Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 20:16   #421
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Moja ciężarna koleżanka chodzi na sr do tego szpitala, w którym obie będziemy rodziły i położna powiedziała, że tylko gaz, w teorii jest zzo, ale akurat nigdy anestezjologa nie ma .

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

. A może to samo futro tyle waży?
Ja też chcę kotka, mąż nie, ale może po prostu postawię go przed faktem dokonanym- jak zobaczy taką uchata kuleczkę, to może serce mu zmięknie i nie wyrzuci nas na dwór? ale to jeszcze nie teraz, bo koty sie chyba rodzą wiosna/lato? ja chciałabym mieć od małego

No tak czyli klasyk w kombinowaniu przez szpitale ;/

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:17   #422
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Dobranoc, ja też juz się kładę, bo oczy mnie pieką i wzięłam spasmolinę, czas się zrelaksować, obym jutro się już nie kurczyła.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:18   #423
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
No i widzę, że nawet są tańsze i jak dla mnie ładniejsze muszę pooglądać i zastanowić się nad tym ale dzięki

3 lata wstecz miałam dość poważną operację ginekologiczną i jak dla mnie nadal nie jest ok i jednak boję się, ze coś może pójść nie tak. W poniedziałek muszę przedyskutować z lekarzem wszystkie za i przeciw, bo od lat do niego chodzę i operował mnie więc wie. A koleżanki strasza i przekonują do cc, bo same miały załatwiane i wcale się z tym nie czają.

Rozumiem. W takim razie pozostaje ci cierpliwie czekac na spotkanie z lekarzem. On na pewno wie najlepiej jaki wybór jest najlepszy wiec wspólnie podejmiecie najlepsza decyzje.
Nie ma sie co dołować - to w jaki sposób urodzimy nie implikuje jakimi mamami będziemy najważniejsze bezpieczeństwo i nasze i dziecka

Stary 2015-11-19, 20:18   #424
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No tak czyli klasyk w kombinowaniu przez szpitale ;/

Niestety a ja już po cichu liczyłam, że lżej mi będzie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:20   #425
Zakorzenienie

Cytat:
Może to jakaś dzisiejsza noc taka była- ja miałam koszmary, obudziłam się z takim łomotaniem serca, że zawału się spodziewałam. Niedawno był u nas sąsiad- mówi, że niewyspany, bo koszmary miał. A Twoja Pola tak samo

No moze masz racje. Poki co spi spokojnie wiec i ja ide zamknąć oczy.

A ty wypoczywaj i obyś nie kurczyła jak to ujęłaś

Stary 2015-11-19, 20:20   #426
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie. Duzo nie podejrzalam synka bo gin mocno sie spieszył, ale powiedział ze wazy 1320
Oooo nasze dzieciaki mają bardzo podobną wagę

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też tak myślę.Poprzednio używałam laktatora od pierwszego dnia w szpitalu jak jeszcze pokarmu nie było, a chciałam pobudzić laktację. Potem w 3 dobie przydał się przy nawale

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Jak taka mądra to zapytaj jej,czy słyszała o atonii macicy...
Ja się bardzo boję cc, jeśli bym nie musiała, to wolałabym sn...
Dzięki za radę, rozejrzę się za laktatorem

Cytat:
Oby tatusiowi nie wyśpiewała o tym listonoszy przy następnej kąpieli

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
nooo mnie głupie straszą, a argumentami za są np. nietrzymanie moczy, nacięcia itd. jakby przy cc nie były cięte z resztą ja dowiem się w poniedziałek czy będę mogła rodzić naturalnie, więc na nic się nie nastawiam jak na razie.

z łóżeczkiem to tak jak mówisz, zastanawiam się nad nim, bo jednak te z Ikei można fizycznie dotknąć itd, a to kupuje się w ciemno i trochę się boję, że może być lipne
Łóżeczka generalnie powinny być atestowane, j nie miałam obaw kupić na allegro. I zawsze można zwrócić.
Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
No bo większości znajomych się wydaje, że cc jest" lepsze" dla kobiety niż sn.
Ja tam nie będę dywagować na temat, co jest lepsze, wszystko ma swoje plusy i minusy, ale osobiście wolałabym urodzić sn. No nie wiem tak po prostu mam. Chciałabym urodzić moją Kluskę sn, jednak obawiam się czy to będzie możliwe, bo jestem szczupła, drobna, mam raczej małą miednicę... a coś czuję, że Kluseczka będzie spora. No zobaczymy, czas pokaże co będzie...
Co do wyboru cc czy sn... Ja teraz jestem pewna że chcę chociaż spróbować sn. Cesarka to jednak operacja. Lekarze teraz nie ryzykują i jak poród nie idzie robią cc.
Cytat:
brawa za szczerość!

Strasznie chciałabym mieć zzo, ale u nas nie ma , gaz tylko oferują.
U nas też tylko gaz i różne gadzety Głowa do góry, zzo ponoć nie wpływa korzystnie na akcję porodową. Nam bardzo pomogły zajęcia na szkole rodzenia
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dokładnie. Też mam taką koleżankę jedną, strasznie malutka i drobniutka... zero bioder i 2 córy sn urodziła. Przy czym przy pierwszej wzięła gaz rozweselający i znieczulenie do kręgosłupa... rodziła ok. 4h. A przy drugiej nie zdążyła nawet o gaz poprosić... od przyjazdu do szpitala urodziła w 20 minut nie mogłam uwierzyć jak mi opowiadała.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

a tam będziesz się dołować... opowiedz cosik o listonoszu
Też mam znajome chude jak zapałki a normalnie stworzone do rodzenia. Myślę że każda z nas się boi ale damy radę!!!
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:20   #427
Zakorzenienie

Dobranoc mamuśki

Stary 2015-11-19, 20:25   #428
Mordsith
Wtajemniczenie

W szpitalu, w którym ja chcę rodzić też nie dają znieczulenia. Nawet na stronie rodzić po ludzku jak wpisuję ten szpital to wymienia się tylko gaz a nie zzo :/
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:27   #429
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Jestem juz po wizycie. Duzo nie podejrzalam synka bo gin mocno sie spieszył, ale powiedział ze wazy 1320
kolejny mały wielki
Stary 2015-11-19, 20:27   #430
Mordsith
Wtajemniczenie

Ja też już uciekam, dobranoc
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:30   #431
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Może to jakaś dzisiejsza noc taka była- ja miałam koszmary, obudziłam się z takim łomotaniem serca, że zawału się spodziewałam. Niedawno był u nas sąsiad- mówi, że niewyspany, bo koszmary miał. A Twoja Pola tak samo
coś jest na rzeczy bo ja już od paru tygodni cierpię na bezsenność, a jak zasnę to może na 2 max 3 godziny i śnią mi się koszmary a w dzień chodzę jak jakaś obłąkana na niczym skupić się nie potrafię

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Rozumiem. W takim razie pozostaje ci cierpliwie czekac na spotkanie z lekarzem. On na pewno wie najlepiej jaki wybór jest najlepszy wiec wspólnie podejmiecie najlepsza decyzje.
Nie ma sie co dołować - to w jaki sposób urodzimy nie implikuje jakimi mamami będziemy najważniejsze bezpieczeństwo i nasze i dziecka
dokładnie, tak jak mówisz ważne żeby szczęśliwie urodzić zdrowego maluszka, nie ważne jak

poza tym nie nakręcam się, bo w tym szpitalu byłam już nie raz, więc wiem co i jak pracuje tam mój lekarz, położna ze szkoły rodzenia, mają zzo ... będzie dobrze
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 20:39   #432
marciar7
Zakorzenienie

Mama karolci gratko:-* :-*
Stary 2015-11-19, 20:48   #433
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ja mam ciuszki u rodziców to przeglądnę je i przepiorę w grudniu jak u nich będę A tak to nie mam szału zakupowego dla Zuuu, za to mam remontowy

Dobrze Ci tak
Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
W szpitalu, w którym ja chcę rodzić też nie dają znieczulenia. Nawet na stronie rodzić po ludzku jak wpisuję ten szpital to wymienia się tylko gaz a nie zzo :/
Ten gaz podobno nic nie daje
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:59   #434
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpałam Tuśkę (bo mąż u lekarza) a ta sobie opowiadała "Dzisiaj kąpie mnie mamusia, nie tatuś. Ani listonosz".

W jakim świetle mnie to stawia?

Cytat:
o kolejny duży dzidziuś

Cytat:
Podobno różnie u różnych osób, u jednych całkiem nieźle u innych bez różnicy. Ja bym chciała mieć możliwość spróbowania, a nie mam :/
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:00   #435
marciar7
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu gaz jest ale tez wiele osob mówi ze to niewiele daje. Wg położnej on raczej wpływa na oddexh i psychike. No zobaczymy

Motyl dopiero przeczytalam o piosence twojej Tosi. Umarlam :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :'(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 21:02   #436
NanaR
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Gratuluję wizyt!
Mama Karolci duży synek Gratki!
Lucy oszczędzaj się i nic się nie martw najważniejsze, że dzieciątko zdrowe!

Ja po wizycie endo, nie zwiększyła mi dawki powiedziała, że jak na ciąże to ładne stężenie i i się utrzymuje więc jest dobrze teraz żeby mnie już do siebie nie fatygować za 6tyg mam tylko znów tsh ft4 i wapń zrobić i zadzwonić podać wyniki a w kwietniu wizyta Także jestem szczęśliwa

Co do porodu to w moim szpitalu są takie znieczulenia:

-niefarmakologiczne: immersja wodna, pozycje wertykalne, TENS

- farmakologiczne: gaz wziewny, leki przeciwbólowe, znieczulenie dolędźwiowe, zzo

Jest też oddział neonatologiczny. Ogólnie to będę rodzić w Ustce jakieś 200m od morza

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:11   #437
butterfly20
Zakorzenienie

No co wy:P Moja Tusia lubi listonoszy bo często przynoszą fajne paczki. A ona tak jak mamusia lubi je otwierać:P

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Gratuluję wizyt!

Ja po wizycie endo, nie zwiększyła mi dawki powiedziała, że jak na ciąże to ładne stężenie i i się utrzymuje więc jest dobrze teraz żeby mnie już do siebie nie fatygować za 6tyg mam tylko znów tsh ft4 i wapń zrobić i zadzwonić podać wyniki a w kwietniu wizyta Także jestem szczęśliwa

- farmakologiczne: gaz wziewny, leki przeciwbólowe, znieczulenie dolędźwiowe, zzo

Jest też oddział neonatologiczny. Ogólnie to będę rodzić w Ustce jakieś 200m od morza

Z widoczkiem na morze?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:17   #438
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Z widoczkiem na morze?
i zamiast gazu wdychają morską bryzę

Łobuz chciał, żeby paczka kiedyś przyszła do kotka, bo wszystkim coś listonosz/kurier przywozi a kotkowi nic. To zamówiłam mu karmę i jakąś zabawkę. Przyszła paczka, łobuz podekstytowany przynosi kota. Kot popatrzył na mnie i poszedł sobie wtedy do mnie dotarło, że to jednak kot, bo wcześniej miewałam wątpliwości Pies z samej radości dziecka pomerdałby ogonem, posiedział przy nas dla towarzystwa, a kot, jak to kot, poszedł się położyć na tapczanie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:20   #439
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
No co wy:P Moja Tusia lubi listonoszy bo często przynoszą fajne paczki. A ona tak jak mamusia lubi je otwierać:P

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Z widoczkiem na morze?
Niestety tak dobrze nie ma :P Domki i promenada zasłaniają ale za to z mewami pukającymi w okna

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 21:27   #440
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpałam Tuśkę (bo mąż u lekarza) a ta sobie opowiadała "Dzisiaj kąpie mnie mamusia, nie tatuś. Ani listonosz".

W jakim świetle mnie to stawia?

Cytat:
duży dzieciaczek
Cytat:
Ja nie narzekam na nierówne traktowanie, wiadomo, że może troche inaczej teściowa przejmowała się ciążą swojej córki, niż moją- synowej, ale wnukom nie daje odczuć żadnych różnic. A nawet nie wiem i nie wnikam, co kupowała swojej córce na wyprawkę dla wnuczki .

Mój dwa tyg. temu miał 815 gram, to był 26/27 tydzień ciąży , 4 grudnia mam wizytę i też chciałaby , żeby miał już z półtora kg
no widzisz u mnie odwrotnie teściowa wręcz upierdliwa a mama moja zero zainteresowania ale synowej ciążą się przejmuje która rodzi po mnie gdzieś w czerwcu dopiero już prawie wszystko kupili oprócz wózka/fotelika ale mi mama powiedziała wprost że tam dziecko jest bardziej wyczekane bo nie miała żadnej nadziei i dlatego radość większa ...bywa Twój maluch jak i mój chyba z tych mniejszych/drobnych mój 2.11 miał 600g teraz wizyta 30.11 ale na jakiś większy przyrost nie liczę no taki typ z niego drobny po mamie
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Gratuluję wizyt!

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-11-19 o 21:38
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:33   #441
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Na licencjacie miałam praktyki na oddziale ginekologiczno- położniczym, prowadząca praktyki wzięła nas pewnego dnia na" wycieczkę" po porodówce i pozwoliła nam nawdychać się tego gazu tak na spróbowanie, żeby zobaczyć jak to jest Zamknęłysmy się z koleżankami na sali i każda soboe wdychała( każda dostała oczywiście ustnik dla siebie) i powiem Wam, że ja wzięłam jeden wdech i od razu czułam się jakbym była pijana i to konkretnie, w głowie mi się zakręciło i śmiać mi się chciało, czułam takie" rozmiękczenie" całego ciałaPodczas porodu raczej więc z tego nie skorzystam, po mnie to ogłupiło i nie wiem czy bym była w stanie po tym gazie kontrolować to co robię, czy odpowiednio oddycham itp. Ale pewnie na każdego działa to inaczej, na pewno są jakieś osoby, którym może pomóc:p
Stary 2015-11-19, 21:35   #442
Aninis
Zakorzenienie

wiecie co... od kilku dni oglądam Gwiezdne Wojny, wszystkie epizody.
Został mi tylko VI-ty, a więc ostatni i mówię do męża: kiedy będzie w końcu ten statek kosmiczny Enterprise. Mąż się o mało nie udławił i mówi do mnie, że Enterprise jest w Star Treku, a ja przecież oglądam Star Wars.
nooo co ten budyń ciążowy robi
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 21:39   #443
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Question Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Ja mam ciuszki u rodziców to przeglądnę je i przepiorę w grudniu jak u nich będę A tak to nie mam szału zakupowego dla Zuuu, za to mam remontowy

Dobrze Ci tak
Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Na licencjacie miałam praktyki na oddziale ginekologiczno- położniczym, prowadząca praktyki wzięła nas pewnego dnia na" wycieczkę" po porodówce i pozwoliła nam nawdychać się tego gazu tak na spróbowanie, żeby zobaczyć jak to jest Zamknęłysmy się z koleżankami na sali i każda soboe wdychała( każda dostała oczywiście ustnik dla siebie) i powiem Wam, że ja wzięłam jeden wdech i od razu czułam się jakbym była pijana i to konkretnie, w głowie mi się zakręciło i śmiać mi się chciało, czułam takie" rozmiękczenie" całego ciałaPodczas porodu raczej więc z tego nie skorzystam, po mnie to ogłupiło i nie wiem czy bym była w stanie po tym gazie kontrolować to co robię, czy odpowiednio oddycham itp. Ale pewnie na każdego działa to inaczej, na pewno są jakieś osoby, którym może pomóc:p
Siostra męża to wdychala, mówiła ze czuła sie jak po drogach ze odlatywala nie wiem w jakim sensie czy z bólu nic dziwnego ze ma potoczna nazwę "głupiego Jasia " no i zaraz skończył sie ten gaz bo on chyba w butli jest i było po znieczuleniu
Stary 2015-11-19, 21:43   #444
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Dobrze Ci tak[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

o kolejny duży dzidziuś

Podobno różnie u różnych osób, u jednych całkiem nieźle u innych bez różnicy. Ja bym chciała mieć możliwość spróbowania, a nie mam :/
A nie myślałaś zeby podjechać do innego szpitala w którym zoo i gaz jest dostępny ?
Stary 2015-11-19, 21:45   #445
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej My już po wizycie Nasza kluseczka waży 1500 gramów rośnie jak na drożdżach Pani była bardzo małomówna ale najważniejsze powiedziała wszystko jest NORMAL Długo nam zeszło bo zakupy i w ogóle nie obeszło się bez dzidziusiowych 4 pary pół śpiochów butelka i nożyczki z obcinaczkami zawsze już troszkę mniej do wyprawki idę poczytać co tam naskrobałyście pod moją nieobecność
Gratuluję wagi dzidziusia

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Ja dziś nabyłam komplet śliniaków-sztuk 7 za 19.90 w markecie budowlanym Mrówka
U nas przygotowania zatrzymały się na tym że łóżeczko plus pościel stoją w pokoju gościnnym, ciuszki w 2 wielkich torbach. Trzeba wszystko wyprać i wyprasować.
Czekam na art. higieniczne zamówione z allegro. Jeszcze muszę kupić trochę kosmetyków, przewijak. Nadal nie wiem czy kupować laktator/monitor oddechu... Bujak i wózek mamy dostać.

Lola duży dzieć Nasz we wtorek ważył 1300 gram.
Pampki w empiku, śliniaki w mrówce....jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
obalam teorie
zależy którego dziecka wnuki niestety u mnie dziecko brata ważniejsze już na tym etapie a ich ciąża daleko w tyle za moją babcia wyprawkę zrobiła im
toż to kawał kobietki już ciekawe ile u mnie ostatnio miał 600g
o to to !!! Samo sedno !!!

Cytat:
Mamausie w Biedronce też są jakieś świąteczne prezenty badzia może tu coś znajdziesz odpowiedniego http://www.biedronka.pl/pl/wiecej-sw...nych-prezentow
Kochana, ja tą gazetkę to mam już 4 dni ale cały czas myślę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:00   #446
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
o to to !!! Samo sedno !!!
Kochana, ja tą gazetkę to mam już 4 dni ale cały czas myślę
lepiej późno niż wcale nie ja obeznaję się w temacie ale to jeszcze nie moja bajka nawet nie pytam czemu jeszcze nie śpisz

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:04   #447
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratki, gratki, gratki wagi !!!

Cytat:
Dokładnie. Też mam taką koleżankę jedną, strasznie malutka i drobniutka... zero bioder i 2 córy sn urodziła. Przy czym przy pierwszej wzięła gaz rozweselający i znieczulenie do kręgosłupa... rodziła ok. 4h. A przy drugiej nie zdążyła nawet o gaz poprosić... od przyjazdu do szpitala urodziła w 20 minut nie mogłam uwierzyć jak mi opowiadała.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

a tam będziesz się dołować... opowiedz cosik o listonoszu
Ja to chciałabym zobaczyć jak to z tym gazem jest
Kiedyś widziałam takiego fajnego demota z tym gazem i podpis pod nim: "Nigdy się tak nie uśmiałam jak przy porodzie"

Swoją drogą zdradzę Wam, że przed porodem chciałabym, żeby brat mnie wspierał. My rzadko się widujemy ale jak już jesteśmy razem to dostajemy takiej głupawki, że mój TŻ i jego żona patrzą na nas jak na głupków. I tak myślę, że może jakbyśmy jak zwykle mieli jakąś fazę to ten dzidziuś by wyszedł szybciej z powodu śmiechu?

OK. Dostałam też jakiejś fazy. Idę lulać Małą.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
lepiej późno niż wcale nie ja obeznaję się w temacie ale to jeszcze nie moja bajka nawet nie pytam czemu jeszcze nie śpisz
Taa... jej się przypomniało, że jeszcze chce danonka...No myślę, że ta 24 jest całkiem realna

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 22:28   #448
Lucy31
Zakorzenienie

Nie dam rady chyba odnieść się do wszystkich, więc tak grupowo. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy Aż sie ciepło na serduchu robi. Milej będzie się leżało z takim wsparciem
Mąż mnie już zainstalował z laptopem w wyrze. Nawet pojechał mi kupił myszkę, bo nie lubię tych dotykowych padów. Będę nadawać z wyra.
Mama już mi rosołek i lekkie gołąbki z indyka przyniosła, a od jutra "odgraża" się wpadać z soczkami buraczanymi

Właśnie co do buraków. Ja wiem, że świetne,to nie pierwsza moja anemia w życiu i faktycznie pomagały. Ale..no właśnie, jest ale. Teraz przy cukrzycy mogę tylko surowe. Gotowane odpadają. Już raz zjadłam i był cukrowy szał :/ No cóż, to będą tylko soki

A dziś to chyba z nerwów, nie wiem, ale totalnie nie mogę tych cukrów opanować.

nursii, ładne łóżeczko Jak dasz pościel to nie będzie smutno

Elena, oj też nie za dobre masz dziś wieści Co nam zostaje, dużo odpoczynku, też leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Lucy nasze dzieciaczki rosną łeb w łeb ten sam termin porodu Trzymaj się ciepło i krzyżuj nogi Wszystko będzie dobrze musi być ! Poopowiadaj mu jak to mu dobrze u mamusi w brzuszku cieplutko i mięciutko a na dworze zimno i pada to może nie będzie mu się tak spieszyć Leki na pewno pomogą
Jak nam ładnie równo rosną Super to mamy już 1,5 kg szczęścia nie?

Cytat:
No to już ładnie urósł, super

Cytat:
i "jedyne" 5,2 kg do kochania
No duży, ale do mojego kocura jeeeszcze Mój 7,5 kg
Po dużym tatusiu Norwegu leśnym.
Stary 2015-11-19, 22:53   #449
Hermi1989
Rozeznanie

Mamo Karolci gratuluję dużej Dziecinki .

Z tym gazem to jest tak, że po 30 sek. osiąga 100% stężenia we krwi i działa przede wszystkim terapeutycznie, jak to mówi moja położna ze szkoły rodzenia, uczucie haju jest w tym wszystkim najlepsze. Sama próbowała, więc wydaje mi się, że wie co mówi. Dla dziecka jest zupełnie bezpieczny, bo dziecko go nie dostaje przez łożysko ani pępowinę.
W kwestii ZZO na żądanie, to ja bym się tak do niego jednak nie paliła. Środek znieczulający utrzymuje się we krwi dziecka 24 a nawet 48 godz.. Także jeśli to nie jest koniecznie, to ja bym się na takie rozwiązanie nie zdecydowała. Poza tym samo znieczulenie to też nie jest bezbolesny moment, a miejsce wkucia boli też potem. Wiem, bo tego doświadczyłam. Znieczulenia ogólnego również. I stwierdzam, że na mnie i jedno i drugie dobrze nie wpłynęło. Więc bez wskazania lekarskiego raczej na ZZO się nie zdecyduję. Ale "nigdy, nie mów nigdy".

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Nie dam rady chyba odnieść się do wszystkich, więc tak grupowo. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy Aż sie ciepło na serduchu robi. Milej będzie się leżało z takim wsparciem
Mąż mnie już zainstalował z laptopem w wyrze. Nawet pojechał mi kupił myszkę, bo nie lubię tych dotykowych padów. Będę nadawać z wyra.
Mama już mi rosołek i lekkie gołąbki z indyka przyniosła, a od jutra "odgraża" się wpadać z soczkami buraczanymi

Właśnie co do buraków. Ja wiem, że świetne,to nie pierwsza moja anemia w życiu i faktycznie pomagały. Ale..no właśnie, jest ale. Teraz przy cukrzycy mogę tylko surowe. Gotowane odpadają. Już raz zjadłam i był cukrowy szał :/ No cóż, to będą tylko soki

A dziś to chyba z nerwów, nie wiem, ale totalnie nie mogę tych cukrów opanować.

Co do gotowanych buraków, to przy dość nasilonej cukrzycy ciążowej, to niestety zamach stanu jest :/.
Weź od lekarza receptę na thardyferon i łykaj to żelazo w tabletkach. Przy nasilonej anemii sok z buraków i tak by Ci nie pomógł, a dziecko rosnąc jeszcze zwiększy pozyskiwanie żelaza od Ciebie. Także ja Ci szczerze polecam wspomóc się farmakologicznie.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 23:32   #450
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość

Co do gotowanych buraków, to przy dość nasilonej cukrzycy ciążowej, to niestety zamach stanu jest :/.
Weź od lekarza receptę na thardyferon i łykaj to żelazo w tabletkach. Przy nasilonej anemii sok z buraków i tak by Ci nie pomógł, a dziecko rosnąc jeszcze zwiększy pozyskiwanie żelaza od Ciebie. Także ja Ci szczerze polecam wspomóc się farmakologicznie.
Łykam już od 2 miesięcy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości