Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 16:36   #361
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny to jest chrzest bliźniaków i tż jest chrzestnym jednej z nich...
Mąż tej siostry jest chrzestnym Hani i dali nam 700 zł, więc skoro bliźniaki to dlatego mąż mówi, że poniżej 1000 nie zejdzie masakra... Uważam, że to niefair, bo gówno mnie obchodzi ile oni dali. Zresztą my z mężem mamy po 24 lata (no, 25 rocznikowo), a ona 30, a on 31, a to jest duża różnica.
Nie wiem jak mam z nim gadać

A za 2 lata starsze bliźniaki od siostry drugiej tż komunia...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Tż ma dwie siostry i obie mają bliźniaki - starsza 6cioletnie, młodsza 2 tyg mlodsze od Hani.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

O to ja już nie jestem przrdnajmłodsza tylko przed przednajmłodsza a jak Twój tż się sprawuje?

Mój tz by był tego samego zdania co twój. Pisałam na klubie o tych prezentach właśnie bo nam na chrzciny robili i teraz nie wiadomo na komunię co robić. Kupiłam prezent.
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
U nas nie wiem co się dzieje, mam nadzieje, że to tylko po szczepieniu i będzie jutro ok, bo małemu dobrze tylko na rekach, cyca mało co zje, leżeć chce tylko chwile albo wcale. Nigdy tak nie miał
Pewnie po szczepieniu...
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Przeglądałam sobie dzisiaj groupon i znalazłam 6-miesięczny kurs niemieckiego online za 49zł...Jak szczęśliwie zdam w końcu prawko to sobie go zrobię nie wiem czy mi się kiedykolwiek przyda ale muszę czymś zająć mózgownicę bo przy dzieciach mi całkiem zaniknie
No i pewnie!!

Stary 2016-06-09, 16:41   #362
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Mój tz by był tego samego zdania co twój. Pisałam na klubie o tych prezentach właśnie bo nam na chrzciny robili i teraz nie wiadomo na komunię co robić. Kupiłam prezent.

Pewnie po szczepieniu...

No i pewnie!!

W sumie sie zastanawiam czy nie lepiej wziac roczny za 69 ale to kwestia przemyslenia
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 16:49   #363
Lucy31
Zakorzenienie

Macie rację z tym tysiakiem na prezent, to gruba przesada
Powiem tka, mój brat, czyli chrzestny dał nam właśnie tysiaka. I ja jak zobaczyłam ile, to poleciałam mu oddac połowe, bo mnie to wprawiło w ogromne zakłopotanie. On nam dał tydzień przed chrztem, żebym mogła sobie rozdysponować może na coś co potrzebujemy. Ale nie chciał słyszec o zwrocie. Stwierdził, że tyle ma ochote dać i koniec i mam nie wnikac bo sie obrazi Zapowiedział tez że to na poczet jakiś tam prezencików drobnych co miałby przynosić wpadając w odwiedziny. Bo on po prostu jako facet nie miałby pojęcia co mu kupić. Typowy chłop I że mam mu nakupić od wujka zabaweczek i już. Ale serio, to jest dużo za duża kwota.
Tysiaka dostaliśmy tez od moich rodziców, no ale to dziadkowie. Moja mama chciała niejako sfinansować lokal, ale że się nie zgodziłam, to dali w kopercie. Oki, doceniam to.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Tym sposobem zebraliśmy kilka tysiaków i ja po prostu założyłam Bartusiowi lokatę na przyszłość. Oczywiście kupiłam tez trochę zabawek najpierw
Stary 2016-06-09, 16:55   #364
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Mąż tej siostry jest chrzestnym Hani i dali nam 700 zł, więc skoro bliźniaki to dlatego mąż mówi, że poniżej 1000 nie zejdzie masakra... Uważam, że to niefair, bo gówno mnie obchodzi ile oni dali. Zresztą my z mężem mamy po 24 lata (no, 25 rocznikowo), a ona 30, a on 31, a to jest duża różnica.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Tż ma dwie siostry i obie mają bliźniaki - starsza 6cioletnie, młodsza 2 tyg mlodsze od Hani.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

O to ja już nie jestem przrdnajmłodsza tylko przed przednajmłodsza a jak Twój tż się sprawuje?

TŻ stara się pomagać jak najwięcej. Niestety bardzo dużo pracuje, więc często go nie ma. Ale jak jest to zajmuje się małą, kąpie, przewija. Oczywiście czasami mnie wkurza ale narzekać nie mogę.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
O to nie jestem już najmłodsza 😃 a ty kp?

Tak, karmię piersią

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 17:13   #365
Aninis
Zakorzenienie

My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕
Jest jakaś niewielka asymetria w komorach i pani dr potwierdziła, że widać różnice w źrenicach... ale z tego względu, że w szpitalu nie zrobili Lilce usg główki, to nie ma z czym porównać. Kazała obserwować oczka i przyjść ponownie za 2 mce. Wtedy porównamy, czy to się zmienia czy po prostu taki jej urok.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 17:14   #366
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie Jestem również mamusią lutową. Od pewnego czasu Was podczytuje i mam nieśmiałe pytanie, czy przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Witamy

Esorek dla mnie też to dużo pieniedzy jak na prezent. Jednak z drugiej strony to 2 prezenty czy całość dla 1 dziecka? Ja daję tyle na ile mnie stać, nawet ostatnio mialysmy6z siostrą taką rozmowę. Nie należy patrzeć ile wypada dać tylko tyle na ile kogoś stac
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 17:20   #367
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕
Jest jakaś niewielka asymetria w komorach i pani dr potwierdziła, że widać różnice w źrenicach... ale z tego względu, że w szpitalu nie zrobili Lilce usg główki, to nie ma z czym porównać. Kazała obserwować oczka i przyjść ponownie za 2 mce. Wtedy porównamy, czy to się zmienia czy po prostu taki jej urok.

hm no poniekąd ma rację, jakby to usg po urodzeniu było to faktycznie zobaczyłaby teraz co sie zmienia, nam to samo neurolog mówił, że musi być materiał porównawczy.
eh eh ja tez się zawsze na usg nastawiam ze coś się dowiem ale dupa, zazwyczaj słysze, no zobaczymy jak będzie następnym razem
Stary 2016-06-09, 17:28   #368
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No na raty właśnie Położyłem ja kolo mnie w leżaczku i se gadalysmy

Ja robiłam domu M chrzciny i tz robił wszystkim za szofera, przez co na przyjęciu był tyle co jadł obiad. Bo a to babcia już musi jechać, a to ciotka, a to ktoś jeszcze i właściwie co wrócił to znowu jechał. To się już nie powtórzy

Witamy To nieźle twoja Zuzia przypakowala z 3100
Właśnie o to chodzi. Z samymi teściami tam i spowrotem to 5h za kółkiem a moja mama i brat prawie 2h... dziękuję postoję 😆

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Mamy wyniki krwi. Hemoglobina, hematokryt i poziom żelaza wskoczyły do norm Jeszcze mizerne, bo ledwo ledwo w te normy się mieszczą, ale jakoś tam to już wygląda. Dalej ma za nisko płytki krwi i kilka innych parametrów których nie znam i nie wiem co to Ale krew po stokroć lepsza niz ostatnio. Opłacało się niuchać te kupy smierdziuchy

Tylko pobranie krwi nie tęgie było była jakas sierota boska, co 3 razy go kłuła na nowo bo nie umiała trafić Posiniaczone ma całe łapki. a do tego tą opaska zaciskową zrobiła mu rane z krwiakiem Za mocno mu na łapce zacisnęła chyba. Poprzendio była babka co sobie poradziła śpiewająco za raz eh eh
No ale przynajmniej wynik to wynagradza

Gratki ☺

Stary 2016-06-09, 17:37   #369
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕

Może faktycznie taka jej uroda oby wszystko było dobrze, musi być 😘

Stary 2016-06-09, 18:01   #370
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Macie rację z tym tysiakiem na prezent, to gruba przesada
Powiem tka, mój brat, czyli chrzestny dał nam właśnie tysiaka. I ja jak zobaczyłam ile, to poleciałam mu oddac połowe, bo mnie to wprawiło w ogromne zakłopotanie. On nam dał tydzień przed chrztem, żebym mogła sobie rozdysponować może na coś co potrzebujemy. Ale nie chciał słyszec o zwrocie. Stwierdził, że tyle ma ochote dać i koniec i mam nie wnikac bo sie obrazi Zapowiedział tez że to na poczet jakiś tam prezencików drobnych co miałby przynosić wpadając w odwiedziny. Bo on po prostu jako facet nie miałby pojęcia co mu kupić. Typowy chłop I że mam mu nakupić od wujka zabaweczek i już. Ale serio, to jest dużo za duża kwota.
Tysiaka dostaliśmy tez od moich rodziców, no ale to dziadkowie. Moja mama chciała niejako sfinansować lokal, ale że się nie zgodziłam, to dali w kopercie. Oki, doceniam to.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Tym sposobem zebraliśmy kilka tysiaków i ja po prostu założyłam Bartusiowi lokatę na przyszłość. Oczywiście kupiłam tez trochę zabawek najpierw
U nas też dziadkowie po 1000chrzestna 500plus ubranie... dla rodzice ok ale inni goście tobjuz wprawia w zakłopotanie. Niektórzy nie patrzą kto ile dał ale mi głupio że nie mam oddać naninna okazję. Mój brat np to bidny student i kupił Zosi łańcuszek i tyle...
Cytat:
My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕

To zostało czekać i mieć nadzieję😕mam nadzieję że tak po prostu ma.

Stary 2016-06-09, 18:03   #371
re_nata
Raczkowanie

Witam i ja w Nowym wątku

moja niusia spała dziś od 14do 18 szok A rano dała mamie pospać do 6 i potem spala 9-11a my bylismy na zakupach jak wrocilismy to sie budziła☺coś mi się wydaje ze to cisza przed burzą

Esor dużo tz chce dbać spróbuj jeszcze wynegocjować coś

U nas tylko prababcia dała tysiąca,czego się S ogóle nie spodziewałam,bo już wcześniej dała nam na wózek

Lucy super ze wyniki się poprawiły oby tak dalej ☺

Witam nową mamusie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 18:08   #372
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm jak dla mnie to nie ważne ile kto ma lat, tylko jaką ma sytuacje finansową.
I rozumiem Twojego tż, że chce dać 1000zł na 2kę dzieci... raz że dla jednego jest chrzestnym a dwa że to jego siostra a nie kolega.
Ale to Ty wiesz najlepiej, czy Was na to stać, czy nie.
Z jednej strony nie powinno się czuć zobowiązanym, że skoro się dostało 700zł to powinno się dać 700zł. Ale mi by było trochę głupio dać np.500zł na 2kę dzieci jak moje dostało 700zł.

Stary 2016-06-09, 18:09   #373
re_nata
Raczkowanie

Marcia mój brat chrzestny Madzi to też biedny student kupił niusi matę i jeszcze dał kasę Ale podejrzewam że to mama mu ja dala A z innych gości to u nas tylko siostra była
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 18:10   #374
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
U nas nie wiem co się dzieje, mam nadzieje, że to tylko po szczepieniu i będzie jutro ok, bo małemu dobrze tylko na rekach, cyca mało co zje, leżeć chce tylko chwile albo wcale. Nigdy tak nie miał
Witam w świecie samarowych dzieci 😈

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Przeglądałam sobie dzisiaj groupon i znalazłam 6-miesięczny kurs niemieckiego online za 49zł...Jak szczęśliwie zdam w końcu prawko to sobie go zrobię nie wiem czy mi się kiedykolwiek przyda ale muszę czymś zająć mózgownicę bo przy dzieciach mi całkiem zaniknie
Ooo to jest super pomysł 😊

Stary 2016-06-09, 18:12   #375
marciar7
Zakorzenienie

No właśnie esor my tak gadamy każda swoje zdanie ale właściwie musicie sami pomyśleć😉czasem nie warto się kłócić o takie rzeczy

Stary 2016-06-09, 18:18   #376
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
U nas też dziadkowie po 1000chrzestna 500plus ubranie... dla rodzice ok ale inni goście tobjuz wprawia w zakłopotanie. Niektórzy nie patrzą kto ile dał ale mi głupio że nie mam oddać naninna okazję. Mój brat np to bidny student i kupił Zosi łańcuszek i tyle...

To zostało czekać i mieć nadzieję😕mam nadzieję że tak po prostu ma.

Jasne, moja siostra, a mama chrzestna Hani to też studentka i dała 100 zl i srebrna szczotkę i grzybyk z grawerem za jakieś 150 zł i też uważam, że dała bardzo dużo jak na siebie.
Cytat:
Hmm jak dla mnie to nie ważne ile kto ma lat, tylko jaką ma sytuacje finansową.
I rozumiem Twojego tż, że chce dać 1000zł na 2kę dzieci... raz że dla jednego jest chrzestnym a dwa że to jego siostra a nie kolega.
Ale to Ty wiesz najlepiej, czy Was na to stać, czy nie.
Z jednej strony nie powinno się czuć zobowiązanym, że skoro się dostało 700zł to powinno się dać 700zł. Ale mi by było trochę głupio dać np.500zł na 2kę dzieci jak moje dostało 700zł.

Zgoda, zgadzam się, ALE nie napisałam jeszcze o jednej ważnej kwestii. Dojazd nas do nich kosztować będzie z bramkami na autostradzie w obie strony ponad 300 zł, ale liczmy trzysta. Czyli 1300 zł z prezentem. A ona z dziećmi została, a mąż (ojciec chrzestny Hani) przyjechał z rodzicami tż (czyli swoimi teściami) za friko. Wydaje mi się, że to też istotna sprawa.
Chciałam przeforsowac właśnie 1000 zł z dojazdem, no dobra, 1100 czyli żeby prezentu dać 800. Ale nie zgodził się tż

Co do Twoich Aniu postów wcześniej to trzymam kciuki żeby taka była uroda Lilki. Szkoda że się nie dowiedziałas na 100% bo Cię będzie to męczyć pewnie.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Agata fantastyczny pomysł z tym kursem Bardzo popieram

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Aha I Aninis nie dziwię Ci się że nie chciałaś z męża szofera robić i bardzo słuszna sytuację podjęliscie. Do tego w domu to będziesz miała wygodę z karmieniem. I wszystko git

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 18:21   #377
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
W sumie sie zastanawiam czy nie lepiej wziac roczny za 69 ale to kwestia przemyslenia
Świetny pomysł

Stary 2016-06-09, 18:23   #378
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
No właśnie esor my tak gadamy każda swoje zdanie ale właściwie musicie sami pomyśleć😉czasem nie warto się kłócić o takie rzeczy

Dobra w sumie pomyślałam że jak mu tak zależy to niech będzie mu. Na pewno wolę dać tyle hajsu tej siostrze niż tej drugiej, mimo, że lubię bardziej ta druga, ale ta druga jest bogata, a ta taka średnia jak my bym powiedziała tyle że starsi to są w trochę lepszej sytuacji już wszystko kupione, auta splacone itp, ale podobno zarabiają podobnie do nas. Nie będę się już kłócić o głupie 200 zł najwyżej mu będę wspominać do końca życia jak nie starczy w tym miesiącu na coś dla Hani hahaha

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Są sprawy ważniejsze ale nigdy nie zrozumiem czemu te chłopy tak luźno podchodzą do kasy i wydatków i już nie mam na myśli tego chrztu tylko wszystko.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 18:25   #379
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, moja siostra, a mama chrzestna Hani to też studentka i dała 100 zl i srebrna szczotkę i grzybyk z grawerem za jakieś 150 zł i też uważam, że dała bardzo dużo jak na siebie.

Zgoda, zgadzam się, ALE nie napisałam jeszcze o jednej ważnej kwestii. Dojazd nas do nich kosztować będzie z bramkami na autostradzie w obie strony ponad 300 zł, ale liczmy trzysta. Czyli 1300 zł z prezentem. A ona z dziećmi została, a mąż (ojciec chrzestny Hani) przyjechał z rodzicami tż (czyli swoimi teściami) za friko. Wydaje mi się, że to też istotna sprawa.
Chciałam przeforsowac właśnie 1000 zł z dojazdem, no dobra, 1100 czyli żeby prezentu dać 800. Ale nie zgodził się tż

Co do Twoich Aniu postów wcześniej to trzymam kciuki żeby taka była uroda Lilki. Szkoda że się nie dowiedziałas na 100% bo Cię będzie to męczyć pewnie.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Agata fantastyczny pomysł z tym kursem Bardzo popieram

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Aha I Aninis nie dziwię Ci się że nie chciałaś z męża szofera robić i bardzo słuszna sytuację podjęliscie. Do tego w domu to będziesz miała wygodę z karmieniem. I wszystko git

Dlatego właśnie nie lubię takich drogich prezentów. Uważam, że to jest strasznie zobowiązujące. Bo z jednej strony 1000 zł na chrzest to dużo, a z drugiej mi też by było głupio dać mniej, więc rozumiem Twojego tż. Musicie jeszcze porozmawiać z tż.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 18:27   #380
agaczilla21
Zakorzenienie

Testów na prawko się nauczyłam przy trójce. Bo właśnie głównie wtedy się uczyłam jak M byl w pracy. Wiec myślę ze z niemcem tez sobie dam rade 😊
Stary 2016-06-09, 18:27   #381
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
My po usg.
Wiem, że nic nie wiem 😕

Oby to była taka uroda Twojej córci. Trzymam mocno kciuki

Stary 2016-06-09, 18:30   #382
agaczilla21
Zakorzenienie

I chwale Patrysia. Spal rano od 7.30 do 10.30, potem od 12.30 do 14.30 i od 16 do 17 😊 może mi sie nie zepsuje 😉
Stary 2016-06-09, 18:42   #383
Lola2828
Zadomowienie

Zapomniałam wam napisać że nie wiem jak to się stało ale ja która potrafiła kilka godzin leżeć na słońcu dostałam alergii i mam taką wysypke że zadrapać się idzie 😣😣😣 cherne hormony 😣😣😣

Stary 2016-06-09, 18:48   #384
siasia13
Rozeznanie

Lucy super Głupie babsko Ja się panicznie boję igieł a mam taką jedną artystkę w przychodni co mi zawsze siniakow narobi. A ostatnio tak mi zajęła szwy że mi się blizna rozeszła Biedny Bartuś że mu się też taka trąba trafiła
Najgorzej że przyszły takie czasy, że to jest takie ważne ile się kasy da na chrzest a przecież to sakrament jest. Ale ja antykoscielna więc co się odzywam

Aninis te oczka na pewno okej Może taka uroda? Moje obydwie mają te fałdy nakatne, to jest tak rzadkie zjawisko wśród rasy białej bez chorób genetycznych że u nas lekarze nawet nie wiedzą że to istnieje

Coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 18:52   #385
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
hm no poniekąd ma rację, jakby to usg po urodzeniu było to faktycznie zobaczyłaby teraz co sie zmienia, nam to samo neurolog mówił, że musi być materiał porównawczy.
eh eh ja tez się zawsze na usg nastawiam ze coś się dowiem ale dupa, zazwyczaj słysze, no zobaczymy jak będzie następnym razem
Jasne, że ma racje, bo faktycznie do czego ma się odnieść. Najważniejsze, że to nie jakiś guz, który uciska na nerw wzrokowy.
Ale jestem zła na siebie. Bo pediatra mi mówił, że nic nie widzi i poczułam się jakbym wymyslała, żeby zwrócić na nas uwagę 😕 i pomyślałam, że może faktycznie przesadzam... ale kurcze ta różnica jest widoczna cały czas i w końcu umówiłam się prywatnie na usg. I teraz jestem zła, że zrobiłam to tak późno.
I jeszcze ta przychodnia... masakra. Tłum ludzi. Dużo z maluchami. Duszno... zero tlenu... sauna tak gorąco... a na zewnątrz wiatr straszny i parking daleko. Ze mnie się lało o tż nie wspomnę, bo on zimnolubny... Lilkę wyrozbierałam ile mogłam. Mam nadzieję, że jej nie przewiało w drodze do auta, bo w przychodni była cała czerwona z gorąca. Człowiek płaci za wizytę niemało i jeszcze dziecko się nacierpi czekając w takiej saunie 40 minut 😕
Za te 2 mce pojadę prywatnie na usg do mojej mamy do pracy już jej dzwoniłam, żeby nas zapisała. Wolę przejechać 50km, ale do normalnej przychodni, gdzie przynajmniej jest klimatyzacja.
I dobrze, że dzisiaj było tylko 20 stopni, bo jakby było tak jak wczoraj 28 stopni, to bym na pewno wyzionèła ducha.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ach i dziękuję za wszystkie kciukasy. Mam nadzieję, że za 2 miesiące wszystko się wyjaśni i dowiem się, że taka uroda Lilki 😊

Stary 2016-06-09, 19:03   #386
marciar7
Zakorzenienie

Esor chłopy tak mają niestety. Chociaż mój ma napady. Raz oszczędny raz się rzuca 😜
Nie ogarniesz
Jeszcze z godzinka i będziemy kąpać moją bestyjke i potem mamusia sobie karmi walnie 😊

Stary 2016-06-09, 19:09   #387
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej hej!
ale mam do napisania, wiec od razu sie zabieram- będe samolubna, bo będe czytać Was potem, ale kalafior pociażowy zbyt mi dokucza i moge potem zapomnieć, co miałam napisać
Wczoraj:
cały dzień koczowalismy na dworze, mały spał po min. 3,5 godz. , do domu szliśmy tylko na karmienie i zmiane pampka, oczywiscie w domu nic nie zrobiłam, bo jak? na szczęście przyjechali teściowie, wiec babcia przejela mnie na dworze a ja zrobiłam wszystko w domu.
Pod wieczór ja kapałam małego, teściowa robiła kapiel K. , potem ja z K. odrabiałam lekcje, w tym czasie teściowa uspała małego .
niestety o 20 mały stwierdził, ze dosc snu i zaczął gadać i sie śmiac, w końcu jedynym sposobem, zeby znowu zasnął było zostawienie go w łózeczku i zapalenie lampki, pogadał do niej i zasnął, na ans reagował tylko śmiechem i radosnymi okrzykami.
Pobudka dopiero o 5 chyba, nie pamietam, bo poszliśmy spac dalej
Dzis:
ledwo mały zasnął nad ranem na 1 drzemkę, już musieliśmy go budzić do przebrania, bo mieliśmy wyjazd.
Po 1: zakupy- kupiłam sobie w house( juhu, tylko 1 sklep do łażenia ) dzinsy, krótkie spodenki, bluzkę i koszulkę , i przekonałam sie, ze nie jestem taka gruba jak o sobie myslałam .
Po 2: poradnia neonatologiczna- najpierw czekanie- byliśmy pierwsi, a tam nie ma oszustw czy coś, bo na ścianie przy drzwiach do gabinetu jest lista dzieci oczekujących w kolejce tego dnia (nr pacjenta+ pierwsze dwie litery imienia i nazwiska) wraz z godziną i nazwisko przyjmującego lekarza. Njpierw sie idzie do pokoju przygotowawczego, gdzie dziecko jest ważone i mierzone, potem wchodzi sie do doktora.
Milek waży juz 6700 , długości nie zmierzyli, tylko obwód główki i klatki piersiowej. Dr stwierdziła, ze rozwija sie bardzo dobrze i jest silny i ładnie wygląda, no i , ze jest sliczny .
Co lepsze, za każdym razem mały przysypiał i co go ktoś budził, to nie płakał, tylko się usmiechał i mówił agu . Dzielny mój kochany.
otem trochę załatwień i powrót do naszej przychodni na szczepienie.
Po 3: szczepienie- mały był juz wymęczony jazdami i niewyspaniem, u dr był grzeczny- uśmiechy i agu ale w pokoju szczepień juz płakał i próbował zasnąć, do tego robił się głodny. Rota wziął bez problemu, wręcz sie rzucił na szczepionkę ale przy ukłuciu strasznie płakał, nie dało sie go uspokoić.
Pojechaliśmy szybko do teściów, nawet małego nie wkładalismy do fotelika, bo tak płakał. U teściów na spokojnie zjadł, poleżał( a nie przez tyle godz. foteli, samochód i ciagłe tarmoszenie) i znowu radosć wróciła.
Teściowa nas nakarmiła i dała do domu swiezo ugotowana zupkę, na wszelki wpadek, gdyby jutro mały po szczepieniu był marudny, to juz gotowac choc nie muszę .
W samochodzie od razu zasnłą, pojechaliśmy jeszcze po K. do szkoły, mały cały czas spał, jak go przenosiłam go domu tez, cały czas spał, zrobiłam pranie, zjedlismy, posprzatałam pokój K. a on spał. Nakarmiłam do na śpiocha- cycał się 45 min!mały spał.
Zostawiłam go z tatusiem, bo pojechałam zatankować- w dresach i tenisówkach z dziurą na palcu-zapomniałam, ze muszę wysiąść z samochodu i załatwić jeszcze jedną rzecz. jak wróciłam mały tylko co sie obudził, ale pobawił sie, zjadł i już go ululałam do snu- mam nadzieje nocnego.
K. też w łóżku.
aha, i pielęgniarka pytała, czy cos sie działo po poprzednim szczepieniu, to mówię, ze przez prawie 3 tyg. strasznie duzo spał , no i tak nie powinno byc i jak bedzie tak teraz to mam to zgłosic jej. Ona też bedzie do mnie dzwoniła i monitorowała, czy nic złego sie nie dzieje. Najwazniejsze, że jak dziecko tyle spi po szczepieiu, czy jest z nim kontakt .
to mniej wiecej tyle
Teraz Was poczytam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 19:12   #388
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej hej!
ale mam do napisania, wiec od razu sie zabieram- będe samolubna, bo będe czytać Was potem, ale kalafior pociażowy zbyt mi dokucza i moge potem zapomnieć, co miałam napisać
Wczoraj:
cały dzień koczowalismy na dworze, mały spał po min. 3,5 godz. , do domu szliśmy tylko na karmienie i zmiane pampka, oczywiscie w domu nic nie zrobiłam, bo jak? na szczęście przyjechali teściowie, wiec babcia przejela mnie na dworze a ja zrobiłam wszystko w domu.
Pod wieczór ja kapałam małego, teściowa robiła kapiel K. , potem ja z K. odrabiałam lekcje, w tym czasie teściowa uspała małego .
niestety o 20 mały stwierdził, ze dosc snu i zaczął gadać i sie śmiac, w końcu jedynym sposobem, zeby znowu zasnął było zostawienie go w łózeczku i zapalenie lampki, pogadał do niej i zasnął, na ans reagował tylko śmiechem i radosnymi okrzykami.
Pobudka dopiero o 5 chyba, nie pamietam, bo poszliśmy spac dalej
Dzis:
ledwo mały zasnął nad ranem na 1 drzemkę, już musieliśmy go budzić do przebrania, bo mieliśmy wyjazd.
Po 1: zakupy- kupiłam sobie w house( juhu, tylko 1 sklep do łażenia ) dzinsy, krótkie spodenki, bluzkę i koszulkę , i przekonałam sie, ze nie jestem taka gruba jak o sobie myslałam .
Po 2: poradnia neonatologiczna- najpierw czekanie- byliśmy pierwsi, a tam nie ma oszustw czy coś, bo na ścianie przy drzwiach do gabinetu jest lista dzieci oczekujących w kolejce tego dnia (nr pacjenta+ pierwsze dwie litery imienia i nazwiska) wraz z godziną i nazwisko przyjmującego lekarza. Njpierw sie idzie do pokoju przygotowawczego, gdzie dziecko jest ważone i mierzone, potem wchodzi sie do doktora.
Milek waży juz 6700 , długości nie zmierzyli, tylko obwód główki i klatki piersiowej. Dr stwierdziła, ze rozwija sie bardzo dobrze i jest silny i ładnie wygląda, no i , ze jest sliczny .
Co lepsze, za każdym razem mały przysypiał i co go ktoś budził, to nie płakał, tylko się usmiechał i mówił agu . Dzielny mój kochany.
otem trochę załatwień i powrót do naszej przychodni na szczepienie.
Po 3: szczepienie- mały był juz wymęczony jazdami i niewyspaniem, u dr był grzeczny- uśmiechy i agu ale w pokoju szczepień juz płakał i próbował zasnąć, do tego robił się głodny. Rota wziął bez problemu, wręcz sie rzucił na szczepionkę ale przy ukłuciu strasznie płakał, nie dało sie go uspokoić.
Pojechaliśmy szybko do teściów, nawet małego nie wkładalismy do fotelika, bo tak płakał. U teściów na spokojnie zjadł, poleżał( a nie przez tyle godz. foteli, samochód i ciagłe tarmoszenie) i znowu radosć wróciła.
Teściowa nas nakarmiła i dała do domu swiezo ugotowana zupkę, na wszelki wpadek, gdyby jutro mały po szczepieniu był marudny, to juz gotowac choc nie muszę .
W samochodzie od razu zasnłą, pojechaliśmy jeszcze po K. do szkoły, mały cały czas spał, jak go przenosiłam go domu tez, cały czas spał, zrobiłam pranie, zjedlismy, posprzatałam pokój K. a on spał. Nakarmiłam do na śpiocha- cycał się 45 min!mały spał.
Zostawiłam go z tatusiem, bo pojechałam zatankować- w dresach i tenisówkach z dziurą na palcu-zapomniałam, ze muszę wysiąść z samochodu i załatwić jeszcze jedną rzecz. jak wróciłam mały tylko co sie obudził, ale pobawił sie, zjadł i już go ululałam do snu- mam nadzieje nocnego.
K. też w łóżku.
aha, i pielęgniarka pytała, czy cos sie działo po poprzednim szczepieniu, to mówię, ze przez prawie 3 tyg. strasznie duzo spał , no i tak nie powinno byc i jak bedzie tak teraz to mam to zgłosic jej. Ona też bedzie do mnie dzwoniła i monitorowała, czy nic złego sie nie dzieje. Najwazniejsze, że jak dziecko tyle spi po szczepieiu, czy jest z nim kontakt .
to mniej wiecej tyle
Teraz Was poczytam
Ale miałaś intensywny czas 😃twój Milek kochany jest 😍

Stary 2016-06-09, 19:16   #389
butterfly20
Zakorzenienie

Dybryyy

Nadrabiam.

Jednakże jestem dzisiaj zbyt zmęczona po ciężkim dniu z moją dwójeczką,zeby jeszcze dzisiaj popisać o szczepieniach co tam myślę, to muszę usiąść na spokojnie.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Amen ja przyznaje zerknelam tez ale wole szczepić niż nie szczepić...koszt spory ale prawda jest taka ze więcej w życiu wydajemy na ☠☠☠☠☠☠☠ki wiec wole odmówić sobie czego innego ale szczepie ..jednak wiadomo każdy robi jak tam uważa także w tym roku to co by było na wakacje przeznaczone poszło na szczepienie no odmowie sobie w tym roku wakacji w imię dobra maleństwa

Wykalacka super ze z bioderkami ok

Bez Motyla by było marnie z naszą wiedzą Motyl spora ta Zosia Twoja a była jedną z mniejszych w łonie mamy mój ma ledwo 6 kg myślę w ubranku i najedzony z pełną pieluchą

Melduje ze dziecko moje kochane zaczęło się przekręcac to i ja się doczekałam tego
no widzisz, koksik Obie moje córy karmione wszak z tego samego cyca, a jednak różnice w wadze są

Cytat:
Ja teraz nie planuję żłobka. Tż będzie się zajmował Lilencją jak wrócę do pracy. Ale jak będzie większa to chciałabym ją do przedszkola puścić... bo dla jedynaczki to będzie korzystne ...tak myślę.
Bardziej sen z powiek spędza mi to, że pneumo mają być obowiązkowe 😕

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Kciuki za wizytę.

My o 16 usg główki i też proszę o kciukasy

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Łooo matulu 😨 prawdziwy prezes 😂 i już zaręczony z Niną hahaha

mają być obowiązkowe dla dzieci urodzonych od 2017 r.

Cytat:
My też chrzciny w niedzielę. Ale będą tylko 4 osoby 😊 my i chrzestni.
I przyznam się Wam, że zawaliłam na całej linii... nie nadaję się do organizacji takich imprez.
Mieliśmy jechać do restauracji... zarezerwować stolik. I tak zwlekałam z załatwieniem sprawy, że już za późno. Wczoraj jeździłam z tż żeby cos innego załatwić i lipa... w końcu się wnerwiłam i stwierdziłam, że zamówię żarcie do domu i tyle ...nie będę się przejmować. A z moim wisicycem w restauracji tylko bym się wnerwiała, że nie mam jak zjeść.
A tak zjem na spokojnie w domu. Najwyżej sobie odgrzeję w mikrofali. A po poludniu pojedziemy gdzieś na spacer i jakieś lody i porobimy zdjęcia i mam wszystko w pompie 😈

a mogę wiedzieć, dlaczego reszty rodzinki niet?
My mieliśmy w Folwarku, ale pewnie już za późno?Jak coś to mamy znajomości w Lawendzie i Margericie
A co do cateringu to miałam na chrzcinach Tusi i też fajna opcjazwłaszcza,że macie kameralnie.

Cytat:
Badzia Najważniejsze, że Twoje dziecko ok, ale bardzo smutna sprawa z dziećmi kuzynki życie potrafi być okrutne i po raz kolejny napisze, że nasze problemy z dziećmi na tym wątku jak dotąd -odpukac- to żadne problemy...

O kurczę a np Twoja mama? Brat? U nas tak by nie przeszło.... Aczkolwiek mi by takie chrzciny odpowiadały

.. Eh Ty to dzielna jesteś.

Przyszedł mój tata i siedzi z marudą, a ja odpoczywam. Chociaż zaraz się zabieram za obowiązki bo dużo tego jest, zwłaszcza, że w weekend nic nie zrobię i zwłaszcza, że jutro zaczyna się Euro.... 😀😀😀😀😀😀

Ale ogólnie jestem niezadowolona z tych Chrzcin dzieci siostry tż, czyli mojej szwagierki. Nie chce wyjść na skąpą, bardziej chodzi mi o to, że wolę dać co mamy na Hanię no ale... Jedziemy tam w sb rano po lekarzu (rehabilitacja, kontrola postępów) 330 km autostrada za same bramki w jedną stronę 30 zł, paliwo, śpimy u tej siostry właśnie z oszczędności (bo tam drogie noclegi) czyli w jednym trzypokojowym mieszkaniu będą trzy 3miesieczne niemowlaki 😂😂😂 w nd chrzest i tż wymyślił 1000 zł prezentu 😞😞😞 i i tak to wynegocjowałam z 1200 😒 no i powrót pewnie koło 20 masakra i jeszcze jakieś małe zakupy rozpakować się. Chciałabym zostać w Krakowie 😒 No, ale wiadomo, tż się cieszy to dla niego siedzę cicho ale w środku chce mi się płakać 😢

bardzo dużo kasy...my z bratem mamy umówione,że na takie uroczystości typu chrzciny czy urodziny zawsze dajemy po 200 zł, wystarczy.Jakoś tak nie lubimy przesadzać w tej kwestii.Jedynie się zastanawiam jak to będzie z Komunią, nie mam pojęcia za ile się prezenty daje. Za to mój brat będzie miał luz, bo moje nie będą mieć Komunii Św, dopiero Konfirmację w wieku 15 lat, a na tę okazdję daje się niewielkie prezenty.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Esor odnośnie chrzcin. Moi teściowie burżuje przecież autobusem nie przyjadą... tż musiałby po nich jechać do krk. Moja mama przyjechałaby pewnie autobusem, ale wiesz w jakim stanie jest mój brat, więc tż też musiałby po nich jechać. Szkoda mi tż bo tylko drajwerem by był w tym dniu. A do krk po teściów 2.5 h w jedną stronę a po moją mamę niecała godzina w jedną stronę w innym kierunku totalnie.
A szwagier z narzeczoną (chrzestni) przyjezdzają do nas na kilka dni, więc rodziców nie zabierze ze sobą. Nooo i też braciaki chcą sobie usiąść i napić się piwka, bo za tydzień szwagier wraca za granicę.

Ja mojej mamie mówiłam, że mnie to wkurza i jak się wnerwie to oleję wszystko i ona sama mi mówiła to zrób tylko z chrzestnymi, więc się nie obrazi
A tesciow mam w upie. Poza tym szkoda mi szwagra, bo tesciowie wyciągneliby od niego kase, zeby się pokazac na chrzcinach. 😂

aaa już napisałaś, wszystko jasne.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 19:25   #390
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

To zostało czekać i mieć nadzieję��mam nadzieję że tak po prostu ma.

Każdy daje tyle na ile go stac i już Twój brat jako student serio no skąd ma wziać. To i tak ładnie dał, bo łańcuszki tez 2 zł nie kosztują. mój brat ma 36 lat, sutuację ustabilizowaną, stała pracę od lat. Może kokosów nie zarabia, ale stac go było to dął. Co nie zmienia faktu że mi było głupio

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać że nie wiem jak to się stało ale ja która potrafiła kilka godzin leżeć na słońcu dostałam alergii i mam taką wysypke że zadrapać się idzie ������ cherne hormony ������

O masz powiem Ci że u mnie też się cyrki dzieją po tej ciąży, jakies dziwactwa co ich nigdy wcześniej nie miałam, cóż może niedługo nam sie unormują organizmy

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Lucy super Głupie babsko Ja się panicznie boję igieł a mam taką jedną artystkę w przychodni co mi zawsze siniakow narobi. A ostatnio tak mi zajęła szwy że mi się blizna rozeszła Biedny Bartuś że mu się też taka trąba trafiła
Najgorzej że przyszły takie czasy, że to jest takie ważne ile się kasy da na chrzest a przecież to sakrament jest. Ale ja antykoscielna więc co się odzywam

Aninis te oczka na pewno okej Może taka uroda? Moje obydwie mają te fałdy nakatne, to jest tak rzadkie zjawisko wśród rasy białej bez chorób genetycznych że u nas lekarze nawet nie wiedzą że to istnieje

Coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam
Pierwsze słyszę. A co to w ogóle jest, czym się objawia?

Cytat:
Jasne, że ma racje, bo faktycznie do czego ma się odnieść. Najważniejsze, że to nie jakiś guz, który uciska na nerw wzrokowy.
Ale jestem zła na siebie. Bo pediatra mi mówił, że nic nie widzi i poczułam się jakbym wymyslała, żeby zwrócić na nas uwagę �� i pomyślałam, że może faktycznie przesadzam... ale kurcze ta różnica jest widoczna cały czas i w końcu umówiłam się prywatnie na usg. I teraz jestem zła, że zrobiłam to tak późno.
I jeszcze ta przychodnia... masakra. Tłum ludzi. Dużo z maluchami. Duszno... zero tlenu... sauna tak gorąco... a na zewnątrz wiatr straszny i parking daleko. Ze mnie się lało o tż nie wspomnę, bo on zimnolubny... Lilkę wyrozbierałam ile mogłam. Mam nadzieję, że jej nie przewiało w drodze do auta, bo w przychodni była cała czerwona z gorąca. Człowiek płaci za wizytę niemało i jeszcze dziecko się nacierpi czekając w takiej saunie 40 minut ��
Za te 2 mce pojadę prywatnie na usg do mojej mamy do pracy już jej dzwoniłam, żeby nas zapisała. Wolę przejechać 50km, ale do normalnej przychodni, gdzie przynajmniej jest klimatyzacja.
I dobrze, że dzisiaj było tylko 20 stopni, bo jakby było tak jak wczoraj 28 stopni, to bym na pewno wyzionèła ducha.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ach i dziękuję za wszystkie kciukasy. Mam nadzieję, że za 2 miesiące wszystko się wyjaśni i dowiem się, że taka uroda Lilki ��

Niestety takie czasy nastały, że człowiek ma się sam diagnozować przykre to ale prawdziwe. Ja żeby nie samodiagnoza i dreptanie prywatnie po róznych klinikach to bym nawet Bartusia nie miała..i tez sobie plułam brodę, że dopiero po 2 latach wydeptałam ścieżkę do tego doktorka co mi pomógł. Ale wiesz co, nie nasza wina. Nie jestes lekarzem, no kurna skąd masz wiedzieć czy te źrenice są ok czy nie ok. Miałaś intuicje i poszłas, a to i tak wiele, więcej niż te konowały zrobiły
A przychodnia porażka, faktycznie U nas na usg prywatnie to cycuś glancuś. Wchodzi się z marszu bez czekania, ale tylko w tej jednej przychodni, więc jej się trzymam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości