|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
aldii ja nie wytrzymałam i zjadłam 1ego paczusia
![]() ![]() a jutro chyba musi zostac tesciowa z nasza niunia,bo my jedziemy złozyc wniosek o działalnosc.ciekawe czy tesciowa nie spanikuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Lila czemu sie nie skusilas na paczka?
Filka to bylo doslownie cale 15 min u kosmetyczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Na samym poczatku dziekujemy za gratuklacje i komplementy ![]() ![]() ![]() My dzisiaj wrocilismy ze szpitala ale jescze nie do TEGO domku co trzeba. narazie jestesmy u tesciow jakos kolo 4 dni bo Malutka musi byc pod opieka lekarza (waga i zoltaczka). Ogolnie jest kochana ciagle spi robi kupki i je ![]() ![]() ogolnie porodu nie wspominam za dobrze.. ja czulam jak oni mnie cieli ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze zdjatko Zuzanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Ja też chcę pączka takiego,a u nas nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To wykorzystaj TŻ w nocy ![]() ![]() ![]() Ty się chyba na mnie nie obraziłaś za odmienne zdanie,co ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzeba było zapytać,czy jest tam gdzieś możliwość zostawienia torby do porodu,bo już męczy TŻ to ciągłe noszenie jej w tą i spowrotem ![]() ************************* **** Lecę myć podłogi....na kolanach.Zobaczymy jaki efekt będzie ![]() Mam pytanko z serii intymnych.Czy wy też macie tak opuchnięte wszystko na dole??Mój TŻ twierdzi,że "buła" jest jak gabka taka napuchnięta i miękka ![]()
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ............... Zjadlam dzis 3,5 paczka... Pewnie bede miec zgage cala noc... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-02-11 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||||||
Zadomowienie
|
Kawka była pyszna
![]() Jednak wybrałam się na spotkanie ze znajomą, mimo takiej aury jaka jest na zewnątrz. I chyba mi to dobrze zrobiło ![]() Próbuję Was nadrobić, jak wychodziłam napisałam dłuuugiego posta i d... nie wysłało mi go, tylko skasowało. Zobaczymy jak to będzie teraz ![]() ************************* * Cytat:
No i gratuluję, że Malutka przesypia Ci tak długo w nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A my dzisiaj zaczęliśmy 38 tydz i też się bardzo cieszę, bo synulek już donoszony ![]() ![]() Cytat:
![]() ************** A ja wczoraj zrobiłam drożdzówki z przepisu Kanci i gdyby była wojna, to mogłabym je sprzedawać zamiast granatów ... wyszły mi takie twarde, że ... Nie wiem czemu, może taki dobry kuchcik ze mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przechodziło mi dopiero po 2, 3 ketonalach... Także nie wiem jak to u mnie będzie podczas porodu ![]() No, ale nie my pierwsze i nie ostatnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta foteczka na której córcia leży na macie po prostu czadowa ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||||
Zadomowienie
|
HEHE WKOŃCU MAM CO CZYTAĆ
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-02-11 o 19:14 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Sensuel to trzymam kciuki żeby to szorowanie podłóg na kolanach przyniosło efekty
![]() Asiuulka śliczności jak jużpisałam ![]() ![]() ![]() Kurde myślę i myślę... Kazali dawać małemu Bebilon... ok fajowe jest- smakuje mu, robi kupy ładne i codziennie... Ale za 800 g. 58 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Sensuel nie, nie obraziłam się. Ogólnie mam wstretny nastrój
![]() kocurazab ![]() ![]() zebra u nas jest tańszy Bebilon, a w necie patrzyłas? akurat jesli chodzi o mleko sztuczne w Waszym wypadku to bebilon chyba jest najlepszy. Może zmień jak Piotrus trochę podrośnie ![]() http://www.cefarm24.pl/bebilon-1-800-g-p10673.html http://dino.sklep.pl/nowy/bebilon-1-900g-p-43.html ![]() tak tylko kuknęłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka to wspolczuje przezyc porodowych
![]() ![]() Sensuel tez tak mialam ![]() Zebciu a ktory Bebilon dajesz ? Widzialam wczoraj w Rossmanie duza puche za 34zl.Ja swoja dokarmialam NAN-em (to dostawala w szpitalu - ok.25zl).Ale teraz kupilam Humane (ok.20zl).Zastanawialam sie nad Bebilonem, ale wiem, ze kiedys Humana byla najlepsza.No i jest na niej napisane, ze jest odpowiednia jako mleko do dokarmiania.zobaczymy czy malej bedzie smakowac. Kancia ![]() No wlasnie w Rossmanie jest to, co Kancia pokazala w 2 linku Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-11 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Aldii normalnym Bebilonem 1 z tym imunofortis... I właśnie szkoda mi zmieniać jak dobrze toleruje- czytałam, że po Bebiku lubia być ciężkie kupy...
Kancia ten normalny tańszy macie? Na necie taka duża pucha 40zł z tego co zdąrzyłam zobaczyć. Ale wolałabym normalnie móc kupować niż niewiadomo jak przechowywane i jednak poniekąd niepewne przez internet.... tylko ta cena zabiła mnie.... Myślę dotrwać tyle póki mały nie dojdzie do siebie tak w 100%- tj, żółtaczka, anemia fizjologiczna, oczka... i po tym pomyśleć o Nanie może... Próbowała któraś Nan? Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-11 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
z tego co kukałam kiedys to 800g Bebilon1 (ale nie wiem czy ma immunofortis nie przyglądałam się ) w Carrefourze kosztuje około 43 zł. No 58 zł to cena kosmiczna
![]() Pamietam jeszcze, ze Auchan ma takie zwględne ceny. Nie wiem jak teraz ale wtedy jak kupowałam to patrzyłam włąsnie po marketach i jak była jakaś fajna cena to kupowałam więcej puszek ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-11 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za wsparcie, wiem ze to lepiej i lekarze tu dopilnuja aby Filip wyszedł całkowicie zdrowy niż bym pózniej miała takie przygody jak zebcia. Lila ja mam małego przy sobie, lampy są w takim wózku dla dziecka i wkłada się dziecko w taki spiworek i zapał lampy. Teoretycznie mam go wyjmowac z tego tylko na karmienie ale to średnio idzie bo on się buntuje i wkładam go ja go uspie i jest mocno zaspany. Do tego jakoś nie mogę zasnąć jak on tam leży i czuwał czy się nie rozkopie żeby te lampy mu nie uszkodzily wiec aby pospac zabierał go do siebie na drzemke... Chcialabym wyjść jutro, mam nadzieje ze bilirubina spadnie bo został już tylko żółty na twarzy. No ale się już nie nakrecam żeby się znowu nie rozczarowac...
#4484 |
Zakorzenienie
|
tak z ciekawosci zapytam: na ile taka puszka 800 starcza?
Juz rozumiem, dlaczego karmienie piersia jest taaakie polecane/super i w ogole. Po prostu jest tanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
celka to zalezy jakie sa dawki na opakowaniu bo na każdym jest inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A żółtaczka schodzi od dołu, zobacz czy nóżki już ma normalne. A na twarzy najdłużej się utrzymuje. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kancia no właśnie dlatego szkoda mi z Bebilonu rezygnować- te kupy bezproblemowe i smakuje małemu... nie widzę problemów z brzuszkiem też... Youyou ekstra ![]() ![]() ![]() ![]() Celka jakieś 2 tygodnie jak tylko modyfikowanym karmisz...Ale to teraz a mały będzie jadł coraz więcej... Msasakra ile to kosztuje... plus te szczepienia skojarzone, pneumokoki i rotawirusy, pampersy ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-11 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Uffff,to dobrze
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Zebra tylko nie w aptece
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Celka tak mi mówiła pediatra na obchodzie, ale to 15 dotyczy tylko nienaswietlanych, ale w ogóle to oni tu nie wszystkim maluchom robią te badania przed wypisem, wczoraj z mojego pokoju wyszly do domu dzieci bo na oko nie widać było ze żółte... Lila a jak długo lezalas z Bartusiem ze tak ładnie spadło?
#4496 |
Rozeznanie
|
youyou a w jakim szpitalu jesteście? Ja chce rodzić na Solcu, mam tam lekarza i położną
![]()
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
Chyba dopadł mnie baby blues
![]() ![]() Cholera to parcie na karmienie piersią mnie dobija mała się nie najada, karmie przez nakładki, w szpitalu podawali jej bebiko1 zRTF to bardzo wygodne rozwiązanie bo tego mleczko się nie gotuje ale nie wiem czy to jest dobre?? Widzę, że wy tu bardziej w temacie a ja jakaś nieudolna jestem nic nie wiem ![]() ![]() Potrzebne mi jest coś do dopajania nie znam się na tych mleczkach, najlepsze jest to, że nigdzie tego mleko nie ma, teściu dzisiaj nam zamówił 50 butelek będę spokojniejsza mając je pod ręką, ale czuje sie jak wyrodna matka... Możecie cos poradzić na temat mleczek? Wy pewnie też w większości karmicie piersią, teraz polozna mi powiedziala ze mala za malo wazy i do poniedzialku ma czas nabrac wagi o niczym innym nie mysle:mura: Mała cały czas płacze nie chce spac w lozeczku tylko jest spokojna kiedy sie ja nosi ja wygladam jak trup nie jem nie spie, nie mam na nic czasu Teraz maz mnie na sile wywalil na gore zebym sie wyspala on sie zajmuje mala a jutro do pracy idzie a ja tu siedze i placze ze wyrodna jestem... No to sie wygadalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() W końcu udało mi się znaleźć troszkę czasu ![]() ![]() ![]() ![]() Też miałam napuchniętą panią szanowną ![]() zebcia czytałam to co się stało, współczuję ![]() ![]() Kamyku pozazdrościć aniołka ja mam średniaczka a czasami ![]() Addicted śliczne dzieci to po mamusi co ![]() ![]() aldii ale laska, gratuluję spodni ![]() ![]() pysiamn uuuu Ty to już na wylocie, coś mi się wydaje że do walentynek nie wytrzymasz, kciuki za jutrzejsze ktg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zaslona dawaj pączka ![]() ![]() Zrobiłam Twoje drożdżówki, już 2 razy. Rodzinka je uwielbia. Pycha ![]() Cytat:
![]() Asiuulka89 nie zazdroszczę przeżyć, ale śliczna Zuzanna Ci to wynagrodzi ![]() --------------- Tak ogólnie to co pamiętam jeszcze... rozstępów nie miałam całą ciążę ale po porodzie jak pojawił się pokarm na cycach mam sito, sine obrzydliwe rozstępy kremy nic nie pomogły ![]() ![]() Chciałam się pochwalić,że młody przez 3 tygodnie przytył 1kg na cycku i ważymy teraz prawie 5kg ![]() Ale mamy poważniejszy problem, bo u nas w kupkach od tygodnia jest śluz i Adaś robi za często kupy. Byliśmy nawet z tym u lekarza i pani dr stwierdziła, ze chyba młody nie nadąża trawić pokarmu, że za często go karmiłam (a karmiłam na żądanie, teraz karmię co 3h), ale mi się w to wierzyć nie chce. Przepisała nam biogaję i czekamy.... Ja myślałam, że ten śluz to może alergia, ale nic nowego ostatnio nie jadłam. W kółko jem to samo. Oprócz śluzu ma wysypkę na buźce(niby trądzik niemowlęcy) może to nabiał ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mleczek jakie w buteleczkach:|? Ja mam w proszku normalne i mam przygotowaną wodę przegotowaną wystudzona i w termosie gorącą... Jak przychodzi nakarmić sobie je mieszam i dodaje odpowiednią ilość mleka w proszku. Bardzo mi tak wygodnie nawte wpodgrzewanie się bawić nie muszę... chyba, że mały nie zje a za chwilę znowu chce to buteleczke zmlekiem do wody na palnik i grzeję... Majkela dokładnie ![]() Dziewczyny Wy szczepicie skojarzonymi czy normalnymi? My wybralismy skojarzone plus pneumokoki i rotawirusy...cenowo dramat ale w sumie dla dobra dziecka...Najgorsze te rotawirusy i pneumokoki... no ale mąż pracuje w duzym zakładzie, dużo ludzi i nigdy nie wiadomo co się zwlecze... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-11 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
BAN stały
|
Cytat:
58zł??? Ja daję bebilon1 (taki zwykły w zielonej puszce) i kosztuje 33-35 zł za 800g. Może ty kupujesz jakiś specjalistyczny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.