|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Macie rację z tym tysiakiem na prezent, to gruba przesada
![]() Powiem tka, mój brat, czyli chrzestny dał nam właśnie tysiaka. I ja jak zobaczyłam ile, to poleciałam mu oddac połowe, bo mnie to wprawiło w ogromne zakłopotanie. On nam dał tydzień przed chrztem, żebym mogła sobie rozdysponować może na coś co potrzebujemy. Ale nie chciał słyszec o zwrocie. Stwierdził, że tyle ma ochote dać i koniec i mam nie wnikac bo sie obrazi ![]() ![]() Tysiaka dostaliśmy tez od moich rodziców, no ale to dziadkowie. Moja mama chciała niejako sfinansować lokal, ale że się nie zgodziłam, to dali w kopercie. Oki, doceniam to. ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Tym sposobem zebraliśmy kilka tysiaków i ja po prostu założyłam Bartusiowi lokatę na przyszłość. Oczywiście kupiłam tez trochę zabawek najpierw ![]()
![]() |
#364 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕 Jest jakaś niewielka asymetria w komorach i pani dr potwierdziła, że widać różnice w źrenicach... ale z tego względu, że w szpitalu nie zrobili Lilce usg główki, to nie ma z czym porównać. Kazała obserwować oczka i przyjść ponownie za 2 mce. Wtedy porównamy, czy to się zmienia czy po prostu taki jej urok. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Esorek dla mnie też to dużo pieniedzy jak na prezent. Jednak z drugiej strony to 2 prezenty czy całość dla 1 dziecka? Ja daję tyle na ile mnie stać, nawet ostatnio mialysmy6z siostrą taką rozmowę. Nie należy patrzeć ile wypada dać tylko tyle na ile kogoś stac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh eh ja tez się zawsze na usg nastawiam ze coś się dowiem ale dupa, zazwyczaj słysze, no zobaczymy jak będzie następnym razem ![]()
![]() |
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Witam i ja w Nowym wątku
moja niusia spała dziś od 14do 18 szok A rano dała mamie pospać do 6 i potem spala 9-11a my bylismy na zakupach jak wrocilismy to sie budziła☺coś mi się wydaje ze to cisza przed burzą Esor dużo tz chce dbać spróbuj jeszcze wynegocjować coś U nas tylko prababcia dała tysiąca,czego się S ogóle nie spodziewałam,bo już wcześniej dała nam na wózek Lucy super ze wyniki się poprawiły oby tak dalej ☺ Witam nową mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rozumiem Twojego tż, że chce dać 1000zł na 2kę dzieci... raz że dla jednego jest chrzestnym a dwa że to jego siostra a nie kolega. Ale to Ty wiesz najlepiej, czy Was na to stać, czy nie. Z jednej strony nie powinno się czuć zobowiązanym, że skoro się dostało 700zł to powinno się dać 700zł. Ale mi by było trochę głupio dać np.500zł na 2kę dzieci jak moje dostało 700zł. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Marcia mój brat chrzestny Madzi to też biedny student kupił niusi matę i jeszcze dał kasę Ale podejrzewam że to mama mu ja dala A z innych gości to u nas tylko siostra była
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
No właśnie esor my tak gadamy każda swoje zdanie ale właściwie musicie sami pomyśleć😉czasem nie warto się kłócić o takie rzeczy
![]() |
#376 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam przeforsowac właśnie 1000 zł z dojazdem, no dobra, 1100 czyli żeby prezentu dać 800. Ale nie zgodził się tż ![]() Co do Twoich Aniu postów wcześniej to trzymam kciuki żeby taka była uroda Lilki. Szkoda że się nie dowiedziałas na 100% bo Cię będzie to męczyć pewnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Agata fantastyczny pomysł z tym kursem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Aha I Aninis nie dziwię Ci się że nie chciałaś z męża szofera robić i bardzo słuszna sytuację podjęliscie. Do tego w domu to będziesz miała wygodę z karmieniem. I wszystko git ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Są sprawy ważniejsze ale nigdy nie zrozumiem czemu te chłopy tak luźno podchodzą do kasy i wydatków i już nie mam na myśli tego chrztu tylko wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Testów na prawko się nauczyłam przy trójce. Bo właśnie głównie wtedy się uczyłam jak M byl w pracy. Wiec myślę ze z niemcem tez sobie dam rade 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
I chwale Patrysia. Spal rano od 7.30 do 10.30, potem od 12.30 do 14.30 i od 16 do 17 😊 może mi sie nie zepsuje 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam wam napisać że nie wiem jak to się stało ale ja która potrafiła kilka godzin leżeć na słońcu dostałam alergii i mam taką wysypke że zadrapać się idzie 😣😣😣 cherne hormony 😣😣😣
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Lucy super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorzej że przyszły takie czasy, że to jest takie ważne ile się kasy da na chrzest a przecież to sakrament jest. Ale ja antykoscielna więc co się odzywam ![]() Aninis te oczka na pewno okej ![]() ![]() Coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zła na siebie. Bo pediatra mi mówił, że nic nie widzi i poczułam się jakbym wymyslała, żeby zwrócić na nas uwagę 😕 i pomyślałam, że może faktycznie przesadzam... ale kurcze ta różnica jest widoczna cały czas i w końcu umówiłam się prywatnie na usg. I teraz jestem zła, że zrobiłam to tak późno. I jeszcze ta przychodnia... masakra. Tłum ludzi. Dużo z maluchami. Duszno... zero tlenu... sauna tak gorąco... a na zewnątrz wiatr straszny i parking daleko. Ze mnie się lało o tż nie wspomnę, bo on zimnolubny... Lilkę wyrozbierałam ile mogłam. Mam nadzieję, że jej nie przewiało w drodze do auta, bo w przychodni była cała czerwona z gorąca. Człowiek płaci za wizytę niemało i jeszcze dziecko się nacierpi czekając w takiej saunie 40 minut 😕 Za te 2 mce pojadę prywatnie na usg do mojej mamy do pracy już jej dzwoniłam, żeby nas zapisała. Wolę przejechać 50km, ale do normalnej przychodni, gdzie przynajmniej jest klimatyzacja. I dobrze, że dzisiaj było tylko 20 stopni, bo jakby było tak jak wczoraj 28 stopni, to bym na pewno wyzionèła ducha. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ach i dziękuję za wszystkie kciukasy. Mam nadzieję, że za 2 miesiące wszystko się wyjaśni i dowiem się, że taka uroda Lilki 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Esor chłopy tak mają niestety. Chociaż mój ma napady. Raz oszczędny raz się rzuca 😜
Nie ogarniesz Jeszcze z godzinka i będziemy kąpać moją bestyjke i potem mamusia sobie karmi walnie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
ale mam do napisania, wiec od razu sie zabieram- będe samolubna, bo będe czytać Was potem, ale kalafior pociażowy zbyt mi dokucza i moge potem zapomnieć, co miałam napisać ![]() Wczoraj: cały dzień koczowalismy na dworze, mały spał po min. 3,5 godz. , do domu szliśmy tylko na karmienie i zmiane pampka, oczywiscie w domu nic nie zrobiłam, bo jak? na szczęście przyjechali teściowie, wiec babcia przejela mnie na dworze a ja zrobiłam wszystko w domu. Pod wieczór ja kapałam małego, teściowa robiła kapiel K. , potem ja z K. odrabiałam lekcje, w tym czasie teściowa uspała małego ![]() niestety o 20 mały stwierdził, ze dosc snu i zaczął gadać i sie śmiac, w końcu jedynym sposobem, zeby znowu zasnął było zostawienie go w łózeczku i zapalenie lampki, pogadał do niej i zasnął, na ans reagował tylko śmiechem i radosnymi okrzykami. Pobudka dopiero o 5 chyba, nie pamietam, bo poszliśmy spac dalej ![]() Dzis: ledwo mały zasnął nad ranem na 1 drzemkę, już musieliśmy go budzić do przebrania, bo mieliśmy wyjazd. Po 1: zakupy- kupiłam sobie w house( juhu, tylko 1 sklep do łażenia ![]() ![]() ![]() Po 2: poradnia neonatologiczna- najpierw czekanie- byliśmy pierwsi, a tam nie ma oszustw czy coś, bo na ścianie przy drzwiach do gabinetu jest lista dzieci oczekujących w kolejce tego dnia (nr pacjenta+ pierwsze dwie litery imienia i nazwiska) wraz z godziną i nazwisko przyjmującego lekarza. Njpierw sie idzie do pokoju przygotowawczego, gdzie dziecko jest ważone i mierzone, potem wchodzi sie do doktora. Milek waży juz 6700 ![]() ![]() Co lepsze, za każdym razem mały przysypiał i co go ktoś budził, to nie płakał, tylko się usmiechał i mówił agu ![]() otem trochę załatwień i powrót do naszej przychodni na szczepienie. Po 3: szczepienie- mały był juz wymęczony jazdami i niewyspaniem, u dr był grzeczny- uśmiechy i agu ale w pokoju szczepień juz płakał i próbował zasnąć, do tego robił się głodny. Rota wziął bez problemu, wręcz sie rzucił na szczepionkę ![]() Pojechaliśmy szybko do teściów, nawet małego nie wkładalismy do fotelika, bo tak płakał. U teściów na spokojnie zjadł, poleżał( a nie przez tyle godz. foteli, samochód i ciagłe tarmoszenie) i znowu radosć wróciła. Teściowa nas nakarmiła i dała do domu swiezo ugotowana zupkę, na wszelki wpadek, gdyby jutro mały po szczepieniu był marudny, to juz gotowac choc nie muszę ![]() W samochodzie od razu zasnłą, pojechaliśmy jeszcze po K. do szkoły, mały cały czas spał, jak go przenosiłam go domu tez, cały czas spał, zrobiłam pranie, zjedlismy, posprzatałam pokój K. a on spał. Nakarmiłam do na śpiocha- cycał się 45 min!mały spał. Zostawiłam go z tatusiem, bo pojechałam zatankować- w dresach i tenisówkach z dziurą na palcu-zapomniałam, ze muszę wysiąść z samochodu ![]() K. też w łóżku. aha, i pielęgniarka pytała, czy cos sie działo po poprzednim szczepieniu, to mówię, ze przez prawie 3 tyg. strasznie duzo spał ![]() ![]() to mniej wiecej tyle ![]() Teraz Was poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#389 | |||||
Zakorzenienie
|
Dybryyy
![]() Nadrabiam. Jednakże jestem dzisiaj zbyt zmęczona po ciężkim dniu z moją dwójeczką,zeby jeszcze dzisiaj popisać o szczepieniach co tam myślę, to muszę usiąść na spokojnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
My mieliśmy w Folwarku, ale pewnie już za późno?Jak coś to mamy znajomości w Lawendzie i Margericie ![]() A co do cateringu to miałam na chrzcinach Tusi i też fajna opcja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
aaa już napisałaś, wszystko jasne.
![]() |
![]() |
#390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A przychodnia porażka, faktycznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.