|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
Z wywijaniem my¶lê ¿e mo¿e byæ kwestia d³ugo¶ci. W³osy s± proste- jak najbardziej, ale nie ma wielkiego pomys³u, nad czym bardzo ubolewam. Jutro wstawie jakie¶ zdjêcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
![]() Jesli mo¿esz nak³adaæ i suszyæ na balkonie, to tez by³oby fajnie, piszê o tym, bo jesli jeste¶ mega zapachowym wra¿liwcem (jak ja) a robisz zabieg pierwszy raz, to mo¿esz go nie skoñczyæ ![]() A miseczkê i wybrudzone akcesoria po encanto myj zimn± wod±, bo przy ciep³ej nawet wtedy bedziesz p³akaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Czy zamawia³a która¶ z Was od alicja_Style?
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 543
|
ja zamawiam ca³y czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 942
|
ja jestem ju¿ po
![]() mia³am robione prostowanie kativa, na ca³ej d³ugo¶ci. w zwi±zku z tym, ¿e to by mój pierwszy raz mam kilka pytañ: - po jakim czasie znika ten straszny przyklap (mam ma³o w³osów w ogóle)? ![]() - czy Wam te¿ szybciej przet³uszcza³y siê w³osy? moje wytrzymuj± pó³ dnia w dobrym stanie, pó¼niej ju¿ coraz gorzej... - jakie w dotyku by³y po umyciu szamponem? moje s± szorstkie, w ten sposob jak kilka dni po farbowaniu.. Bêdê bardzo wdziêczna za rozja¶nienie sytuacji, bo mimo tego, ¿e jestem zadowolona, bo w³osy s± proste, to nie wiem czy zareagowa³y dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
![]() -niektórym osobom szybciej przet³uszczaj± siê w³osy, ale te¿ mo¿e czê¶ciej ich dotykasz? Zauwa¿y³am tak± tendencjê u dziewczyn po zabiegu, u siebie zreszt± te¿, w³osy s± takie fajne, ¿e ci±gle siê je mizia ![]() -wra¿enia dotykowe zale¿± u mnie od szamponu, je¶li u¿yjê czego¶ na bazie olei, to jest przyjemnie, je¶li np. babydream, to mam uczucie pustyni na w³osach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale musisz w³osy bardzo pielêgnowaæ, ¿eby kativa szybko Ci nie zesz³a. Czyli olejowaæ, nak³adaæ maskê na d³u¿ej, a ja nawet robi³am rekonstrukcjê systemem ki power - przy takiej pielêgnacji zabieg trzyma³ siê ok 5 miesiêcy (oczywi¶cie po ka¿dym myciu serum wyg³adzaj±ce). Nie pamiêtam kiedy w³osy zaczê³y zwiêkszaæ swoj± objeto¶æ. Po 5 miesi±cach zdecydowanie by³o ich ju¿ wiêcej, ale nadal by³y proste. Zaczyna³y mi siê ju¿ puszyæ w wilgoci i zrobi³am nastepny zabieg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie bêdê p³akaæ, ale ¿eby byæ piêknym trzeba cierpieæ, prawda? ![]()
![]() |
#430 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Hej!
Robila ktoras z was prostowanie keratynowe na kreconych wlosach? Bo ja sie nad tym zastanawiam ale nie wiem czy wyjdzie na moich wlosach bo sa mocno krecone.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]()
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() je¿eli masz bardzo mocno krêcone w³osy, istnieje mo¿liwo¶æ ¿e po zabiegu mimo wszystko nie bêd± idealnie proste i efekt mo¿e siê te¿ utrzymywaæ krócej. Dla przyk³adu: ja mam w³osy cienkie i falowane a encanto praktycznie wogole nie wyp³ukuje mi siê z w³osów, moja kole¿anka która te¿ robi³a encanto ma bardzo krêcone w³osy (dos³ownie baranek), w³osy przeciêtnej grubo¶ci i u niej efekt trzyma³ siê mo¿e ze 3 miesi±ce ![]()
![]() |
#433 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 491
|
hej dziewczyny
![]() przekopa³am chyba pó³ w±tku i nadal siê nie mogê zdecydowaæ, które prostowanie wybraæ ![]() ![]() encanto odpad³o na wstêpie przez zapach i powodowanie duszno¶ci- mam astmê i mogê nie wytrzymaæ ![]() co wybraæ, jak s±dzicie? mam w³osy d³ugie, blond- trochê rozja¶nianie farb±, gêste, ale b.cienkie widzia³am, ¿e kasza poleca³a inoar i o nim te¿ my¶la³am, ale na all s± tylko wielkie pojemno¶ci ![]() Edytowane przez 201805170915 Czas edycji: 2014-10-22 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie pos³ucha³am rady jednej z dziewczyn tutaj, ¿e nie bêdê zadowolona z cocochoco ![]() Mo¿e Ty pos³uchasz i zrobisz co¶ innego i bêdziesz bardziej zadowolona. Cocochoco robi³am w sumie tylko dlatego, ¿e by³ to zabieg u fryzjerki.
![]() |
#435 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Inna sprawa, ¿e alfaparf mogê kupiæ stacjonarnie i jest w miarê tani- ok 60 z³, a cocochoco prawie 2 razy tyle plus przesy³ka... Dziêki za radê ![]() Edytowane przez 201805170915 Czas edycji: 2014-10-22 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
#437 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Konto usuniête
|
![]() no to sobie wyprostowa³am w³osy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, poszukajcie na ebay inoara. Kupcie tylko keratynê (odlewkê) i siê podzielcie, mo¿na kupiæ w fajnej cenie 200 ml. Mnie inoar wyszed³ 80 z³. 70 ml szamponu i keratyny + wysy³ka ze stanów (oczywi¶cie 80 zl. ju¿ z wysy³k±)
ja kupi³am od niego http://www.ebay.pl/itm/Inoar-Brazill...item339365d613 na tej aukcji ewidentnie pomyli³ siê z cen± ![]() ![]() Zobaczcie, ¿e tutaj 250 ml sprzedaje du¿o taniej, czyli pomy³ka jak nic ![]() http://www.ebay.pl/itm/Inoar-Brazill...item4ad9fa507f Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-10-22 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
to mo¿e zorganizujcie rozbiórkê inoaru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Konto usuniête
|
kasza, a inoar serio nie ¶mierdzi, nie szczypie w oczy itd?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
To jest tak:
KATIVA - bez formaldehydu nak³ada siê super (mówiê o zapachu), suszy siê suszark± super, ale przy prostowaniu para jest MEGA DUSZ¡CA. ZATYKA po prostu. Ja musia³am zrobiæ w domu przeci±g, ¿eby dokoñczyæ zabieg (mia³am maseczke i jeszcze chustkê - nic to nie dalo, pieroñski gaz to pokonywa³). Kativa jest ma³o wydajna, 100 ml starczy³o mi na styk (w³osy 5 cm poni¿ej zapiêcia stanika, objeto¶æ kucyka ok 8 cm, w³osy chyba mia³y wtedy 70 cm) INOAR - z formaldehydem 0,2% - encanto ma 2% Jak w±chacie to nic nie zatyka. K³ad³am produkt na balkonie, ale w sumie niepotrzebnie, k³adzie siê super. ALE jak k³ad³am produkt na grzywce i rêkawiczk± przejecha³am blisko oka, to oko zaszczypia³o. Suszenie suszark± hmm troche czuæ smrodek, ale je¶li na balkonie, usi±dziecie na krzese³ku, w³osy do ty³u i suszenie, to nic nie czuæ. WA¯NE ¶rednia temperatura, ¶redni nawiew. Grzywkê suszy³am zimnym nawiewem i nic nie by³o czuæ. Czyli jesli ca³e w³osy wysuszy³yby¶cie zimnym nawiewem to tez prawdopodobnie nic by¶cie nie poczu³y. Okazuje siê, ¿e formaldehyd przy ciep³ej temp. jest bardziej dra¿ni±cy - pisa³am nawet, ¿eby miseczke myæ w ZIMNEJ wodzie, bo inaczej zaczniecie p³akaæ ![]() Prostowanie - BAJKA!!!! nie czuc ¿adnego smrodu i dusz±cego gazu. Ostatnio nawet rozmawia³am z fryzjerk± w jean louis, która w³a¶nie robila zabieg, ca³a by³am w tych oparach bo sta³am obok i nie czu³am ¿adnego nawet drapania (a by³am oczywi¶cie bez maseczki - na zakupach ![]() Co do wydajno¶ci - zu¿y³am ok 50 ml (w³osy uros³y z 5 cm czyli 10 cm poni¿ej stanika) ale mog³am dac wiêcej keratyny, nie ¿a³ujcie, ja siê ba³am, ¿e mi nie starczy. To tyle, napisa³am co wiedzia³am z do¶wiadczenia mojego, wybór WASZ ![]() ACHA - ja encanto nie robi³am, z opinii dziewczyn i opisu jakie sa w³osy po encanto, to wydaje mi siê, ¿e encanto bedzie lepsze - lepszy ¶lizg, d³u¿ej mo¿e bedzie na wlosach. Ale z produktów w miarê nie smierdz±cych jak narazie wydaje mi siê, ¿e inoar jest najlepszy, lepszy napewno od kativy (wiêkszy przyliz - co ¶wiadczy o lepszej redukcji puszenia, w³osy w dotyku i sypko¶ci podobne). no i miejmy nadzieje, ¿e bedzie d³u¿ej JESZCZE JEDNO szampon br±zowy organix BAJECZNY!!!!! Rozcieñczy³am z wod± 1 do 1 i z gêstego szamponu zrobi³a siê woda, ale piêknie sie pieni, ³atwo zmywa i w³osy sa piêkne, sliskie, miêciutkie POLECAM!!!! Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-10-22 o 16:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
No przy encanto jak siê w±cha butlê, to zapach jak.. hm... dra¿ni w nos jak czysty spirytus
![]() ![]() zastanawiam siê nad tym inoarem, mam ochotê wypróbowac, ale siê bojê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
te¿ siê zastanawiam nad inoarem i oryginaln± butelk±, bojê siê odlewek...
Szkoda tylko ¿e sama keratyna kosztuje najtaniej 307 z³ pln ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2014-10-22 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Muszê go kupiæ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tyle mniej wiêcej starcza na jeden zabieg. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Z USA do 100 dolarów nie p³aci siê dodatkowych op³at, ale to by¶ musia³a sprawdziæ dzwoni±c na info urzêdu celnego. je¶li zamawia siê z Brazylii to niewa¿ne jaka kwota, trzeba doliczyc vat 23% |
||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Twoim miejscu wzie³abym chyba cocohcoco. W moim przypadku coco spisa³o siê gorzej ni¿ encanto ale przy suszeniu w³osów na szczotce po ka¿dym myciu w³osy by³y proste ![]() alfaparfu nie robi³am ale kilka dziewczyn na w±tku pisa³o, ¿e efekt raczej krótko siê utrzymywa³. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#449 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 942
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ps. pozdrawiam kole¿ankê z ¿ywiecczyzny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 335
|
Dziewczyny jesli bedziecie zamawiac inoar to i ja jestem chetna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.