![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
No to i ja i stara, i głupia. A już oczami wyobrazni widziałam tego kryptogeja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
zauważyłam i zastanawiam się dlaczego tak się stało?
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a skad wiecie ze autorka ma na imie Gosia? Przegapilam cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
jazzoholiczka
|
Wydaje mi się, że Autorka zmieniła imiona wszystkich osób z tego melodramatu. A "Gosia" padło w cytacie słów męża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
czytaj uważnie.
![]() |
#427 |
Biała Dama
|
Eee ja się emocjonuję cały dzień... Zwątpiłam, idę spać
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
No i właśnie z tego powodu należy zakończyć już ten wątek. Kiedy pojawiają się oskarżenia o trollowanie, to już nie ma o czym rozmawiać, bo teraz każde moje słowo zostanie poddane w wątpliwość a i ja przecież nic nie udowodnię. W każdym razie dziękuję za wszystkie posty. Dalej nie jestem tak zupełnie przekonana, że wyolbrzymiam, ale dzięki Wam spojrzałam na dużo rzeczy z innej perspektywy. Pozdrawiam wszystkie wizażanki
![]() Edytowane przez niepewna87 Czas edycji: 2015-08-20 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażanki, które odpowiadały w tym temacie (i te, które nie odpowiadały także
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
witaj niepewna, przeczytałam większość wątku, jutro pewnie skończę; czytając go powtarzałam na głos "ja bym się rozwiodła", także gratuluję decyzji i życzę powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czułam, że skończy się rozwodem, aczkolwiek autorka jakoś nie wywarła na mnie pozytywnego wrażenia; w pewnej chwili byłam już trochę zmęczona kolejnymi oskarżeniami. Nie wiem, czy nie lepiej przyznać się, że się z mężem nie dopasowali, bo pochodzili z różnych środowisk itd. niż winą za rozpad małżeństwa obarczać jakiegoś tam Krzyśka, któremu mąż autorki śmiał okazywać swoje zainteresowanie i przyjaźń w jej obecności. A już to stwierdzenie o "tuleniu się w mieszkanku w Anglii" zabrzmiało dla mnie bardzo niesmacznie; nie Twoja sprawa, autorko, co robi teraz Twój eks i może akurat tuli się do jakiejś bardziej stonowanej dziewczyny, która się lepiej odnajduje w kontaktach z jego rodziną. Męża nie rozgrzeszam, aczkolwiek autorka też swoje "trzy grosze" dorzuciła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Mnie od początku to wszystko śmierdziało, szczerze mówiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
To w koncu maz okazal sie gejem czy ma niezdrowa wiez z kuzynem bez podtekstu?
Dla mnie jego zachowanie bylo niepokojace i to jak bardzo bronil kuzyna, jakie mial podejscie do zony i te wszystkie sytuacji dla mnie wskazywaly, ze cos wisi w powietrzu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Autorko co było impulsem do podjęcia decyzji o rozwodzie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Chyba nie do końca szczęśliwą rozwódką jesteś, skoro dalej Cię boli jak sobie chłopcy żyją. Niezdrowa to raczej zazdrość autorki była, też bym pękła, gdyby mnie mąż podejrzewał o homoseksualny związek z moją kuzynką.
Edytowane przez elfik_ Czas edycji: 2018-05-07 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
![]() Przeczytałam cały wątek i jestem w szoku. O ile teksty męża o spermie były obleśne i chamskie, to jeśli facet usiłowałby zmusić mnie do ograniczenia kontaktu z kimś, kto jest dla mnie praktycznie rodzeństwem i kogo karmiłam butelką od niemowlęctwa (bo się za dużo przytulacie, łeeeee), to taki facet wyleciałby z mojego życia na bucie. A jakby jeszcze sugerował kazirodztwo... słów brak. Tak, żona powinna być w życiu męża priorytetem, bo zakłada nową rodzinę. Ale tego nie wolno nadużywać, a próby odcięcia męża od kuzyna (właściwie brata) to cholerne nadużycie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2018-05-07 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Konto usunięte
|
![]() Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2018-05-07 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* - moim zdaniem, wiadomo że jest to subiektywne.
![]() |
![]() |
#443 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
czułości kuzynowi byłoby straszne, lecz fakt, że ta czułość w stosunku do niego (lub kogokolwiek innego z rodziny czy znajomych) byłaby większa niż w stosunku do mnie jako partnerki. Poczułabym się zdradzona chyba. Ale zgadzam się, że stawianie ultimatum w takiej sytuacji jest beznadziejne i niszczy relacje. Nikt nie lubi być szantażowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Generalnie po rozmowie na tym forum starałam się wyciszyć i nie krytykować męża. On z kolei też starał się ograniczyć kontakty z kuzynem. Fakt, byłam zazdrosna i nadal jestem, bo czuję po pierwsze, że przegrałam z kuzynem a po drugie, że moje małżeństwo nie wyszło. W końcu nikt nie pobiera się z myślą, że się rozwiedzie. Poźniej bywało lepiej, bywało gorzej. Kuzyn sam wyczuł, że działa mi na nerwy, nie chciał do nas przychodzić, czasem starał się wyciagać męża do siebie albo na miasto, ale zdarzało się, że mąż mu odmawiał, pewnie ze względu na mnie. Wtedy ja czułam się zołza, bo widziałam, że jest mu przykro. Ostatecznie to nie ja podjęłam decyzję o rozwodzie. Mąż powiedział, że męczy go fakt, że nie akceptuję jego najbliższych a ja nie zaprzeczyłam. Potem było jeszcze kilka spokojnych rozmów i też stwierdziłam, że faktycznie rozstanie będzie dla nas najlepszą opcją. Nie wiem, może za bardzo chciałam (chcę?) być na pierwszym miejscu, ale kiedy wynajęłam swoje mieszkanie po rozwodzie poczułam wielką ulgę, że już nie będę musiała oglądać kuzyna swojego męża. Właściwie nienawidzę go bardziej, niż kiedy byłam z moim mężem.
Edytowane przez niepewna87 Czas edycji: 2018-05-07 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
przeczytałam właśnie cały wątek (rozłożony na raty, ale nie mogłam przestać, aż nie skończę) i cieszę się, że wróciłaś, żeby opowiedzieć, co stało się dalej.
Ja doskonale Cię rozumiem. W kontakcie fizycznym twojego męża i kuzyna nie widzę nic złego, ale w ich zażyłości psychicznej i emocjonalnej - już tak. Biorąć z kimś ślub tworzy się nową rodzinę i to partner powinien stać się najważniejszy. U Was tak nie było, niestety Ale życzę Ci dużo szczęścia i znalezienia kogoś z podobnymi priorytetami, co Ty! Aha, doczytałam twoją najnowszą wiadomosć - masz prawo być na pierwszym miejscu. Nie możesz oczekiwać, że ktoś będzie z Tobą zawsze i wszędzie, ale twoje potrzeby powinny być ważne dla partnera Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2018-05-07 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właściwie wymusiłaś na gościu emocjonalnym szantażem, żeby zrezygnował z kontaktów z bliską osobą. Moim skromnym zdaniem Twoje prywatne doświadczenia położyły się cieniem na kontaktach z mężem. Może byłaś zbyt zaborcza albo przesadnie skoncentrowana na tym, aby mieć go właściwie na wyłączność? ![]() A za co Ty nienawidziłaś tego kuzyna tak właściwie? Za samo to, że się urodził, czy za to, że twój eks go kochał? Edytowane przez julka_25 Czas edycji: 2018-05-07 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Nienawidzę go za to, że świadomie czy nie, zabrał mi męża. Za wszystko go nienawidzę, za to, że się urodził też (sorki, pięć kieliszków wina robi swoje)
Edytowane przez niepewna87 Czas edycji: 2018-05-07 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On ci tego męża nie zabrał, autorko. Mówisz o nim tak, jakby był uwodzicielską kobietą, a on jest po prostu... kuzynem męża. To nie on chciał żeby mąż odciął się od kogoś, kogo kocha. Starał się schodzić ci z drogi, nie przychodził do was. Jednej miłości nie da się porównywać do drugiej. Miłość małżeńska nigdy nie będzie miała tego samego wymiaru co miłość opiekuna do "dziecka" (lub w tym przypadku właściwie starszego brata do młodszego brata), bo i jak. Tak samo miłość łącząca kuzynostwo / rodzeństwo nigdy nie będzie miała tej głębi którą ma romantyczna miłość dwojga dorosłych ludzi.
![]() |
![]() |
#449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak, jakby rodzina męża nienawidziła Ciebie, bo się z Tobą ożenił. A Ty im "zabrałaś" kogoś, kogo oni kochali! ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przepompownia Ścieków
|
Autorko, w pewnym stopniu Cię rozumiem.
Może po prostu było Wam nie po drodze, za duże różnice charakterów. Kuzyn chyba jest w tym wszystkim najmniej winny. I zgadzam się, że Twoja nienawiść jest warta przepracowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.