|
|
#421 | |
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się ponwizycie i zabieram za nadrabianie
![]() Na wizycie oczywiście jak to moje szczęście młody głowa w górę.... gin mówi, że dwa tygodnie jeszcze nie panikujemy ma czas zeby się kopsnac, brzuch duży dziecko drobne (na pewno nie po matce :P) 2300g pokazuje wszystkie parametry w normie oprócz cholernej pozycjo bobasa picza pozamykanaAaa i gbs ujemny, toxo nadal nie mam, ogólnie wsio ok a ja mam 8,5kg na plus od początku
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Miques, jak ci grażyna ,,odrasta,,, to cię nie swędzi skóra, bo ja ogarniam grubszy pasek bikini, i na 2 lub 3 dzień to jakaś masakra jest.
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Haneczka, ja też skurczów nie odczuwałam :-( a co do cesarki, to chyba osoby trzecie nie mają wejścia na blok operacyjny. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
A i proszę o dopisanie kolejnej wizyty 21.05 g 9:15
|
#425 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Ma jeszcze trochę czasu;* Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Madzia, a co do szpitala, to ja nie wiem co bym zrobiła. U mnie wszyscy się dziwią, że chcę rodzić w zwykłym, miejskim szpitalu, a nie chcę w ,,renomowanych,,tkrakowsk ich, ale chcę być pod opieką swojego lekarza, bo wie, ile przeszliśmy przed ciążą, żeby w tej ciąży wogóle być i nie będę tam ,,anonimowa,,., tylko będę pacjentką ordynatora z bliźniakami, czyli pod specjalną ochronką, mam nadzieję. Wiadomo, że jak zacznie się coś dużo wczesniej, to wtedy nie będę miała wyboru :-( |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
moj szpital ma II stopien referencyjnosci na poloznictwie i III na neonatologii to,chyba dobrze?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Haneczka, przy cc, to badanie chyba nie jest potrzebne, bo przecież dziecko nie przechodzi przez kanał, więc nie może się zarazić. |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz sie z tymi nerkami szpital chyba lepiej wybrac taki co w razie czego zapewni lepsza opieke |
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Kaśka gratki za wizytę, może mały się jeszcze obruci.
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I niech sie maly uparciuszek odwroci w koncu i nie stresuje mamy!! ![]() Moja Cora tez uparta, nie wiem po kim ![]() Dalej jest poprzecznie ulozona, najpierw miala glowe z lewej strony, teraz z prawej. wszystko tylko zeby glowa w dol sie nie ulozyc Jakby byla glowa do gory to jakas tam mozliwosc sn jest, a tak jak zostanie poprzecznie ulozona to wylacznie cc
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-06 o 16:28 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Eleine, pierwsza to maly szogun sto pomyslow na minute😆 ciekawe jaka bedzie druga, bo w brzuchu nie najgrzeczniejsza😅
|
|
|
|
#437 |
|
Konto usunięte
|
Madzia ja bym wybrała szpital gdzie jest urolog
Gratuluje kolejnych dobrych wieści z wizyt ![]() Wymaz z pochwy swoją droga, też juz miałam, ale przed tp w któryś tam tygodniach pobiera sie własnie wymaz w kierunku GBS. To jeszcze będe miała robione, może teraz już |
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Motylek wiem, ze tak sie liczy i w karcie mam wpisane dwie daty, ale ta pierwsza to nijak sie ma do rzeczywistosci☺ wiec trzymamy sie tej z poczatkowych usg
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Ja biore i w pierwszej ciazy tez bralam i nie mialam zaparc. Duzo pije i jem owoce moze dlatego..☺ |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
No to nareszcie nadrobiłam. Wozek zamowiony, przegłosowany kolor beżowy wygrał:-D. Czas oczekiwania 3/4 tygodnie. Obleciałam ikee, kupiłam tylko pojemniki zawieszane na przewijak i w smyku kupiłam przytulanki moim maluchom. Pomyliły mi się leki dzisiaj i ten na skurcze zamiast za 8h wzięłam po 4h, tyrkłam do gina czy nie zaszkodzi, nie odbierał, po jakimś czasie oddzwonił, mówie jaka sprawa, a on, że jak zobaczył, że dzwoniłam, to mu włosy na głowie stanęły, bo myślał, że dzwonię bo mi wody odeszły, żeby tylko nie wykrakał:-P . No i byliśmy dzisiaj na obiedzie na chińszczyźnie, zjadłam makaron sojowy z krewetkami i warzywkami z suróweczką, dawno takiej pysznej chinszczyzny nie jadłam ;-) wczoraj kebab, dzisiaj chińskie, nie ma to jak zdrowe odżywianie :-D
|
|
|
|
#440 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka fajny ten artykuł
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dobrze, że poza tym wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Ok, zaraz dopisuję, witamy w naszym wspaniałym gronie! A w ogóle, to mi się bardzo imię Pola podoba No ale z moim mężem nie przeszło ![]() Kurczę, tak piszecie o CC i sama się zastanawiam co mnie czeka z moją kluską. Bo powyżej jakiejś tam wagi to też robią CC, nie? A jak to tak dalej pójdzie, to nie ma siły żebym np. 4,5 kg z siebie wycisnęła Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-05-06 o 16:56 |
||||
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też po nim nie miałam zaparc. Tylko ciemny stolec.
|
|
#444 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Haneczka dobrze że lekarz czuwa a ten czas w szpitalu na pewno szybko zleci
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby szybko przeszło Cytat:
Cytat:
I właśnie pobierała mi tylko z pochwy i na skierowaniu napisała żeby zrobić badanie gbs i posiew z pochwy. U mnie jeszcze nie wiadomo czy ta cesarka będzie więc dla pewności robię wszystkie badania jak do porodu sn. Cytat:
Super że badania dobrze wyszły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nieładnie tak lekarza straszyć A ja dzisiaj trochę spraw pozałatwiałam bo tż ma drugą zmianę więc jeździliśmy po mieście. Byłam w mopr i wszystko się dowiedzieliśmy o zasiłkach jakie by nam przysługiwały. A że tż będzie to zanosił w moim imieniu to wolałam pójść tam teraz żeby potem niespodzianek żadnych nie było. Pani nam ładnie pozaznaczała co uzupełnić i jakie dokumenty przynieść także super A w zasadzie to prawie żadnych papierów donosić nie trzeba poza aktem urodzenia dziecka i zaświadczeniem od lekarza od którego tyg ciąży miałam wizyty. Nie wiadomo czy się załapiemy na 500 plus ale mówiła żeby złożyć a najwyżej będzie odmowa. Bo oni sami z US biorą informacje o dochodzie a tż nie pamięta ile mu tam wyszło w 2014.
|
|
#445 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, to nie wiem, po co mi pobierał ten wymaz, no nic, najwyżej straciłam 40 zł...
|||
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że pozostałe kwestie ok ![]() Cytat:
Ty swojego lekarza znasz od lat także trzymam kciuki żebyście mogli pod jego opieką rodzić ![]() Cytat:
Bardzo dobrze ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59987876]Madzia ja bym wybrała szpital gdzie jest urolog Gratuluje kolejnych dobrych wieści z wizyt ![]() Wymaz z pochwy swoją droga, też juz miałam, ale przed tp w któryś tam tygodniach pobiera sie własnie wymaz w kierunku GBS. To jeszcze będe miała robione, może teraz już[/QUOTE] Wybiorę szpital z urologia. Wolę dmuchać na zimne. Dziecko musi mieć zdrową mamę a przekładanie mojej wygody na poród w pięknym prywatnym szpitalu plus możliwość dyżuru mojego lekarza nad ryzyko tego co może wydarzyć się z nerkami byłoby głupota ![]() Jeszcze pogadam o tym z TZ ale myślę, że znam jego odpowiedź. Najlepsze jest to, że poza twardnieniem brzucha czuję się dziś rewelacyjnie Także te newsy tak mnie zaskoczyły :/
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi
Mnie gin powiedzial ze na nastepnej wizycie bedzie pobieral material na GBS, to bedzie 34t4d, nie wiem czy nie za wczesnie. No ale to on jest lekarzem nie ja |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soffinka jakoś podobnie. Myślę, że lekarz wie co robi.
|
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym Ci radziła klinikę z urologiem, będzie bezpieczniej Cytat:
jeszcze ma chwilę na odwrócenie, ćwiczcie ![]() Mnie gin kazał pobrać wymaz po 35tc.
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-06 o 18:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.