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet dziewczyny (nie pamiętam które dokładnie) tutaj raz pisały że naprawdę powinnam być wdzięczna rodzicom i docenić to że zabierają Jasia na jedną noc A tam wyżej nie pisałam że ja póki co nie płaczę tylko że Jaś póki co nie płacze i żadna kolka go nie dopadła - w tym sensie ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz czytam książkę "Położna" pani w księgarni bardzo polecała, a czytając historię innych porodów aż mi się łezka w oku kręci bo przypominają mi się pierwsze chwile z Jasiem ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-22 o 17:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
Wiesz co Domii, ja Cie nie chce absolutnie straszyc ale slyszalam o dzieciach ktore mialy kolki do 6 miesiaca. Licze ze u Was to chwilowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.