|
|||||||
| Notka |
|
| W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje Forum dla os鏏 z kr璚onymi w這sami. Rozmawiamy o stylizacji i piel璕nacji lok闚. Wejd, podziel si do鈍iadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 187
|
Dot.: Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI
Cytat:
Olej nak豉dasz albo na ko鎍e albo na ca陰 d逝go嗆. Nalewasz na r瘯 i jazda. Mo瞠sz podzieli w這sy na partie 瞠by nic nie omin望. Dobrze by by這, 瞠by posiedzia z 2-3 godziny. Ja akurat zostawiam na noc. Potem zmywasz szamponem/od篡wk. Je瞠li nak豉dasz na ko鎍闚ki w ramach zabezpieczenia to robisz to po myciu i zostawiasz go. Uwa瘸j z ilo軼i, 豉two przesadzi.
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 472
|
Cytat:
dziwne i niestety pierwszy raz co takiego s造sz, ale to, 瞠 teraz nowe rosn grubsze to chyba dobry znak![]() Metod olejowania masz mn鏀two. Mo瞠sz nak豉da na ca陰 d逝go嗆 przed myciem na mokre w這sy albo na od篡wke, mo瞠sz po myciu na ko鎍e 瞠by je zabezpieczy ale tu bym uwa瘸豉 瞠by sobie przez逝軼i豉 w這sòw. Ja po myciu nakladam par kropel oliwki ale moje w這sy trudno obci捫y. Popatrz po blogach dziewczyn albo na pierwszej stronie w徠ku, tam s opisane sposoby.
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2014-10-10 o 12:27 |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 |
|
|
|
|
#424 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 3 979
|
Dzi瘯uj wam
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 805
|
Cytat:
.Potem myj dwa razy,瞠by dobrze zmy.Po umyciu jak ju podesch造 i s wilgotne wcieram w ko鎍e i troch po ca這sci lekko.Trzeba nabra wprawy,瞠by nie przesadzi,zeby by這 rownomiernie bo moga potem wygl康a na t逝ste dlatego na pocz徠ek nie nak豉daj na g這w tylko na ko鎍e i od po這wy d逝gosci troch,瞠by wyczu ile wystarczy..Jak sobie olejuj to na ca陰 noc.NA poduszk k豉d r璚znik albo star poszewk i tak 酥i a rano myj,potem b/s daj i na koniec d/s. Dodam jeszcze,瞠 c鏎ka ma b造szcz帷e pi瘯ne w這sy po tych zabiegach i nie pl帷z si jej tak jak na這輳 olej po umyciu. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-10 o 12:50 |
|
|
|
|
#426 | |
|
Moderator
Wiadomo軼i: 3 203
|
Cytat:
No my郵, 瞠 tak. Mi bejbiki rosn takie same jak normalne w這sy raczej, je郵i wszystko chodzi jak nale篡. Jak nie chodzi no to takie cienkie i s豉be. |
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomnia豉m napisa,瞠 moje w這sy s du瞠 lepsze
.Nie jest to jeszcze to co by這 ale si ciesz jak g逝pia bo wracaj chyba do siebie .Jest puch ale co tam puch wa積e ,瞠 s loki |
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 246
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja mam dwie butelki oleju sezamowego i z dyni,rok po temrminie i nie by這 jeszcze otwierane to na 100% zu篡j na w這sy. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- ja te nic sie u mnie nie marnuje .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-10 o 14:23 |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalaz豉m jeszcze prawie pe軟e opakowanie sproszkowanych zi馧 ale tu my郵, 瞠 data wa積o軼i ma mniejsze znaczenie bo w ko鎍u to ju wysuszone.
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zio豉 i wszelkie suszone produkty mog by d逝瞠j przechowywane.Zawsze na takich produktach jest data ,,najlepiej spo篡 do'' a nie,, nale篡 spo篡 do''..jak jest napisane nale篡 spozy do to raczej raki produkt do jedzenie nie nadaj si ale m彗a,makarony,przyprawy czy inne prod. suche mog d逝瞠j leze i mo積a je spo篡wa |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W niedziel mam chrzciny (b璠 chrzestn) mam czas dzi i jutro 瞠by odpowiednio nawil篡 w這siska bo b璠 straszy siankiem stercz帷ym na wszystkie strony strasznie s lekkie, wi璚 musz si postara te o odpowiednie doci捫enie ehhh
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Dzi瘯uj Wam bardzo dziewczyny.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#436 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 219
|
Ja sobie w豉郾ie siedz z naolejowanym kucykiem
Dawno nie dostawa造 oleju, a po 軼i璚iu s tak cudowne, grube, b造szcz帷e, no normalnie jakby mi kto w這sy podmieni
|
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzi olejowa豉m (awokado) ale moje w這sy si chyba odzwyczai造 od olej闚. Musze jakie nowe zam闚i bo ostatnio nawet po sprawdzonym migdale mia豉m jakie niefajne te w這sy,
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 401
|
Dziewczynki czy pomog豉by mi kt鏎a z analiz sk豉du maski? Tak, wiem 瞠 jest do tego oddzielny w徠ek, ale wchodzi豉m tam kilka razy i tak jakby tamten w徠ek podupad..
Zastanawiam si czy jest to maska emolietenowa- posiada alkohol t逝szczowy i olej arganowy, ale ma te w skladzie hydrolizowan keratyn wi璚 jest emolietenowo- proteinowa? ![]() Z pewno軼i paln窸am tu ju jak捷 g逝pot i to mo磧iwe 瞠 nie jedn, ale prosz o pomoc i wyrozumia這嗆 I tak og鏊nie co s康zicie o sk豉dzie tej maski? Warto軼iowa czy pe軟a 鄉ieciuch闚 ? Zdj璚ie sk豉du w za陰czniku. ![]() U mnie te ostatnio troch jesienno-w這sowego kryzysu. Nie mam czasu ich rano reanimowa, najcz窷ciej ko鎍z zwi您ane w warkocz, albo koczka. Ostatnio ma造 post瘼- zacz窸am bardziej regularnie olejowa. Oczywi軼ie do陰czam do dziewczyn olejuj帷ych przeterminowanym lnianym. Mojemu data wa積o軼i "stukn窸a" w lipcu. ![]() sliweczka85 ja r闚nie radz uwa瘸 na olejowanie ko鎍闚ek, nale篡 to robi bardzo uwa積ie. Tydzie temu olejowa豉m na od篡wk b/s po陰czon z olejem, a 瞠 robi豉m to bardzo szybko to po wyschni璚iu, sko鎍zy造 w warkoczu, bo pierwsze pasmo tu przy uchu by這 troszeczk t逝ste. ![]() TheUnlike dawa豉 gdzie zdj璚ie po 軼i璚iu? Je郵i nie to pochwal si, a je郵i dawa豉 to przepraszam, mo瞠 przegapi豉m IMAG1523.jpg
|
#439 | |
|
Konto usuni皻e
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Sk豉d bardzo 豉dny, ma humektant, emolienty i proteiny, czyli wszystko w jednym. Warto ![]() TheUnlike - proste te poka kiedy, jestem ciekawa jak wygl康aj
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-10 o 16:16 |
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 124
|
By豉m dzisiaj w Naturze i kupi豉m polecany tu szampon Dulgon dla dzieci
Ma benzyl alkohol w sk豉dzie, ale dosy daleko, wi璚 nie powinien zaszkodzi. Melduj, 瞠 w Naturze jest promocja na mask NaturVital aloesow - 16 z bez grosza.Za w Tesco widzia豉m od篡wk Gliss Kur t 鄴速 ze starym jak i nowym sk豉dem. |
|
|
|
#442 |
|
Moderator
|
Je郵i u篡wacie sezamka i nikt nie mo瞠 wytrzyma smrodku polecam dokupi olejek z mi皻y i wmasowa par kropli we w這sy podczas olejowania. Pachnie jak lody czekoladowo-mi皻owe kt鏎e uwielbiam ;D
Ostatni tydzie olejowa豉m tylko winogronowym i w這sy mam bardzo suche, a tydzie wcze郾iej tym i sezamem na przemian i by造 豉dne. Wi璚 dam sezamowi jeszcze szans. |
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 11 587
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#444 |
|
Konto usuni皻e
|
Tadam. Na zdjeciu wysuszone przez flesz :/
|
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 401
|
Cytat:
![]() Wygl康aj 鈍ietnie! Wida, 瞠 s bardzo zadbane, nawil穎ne i od篡wione. I ja tam nigdzie nawet wysuszenia przez flesz nie widz! Ju s pi瘯ne, a co to b璠zie jak jeszcze podrosn _____ Olejowa豉 kt鏎a z was oliwk bambino dla dzieci? Widzia豉m u Anwen, 瞠 j poleca豉 w notce o tanim olejowaniu. Ciekawe czy nada豉by si dla wysokopor闚, czy by nie spuszy豉, hmmmm ...
Prowad mnie za r瘯, bo sama nie wiem dok康 mam i嗆, gdzie pod捫a mam, by na zawsze z tob by ... ;* Edytowane przez Cukiiereczek Czas edycji: 2014-10-10 o 21:26 |
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 124
|
Cukiiereczek, ja u篡wa豉m Bambino do olejowania i by豉m zadowolona
Ma w sk豉dzie chyba parafin, kt鏎a mo瞠 nie ka盥emu podpasowa.
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam takie same podej軼ie. Wiem, 瞠 to nie moja sprawa ale nie cierpie zapuszczania na si喚 byle by by造 d逝gie kiedy na kilometr wida, 瞠 20 cm jest do 軼i璚ia bo zrobi豉 si taka mito豉. |
|
|
|
|
#448 |
|
Moderator
|
Ja sama zdecydowa豉m si w maju objecha w這sy na kr鏒ko i mimo 瞠 wygl康aj kiepsko to jednak nie zostaj niszczone a tak i wygl康aj o wiele estetyczniej. Jeszcze mam sw鎩 kolor, henny troch tylko zosta這 na ko鎍ach i jak pomy郵 瞠 b璠zie lepiej i 瞠 odrosn mi czarne loczki za jaki czas to my郵, 瞠 by豉 to dobra decyzja
![]() chocia chcia豉bym boba ju mie, podoba mi si ta fryzura |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 866
|
Cytat:
Ja przesta豉m rozczesywa dopiero, gdy pozna豉m T畝, a on si zachwyca moimi lokami (loki "robi豉m" tylko na specjalne okazje, a na co dzie mia豉m rozczesane i na si喚 wyg豉dzone - sia雟ko chocia nie prostowane). Potem pozna豉m kr璚on dziewczyn, kt鏎a codziennie mia豉 pi瘯ne loki i mi powiedzia豉, 瞠 w og鏊e ich nie czesze, tylko lekko przeje盥瘸 przez nie palcami w czasie mycia no i tak wpad豉m w lokomani. A im wi璚ej dawa豉m w這som wolno軼i, tym bardziej si kr璚i造 - a dosz造 do takiego stanu jak dzi. ![]() Faktycznie, wygl康aj bardzo dobrze. |
|
|
|
|
#450 |
|
Moderator
|
Nie ogarniam m篹czyzn... pod prysznicem stoi aik, 瞠l do mycia ten sam ca造 czas i szampon t篙a. A on mi si dzi aikiem umy xD No nie mog niczego pod prysznicem zostawi, jak z dzieckiem ma造m.
Spa豉m z tym sezamem, id myju i pacn t now z cien humektantow bo tak to jej troch na noc w skalp wsmarowywa豉m. Ciekawe jaki b璠zie efekt
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Potem zmywasz szamponem/od篡wk. Je瞠li nak豉dasz na ko鎍闚ki w ramach zabezpieczenia to robisz to po myciu i zostawiasz go. Uwa瘸j z ilo軼i, 豉two przesadzi.

dziwne i niestety pierwszy raz co takiego s造sz, ale to, 瞠 teraz nowe rosn grubsze to chyba dobry znak
:
.Potem myj dwa razy,瞠by dobrze zmy.Po umyciu jak ju podesch造 i s wilgotne wcieram w ko鎍e i troch po ca這sci lekko.Trzeba nabra wprawy,瞠by nie przesadzi,zeby by這 rownomiernie bo moga potem wygl康a na t逝ste dlatego na pocz徠ek nie nak豉daj na g這w tylko na ko鎍e i od po這wy d逝gosci troch,瞠by wyczu ile wystarczy..

I tak og鏊nie co s康zicie o sk豉dzie tej maski? Warto軼iowa czy pe軟a 鄉ieciuch闚 ? Zdj璚ie sk豉du w za陰czniku.