![]() |
#421 | |
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Melduję się ponwizycie i zabieram za nadrabianie
![]() Na wizycie oczywiście jak to moje szczęście młody głowa w górę.... gin mówi, że dwa tygodnie jeszcze nie panikujemy ma czas zeby się kopsnac, brzuch duży dziecko drobne (na pewno nie po matce :P) 2300g pokazuje wszystkie parametry w normie oprócz cholernej pozycjo bobasa ![]() Aaa i gbs ujemny, toxo nadal nie mam, ogólnie wsio ok ![]()
#423 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Miques, jak ci grażyna ,,odrasta,,, to cię nie swędzi skóra, bo ja ogarniam grubszy pasek bikini, i na 2 lub 3 dzień to jakaś masakra jest.
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Haneczka, ja też skurczów nie odczuwałam :-( a co do cesarki, to chyba osoby trzecie nie mają wejścia na blok operacyjny. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
A i proszę o dopisanie kolejnej wizyty 21.05 g 9:15
![]()
#425 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() Ma jeszcze trochę czasu;* Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Madzia, a co do szpitala, to ja nie wiem co bym zrobiła. U mnie wszyscy się dziwią, że chcę rodzić w zwykłym, miejskim szpitalu, a nie chcę w ,,renomowanych,,tkrakowsk ich, ale chcę być pod opieką swojego lekarza, bo wie, ile przeszliśmy przed ciążą, żeby w tej ciąży wogóle być i nie będę tam ,,anonimowa,,., tylko będę pacjentką ordynatora z bliźniakami, czyli pod specjalną ochronką, mam nadzieję. Wiadomo, że jak zacznie się coś dużo wczesniej, to wtedy nie będę miała wyboru :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
moj szpital ma II stopien referencyjnosci na poloznictwie i III na neonatologii to,chyba dobrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Haneczka, przy cc, to badanie chyba nie jest potrzebne, bo przecież dziecko nie przechodzi przez kanał, więc nie może się zarazić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz sie z tymi nerkami ![]() szpital chyba lepiej wybrac taki co w razie czego zapewni lepsza opieke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Kaśka gratki za wizytę, może mały się jeszcze obruci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I niech sie maly uparciuszek odwroci w koncu i nie stresuje mamy!! ![]() Moja Cora tez uparta, nie wiem po kim ![]() Dalej jest poprzecznie ulozona, najpierw miala glowe z lewej strony, teraz z prawej. wszystko tylko zeby glowa w dol sie nie ulozyc ![]() Jakby byla glowa do gory to jakas tam mozliwosc sn jest, a tak jak zostanie poprzecznie ulozona to wylacznie cc ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-06 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Eleine, pierwsza to maly szogun sto pomyslow na minute😆 ciekawe jaka bedzie druga, bo w brzuchu nie najgrzeczniejsza😅
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Konto usunięte
|
Madzia ja bym wybrała szpital gdzie jest urolog
![]() Gratuluje kolejnych dobrych wieści z wizyt ![]() Wymaz z pochwy swoją droga, też juz miałam, ale przed tp w któryś tam tygodniach pobiera sie własnie wymaz w kierunku GBS. To jeszcze będe miała robione, może teraz już |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Motylek wiem, ze tak sie liczy i w karcie mam wpisane dwie daty, ale ta pierwsza to nijak sie ma do rzeczywistosci☺ wiec trzymamy sie tej z poczatkowych usg
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Ja biore i w pierwszej ciazy tez bralam i nie mialam zaparc. Duzo pije i jem owoce moze dlatego..☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
No to nareszcie nadrobiłam. Wozek zamowiony, przegłosowany kolor beżowy wygrał:-D. Czas oczekiwania 3/4 tygodnie. Obleciałam ikee, kupiłam tylko pojemniki zawieszane na przewijak i w smyku kupiłam przytulanki moim maluchom. Pomyliły mi się leki dzisiaj i ten na skurcze zamiast za 8h wzięłam po 4h, tyrkłam do gina czy nie zaszkodzi, nie odbierał, po jakimś czasie oddzwonił, mówie jaka sprawa, a on, że jak zobaczył, że dzwoniłam, to mu włosy na głowie stanęły, bo myślał, że dzwonię bo mi wody odeszły, żeby tylko nie wykrakał:-P . No i byliśmy dzisiaj na obiedzie na chińszczyźnie, zjadłam makaron sojowy z krewetkami i warzywkami z suróweczką, dawno takiej pysznej chinszczyzny nie jadłam ;-) wczoraj kebab, dzisiaj chińskie, nie ma to jak zdrowe odżywianie :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Haneczka fajny ten artykuł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ok, zaraz dopisuję, witamy w naszym wspaniałym ![]() ![]() A w ogóle, to mi się bardzo imię Pola podoba ![]() ![]() Kurczę, tak piszecie o CC i sama się zastanawiam co mnie czeka z moją kluską. Bo powyżej jakiejś tam wagi to też robią CC, nie? ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-05-06 o 15:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też po nim nie miałam zaparc. Tylko ciemny stolec.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |||||||||
Raczkowanie
|
Haneczka dobrze że lekarz czuwa a ten czas w szpitalu na pewno szybko zleci
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I właśnie pobierała mi tylko z pochwy i na skierowaniu napisała żeby zrobić badanie gbs i posiew z pochwy. U mnie jeszcze nie wiadomo czy ta cesarka będzie więc dla pewności robię wszystkie badania jak do porodu sn. Cytat:
![]() Super że badania dobrze wyszły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj trochę spraw pozałatwiałam bo tż ma drugą zmianę więc jeździliśmy po mieście. Byłam w mopr i wszystko się dowiedzieliśmy o zasiłkach jakie by nam przysługiwały. A że tż będzie to zanosił w moim imieniu to wolałam pójść tam teraz żeby potem niespodzianek żadnych nie było. Pani nam ładnie pozaznaczała co uzupełnić i jakie dokumenty przynieść także super ![]()
![]() |
#445 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, to nie wiem, po co mi pobierał ten wymaz, no nic, najwyżej straciłam 40 zł... ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że pozostałe kwestie ok ![]() Cytat:
Ty swojego lekarza znasz od lat także trzymam kciuki żebyście mogli pod jego opieką rodzić ![]() Cytat:
Bardzo dobrze ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59987876]Madzia ja bym wybrała szpital gdzie jest urolog ![]() Gratuluje kolejnych dobrych wieści z wizyt ![]() Wymaz z pochwy swoją droga, też juz miałam, ale przed tp w któryś tam tygodniach pobiera sie własnie wymaz w kierunku GBS. To jeszcze będe miała robione, może teraz już[/QUOTE] Wybiorę szpital z urologia. Wolę dmuchać na zimne. Dziecko musi mieć zdrową mamę a przekładanie mojej wygody na poród w pięknym prywatnym szpitalu plus możliwość dyżuru mojego lekarza nad ryzyko tego co może wydarzyć się z nerkami byłoby głupota ![]() Jeszcze pogadam o tym z TZ ale myślę, że znam jego odpowiedź. Najlepsze jest to, że poza twardnieniem brzucha czuję się dziś rewelacyjnie ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi
![]() Mnie gin powiedzial ze na nastepnej wizycie bedzie pobieral material na GBS, to bedzie 34t4d, nie wiem czy nie za wczesnie. No ale to on jest lekarzem nie ja |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#450 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym Ci radziła klinikę z urologiem, będzie bezpieczniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie gin kazał pobrać wymaz po 35tc.
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-06 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.