Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 14:56   #421
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

To już IV cz.?! Sporo muszę nadrobić. Teraz będę miała czas, bo jestem już na zwolnieniu

Obecnie jestem w 23tc2d. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza. Okazało się, że będziemy mieli synka Raczej jesteśmy zdecydowani z TŻ, żeby miał na imię Hubert
Kolejny kawaler
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:59   #422
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witajcie, ja już po wizycie. Mamy dokładnie 22tc3dn, wszystko dobrze, no i poprosze pokolorować na różowo. Nasza mała waży 540g. Z imieniem na razie dyskusja. Tz i syn chcą Paulinę, a ja bardziej Maję. Muszę się oswoić, cieszę się bardzo.

Gratuluję kolejna dziewczynka na naszym forum
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:09   #423
EdithS
Zadomowienie

każdy będzie wychowywać po swojemu i wg swoich zasad. Ja mam do opanowania problem z notorycznie wtrącającą się teściową. Moja mama ma już 6 wnucząt i szanuje zasady moich sióstr i zanim cos poda dzieciom to się pyta, czy to im wolno jeść, a moja teściowa to jest antyprzykład i jej wnuki mają problem z otyłością od maleńkości, są przekarmiane i jedzą wszystko, ile wejdzie. Wiele razy nie mogę na to patrzeć i potem tż muszę się wygadać, że to jest masakra dla moich oczu, a co dopiero dla tak małych dziecięcych żołądków. Więc tu będzie ostra walka. Ale mam świadomość, że to nasze dziecko, moje i tż i na szczęście tż w pełni mnie popiera
Moja szwagierka powiedziała mi ostatnio, że mam kupić kropelki na kolki i dawać małej już od 1 dnia życia na wszelki wypadek, by nie miała kolek, bo ona tak robiła. Byłam zdruzgotana po tej propozycji...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:09   #424
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a jego mama mówi: a niech je, chwila spokoju...
raj matki

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Mam do dziś żal do tej lekarki, że nam kazała podać butelkę tak szybko

mnie po 2 tyg. kazała ściągać, gotować (!) pokarm, bo dziecko miało żółtaczkę fizjologiczną. dla mnie rady takich "specjalistów" są... no masakra.
Jednak młoda matka jest przerażona, niepewna, zmęczona - łatwo nią manipulować. bardzo łatwo skrzywdzić "dobrą" radą.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:12   #425
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
raj matki

mnie po 2 tyg. kazała ściągać, gotować (!) pokarm, bo dziecko miało żółtaczkę fizjologiczną. dla mnie rady takich "specjalistów" są... no masakra.
Jednak młoda matka jest przerażona, niepewna, zmęczona - łatwo nią manipulować. bardzo łatwo skrzywdzić "dobrą" radą.
Dokładnie tak, jak usłyszałam, że chcę zagłodzić dziecko i że będzie trzeba ją dokarmiać w szpitalu to zgłupiałam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:14   #426
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
raj matki

pewnie gdyby nie forum i różne poradniki to wciskali by różne kity matką. Ja jestem młoda i to moje pierwsze dziecko, więc pewnie wiele rzeczy można by mi było wmówić
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:19   #427
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
każdy będzie wychowywać po swojemu i wg swoich zasad. Ja mam do opanowania problem z notorycznie wtrącającą się teściową. Moja mama ma już 6 wnucząt i szanuje zasady moich sióstr i zanim cos poda dzieciom to się pyta, czy to im wolno jeść, a moja teściowa to jest antyprzykład i jej wnuki mają problem z otyłością od maleńkości, są przekarmiane i jedzą wszystko, ile wejdzie. Wiele razy nie mogę na to patrzeć i potem tż muszę się wygadać, że to jest masakra dla moich oczu, a co dopiero dla tak małych dziecięcych żołądków. Więc tu będzie ostra walka. Ale mam świadomość, że to nasze dziecko, moje i tż i na szczęście tż w pełni mnie popiera
Moja szwagierka powiedziała mi ostatnio, że mam kupić kropelki na kolki i dawać małej już od 1 dnia życia na wszelki wypadek, by nie miała kolek, bo ona tak robiła. Byłam zdruzgotana po tej propozycji...
A po co dawac wlasnie takich rzeczy nie rozumiem.... a moze akorat okaze sie ze wasze dzieci kolek miec nie beda.
Jak bym widziala moja babcie, lubi przekarmiac i wciskac na sile, a pozniej jeszcze powie, ze nie jedza jak trzeba, ze czym karmimy itd. no ale ona swoje lata ma wiec w jej przypadku bym sie nie odzywala. Cale szczescie moi tesciowie, jakby kupili dziecku czekolade od siebie to bedzie swieto. Tacy sa i juz. Takze problem mam z glowy, a z moja mama raczej problemow nie bedzie, tez spyta, co wolno a co nie, jedynie lubi zaszalec ze slodkosciami, ale rozumiem ja widzimy sie raz na kilka miesiecy w weekend widze ile kupuje corce TZ, i domyslam sie ze tak samo bedzie z maluszkiem, ale to beda poprostu rozpieszczone weekendy....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:22   #428
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mam do opanowania problem z notorycznie wtrącającą się teściową.

moja podała mojemu 9-miesięcznemu synowi tort czekoladowy mocno nasączony alkoholem. "bo patrzył". raz w życiu tak krzyczłam

ciężko z takimi babciami-wypasaczami. zamiast się pobawić kreatywnie, spędzić konstruktywnie czas, to wolą dać cukier. dla mnie to nie rozpieszczanie, to krzywdzenie.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, jak usłyszałam, że chcę zagłodzić dziecko i że będzie trzeba ją dokarmiać w szpitalu to zgłupiałam
bo to granie na najdelikatniejszej strunie nikt nie chce krzywdzić dziecka...
jak mi kazali dokarmiać, to wypożyczyłam wagę i widziałam realne przyrosty. i uwierzyłam w swój biust. teraz wiem, że miałam szczęście, bo nie każde dziecko tak przybiera - nie ważne czy na kp czy na mm... są różne typy. ale jedno jest pewne - piersi nie mają miarki i łatwo powiedzieć "niedojada", "słabe mleko", "mało je".

Stary 2014-11-20, 15:25   #429
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Tak właśnie wiem, że ta pietruszka taka ważna, dziękuję, właśnie cukru wolę nie dodawać, niech będzie zdrowo;P a można to jakoś np zamrozić, bym nie musiała codziennie wyciągać robota i go myć, a tak to bym zrobiła na kilka dni?
Niestety najlepsze właściwości koktajl ma zaraz po przygotowaniu, zacytuję co doczytałam:
"ze względu na kwas foliowy powinno się go wypić do pół godziny po zrobieniu"
dla mnie przydatną wiadomością było, że natkę można mrozić i zachowuje swoje wartości
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:26   #430
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

moja podała mojemu 9-miesięcznemu synowi tort czekoladowy mocno nasączony alkoholem. "bo patrzył". raz w życiu tak krzyczłam

ciężko z takimi babciami-wypasaczami. zamiast się pobawić kreatywnie, spędzić konstruktywnie czas, to wolą dać cukier. dla mnie to nie rozpieszczanie, to krzywdzenie.

jak mi kazali dokarmiać, to wypożyczyłam wagę i widziałam realne przyrosty. i uwierzyłam w swój biust. teraz wiem, że miałam szczęście, bo nie każde dziecko tak przybiera - nie ważne czy na kp czy na mm... są różne typy. ale jedno jest pewne - piersi nie mają miarki i łatwo powiedzieć "niedojada", "słabe mleko", "mało je".
Tort z alkoholem? wow Moja mama nawet raz na nas nakrzyczala ze to my za bardzo rozpieszczamy corke TZ. na co jej odpowiedzialam ze ja sama nie jestem jej mama wiec zabraniac co chwile i wtracac sie tez nie chce he he I wiem, ze czasami ze swoim TZ bede o to walczyc Tak samo ma moja kuzynka, jej 3 latka to czarownica mala, a to z winy tatusia ktory po pracy ja rozpieszcza i niczego nie zabrania, ile ona sie z nim nakloci, a mala jest tak nie dobra, ale on tego nie widzi oczywiscie bo siedzi w pracy od rana do wieczora 7 dni w tygodniu.
Stary 2014-11-20, 15:28   #431
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A po co dawac wlasnie takich rzeczy nie rozumiem.... a moze akorat okaze sie ze wasze dzieci kolek miec nie beda.
Jak bym widziala moja babcie, lubi przekarmiac i wciskac na sile, a pozniej jeszcze powie, ze nie jedza jak trzeba, ze czym karmimy itd. no ale ona swoje lata ma wiec w jej przypadku bym sie nie odzywala. Cale szczescie moi tesciowie, jakby kupili dziecku czekolade od siebie to bedzie swieto. Tacy sa i juz. Takze problem mam z glowy, a z moja mama raczej problemow nie bedzie, tez spyta, co wolno a co nie, jedynie lubi zaszalec ze slodkosciami, ale rozumiem ja widzimy sie raz na kilka miesiecy w weekend widze ile kupuje corce TZ, i domyslam sie ze tak samo bedzie z maluszkiem, ale to beda poprostu rozpieszczone weekendy....
Moja tesciowa juz gada o kropelkach na kolki, o mleku mleko mam zamiar pierwsze dobrac z pediatra!! a najlepiej jakby mi z cyca kapało, problem z glowy tylko ja mieszkam z tesciami, i uwierzcie mi, bede miala z nia ciezko... na szczescie moj ukochany jest po mojej stronie ja tez mam zamiar byc ostra wobec tesciowej,bo jak slysze jej rady babuni, to czasem za głowe się chwytam
Nawet sie juz denerwowac nie chce na szczescie tesciowa jest jeszcze mloda i bedzie do pracy łazić, a ja małego do wozka i do swoich rozdziców na spacerki ahhh ale juz słyszę "będziemy kapać" "będziemy to.." aaa
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:29   #432
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Za duzo sie naczytalam w internecie, z tym jakie to mamy sa zle bo nie kp zbyt dobrze. Nie dam sobie wmowic za choler*** ze jestem zla bo nie mam mleka.... i jak bedzie to bedzie, bede probowac, najwyzej sie poddam w ostatecznosci....
Stary 2014-11-20, 15:32   #433
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie, po co zdrowemu człowiekowi dawać lek na wszelki wypadek? Mówię Ci, byłam wstrząśnięta tą "radą". Przecież dziecko nie musi mieć kolek, nie każde je miewa. Ehhh...to są typy nie do przegadania: teściowa i jej córka, a jak są razem (czyli prawie zawsze), to wyobraźcie sobie, co ja z nimi mam i ich "złotymi" radami. Raz powiedziałam grzecznie: nie zgadzam się z ta teorią, to nie dały mi kontynuować, tylko teściowa zaraz powiedziała: nie ma się co burzyć, tylko można wysłuchać bardziej doświadczonych

Cytat:

O mój Boże a nauczyła się chociaż już czegoś, czy nadal ma swoje racje i musisz z nią walczyć?
A co do dokarmiania dzieci, to ja niestety też słyszałam o tych pogróżkach ze stron lekarzy, czy położnych, że dziecko za mało przybiera na wadze i wiecznie jest jedna teoria, że matka ma mało treściwe mleko i te biedne mamy w to wierzą, bo chcą dla dziecka jak najlepiej...
Stary 2014-11-20, 15:34   #434
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Moja tesciowa juz gada o kropelkach na kolki, o mleku mleko mam zamiar pierwsze dobrac z pediatra!! a najlepiej jakby mi z cyca kapało, problem z glowy tylko ja mieszkam z tesciami, i uwierzcie mi, bede miala z nia ciezko... na szczescie moj ukochany jest po mojej stronie ja tez mam zamiar byc ostra wobec tesciowej,bo jak slysze jej rady babuni, to czasem za głowe się chwytam
Nawet sie juz denerwowac nie chce na szczescie tesciowa jest jeszcze mloda i bedzie do pracy łazić, a ja małego do wozka i do swoich rozdziców na spacerki ahhh ale juz słyszę "będziemy kapać" "będziemy to.." aaa
irytuje mnie takie gadanie, oczywiscie ze tesciowe chca zrobic to czy tamto przy dziecku, pomoc, itd. ok to mile..... ale jak sie slyszy to az glowa boli, moja byla nie doszla tesciowa, juz nam pokoj chciala meblowac i imie dla przyszlych dzieci wybierac pamietam jak wracalam do domu od niej to chcialo mi sie plakac przez jej gadanie to bylo strasznie przykre a one sobie sprawy nie zdaja....
Ja zamierzam kp 3 miesiace, wiec mleko tez bede wybierac z lekarzem rodzinnym, nie chce sama, a napewno nie bede sluchac nikogo co jest lepsze, takie rzeczy tylko z lekarzem i z TZ....
Trzeba wychodzic im na przeciw, musza wiedziec, ze teraz to nasz czas i na bledy rowniez, a takie gadanie tylko denerwuje, a nie pomaga, bo to nie sa pomocne rady, od czasu do czasu tylko wciskanie na sile swoich racji.
Stary 2014-11-20, 15:35   #435
kasia_adm
Rozeznanie

Widzę, że wrócił temat koktajlu z pietruszki. Też muszę zacząć pić, bo hemoglobina mi spadła.
A babcie widzę to mają ciekawe pomysły, szok. Dobrze, że moje słuchają tego co mowię. Choć przyznam, że dyskusje bywają. Ale jestem twarda, to ja decyduje z Tż.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:37   #436
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
współczuję, bo choć nie mieszkam z teściami, to wiem ile nerwów kosztują relacje z osobami najlepiej wiedzącymi wszystko dasz radę, wszystkie, które się z tym borykamy damy radę, w końcu to nasze dzieci i koniec kropka
Stary 2014-11-20, 15:41   #437
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, po co zdrowemu człowiekowi dawać lek na wszelki wypadek? Mówię Ci, byłam wstrząśnięta tą "radą". Przecież dziecko nie musi mieć kolek, nie każde je miewa. Ehhh...to są typy nie do przegadania: teściowa i jej córka, a jak są razem (czyli prawie zawsze), to wyobraźcie sobie, co ja z nimi mam i ich "złotymi" radami. Raz powiedziałam grzecznie: nie zgadzam się z ta teorią, to nie dały mi kontynuować, tylko teściowa zaraz powiedziała: nie ma się co burzyć, tylko można wysłuchać bardziej doświadczonych

O mój Boże a nauczyła się chociaż już czegoś, czy nadal ma swoje racje i musisz z nią walczyć?
A co do dokarmiania dzieci, to ja niestety też słyszałam o tych pogróżkach ze stron lekarzy, czy położnych, że dziecko za mało przybiera na wadze i wiecznie jest jedna teoria, że matka ma mało treściwe mleko i te biedne mamy w to wierzą, bo chcą dla dziecka jak najlepiej...
Odpowiedzialabym im chetnie cos od siebie, jestem wyjatkiem ktory nie siedzi cicho nigdy Oczywiscie, ze mozna wysluchac doswiadczonych itd. ale ile mozna sluchac? Bo jest roznica miedzy wciskaniem swoich rad na sile, a poprostu mowieniem na zasadzie, moze to pomoze, no nie wiem, sprobuj..... cos w tym stylu, tylko nie wchodzenie na glowe....

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Ja tak wysluchiwalam swoja nie doszla tesciowa, ze plakac mi sie poprostu chcialo..... a ktoregos dnia przypadkiem opowiedziala mi o sytuacji jak to swoja corke mala wlozyla do wrzatku bo zapomniala sprawdzic wode..... a pozniej szybko do szpitala.... oooo matkoooooooo
Stary 2014-11-20, 15:41   #438
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
irytuje mnie takie gadanie, oczywiscie ze tesciowe chca zrobic to czy tamto przy dziecku, pomoc, itd. ok to mile..... ale jak sie slyszy to az glowa boli, moja byla nie doszla tesciowa, juz nam pokoj chciala meblowac i imie dla przyszlych dzieci wybierac pamietam jak wracalam do domu od niej to chcialo mi sie plakac przez jej gadanie to bylo strasznie przykre a one sobie sprawy nie zdaja....
Ja zamierzam kp 3 miesiace, wiec mleko tez bede wybierac z lekarzem rodzinnym, nie chce sama, a napewno nie bede sluchac nikogo co jest lepsze, takie rzeczy tylko z lekarzem i z TZ....
Trzeba wychodzic im na przeciw, musza wiedziec, ze teraz to nasz czas i na bledy rowniez, a takie gadanie tylko denerwuje, a nie pomaga, bo to nie sa pomocne rady, od czasu do czasu tylko wciskanie na sile swoich racji.
Moja tesciowa powiedziała, że jak sie urodzi to podawac łyżeczkę soku z marchewki myslalam, ze spadnę z krzesła, ale powiedziałam od razu, że może zapomnieć, dziecku świeże soki, witaminy podaje sie po 4-6 miesiacu (wit D jest wyjatkiem i podajze K), a nie od urodzenia i ten jej tekst, że ona tak dawała ale juz wie, że jedzienie będe sama podawać, sama wprowadzać, bo z tymi lekami to ona też bierze na wszystko, a na kolki to zaczac od cieplej tetry, masazyku i przede wszystkim odbijanie po posilku a kropleki to ostatecznosc Jak mysle o mojej mamie to jej pozwowle duzo rzeczy robic, bo ona naprawde bedzie sie ze mna liczyc, ale tesciową to bede miec na oku
Chyba będę wredną synową
Stary 2014-11-20, 15:42   #439
mkluke
Raczkowanie

Cytat:

ja też mieszkam z teściami i też się obawiam jak to będzie... jak widzę ich pozostałe dwie wnuczki, które są rozpieszczone do granic możliwości to przeraża mnie jak to będzie... pocieszam się tylko tym, że nasze dziecko będą widzieli codziennie, więc to też będzie inaczej niż jak tamte widzą raz w tygodniu...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:43   #440
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Moja tesciowa powiedziała, że jak sie urodzi to podawac łyżeczkę soku z marchewki myslalam, ze spadnę z krzesła, ale powiedziałam od razu, że może zapomnieć, dziecku świeże soki, witaminy podaje sie po 4-6 miesiacu (wit D jest wyjatkiem i podajze K), a nie od urodzenia i ten jej tekst, że ona tak dawała ale juz wie, że jedzienie będe sama podawać, sama wprowadzać, bo z tymi lekami to ona też bierze na wszystko, a na kolki to zaczac od cieplej tetry, masazyku i przede wszystkim odbijanie po posilku a kropleki to ostatecznosc Jak mysle o mojej mamie to jej pozwowle duzo rzeczy robic, bo ona naprawde bedzie sie ze mna liczyc, ale tesciową to bede miec na oku
Chyba będę wredną synową
hehe, no nie da sie w tym przypadku inaczej, ja już wiem, ze cokolwiek robię inaczej niż teściowa to już z racji tego jestem złą synową
Stary 2014-11-20, 15:45   #441
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ja mieszkam z tesciami, i uwierzcie mi, bede miala z nia ciezko...
drzwi z kluczem

Cytat:
tylko teściowa zaraz powiedziała: nie ma się co burzyć, tylko można wysłuchać bardziej doświadczonych
tja....
rady mojej teściowej są rodem z wczesnych lat 80tych. wieeeeleeee od tego czasu się zmieniło. w każdej dziedzinie.
jak mi jechała, to w końcu zapytałam czy poszłaby do dentysty, który leczy metodami-lekami z 1981 r.?! albo kardiologa?

Stary 2014-11-20, 15:47   #442
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja wam opowiem moją historię jak byłam mała. Miałam równo roczek kiedy moja mama poszła rodzić mojego brata. Z racji tego, że mieszkaliśmy na wsi, mama z tatą dali córcię na przechowanie do drugiej babci do miasta. Babcia miała powiedziane, a wręcz zakazane dawania wszystkiego co ciężkostrawne bo miałam problemy z wypróżnianiem od noworodka (pielęgniarki nie dopilnowały czy zrobiłam w szpitalu smółkę, i przez to baaardzo gorączkowałam, dopiero ciocia pielęgniarka po tygodniu dosłownie palcem mnie odblokowała). A babcia co? Na spacerek z wnusią do parku - to torba bananów na drogę, na obiadek tłusto i suto, kilogramy miśków Haribo. Potem się wydało jak ciocia przyjechała opowiedzieć co to się tam działo. A moja mam nie wierzyła w to co widzi po 2 tygodniach mojego pobytu na wygnaniu. Po prostu nie poznała swojego dziecka tak byłam zapasiona. Spokojnie mogłabym reklamować opony Michelin, tu nie przesadzam mam zdjęcie z tamtego okresu.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:47   #443
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też miałam wagę wypożyczoną. Ehh teraz kp to jest rzecz, której się najbardziej boję przy drugim dziecku, że po tej traumie, jaką miałam poprzednio, nie dam temu dziecku takiej samej szansy, a u Oli bardzo walczyłam, mimo że nie wyszło

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:47   #444
szkrabeniek
Raczkowanie

Kiedyś usłyszałam dobrą ripostę na teściowe , które wszystko dobrze wiedzą i służą "pomocą"

Mamo - Ty już wychowałaś jedno dziecko po swojemu i życie z Nim nie zawsze należy do najłatwiejszych tak więc pozwól mi wychowywać dziecko tak jak chcę

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:48   #445
Hottie07
Zakorzenienie

witam mamuśki

my dziś zaczynamy 24 tydzień byłyśmy też na usg - wszystko w porządku 660 g żywego srebra i nadal jest Emilka

widzę, że temat teściowych jest - ja jestem w czepku urodzona, mam super teściów, nie wtrącają się, zawsze tylko pytają się jak nam mogą pomóc co potrzebujemy

mieszkamy z moimi dziadkami - to mi się dopiero wydawał kosmos , bałam się o teksty " bo ja 50 lat temu robiłam tak i tak i nic się dzieciom nie działo" , ale widzę, że moi dziadkowie 76 i 80 lat - i pod tym względem uważają , że czasy się zmieniły i tylko o wszystkie nowinki pytają - oby tak dalej
Stary 2014-11-20, 15:49   #446
kruszynkaa88
Rozeznanie

[QUOTE=pani22ka;49013947]drzwi z kluczem

Mamy w planie rozbudować dom i miec te osobne wejście
Stary 2014-11-20, 15:50   #447
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam fotki (mój debiut na forum), nie wiedziałam jak ująć obrus, więc zrobiłam kilka, za jakość przepraszam, to wina telefonu. Drugi obrus jest na stół po rozłożeniu go (2metry), więc nie będę stołu rozkładać, w każdym razie drugi jest beżowy gładki. Mieszkanie jest wciąż w trakcie urządzania, małymi krokami, miesiąc po miesiącu coś tam przybywa, jak jest kasa oczywiście.
Wstawiam jeszcze swój bebzonik w 26 tc i moje teraz aktualne kg na plusie bebzonik duży nie???
Piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Udało się, dwa pierwsze z lumpków, a ostatnie pepco i zielone body z życiowym mottem z jakiejś hurtowni)
Świetne łowy !

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
crystal25 wszystko jest ok, żadnych, nawet minimalnych podejrzeń o cokolwiek, dlatego nie chcę się rozpisywać, żeby nie zapeszyć i żeby ciągle tak było dobrze)

Wklejam zdjęcie torta, jeszcze bez świeczek Był ogromny, blacha chyba taka na 40cm (?) i wysoki do nieba;P
Załącznik 5842567

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie, już się wypłakałam i jest w miarę ok, mój mąż tak się tym przejął że mam zakaz wszystkiego mam leżeć i odpoczywać. Rozmawiałam z siostrą i ona też miała taką szyjkę w 25 tc a w 30 tc to jej szyjka miała 20 mm i ciążę donosiła więc mam nadzieję że taka nasza uroda i nie czeka mnie poród przedwczesny . Zmykam do wyrka oglądać top szefa
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Jestem
Jutro mnie chyba wypiszą, ściągam pokarm co 3h i zanoszę małej. Tylko kropelkę jej dają na język ale to zawsze cos daje.

A co do majtek poporodowych to ja wam powiem
Takie w ogóle to w tym tyg miałam sie zając zamawianiem rzeczy do szpitala wiec w ogóle. Ie byłam gotowa wszystko na szybko w szpitalnej aptece kupowane majtki 2 szt te wielorazowe, bardzo fajne jak cos wyciek je to,sie przepiera i jak nowe. Wkłady poporodowe na początku sie przydały jak dużo ciekło, teraz kupiłam maxi podpaski. Krem do sutek tez sie przydaje. A co do laktatorów to polecam te ktore maja wymienne w roznych rozmiarach te lejki ktore sie przykłada do piersi, w szpitalu jest laktator medela i dokupuje sie przystawki dla sie ie za ok 20zl, i najpierw pani od laktacji kazała mi kupic rozmiar M ale okazał sie za mały bo sutek był aczerwienieony dookoła i teraz mam L i jest ok. Jak wiadomo każda pierś jest inna i mogą tez podoasowac komuś te przystawki uniwersalne. Ja mam od siostry canpola easy start no i średnio, medela lepszy.

Koszule mam od siostry taka z wszytym jakby trójkątem posrodkui dekoltem w serek, całkiem praktyczna.

Z Helenka raz lepiej raz gorzej ale to tak juz bedzie, przed nią dużo kryzysów, dzisiaj miała podobno kłopoty z oddychaniem ale ustabilizowało sie .. Lezy biedna i walczy .

Piękny filmik, obejrzyjcie, to maleństwo jest o 100g mniejsze od Helenki,

https://www.youtube.com/watch?v=EEPHLC6dMGA
Jestem pewna , że wygra i wszystko będzie dobrze !

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
I jeszcze kilka zdjęć ciast
o mamooooooooooooo

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nie martw się, ja z konkretnych rzeczy nie mam jeszcze zupełnie nic na razie wszystko co mam to "tylko" ciuszki, kocyk i prześcieradło...także szału nie ma
ja tak samo .. A i mam dwie butelki, dwa smoczki i pampersy

Cytat:
Dziewczynki, o jakich myślicie butelkach i smoczkach? Bo ja na pewno chcę jedno i drugie z tej samej firmy, aby smoczek miał ten sam kształt
Myśle nad nukiem, bo ponoć z niego mają dobry kształt smoczki i dziecko szybko je akceptuje, ale kurcze nie wiem, prawie codziennie odlądam i dupa
Ja mam aventa

cześć !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:50   #448
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Kiedyś usłyszałam dobrą ripostę na teściowe , które wszystko dobrze wiedzą i służą "pomocą"

Mamo - Ty już wychowałaś jedno dziecko po swojemu i życie z Nim nie zawsze należy do najłatwiejszych tak więc pozwól mi wychowywać dziecko tak jak chcę
Muszę to zdanie zapisać
Stary 2014-11-20, 15:51   #449
niunia_ona
Zakorzenienie

mój wózek dziś przyszedł. Ciesze się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:52   #450
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba będę wredną synową
o matkooooo Dobrze ze ja ze swoja tesciowa nie rozmawiam i nie chce jej widziec na oczy, a napewno nie dam jej dziecka do rak, jesli moj TZ bedzie chcial sie z nia pogodzic.... ( na co sama go namawiam, bo to jego mama pomimo tego co sie wydarzylo, innej miec nie bedzie ) ale i tak ostatnio uslyszelismy, ze wg niej to nie czas na dziecko, nie wiedzac o nas nic od ponad roku, tak stwierdzila. A siostra TZ za duzo z nia o nas nie rozmawia..... Moja mama do nas chce przyjechac jak sie maluszek urodzi, nie mamy nic przeciwko, TZ ja bardzo lubi, nie maja zadnych spiec, i jest bardzo ze tak mozna ujac spoko, o wszystko spyta, i pomoze, ale sama sie nie wciska na sile..... oprocz tego ze sprzata i gotuje w moim domu, jak przyjezdza do nas odpoczac hahahahaha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości