Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 07:37   #421
kochanowska
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez Leae Pokaż wiadomość
Munkaa ja polecam z całego serca olejek Alterra migdały i papaja -> klik

Nic innego nie działa tak dobrze na moje długie, rozjaśniane blond włosy, a olejków przetestowałam w życiu naprawdę dziesiątki Polecam też Sesę (klasyczną), ale tu już zapach jest... bardziej specyficzny Mnie się on podoba, mocno ziołowy, ale na przykład moja mama dostaje od niego bólu głowy. Nissiax kiedyś mówiła, że dla niej Sesa "pachnie" miejską toaletą

Info dla blondynek - żaden z tych olejków nie wpływa na kolor moich włosów
Post co prawda nie skierowany bezpośrednio do mnie, ale jako blondynka odpisuję i dziękuję za info, zanotowałam sobie

kochanowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 07:45   #422
201605301111
Konto usunięte

Jak mówi nennka: Do pracy w hotelu trzeba znać angielski! Mogliby sobie z Bartem rekw podac http://instagram.com/p/6jC3onAZf-/

#sweeming #sweemingpool
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 07:59   #423
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Tak, miała poprawione. Wstyd, bo wcześniej nie zauważyłam, że RED jest czubeczkiem szminki wysuwającym się z opakowania LIPSTICK MONSTER. Chyba za bardzo skupiłam się na małej szmineczce z I, całość jako szminka już umknęła.
Woooow, faktycznie. Ale to zmyślne! A ja się zastanawiałam po kiego grzyba to "R" jest takie ścięte, poza tym, że ciekawie wygląda.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:00   #424
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochanowska Pokaż wiadomość
Post co prawda nie skierowany bezpośrednio do mnie, ale jako blondynka odpisuję i dziękuję za info, zanotowałam sobie

Nie ma za co, mam nadzieję, że się sprawdzi

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:11   #425
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leae Pokaż wiadomość
Munkaa ja polecam z całego serca olejek Alterra migdały i papaja -> klik

Nic innego nie działa tak dobrze na moje długie, rozjaśniane blond włosy, a olejków przetestowałam w życiu naprawdę dziesiątki Polecam też Sesę (klasyczną), ale tu już zapach jest... bardziej specyficzny Mnie się on podoba, mocno ziołowy, ale na przykład moja mama dostaje od niego bólu głowy. Nissiax kiedyś mówiła, że dla niej Sesa "pachnie" miejską toaletą

Info dla blondynek - żaden z tych olejków nie wpływa na kolor moich włosów
Chyba zacznę od tego właśnie, bo łatwo go dorwać, cena reż w porządku. Dziękuję! Choć olej kokosowy i migdałowy źle wpływały na moje włosy, acz dam mu szansę i najwyżej będzie mi służył do buziora
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:20   #426
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Jak mówi nennka: Do pracy w hotelu trzeba znać angielski! Mogliby sobie z Bartem rekw podac http://instagram.com/p/6jC3onAZf-/

#sweeming #sweemingpool
Pod ten tag jest podpięte 2k Instapostów
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:25   #427
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Kolejna, jak dla mnie, nowa twarz

Ale chyba mnie nie przekonuje, nie wiem sama czemu.

Matko, ona ma 15 lat :O

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2015-08-19 o 08:28
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 08:30   #428
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Litery literami, mnie to aż tak nie razi, ale interpunkcja... Ten apostrof w "make-upu" też moim zdaniem niepotrzebny.
Kto tworzy te książki?! Jestem już wystarczająco załamana gdy w klasyce literatury znajduję błędy. To wręcz wstyd, że nawet ktoś taki jak ja je znajdzie! Kiedyś czytało się dużo by także poprawnie pisać i mówić. Teraz radzę uważać.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:41   #429
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Chyba zacznę od tego właśnie, bo łatwo go dorwać, cena reż w porządku. Dziękuję! Choć olej kokosowy i migdałowy źle wpływały na moje włosy, acz dam mu szansę i najwyżej będzie mi służył do buziora

Nie ma za co Ja używam go też do ciała, również super się sprawdza

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:41   #430
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pesstka90 Pokaż wiadomość
tak odrobinkę nawiązując do tematu :

Ostatnio trochę jej się tu oberwało, ale mi bardzo podoba się jej poczucie humoru i dystans jaki Paulina ma do siebie, fajna dziewczyna chętnie bym się z nią na piwo/kawę umówiła.
Ona jak coś wytknie, to zapamiętam do końca życia, kufffa!
Stary 2015-08-19, 08:42   #431
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Kto tworzy te książki?! Jestem już wystarczająco załamana gdy w klasyce literatury znajduję błędy. To wręcz wstyd, że nawet ktoś taki jak ja je znajdzie! Kiedyś czytało się dużo by także poprawnie pisać i mówić. Teraz radzę uważać.
Nie wiem, czy bardziej mnie razi - czy smuci bardziej, kondycja języka polskiego w mediach wszelkich rysująca się.
Co do tytułu książki RLM - jest takie piękne słowo: makijaż. Zagraniczość na siłę wciskana wszędzie, acz niepoprawnie. Byle zagranicznie.

Edytowane przez MostlyAhhhs
Czas edycji: 2015-08-19 o 08:46
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 08:47   #432
juli_jka
now or never

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

wczoraj chyba nikt nie wrzucał
Ania i 15 faktów
Stary 2015-08-19, 08:55   #433
201607111004
Konto usunięte

Odnośnie Venus. Tak sobie czytam, nie wierzę, nie rozumiem i czuję zażenowanie:
Cytat:
Napisane przez http://ugly-little-liar.blogspot.com/2015/01/margaret-palermo-venus-angelic.html
O co chodzi? Już tłumaczę. Jakiś czas temu była afera między Venus a Xiao. XiaoRishu jest prawie 25 letnią vlogerką. Nie będę o niej pisać - możecie znaleźć ją w internecie. Wracając do afery, Xiao zauważyła filmiki Venus jak ta miała jeszcze 14lat, przez polecenie ich przez znajomego. Dostrzegła, że Venus miała bardzo dużo negatywnych komentarzy i zrobiło jej się żal. Więc nagrała filmik, w którym ją broniła mówiąc, aby ludzie dali jej spokój i przestali ją wyzywać od najgorszych. Tydzień później filmik Xiao został zgłoszony i zdjęty z YouTube. Więc kiedy Xiao skomentowała kanał Venus "Oh, zdjęli mój filmik", została zablokowana. Kiedy Xiao zrobiła filmik, Venus napisała jej "Dziękuję", po czym tydzień później została zablokowana. Więc, co się dzieje? I wtedy, w trakcie tej całej dramy, Margaret i Venus powiedziały, że to dlatego, że użyła bezprawnie jednego ze zdjęć Venus w swoim nagraniu, bo chciała ją wypromować. To można było zrozumieć, no bo nie zapytała o użycie zdjęcia na swoim kanale. Ale później Margaret Industry zaczęła wyzywać Xiao od fame-suckers , porównując ją do Hitlera. Następnie Xiao zaczęła dostawać miliard anonimowych hejtów na Twitterze, w stylu "Trzymaj się z daleka od Venus i przestań ją kopiować". Dalej, te anonimy zaczęły kontaktować się ze znajomymi Xiao mówiąc im, aby trzymali się z dala od niej to będą sławni - będą mieli zapewnione wszystko aby się wybić. Xiao nadal nie domyślała się kto za tym stoi, dopóki Venus nie zasubskrybowała jednej z przyjaciółek Xiao. To wydało jej się podejrzane, więc zapytała swoich znajomych o co chodzi. Oni zaczęli tłumaczyć się, że chcieli przekonać Venus aby odblokowała Xiao i inne ofiary tej afery. Wtedy Xiao zaczęła myśleć, że ten ktoś kto zaczął całą tą nagonkę musi mieć bezpośredni kontakt z Venus, a każdy wie, że ona nie ma prawdziwych znajomych w Londynie. Wszystko stało się jasne, więc Xiao nagrała filmik mówiący o tym, że wie, że za tym wszystkim stoi Venus.

Xiao jednak bardzo się pomyliła wydając osąd na Venus. Bo to nie Venus stała za tym wszystkim, a Margaret Industry, która zresztą próbowała zniszczyć nie tylko Xiao, ale także dziewczynę zwaną Kelsey. Jej nick to KimonoTime. Kelsey ma sztuczne oko, i M. Industry napisała długiego posta na blogu nabijając się z niej i mówiąc jak bardzo jest głupia, a jej sztuczne oko jest "wymyślone" dla przyciągnięcia większej uwagi. Jawnie się z niej wyśmiewała. Kelsey spotkała się nawet z M. Industry i Venus na żywo na imprezie Hyper Japan, chcąc zrobić sobie z Venus zdjęcie. Ale wtedy Margaret odepchnęła Venus od niej i potraktowała ją "tym złym spojrzeniem", po czym powiedziała coś do niej w ich języku, czego Kelsey nie mogła zrozumieć. Pewnie było to coś w stylu "Trzymaj się z dala od tej *piiiip*".
Te osoby chyba za bardzo wciągnęły się w youtuba. Współczuję też autorce bloga, że musiała to jakoś opisać. I tak nic nie zrozumiałam.
Stary 2015-08-19, 09:02   #434
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Cytat:
wczoraj chyba nikt nie wrzucał
Ania i 15 faktów
Było, było, nawet rozmowa o Ani była
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 09:20   #435
zielona hortensja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Szusza w szoku, że Pani w aptece poznała lwa po głosie Serio? On ma taki dziwny ten głos, jakiś niemęski, że trudno byłoby nie poznać.
Jeszcze pewnie zaczeli przerzucac sie Lwem i Sloniem

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Fakt. Makijaz i fryzura bardzo nie w stylu Ewy.
Nie w stylu i po prostu brzydkie i lekko kiczowate. Ale tez mam nadzieje, ze to dopiero robocza wersja.

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Ostatnio zaczelam czytac jedna ksiazke Camilli Läckberg i juz na pierwszej, krotkiej stronie byly 3 bledy- 2 nazwy wlasne w innej formie niz w streszczeniu na ostatniej stronie i slowo powtorzone w krotkim zdaniu. Przemeczylam sie przez reszte, utwierdzajac sie w przekonaniu, ze korekta raczej nie istniala. Nie jestem gramarnazi, ale takie ksiazki zle sie czyta, bo poza bledami jezyk w nich jest po prostu brzydki i ubogi.
Stary 2015-08-19, 09:48   #436
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość

Ostatnio zaczelam czytac jedna ksiazke Camilli Läckberg i juz na pierwszej, krotkiej stronie byly 3 bledy- 2 nazwy wlasne w innej formie niz w streszczeniu na ostatniej stronie i slowo powtorzone w krotkim zdaniu. Przemeczylam sie przez reszte, utwierdzajac sie w przekonaniu, ze korekta raczej nie istniala. Nie jestem gramarnazi, ale takie ksiazki zle sie czyta, bo poza bledami jezyk w nich jest po prostu brzydki i ubogi.
Cytat:
Wymagania:Wymagania:ZATRU DNIE EKSPEDIENTKĘ DO OBSŁUGI KLIJENTA
;C
Ten ktoś z pewnością czytał książki bez korekty.
Stary 2015-08-19, 10:07   #437
chariaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość

Znam ten ból, jestem właśnie po lekturze "Widnokręgu" Wiesława Myśliwskiego. Ostatnimi czasy to jedyna książka, w której nie znalazłam żadnego błędu ortograficznego , stylistycznego, czy logicznego. Teraz zabieram się za literaturę "rozrywkową" i niestety, mimo że autor uznany i nagradzany, to widzę błąd na błędzie i to nie tylko kwestia korekty, bo błędy stylistyczne pewnie ciężko wychwycić. Niestety nie znam żadnego młodego autora, który posługiwałby się piekną polszczyzną. Już nawet nie mówię o przekładach książek obcojęzycznych, co ci tłumacze wyrabiaja woła o pomstę do nieba (wiem, bo czesto porównuje oryginał z przekładem) Pozostają nam zatem jedynie klasycy, bo kiedys książek słabo napisanych nikt nie wydawał. Teraz byle grafomani są wielkimi pisarzami, z np dziesięcioma wydanymi gniotami, które kusza pieknymi okładkami, a jak człowiek już sie skusi na kupno, to go cholera bierze przy lekturze.
chariaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:15   #438
201607111004
Konto usunięte

Tych klasyków nie byłabym pewna. Szczególnie zagranicznych. Nowe tłumaczenia też pełne błędów. Literówki i wszelkie inne. Książka z pozoru pięknie wydana, ogarnięta okładka, typografia, papier, detale. A tekst leży : C

Jeszcze co do tłumaczeń - dziwi mnie, że jak już jakiś tytuł klasyka wrył się w świadomość polaków to nowi tłumacze muszą go przerobić. Np. Rozważna i romantyczna w nowym tłumaczeniu jako Rozważność i romantyczność. Niby bardziej poprawnie, ale po co? Ktoś z filologi mi wyjaśni?
Stary 2015-08-19, 10:30   #439
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chariaaa Pokaż wiadomość
Znam ten ból, jestem właśnie po lekturze "Widnokręgu" Wiesława Myśliwskiego. Ostatnimi czasy to jedyna książka, w której nie znalazłam żadnego błędu ortograficznego , stylistycznego, czy logicznego. Teraz zabieram się za literaturę "rozrywkową" i niestety, mimo że autor uznany i nagradzany, to widzę błąd na błędzie i to nie tylko kwestia korekty, bo błędy stylistyczne pewnie ciężko wychwycić. Niestety nie znam żadnego młodego autora, który posługiwałby się piekną polszczyzną. Już nawet nie mówię o przekładach książek obcojęzycznych, co ci tłumacze wyrabiaja woła o pomstę do nieba (wiem, bo czesto porównuje oryginał z przekładem) Pozostają nam zatem jedynie klasycy, bo kiedys książek słabo napisanych nikt nie wydawał. Teraz byle grafomani są wielkimi pisarzami, z np dziesięcioma wydanymi gniotami, które kusza pieknymi okładkami, a jak człowiek już sie skusi na kupno, to go cholera bierze przy lekturze.
Hmmm, dosyć radykalne podejście. Czym jest dla Ciebie 'piękna polszczyzna'? Każdy lubi i ceni coś innego. Wartościowa literatura to nie tylko ta pisana 'pięknym' językiem. Dla mnie niezwykle wartościowe pod kątem języka są prace Michała Witkowskiego - "Drwal" w szcególności, tak jak i na przykład "Paw Królowej" Masłowskiej określanej przez wielu jako króliwą bełkotu - a przecież to czysta literatura w literaturze, miliony wartości w tekście.

Jeden z lepszych przykładów na niesamowity kunszt autora pod kątem formy są "Tworki" Marka Bieńczyka.

No i to, co dla mnie jest bezapelacyjnie na podium w tym temacie, to "Prawiek i inne czasy" Olgi Tokarczuk.

Sprawdź - może spełnią Twoje oczekiwania Jeśli chodzi o literaturę współczesną, to jest to kategoria pełna perełek, warto szukać współczesna była dla mnie najciekawszą ze wszystkich na historii literatury.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 10:32   #440
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
A Polaczki-cebulaczki potem rozprowadzają taką tandetę za grubą kasiorę

Dziewczyny czyli co? Nie robić kuleczek RGP? Bo już sobie robię listę zakupów i nie wiem czy robić to coś czy nie
Nawiązując do wczorajszej dyskusji o dyskryminacji, dlaczego takie coś jest tutaj tolerowane?
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:37   #441
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Nawiązując do wczorajszej dyskusji o dyskryminacji, dlaczego takie coś jest tutaj tolerowane?
Nawiązując do miliarda próśb do Ciebie, dlaczego nie napiszesz w końcu czegoś o filmikach urodowych (i nie tylko) na YT?
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:41   #442
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Nawiązując do miliarda próśb do Ciebie, dlaczego nie napiszesz w końcu czegoś o filmikach urodowych (i nie tylko) na YT?
Dzięki za odp na pytanie
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:45   #443
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, dosyć radykalne podejście. Czym jest dla Ciebie 'piękna polszczyzna'? Każdy lubi i ceni coś innego. Wartościowa literatura to nie tylko ta pisana 'pięknym' językiem. Dla mnie niezwykle wartościowe pod kątem języka są prace Michała Witkowskiego - "Drwal" w szcególności, tak jak i na przykład "Paw Królowej" Masłowskiej określanej przez wielu jako króliwą bełkotu - a przecież to czysta literatura w literaturze, miliony wartości w tekście.

Jeden z lepszych przykładów na niesamowity kunszt autora pod kątem formy są "Tworki" Marka Bieńczyka.

No i to, co dla mnie jest bezapelacyjnie na podium w tym temacie, to "Prawiek i inne czasy" Olgi Tokarczuk.

Sprawdź - może spełnią Twoje oczekiwania Jeśli chodzi o literaturę współczesną, to jest to kategoria pełna perełek, warto szukać współczesna była dla mnie najciekawszą ze wszystkich na historii literatury.
dzisiaj wtorek, więc czas do tworek

Stary 2015-08-19, 10:46   #444
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Dzięki za odp na pytanie
Zachowuję merytoryczny poziom Twoich wypowiedzi
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 10:54   #445
chariaaa
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za polecenia książek, na pewno sprawdzę , jesli chodzi o Tokarczuk, to "Prawiek i inne czasy" to jedna z moich ulubionych ksiązek ( słowiański, magiczny klimat, oj tak ), jednak jej nie zaliczam do młodych polskich autorów, wszak pani Olga to jak klasyk. Masłowskiej nie znoszę, ale w sumie nie dałam jej szansy, bo czytałam tylko "Wojnę polsko-ruską" i niestety mi nie podeszła właśnie ze względu na język.

Dla mnie piekną polszczyzną posługiwał się np Prus w "Lalce"czy "Emancypantkach", język prosty, czyta sie lekko, bez udziwnień, archaizmy wręcz uwielbiam , chcę dac szansę współczesnym młodym autorom, bo Nike, czy Zajdla przecież nie bez powodu dostają, ale boje się

Edytowane przez chariaaa
Czas edycji: 2015-08-19 o 10:59
Stary 2015-08-19, 11:01   #446
pamelka146
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za polecenia książek, na pewno sprawdzę , jesli chodzi o Tokarczuk, to "Prawiek i inne czasy" to jedna z moich ulubionych ksiązek ( słowiański, magiczny klimat, oj tak )Masłowskiej nie znoszę, ale w sumie nie dałam jej szansy, bo czytałam tylko "Wojnę polsko-ruską" i niestety mi nie podeszła właśnie ze względu na język.

Dla mnie piekną polszczyzną posługiwał się np Prus w "Lalce"czy "Emancypantkach", język prosty, czyta sie lekko, bez udziwnień, archaizmy wręcz uwielbiam , chcę dac szansę współczesnym młodym autorom, bo Nike, czy Zajdla przecież nie bez powodu dostają, ale boje się
Dałam szansę Masłowskiej kilka razy,bo z racji studiów polonistycznych chciałam się dokształcać,ale nie, dla mnie przerost formy nad treścią. Oglądałam i czytałam też wiele wywiadów i nie,nie cenię jej wcale. Dlatego nie martw się,nie jesteś sama A nagrody Nike,to grubsza sprawa.Mój wykładowca pracował przy tworzeniu tej nagrody i później obracał się w kręgu jury itp. Powiedział, że współcześnie,to ten pisarz wygrywa, który ma lepszy marketing,które wydawnictwo więcej zapłaci. Nie jest to więc miarodajna nagroda. Jeżeli interesuje cię literatura faktu,to uważam,że polscy reportażyści są w światowej czołówce.

- Aldous Huxley

Insta-pierdoły

Edytowane przez pamelka146
Czas edycji: 2015-08-19 o 11:03
pamelka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 11:21   #447
chariaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pamelka146 Pokaż wiadomość
Dałam szansę Masłowskiej kilka razy,bo z racji studiów polonistycznych chciałam się dokształcać,ale nie, dla mnie przerost formy nad treścią. Oglądałam i czytałam też wiele wywiadów i nie,nie cenię jej wcale. Dlatego nie martw się,nie jesteś sama A nagrody Nike,to grubsza sprawa.Mój wykładowca pracował przy tworzeniu tej nagrody i później obracał się w kręgu jury itp. Powiedział, że współcześnie,to ten pisarz wygrywa, który ma lepszy marketing,które wydawnictwo więcej zapłaci. Nie jest to więc miarodajna nagroda. Jeżeli interesuje cię literatura faktu,to uważam,że polscy reportażyści są w światowej czołówce.

Poproszę o nazwiska, tytuły , albo gdzie ich szukać, bo stronce "lubimy czytać" nie ufam, a jak mówisz, że z Nike takie kwiatki to ja juz nie wiem gdzie dobrych ksiażek szukać, recenzje na blogach czy średnie ocen książek na forach do mnie nie trafiają, bo juz wiele razy się zawiodłam, np jak taką Cherezińską zachwalali

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 11:29   #448
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

IlciaDzaga jak tam nowy tusz? ja juz kupilam dla siebie
Stary 2015-08-19, 11:34   #449
pamelka146
Raczkowanie

Cytat:
Poproszę o nazwiska, tytuły , albo gdzie ich szukać, bo stronce "lubimy czytać" nie ufam, a jak mówisz, że z Nike takie kwiatki to ja juz nie wiem gdzie dobrych ksiażek szukać, recenzje na blogach czy średnie ocen książek na forach do mnie nie trafiają, bo juz wiele razy się zawiodłam, np jak taką Cherezińską zachwalali
Wejdź na stronę Wydawnictwa Czarnego,oni się specjalizują stricte w reportażach. Ja osobiście bardzo cenię Włodzimierza Nowaka,Mariusza Szczygła,Lidię Ostałowską,Małgorzatę Szejnert,Filipa Springera,Wojciecha Tochmana,Jacka Hugo-Badera. Wszystkie ich książki. Ostatnio łyknęłam dwa tomy "Antologii polskiego reportażu XX wieku" Mariusza Szczygła i tak świetnie dobrane są teksty,które pokazują 100 lat z życia polskiego społeczeństwa, że mimo paru tysięcy stron siedziałam i łykałam kolejne reportaże Zaraz wychodzi trzeci tom <3 A Cherezińska mimo poleceń też mnie zawiodła. Niestety czytanie to metoda prób i błędów. Trzeba czytać i czytać, nie do końca sugerować się gustami innych.

- Aldous Huxley

Insta-pierdoły

Edytowane przez pamelka146
Czas edycji: 2015-08-19 o 11:35
pamelka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 11:36   #450
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pamelka146 Pokaż wiadomość
Wejdź na stronę Wydawnictwa Czarnego,oni się specjalizują stricte w reportażach. Ja osobiście bardzo cenię Włodzimierza Nowaka,Mariusza Szczygła,Lidię Ostałowską,Małgorzatę Szejnert,Filipa Springera,Wojciecha Tochmana,Jacka Hugo-Badera. Wszystkie ich książki.
o tak, Mariusz Szczygieł wielkie love u-wiel-biam!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości