|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Esor ale to Lola napisała, że ją wkurza aktualka 😂
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Kasia przemów swojej synowej do rozumu, bo matki nie słucha. 2gą pobudkę już mamy.
A takie bąki puszcza, że ja nie wiem po czym 😕 jadłam pierogi ze szpinakiem koło 19tej możliwe,że to po tym? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#426 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A to takie dziwne ? ![]() ![]() Cytat:
wiem ze Ci ciężko...ale nie możesz się poddawać...wiesz co ja robię jak padam? Szklanka lodowatej wody i na 3 minuty wychodzę na balkon wdech wydech i do dzieła ![]() ![]() Cytat:
nic nie mów...ja czekam na swojego tż a jak pomyślę o jego mamusi i tym co pisałam w k. to mam cus na max a dziś to już wogole przeszła sama siebie...tak znów ale opiszę jutro ![]() Cytat:
dzielna jesteś ![]() Cytat:
nikt nie mówił ze będzie łatwo dużo sił i odpoczynku życzę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Aninis a pierogi ze szpinakiem miały czosnek? Bo takie często mają więc całkiem możliwe ze po tym trochę ostre mogło być dla niej ![]()
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Kaaasi my też kąpiemy o 19 😉 ale Zuzka długo walczy żeby zasnąć, nawet jak już nie ma siły to i tak jęczy zamiast pójść spać jak wszystkie grzeczne dzieci 😉
Dzień dobry, u nas dobra noc. Zuzia zasnęła o 21, obudziła się 21:40 docycała i zasnęła. Potem pobudki o 1:40, 4 i o 5:30 rozpoczęcie dnia. Dzisiaj do mnie przyjeżdża koleżanka ze studiów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agnieszka_2293 Czas edycji: 2016-06-10 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Dzisiaj nie bawiłam się w odkładanie małego do łóżeczka i wyspałam się trochę lepiej niż zwykle
![]() Wczoraj był u nas fotograf co robił zdjęcia w kościele i kupiliśmy od niego fotki. Fajnie bo będzie pamiątka, a z kościoła nie mieliśmy żadnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Hej witam się po kolejnej beznadziejnej nocy ! Nie wiem jak to robicie ze usypiacir dzieci o 19 😂moja z laską pójdzie spać o 22. Ale dziś obudki to hardcore nie mogę oczu calkiem otworzyć 😃 co godzinę lub dwie.. ech ale no trzeba przeżyć. Nie wiem czemu jej się tak zmieniło wszystko po tym skoku pieprzonym.
Lola to skoro działa to super😉jeju jakbym chciała zeby butle akceptowała!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Jak polozylam gwiazdę o 22 to poszłam ogarnąć mieszkanie zjeść wykąpać się. Polozylam się o 23.30 a ona o 12 wstała😂 Więc nakarmilam zasnęła odlozylan i po 2 znów wstała. I tak co rusz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
siedze jak na szpilkach i obserwuję małego, w nocy mierzyliśmy mu temp. miał w 1 uchu 36,6 a w 2- 37 a mi sie wydaje, że on ciagle gorący ![]() ![]() Jak my się kładliśmy spać to on zaczął sie kręcic wiec wzięłam go na cyca, kolejna pobudka około 2, nakarmiłam, odłożyłam do łózeczka i poszłam spać, po jakimś czasie sie ocknęłam, gdzie dziecko ![]() Źle nie jest na razie. Esorku, pytałas imię Milka. Kiedyś jak poznaliśmy się z moim mężem, mówił, ze jak będzie miał syna nazwie go Milan ( przypuszczam, ze chodzi o jego drużynę AC Milan), ale temat zmarł smiercia naturalna, bo duzo czasu upłynęło a poza tym pierwsza urodziła sie córka ![]() ![]() Dla mnie to ukłon w strone Milana Kundery. Nie chodziło nam, zeby było oryginalnie, tak wyszło, po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady, będę dalej kombinować.
Przemek zlitował się nad matką i od tej 20.30 spał do 00.30 a później do 4.45. ufff. Od 5 do 6 trochę jeszcze ze mną pospał, ale ja już raczej czuwałam. Ale jest nadzieja, że wraca wszystko do normy ![]() kasssi, ja żartowałam z tym, że lubię mamy, które przechodzą to samo co ja ![]() ![]() esor, co do godzin spania to nie wiem, bo Przemo w nocy śpi tak 10-11 h (w tym pobudki na amu) a w dzień ok 3,5 h zliczając wszystkie drzemki. On po 2 h aktywności jest senny i zmęczony i zazwyczaj ma turbodoładowanie 20 min. Chyba, że jesteśmy na dworze, to zdarzy się spanie max 2h. Może rzeczywiście to dla niego za dużo? Ale mam wrażenie, że on po dłuższej drzemce jest w lepszym nastroju. Trochę się pobawi, pouśmiecha. A tak marudzi i tylko na ręce. ![]() I jeszcze mam pytanie: czy taka zrogowaciała skórka za uszami to może być ciemieniucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
U nas tak jak u Kasi, mały chodzi spać około 19, często zdarza sie, ze jest to 18 lub nawet 17, ale tej godz. nie lubię, bo wtedy min. 2 razy wstaje jeść, dla mnie 18-19 to optymalna pora.
Joann, nasz też musi być porządnie wyspany w ciagu dnia, zeby nie marudził, niestety takie drzemki jak u Was, te 20 minutowe lub coś koło tego by sie nie sprawdziły, bo on wtedy dopiero zaczyna się rozsypiać( a wczoraj był tak budzony i nie wyspał sie i płakał na i po szczepieniu). Najlepiej jak prześpi te 3 godz. wtedy wstaje wesolutki, ze hej. Jak śpi na dworze, to ja z nim koczuję, bo nie chce go rozbudzac przenoszeniem do domu. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Joanna u nas za uszami nie było ale może być.. smaruj jakimś emolientem albo kremikiem 😉
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Ze względu na to, że jesteśmy z Zuzią nowe, to przedstawiam Wam mój skarb -Zuzanna.1465544209302.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale matka się czegoś nażarła i dziecko biedne całą noc puszczało takie bąki, że aż się budziło... więc sama jestem sobie winna. A teraz uśmiech od ucha do ucha i jak tu być złą 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Moja ciągle bąki puszcza ale jem to samo😃piontka. Zocha i Lila się solidaryzuja 😉
Usypia mój Bobek więc muszę wybrać się do rosmana. Jak to jest że wszystko naraz się kończy zawsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marcia hrabina wybredna jakaś a jaka wyczuł ona na twój sen ![]() U nas noc....ty może przemilcze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Tak, leżaczek TL nieraz mnie ratował 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
A dzisiaj znów miałam wychodne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie wkur to miasto. Musiałam ze 3 razy dookoła rosmana chodzić żeby się hrabina uspala bo te samochody motory ja budziły ciągle... wrrrr Mam że szpitala kupony na chusteczki i oliwkę i herbatkę dla mam zhipp o rosmana a tam tylko herbatka😃 dziwne. No nic śpi hrabina Idę się jeszcze przejść ale na deszcz się zbiera... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Opitoliłam okna, nadrobiłam stronę i jednak więcej nie zdążę bo Tusia wróciła. Lee
Cytat:
Aninis do czego doszłam?Że mam dość czytania. Na serio. Bo np. o szczepionkach skojarzonych raz mówią,że lepsze,ze mnie antygenów więc mniejsze ryzyko nop, ale potem z kolei ktoś gada,że monowalentne lepsze, bo się nie daje tyle tych "syfów" na raz. A przepraszam, czy czasem nie jest tak,że szczepi się monowalentnymi wszystkimi na raz podczas jednej wizyty?no to jaka to różnica? Z tymi pneumokokami to tak samo. Ja mimo wszystko zaszczepię.Tusia będzie w przedszkolu więc uważam,że powinnam.Tylko postaram się w sierpniu to będzie miała prawie pół roku. Pewnie,że strasznie boję się szczepić. Wszyscy straszą Nopami itp. ale tak naprawdę to znajduję głównie artykuły o Nopach, a czemu nie znajduję na temat powikłań po tych chorobach? Każdy musi ocenić ryzyko według siebie, każda z nas i tak zawsze będzie drżeć o dziecko, niezależnie od tego co zrobi. Co do autyzmu to również znam przypadki dzieci nieszczepionych, które mają autyzm lub zaburzoną SI. więc dla mnie nadal brak powiązania,ale przerażają mnie inne nopy...
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Tylko co przed deszczem weszłam do domu 😂Zośka śpi w korytarzu a ja wypróbuję herbatkę dla mam 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Co do szczepienia na pneumo to ja chcę wysłać Zosie do żłobka ale po 2 latach dopiero.. i sama nie wiem. Poczekam narazie z decyzją jeszcze muszę przemyslec.. W ogóle potem jest szczepionka obowiązkowa różyczka ospa świnka? Dobrze pamiętam? A jeśli ja nie chcę na ospę szczepić tylko na samą różyczkę to jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najchętniej nie szczepiłabym na nic więcej poza 6w1... ale te pneumo nie dają mi spokoju. Muszę jeszcze pogadać z lekarzem 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | ||
Wtajemniczenie
|
U nas dzis chłodne powietrze, mimo iż słońce swieci
![]() Na razie gorączki brak. Aga, nawet załatwianie spraw to juz jest wyjście ![]() ![]() O właśnie Aga, kiedy zaczynasz jazdy? chyba jak M. miał wrócić, tak? ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Aninis, orientujesz sie moze ile jest dawek tych 6w1? my mamy już za soba 2 szczepienia, za 6 tygodni mamy trzecie. ile tego jeszcze bedzie? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Moja Ninka jest do połowy leżaczka 😂
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.