|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cześć, Mamusie!
![]() Kasiu, serdeczne gratulacje zdrowego dzieciątka! Myślałam, że będzie chłopak, ale najwyraźniej będzie mały, śliczny Klonik Mamusi. Powiem Ci, że ja się z córki bardzo cieszę, bo zdecydowanie bardziej można poszaleć z ciuszkami ![]() ![]() Moria, nie wiem, jak tam stoisz z rzeczami dla Igusi, ale powiem Ci, że aktualnie wszystkie rzeczy Hanki mieszczą się w 3 szufladach. Ciuszki, kocyki, pieluchy tetrowe, butelki i ten milion innych dupereli. Tylko opakowanie pieluch jest w szafie, bo jeszcze nie chciałam ich odpakowywać. W górnej szufladzie jeszcze mieszkają moje majty, ale kiedy dojdzie trzecia komoda w lazience, to będzie przemeblowanie. Jedna komoda w sypialni tylko na rzeczy Kosmitki, w łazienkowej będą ręczniki [dorosłych i dziecka], pewnie moja bielizna i akcesoria kosmetyczno-pielęgnacyjno-kupowe dla dziecka, bo zamierzam przewijać w łazience. Zwracam honor przewijakowi i biorę jednak ten od koleżanki. Będzie leżał na komodzie w łazience i tam będzie punkt odbioru brudnych pieluch. Chciałabym jak najwięcej takich czynności łazienkowych, typu kąpiel, przewijanie właśnie w łazience się odbywało. Mamy dużą łazienkę i trzeba to wykorzystać ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Anula, Twoja koleżanka to chyba na syndrom NDRŻ, że taka miła ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Matallewar, normalnie rządzisz z przemeblowaniami ![]() ![]() Mam nadzieję, że jak już się pourządzamy, to powklejamy tu foty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Loluś spoko, zmajstrujemy nowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Moria.. no bardzo sie ciesze, że mogłam Ci pomóc w tych mękach jakie dopadły Cię z powodu chcicy na słodkie ![]() ![]() ![]() A ja Wam powiem, jaki jestem osioł patentowany i bezmózg... albo mózg z budyniem.. Byłam wlasnie pod prysznicem i myłam włosy (inaczej już nie umyje, bo odpada pochylanie się nad wanna czy natryskiem) No i wypucowałam sie, wydepilowałam na tyle ile mogłam a raczej na oślep - wyszłam, wymiziałam balsamikami no i susze hairy... mysle sobie cos nie teges.... I oświeciło mnie - zapomniałam umyć włosów !! ![]() ![]() ![]() ![]() Kapnełam sie pod koniec modelowania - oczywiscie nałozyłam wczesniej pianke itp... I przyznam sie, ze nie mialam siły włazic drugi raz pod prysznic aby zmyć moj wszarz.... trudno pójde taka niedomyta jutro do pracy ![]() Debilizm do kwadratu... cos czuję, ze rano bede wskakiwała pod prysznic zmyc ten shit z głowy ![]()
![]() |
#4474 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Też mi sie podoba ten wózek, kolorek również, jeszcze muszę go mężulowi pokazać i musimy sie zastanowić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak już dziecko później sobie ustali godziny karmień to ok, ale na początku to jest hardcore, bo może jeść co chwilę, albo na raty, albo do snu, albo no nie jeść ze 4-5h, ciężko to przewidzieć pamiętam jak wyruszałam na spacer zaraz po karmieniu żeby móc spokojnie pochodzić i kilka razy wracałam biegiem z syreną do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moria Twój tytuł rządzi;] Masz talent kobieto!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, uwielbiam Cię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za zboczenie zawodowe zazdroszcze.. bo my mamy do zaadoptowania strych ok 50m2 jest calkowicie w stanie surowym i nawet nie tykam tego palcem, bo nie mam wizji co tam i jak zrobic. Podobnie z salonem... mamy stare meble tż z czasów kawalerskich bo ja nie wiem jak to wszystko ogarnać i zaprojektowac.. no i tak już rok zyjemy jak te łosie ![]() ![]() ![]() ![]() kolorowych snów ![]()
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
A komu drętwieją często nogi, palec do budki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
moria, tytul git
![]() uciekam lulu, dobranoc grubaski ![]()
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona robi rowniez filmiki, ktore sa na glownej stronie wizaz.pl >wlasciwie to jest zywa legenda wizazu, przynajmniej pamietam ja, ze jest tu juz dlugo dluzej niz ja, pamietam ja od pierwszego mojego dnia tutaj. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225902 Kupilam znowu do prania doroslych ciuchow Lenora o zapachu kwiat wisni i utwierdzilam sie tylko, ze to jest absolutnie moj ukochany plyn do plukania EVER. I teraz uwaga - wlewam go o polowe mniej niz innych plynow, a pachnie nieziemsko przez kilka dni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy
![]() ![]() ![]() jak się dały wymodelować to nie tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
spice i mary, jak bedziecie szly pod prysznic, to nie zrobcie takiego numeru jak ja
![]() Mary, mnie dziś palce u nóg wykreciło bo jakiś skurcz mnie złapał i miałam jak stara stetryczała staruszka (nie ublizając im) - powykręcane niczym zydowski paragraf
#4486 | |||||||||
Zadomowienie
|
NIE ZACYTOWAŁO MI WSZYSTKIEGO WRRRRRRRRRRRRR.... musze się wrócić i zobaczyć czego mi brakuje ale narazie odpisuje na to co mam:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój chyba wyczuwa dzisiaj mój nastrój wścieklizny na facetów i boi się nawet ruszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a mnie tak ciągnie do .......... cytryyyyyyyyyyyyyn że masakra........ zjadałąbym 3 dziennie, ale sie hamuje do jednej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie bij ... pupa już bolia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jesteś bezbłędna! ![]() usłyszłam dzisiaj: zrobić Ci coś na kolacje? nie jestem głodna ale rozważam powiedzieć że chce kanapke z wszystkim co jest w lodówce - niech sie narobi ![]() dziewczyny - opowiem Wam co mnie dziś spotkało (ooooooooo TZ się ruszył otworzyć zmywarke bo piszczy.... co sie stało?!) a więc: wyjeżdżałam dzisiaj spod banku, jechałam drogą osiedlową i musiałam zawrócić. więc wbiłam wsteczny, obejrzałam się nacisnęłam lekka pedał gazu (na osiedlu to ja bardzo uważam szczególnie cofając) i zaczęłam się dalej rozglądać. nagle widze w szybie z tyłu po prawej stronie babe - mówie no ładnie, była blisko - ale nie byłam rozpędzona ani nic więc luz - baba przeszła przed moją maską krzycząc coś (miałam okno zamknięte), więc odkrzyknęłam ![]() ![]() ![]() masakra - kocham naszą życzliwość ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-07 o 20:44 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
mi! rece tez, wogole mam zakaz od gina na lewym boku lezenia bo i brzuchu wtedy mnie mrowi...
#4488 |
Zadomowienie
|
Właśnie, zapomniałam Wam napisać że kupiłam w Mothercare 2 koszule do szpitala, takie do karmienia za 45 zł w promocji ze 135 zł bodajże. Ładne są, na ramiączka, które się odpinają do karmienia (chyba w maju to nie zmarznę...Wy macie z rękawkami?), i taki przed kolanko są. Widziałyście je może? Okazyjna cena, opłaca się kupić w tej promocji. Kupiłam też 10 par skarpetek dla Hani , 3 body i 3 kaftaniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
ciezko to nazwac wymodelowaniem... stercza jakby w gó*no nawtykać zapałek ! Jak sie połoze to juz czuje jak idealnie oklapną
![]() ![]() ![]()
#4490 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() a wiec tak najwazniejsze, dziecko zdrowe, rosnie dobrze, glowka ma do gory nozkami w dol skierowane wazy 1150g ![]() a ja mowie (wiedzialam ! i krzyknelam), ze tak obstawialam 1100 lub 1200g ktg mi robil, serduszko pieknie pika ![]() stopami pozakrywala krocze, ale powiedzial, ze 3mamy siwe wersji dziewczynki ![]() szyjke mam zamknieta, jest wysoko, wszystko jak najbardziej okej a jesli chodzi o skurcze to narazie nie przepisuje nic mam duzo odpoczywac nie przeforsowywac sie jak sie ubieralam w oddzielnym gabinecie to tz tlumaczyl, ze mam duzo odpoczywac a nie sprzatac pol dnia ![]() ![]() no i za 2,5 tygodnia do niego spowrotem ![]() aha a na wejsciu sie pyta i co Pani Agnieszka, 3mała sie oani tego, by za duzo nie przybrac?? ja mowie, ze nawet bardzo a on zaraz zobaczymy to ja uszy czerwone, cala w nerwach i co ?? przytylam 1 kg ![]() a on oooj widze, ze bardzo sie pani mala, pieknie ![]() ![]() ![]() ![]() w nagrode maz zabral mnie na kebaba ![]() ![]() ale sie ciesze, ze z malenstwem wszystko okej ![]() teraz juz bedziemy chodzic co 2,5 tygodfnia do niego ![]() ok ide nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze Cie obrzydliwy babsztyl tylko tak zdenerwował ![]()
![]() |
#4493 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale się popisałaś hahaha ![]() miiiiii ![]() Cytat:
![]() ale powiem Ci, że nawet rozumiem taką reakcję, tzn Twój płacz ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co 2,5 tyg? Ja się też tego obawiam...Bo nie uśmiecha mi się płacić co 2,5 tyg...kurcze. To standard jest? Ja myślałam że do 9 msca się chodzi co miesiąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
agus87 kolejna u której wszystko dobrze, oby tak dalej
![]() ![]() i jaka duża Niunia jest już. przybiera na wadze szybciej od mamusi hihi ![]()
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
agus ! Pieknie !! Grautulaski ! I jak Ty to zrobiłas ze tylk o1kg do przodu ?? Ranyy jesz cos Kochana ? Niejadku
![]() Niunie moje, bede pomykała z tym moim obleśnym łbem lulu... jeszcze sekundkę bede i papa ![]() ![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Moria, przepraszam, przeoczyłam pytanie o AgęBJ. Na szczęście moja Prawa Ręka Mimbi naprawiła mój błąd
![]() ![]() Jeszcze zajrzyj tu: http://www.youtube.com/watch?v=j-PKcV0Also Zaraz jeszcze poszukam na forum mineralnym, bo tam dziewczyny wklejały sporo ![]() Aguś, świetna wiadomość ![]() ![]() Ddaaiissyy, no mnie to łapie w nocy często, ale też tak sobie w ciągu dnia, albo przez 10 minutami, motyla noga! ![]() Moniquac, ale babsko, ja kiedyś miałam awanturkę z jedną, która stanęła na linii, a ja elegancko na środku miejsca i mnie zrąbała, że ona nie wsiądzie do auta, kiedy ja tak stanęłam. ![]() Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży, to więcej trąbię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może nie będzie od Ciebie brać tyle kasiory? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.