|
|
#421 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
za dobre wieści Cytat:
Oglądacie Agenta? Tego się nie spodziewałam że to Hubert! |
||
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny jestem na szczęście w domu juz... Waśnie zaaplikowałam luteine i leze. Pojechałam w związku z tym parciem czułam taki jakby nacisk na pochwę i takie wrażenie rozpieranie i sie wystraszyłam zadzwoniłam do swojego gin i powiedział ze jak sie martwię to mam jechać bo stres nie pomaga. Szybko mnie przyjęli zbadali mnie. Szyjka długa i zamknięta -35mm w końcu wiem ile bo moj mi nie mierzył. Kamień spadł mi z serca... Chyba po prostu za bardzo sie nakrecalam ta szyjka. Skurcze te napinanie mam obserwowac dostałam luteinę i ewentualnie nospe. Julka wazy juz 940g!
przez tydzien 220g urosła i jest tydzien starsza niz wg terminu. Ogromnie mi ulżyło... Mam teraz przez ten tydzien sie oszczędzać dalej i przyjmować ta luteinę i zobaczymy na wizycie jak to wyglada.
|
|
|
|
#423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez jestem zdziwiona ze to Hubert.---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Twój spokój jest najważniejszy ![]() Tez mam lutke
|
|
|
#424 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam po moim aktywnym dniu.
Lekarz zaliczony z Jasiem wszystko ok ale leży poprzecznie. A Wasze maluchy przybrały już dobry kierunek? ![]() Lekarz mówi żebym sie na razie nie martwiła ale ... Paznokcie również zrobione i warsztaty zaliczone. Spotkanie z Natalką jak najbardziej należy zaliczyć do udanych. Super dziewczyna i do tego śliczna ![]() Cytat:
no ale zobaczymy jak pójdzie z porodem ;pno i czy Janek nie da mi za bardzo w zad po porodzie ![]() Prawda taka, że nie robię się coraz mlodsza więc zobaczymy Cytat:
Cytat:
może go brzuch przeraża ![]() Cytat:
No całe szczęście, że już w domu. Julka już "kawał baby" ![]() Ja też nie znam długości szyjki lekarz jakby olewał ten temat
|
|
#425 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zmęczenie może też przez pogodę, ostatnio kiepsko jest pod tym względem. Oby nie było tak źle. ![]() A przyrost wagi masz malutki. Ja jutro się zważę przed wizytą, ciekawe co wyjdzie. Cytat:
Już chyba prawie wszystko znalazłam, ale nie chce mi się niektórych rzeczy sprawdzać i zajmę się tym jutro. ![]() Cytat:
![]() A Julka jaka już duża! Idę spać, jutro wcześnie wstaję, bo mam zabrać męża do okulisty. Ciekawe jak mi pójdzie, bo dziś spałam do 11.
|
||||
|
|
|
#426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stawiacie sok za to ? Cytat:
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Ja obstawiałam Królikowskiego. Jakoś Hubert wydawał mi się zbyt oczywisty. Szkoda, że Tamara nie wygrała - Antek nie zasłużył na wygraną - ona była mózgiem
![]() Oliwia za to obstawiała Huberta i jest przeszczęśliwa, że mogła utrzeć mi nosa
|
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Babygirl1990
Ja to raczej będę kupowała stacjonarnie bo nawet nie znam dobrej strony gdzie można by było kupić to w UK a nie chce też przeplacic. Cytat:
wypoczywaj .Cytat:
w sumie pozytywny dzień miałaś.Coś mnie plecy bolą, chyba będę musiała mniej siedzieć na fotelu przy kompie ehh . czas żeby wyciągnąć lapka i siedzieć na sofie. |
||
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, warsztaty takie sobie ![]() nie wiem na ile to nie jest zagłuszenie tego o co walczymy.... niestety niby ustawa podpisana a nowelizacje jakie chcą nam wprowadzić są bardzo niekorzystne........ niestety tu lekarze są silniejsi i będą walczyć o swoje...
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Superhuman dobrze że nic się nie dzieje Origa dla Tarta, ja bardzo lubię makarony.Mój Tzet to niedawno jeszcze napomykal o 3 dziecku ale chyba go przystopowalam . Natomiast zawsze wiedziałam że na Natalce się nie skończy, chciałam żeby miała rodzeństwo. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Łapią mnie straszne skurcze, muszę chyba coś innego zaaplikowac,sam magnez nie pomaga...
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-18 o 05:46 |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadczynność skurczowa macicy, nadciśnienie i niedoczynność tarczycy. Konkrety to będą jak przyjdą wyniki posiewu. Bo na to czekamy. Albo przyszły wczoraj i są dobre albo jeszcze ich nie ma. Inaczej wieczorem dostałabym antybiotyk. Ciśnienie się trzyma, holter jest raczej pro forma. A skurcze nie są regularne więc generalnie nie jest źle. Nie dopytuje kiedy wyjdę, bo i tak jestem Uwiązana holterem do 13.00 i wynikami posiewu. Jak wszystko będzie dobrze to mam nadzieję że jutro śpię w swoim łóżku. |
|
|
|
|
#432 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
hej dziewczyny..kiepsko spałam.. |
|||||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze nie wpływają mi ma szyjkę i to 10 dziennie uznawane jest za fizjologię. Wczoraj było ich juz na tyle dużo, że dostałam leki. Czekam na obchód. |
|
|
|
|
#434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mi się dobrze spało, dwa razy na siusiu wstałam i praktycznie od razu zasypiałam Cytat:
![]() Chciałam przyoszczędzić i wzięłam od bratowej i jej okazał się za duży Ale już sytuacja uratowana, mama mi przywiezie ten dmuchany z Ikei ![]() Cytat:
Mam nowe skierowanie na mocz i przed kolejną wizytą mam zrobić. Dasz radę, wygodnie rozłóż fotel Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, dzieciaki mają jeszcze czas na odpowiednie pozycje Macicy? Jak tam u Ciebie?
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
Chyba pierwszy raz piszę o tej porze na wizażu, bo zawsze gniję do południa
![]() Wstałam na siusiu i stwierdziłam, że zrobię urodzinowo mężowi kanapki do pracy i tak już zasnąć nie mogę. Biorę się za tort ![]() I w ogóle to dostałam dodatkową pracę do domu na jakies 3-4 tygodnie. Moja koleżanka pracuje w domu - dostaje paragony, z których dane musi wklepywać do Worda. Jej kierowniczka jest w szpitalu i można powiedzieć, że jestem na zastępstwo na ten okres Dużo tego nie dostanę, ale zawsze coś Mam nadzieję, że mój kalafior ciążowy pozwoli mi to powklepywać bez błędów Także dziś zaczynam pracę Odzwyczaiłam się od obowiązków, nie ma co
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz dziś pracowity dzień. Z czym tort bedzie? |
|
|
|
|
#438 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to najlepszy zawodnik. ![]() Czy skurcze macicy?? Cytat:
![]() Ojej, Mała przeszkadzała w spaniu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zbieram się za chwilę z mężem do kliniki okulistycznej, ma pytać o kwalifikację do operacji - korekcji wzroku. A o 15:15 mam wizytę u gina. |
|||||
|
|
|
#439 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć tak z drugiej strony gdybym ja była w podobnej sytuacji to poprosiłabym osobę, którą mi dała pieniądze o nr telefonu, żebym mogła już z domu zadzwonić i poprosić o nr konta i oddać kasę... Cytat:
i biorę 2 tabletki, tak jak jest zalecane.Co do sytuacji z Romami to byłabym nieźle po*rana ;p Cytat:
![]() Ja chyba też bym się nie zatrzymała gdyby nam ktoś latarką świecił... A gdyby K. wpadł do głowy taki pomysł to bym dostała histerii Wtedy chyba lepiej zadzwonić na policję i poinformować o czymś takim, że być może ktoś potrzebuje pomocy niż ryzykować...Cytat:
Ja mam zaplanowaną wizytę 27 maja i mam nadzieję, że uda mi się pójść, bo już chciałabym rozjaśnić kłaki.Cytat:
Cytat:
Ale i tak wybiorę się chyba z moim psem do fryzjera na wyczesywanie podszerstka- koleżanka ze swoim jeździ i mówiła, że jest OGROMNA różnica! A z naszego psa to jest taki konkretny leń. Jak jeszcze spał w łóżku to potrafił się wylegiwać nawet do 10, nie potrzebował wcześniej pójść na spacer teraz już marudzi wcześniej i niestety czasami nas budzi w weekendy, bo mu się nudzi samemu...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a wiadomo, że wydatków teraz każda z nas ma sporo A jaki tort robisz? Cytat:
![]() Hej dziewczyny Bardzo źle dzisiaj spałam w dodatku ok 4 nad ranem obudził mnie straszny ból podbrzusza- jak na taki meeega okres.... ale dość szybko przeszło. Myślicie, że to może być jakieś rozciąganie czegoś tam w środku? Mała później normalnie kopała.
|
|
#440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja dziś i jutro pracuję z domu, zaczęło mnie gardło coś pobolewać.
Cytat:
Cytat:
za kolejną noc już we własnym łóżku. Masz chociaż jakieś fajne dziewczyny na sali do pogadania![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchajcie, pytanie z gatunku głupich/dziwnych do doświadczonych mamuś: jak trzeba się ogolić do porodu Nie chcę, żeby to robili w szpitalu, wolę sama wcześniej w domu, ale w sumie to nie wiem, czy trzeba ogolić wszystkie włosy, czy tylko niżej czy jak Wiem, że przy CC do linii cięcia na pewno, a przy SN Sorry, że z rana takie tematy zaczynam, ale mnie z rana pod prysznicem takie pytanie naszło
|
||||
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także zależy to od akrobacji dziecka ![]() Co CC wzgórek łonowy, do SN krocze. Więc najlepiej całość
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu który znam mówią ze do SN lub CC ma przygotować położna i mówią żeby samemu nie próbować bo można sie niepotrzebnie poranić. I ogólnie obrażają sie jeśli któraś z pań zrobi to na swoją rękę ![]() Mi by było głupio zeby mnie ktoś golił bardzo krepują mnie takie sytuacje. Wczoraj czytałam artykuł o tym jak położna przy przyjęciu porodu upuściła noworodka http://m.radiogdansk.pl/index.php/wi...okurature.htmlObiecałam sobie ze więcej okołoporodowych artykułów czytać nie bede
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne! Ja na studiach miałam taką schizę przed pierwszymi praktykami w jednym ze szpitali. Oni tam odbierają porodu na łóżku, które po złożeniu wygląda jak fotel ginekologiczny. Meeega bałam się, że mi się dziecko wyślizgnie
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział żebym opr tego ze snu bo on sie nigdzie nie wybiera. Poza tym powiedział ze to chyba nie był dla mnie koszmar bo sie nie obudziłam ![]() Współczuje niewygody w nocy |
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Może któraś z Was będzie chciała skorzystać i zabdać sobie bezpłatnie poziom wit. D? Badanie dla kobiet w ciąży:
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,15...itaminy-d.html http://www.vitrumd3.pl/pl/bezplatne_badanie |
|
|
|
#446 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i co mąż na to? Cytat:
fajnie,że wpadło nowe zajęcie..pewnie też na samopoczucie dobrze wpłynie Cytat:
trzymam kciuki za Wasze wizyty..czekamy na informacje po.. Cytat:
przeszło już? mógł być jakiś jednorazowy skurcz przy niewygodnej pozycji np.. Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#447 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, można było zadzwonić na policję, nie wpadliśmy wtedy na to. ![]() Współczuję słabego spania, jeśli ból szybko przeszedł to chyba nie ma powodu do zmartwienia. Lekarz mi mówił, żebym przy takich "okresowych" bólach zwracała uwagę na ich czas i czy nie towarzyszy im coś innego niepokojącego.Cytat:
Życzę zdrówka, dobrze że możesz z domu pracować. ![]() Cytat:
Ech, ja to nigdy nie pojechałam tam po całości, wstyd się przyznać. Jedynie przycinanie. To nie wiem czy nie lepiej skorzystać z pomocy położnej. :P Albo ćwiczyć póki coś tam widzę.Cytat:
Brrrr... :/ Cytat:
Fajna sprawa, szkoda że nie ma tego u mnie. |
|||||
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do golenia to ja zawsze golę się całkowicie więc nie mam dylematu ale niedługo będzie musiał zacząć mi pomagać TŻ bo coraz niewygodniej mi się robi
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję kiepskich nocek
![]() Myślę, że warto też dlatego żebyś po porodzie nie cierpiała, bo nie jesteś przyzwyczajona do odrastania włosków tam i będzie Cię swędzieć.
|
#450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze rzeczywiscie zmieniła miejsce i juz jest główka w dół? Wtedy ruchy (przynajmniej ja tak czuje) w okolicach żeber lub bardzo nisko przy szyjce. Inna sprawa ze ja czuje o wieje cześciej ruchy ale są mniej konkretne (cos jakbym miała galaretkę w brzuchu i ona rezonuje) Ja dziś w nocy tez sie budziłam zeby sprawdzić czy sie dzieć porusza. Rano zajęło mi 2 godziny zeby w końcu raczyło sie ruszyć. Mam detektor ale staram sie go nie używać, ćwiczę zaufanie do dziecka i staram sie ograniczać swoje lęki (choć mam ich pełno) ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
przez cały poród ma na Ciebie focha...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

za dobre wieści 
przez tydzien 220g urosła i jest tydzien starsza niz wg terminu. Ogromnie mi ulżyło... Mam teraz przez ten tydzien sie oszczędzać dalej i przyjmować ta luteinę i zobaczymy na wizycie jak to wyglada.
tez jestem zdziwiona ze to Hubert.

UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku 

<3

? 

dla Tarta, ja bardzo lubię makarony.

. Oczywiście jak sie tylko obudziłam oberwało mu sie za to

bardzo krepują mnie takie sytuacje.