|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Cytat:
![]() Axxa w Polsce czasem u rodziny nie jest? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() A powiedzcie mi - jak się przewozi wózek z gondolą? Gdzie tę gondolę się wsadza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Kobietki co myślicie o tym komplecie butelek Avent ? http://allegro.pl/butelka-avent-phil...415873773.html opłaca się zamawiać przez internet? w sklepach w jakich cenach w ogóle są? bo koniecznie chcę tą dużą i mniejszą
![]() No w sumie może i masz rację ![]() ![]()
#4474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak ma się duży bagażnik to wsadzenie gondoli to nie problem. Albo chusta wtedy. W końcu ile tych zakupów narobimy z maluszkami, a wiosną foteliki będą za małe i nie wygodne dla naszych siedzących juz brzdąców. Miałam kupić wózek 3w1 ale w tej chwili zwątpiłam w trafność i konieczność tego pomysłu. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
Fotelik to bardziej do przenoszenia dziecka z samochodu gdzieś.
A wpięty w stelaż to nie używałam. Ale widzę rodziców na spacerach w takim foteliku, albo w galerii handlowej - o zgrozo. Na małe zakupy owszem. Raczej bardzo krótkie przewozy. A gondola to do bagażnika - zależy jaki masz duży samochód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi ta nauka nie idzie.... JA juz myślami jestem na jutrzejszej wizycie... Nie wiem co to - zaraz sprawdzę ![]() Cytat:
![]() O tym baloniku: http://www.youtube.com/watch?v=KNfYkULu1vw Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-06-12 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Ogromnie dziękuję za wsparcie z Waszej strony, było mi bardzo potrzebne. Jestem po wizycie. Okazało się że nie potrzebnie panikowałam ![]() ![]() Tak więc zostaje przy dawce 6* 1/2 a potem mam nawet zmniejszać dawkę. Przyplątała mi się tylko ponoć jakaś infekcja, dostałam na to globulki clotrimazolum. Dziwne bo nic mnie nie piecze a niby coś tam jest. Ponieważ mam brać te globulki, luteinę dostałam tym razem pod język. Skręca mnie na samą myśl, nie znoszę jej smaku. Nie wiem jak to do końca jest z tymi skurczami bo bywa że czuję wyraźnie nagłe napięcie w macicy i trwa to krótko, ale częściej mam po prostu tylko twardy brzuch a to też nie oznacza nic dobrego ![]() Poza tym za dużo czytam w necie i tylko niepotrzebnie się stresuję. Kupiłam kilka rzeczy dla małej, muszę potem zaprezentować ![]()
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Tamlin dzięki za wyjaśnienie
![]() Agnes super wieści ![]() ![]() Dziewczyny ponawiam wczorajsze pytanie co do pampersów, chusteczek do pupy i proszku. Co wybrać? Wybór jest przeogromny i już sama nie wiem... Co do pampersów, to myślałam o Huggies, ale czytałam, że strasznie przeciekają.... No i nie wiem. Chusteczki może z Nivei? A który proszek lepszy? Jelp czy Dzidziuś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na razie mam tylko jeden kocyk z tesco polarkowy, a drugi jakiś gurbszy muszę kupić...
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chusteczek to ponoć Pampers są najlepsze bo dobrze nawilżone i nie wysychają po otwarciu paczki, ale dużo ludzi chwali sobie też Dzidziusie które są o wiele tańsze.
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana tak naprawdę sama musisz metodą prób i błędów sprawdzić.
Mi pasowały Pampers i baby dream. Dla starszego dziecka bella happy. Ale dziewczyny chwalą też Dada. Tyle opinii ile osób ![]() Co do chusteczek to mój na Pampers miał uczulenie. Używałam Bambino, Dzidziuś, a później zaczęłam zwracać uwagę na skład i już tylko Labell - w sieciach intermarche Baby dream i teraz Biedronka wypuściła nową serię Dada bez żadnych gów..n w składzie - mam tylko nadzieję, ze będą już w sprzedaży na stałe. TAkże co kto lubi i kto na co zwraca uwagę. Co do proszków to zapach Dzidziusia jest booooski po prostu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a ja wróciłam z mini zakupów właśnie, bo tylko truskawki, śmietanę i chlebek kupiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
A ja gotuje botwinke i mloda kapustke i ziemniaaczki
![]() Ja butelki kupie dwie,jedna duza,druga mala ale nie wiem jakiej firmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja bede leciec na pampersach, nie zamierzam eksperymentować z żadnymi huggies, happy. chusteczki kupie po 1 opakowaniu kazdej firmy i zobacze kotre mi lepiej podejda, mam juz dady, pampers i clinic, jeszcze kupie johnsona. proszek to kupie dzidzius, bo kocham ten zapach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
dokładnie ten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | ||
Zakorzenienie
|
ja się objadam marsami
![]() Cytat:
zamiast tego masaż krocza, wisiołek i herbatka z liści malin mam nadzieję wystarczy... ja mam lowelle - ale jeszcze nie używałam. koleżanki polecały również jelp - podobno ładniej plamy schodzą Cytat:
![]()
![]() |
#4486 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie popatrzałam na kalendarz. Jutro 13. a to oznacza, że zostaną mi (Wercia nam) równe 3 miesiące do punktu zero ![]()
![]() |
#4487 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() melduję się tylko, że żyję i mam się dobrze, chociaż od kilku dni powrócił mi paskudny posmak w ustach i mnie mdli przez co muszę cały czas coś jeść, by nie zwymiotować. z tego powodu na wagę nie wchodzę, boję się ![]() a poza tym ślinię się na potęgę i czasem to mi wstyd jak muszę plunąć przez ramię bo inaczej bym się porzygała. czuję się wtedy jak żulik spod budki z piwem ![]() niestety za bardzo z Wami nie popiszę bo od wczoraj testuję nowy internet a ten chodzi jakby chciał a nie mógł ![]() o cytowaniu to nie ma mowy, bo zaraz mnie wyloguje ![]() tak więc w skrócie: gratuluję udanych wizyt z za resztę trzymam kciuki ![]() Anusia, marta, agnes, super, że już jesteście w domu. proszę dużo odpoczywać i się nie stresować by dzieciaczki jak najdłużej w brzuszkach jeszcze pobyły ![]() Anusia, czytałam że miałaś wczoraj jakiś gorszy dzień. mam nadzieję, że już lepiej. ja miałam podobny w weekend, leżałam i wymiotowałam, do tego biegunka doszła... chyba coś wisi w powietrzu bo wczoraj mój małżonek zdychał... Kalpana, co do chusteczek, proszków i innych duperli to pewnie każda z nas się musi sama przekonać, co jest dobre dla jej dziecka. każdemu pasuje co innego. ja np. kupiłam proszek Lovellę i chusteczki dada tylko dlatego, że dziewczyny dały cynk, że jest promocja w biedronce. pewnie jakby był inny, np. dzidziuś czy jelp też bym kupiłam. czy to dobry wybór okaże się później. poza tym muszę się Wam "pochwalić", że wczoraj dałam plamę na całego ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam, postaram się wpaść później o ile mnie zechce łaskawie połączyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny też czytałam o tym baloniku i bardzo fajnie to wszystko wygląda ale cena jest zabójcza!!! jak by kosztował do 100 zł to bym kupiła ale ponad 300 zł to nie wchodzi w ogóle w gre. Ciekawe czemu jest taki drogi? nie widzę w nim jakichś specjalnych skomplikowanych mechanizmów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
na maila wysłałam swoje foto, w sobotę 7 miesiąc zaczynamy
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny! dziękuję Wam za miłe powitanie
![]() ja jak moja córcia była mała to Jelpa używałam i byłam zadowolona. Ale raczej nie prałam razem z moimi rzeczami tylko czekałam aż nazbiera sie dużo rzeczy dziecka. Byłam z niego zadowolona i teraz też zamierzam go kupić ![]() byłam dzisiaj na badaniu glukozy, jakoś poszło ![]() ja z kolei nie bardzo za czekoladą przepadam, ale wafelki cytrynowe, lody waniliowe bardzo mi pasują ![]()
#4491 | |||||||
Zadomowienie
|
HEJ LASKI!!!
U mnie dziś humor nadal nienajlepszy,ale byłam w sh dziś po 1zł,znowu wyczaiłam niezłe ciuszki dla malucha,co lepsze-szwagierka też mnie poprosiła bym jej coś kupiła,bo mam takie oko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na śniadanko też zjadłam tosty z samym serem i keczupem ![]() Właśnie?kilku dziewczyn brakuje,co się często udzielały.A Filusia jak się pojawiła po długiej przerwie,obiecała,że będziemy jej miały dosyć i gdzie ona jest??? Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz oszczędzaj się jak możesz. Cytat:
A ta druga historia z Ciąży z zaskoczenia?o matko... Dziewczyna mieszkała razem z chłopakiem,planowali w przyszłości się pobrać,dzieci też chcieli mieć.Tylko nie wiem,co jej było,że nie domyśliła się,że jest w ciąży,bo musiałam zejść do kuchni synkowi zrobić kanapki.Jak wróciłam to była w łazience i czuła,że coś z niej wychodzi i tam obraz pępowiny wystającej z muszli klozetowej ![]() Ta dziewczyna bała się o małą,bo przecież wpadła w siedlisko bakterii i uderzyła główką,na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ale widok dziecka w muszli i wystającej pępowiny był przerażający!!! Tak jak mówi tamlin,można nie wiedzieć.Moja koleżanka,u której wczoraj byłam w szpitalu opowiadała,że pewna dziewczyna 16l.zaszła w ciąże i bała się powiedzieć rodzicom,a jej mama jest położną i nic nie zauważyła,jaja co?Brzucha nie miała.I jak miała rodzić trafiła do szpitala z bólem brzucha,że niby z wyrostkiem ![]() ![]() Dziewczyny gratki za kolejny tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dzięki za dane"Mamo nadchodzę" ![]()
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wieczorem coś robił przy małym i potrzebował mojej pomocy. A ja przy telefonie. No to mnie opieprzył, że cały czas gadam. A ja do niego, że może zastanowiłby się dlaczego dzisiaj mam tyle telefonów..... ![]() Jego mina.....bezcenna ![]() Nie wkurzałam się nawet bo parę dni wcześniej jeszcze pamiętał. I już też mi to wynagrodził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękna pogoda dziś u mnie. ![]() Przeleciałam Was po łebkach, ale nie cytuję. Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni. ![]() I zbieram się powoli, bo do mamy się wybieram dzisiaj. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aga-ton koniecznie coś wymyśl,może mu coś upiecz?nie mam pomysłu...albo wieczorkiem się zrekopensujesz ![]() ![]() Uciekam coś zjeść.Pa!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-12 o 12:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Wtajemniczenie
|
KAtee no pewnie. Nie ma co się denerwować
![]() DZiewczyny lecę. Będę w niedzielę. Udanego tygodnia ![]() Wszystkiego dobrego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To nie jest tylko do 14r.ż. Ja miałam coś koło 20 lat. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja sie szczepiłam 2 lata temu, mialam 22lata |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
bosze wróciłam, doczytałam i zdycham.... człapałam se do sklepu i ledwo doczłapałam... upociłam sier przy tym niemilosiernie... ledwo do domu doszłam, bez kitu brzuch mnie boplał masakra.... teraz\ siły nie mam na nic
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.