METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 20:15   #4471
Elewyn
Zakorzenienie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
ja bym rozświetliła ten pokój
Wcześniej był on pomalowany na biało, do tego duże okno i to mnie zraziło dlatego wybrałam taką tapetę, zdjęcia są robione wieczorem a spaliła mi się 1 żarówka więc może dlatego odniosłaś takie wrażenie
W każdym razie czuję się dość dobrze w takich ciemniejszych, lepiej sie mi śpi

co do zasłonek... będę sie rozglądała za takowymi w blizszej okolicy Ikeę mam niestety dość daleko
Elewyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:23   #4472
princessaa11
Raczkowanie

cześć wszystkim! zbliża się u mnie remont pokoju.. Chcę go zmienić kolosalnie..mam w związku z tym kilka pytań, może ktoś coś doradzi?
Pokój jak to w bloku mały kwadrat.. Kolory które mnie interesują to takie jak w załączniku(który juz gdzieś się przewinął w tym wątku :p).. tylko właśnie czy kolor ścian nie jest za ciemny jak do małego pokoju? może pomalowac na turkus jedną z nich?? tylko którą?!?... panele na pewno jasne, meble planuję ciemne.. Proszę o jakieś rady, pomysły
princessaa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:30   #4473
princessaa11
Raczkowanie

nie dam razdy załadować zdjęcia nie wiem dlaczego !
Stary 2010-02-17, 21:32   #4474
Elewyn
Zakorzenienie

hm... załącznik sie pokazał, na zdjęciu ciemne meble z jasnymi panelami wygladają spoko, dużo daje kolor dywanu pasujący do mebli kolor ścian bardzo sie mi podoba całość wygląda bardzo ładnie, tylko jak to będzie wyglądac w małym pokoju?
raczej zależy to od tego jak bardzo mały jest to pokój.
Bardzo małego pokoju nie widzę w ciemnych kolorach... z taką klatką/ puszką sie mi skojarzyło :P Więc raczej jasne
No ale zależy jakiej dokładniej wielkosci jest to pokój
Elewyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 22:15   #4475
anuulaa
Wtajemniczenie

Witam,
potrzebuję pomocy w doborze tapety do kuchni, a właściwie tylko na jedną ścianę. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam i mogę liczyć na Waszą pomoc.

Kuchnia jest tak jakby półotwarta - na przedpokój, niestety nie mam zdjęcia, bo dopiero powstaje Meble białe na wysoki połysk w dwóch rzędach. Po lewej stronie nad blatem i przy ścianie obok będą duże płytki w kolorze ciemnego brązu. Blaty też ciemny brąz, połyskujące. Ściany planuję pomalować na fioletowo poza jedną ścianą. Ta ściana jak widać na załączonym zdjęciu (szara kreska) jest przedłużeniem przedpokoju i na niej są drzwi wejściowe mieszkania. Myślałam o jasnej, eleganckiej tapecie z elementami srebra, załączam tapetkę,która bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy będzie pasować na tle białych mebli, czy nie jest za pstrokata i nie będzie męczyć oczu. Proszę o pomoc
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:46   #4476
hermajona
Rozeznanie

Anuulaa, sporą powierzchnię chcesz pokryć tą tapetą, ale ciekawie to może wyglądać Ja bym się tylko obawiała, czy kuchnia nie będzie zbyt ciemna - tu fiolet, tu brąz, tu czerń... Wyjdzie z tego wyraziste wnętrze, ale jak dla mnie za dużo będzie tej czarnej ściany...
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:20   #4477
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Anuulaa, sporą powierzchnię chcesz pokryć tą tapetą, ale ciekawie to może wyglądać Ja bym się tylko obawiała, czy kuchnia nie będzie zbyt ciemna - tu fiolet, tu brąz, tu czerń... Wyjdzie z tego wyraziste wnętrze, ale jak dla mnie za dużo będzie tej czarnej ściany...

tapetka bardzo ładna
co do białych mebli..troche to zależy w jakim stylu te meble, ale cały pomysł brzmi nieźle-ja lubię taki kuchnie z charakterem,a nie jak prosto z katalogu mebli

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez princessaa11 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim! zbliża się u mnie remont pokoju.. Chcę go zmienić kolosalnie..mam w związku z tym kilka pytań, może ktoś coś doradzi?
Pokój jak to w bloku mały kwadrat.. Kolory które mnie interesują to takie jak w załączniku(który juz gdzieś się przewinął w tym wątku :p).. tylko właśnie czy kolor ścian nie jest za ciemny jak do małego pokoju? może pomalowac na turkus jedną z nich?? tylko którą?!?... panele na pewno jasne, meble planuję ciemne.. Proszę o jakieś rady, pomysły

a jakie wymiary tego pokoju? dużo w nim okien? od której strony świata?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:15   #4478
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Ale ja nie chcę żadnej czarnej tapety, tylko tą co wkleiłam, tło ma JASNE, SZARO-KREMOWE , a WZORY Z PÓŁPOŁYSKIEM srebrne więc jest jasna. Na innym wątku wiele osób stweirdziło, że fiolet nie pasuje do brązu i już mam mętlik w głowie...

Meble będą nowoczesne, białe na wysoki połysk (IKEA)

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2010-02-20 o 14:20
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:37   #4479
EjjSenioritta
BAN stały

Dziewczyny macie moze zdjecia toaletek ?
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:50   #4480
princessaa11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tapetka bardzo ładna
co do białych mebli..troche to zależy w jakim stylu te meble, ale cały pomysł brzmi nieźle-ja lubię taki kuchnie z charakterem,a nie jak prosto z katalogu mebli

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

a jakie wymiary tego pokoju? dużo w nim okien? od której strony świata?
pokój mam od strony północnej, a wymiary to 3m na 3m... jak to w bloku okno jedno na Świat doszłam do wniosku że kolor ścian jest za ciemny..druga sprawa to taka że ma byc to tapeta a w takim kolorze raczej nie znajde.. zdecydowałam się że pokój będzie w kolorach brązu, szarości i turkusu...co myslicie o szarej tapecie na ścianach, brazowym dywanie i narzucie na łózko i do tego turkusowe dodatki poduszki, swieczki itp? hhmm
Stary 2010-02-21, 16:20   #4481
Opcja
Przyczajenie

Czesc, proszę o pomoc w sprawie mojej sypialni. Jest dosyć duża i mało przyjemna wina koloru nie dobaranego do mebli (lub mebli do koloru bo piersze było malownie aktualne zdjęcia pokoju w załączniku, sciana za łóżkiem ciemno brązowa a reszta ścian blado brudno różowa.
Mebli nie mogę zmienić bo kupiłam je całkiem niedawno i trochę kosztowały myślałam o zmianie koloru ścian albo na oliwkowy albo na szary i dodatki w kolorach kremowym i czarnym nie wiem czy to bedzie pasować jak sądzicie? Meble są dosyć klasyczne i nie wiem co zrobić aby nie wyszła w stylu babcianym tylko bardziej nowocześnie a przytym żeby się nie gryzło wszystko razem , czekam na wasze podpowiedzi i pomysły z góry dziękuję

Wstawiam również 2 zdjęcia z ostanio zmienianego pokoiku komputerowego, co o nim sądzicie Pozdrawiam
Opcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:40   #4482
trojka
Zakorzenienie

Przede wszystkim pozbyłabym się różu na ścianach i tego brązowego paska, na ścianie za łóżkiem fajnie by wyglądała taka tapeta - to by unowocześniło pokój i go ożywiło.
http://www.allegro.pl/item926729495_...y.html#gallery

Ta w brązach, popielu i błękicie.
Resztę ścian bym zrobiła błękitnych idealnie w kolorze elementów niebieskich z tapety.
Masz bardzo klasyczne meble i ciemne podłogi nie starałbym się na siłę dokładać więcej kolorów.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:36   #4483
princessaa11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opcja Pokaż wiadomość
Czesc, proszę o pomoc w sprawie mojej sypialni. Jest dosyć duża i mało przyjemna wina koloru nie dobaranego do mebli (lub mebli do koloru bo piersze było malownie aktualne zdjęcia pokoju w załączniku, sciana za łóżkiem ciemno brązowa a reszta ścian blado brudno różowa.
Mebli nie mogę zmienić bo kupiłam je całkiem niedawno i trochę kosztowały myślałam o zmianie koloru ścian albo na oliwkowy albo na szary i dodatki w kolorach kremowym i czarnym nie wiem czy to bedzie pasować jak sądzicie? Meble są dosyć klasyczne i nie wiem co zrobić aby nie wyszła w stylu babcianym tylko bardziej nowocześnie a przytym żeby się nie gryzło wszystko razem , czekam na wasze podpowiedzi i pomysły z góry dziękuję

Wstawiam również 2 zdjęcia z ostanio zmienianego pokoiku komputerowego, co o nim sądzicie Pozdrawiam

no coś z tym różowym pokojem jest nie tak.. niby wszystko ok ale czegoś brakuje...jakoś tak blado...hmmm potrzebne tam są mocne akcenty tylko co? jakiś mocny obraz, narzutę na łóżko i inne zasłony! nie różowe!

a pokój komputerowy?... jak najbardziej jestem na tak. Stolik istne cudeńko Świetny pomysł! ah jaka szkoda że nie mam babci, która miałaby taką stara maszynę do szycia
bardzo podobają mi się białe zasłony, które wyglądają bardzo świeżo i czysto. Tak lubię
Stary 2010-02-24, 11:12   #4484
ooOODzulkaOOoo
Raczkowanie

A co poradzilibyście w kwestii dodatków do pokoju w kolorach winogrona (Dekoral) i kanadyjska jodła (Dulux) ? Duluxem pomalowana została jedna ściana. Jest dosyć smutno, acz ciekawie. Myślałam jednak o jakichś pstrokatych dodatkach . Wymarzyła mi się np. taka pstrokato - żółta lampka W załączniku barwy moich ścian.
ooOODzulkaOOoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:50   #4485
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

dzulka:
po prostu dodałabym kolor biały i zielony...
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:46   #4486
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Jak się cieszę, że znalazłam ten wątek. Właśnie kupiłam mieszkanie i największy problem mam z pokoikiem dla córci. Wymyśliłam, że na 2 ścianach w połowie wysokości będzie naklejony pas tapety w kolorowe paski (podobnie jak na 1 zdjęciu) z tym że tapeta ma odcienie fioletu, pomarańczu i żółci. Jak myślicie, czy do tapety będą pasować meble ze zdjęcia? Meble będą w kolorze olchy, anie białym a motyw kwiatu będzie na szafie i komodzie... Liczę na Wasze podpowiedzi
rodzyneq84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:47   #4487
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Witam Widze ze pomagacie co do wygladu pokoju wiec może i mi pomożecie princessaa11 wkleiła bardzo ładny pokoj, a dokladniej kolory scian, znalazlam do niego tapety http://www.allegro.pl/item921171588_...eta_rasch.html . Mam duzy pokoj do generalnego remontu, zostaja tylko kanapa fotel i pufy. Szukam jakichs nowych ładnych mebli do salonu, bo bedzie to pokoj gościnny a nie jak dotychczas młodziezowy, prosilabym bardzo o propozycje, aranżacje jakieś . Jak można umeblować taki pokój . Jest on prostokątny. Jak widac na załącznikach. Chodzi mi o bardziej nowoczesny pokój i czy ten niebieski bedzie pasował do tych jasnych mebli , i jaki kolor mebli czy bedzie pasował raczej ciemniejszy czy jasny ? A i kanapa bedzie tam gdzie biurko jest bo jest wielkaaa i mi zasłania połowe grzejnika.
Pokazane wszystko jest na fotkach i projekt jakis zrobiłam z wymiarami pokoju .

Edit: Projektu nie da sie załadować :/ niewiem co jest grane. Mysle ze domyslicie sie jakie jest ustawienie mebli i pokoju. Pokój ma 5,8 metra dlugości i 3,8 metra szerokości wiec duży.

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:49
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:44   #4488
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Witam Widze ze pomagacie co do wygladu pokoju wiec może i mi pomożecie princessaa11 wkleiła bardzo ładny pokoj, a dokladniej kolory scian, znalazlam do niego tapety http://www.allegro.pl/item921171588_...eta_rasch.html . Mam duzy pokoj do generalnego remontu, zostaja tylko kanapa fotel i pufy. Szukam jakichs nowych ładnych mebli do salonu, bo bedzie to pokoj gościnny a nie jak dotychczas młodziezowy, prosilabym bardzo o propozycje, aranżacje jakieś . Jak można umeblować taki pokój . Jest on prostokątny. Jak widac na załącznikach. Chodzi mi o bardziej nowoczesny pokój i czy ten niebieski bedzie pasował do tych jasnych mebli , i jaki kolor mebli czy bedzie pasował raczej ciemniejszy czy jasny ? A i kanapa bedzie tam gdzie biurko jest bo jest wielkaaa i mi zasłania połowe grzejnika.
Pokazane wszystko jest na fotkach i projekt jakis zrobiłam z wymiarami pokoju .

Edit: Projektu nie da sie załadować :/ niewiem co jest grane. Mysle ze domyslicie sie jakie jest ustawienie mebli i pokoju. Pokój ma 5,8 metra dlugości i 3,8 metra szerokości wiec duży.
widzę że masz grzyba w rogu pokoju, jest na niego jakaś farba, wiem że dosyć droga, na rdzę czy jakoś tak. Ja właśnie się go tym sposobem pozbyłam.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:47   #4489
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Wiem mam w kazdym rogu, niedlugo bedzie malowanie i usuwanie tego paskudztwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 15:31   #4490
trojka
Zakorzenienie

Renatko projekt się nie da załadować bo jednorazowy wrzut zdjęć jest ograniczony wielkościowo, wrzuć go w osobnym poście.

Tak od siebie bym radziła zmienić kolor framug oraz drzwi, warto wejść na stronę www.ikea.pl i tam jest teraz trochę podpowiedzi w Pokój dzienny a potem w kolumnie Wybierz Styl.

Z tego co widzę pokój jest bardzo słoneczny, niebieskim bym nie ryzykowała malować ścian, raczej stawiała bym na jasny popiel a meble białe będzie to i elegancko i nowocześnie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Podłogę też bym radziła odświeżyć, teraz są rewelacyjne i niedrogie panele, dla kontrastu ciena podłga wyglądałaby świetnie, wszechobecny ostatnio wenge nie polecam - już wszyscy wszystko mają w wenge

http://www.komfort.pl/panele/info/Wz...od/204621/PG/6

http://www.komfort.pl/panele/info/Wz...od/211184/PG/9

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:31   #4491
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Wiem mam w kazdym rogu, niedlugo bedzie malowanie i usuwanie tego paskudztwa
najpierw proponuje uzyc preparatów na odgrzybianie (o ile grzyb nie wszedł w tynk głęboko - jezeli tak to skuć tynk)

farbę o jakij piszesz mozna kupic np. w castoramie (jest na wszelkiego rodzaju zacieki, bardzo tłusta) mała puszeczka ponad 30 zł kosztuje
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:00   #4492
esy_floresy
Przyczajenie

Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)

hej, mam problem dotyczący urzadzenia mojego pokoju . jedna ściana jest czerwona pozostałe beżowe. mam meblościankę i komodę w kolorze ciemnego brązu . kanapa stoi aktualnie na czerwonej scianie. dodam ze mój pokój jest mały, wiec kanapa<brązowa> stoi centralnie naprzeciw meblościanki, co sprawia wwrazenie nudy,pod oknem na przeciwko drzwi jest okno ,pod oknem biurko z komputerem . komoda stoi równolegle z biurkiem. błagam o pomoc, chce, żeby mój pokój nabrał wyglądu i oryginalności.
esy_floresy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 07:17   #4493
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)

Wrzuć zdjęcia.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 07:34   #4494
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Dziewczyny a mi nic nie podpowiecie??? Może kupić małej mebelki bez żadnych wzorów?
rodzyneq84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:41   #4495
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Z grzybem będe robić prawdopodobnie jutro go zdrapać a pozniej przy malowaniu też. Podlogi wlasnie mysle czy tez zmieniać czy nie. Meble wydaje mi sie ze kupic ciemniejsze bo sie "zgubią" w tej wielkiej kanapie . Chyba ze podlogi ciemniejsze i ściany. Ten niebieski mi tak wpadł w oko że niewiem już co zrobić. Jasnego pokoju własnie nie cche bo w domu zawsze miałam biel i mi sie to obrzydło i jasne ściany . A bład ładowania wyskakuje mi o taki : "Warning: imagecreatefromwbmp(): '/tmp/phpmxzbpJ' is not a valid WBMP file in /var/www/html/pretty/test/watermark.php on line 17 "
Stary 2010-02-27, 09:49   #4496
czaszka_
Zakorzenienie

Dziewczyny robie remont u domu i juz mam zaplanowane prawie wszystko wnętrza
ale mam wieeeeeeeelki problem z sypialnia, nie moge nic wymyslic ani dobrac, a jak juz wybiore jakiś styl to tŻtowi sie nie podoba

pomóżcie coś wymyslec jakis projekt albo chociaz jakies pomysły....
szukam sypialni, żeby była nowoczesna, przytulna i zgrana kolorystycznie.
Myslalam o sypialni czerwono-biało-czarnej no ale nie umiem nic wymyslec. Oczywiscie jesli macie jakies inne sugestie lub pomysly na inne kolory to piszcie, bede bardzo wdzieczna

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 16:25   #4497
Madziaczek543
Przyczajenie

czaszka_,

mi osobiscie podobaja się sypialnie, z łóżkiem z zagłowkiem(dużym, pikowanym, skórzaym, -wyraźistym), może pomyście o czymś takim, juz taki zagłowek jest mocnym akcentem w sypialni, do tego oczywiscie dwie szafeczki nocne i dopasowanymi lampkami, narzuta i poduszki jako dopłnienie. np. czekoladowy zagłowek, ciemne łóżko, szafki, bezowe/złote lampki, czerwone poduszki i kapa, i na scianie jakies ciekawe obrazy,

albo inaczej

w tonacji biały/czerwony/czarny
łożko bez zagłowka, ale sciana za łóżkiem w mocnym kolorze - czerwony(albo wzorzysta tapeta?), i na niej symetrycznie dwa spore(kwadratowe?) czarno-białe obrazy w czarnych ramach na białym passepartou, czerwone dodatko-poduszki, wazon, dywanik, sciany białe.

niewiem jaki gust ma Twój mężczyzna i jakiej sypialni by chciał, ale myśle ze i pierwsza propozycja, troszeczkę buduarowa, i ta druga bardziej nowoczesna mogą spałnić oczekiwania kobiet i meżczyzn.
Oczywiscie wszytsko to kwestia dobrania odpowiednich materiałów.

Wyszukaj w google: aranżacje nowoczesna sypialnia, znadziesz mnóstwo inspiracji.

a w załącznikach inne ciekawe inspiracje.
pozdrawiam, m.

chodzęponadchodnikami.
Madziaczek543 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 16:50   #4498
Madziaczek543
Przyczajenie

a teraz ja mam pytanie, potrzebuje pomocy dziewczyny

Chcę przemalować sciany, ogolnie zmienić trochę wystrój mojego pokoju, bo męczy mnie ten ciemny niebieski odcień scian,
ale
kompletnie nie mam pomysłu na tą zmiane, przez moje sosnowe meble. Za rok/dwa planuję totalny remont, mam juz pomysł na to wnętrze, ale póki co nie mam funduszy i muszę dobrać coś do tych sosnowych mebli, i zeby kłopotu nie było za mało, kanapa w kolrze granat! ha.
podłoga, hm. raczej jasna(sporo ciemnejsza od sosny), niepamiętam co to za kolor paneli.

myślałam nad czymś jasnym, szarym albo jakimś beżem, chciałabym tez tłoczoną tapetę na jednej ze scian, miałam też pomysł, zeby powiesić kilka/kilkanaście ramek, w roznym kształcie, ze zdjęciami (i tu tez mam dylemat czy duza ilosc zdjęc - z dzieciństwa, z przyjaciółmi, czy kilka większych z portretami gwazd takich jak Elvis, Monroe etc, albo z np Paryzem, Nowym Jorkiem etc.).

myślałam też, zeby kupic/zrobić takie pudełka na drobiazgi, obkleić je ta samą tapetą co na scianie i powstaciac na półki w regale, zeby był mniej hm. prześwitujący -> póki co połowe miejsca zajmują ksiażki.

ale te sosnowe meble psuja mi troche całe to wyobrazenie no i ta granatowa kanapa(nieorientowałam się, ale wydaje mi się że koszt zmiany tapicerki byłby sporawy i to potrostu nieopłacalne).
Może któraś z was miała by jakis pomysł??

w załączniku plan pokoju, taki trochę amatorski

jak widzicie, pokoj do spania, pracy, odpoczynku.
meble takie jak na planie w załączniku, kanapa troche inna, bardziej granatowa.
pod stolikiem biały/kremowy dywan z takich frendzelków, sporawy.

chodzęponadchodnikami.

Edytowane przez Madziaczek543
Czas edycji: 2010-02-28 o 16:53
Madziaczek543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:00   #4499
kliwia
Zakorzenienie

e ja bym na Twoim miejscu pobidowala do generalnego remntu, a meble sosnoswe sa superowe, jak juz ci sie kolor sosny znudzil to przemaluj je na bialo, troche z tym roboty ale efekt jaaami, i to szarych snian beda super wygladac, a na kanape machnij jakas jasna narzute
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:52   #4500
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziaczek543 Pokaż wiadomość
czaszka_,

mi osobiscie podobaja się sypialnie, z łóżkiem z zagłowkiem(dużym, pikowanym, skórzaym, -wyraźistym), może pomyście o czymś takim, juz taki zagłowek jest mocnym akcentem w sypialni, do tego oczywiscie dwie szafeczki nocne i dopasowanymi lampkami, narzuta i poduszki jako dopłnienie. np. czekoladowy zagłowek, ciemne łóżko, szafki, bezowe/złote lampki, czerwone poduszki i kapa, i na scianie jakies ciekawe obrazy,

albo inaczej

w tonacji biały/czerwony/czarny
łożko bez zagłowka, ale sciana za łóżkiem w mocnym kolorze - czerwony(albo wzorzysta tapeta?), i na niej symetrycznie dwa spore(kwadratowe?) czarno-białe obrazy w czarnych ramach na białym passepartou, czerwone dodatko-poduszki, wazon, dywanik, sciany białe.

niewiem jaki gust ma Twój mężczyzna i jakiej sypialni by chciał, ale myśle ze i pierwsza propozycja, troszeczkę buduarowa, i ta druga bardziej nowoczesna mogą spałnić oczekiwania kobiet i meżczyzn.
Oczywiscie wszytsko to kwestia dobrania odpowiednich materiałów.

Wyszukaj w google: aranżacje nowoczesna sypialnia, znadziesz mnóstwo inspiracji.

a w załącznikach inne ciekawe inspiracje.
pozdrawiam, m.
dzieki bardzo za pomoc
najbardziej mi sie podoba 3cia sypialnia.
Myslisz ze bedzie to pasować:
-ciemne meble(ciemny brąz)
-boczne ściany białe
-ściana za łózkiem czerwona
-czerwony dywanik
-obraz czarno biały nad łózkiem
-czerwone poduszki i zasłony
-reszta rzeczy w kolorze bialym lub czarnym
-a na jednej z bialych scian jakis czerwony wzorek(ten na dole tylko przykładowy)

pomozcie,....to bedzie dobrze wygladac?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości