Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 21:46   #4471
didaska
Raczkowanie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Ja dzisiaj zaczęłam pić drożdże Przed chwilą czytałam o tym wątki na wizażu i rozkoszowałam się tym cudownym napojem Właśnie skończyłam. Z trudem wypiłam końcówkę,choć 3/4 kubka poszło gładko Myślicie,że mogę do tego dodawać płatki owsiane?Kocham owsiankę ,a w tym połączyłabym przyjemne z pożytecznym

I strasznie boję się wysypu.Mam z natury cerę lekko tłustą i czasami coś wyskoczy. Gdybym piła drożdże co 2 dni to zmniejszyłoby to pozytywne efekty albo czy zahamowałoby to wysyp?
didaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:10   #4472
blond_i
Raczkowanie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Cytat:
Napisane przez didaska Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam pić drożdże Przed chwilą czytałam o tym wątki na wizażu i rozkoszowałam się tym cudownym napojem Właśnie skończyłam. Z trudem wypiłam końcówkę,choć 3/4 kubka poszło gładko Myślicie,że mogę do tego dodawać płatki owsiane?Kocham owsiankę ,a w tym połączyłabym przyjemne z pożytecznym

I strasznie boję się wysypu.Mam z natury cerę lekko tłustą i czasami coś wyskoczy. Gdybym piła drożdże co 2 dni to zmniejszyłoby to pozytywne efekty albo czy zahamowałoby to wysyp?
Bez większego problemu, tylko musisz zadbać żeby drożdże unieszkodliwić (zabić). Co do cery, sama taką mam. Wysypu specjalnego nie zauważyłam. Ale wyskakiwały mi niespodzianki- w granicach normalności. Ciężko powiedzieć czy zmniejszenie częstotliwości coś da. U mnie w każdym razie nie było ani wysypu ani idealnej cery, ale nie narzekam
------------------------------------------------------------------------
W załączniku zdjęcia przed i po kuracji (przepraszam za jakość)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Początek i koniec.jpg (26,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-02-04, 22:35   #4473
angeells
Rozeznanie

Zabijcie mnie ale ja dzisij po prostu zapomniałam o drożdżach cały dzień w biegu jutro sobie nadrobię

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy
30.12.2011-> widoczna poprawa

Piję drożdże 01.02.12

Piję skrzypopokrzywę 11.02.2012
angeells jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:40   #4474
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez angeells Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie ale ja dzisij po prostu zapomniałam o drożdżach cały dzień w biegu jutro sobie nadrobię
Każdej z nas się zdarza Drożdże to nie antybiotyk, jak raz ich nie wypijesz nie stanie się żadna krzywda
Stary 2012-02-05, 08:43   #4475
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Każdej z nas się zdarza Drożdże to nie antybiotyk, jak raz ich nie wypijesz nie stanie się żadna krzywda
Pije już 5 tygodni. Cera była boska. Nagle, od kilku dni wysyp okropny, a okres dopier za tydzień, więc nie wiem o co kaman. Myślę, ze nie od drożdży, byłby wcześniej chyba.
Postanowiłam rownież odstawić słodycze, może być, że to od tego, tzn, ciało sie oczyszcza cos tam coś tam?

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:52   #4476
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ja dziś też bez drożdży będę- nie ma szans Ale od jutra znów

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:46   #4477
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Pije już 5 tygodni. Cera była boska. Nagle, od kilku dni wysyp okropny, a okres dopier za tydzień, więc nie wiem o co kaman. Myślę, ze nie od drożdży, byłby wcześniej chyba.
Postanowiłam rownież odstawić słodycze, może być, że to od tego, tzn, ciało sie oczyszcza cos tam coś tam?
Myślę, że to oczyszczanie może przyjść w dowolnym momencie, niekoniecznie w 2-3 tygodniu. Bo jeśli organizm ma jakiś niedobór witamin i minerałów, to je pobierze z naszych drożdży, a skóra i włosy nic nie dostaną (bo skóra, włosy i paznokcie są ostatnie w kolejce do substancji odżywczych). Teraz mamy fatalny okres; na początku ciepła zima, rotawirusy w powietrzu, teraz okropnie zimno, a nasz organizm musi sobie z tym radzić. Dlatego takie "opóźnione" działanie drożdży mnie osobiście by nie zdziwiło.
BTW, wiesz że ja największe problemy z cerą mam właśnie tydzień przed miesiączką? Kiedy już dostanę okres skóra się uspokaja (jaka łaskawa, łał:P)
Stary 2012-02-05, 10:01   #4478
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ja dziś też bez drożdży będę- nie ma szans Ale od jutra znów
Przypilnujemy Cię

Swoją drogą z ciekawości- czy jest u Was różnica cenowa jeśli chodzi o drożdże domowe i babuni czy wynika ona tylko z wyboru sklepu?Bo ja swoje babuni kupuję w Lidlu za 85gr a kiedyś siostra kupiła mi we Fracu domowe za 1,4 zł.Domowe ogólnie są droższe?
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:21   #4479
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że to oczyszczanie może przyjść w dowolnym momencie, niekoniecznie w 2-3 tygodniu. Bo jeśli organizm ma jakiś niedobór witamin i minerałów, to je pobierze z naszych drożdży, a skóra i włosy nic nie dostaną (bo skóra, włosy i paznokcie są ostatnie w kolejce do substancji odżywczych). Teraz mamy fatalny okres; na początku ciepła zima, rotawirusy w powietrzu, teraz okropnie zimno, a nasz organizm musi sobie z tym radzić. Dlatego takie "opóźnione" działanie drożdży mnie osobiście by nie zdziwiło.
BTW, wiesz że ja największe problemy z cerą mam właśnie tydzień przed miesiączką? Kiedy już dostanę okres skóra się uspokaja (jaka łaskawa, łał:P)
To ma sens z tym opóxnieniem, może to przez zimę.

A ja przedokresowy wysyp ma przeważnie na 2, max 3 dni przed, z pierwszym dniem skóra się uspokaja

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:25   #4480
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Przypilnujemy Cię

Swoją drogą z ciekawości- czy jest u Was różnica cenowa jeśli chodzi o drożdże domowe i babuni czy wynika ona tylko z wyboru sklepu?Bo ja swoje babuni kupuję w Lidlu za 85gr a kiedyś siostra kupiła mi we Fracu domowe za 1,4 zł.Domowe ogólnie są droższe?
Zaraz spojrzę na cenę. W sklepiku osiedlowym domowe kosztują 1,19 zł. Ale nie wiem ile w biedronce kosztują babuni Kiedyś domowe kupowałam też po 1,49 zł ale w tym sklepie ogólnie bardzo zdzierają.
Stary 2012-02-05, 10:35   #4481
santi santi
Raczkowanie

Po dwudniowej przerwie związanej z wyjazdem wracam do drożdży

Ja kupiłam swoje Babuni w Carrefourze za ok. 85gr

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:59   #4482
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Bez większego problemu, tylko musisz zadbać żeby drożdże unieszkodliwić (zabić). Co do cery, sama taką mam. Wysypu specjalnego nie zauważyłam. Ale wyskakiwały mi niespodzianki- w granicach normalności. Ciężko powiedzieć czy zmniejszenie częstotliwości coś da. U mnie w każdym razie nie było ani wysypu ani idealnej cery, ale nie narzekam
------------------------------------------------------------------------
W załączniku zdjęcia przed i po kuracji (przepraszam za jakość)
Ale różnica

Cytat:
Zaraz spojrzę na cenę. W sklepiku osiedlowym domowe kosztują 1,19 zł. Ale nie wiem ile w biedronce kosztują babuni Kiedyś domowe kupowałam też po 1,49 zł ale w tym sklepie ogólnie bardzo zdzierają.
W Biedronce są po 85 gr. W Netto też taka sama cena

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:15   #4483
msstuff
BAN stały

hej dziś po raz pierwszy w życiu zacznę kurację drożdżową
ależ jestem ciekawa efektów
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:19   #4484
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
hej dziś po raz pierwszy w życiu zacznę kurację drożdżową
ależ jestem ciekawa efektów
Powodzenia

Stary 2012-02-05, 11:39   #4485
agaaga89
Zakorzenienie

Hej
Od paru miesięcy ambitnie próbuję zapuścić wreszcie włosy, ale z natury są one stosunkowo cienkie i nie za gęste, dodatkowo im są dłuższe tym wydaje mi się, że rosną wolniej - postanowiłam więc im pomóc i trafiłam do Was na drożdżowy wątek! W necie znalazłam informację, że lepsze działanie mają drożdże piwne kupne w tabletkach w aptece, ale widzę, że Wy wszystkie raczej pijecie te sklepowe Może podpowiecie mi jak zacząć? Kupię drożdże, i? Proszę jak krowie na rowie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:44   #4486
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Hej
Od paru miesięcy ambitnie próbuję zapuścić wreszcie włosy, ale z natury są one stosunkowo cienkie i nie za gęste, dodatkowo im są dłuższe tym wydaje mi się, że rosną wolniej - postanowiłam więc im pomóc i trafiłam do Was na drożdżowy wątek! W necie znalazłam informację, że lepsze działanie mają drożdże piwne kupne w tabletkach w aptece, ale widzę, że Wy wszystkie raczej pijecie te sklepowe Może podpowiecie mi jak zacząć? Kupię drożdże, i? Proszę jak krowie na rowie
Odłamujesz sobie kawałek z kostki (może to być 1/6 a nawet 1/2) i zalewasz wrzątkiem
Na pierwszej stronie wątku wszystko jest napisane

Stary 2012-02-05, 11:47   #4487
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Odłamujesz sobie kawałek z kostki (może to być 1/6 a nawet 1/2) i zalewasz wrzątkiem
Na pierwszej stronie wątku wszystko jest napisane
Dzięki
Czytałam, ale jakoś ciężko mi to było sobie wyobrazić i wolałam się dopytać a można dodać np. sok malinowy albo inny smakowy syrop? Czy raczej nie jest zalecane? Nie wiem czy jestem przygotowana na smak drożdży, ale czego się nie robi dla włosów?

Stary 2012-02-05, 11:51   #4488
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Czytałam, ale jakoś ciężko mi to było sobie wyobrazić i wolałam się dopytać a można dodać np. sok malinowy albo inny smakowy syrop? Czy raczej nie jest zalecane? Nie wiem czy jestem przygotowana na smak drożdży, ale czego się nie robi dla włosów?
Możesz dodawać co chcesz
Tylko parę minut po zalaniu (i pomieszaniu do rozpuszczenia )
Byle byś przełknęła

Stary 2012-02-05, 11:58   #4489
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Możesz dodawać co chcesz
Tylko parę minut po zalaniu (i pomieszaniu do rozpuszczenia )
Byle byś przełknęła
Uff, to dobrze, że wszystkie chwyty dozwolone trochę przeżywam czy zniosę smak, ale może szybko je czymś popiję i będzie dobrze Jutro pedałuję do sklepu i dam znać jak to zniosłam, dzięki za podpowiedzi

Stary 2012-02-05, 12:02   #4490
leelah
Raczkowanie

Hej, piłam drożdże przez miesiąc 07.11-07.12.2011 i zrobiłam przerwę, teraz od 23.01 znów je popijam, piję też skrzypokrzywę, zaś od 25.01 olejuję, poprawiła się kondycja włosów w sensie miękkości, połysku, ale nie widzę żadnych efektów wzrostowych poza tym, że włosy przestały mi praktycznie wypadać, a wcześniej sporo ich leciało. Czy to możliwe że na mnie te drożdże w ogóle nie podziałają jeśli chodzi o porost i baby hair? Od tygodnia stosuję też Neril tonik, może od przyśpieszy porost i pobudzi nowe włoski, bo już tracę nadzieję. Miesięczny przyrost to wciąż 1cm. Marzy mi się przynajmniej 2 cm, bo włosy zniszczone są prostowaniem, rozjaśnianiem i farbami. Teraz chcę je zregenerować i zapuścić. A idzie jak po grudzie
leelah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:05   #4491
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, to dobrze, że wszystkie chwyty dozwolone trochę przeżywam czy zniosę smak, ale może szybko je czymś popiję i będzie dobrze Jutro pedałuję do sklepu i dam znać jak to zniosłam, dzięki za podpowiedzi
Powodzenia!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez leelah Pokaż wiadomość
Hej, piłam drożdże przez miesiąc 07.11-07.12.2011 i zrobiłam przerwę, teraz od 23.01 znów je popijam, piję też skrzypokrzywę, zaś od 25.01 olejuję, poprawiła się kondycja włosów w sensie miękkości, połysku, ale nie widzę żadnych efektów wzrostowych poza tym, że włosy przestały mi praktycznie wypadać, a wcześniej sporo ich leciało. Czy to możliwe że na mnie te drożdże w ogóle nie podziałają jeśli chodzi o porost i baby hair? Od tygodnia stosuję też Neril tonik, może od przyśpieszy porost i pobudzi nowe włoski, bo już tracę nadzieję. Miesięczny przyrost to wciąż 1cm. Marzy mi się przynajmniej 2 cm, bo włosy zniszczone są prostowaniem, rozjaśnianiem i farbami. Teraz chcę je zregenerować i zapuścić. A idzie jak po grudzie
Niestety jest taka możliwość

Stary 2012-02-05, 12:12   #4492
leelah
Raczkowanie

Niestety jest taka możliwość [/QUOTE]

Byłoby to straszne. Bo tyle nadziei włożyłam w drożdżową kurację. Dam drożdżom jeszcze trochę czasu, może wraz z innymi metodami pielęgnacji, jednak przyniosą z czasem upragnione efekty. Bo już nawet polubiłam ich smak
leelah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:50   #4493
20101988
Raczkowanie

A ja dzisiaj chyba będę musiała poradzić sobie bez drożdżaków...chyba że ruszę dupencję do Biedrony

TŻ zmierzył mi wczoraj odrost (dokładnie) -1,8cm
20101988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:42   #4494
angeells
Rozeznanie

Ja już aplikuje kolejny zaległy kubasek ^^ dodałam mleka i odrobinkę kawy i smak jest o wiele badziej znosny niż w przypadku solo ^^

Powiem wam dziewczęta że wątpie w to ze drożdżaki pomogą w poroście włosów to raczej kwestia genetyki no a jesli komuś pomogło na porost to znaczy że w jego organizmie były jakieś braki bo prawda jest taka ze to co organizm wykorzystuje na wydobycie kolejnych cm włosów to zapasy witamin i mikroelementów jakie pozostają w nas czyli jest to ostatnia rzecz którą organizm zaopatruje w rzeczy potrzebne do porostu :P badziej skłaniała bym się w wcierki i picie drożdży wtedy efekt jest bardziej prawdopodobny bo działamy od wewnątrz i od zewnątrz

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy
30.12.2011-> widoczna poprawa

Piję drożdże 01.02.12

Piję skrzypopokrzywę 11.02.2012
angeells jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:01   #4495
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angeells Pokaż wiadomość
Ja już aplikuje kolejny zaległy kubasek ^^ dodałam mleka i odrobinkę kawy i smak jest o wiele badziej znosny niż w przypadku solo ^^

Powiem wam dziewczęta że wątpie w to ze drożdżaki pomogą w poroście włosów to raczej kwestia genetyki no a jesli komuś pomogło na porost to znaczy że w jego organizmie były jakieś braki bo prawda jest taka ze to co organizm wykorzystuje na wydobycie kolejnych cm włosów to zapasy witamin i mikroelementów jakie pozostają w nas czyli jest to ostatnia rzecz którą organizm zaopatruje w rzeczy potrzebne do porostu :P badziej skłaniała bym się w wcierki i picie drożdży wtedy efekt jest bardziej prawdopodobny bo działamy od wewnątrz i od zewnątrz
ja się tam nie znam ale po wynikach krwi wiem że nie miałam braków po za tym przed piciem drodży brałam Merza i Vitapil dość długo a jednak przyrost mi skoczył do prawie 3 cm... w pierwszym miesiącu
Normalnie rosną coś ponad 1 cm

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:47   #4496
plineczka003
Zadomowienie

Jak ktoś uważa, że to pic na wodę to niech przeczyta podsumowanie akcji 'włosy rosną jak na drożdżach' na blogu Anwen Dziewczyny osiągnęły wyniki naprawdę do pozazdroszczenia.
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:05   #4497
OstraMieta
Rozeznanie

Któraś z Was może piła drożdże przez jeden miesiąc , a w drugim brała tabletki ? Efekty są takiego same / porównywalne czy może skuteczniejsze jednak jest picie ? Przepraszam , jeśli była o tym mowa,nie jestem w stanie przejrzeć całego wątku
OstraMieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:23   #4498
monisiawrz
Rozeznanie

Dziewczyny ja znalazlam ostatnio w takiej aptece Drozdze ,ale nie domowe tylko takie piwowarskie .Byly one w proszku ,ale w tabletkach . Piwowarskie czyms sie roznia od tych domowych , czy babuni ?? :P
monisiawrz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:31   #4499
Tristher
Raczkowanie

GG do Tristher

Cytat:
Napisane przez monisiawrz Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znalazlam ostatnio w takiej aptece Drozdze ,ale nie domowe tylko takie piwowarskie .Byly one w proszku ,ale w tabletkach . Piwowarskie czyms sie roznia od tych domowych , czy babuni ?? :P
Wszędzie pisze, że drożdże piwowarkie dają dużo lepsze efekty Jednak w tabletkach są gorzej przyswajalne niż w napoju. Ile kosztowały?

Studentka dietetyki Treningi siłowe

Edytowane przez Tristher
Czas edycji: 2012-02-05 o 15:33
Tristher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:36   #4500
monisiawrz
Rozeznanie

Mieszkam w Uk. Znalazlam w takiej aptece Holland &Barrett , tam maja takie zdrowe rzeczy,witaminy,itp . Znalazlam pare tych drozydzy piwowarskich.Jedna sa takie duzo prawie pol kilo i sa po 4 funty , i one sa w postaci proszku po prostu:P No i sa takze drozdze piwowarskie w tabletkach

no i na tych w proszku pisze zelatwo rozpuszczaja sie w wodzie,soku,nadaja sie nawet do zup i sosow :P
i cos tam pisze ze to suplement diety dla doroslych :P ciekawia mnie:P

Edytowane przez monisiawrz
Czas edycji: 2012-02-05 o 15:40
monisiawrz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości