Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 22:17   #421
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Halwaya piękny kosz
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Halwaya super kosz!
U mnie takie rzeczy są na szczęście zbędne bo mieszkamy na jednym piętrze i mamy miejsce na wszystko,a dziecia zamierzam kłaść spać tylko i wyłącznie w łóżeczku,a nie np w wózku na drzemki.

Evcia no właśnie nie wiem czy wrzuca się je tam gdzie proszek czy co?

Zrobiłam sobie na alledrogo koszyk u jednego sprzedawcy,ale od teraz będę zamawiać za pobraniem,paczka wyszła mi 80 zł a przesyłka z płatnością przy odbiorze 25zł :/ więc na razie rezygnacja,może nazbieram coś jeszcze od tego sprzedawcy.

Dziewczyny a można już teraz kupować np jakieś kremy dla malca czy poczekać do jesieni?
Ja po dzisiejszym szperaniu widzę, że ciężko mi będzie zamówić coś u jednego sprzedawcy. Na razie nie patrzę na kosmetyki, chociaż to wszystko zależy od daty ważności. Na pewno na początku kupię jak najmniejszą pojemność bo nie wiadomo jak się będzie jakiś kosmetyk sprawdzał
Stary 2015-08-16, 22:19   #422
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Madziejka współczuję pęknięte go zęba (( ciarki mnie zeszły jak przeczytałam.

Rudaska bezczelnie te baby w kasie tragedia!!!! A propo piersi sutki mi sxiemnialy z tydzień temu jak Muszyński są hahah

Cienwiatru współczuję lyzeczkowania zabolalo ://

Czubasek czemu śniadania na łatwiznę? Każdy je to na co ma ochotę czy u was niedziela to musi być na wypasie?

Dolinka ta ryba ruska to się chyba fiszka nazywa?
Onededu super z tym kredytem !!!!

Evcia ale piękne te rzeczy z ali !!!

Gryzia w sumie to niedługo już do rozpakowaniu zaczynam się bać.

Katarzyna dobrze ze się wypchnęlas głupie ludzie .

Hej witamy nowa mamusie! !! Cześć Sandra
Jeśli chodzi o wyprawkę mnie osobiście już bliżej niż dalej. )

Fionka ja zaczynam prasowanie jak wrócę z urlopu ) tz obiecał że nasza szafę do tego czasu zrobi elasciwie obiecał że będzie to przyszły weekend więc szafę małego mogę zacząć ogarniać )
Ogarnę podstawowe a te śliczne na wieszaki to chyba wybiorę i wszystko powieszenia żeby było pięknie

Kalwinka fajnie z wyjazd się udał )

Widzę że kombinuje cie z terminami porodów. Mnie by wyszło rozpakowanie ok 36tx. Nie ma źle ale wolałabym tak jak powinno być ewentualnie chwilę wcześniej. Ale ja sobie mogę chcieć

Moja siostra to Agnieszka i opis imienia który pokazalas a propo niezależnej się bardzo pokrywa.

Kalwinka widzę ty też w ikei.
Ja też więcej w weekend nie jadę do takich wielkich miast.. o dziwo w ikei bez problemu to edinburgh nigdy więcej w niedzielę.

Ogólnie płatki mydlane rozpuszczam z w szklance wody i do pojemnika na proszek. Ja tak robiłam. Np jak wypisz je tak o to mogą zapychac bo się gluty robią.

Nadrobiłam pół w wannie pół czekając aż włosy przeschna.
Buźki laski
Ode się psychicznie nastawić że jutro idę do pracy

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:21   #423
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya super kosz!
U mnie takie rzeczy są na szczęście zbędne bo mieszkamy na jednym piętrze i mamy miejsce na wszystko,a dziecia zamierzam kłaść spać tylko i wyłącznie w łóżeczku,a nie np w wózku na drzemki.

Dziewczyny a można już teraz kupować np jakieś kremy dla malca czy poczekać do jesieni?
No ja będę w nocy kładła do łóżeczka w naszej sypialni, a na dzień będę schodzić do salonu - "do ludzi" - tam gdzieś muszę bezpiecznie dziecko trzymać, by jeszcze moja 3 latka jej przypadkowo krzywdy nie zrobiła.. nie chcę właśnie za dużo po schodach z dzieckiem latać. Z córką mieszkaliśmy w mieszkaniu - wszystko na jednym poziomie to było łatwiej.

Ja w kremy już się zaopatrzyłam w PL data ważności spokojnie mi starczy

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:31   #424
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska ja też nie kupuje u jednego sprzedawcy właśnie robie zamówienie u trzeciego i szczerze to jestem zdziwiona cenami. Jakbym w sklepach stacjonarnych kupowała to bym za to samo dwa razy tyle zapłaciła. Także wiem że większość rzeczy będę zamawiać. Nie mówię o pościeli i ubraniach bo to muszę dotknąć i obejrzeć
Na razie jestem na etapie kupowania ciuszków stacjonarnie i pierdół do pielęgnacji z alledrogo.

Jestem z siebie dumna,mimo że zdaje sobie sprawę że nie wszystko będzie idealnie i niektóre rzeczy będzie trzeba wymienić na inne.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Halwaya a w jakie kremy się zaopatrzylas?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:37   #425
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A tak na prawde dzieciaki beda mialy nas w upie i wyjda kiedy beda chcialy
Dokadnie. W poważaniu mają nasze gadanie i wyliczenia.

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość

Poluje któraś jutro na ciuszki w lidlu?
Ja mam zamiar zajrzeć, ale na wojnę się nie nastawiam - kupię coś to kupię, a nie to nie.

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ten antyperspirant Vichy jest bardzo często polecany
Też go używam i jestem bardzo zadowolona, ale jak skończe opakowanie które mam to mam zamiar spróbowac naturalnego dezodorantu w kremie (bez aluminium).

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja wylicytowałam kosz mojżesza za 5 funtów.. właściwie to był 'impulse buy' - bo cena mnie skusiła Nie jest to może jakieś cudo nad cudami, ale na te 3 miesiące to nie potrzebuję "niewiadomoczego"

Super, zwłaszcza za takie pieniądze.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ktoś poza mną jutro wizytuje u Gina? My idziemy na 15:30.

Wcześniej musze do labolatorium po wyniki podjechać. Mam nadzieję, że moje TSH ma się lepiej - zaczęło mi szaleś w ciąży, a wcześniej nie miałam z nim problemów.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:46   #426
acapella
Zadomowienie

Ten kosz super Ci się udało i to za taką kasę My mamy dwa pokoje tylko, więc nie kupujemy dodatkowych koszy, kołysek itp.

ijaa ja też próbowałam naturalnego, ale nie dałam rady, lało się ze mnie, nawet gorzej chyba niż bez żadnego zabezpieczenia
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:48   #427
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
ijaa ja też próbowałam naturalnego, ale nie dałam rady, lało się ze mnie, nawet gorzej chyba niż bez żadnego zabezpieczenia
A jakiego próbowałaś?

Myślę, że każdy musi na sobie spróbować, bo to pewnie działa jak z innymi: na jednego zadziała z nivea, na innego tylko ziaja, a na jeszcze innego tylko vichy czy antidral.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:50   #428
acapella
Zadomowienie

Takiego z rossmanna Crystal czy jakoś tak...
Aktualnie używam ziaja sensitive i też jestem zadowolona, kupiłam bo na szybko potrzebowałam, a vichy to tylko przez internet się opłaca
Stary 2015-08-16, 23:03   #429
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja juz leze naoliwiona haha wie przypominam tym, które jeszcze tego nie zrobily.

Zapowiada sie kolejna upalna noc. Okno na oścież otwarte a prawie nie czuć swiezego powietrza

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Co do dezodorantów to ja używam teraz takich zwykłych anty z biedronki i jestem zadowolona

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 23:08   #430
halwaya
Zakorzenienie

Ogolnie - kupiłam krem na odparzenia Pat&Rub Kingi Rusin - drogi, ale moim zdaniem najlepszy jaki miałam i testowałam, kupiłam linomag też i trochę kosmetyków z Hippa + Emolium płyn do kąpieli (zwykły i jakiś 3 fazowy - w razie gdyby były jakieś problemy skórne)

Stary 2015-08-16, 23:10   #431
Koritsi_a
Zadomowienie

Hope niektóre ciuszki farbują niestety.

Halwaya super okazja ja mam dwa stelaże do wózka i będę jeden w mieszkaniu trzymać i dziecko w gondoli.

Jutro glukoza, mam nadziwje ze się uda bo we wtorek wizyta wiec to jedyna szansa...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 23:28   #432
rudaska
Zakorzenienie

Kortisia udanego badania.

Zapomniałam wam napisać: Wczoraj położyłam długopis na brzuchu i nagrałam jak podskakiwał od kopniaków. wysłałam to tż- oszalał i nie mógł uwierzyć. cieszył się bardzo, zazdrościł i tylko odlicza dni do powrotu. Jeszcze półtora tygodnia...
Stary 2015-08-16, 23:35   #433
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Kalwinka, jeśli mogę zapytać to wstawiłabyś link do tych pieluszek, które zamawiasz? ;> Ja bym też chyba zamówiła... Tylko trochę boję się jakiej są jakości, bo zamawiałam różne rzeczy z ali i niektóre super a niektóre tragedia i żal kasy...
Cytat:
Kalwinka pokażesz te pieluchy? Oglądam właśnie teraz i nie ogarniam... A te wkłady też kupujesz z ali czy z Polski?
http://www.aliexpress.com/item/babie...013873029.html

http://www.aliexpress.com/item/Hot-w...050582308.html

Chcę zamówić na razie te - u różnych sprzedawców właśnie, żeby porównać jakość. Zobaczymy, bo tz chin różne cuda czasem dopływają... Wkładki bambusowe i bibułki pewnie też zamówię na alie ale później. Poza tym jako wkładów pewnie spróbuję ręczniczków z ikei

Cytat:
Która pisała że chce używać płatków mydlanych do prania ciuszków? Czytam właśnie, że najmniej uczulające to Dzidziuś. Może spróbuję? a jak tego się w pralce używa?
Ja planuję, tak jak płyn będę je wsypywała do pralki

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Po ile pieluch kupiłaś tetrowych i flanelowych? Jakiej firmy wkladki? Bo ostatnio pytałam czy ktoś wielobranżowe zamierza kupic? I jaki środek do pieluszek? Pochwal się ;P
Wkładki pupus, proszek nappy-fresh

Pieluchy flanelowe 3 szt, tetry 10 szt na razie nie planuję więcej
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
No ja chce Antonine najbardziej
moja prababcia miała na imię Antonina, imię jet piękne, jak byłam młodsza chciałam tak dać na imię córce, ale kuzynostwo tż było pierwsze

Cytat:
A jeszcze mam pytanie, jak teraz wypiorę ubranka i wyprasuję to mogą tak leżeć do grudnia? Czy lepiej później uprać? Czy jak?
Dla mnie trochę za wcześnie ale u mnie się mocno kurzy, więc planuję operację prania i prasowania na listopad

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja wylicytowałam kosz mojżesza za 5 funtów.. właściwie to był 'impulse buy' - bo cena mnie skusiła Nie jest to może jakieś cudo nad cudami, ale na te 3 miesiące to nie potrzebuję "niewiadomoczego"

ładny

coś mi stuka i nie mogę spać. Tż twierdzi że to tylko moja głowa. W dodatku mam kosmiczną zgagę

Co do ubranek z lidla, koleżanka do mnie dzwoniła nawet, żebym nie przeoczyła, bo podobno są rewelacyjne
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 23:49   #434
acapella
Zadomowienie

Kalwinka dzięki, przepraszam, że dwa razy, myślałam, że przeoczyłaś a ja już zgłupiałam, tyle tam tego, są nawet i po 10 dolarów za sztukę i pech chciał, że najbardziej wpadły mi w oko, ale myślałam, że to za zestaw a nie za jedną Ja się chyba jeszcze wstrzymam, choć mam parę typów w zakładkach...
Coś Ci stuka tzn. bobas?
To muszę iść do tego lidla może przed dentystą, a mam na 10... dla mnie to świt!!
Stary 2015-08-17, 00:12   #435
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A ja czytałam, że wg badań, termin wyznaczony na pierwszym usg daje największą dokładność. Co do ruchów, to jest to zbyt szerokie do interpretacji, jak na mój gust sprawa mało mierzalna
No jasne że teraz najbardziej wiarygodne jest usg, szczególnie to początkowe bo wtedy dzieci rozwijają sie w zbliżonym tempie. I chyba lekarze też ten termin uznają. A te teorie z ruchami to raczej z czasów kiedy usg nie było. Tak samo jak rozpoznawanie płci po kształcie brzucha itp
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 00:56   #436
halwaya
Zakorzenienie

To widzę, że kilka nas jutro ma "torta w płynie"
Kciuki za dobre wyniki. Mykam spac. Dobranoc.

Stary 2015-08-17, 01:23   #437
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52434001]Acapella zależy gdzie będą teraz leżały... Ja wyprałam tylko te z lumpka, wszystkie zamierzam prać w dzieciowym proszku w połowie listopada. Bo od teraz do grudnia to kurz i inne takie. Poza tym chcę w listopadzie wyprać i pochować do szafek młodego [/QUOTE]

Zrobiłam tak samo, rzeczy z lumpka wypralam razem z naszymi, a pozniej bede pralka w dziecięcym proszku.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja z lumpka (jak się w końcu rusze ) będę prala od razu a potem pewnie jeszcze raz przed porodem. Ale piore wszystko w normalnym proszku i płynie do płukania, to znaczy w tym którego na codzień do prania używam.
I w ogóle nie zamierzasz używać proszków i płynów dla dzieci? W takim razie jakiego proszku i płynu uzywasz?

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Halwaya piekny i za ta cene

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Mysle na lozeczkiem dostawianym do lozka, ten chicco next2czy jakos tak
Kto mysli na tym mocno? Widzialam ze rzewinela sie dyskusja, ale jakos nie zatrybilam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To ja pytałam o te lozeczko, co dziewczyny sadza, ale w sumie dostałam odpowiedz, ze fajne, decyZja naleŻy do nas ja jeszcze nad kolyska się zastanawiam, bo ona też do 6 miesięcy jest i trochę wiecej funkcji ma, dla mnie zaletą tego,łóżeczka,jest to, ze dziecko cały czas Bym widziała i byłoby blisko, Ala podnieść i tak się trzeba, żeby nakarmić czy przewinąć, więc chyba kolyska bedzie bardziej praktyczna, bo można i pokolyskac i jakieś wibracje w niej są i meldunki, jest mała i też blisko łóżka można postawic

A Ty co sądzisz o lozeczku?

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Kortisia udanego badania.

Zapomniałam wam napisać: Wczoraj położyłam długopis na brzuchu i nagrałam jak podskakiwał od kopniaków. wysłałam to tż- oszalał i nie mógł uwierzyć. cieszył się bardzo, zazdrościł i tylko odlicza dni do powrotu. Jeszcze półtora tygodnia...
Jej to mu zrobiłaś miłą niespodzianke, wyobrażam sobie jego radość

A ja dopiero wróciłam, byliśmy na ognisku u mojego brata i już kleja mi się oczy, więc uciekam spac.

Piszecie że do Lidla trzeba tak rano?? Trochę,mi się nie chce, ale może zmusze się, żeby wstać rano

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/babie...013873029.html

http://www.aliexpress.com/item/Hot-w...050582308.html

Chcę zamówić na razie te - u różnych sprzedawców właśnie, żeby porównać jakość. Zobaczymy, bo tz chin różne cuda czasem dopływają... Wkładki bambusowe i bibułki pewnie też zamówię na alie ale później. Poza tym jako wkładów pewnie spróbuję ręczniczków z ikei

Ja planuję, tak jak płyn będę je wsypywała do pralki

Wkładki pupus, proszek nappy-fresh

Pieluchy flanelowe 3 szt, tetry 10 szt na razie nie planuję więcej

moja prababcia miała na imię Antonina, imię jet piękne, jak byłam młodsza chciałam tak dać na imię córce, ale kuzynostwo tż było pierwsze

Dla mnie trochę za wcześnie ale u mnie się mocno kurzy, więc planuję operację prania i prasowania na listopad

ładny

coś mi stuka i nie mogę spać. Tż twierdzi że to tylko moja głowa. W dodatku mam kosmiczną zgagę

Co do ubranek z lidla, koleżanka do mnie dzwoniła nawet, żebym nie przeoczyła, bo podobno są rewelacyjne
Dzięki za odpowiedzi na pytania

Aż tak zachwalala? Hmm cos w tym,kusi być, tylko myślicie że aż takie tłumy po to będą rano juz?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 06:27   #438
Madziejka*
Raczkowanie

Moja przyjaciółka miała na imię Agnieszka, wspaniała dziewczyna. Fajny wybór, teraz to rzadkie imię

Halwaya, kosz piękny

Mujer, mam już jeden most :-( mam słabe zęby i boję się kolejnego mostu, po powrocie pogadam z dentystą, co z tym zrobić.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 06:46   #439
ogolnie
Zakorzenienie

Nie mam weny wstać do tego lidla chyba odpuszczę i pojadę po południu.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 07:23   #440
0enedue
Zadomowienie

Dzień dobry !! ) Wczoraj byliśmy u mamy na obiedzie wróciłam i stwierdziłam ze z moim humorem to lepiej się drzemne.. zasnęłam i wstałam jak gdyby nigdy nic pewna że zasnęło mi się na pół h .. okazało się ze spałam ponad 3 i obudziłam się dalej śpiąca - aż mi się pierwszy trymestr przypomniał

Co do lidla .. jak dobrze mieć mamę która tam pracuje

Fionka myśmy wczoraj kolejne 3 nowe imiona wymyślili z wyborem nadal w lesie ..

Hope co do farbowania ja używam chusteczek do prania ( w auchanie paczka za ok 7 zł z jakiejś mniej znanej firmy) i fajnie wylapuja kolor który mógłby zafarbowac- do ubranek tez mam zamiar wrzucać na początku żeby się zorientować czy coś farbuje

Halwaya super ten kosz. No i ta cena !

Dziewczyny napiszcie od jakich sprzedawców kupujecie )

Ijaa kciuki za wizytę

U nas noc fantastyczna ! OK 18 stopni !! Więc wkoncu mogłam oddychać

Dzisiaj tz ma urodziny wiec mało mnie tu będzie .. aaa i ma przyjechać facet do pralki nareszcie !!!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:23   #441
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Evcia no właśnie nie wiem czy wrzuca się je tam gdzie proszek czy co?
Ja mam zamiar wrzucać do bębna, chyba się rozpuszczą?

Adka kupiłaś coś wczoraj? Ja się we wtorek do ikei wybieram

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też go używam i jestem bardzo zadowolona, ale jak skończe opakowanie które mam to mam zamiar spróbowac naturalnego dezodorantu w kremie (bez aluminium).
Ja od jakiś 2 lat używam tylko tych bez aluminium, może nie chronią tak mocno, ale za to komfort używania całkiem inny. Pachy mnie nie swędzą ani nie szczypią

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:33   #442
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dzień dobry gaduły

Ja do Lidla może się wybiorę po południu. Jak coś będzie to będzie, jak nie to trudno

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 07:55   #443
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Si, to czytałam w jakimś dokumencie z rodzić po ludzku. Mieli tam konkretne statystyki.

U mnie to akurat 1 dzień różnicy, więc spoko
u mnie się wogóle nie sprawdziło, z usg miałąm na 25 lipca a z om 1 sierpnia a wyszedł 5 sierpnia

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Witaj Sandro

Stosowałam vichy zielony i antidral, wolałam vichy bo mniej podrażniał skórę, potem przerzuciłam się na bloker ziaji bo był tańszy a efekt identyczny, a teraz testuję domowy sposób, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Byliśmy na wycieczce w Chełmie u ducha Bielucha. Córka zachwycona W drodze powrotnej zahaczyliśmy o Pepco, starsza została obkupiona do szkoły, młodsza zyskała kilka półśpiochów i flanelową pieluszkę Niestety teraz padam, ciągle mam zawroty głowy, czuję się strasznie słabo. Nie wiem dlaczego :-(

Przeraziłyście mnie wizją porodu w 35 -36 tygodniu, wolę ciut dłużej poczekać...

Co do mojego nieszczęsnego zęba, nie ma co sklejać, rozpadł się na dwie części i jedna po prostu już leży w koszu. Jeśli mogę coś zrobić poza implantem bardzo chętnie ale co? kiedyś chyba robiło się korony...

Na wakacjach prawie codziennie trochę pływam w jeziorze i nad jezioro jeździmy na rowerach - tyle mojego ruchu. Nie ćwiczę już dodatkowo. Piłka została w domu.
a co to za domowy sposób
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 08:11   #444
limonka_86
Zadomowienie

U mnie od rana burza byla i caly czas pada wreszcie jest czym oddychac ale z drugiej strony cisnienie takie niskie ze masakra :/

Mialam dzisiaj co tygodniowe wazenie na wadze +3kg w stosunku do wagi sprzed ciazy nie ma tragedii ;-)

jutro mam usg to zobaczymy ile z tych 3kg zajmuje mala ;-)

Widze ze probujecie daty porodu przewidziec ja mniej wiecej wiem kiedy zaciazylam bo mierzylam sobie temperature i na razie zgadza mi sie usg wlasnie z moimi obliczeniami kiedy zaciazylam plus 38 tygodni no a jak bedzie to sie okaze ;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 08:16   #445
zaneta_b
Rozeznanie

Hej ja już po glukozie, siedzę sobie teraz i czekam na kolejne pobranie. Nawet powiem wam że nie było tak źle. Słodkie, ale jakoś miałam wrażenie że to będzie geściejsze. A to taka słodka woda. Troche cytryny do tego wkropiłam i poszło ;-)
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 08:18   #446
kalusia87
Zakorzenienie

Ja się melduję po weselu i poprawinach nadrobiłam poprzedni wątek, zabieram się za bieżący i witam nową mamusię
Stary 2015-08-17, 08:18   #447
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej ja już po glukozie, siedzę sobie teraz i czekam na kolejne pobranie. Nawet powiem wam że nie było tak źle. Słodkie, ale jakoś miałam wrażenie że to będzie geściejsze. A to taka słodka woda. Troche cytryny do tego wkropiłam i poszło ;-)
To ja dopiero za półtorej godziny mam. Teraz na razie w domu walczę z chęcią wypicia herbaty

Stary 2015-08-17, 08:19   #448
czubasek20
Zakorzenienie

ijaa kciuki za wizyte
My wizytujemy za tydzien

Dzien dobry
Wczoraj polozylam sie po 12 i pobudka o 5 ale dalej zasnelam.wiec nie ma tragedii.
Dzis musze skonczyc planowanie wydatkow i spr cen w necie zeby jakos rozlozyc to fajnie w miesiacach.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 08:19   #449
Fionka_31
Zakorzenienie

dzień dobry
u nas kolejny gorący dzień się zapowiada, ale przynajmniej wiaterek wieje
noc średnia, spaliśmy przy otwartym oknie i te wszystkie hałasy z zewnątrz mnie dobijają

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Fionka myśmy wczoraj kolejne 3 nowe imiona wymyślili z wyborem nadal w lesie ..

Dzisiaj tz ma urodziny wiec mało mnie tu będzie .. aaa i ma przyjechać facet do pralki nareszcie !!!
a jakie imiona?
najlepszego dla tż

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 08:23   #450
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak ja mam was nadrobić jak tu ponad 400 postów? laboga:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości