|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Ale cudne zjadłabym
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() gosiakk, jak to robisz, ze jesz tyle tych pysznych tortow a taka szczuplutka jesteś? i dla przyjaciolki, to musi być ciężkie dla niej, sama wiem, jak ja reagowałam na kobietki w ciąży podczas staran (i tak stosunkowo krótkich!), nie z każdym w takiej sytuacji bylabym w stanie się cieszyc.agatkia, mnie ostatnio tez ochota wielka na smalec naszla. tylko ze robic nie umiem dobrego, a kupny to nie to samo... laila, zgadzam się z dziewczynami - zachowanie laski niefajne i to nie przyjazn... tez mam przyjaciolke, która nie przepada za dziecmi, a kontaktujemy się mimo wszystko, nie olala mnie, pyta jak się czuje itd. nie wykazuje jakiegoś mega zaangażowania w moje przygotowania ale to tylko dlatego, ze nigdy nie interesowala się tematem, poza tym mieszkamy w dwóch roznych miastach - nie winie jej za to. pochwale się, ze wczoraj zaczelismy 30tydzien, byliśmy tez na usg i wszystko w porządku Gabrys pozostal Gabrysiem, nic mu nie odpadlo. wazy 1500g
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Twoje torty wyglądają przepysznie
szkoda, że nie mam takiej sąsiadki jak Ty a brzuszek jest bardzo zgrabny ![]() Laila, nie próbowałaś porozmawiać z przyjaciółką? Może ma nie najlepszą sytuację, dużo problemów ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-08-23 o 17:32 |
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Jupi super!!!
My dziś u sis z sebą. Dziewczyny a ja z takim głupim pytaniem interesuję się któraś ezoteryką może?
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Gosia nie wiem jak to sie stało ale zobaczyłam skulonego Juliuszka jak mi sie powiekszyło twoje zdjecie brzuszka
aż z wrażenia zerknełam jeszcze raz ![]() Tort wyglada obłednie dzis tu spokojnie, laseczki sie relaksuja w weekend!Ja też mam zamiar zaraz z mężusiem sie potulić na filmiku BUZIAKI
|
|
#426 | |
|
in the dark of night
|
Gosia przepiękne ciacho, brzuszek ślicznie zaokrąglony
Cytat:
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Slomka w sensie że tak? Konkretnie chodzi mi o czakre splotu słonecznego
|
#428 |
|
in the dark of night
|
aaaa to można powiedzieć Reiki, moja przyjaciółka i jej mama maja stopień mistrzowski, ja niestety zielona jestem w tej kwestii i jesli chodzi o odblokowanie i pomoc to niestety ja jestem zielona jak liść wiosenny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi dzisiaj twardnieje brzuch
już kilkanaście razy odkąd zaczął się wieczór... 29-tego mam wizytę, jestem ciekawa, co powie doktor, ale jestem pewna, ze mały jest już bardzo nisko.
|
#430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu ryczę. Cały dzień spędziłam poza domem, kontakt z nim miałam mały bo jak pomyślę, że znowu rachunek będzie miał 500 zł ![]() A powiem Ci psiapsiółka do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
To jesteś hardkorem Ja się boję, że właśnie jak się zacznie będę sama. Ale co, wsiądę w furę i pojadę, lepsze to niż siedzenie w domu i czekanie na cudGosiak masz baty za te torty Uwielbiam piec, ale głównie dla Tżta, więc nie bardzo mam dla kogo...Ale ten wygląda WYŚMIENICIE, maliny i borówki ? Moje letnie miłości ! Jestem ciekawa środka A co do brzuszka, to matulu, jaki Malusi ! Mnie wypchało jak banie Ja dopiero niedawno wróciłam. Pół dnia spędziłam z jedną kumpelą, drugie pół z drugą. Tata skręcił szafę, ale jestem z niego dumna, jutro rodziców zabieram na rybkę do Ustki, chcę mu jakoś podziękować, bo dziś się męczył 5 h ![]() Dobranoc Brzuszki
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po dluzszej przerwie i oj! znow jestem zaginiona. wybaczcie, ze tak rzadko tu zaglądam, ale ogarniecie 15miesiecznej panny, domu, zakupow, obiadow i ciąży to dla mnie za wiele
a jak już usiade do kompa...to mam tyyyyle miejsc do odwiedzenia. postaram się nadrobić obecny watek, zalegly pewnie pobieznie przejrze...co u nas? Zojeczka wazy już 1500 gramow, rosnie, kopie standard hehe. Nela zaczela w końcu dreptać za raczke - czekamy na te pierwsze kroki (chyba najbardziej mój kregoslup :P) tak jak i w poprzedniej ciąży zaczely się pytania, czy już rodze, bo brzuch już ogromny...no i oczywiście "czy aby na pewno jedno, a nie dwa" poza tym przed nami remont- chcemy nadrobić zaleglosci, których nie udało się przed narodzinami Nelki. m. in. planujemy urzadzic jej pokoj, tak by podzielila się z siostra sypialnia rodzicow hehe.o bylabym zapomniala! wczoraj zalatwilismy w usc uznanie ojcostwa dziecka poczętego, także sprawę nazwiska mamy z glowy - mloda od początku będzie miała w papierach jak należy :P to tyle wieści od nas...mam nadzieje, ze przywrocicie nasza babska trojce d0 swiata aktywnych wizazanek :P |
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() diabli, jak wygląda takie załatwianie ojcowstwa? nie miałam pojęcia w ogole, ze cos takiego istnieje, sierota ze mnie
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() Cytat:
Poniżej kopia info z USC w moim mieście. Wymagane dokumenty
|
|
|
|
|
#434 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Laleczki
Wczoraj mile spędzone popołudnie u moich rodziców A dziś dzień lenia tż do pracy więc ja pewnie bedę oglądać jakieś filmy i drzemac może, choć drezmki kiepsko w dzień mi wychodzą- najdłuższa trwała 20 min ![]() Dziękuje za komplemenciki odnośnie brzuszka i ciasta ![]() Cytat:
To prawda dzielną mam przyjaciólke, i w dodatku wcale nie unika tematu ciąży i dzieci I brawo dla Gabrysia, że zdrowo rośnie Cytat:
Na niedzielna kawkę i ciacho na pewno bym zaprosiła Tym bardziej, że nie mam tu blisko sąsiadki jakiejś z która byśmy sie odwiedzały.Cytat:
Jak to skulonego Juliuszka ?? patrzyłam jeszcze parę razy i nie doszukałam się niczego na zdjęciu- chyba że Ty masz rententgen w oczach ![]() Cytat:
A ciacho w środku przełozone dżemem jagodowym mojej robótki, bita smietaną, bananami, znów biszkopt, bita śmietana maliny, i na wierzch borówki i malinki
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojejku [B]gosia[B] wpadnij do mnie do szpitala z tym ciachem, bo się tu uslinie
![]() A tak w ogóle to proszę o mocne kciuki przy niedzieli, bo próbujemy odstawić kroplowki i przejść na tabletki,bo juz okrutnie dużo ich wybralam. Położna stwierdziła, że mój brzuch nie chce z nimi współpracować, bo po tylu nadal robi się twardy ![]() A u mnie na sali kolejna poszła rodzic. Muszę Wam powiedzieć, że mam juz przesyt tematyki porodowej przez ten pobyt w szpitalu. Jak przyjdzie na mnie kolej to będę chciała żeby jak najszybciej było po wszystkim i najlepiej niech mi dadzą wszystkie możliwe znieczulenia na raz bo jak sluchalam w nocy tego sapania przy skurczach to mi się momentalnie przypominało jaki to ból...
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-08-24 o 12:38 |
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
farminka mocno kciuki zaciskam
![]() PurBlanka myśle że jeśli musiałabyś poradzić sobie sama to wiedziałabyś co robić, no i rozumiem twój ból i tęsknotę, masz rację dużo go omija i to nieodwracalnie, ale on ma pewnie pierwsze co na względzie zapewnienie wam warunków
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiakk, oj nie widać tych boczków Ciebie
kciuki za przyjaciolke, oby i jej się udało jak najszybciej farminka, za Was trzymamy kciuki caly czas, co chwile tylko się zastanawiam czy wszystko ok nie zazdroszczę tego oczekiwania, ja się denerwuje bez lezenia w szpitalu a Ty się nasłuchasz tych jekow, to musi być strasznie stresujące. oby brzuszek zaczal wspolpracowac ![]() Isgaard, dzięki za odpowiedz dowiem się jeszcze jutro pewnie czy w Krk wymagają czegos jeszcze
|
#438 | ||
|
Rozeznanie
|
Oj, czas na moje narzekania chyba
Chodzę już jak kaczka. byle przejdę 200 metrów, zaraz mnie boli. Spojenie łonowe kłuje jak nie wiem co czasem... Ta cała luteina mało co pomaga. Serio już świruję, że jeszcze trochę i mi się poród rozkręci. Z tego wszystkiego postanowiłam już że spakuję dzisiaj torbę do szpitala... Ale mimo wszystko mam dziś niezły humorek, bo mamy pierwszą rocznicę ślubu! ![]() Cytat:
Szkoda że to wszystko Ci się tak skumulowało akurat na koniec ciąży... Wcześniej tż nie próbował jakoś poprawić Waszej sytuacji? Czy nagle stracił pracę jak zaszłaś w ciążę? Cytat:
|
||
|
|
|
#439 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
Weekend udany Wypoczełam trochę, choć pogoda już jesienna. Od jutra Tż na urlopie Cytat:
![]() Ciasto i brzuszek wyglądają pięknie Cytat:
za usg i za kolejny tydzień.Cytat:
![]() poczwarkah gratulacje rocznicy! |
|||
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
poczwarkah Szczęścia i mnóstwa kolejnych rocznic
Miłej kolacjimortisha84 to nie odwaga raczej ciężko to nazwać czymś mądrym hihi I fajnie że weekend udany ![]() Znalazłam dziś bajki o byciu starszym rodzeństwem i zaczniemy chyba już powoli oglądać z Sebusiem
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Poczwarka - wszystkiego naj dla Was
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Brzucholki
Ale nas wywiało w niedzielę, cisza jak makiem zasiał U mnie w miarę zleciało, byłam z rodzicami w Ustce na rybce i lodach ale pół dnia słodkiego lenistwa Gosia, uwielbiam Twoje ciasta Farminka, twarda jesteś dziewczynka ! Wiem, że łatwo się mówi, ale nie poddawaj się i bądź silna, wytrzymaj jeszcze trochę. I mów sobie, że pójdzie Ci jak z płatka jak już przyjdzie co do czego ![]() Ciekawe co u Nowej...I Klio i małej Rity za Was dziewczyny ! Dariuska, dziękuje Co do bajek, ostatnio w Biedronce były właśnie fajne książeczki z opowiadaniami na różne tematy, min. "problemy rodzinne". Ciekawa jestem jak Twój Sebuś zareaguje na takie bajki. Mi w takiej sytuacji od razy przypomina się film "I kto to mówi", cz. 2 jak byli w ciąży mając już synka i on sobie wyobrażał, że bierze małą siostrę na spacer, daje jej precla a jakiś dzieciak w skórze podchodzi i jej go zabiera Poczwarkah, łączę się w bólu Po godzinie spacerowania po Ustce ledwo wsiadłam do samochodu. A wysiąść totalnie mi się nie chciało Kręgosłup mocno odczuwa dodatkowe kilogramy, nie wspomnę już o nogach ![]() Gratuluję rocznicy ![]() Przykro mi teraz cholernie. Tż też zapomniałz tego wszystkiego...Dziękuje, że pytasz o sytuacje. Tż w maju zrezygnował z pracy. Miały być 3 duże zwolnienia. Zaproponowali ludziom niemałe odprawy za samowolne odejście. Zdecydowaliśmy, że weźmie kasę i pójdzie. Część wydana:wczasy, życie. Ale część sobie leży na koncie i czeka na naszą wyprowadzkę. Nie chcemy tego ruszać. Później w sumie nie szukał pracy, bo miał wyjechać wcześniej za granicę. Pracował u mojego taty więc jakieś pieniążki były. Ale stało się tak, że wyjechał dopiero w połowie lipca. Zawiła sytuacja...Ale mam nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada ![]() No i się zdołowałam przy niedzieli. Jak można zapomnieć o rocznicy zaręczyn Niby nic, ale kurcze, ważna data. Tym bardziej jestem przekonana, że on musi wrócić. Jak najszybciej...![]() Olinek chyba chce spać bo się kokosi troszkę. Kręgosłup daje mi się we znaki, głowa boli. I bym mogła znowu za mocno tu smęcić, więc idę spać...Dobranoc wszystkim Brzuszkom
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za życzenia dziewczyny! Kolacja była pyyyyyyyszna! Najpierw smażone tofu i świńskie uszy, potem dla mnie polędwica w sosie ostrygowym a dla mężusia prawdziwa kaczka po pekińsku. A na koniec: lody o smaku zielonej herbaty
![]() Wydane oczywiście miliony monet, ale na szczęście maż z tych co na wózek może i poskąpią, ale na kolację z żonusią nie żałuje ![]() Cytat:
![]() A co do zapomnienia o rocznicy zaręczyn - nie przejmuj się, ja też o tym zapomniałam w zeszłym roku. Mąż przyszedł do domu z kwiatami, czekoladkami, winem... a ja w jakimś dresie siedzę i oczy jak 5 zł o co chodzi Ale on pamiętał tylko dzięki temu, że prowadzi bardzo szczegółowy kalendarz i po prostu ma takie rzeczy zapisane. Choć przykładowo "poodkurzanie mieszkania" też zapisuje, więc to nie jest do końca tak że się przejął specjalnie tą rocznicą
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
PurBlanka mam właśnie tą książeczkę z biedronki jak przychodzimy na świat
A o tym filmie zupełnie zapomniałam!!! Muszę go puścić jutro!poczwarkah Gratki udanej kolacji choć te uszy zabrzmiały strasznie hihi
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przychodzicie we dwoje, mówicie, ze chcecie uznac ojcstwo dziecka już poczętego i w sumie tyle. dowod osobisty i karta ciąży. kobitka wola kierownika, który recytuje regulke "zadam państwu niedyskretne pytanie :P czy pan potwierdza, ze jest ojcem dziecka poczętego, czy pani tez to potwierdza". informuje o roznicach miedzy przysposobieniem, adopcja, a uznaniem. składacie podpisy i już. aaa i wybieracie nazwisko - opcji jest kilka: nazwisko ojca/matki/ojca i matki/matki i ojca hehe. przy Neli papierek był bezpłatny. obecnie musieliśmy zaplacic 33zl.dostaliśmy odpis zupełny, daje go w szpitalu podczas pobytu i dziecko od początku w dokumentach jest zapisane w naszym przypadku z nazwiskiem taty, a nie moim następnie ojciec idąc rejestrować maluszka do usc bierze ten świstek ze sobą i rejestruje dziecko (i obecnosc mamy nie jest wtedy wymagana). i w sumie o to "udogodnienie" nam chodzilo, bo po cc wolalam nie biegac po urzędach, nie zostawiać malej ![]() znajoma nie zaltwila sobie tego wcześniej i w książeczce zdrowia syn miał jej nazwisko, później sobie przekreslila i wpisala inne :P do usc rejestrować musieli isc oboje. brzmi to skomplikowanie, ale nie jest zle usmialismy się, bo zabraliśmy Nelcię ze sobą i podczas, gdy urzędnik pytal czy potwierdzamy ona zaczela dość glosno domagać się hmm portfela albo piora na co nasz komentarz "Nela ciiii nie protestuj, będziesz miała siostrę i już" |
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
![]() diabli, dzięki za objaśnienie nie brzmi az tak skomplikowanie na sto procent trudniejsze będzie załatwienie meldunku G jak już się urodzi, bo jesteśmy zameldowani w innym miescie :/
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
jak wiecie z moją dzielną córką nadal przebywamy w szpitalu, i powiem Wam, że dość dużo jestem w stanie tu dostrzec.. Dwa dni wcześniej, pacjentki w pokoju obok dziecko dość dużo płakało, ona usilnie starała się je przykładać do piersi, pomimo nadmiaru pokarmu dziecko nie chciało ssać, i ubywało na wadze..co na to pielęgniarki? zaproponowały pokarm sztuczny. Wczoraj ta pacjentka przyszła z wątpliwościami dot. jej bolesnych piersi, inna pielęgniarka doszła do wniosku, że w piersi powstał zator..i pokarm powinna odciągać..i dawać maleństwu. I jak tu zrozumieć pielęgniarki i dylematy matki..w stosunku dokarmiania sztucznego, czy własnego. |
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to takiego ? Kochanego masz mężusia ![]() Mam nadzieję, że się wszystko jakoś poukłada...Emocje biorą górę a ja jestem miękka fajka w takich momentach. Widzę, że jemu też jest z tym źle, ale się nie przyzna, bo przecież nie podda się tak łatwo. Faceci ![]() Ja o każdej rocznicy staram się pamiętać, a tu taki zonk. Nie dość, że nie spędzamy jej razem to jeszcze żadne nie pamiętało. Może sobie odbijemy jak wróci. Tylko wtedy pewnie już Mały będzie na świecie... Klio, a jak sobie radzicie? Jak Malutka ? Przybiera na wadze ? Co do tej sytuacji, ja słyszałam, że pielęgniarki wręcz zmuszają i namawiają na karmienie piersią i pomagają w tym. A tam pokarm sztuczny Co szpital, co pielęgniarka to inne zasady ![]() Dzień dobry wszystkim a później sr. Miłego dnia wszystkim !
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, witam się w 34 tygodniu
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Noc przespana cała, także sukces Suszy mi się ostatnia partia ubranek i już prawie jestem spakowana do szpitala. Tylko rzeczy od malutkiej odłożę w szafce i potem szybko spakuję bo nie chcę, żeby się tak kisiły w torbie. Jutro mam wizytę, ciekawa jestem ile przybrała bo mam wrażenie że zajmuje już cały brzuch, czuję każdy jej ruch ![]() Klio, mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku? Ile Ritka już waży? Miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

dla przyjaciolki, to musi być ciężkie dla niej, sama wiem, jak ja reagowałam na kobietki w ciąży podczas staran (i tak stosunkowo krótkich!), nie z każdym w takiej sytuacji bylabym w stanie się cieszyc.
szkoda, że nie mam takiej sąsiadki jak Ty
a brzuszek jest bardzo zgrabny 
interesuję się któraś ezoteryką może?
aż z wrażenia zerknełam jeszcze raz 

już kilkanaście razy odkąd zaczął się wieczór... 
a jak już usiade do kompa...to mam tyyyyle miejsc do odwiedzenia. postaram się nadrobić obecny watek, zalegly pewnie pobieznie przejrze...

Tak to jest jak się pracuje bez umowy, w obcym państwie, dla jakiegoś pośrednika. Za telefon dostał rachunek jak za zboże, jest bez kasy. A w tej firmie co pracuje teraz, wypłata dopiero po 10 września. Żałuję, że w ogóle tam wyjechał, bo tylko traci pieniądze, nerwy i zdrowie. I czuję, że ogólnie mi wszystkiego nie mówi 

Przykro mi teraz cholernie. Tż też zapomniałz tego wszystkiego...