![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
I prosba wrzucusz swoja liste do klubu? Cytat:
Laski czytacie nieuwaznie pisalam ze NESTELLE sie doba skrocila i dlatego nie ma czasu na w. Sprac zady?
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Lukrecjas z tym użądleniem to nie zafanie biedny T.
![]() A wy z jakiego miasta jesteście jeśli to nie tajemnica ? ![]() moje dziecię poszła na kolejną drzemkę ale tak szła długo spać że mama usnęła tata usnął dziecko rządziło, przyjechała Pani z truskawkami mama się obudziła dziecko zesżło z łóżka zjadło pół gigantycznej truskwki mama włączyła w jej pokoiku kołysanki i w minutę odleciała ![]() Kwiatuszku jak tam u was? ![]() Klementynka też gdzieś znikła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to się stało, że nasze okruszki są takie wielkie?! Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/co-slychac-u-wiejskich-zwierzat http://www.wydawnictwoolesiejuk. pl/katalog/339752/?tx_mzksiegarniaklient_pi 1%5Bwiek%5D=2&tx_mzksiega rniaklient_pi1%5Btemat%5D =0 ma tu też angielskie touch and feel - Bob the Builder i jest szał na traktor ![]() wrzesień? Cytat:
![]() ![]() wow. chylę czoła przed pamięcią. ale fakt ![]() ![]() Cytat:
który zestaw nabyłaś? wiesz - ja wszystkie zabawki pooddawałam. nawet te które wciąż - potencjalnie nawet - mogą go interesować (np. taką wieżę z FP grającą, bo zakładać umie. wolę, żeby na zwykłej plastikowej uczył się rozróżniania wielkości a nie tylko zakładał i granie.... trochę jak pies Pawłowa). niby pooddawałam, a teraz dużo znów dostałam. trochę neverending story ![]() a pracowo - bez sens. chyba z premedytacją zostawiłabym trochę urlopu - niech bulą. ależ emocje ![]() ![]() ![]() ![]() Pourywało mi cytaty... Miałam Trolli napisać coś o chlebie i głodzie (siano ![]() ![]() Mam zły dzień. Torreso-rzep jednak ma niespożyte pokłady energii. w przeciwieństwie do mnie... Byłam rano z ojcem (moim) i synem w miasteczku i pierwszy raz dostałam publiczny pedagiko-psychiko-wykład. Jednak w sytuacji, gdy z Torresa wyłazi Histeriusz, żadna lektura, ba! stado lektur mi nic nie daje. (np. takiego Juula to SE mogę dla przyjemności do poduszki czytać, jak bajeczkę; dziś w Rossie nie miałam głowy do psychoanalizy mojej skromnej osoby w opozycji do ego mojego kompetentnego dziecka). nie daje mi nic żem z natury empatyczna, że mam o pewnych rzeczach pojęcie itp. po prostu jak nastaje Mr Hyde to ja nie jestem nawet Paniką. ja chcę zniknąć.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-06-06 o 15:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jadę. Te co zostawiłam byłyby dopuszczone od roku. Porównałam wielkości z innymi klockami, które mam i są od 12 mcy i zostawiłam tylko te większe.
#427 |
Zakorzenienie
|
no to Ty mnie wtedy nie zrozumiałaś, a ja Ciebie teraz.
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja na przerwie nie bede pisala o oracy bo se cisnienie podniose - po co sie denerwowac ( jeszcze bym bardziej zbrzydla ) ![]() Byou - masazem tego bym nie nazwala tak delikatnie "mizialam" po brzuszku - w ciagu tych 3h 4razy zwymiotowal - za1 razem sie ulalo poszlam z nim do laziemki "zwis" nad zlewem i poszZZZZLO duzo potem ost 2raY takie ulannia - widac ze cos bylo niebtak z tym brzuszkiem - na szczescie z rana juz nie pamietal nocy bo watal usmiehniety. Spal 2h popolusniu i 45min jak juz wyszlam do pracy. Dzis Miedzynarodowy dzien Pocalunki ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
U nas zabawki jeszcze wszystkie. Schowalam tyko mate i karuzele. J. niedawno bardzo fajnie bawil sie grzechotkami gryzakami, wszystko od nowa, juz tak swiadomie wiec mu nie zabieram. Ostatnio oddalismy siostrze grajaca gwiazdke ktora nieustannie wywoluje u J. histerie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Z grupy RB:
"(1) Podoba mi się sposób, w jaki to i to zrobiłeś. Zdanie to może w uszach dziecka brzmieć jak: (2) Lubię cię, ponieważ zrobiłeś to i to. A to z kolei może nasuwać przypuszczenie: (3) Nie lubię cię, kiedy nie robisz tego i tego. Ostatni krok to odczucia dziecka: (4) Nie jestem lubiane, kiedy nie robię tego i tego. " Alfie Kohn Co o tym myslicie? Zastanawiacie sie (przeczytalyscie juz stos ksiazek) przed uzyciem kazdego slowa, czy jest to poprawne, co sobie pomysli dziecko? Gdzie spontanicznosc, intuicja? Juz nie wypada powiedziec: slicznie rysujesz, ale podoba mi sie, jak uzywasz koloru zoltego, zamiast cudownie podczas gry w pilke - masz swietny styl rzutu ![]()
#431 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz będę patrzeć i wybierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ![]() Nie pocieszę Cię, ale z ciekawostek - dzisiaj L. urządziła histerię w Klubie dla Mam - bo chciała zabawkę (w skrócie - nie mogła się nią bawić), a ja ją jej zabrałam. I lkrzyk, rzucanie na ziemie, kopanie. Wzięłam ją na bok spokojnie, bo same mamy (a przed chwilą rozmawiałyśmy o buncie) i kurcze - uspokoiła się w minutę. Wróciłam z nią do dzieci i zapomniała o zabawce. Byłam mega spokojna, bo same mamy dookoła, nie czułam spojrzeń, mamy olały histerie dziecka, więc ja bez presji. Jestem bardzo ciekawa czy to, że ja byłam bez stresu podziałało, czy tak po prostu się uspokoiła ![]() Co do kuriera - u mnie zawsze dzwonią, nieważne jaka firma. Czasami dzwonią doipiero gdy nikt nie otwiera, fakt, ale wtedy mówię o której będę i wtedy na ogół kurier proponuje zostawienie paczki u sąsiada, więc się zgadzam - a jak tam też nikogo nie ma, to przyjeżdża jeszcze raz. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Ale staram się zauważać słowa/zdania, które mogą hmm... źle wpływać, być źle zrozumiane, być bez sensu itp. Przykład: - Zjedz jeszcze łyżeczkę, bo babcia/mama/tata będzie smutna. (jestem dzieckiem i nie chcę już jeść, nie jestem głodna, ale jak nie zjem, to mama będzie smutna, a nie chcę żeby była, więc wmuszę w siebie) - zjedz do końca, jak grzeczna dziewczynka (jak wyżej - albo wmuszam w siebie jedzenie, albo jestem niegrzeczna) - skaleczyłaś się/upadłaś...Nie płacz, NIC SIĘ NIE STAŁO (boli, więc płaczę, przestraszyłam się, więc placzę, daję upust emocjom. Jak to nic się nie stało, przecież boli/przestraszyłam się. Skoro mnie boli, a mama mówi, że nic się nie stało, to nie wierzę swoim własnym odczuciom) może skrajne przykłady, ale dużo jest takich słów/zdań, które człowiek nieświadomie wypowiada, a tak naprawdę nie powinien. Przekładam sobie to na siebie, tzn. jak ja bym się czuła, gdyby ktoś mi coś powiedział. I nie myślę nad każdym zdaniem, które mówię do Lilki, żeby nie było ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#432 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (a u Juula jest przykład zjazdu na zjeżdżalni ![]() ![]() Cytat:
![]() dziś też byłam mega spokojna. byłam wręcz oceanem spokoju. babeczka pouczająca mnie wyrosła jak spod ziemi w tym Rossie (w skrócie: T. chciał zdejmować/zrzucać słoiczki z półki; jak nie słoiczki, to chociaż wody toaletowe). trzymałam go na rękach, on się wił i darł, a ja - po prostu - wybierałam żarcie. to jest pat. nie mogę jechać sama do miasta, nie może dziadek z nim pobyć w aucie, nikt nie może się nim zająć a ja muszę mieć dla niego jakieś żarło, bo qchnię babci kocha, ale słoików się domaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno trzeba chwalic prace, nie wykonawce ![]() ![]() ![]() wiecie co, bycie matka w XXI wieku nie jest latwe ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() skad ona tyle argumentow wytrzasnela? OMG ![]() co odpowiedzialas oazo spokoju? ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() a do Twoich przykladow sie bardzo zgodze ![]() ![]() ![]() Tak samo jak sie skaleczy, uderzy - zawsze przytulam ![]()
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
true story.
a z tą zjeżdżalnią nie pamiętam ![]() ![]() bo ani chwalić, ani wyrażać swój niepokój ("uważaj, nie spadnij") Cytat:
ona tylko powiedziała, że dziecko ma prawo do swoich emocji i ma prawo poznawać świat. Nic nie powiedziałam. Nie zwracałam uwagi na jego emocje, ale też nie chciałam by poznawał świat sklepowych, szklanych półek. Pani go wzięła na "spacer", ale przeszedł tylko z 5 kroków (a ja pakowałam do koszyka aż się kurzyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Bardzo bym chciała umieć powiedzieć takiej babeczce żeby sobie pouczała kogo innego. Nie potrafię, a takie coś potrafi humor zepsuć.
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrze, ze piszesz o tym uwazaj - ja naduzywam obecnie slowa uwazaj ![]() ![]() ![]() hahahhaa... a ja myslalam, ze to Ciebie babka tak rozniosla ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() liste skopiowalam do klubu ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-06 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A moje przykłady bardziej lajtowe, ale ... sama się złapałam nad tym jak się L. uderzyła, że ją tuliłam i mówiłam, nic się nie stało. ![]() Co do chwalenia - nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Poprosze jaśniej ![]() Aż jutro się przysłucham sama sobie i zobaczę jak chwalę L.
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już sam fakt, że ktoś to artykułuje... no mam zły dzień. często myślę, że nigdy nie osiągnę prawa jazdy na rodzicielstwo (tak wracając do jazdy na czerwonym świetle ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Co do ksiazeczek to jest jeszcze seria o misu Bodo - i sa tez pelnokartonowe (trzeba czytac opis ksiazki, bo niektore sa miekkie)
![]() (nie wiedzialam, ze sa w jezyku polskim, przypadkowo odkrylam - M. lubi przegladac , mamy w jezyku niemeickim ![]() np. Miś Bodo w przedszkolu http://www.inna-bajka.kobietnik.pl/2...zedszkolu.html ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() idealnie to ujęłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Uff mogę na chwilkę usiąść a muszę iść się wykąpać bo śmierdzę
![]() ![]() ![]() Tak więc moje dziecko poszło dopiero spać z conajmnie 1,5 godzinnym opóźnieniem. Więc uważajcie kobietki i oglądajcie dzieciaczki bo u nas mała załapała w ogrodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do pogrubionego eech..... i co tu napisać?
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co wy z tą pościelą ![]() Cytat:
![]() 2. pędzi niestety. Jesteś jednak o jedno dziecko do przodu ![]() 3. ojej, biedny ![]() 4. ![]() 5. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. si (5.09) ![]() ![]() ![]() 3. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale akurat fajne ![]() i jeszcze bycie matką-forumowiczką ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-06-06 o 21:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Haha to juz kaplica
![]() Masz jakis namiar w necie na ten hotel ?
#444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Revi...n_Islands.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Oliwka ojjjj dobrze ze odpadl .. Ja tez bym jechala do lekarza z kleszczem , sobie nie ufam.
Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
#446 |
Wtajemniczenie
|
Oliwko, nie dziwie się żeś spanikowała - lepiej samemu tego nie ruszać u ludzi.
U nas teraz kot u nas łapie kleszcze jak wyłazi i TŻ się podejmuje wyciągięcia, ja bym nie mogła. Podobno jest wysyp tego dziadostwa, roznoszą takie choroby że głowa boli ![]() Alliw, zazdraszczam tego wyjazdu, aquapark, jedzonko gotowe, laba na całego ![]() ------------------ Ja dziś trochę poprasowałam ciuszków na upał, jutro grillujemy z rodzinką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
no i poszłam się wykąpać jak nic ehhh dzisiejsza nocka także z głowy i już mi dziecię na brzuch śpi nos cały zawalony leje się jak z kranu nie mam pojęcia co zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Czytam, że jednak grillowane miesko moze być ciezkie dla dziecka...podawałyscie juz coś z grilla ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() jeżu. panicznie boję się kleszczy. też bym pojechała ![]() (na swoim pierwszym spływie kajakowym praktycznie cały czas byłam w butach... górskich ![]() ![]() Cytat:
![]() Lukrecja, ucieło mi wcześniej, ale współczuję "przygody" z pszczołą ![]() ![]() Torres zafascynowany wiejskim życiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak zapamiętał ![]() Cytat:
![]() nadrobiłam. mama moja przyjechała bo tż zaraz jedzie do holandii buu co do kuriera to miał obowiązek zostawić awizo i zadzwonić że jest a mnie nie ma. przyjechał idiota ten sam dzisiaj i cham bezczelny mi wmawiał że ja kłamie że on mi awizo do skrzynki wrzucił. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.