Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 09:07   #4471
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

CZESC Mamuski

juz do was raz pisalam ale mi skasowalo calosc a teraz kilka postow co cytowalam - nie mam sily do tego Wizazu

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witaj, wiem co przeżywasz bo ja rok temu miałam dokładnie ten sam przypadek. Urodziłam w 28 tc. 900 gr dziewczykę. Oczyiście ama nie oddychała. I też przez to samo czyli ja się popsułam zbyt wysokie ciśnienie i tan przedrzucawkowy.
Mała miała się urodzić w marcu 2010 a uroziała się w grudniu 2009.
Nie powiem że będzie Ci łatwo bo to nie prawda jeszcze wiele przed Tobą.
My mieliśmy:
Dysplazję oskrzelowo- płucną
Wylewy do mózgu 2 stopnia
Niedokrwistość - 3 transfuzje krwi
Dziurkę w sercu
Retinopatię - w 3 tygodniu życia miała operację laserem na oczkach.

Jeżeli miałabyś jakieś pytania i chciałapogadać to pisz na PW chętnie odpowiem.

Moje dziecko przebywało w szpitalu 2 miesiące - 13 lutego zabraliśmy ją do domu.
Mi ciśnienie ustabilizowało się po około 3 tygodniach. I miałam takie same skoki ciśnienia. Nieraz to nie bylam w stać na nogach. Więc to co u Ciebie to normalne. Ja w szpitalu byłam przez 8 dni. Nie miałam tyle szczęsicia co Ty bo moje dziecko było w innym szpitalu i dopiero jak wyszłam to zobaczyłam je pierwsz raz.
Jeżeli chodzi o branie dziecka na ręce to mi ją dali w 9 dobie życia. Z tymi wszystkimi rurkami. Ostatnio nawet wstawiłam u nas zjęcia mojego pierwszego trzymania. Potem też dość często mi dawali dziecko na ręce bo kangurowanie jest bardzo ważne dla takiego maluch tylko nie wszędzie chcą się bawić w wyciąganie dziecka bo to nie jest łatwe z tymi rurkami.
PS. Moje dziecko aktualnie jest prawie zdrowe - został tylko problem z serduszkiem. Rozwija się prawidłowo.
Fajnei ze sie wszytko dobrze u Was zakonczylo
Ptysza widizs wszytko sie ulozy i zleci ten szpitalny czas moment

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aaaaaa i dostałam formularz do wypełnienia, wygrałam golarkę z brauna dla tż i kosmetyki Olay dla mamy
dziękuję wam za klikanie
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja wygrałam suszarę. Dziękuję za kliki wszystkim
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja wygrałam maskarę cieszę się jak głupia i własnie chciałam wam wszystkim podziękować za to klikanie Dziękuję
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Basia jest nadal Basią Kaśka była na usg, mała akurat ziewała i brała rączkę do buzi, potem w domku przytulała się nie do mamy a do siostry
Waga w normie, niecałe 800g. Gin się zastanawia, czy urodzi się mniejsza od Kaśki czy przybierze na wadze w ostatnich tygodniach, no cóż zobaczymy.

A i dostałam skierowanie na badania, no i mam na cukier z krwi. To się pytam czy na picie glukozy też będę miała skierowanie i się okazuje, że nie
I mam tylko +6 kg
Pryzjmij wyrazy wspolczucia z powodu śmierci Babci
a i gratulacje ze corcia sie w synka ne zminila
pewnei Kasia jzu dizeli zabawki ktroe odda siostrze ;p

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja żadnych poduch rogali nie kupuje..tylko śpiworek i kolderkę, a rogala do spania mam dla siebie, jego pseudonim to wąż
ciekawe czy to ma jakeis przelozenie jak w powiedzeniu "miec weza w kieszeni "

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
oj dziewczynki , ślicznie moje mieszkanko wygląda po tym malowaniu, poszłam na 5 minut ale tak śmierdziało , głowa zaczela mnie bolec i wrocilam do tescioweej, i spie u niej, cale szczescie ze mam kompa w pokojujak już się ogarnie to wstawię zdjęcia,a kolory bajeczne
teściowa dziś bez mojej wiedzy zadzwonila i zamowila sprzatanie do naszego mieszkania, ja jej mowie jak to, zenie ma potrzeby, ze tż sobie spokojnie poradzi!!!oj tam nic nie dociera do niej, i jak tż usłyszał to myślałam że pęknie z nerwów;/i jutro znowu będą zgrzyty, czy nie moze byc normalnie??echh...
moze syna po chorobienie chiala meczyc

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
dziewuszki moje będzie prezentacja

oto mój brzuch w 25tc+3d

http://www.voila.pl/466/lkadn/?1 tadam
chudiznka

a ja sie jakos zaczlam martwic bo znow ten pimafucin biore czy on nie zaszkodizlyb malemu jakbym miala otwrta szyjke ??????? czlowiek to sonbie zawsze cos wkreci

mielgo dizonka mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:08   #4472
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
.

Wczoraj byliśmy w W-wie na zakupach, obkupiłam Malutką dokładnie Tak się cieszę! Co kawałek oglądam te rzeczy i się śmieję do siebie. Jeszcze zostało mi zamówić parę dupereli z all, bo są tańsze niż w sklepach, podaję linka: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926
Aha! I mam pytanie: co myślicie o tym, zeby kupić kołyskę dla dzidzi? Coś w tym stylu: http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-c...5.html#gallery http://allegro.pl/kolyska-coneco-zie...383602852.html Ja się tak napaliłam Potem łóżeczko byśmy mieli od mojej siostry.
mokra - powiem szczerze, że ta kolyska bardzo mi się podoba juz od jakiegoś czasu tak o niej myslę.....

kasiapruszków - poduszka ma pseudonim wąż - bo jest taka długa hehehe

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-29 o 09:11
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:12   #4473
n.ik.a
Zadomowienie

hej kochane ja też postanowiłam zacząć kompletować wyprawkę i dziś jadę z mężem na zakupy...co prawda nie będę biegac po 100 sklepach bo lekarz nie pozwolił, ale na delikatne zakupy mam pozwolnie
dziś zamierzam kupić pieluszki tetrowe, wkłady laktacyjne, butelki, rożek, majtki jednorazowe i takie duperele. A jutro jadę do znajomej do sklepu, która już mi odłożyła jakies ciuszki dla małej - bo likwiduje sklep

a kupowałyście laktator? jaki?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-29 o 09:15
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:14   #4474
aja1
Zakorzenienie

Cześć kobiety

Avikusia jaki maluni brzunio

Kampasiula wiem, ze nie wyjdę z lalek i sukieneczek, ale ja jestem straszny chomik i prawie wszystkie ciuchy i zabawki po Kaśce zostawiałam, także dla mnie lepiej bo właściwie nie musze nic kupować

A co do zabawek to Kaśka się tylko boi, że Basia jej pet shopom głowy urwie

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:21   #4475
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Aja Zosia dostałą domek Pet Shop to siedzi się teraz od kilku dni bawi nim.Fajnie,ale kupić pojedynczo zwierzaka to koszt chyba ok 15zł a ich jest całe mnóstwoNa razie muszą starczyć jej 3

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:23   #4476
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

eheh jak sie urodiz i zaczna sie bawic to cos czuje ze beda wiory leceic z PetShpoow
Stary 2010-12-29, 09:25   #4477
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

ja nie polecam tanich i zwykłych,np z gruszką ściągającą.Już lepiej kupić taką strzykawkę.Elektrycznego nie miałam,ale na pewno są dobre.Ja jakoś obyłam się w ogóle bez laktatora,cisnęłam ręcznie jak było trzeba

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 09:40   #4478
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula myslę o nim tak na dwa razy, bo nie wiem czy sie przyda czy nie. Zobaczę co oferują w sklepach i jakie są ceny...może jeszcze się wstrzymam, bo do kwietnia tyleeeeeeee czasu

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:45   #4479
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Aja Zosia dostałą domek Pet Shop to siedzi się teraz od kilku dni bawi nim.Fajnie,ale kupić pojedynczo zwierzaka to koszt chyba ok 15zł a ich jest całe mnóstwoNa razie muszą starczyć jej 3
Moja teraz dostała ten największy pet shopów, klinikę weterynaryjną i turystyczny. W domu miała jeden i do tego ma 41 pet shopów, Ma na tym punkcie hopla, ale czasami kupuje za swoje

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
eheh jak sie urodiz i zaczna sie bawic to cos czuje ze beda wiory leceic z PetShpoow

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-29, 09:50   #4480
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane ja też postanowiłam zacząć kompletować wyprawkę i dziś jadę z mężem na zakupy...co prawda nie będę biegac po 100 sklepach bo lekarz nie pozwolił, ale na delikatne zakupy mam pozwolnie
dziś zamierzam kupić pieluszki tetrowe, wkłady laktacyjne, butelki, rożek, majtki jednorazowe i takie duperele. A jutro jadę do znajomej do sklepu, która już mi odłożyła jakies ciuszki dla małej - bo likwiduje sklep

ja jeszcze nie, ale coraz częściej o tym myslę....w sumie nie wracam odrazu do pracy(planuje po około 7-8 m-cach), ale wiem że się przydaję do ściągania pokarmu, jak będe musiała wyjść coś załatwić, żeby np, tatuś mógł nakarmić czy babcia, bo tak to latanie z cyckiem....
Stary 2010-12-29, 09:53   #4481
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
mam tyle roboty w pracy, że nie mam czasu na nic
ale jeszcze dziś..... jutro............. i piątek................... .. i laba

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze wogóle pamiętacie, udzielałam się troszkę w pierwszym i drugim wątku, dziękuję ego ego za prywatną wiadomość z linkiem do kolejnej części. Nie odzywałam się tak długo z kompletnego braku czasu, miałam spory remont no ale teraz już wszystko wróciło do normy i odświeżony pokoik dla córci czeka.
no to teraz mam nadzieję będziesz zaglądaćdo nas częściej

ptysza strasznie mi przykro i trzymam kciuki, bo na pewno wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że żadnych wad nie znaleźli, a oddychać pewnie niedługo zacznie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

A właśnie,miałam pytac... czy to prawda,że nie powinno się pic surowego mleka? Dzisiaj doszły mnie słuchy,że dziecko może dostac skazy białkowej,a ja wypijam tego multum! Tata się śmieje,że chyba lepiej będzie krowe kupic,hahaha
ja tam piję mleko zimne hektolitrami

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Bry

Ktoś pytał o krew rh- . Ja mam A rh - i mąż tez rh - i nie dostałam do tej pory żadnych tabletek ani nic... tylko mi lekarz na początku ciąży kazał zbadać grupę i wpisał do karty.
ale tu chodziło o konflikt serologiczny czyli jak Ty masz rh- a mąż rh+

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ego, to ja wlaśnie brałam Pimafucin i d...a, nic nie pomógł. Teraz dostałam doustne tabletki, ponoć znacznie silniejsze, powinny niby pomóc. TŻ też ma brać
no właśnie ja jestem ciekawe czy ten pimafucin mi pomoże czy czegoś mocniejszego mi nie da

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witaj, wiem co przeżywasz bo ja rok temu miałam dokładnie ten sam przypadek. Urodziłam w 28 tc. 900 gr dziewczykę. Oczyiście ama nie oddychała. I też przez to samo czyli ja się popsułam zbyt wysokie ciśnienie i tan przedrzucawkowy.
Mała miała się urodzić w marcu 2010 a uroziała się w grudniu 2009.
Nie powiem że będzie Ci łatwo bo to nie prawda jeszcze wiele przed Tobą.
My mieliśmy:
Dysplazję oskrzelowo- płucną
Wylewy do mózgu 2 stopnia
Niedokrwistość - 3 transfuzje krwi
Dziurkę w sercu
Retinopatię - w 3 tygodniu życia miała operację laserem na oczkach.

Jeżeli miałabyś jakieś pytania i chciałapogadać to pisz na PW chętnie odpowiem.

Moje dziecko przebywało w szpitalu 2 miesiące - 13 lutego zabraliśmy ją do domu.
życzę zdrówka i Tobie i małej Oliwce

Cytat:
aaaaaa i dostałam formularz do wypełnienia, wygrałam golarkę z brauna dla tż i kosmetyki Olay dla mamy
dziękuję wam za klikanie
super, gratulacje

Cytat:
Kurcze ja coraz częściej mam sny ,że tule synka i w ogóle, nie mogę się doczekać
a wiesz mi się dzisiaj śniło, że urodziłam w swoim przedpokoju i to było tak realistyczne, bo byłam w koszulce w której dzisiaj spałam i urodziłam strasznie szybko, potem zawołałam męża, żeby się obudził i mi pomógł i widziałam przez chwilkę buzię dzidzi, a potem nie wiem skąd była przy mnie położna lekarz i dużo innych ludzi i sie obudziłam

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a ja sie jakos zaczlam martwic bo znow ten pimafucin biore czy on nie zaszkodizlyb malemu jakbym miala otwrta szyjke ??????? czlowiek to sonbie zawsze cos wkreci

mielgo dizonka mamuski
na ulotce jest napisane, że nie wchłania się przez skórę i błony sluzowe to moim zdaniem jest bezpieczny
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:53   #4482
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mojej koleznaki coreczka tez te Pet Shopy zbeira co pokolenie to inna zabawka na topie

a mi sie nei chce juz pracowac im blizej zwolneinia tym mneijszy zapal

Ego no mam nadizdej bo nikt mi nei sprawdzal szyjki ostantio a nei wiadomo czy przypadkeim sie nie otwiera i czy maly nie jest narazony na obcowanei ze specyfikeim eh za tydizn do ginki moze cos sprawdzi jak nei to na Usg zapytam dokrtorka ;p czy widiz moja syzjke ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-12-29 o 09:56
Stary 2010-12-29, 10:02   #4483
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

PoP70, cieszę się że po tylu przejściach córcia ma się dobrze

Megi, super że wszystko ok

Monti, super wygrana

Eirene, gratuluję wygranej mascary

Aja, no i pięknie Ja też mam na plusie 5,5-6 kilo

Avikusia, boski brzusio widać że masz pięknie wyrzeźbione mięśnie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:03   #4484
Montii
Zakorzenienie

megi2015 - wredna małpo jak możesz mi pisać o słodyczach ?! chcesz żebym była jeszcze większa?!

iweczka ja też... sam materacyk, śpiworek... pozniej jak cieplej kocyk czy cuuu ;-) bez żadnych rogali , do tej pory nie wiem o co kaman ale ciiii rogale znam tylko do karmienia :P
avikusia słodki brzuś;-) maleńki :P

trzyrazyi - ja też mam coraz częściej mdłości ;|

laseczka - to może będzie córcia ja odkąd wiem,ze to chłopiec - sni mi sie tylko synek

anullka3999 =-witaj zawsze możemy cię pomęczyć o jakieś rady

aja1
- haha padłam ze śmiechu jeżeli chodzi o te pet shopy czy jak to się pisze :P to są te chomiki taa?

Hej mamy ;-) nie mogę cytować i tak napisałam... ;]

kurcze jaki ja miałam sen, urodziłam synka,położyłam go spać... płacze, idę do niego a tam...dwa synki ! Jak ja płakałam, nie chciałam dwóch! musiałabym mieć dodatkową parę rąk chyba...ale którego miałam oddać? nie wiedziałam który jest mój.,... ło boże ;-) byli identyczni ;-) ale uwaga, jeden czarny ;-) jak dobrze że sie obudzilam tfuuuu ;-)

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:10   #4485
aja1
Zakorzenienie

Montii Ty to masz sny

To są różne zwierzątka, bo same chomiki to są zuzu wpisz w allegro LPS to sama zobaczysz co się dzieje

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-29, 10:19   #4486
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobiety

Avikusia jaki maluni brzunio

Kampasiula wiem, ze nie wyjdę z lalek i sukieneczek, ale ja jestem straszny chomik i prawie wszystkie ciuchy i zabawki po Kaśce zostawiałam, także dla mnie lepiej bo właściwie nie musze nic kupować

hehe te pet shopy będziesz miała wesoło w domu

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Montii Ty to masz sny

To są różne zwierzątka, bo same chomiki to są zuzu wpisz w allegro LPS to sama zobaczysz co się dzieje
moja chrzesnica w zeszłym roku tym się bawiła, teraz jej przeszło....ciekawe w co i czym będą nasze maluchy za pare lat się bawić...
Stary 2010-12-29, 10:39   #4487
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja wkładki mam chyba Tompee, nawet się specjalnie nie zastanawiałam nad tym które lepsze. I tak pewnie szybko się zużyją, jak będą złe to kupię inne

No a ja wykrakałam, że w V części zaczniemy się rozpakowywać i już jedną kruszynkę mamy, szkoda tylko, że tak wcześnie się urodziła.

No ja miałam ostatnio realistyczny sen o cesarce Normalnie czułam jak mi elkarz brzuch kroi, a mój mąż stał w drzwiach z zasłoniętymi oczami

Ja mam tylko schizę, że się po narkozie nie obudzę...

No widzisz, to kwestia podejścia, ja bym nie mogła kota nie wypuścić na dwór, bo dla nich świat jest taki ciekawy, a w domu po prostu się nudzą, a tak ganiają za ptaszkami, skaczą po drzewach, ganiają się na wzajem, tarzają po trawie i łapią motylki . Poza tym wszystkie mamy wysterylizowane, więc rozpłód i zdziczenie im nie grozi A porzucenie to już na pewno Uważam, że jeśli ktoś nie ma warunków na wypuszczanie zwierzęcia to nie powinien go brać, a jeśli ma to nie powinien zwierzęcia więzić. Z psem jest gorzej, bo może kogoś ugryźć, więc bez smyczy się nie obejdzie. Ale wychodzimy po 4-5 razy dziennie na spacery, więc myślę że to wystarczy Poza tym każde zwierzę ma inny charakter, jedno będzie się bało wychodzić za płot, a drugie tak jak ten nasz kot, polezie za wszystkim z ciekawości. Człowieka w końcu też się nie upilnuje i może zaginąć/zginąć I to nie powód, żeby siedział w chałupie 24h/d.

A dzisiaj sobie pospałam w końcu. Co prawda dalej mi się nic nie che, ale trzeba się za obiad zabierać. Miłego dnia dziewczyny
No widzisz, a dla mnie wazniejsze jest bezpieczenstwo zwierzecia i jak jest jeszcze takie, ze pojdzie za wszystkim co je zainteresuje to juz bym w ogole nie wytrzymala, bo ludzie sa okrutni i rozne wypadki sie zdarzaja. Natomiast ja nie sprowadzam sobie zwierzaka do domu, zeby go pozniej trzymac na dworze czy wypuszczac na cale dnie, bo jak domowy pupil to domy i nie uwazam, zeby to bylo jakies nie wiem meczenie go. Wszystko zalezy od tego do czego takie zwierze jest przyzwycajone, ale to jest juz sparwa kazdego wlasciciela.

Cytat:

Ja mialam ostatanio rozmowe z mezem na temat zakupu laktatora i uznalismy, ze skoro i tak nie chce karmic piersia to jest to zbedny wydatek, bo co innego jakby to kosztowalo nie wiem z 30zl ( ofc mowa o elektrycznym), ale wydawac dajmy na to 200 czy wiecej, zeby byl to bez sensu.

32 tc dobiega powoli konca, a ja zatrzymalam sie na wadze 73kg. Czyli nadal jedyne 7kg na plusie.

Najciekawsze, ze nie czuje sie juz taka ociezala, malo tego stalam sie jakby sprawniejsza nawet. I wydaje mi sie, aczkolwiek to pewnie po czesci male wkrecanie, albo takie po prostu mylne wrazenie, ze jakby wyszczuplalam, bo jakos tak wszystko mi ten brzuch wyciaga. Nawet jestem w stanie naciagnac stare spodnie oczywiscie bez zapinania, ale do tej pory ledwo przez uda mi przechodzily, a teraz normalnie na biodra naciagnelam. Gina mam dopiero 18 stycznia,a ostatnie usg w 28tyg bylo i jakos tak dziwnie sie czuje z tym brakiem nadzoru hehe. Chialabym, zeby jednak ktos mi tam zajrzal i potwierdzil, ze wsjo ok, ale jakos wytrzymam do wizyty.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:41   #4488
gosiawolna
Rozeznanie

witam po krotkiej nieobecnosci ale lezelismy z dzidzia ile sie dalo i sie oplacilo brzuch nie boli tylko czasami twardszy ale niewiem czy to dzidza sie nie wypina wlasnie wracam z usg juz tylko mam brac nospe 2 razy dziennie. i w koncu moj maluszek oznajmil "bede chlopcem" jest 25 tydzien i wazy 706 gram
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:49   #4489
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam po krotkiej nieobecnosci ale lezelismy z dzidzia ile sie dalo i sie oplacilo brzuch nie boli tylko czasami twardszy ale niewiem czy to dzidza sie nie wypina wlasnie wracam z usg juz tylko mam brac nospe 2 razy dziennie. i w koncu moj maluszek oznajmil "bede chlopcem" jest 25 tydzien i wazy 706 gram
wow, super, że coraz lepiej i gratuluję chłopaczka

a na styczniowych mamach coraz więcej bobasków na świecie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 10:55   #4490
diatoma
Zadomowienie

witam o poranku;/
mam dość spania u teściowej, bo jest tam 7 letnia cholera, jedyny rozpieszczony wnuczek, ktory jest ...bez komentarza, napewno wiem jak nie chcę wychować swojego dziecka jak na niego patrze, nie znoszę dzieci które nie mają nic do powiedzenia i tylko się chwalą że coś mają!!!

mokra6 my mamy chłopca, i pomalowaliśmy kolorami dotyk mgły-wyszedł szary wpadający w niebieski, i alpejska łąka, taki zielony żęby ożywić pokójjutro wstawię zdjecia, bo na chwilkę wpadłam do domku, wracam zaraz do teściowej.

iweczka ja też wczoraj cierpiałam na zgagę, a miałam ją po 2 delicjach i 2 manadrynkach. zazdroszcze wam jak mówicie ze zjadłyście tyle manadrynek wypiłam o 22, dwie szklanki mleczka, a do teg tesciowa upiekła placek drożdzowy z truskawkami, no taki byl zapach ze musialam zjeść!!!
ja na razie mam 6 kg na+ , i waga mi utknela, moze dlatego ze przestalam jesc slodycze w takich ilosciach jak wczesniej, bo mi sie zgaga odzywa po nich praktycznie w wiekszosci leze i odpukac nic sie nie dzieje zlego, ale brzuch mi sie bardzo napina, ale na szczescie nie zbyt czesto , kilka razy na dzień.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:12   #4491
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki kolejny chlopak na forum ;p

eh no u nas w lutym tez peniw bedize juz kilka rozpakowanych
Stary 2010-12-29, 11:19   #4492
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
dziewuszki moje będzie prezentacja

oto mój brzuch w 25tc+3d

http://www.voila.pl/466/lkadn/?1 tadam
no ja nie mogę z tego twojego brzucha ja jestem podobnie jak ty a brzuch mam wieeele większy

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a do kogo pisać o te telefony ? bo ja jeszcze nie podałam ani nie mam do żadnej z was jakby co ...
w pierwszym poście są podane dyżurujące piszesz do nich na priv o numer tel i potem po porodzie piszesz do którejś możesz sobie wybrać ze dwie możesz mieć telefony wszystkich

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja też tak twierdzę, że dwoje i koniec!!!! choć mój mąż mówi że nie.....ale ja się nie dam a najlepsze, że on twierdzi, że zaraz po porodzie bierze się za drugie wysmiałam go
hehe nie no to mój już planuje że za 2-3 lata i bierzemy się za dziewczynkę

anulka3999 wpadaj do nas będziemy się radzić

Cytat:
łojej biedna

Cytat:
kampasiula myslę o nim tak na dwa razy, bo nie wiem czy sie przyda czy nie. Zobaczę co oferują w sklepach i jakie są ceny...może jeszcze się wstrzymam, bo do kwietnia tyleeeeeeee czasu
taaa jasne

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Eirene, gratuluję wygranej mascary
dziękuję to dzięki wam między innymi

Cytat:
kurcze jaki ja miałam sen, urodziłam synka,położyłam go spać... płacze, idę do niego a tam...dwa synki ! Jak ja płakałam, nie chciałam dwóch! musiałabym mieć dodatkową parę rąk chyba...ale którego miałam oddać? nie wiedziałam który jest mój.,... ło boże ;-) byli identyczni ;-) ale uwaga, jeden czarny ;-) jak dobrze że sie obudzilam tfuuuu ;-)
padłam

Cytat:
super gratuluję chłopca

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:26   #4493
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dziewczyny któraś z was korzystala z tego przepisu i mam pytanie czy moge wbic całe jajka czy koniecznie musze ubijać piane osobno dziekuje
http://www.wielkiezarcie.com/recipe15441.html

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:33   #4494
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny jaki rozmiar kołderki bierzecie do łóżeczka??

j mam łóżeczko 120x60 i sie zastanawiam czy brac 90x120 czy 100x135

http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...371357366.html

czy ta?
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...371357369.html

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:34   #4495
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
o dżizys

Cytat:

gratuluje

anika ja wzięłam 100x135

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:35   #4496
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Witam,

przeglądałam sobie własnie różne wątki i bardzo mi się spodobał ten. Ja co prawda już jestem po porodzie ale chciałam napisać i dodać Wam otuchy dziewczyny Przede wszystkim powiem, że bardzo dobrze jest porozmawiać z kimś o tym co nas dręczy i ten wątek dlatego wydał mi sie takii interesujący. Po drugie dziewczyny to narodziny dziecka to wielki "boom" w życiu rodzicow ale wszytko jest w tym czasie wyjątkowe i właśnie to sprawia że te trudności wiązane z narodzeniem dziecka ida w niepamięć ))
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:38   #4497
coralady
Wtajemniczenie

Witam mamuśki

Ja po wczorajszej wizycie jestem przeszczęśliwa Moja dziewczynka jest nadal dziewczynką,mało tego jest nia na 100%!Pięknie nam swoje kobiece atrybuty pokazała Tata i babcia byli wzruszeni Poza tym okazało sie,że ma duże stópki-to po mamie niestety Wszystkie pomiary w normie!Pięknie się po główce drapała przez całe badanie Aha i waży 720g

Mokra pwoem szczerze,że kołyska jest pzrepiekna i idealna dla nas,bo u nas w sypialni,gdzie Dzidzia będzie przez jakis czas nie ma zbyt wiele miejsca,więc kołyska byłaby idealna. Nie wiem jednak na jak długo straczyłaby taka kołyska i kiedy trzeba by wymienic ja na łóżeczko?Orientuje sie ktoś?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:45
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 11:46   #4498
gosiawolna
Rozeznanie

ja biore 100x135. dziekuje
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:47   #4499
87czarna
Zakorzenienie

coralady a widzisz,u Ciebie też została dziewczynka...super,gratu lacje U mnie nie było 100%,ale myślę,że nic się nie zmieni

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:49   #4500
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki rozmiar kołderki bierzecie do łóżeczka??

j mam łóżeczko 120x60 i sie zastanawiam czy brac 90x120 czy 100x135

http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...371357366.html

czy ta?
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...371357369.html
Ja tez kupilam lozeczko 60x120 i posciel zamawiam 90x120...wydaje mi sie ze ona nie bedzie za mala i nie bedzie za duza...taka w sam raz i jeszcze podwinac sie da w razie czego...takze wiekszej na pewno nie....poki co zamawiam tylko poszewke na kolderke i podusie i ochraniacz na szczebelki....posciel na allegro jest swietna .....kaazda acha dodam ze jak rozlozylam wieksza kolderke i do lozeczka przymierzylam to mi sie duuuuza wydaje...ale kazdy jak tam chce

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:51
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości