Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 19:28   #361
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Mi dzis apka pokazała że do porodu zostalo mi 111 dni

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Halwaya jakie imię?
To niebawem studniówka!

Szukam imion takie, które funkcjonują w PL i w UK i w miarę krótkie, bo tż ma długie nazwisko - wpado mi w oko INGA

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:31   #362
Fionka_31
Zakorzenienie

My dzis mieliśmy wybrac imię ale cos nam nie wychodzi. Nawet zawęzić wyboru nie umiemy... Wręcz pojawily sie dwa nowe

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:32   #363
kalwinka
Zadomowienie

Wiedziałam, ze jak wrócę już będziecie szalały w nowym wątku

Weekend spędziliśmy w Żywcu - fajnie było się spotkać ze znajomymi, ale umęczyłam się trochę, w dodatku przedziurawiliśmy materac i obudziłam się nad ranem na gołej ziemi - do tej pory wszystko mnie boli.

Zdecydowaliśmy na 99% o imieniu - tż już mówi do córeczki po imieniu i pyta co tam u Agnieszki, więc raczej już zostanie Aga

Gryzelda z ruchami miałam podobnie, poczułam pod koniec 17 tyg, kopniaki już 2 tyg później - wizja że mała miałaby się urodzić w 34 tc wydaje mi raz że przerażająca, 2 mało prawdopodobna

Jutro zaczynamy remont, właśnie się pakuję do teściów. są naprawdę kochani i pomocni, ale już dzisiaj zdążyliśmy się pokłócić przez telefon bo oni mają własną wizję naszego remontu, fachowcy są tylko po to, żeby nas naciągnąć i zepsuć co tylko się zepsuć da (czasami mam wrażenie rozmawiając z nimi, że naprawdę cały świat jest zły i tylko czyha, żeby zrobić nam krzywdę) i oni wiedzą lepiej co i w jakiej kolejności powinniśmy robić.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:36   #364
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Haha u mnie tez :p
No nic plan na wrzesien, ogarnac wyprawke :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam na miesiace rozpisane, we wrzesniu koncze ubranka i siebie obkupie troche ;p
Cytat:
Zaneta z jakiej str ten kurs masz?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Właśnie torba torbą ale na kiedy planujecie miec juz przygotowane łóżeczko i ubranka w sensie poprane, poprasowane?

Bo ja chciałam w połowie listopada ale teraz tak mysle ze jakbym urodziła 2 tyg wczesniej to się nie wyrobie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Zaneta tu same kalafiory przeciez zadna z nas nie zajarzyla ze październik jest po drodze haha
Ja chce miec poprane i poprasowane do konca wrzesnia, dopoki pogoda jako taka i nie mam.zjazdow.
Lozeczko zloze na poczatku grudnia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:37   #365
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Mi dzis apka pokazała że do porodu zostalo mi 111 dni
Niedługo studniówka ;D

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:43   #366
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Kurde ja chce urodzić w terminie lub +- 5 dni haha. Nie chce w listopadzie ale nie chce tez na święta.

a w ogóle to przeczytałam kiedys ze na podstawie pierwszych ruchów można policzyć czy sie urodzi w terminie bo one podobno pojawiają sie w połowie ciąży. Tylko ze nie wiem co autor miał na myśli pisząc ruchy
Takie artykuły to nie mają potwierdzenia bo ja w pierwszej ciąży poczułam cokolwiek w 24 tygofniu to wychodziło by że musiałabym rodzić w 48 heh a 40 był
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:44   #367
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Żeby siebie jakoś zmotywować zamawiam już wszystko jak leci, nie będę czekać do ostatniej chwili...
A co mi tam Póki są pieniądze przeznaczone na to, bo potem bedzie trza brać z biezacych
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 19:45   #368
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia kolyski sie lekko otwierają i można je obniżyć, ale i tak będzie wyżej niż lóżko. Przynajmniej u mnie tak jest.

A skąd wiesz ze w brzuchu to przod tyl sie buja?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Od poczęcia 38 tygodni
Czyli bok tej kołyski Coneco da się otworzyć, żebym widziała dziecko z,łóżka np??
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
To niebawem studniówka!

Szukam imion takie, które funkcjonują w PL i w UK i w miarę krótkie, bo tż ma długie nazwisko - wpado mi w oko INGA
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Wiedziałam, ze jak wrócę już będziecie szalały w nowym wątku

Weekend spędziliśmy w Żywcu - fajnie było się spotkać ze znajomymi, ale umęczyłam się trochę, w dodatku przedziurawiliśmy materac i obudziłam się nad ranem na gołej ziemi - do tej pory wszystko mnie boli.

Zdecydowaliśmy na 99% o imieniu - tż już mówi do córeczki po imieniu i pyta co tam u Agnieszki, więc raczej już zostanie Aga

Gryzelda z ruchami miałam podobnie, poczułam pod koniec 17 tyg, kopniaki już 2 tyg później - wizja że mała miałaby się urodzić w 34 tc wydaje mi raz że przerażająca, 2 mało prawdopodobna

Jutro zaczynamy remont, właśnie się pakuję do teściów. są naprawdę kochani i pomocni, ale już dzisiaj zdążyliśmy się pokłócić przez telefon bo oni mają własną wizję naszego remontu, fachowcy są tylko po to, żeby nas naciągnąć i zepsuć co tylko się zepsuć da (czasami mam wrażenie rozmawiając z nimi, że naprawdę cały świat jest zły i tylko czyha, żeby zrobić nam krzywdę) i oni wiedzą lepiej co i w jakiej kolejności powinniśmy robić.
I Inga i Agnieszka mi sie podoba

Poród w 34 tyg mnie też przeraża, a wizja, ze na prawdę co raz mniej już zostalo, a oprócz ubranek i to,nie wszystkich, nie posiadam jeszcze nic zaczęła mi ciazyc, więc chyba trzeba w,końcu zacząć się,nie tylko, rozglądać ale i w,końcu kupować

Fajnie, Ze miło spedziliscie czas, ale,współczuję takiej pobudki ;/

A co do teściów... oni może mają syndrom wiecznej ochrony? Żeby nic Wam się nie stalo?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-16 o 19:47
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:49   #369
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya bardzo ładne imiona. Też czytałam znaczenie, bo i moje i tż się sprawdziły . Ja dziś siadam i liczę ile potrzebuję na pieluszki, przewijak, butelki i takie tam. Długi wieczór przede mną...
Stary 2015-08-16, 19:57   #370
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Co do tych pierwszych ruchów i terminu porodu to tez mi sie coś obiło o uszy, tylko ja słyszałam wersję ze pierwsze ruchy plus 20tyg daje termin porodu.
A ja czytałam, że wg badań, termin wyznaczony na pierwszym usg daje największą dokładność. Co do ruchów, to jest to zbyt szerokie do interpretacji, jak na mój gust sprawa mało mierzalna

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
też to przeczytałam. Ale jest też informacja, że jeśli miało się w miare regularne cykle, to można polegać na terminie porodu z OM, a ja miałam cykle co 27-28 dni. I tego się trzymam. TŻ wraca tydzień przed terminem - oby zdążył na czas
Ciekawe, jak regularne 24 dniowe
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:59   #371
syylwuska
Zakorzenienie

Mujer czyli chodzi o termin z pierwszego usg, a nie z OM, tak?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 20:03   #372
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Mujer czyli chodzi o termin z pierwszego usg, a nie z OM, tak?

Si, to czytałam w jakimś dokumencie z rodzić po ludzku. Mieli tam konkretne statystyki.

U mnie to akurat 1 dzień różnicy, więc spoko
Stary 2015-08-16, 20:04   #373
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Przeglądam imiona.. czytam tż znaczenie jednego, które mi się spodobało.. no i cechy jak: "porządek, dobrze zorganizowana, nie znosi lenistwa i marnotrastwa"
tż wziął i skomentował "o to takiej żony sobie poszukam" :P
Żarcik się Twojego męża trzyma

Ja ruchy poczułam w 18 tygodniu, mam nadzieję, że się nie sprawdzi, że w 36 urodzę

Poluje któraś jutro na ciuszki w lidlu?

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 20:04   #374
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja tak mam, że jak chodzę, to mnie ciągnie boleśnie po bokach. Chyba więzadła.
Tez mnie strasznie ciagna, jakos od tygodnia w sumie.
Szybko rosniemy

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie laski, nie dajmy się zwariować.
Jeszcze rozumiem, jak ktoś poczuł później, bo wiadoo prawdopodobieństwo porodu w 37 czy 38tc jest większe, ale w 34. Chyba stosunkowo mało takich jest.

A tak na prawde dzieciaki beda mialy nas w upie i wyjda kiedy beda chcialy

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dobrze że mam w środę gina bo zaczynam się martwić. Podbrzusze mi twardnieje kilka razy dziennie, nie boli mnie to, ale wcześniej wcale nic takiego się nie działo a teraz od jakiegoś tygodnia prawie codziennie :/ któraś z Was miała podobnie?

Ja tak mialam podczas zaziebiebia jak kaszel mnie mordowal...

kalwinka Aga slicznie rzadko nadawane chyba...

Cytat:
Halwaya bardzo ładne imiona. Też czytałam znaczenie, bo i moje i tż się sprawdziły . Ja dziś siadam i liczę ile potrzebuję na pieluszki, przewijak, butelki i takie tam. Długi wieczór przede mną...

My dzis orientowalismy sie w rozmiarowkach pieluch bo juz zapomnielismy z tz

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 20:09   #375
acapella
Zadomowienie

Ja poczułam w 16 jakieś takie pierwsze pierwsze, więc wizja porodu w 32 tyg, jak zaraz 26... Hmm Mam nadzieję, że to jednak nastąpi w grudniu, ewentualnie koniec listopada
Ja może zajrzę do lidla... Nie wiem jak jakościowo, bo nigdy ubrań tam nie kupowałam, ale ceny są dość dobre
Ładne imiona Inga i Agnieszka a Wy Fionka jakie nowe upatrzyliście?
Mujer jeszcze odnośnie tych antyperspirantów :P to wolę vichy, bo skoro można go stosować codziennie a antidral raz w tygodniu to na pewno jest bezpieczniejsze, poza tym sama widzę różnicę w reakcji mojej skóry na oba te specyfiki
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 20:14   #376
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz chyba piaty raz sie do tego zabieram ale nie mam weny

Zreszta w tym miesiącu i tak nic nie kupujemy bo kasy nie mamy.

Stary 2015-08-16, 20:14   #377
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A tak na prawde dzieciaki beda mialy nas w upie i wyjda kiedy beda chcialy
O to to dokładnie

synek
Stary 2015-08-16, 20:14   #378
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ja poczułam w 16 jakieś takie pierwsze pierwsze, więc wizja porodu w 32 tyg, jak zaraz 26... Hmm Mam nadzieję, że to jednak nastąpi w grudniu, ewentualnie koniec listopada
Ja może zajrzę do lidla... Nie wiem jak jakościowo, bo nigdy ubrań tam nie kupowałam, ale ceny są dość dobre
Mujer jeszcze odnośnie tych antyperspirantów :P to wolę vichy, bo skoro można go stosować codziennie a antidral raz w tygodniu to na pewno jest bezpieczniejsze, poza tym sama widzę różnicę w reakcji mojej skóry na oba te specyfiki
Ja chcę iść zobaczyć, bo podobno te ciuszki lidlowskie są bardzo dobrej jakości
Ten antyperspirant Vichy jest bardzo często polecany

40/40
Stary 2015-08-16, 20:21   #379
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Amelia i Wiktoria

Wiktorię kiedys chciałam bardzo a teraz jak przyszlo co do czego to sama nie wiem

Cos czuje ze dzidzia pozostanie no name do samego końca haha

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Si, to czytałam w jakimś dokumencie z rodzić po ludzku. Mieli tam konkretne statystyki.

U mnie to akurat 1 dzień różnicy, więc spoko

To tak jak u mnie. Terminy praktycznie sie pokrywaja

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Tydzień temu jak jadłam gofra podraznilam sobie kącik ust i tak mi sie to trzyma. Zajad taki. Co jest na to dobre?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja chce miec poprane i poprasowane do konca wrzesnia, dopoki pogoda jako taka i nie mam.zjazdow.

Lozeczko zloze na poczatku grudnia.

Zlozysz i pościelisz znaczy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 20:22   #380
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Amelia i Wiktoria

Wiktorię kiedys chciałam bardzo a teraz jak przyszlo co do czego to sama nie wiem

Cos czuje ze dzidzia pozostanie no name do samego końca haha
A potem się urodzi, spojrzysz na nią i wybierzesz imię, którego wcale nie brałaś pod uwagę

synek
Stary 2015-08-16, 20:22   #381
acapella
Zadomowienie

No to może pójdę zobaczyć, jestem ciekawa czy szybko znikną rozmiary, bo chciałam iść koło południa, wcześniej dentysta
Stary 2015-08-16, 20:23   #382
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli bok tej kołyski Coneco da się otworzyć, żebym widziała dziecko z,łóżka np??

Tak. Zobacz w necie w grafice

Stary 2015-08-16, 20:24   #383
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

I Inga i Agnieszka mi sie podoba

Poród w 34 tyg mnie też przeraża, a wizja, ze na prawdę co raz mniej już zostalo, a oprócz ubranek i to,nie wszystkich, nie posiadam jeszcze nic zaczęła mi ciazyc, więc chyba trzeba w,końcu zacząć się,nie tylko, rozglądać ale i w,końcu kupować

Fajnie, Ze miło spedziliscie czas, ale,współczuję takiej pobudki ;/

A co do teściów... oni może mają syndrom wiecznej ochrony? Żeby nic Wam się nie stalo?

Ja powoli zaczęłam kompletować wyprawkę, po remoncie jeszcze tż przywiezie ciuszki i wózek od mojej siostry ciotecznej. Kupiłam pieluszki tetrowe i flanelowe, zamawiałam wkładki laktacyjne wielorazowe i od razu dorzuciłam proszek do odkażania np pieluszek, przy okazji innych zakupów dorzuciłam podkłady poporodowe. W tym miesiącu chcę jeszcze na aliexpress zamówić zestaw pieluszek wielo, będzie długo szło ale w sumie mi to teraz na rękę.

Oczywiście, że teściowie chcą dobrze, ale najgorsze,że teść obie coś umyśli a my tłumaczymy po 10 razy dlaczego tego nie zrobimy tak jak mu się umyśliło/teraz/w ogóle. W dodatku ponieważ ja na technicznych rzeczach znam się nie bardzo albo wcale a małżonek pół tygodnia spędza w delegacjach remontu będzie doglądał właśnie jego tata. I tu martwimy się że albo strzeli focha, że my chcemy inaczej (jak się zdarzało) albo tak da popalić fachowcowi (bo on przecież wie lepiej) że chłop rzuci robotę

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Poluje któraś jutro na ciuszki w lidlu?
Ja !

Cieszę się, ze Agnieszka wam się podoba, właściwie wszystkie jakie znamy to pozytywne, silne i niezależne dziewczyny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 20:27   #384
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
A potem się urodzi, spojrzysz na nią i wybierzesz imię, którego wcale nie brałaś pod uwagę

Tez tak moze być

Dzis sąsiadka do mnie: O brzuszek!

Tak się cieszyla i zyczyla najlepszego ze prawie sie poplakalam i uciekłam do domu żeby nikt nie zauważył głupie hormony

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Agnieszka tez mi sie podoba ale z naciskiem nie pasi

Stary 2015-08-16, 20:27   #385
acapella
Zadomowienie

Kalwinka, jeśli mogę zapytać to wstawiłabyś link do tych pieluszek, które zamawiasz? ;> Ja bym też chyba zamówiła... Tylko trochę boję się jakiej są jakości, bo zamawiałam różne rzeczy z ali i niektóre super a niektóre tragedia i żal kasy...
Fionka, Amelia i Wiktoria ładne, chyba też dość popularne... Ja bym wybrała coś mniej popularnego, no ale to ja matka Gniewosza a zresztą ma być ładne przede wszystkim, a ten wymóg spełniają

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-08-16 o 20:29
Stary 2015-08-16, 20:28   #386
Madziejka*
Raczkowanie

Witaj Sandro

Stosowałam vichy zielony i antidral, wolałam vichy bo mniej podrażniał skórę, potem przerzuciłam się na bloker ziaji bo był tańszy a efekt identyczny, a teraz testuję domowy sposób, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Byliśmy na wycieczce w Chełmie u ducha Bielucha. Córka zachwycona W drodze powrotnej zahaczyliśmy o Pepco, starsza została obkupiona do szkoły, młodsza zyskała kilka półśpiochów i flanelową pieluszkę Niestety teraz padam, ciągle mam zawroty głowy, czuję się strasznie słabo. Nie wiem dlaczego :-(

Przeraziłyście mnie wizją porodu w 35 -36 tygodniu, wolę ciut dłużej poczekać...

Co do mojego nieszczęsnego zęba, nie ma co sklejać, rozpadł się na dwie części i jedna po prostu już leży w koszu. Jeśli mogę coś zrobić poza implantem bardzo chętnie ale co? kiedyś chyba robiło się korony...

Na wakacjach prawie codziennie trochę pływam w jeziorze i nad jezioro jeździmy na rowerach - tyle mojego ruchu. Nie ćwiczę już dodatkowo. Piłka została w domu.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 20:28   #387
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja !

Cieszę się, ze Agnieszka wam się podoba, właściwie wszystkie jakie znamy to pozytywne, silne i niezależne dziewczyny
Mnie też się podoba Agnieszka

40/40
Stary 2015-08-16, 20:32   #388
kalwinka
Zadomowienie

Ja się dziaj popłakałam w ikei jak wracaliśmy, bo mnie ludzie wkurzali (swoją drogą nigdy więcej wizyt w tym przybytku w weekend). Upatrzyłam regał, kupimy tam na pewno śpiworek, ręczniki i prześcieradełka, może szafkę z przewijakiem (ale to do głębokiego przemyślenia), wybraliśmy też umywalkę, ale szafkę chyba zrobimy na zamówienie bo w żadnym klepie mi się żadna nie podoba
Stary 2015-08-16, 20:36   #389
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Witaj Sandro

Stosowałam vichy zielony i antidral, wolałam vichy bo mniej podrażniał skórę, potem przerzuciłam się na bloker ziaji bo był tańszy a efekt identyczny, a teraz testuję domowy sposób, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Byliśmy na wycieczce w Chełmie u ducha Bielucha. Córka zachwycona W drodze powrotnej zahaczyliśmy o Pepco, starsza została obkupiona do szkoły, młodsza zyskała kilka półśpiochów i flanelową pieluszkę Niestety teraz padam, ciągle mam zawroty głowy, czuję się strasznie słabo. Nie wiem dlaczego :-(

Przeraziłyście mnie wizją porodu w 35 -36 tygodniu, wolę ciut dłużej poczekać...

Co do mojego nieszczęsnego zęba, nie ma co sklejać, rozpadł się na dwie części i jedna po prostu już leży w koszu. Jeśli mogę coś zrobić poza implantem bardzo chętnie ale co? kiedyś chyba robiło się korony...

Na wakacjach prawie codziennie trochę pływam w jeziorze i nad jezioro jeździmy na rowerach - tyle mojego ruchu. Nie ćwiczę już dodatkowo. Piłka została w domu.
Antidral jest mocniejszy i ma alkohol, dlatego może drażnić.

Robi się także coś takiego jak mosty. Tańsze, może być bardzo trwałe, jeśli ktoś to zrobi dobrz, ale szkoda trochę zębów obok (bo trzeba je oszlifować.)
Stary 2015-08-16, 20:38   #390
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość

Jeszcze mostek wchodzi w grę

Mój TŻ jest kochany.. zachciało mi się lodów, więc pojechał kupić. Wrócił, a ja patrzę, że kupił kawowe (bleah). Biedny nie zauważył, że to kawowe i pojechał teraz wymieniać. . Oby mu koleś wymienił, bo nie wziął paragonu..
W ogóle w Dojczach jest masakra, bo w niedziele wszystkie sklepy są pozamykane. Poza pojedynczymi kioskami..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości