|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Ja różnie
![]() Albo robię jakieś normalne danie obiadowe i jem na zimno (np. tortellini zapiekane z pieczarkami i sosem pomidorowym - zapiekam, a biorę na zimno) albo robię sałatkę: salata, kurczak, mozarella, pomidor, ogórek, oliwki, oliwa. A na jutro robię sałatkę z kurczakiem gyros ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
Jak zaczne prace i codziennie bede wychodzic z domu wtedy i odchudzanie bedzie wygladalo inaczej bo oprocz rowerku bedzie ciagly ruch, no ale nie jestem jeszcze gotowa zeby znow zaczac. Zreszta dobra jest taka dluzsza przerwa, aby mi waga nie szla w gore, ostatnio bylo 70,4 czyli nie wielki wzrost, okazuje sie ze jednak mozna nie przytyc podczas "rzucenia diety" wazne zeby sie nie opychac bez przerwy.
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
No i na II śniadanko najczęściej owoce - kroję, pakuję do pojemnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dzisiejsze: 1. owsianka z gruszką 2. wasy z szynką i ogórkiem 3. brokułowa z łososiem 4. jogurt z musli i gruszką 5. pasta jajeczno-tuńczykowa I piekłam ciasto czekoladowe z TŻtem, bo jutro chce do pracy wziąć urodzinowe - zjadłam ze dwie łyżki surowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Gohs, no właśnie nie wiem kiedy. Szykuję się już powoli, ale w dzień nie mam czasu, a wieczorem jest już dosyć chłodno (a ostatnio codziennie pada
![]() Plus do tego TŻ zaczął brać glukozaminę na bolące kolano, a że mamy biegać razem, to chcę żeby trochę ją pozażywał i dopiero wtedy zaczniemy. Bo jak zaczęliśmy jesienią biegać, to od tego czasu pobolewa go kolano jak przeciąży (jak dużo chodzimy/ jeździliśmy na nartach). Ale chcę jak najszybciej zacząć, bo moja waga mnie przeraża. I wkurza mnie 1,5kg nadwyzki po weekendzie, tym bardziej, ze po tym pewnie lepiej nie będzie.. ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A i gohs, ładne jedzonko dzisiaj bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, że jest
![]() Tylko mi ciężko się zmobilizować żeby zacząć ![]() I wiecie jak jest 'zawsze coś' - dzisiaj nie, bo rozespana jestem, jutro nie, bo 9-19:30 uczelnia, w czwartek nie, bo idziemy do teatru, w piątek nie, bo do znajomych, w sobotę nie, bo urodziny, w niedzielę nie, bo kolor bluzki nie ten, czaicie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Gohs, bardzo ładne menu
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, prawda jest taka, że na to bieganie to tak dużo czasu nie trzeba
![]() My 'biegaliśmy' 30'' (bieg z marszem), przed rozgrzewka: u nas skręty, skłony, skakanka i marsz + rozciąganie PO bieganiu. Czyli w sumie max godzinkę nam to zajmuje, a to przecież wcale nie jest tak dużo. Oczywiście nie mówię o takich dniach jak jutro, kiedy naprawdę mam zajęcia 9-19:30 (przynajmniej w planie, może skończymy chwilkę wcześniej) i faktycznie jedyne co robię po przyjściu do domu to biorę psa na siku, potem prysznic, cokolwiek do jedzenia i się kładę, przyjeżdża TŻ, gadamy, przytulamy się, oglądamy TV, ale nic więcej nie zrobię. Ale prawda jest taka, że przecież takie dni nie mam codziennie. Ale to jest też to, że mamy biegać razem, ale z racji, że nie mieszkamy razem to czasem ciężko to ogarnąć, bo ja mam czas popołudniu, a on wieczorem itd. itd. No ale zobaczę, jak się nie będzie dało tego ogarnąć, to zacznę biegać sama, na pewno mi nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Niby tak, ale jednak ćwiczenia "indoor" o wiele bardziej do mnie przemawiają
![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-13 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak o tym bieganiu piszecie ze i mi sie zachcialo ![]() tylko ze tam gdzie teraz bede mieszkac same chodniki do okola asfalt i beton ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Mischi, u nas też nie ma alejek typowo do biegania, więc biegaliśmy/będziemy biegać po kostce.
Ideałem byłby las i droga w lesie, no ale nie ma tak dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie lubie biegac jak ktos patrzy i kogos mijam ![]() ![]() Ale dzis pieknie swieci sloneczko... ![]()
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Ja tam się nie przejmuje, wychodzę z założenia, że jak ktoś coś pomyśli to raczej 'gruba jest, ale przynajmniej robi coś żeby to zmienić'
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
Dot.: waga nie spada
Czesc, dolaczam do waszego watku za rada mischievous, wydaje mi sie ze kiedys juz uczestniczylam w jakims watku z wami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Ile masz lat, ile ważysz, ile masz wzrostu? No i ile chcesz schudnąć, jak jesz, co jesz, co Twoim zdaniem powinnaś zmienić? ![]() Co do tego białego chleba, nie.. no oczywiście, że nic Ci się nie stanie, jak przez 3 dni zjesz parę kromek białego chleba, proszę Cię ![]() Ja też nie jem białego chleba, ale jak idę do kogoś i są kanapki tylko z takim chlebem, to jem i tyle. Biały chleb nie jest tuczący bardziej niż ciemny, ma po prostu inne wartości odżywcze, mniej błonnika i wyższy indeks glikemiczny - czyli po zjedzeniu kanapek z białego chleba szybciej czujemy się głodni niż po kanapkach z ciemnego chleba. Tak samo z jasnym-brązowym makaronem, ryżem. I nie popadajmy w obsesję, że od KILKU kanapek z białego chleba nasza dieta legnie w gruzach. Tym bardziej, że w szpitalu ogólnie je się naprawdę niewiele (chyba, że rodzina przynosi ogromną wałówkę), a jedzenie jest z reguły lekkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam dopiero do domu... Wykłady, kosmetyczka, promotor, kawa z mamą, łażenie po sklepach i jeszcze kolacja z TŻ na mieście. Padam na twarz i boooolą mnie nogi ![]() 1. musli z jogurtem 2. placki z serka wiejskiego 3. w stołówce: pomidorowa z makaronem, ryż z potrawką z kurczaka, surówka 4. mc flurry ![]() 5. quesadilla z szynką i serem No i nie wiem czy coś poćwiczę dzisiaj...
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie jeśli by biegać to tylko po chodnikach... Mam szczęście w nieszczęściu, bo mieszkam na wsi, więc nie chodzi znów jakoś bardzo dużo ludzi no i są też miejsca na uboczu i nawet niedaleko na łąki, ale z drugiej strony ciągle mam taki wewnętrzny opór, że wszyscy będą się gapić i plotkować... Co tu dużo ukrywać, "starsza" generacja ma takie hobby, że łazi po wsi i tylko plotkuje od jednej osoby do drugiej... A jako że moi Rodzice mają sklep, to większość tego starego pokolenia dobrze mnie zna i już widzę, jak te babki będą nawijać "A widziałaś, jak ta córka Marysi ze sklepu biega?"... Jakoś mnie to zniechęca... Kolejna wymówka do kolekcji
![]() Cytat:
![]() Gohs, spodobała mi się ta teoria odnośnie szpitalnego jedzenia, w sumie to wydaje się dość słuszne ![]() Z jadłospisem faktycznie dość kiepsko, no ale jeden gorszy dzień zawsze się zdarza ![]() ![]() Ja dzisiaj następująco: 1. 2 wafle ryżowe i 1 wasa z dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym 2. Mała czarna (bez cukru i mleka) i batonik musli 3. Risotto z warzywami i duszonym kurczakiem. 4. 3 śliwki (takie większe, nie wiem jaki to gatunek, zobaczyłam dziś w Biedronce to wzięłam :P Wyglądają trochę jak mniejsze nektarynki) 5. 4 wasy z fetą i papryką + na "deser" jedna czekoladka (37 kcal) + kilka paluszków lubelli bo mnie siostra skusiła... -,- Ćwiczenia: brzuch + uda + ramiona Poza tym przyszedł mój SA! Co oznacza, że od jutra zaczynam shreda, nie ma co zwlekać, bo jeśli będę zwlekać to nigdy go nie zacznę :P Po przymierzeniu stanik wydaje mi się trochę ciaśniejszy niż w sklepie, ale mam nadzieję, że ja trochę schudnę, on się troche dopasuje i będzie ok ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-14 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: waga nie spada
Cytat:
![]()
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
An, SA faktycznie jest ciasnawy, mój tak samo, ale jakoś mi to nie przeszkadza
![]() Jedynie co, to po dłuższym noszeniu odczuwam dyskomfort, ale do samych ćwiczeń jest ok. Ja wczoraj: I. Płatki z mlekiem i otrębami II. Jabłko, 2 kiwi, 2 wafle ryżowe III. Pomidorowa z makaronem, wafel ryżowy IV. Sałatka gyros* A na wadze zero spadku ![]() ![]() Chciałam iść jutro na basen, ale przyplątała mi się jakaś nieciekawa infekcja gin. więc nici z tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie na wadze zastój a u mnie wzrost i to jaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- I tak w ogóle to MISCHI - sto lat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ćwiczyłam dziś w SA i jednak jak chwilkę w nim pochodziłam to tak jakby się bardziej dopasował i jest super, w ogóle go nie czuję podczas ćwiczeń... No i w czasie shreda dziś skakałam jak głupek, a biust ani się nie ruszył! Cuuuudo! Właśnie, a propos - 1 dzień, 1 level shreda za mną ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie wróciłam z biegu: 1h21min i 11,5km zaliczone ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Haha, miałam dopisać co w tej sałatce było, po to ta gwiazdka i zapomniałam
![]() I zapomniałam dopisać, że jeszcze między III a IV posiłkiem był batonik muesli (całkiem dobry, tylko 84 kcal ![]() A w sałatce: kurczak w przyprawie gyros, ogórek konserwowy, kukurydza, por, kapusta pekińska, ketchup, jogurt z majonezem (nie chciałam samego majonezu dawać, więc dałam tylko odrobinkę żeby smak było czuć, a reszta to jogurt). No z infekcją niefajnie, ale biorę już clotrimazolum, więc powinno przejść. Dzisiaj idziemy z TŻtem do teatru, urodzinowo ![]() Mischi, wszystkiego najlepszego!!! Życzę Ci przede wszystkim żeby się te wszystkie złe rzeczy odwróciły i poukładały po Twojej myśli, żeby z TŻtem było dobrze, żebyś znalazła fajną, dobrze płatną pracę. No i oczywiście skutecznego dietowania, wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() Gohs, szalona, ładnie przebiegłaś ![]() Ja się biorę właśnie za prasowanie koszuli TŻtowej do teatru, zrobię obiad i będę ogarniać siebie ![]() Dzisiaj na obiad kurczak w cieście pełnoziarnistym, ryż brązowy i warzywka chińskie na patelnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Twój bieg to też nielada wyczyn, 11,5km, to byś dobiegła z mojego domu na uczelnię i kawałek dalej ![]() ![]() I mam jeszcze problem z hantelkami do shreda... Bo zalecane są takie ok. 1,5-2,5kg, ja mam 2kg i są za ciężkie... Ćwiczyłam z butelkami wody 1,5l ale strasznie się wyślizgują i więcej energii marnuję na to, żeby je w ogóle utrzymać, niż na ćwiczenia same w sobie... Zastanawiam się, czy opłaca mi się wydawać kolejne ~25zł na hantle, których będę używać tylko przy shredzie i w dodatku nie wiem czy przez cały okres ćwiczeń... Jak myślę racjonalnie to się nie opłaca, ale z drugiej strony z butelkami jest naprawdę niewygodnie... Chyba że spróbować się przełamać i ćwiczyć z tymi 2kg... ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego, Mischi! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle to PRAWIE zjadłam dziś słodką babeczkę orkiszową, ale tak się zestresowałam przed rozmową o praktyki, że nie zjadłam :P No i mam załatwione te praktyki, ale wyszła moja nieśmiała natura podczas rozmowy i się tak spięłam, że do teraz mi głupio... :P Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-15 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z zakupów, z potwornym bólem brzucha i rozstrojem żołądka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zażyj sobie jakieś krople żołądkowe albo węgiel - takie żołądkowe sprawy są bardzo niefajne... Aż przykro, że winowajcą jest taka pyszna sprawa jak zupa brokułowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.