Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 08:30   #4441
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kochana czuję się dobrze tylko zauważyłam że szybko się męczę i muszę się położyć,powieszenie prania to dla mnie nie lada wyczyn ale lekarz mówił żebym wytrzymała jeszcze 11 tygodni do 37 i mogę się rozpakować.

Zobaczę co mi napisali na wypisie.

A ty kochana jak się czujesz?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja nigdy nie jadłam słodkiego a teraz codziennie rogalika seven days muszę zjeść
Ja mam to samo, szybko się męczę. Staram się właśnie zrobić pranie Trudniej mi coś zrobić. Jak sobie przypomnę ile miałam siły jeszcze miesiąc temu to dziwie się jak to możliwe, że energia tak szybciutko odeszła.

Mnie też zaprosili do szpitala dopiero za 10 tygodni, nie wcześniej Lekarz jednak mnie ostrzegł, że od 32 tygodnia mogą pojawić się problemy bo wtedy macica zaczyna się opuszczać i główka może zacząć napierać na szyjkę. Mogę wtedy trafić do szpitala i zostać tam już do rozwiązania, mam być przygotowana na takie rozwiązanie. Ale jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że ten najgorszy scenariusz się nie sprawdzi
Stary 2012-06-12, 08:31   #4442
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Anesh chcę nowy wózek, bo nie chcę ryzykować, że z używanym będzie coś nie tak, a nie znam się na tym, więc wszystko może wyjść w praniu. Z resztą mnie nie jest potrzebny jakiś super ekstra wózio, bo praktycznie będziemy nim jeździć tylko po drodze na spacery.

Dzisiaj zaczynamy 23 tydzień, czyli wychodzi na to, że 6 miesiąc
Już się nie mogę doczekać jesieni, jak przytulę to moje Słoneczko

a jaką masz gwarancje, że nowy tani wózek nie rozleci sie albo bedzie ci sie nim niewygodnie jezdziło, tym bardziej, że moze byc trudno ze znalezieniem opini na jego temat bo ja np o tej firmie nie slyszałam masz blisko do krk, jest sporo uzywanych wózków na allegro z krk, wiec mozesz sie wybrac umówic i zobaczyc taki wózek. ja w sumie uzywany bez ogladniecie wczesniej tez bym nie kupiła poparz na allegro, sa na pewno ale zrobisz jak uważasz

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:36   #4443
katiem
Wtajemniczenie

Cześć!
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni.
zaczynam się pakować.
Matko jak ja wytrzymam bez komputera?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kuzynka mi właśnie napisała, że mi kupiła sterylizator do butelek i czy coś jeszcze chce. Ale jest kochana. No w szoku jestem. I jeszcze pisze, że jak już będę znała płeć to mam jej szybko napisać, bo coś tematycznego kupi.

ja jtr. zaczynam 20 tydzień i 140 dni do porodu zostanie
Gratuluję tygodnia
i naprawdę kochana kuzynka.\
ja od moich też dostałam mnóstwo ciuszków. Miłe to jest jak ktoś tak cieszy się razem z nami.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Katiem ja też tak miałam, ze proszek mi sie nie płukał z ubrań. Myślałam, ze mi się pralka popsłuła, a okazało się, że to wina proszku. Kupiłam niemiecki Persil i z nim nie ma problemu.
A widzisz. Na to nie wpadłam.
wtedy używałam białego jelenia. teraz go nie mam ale już z przyzwyczajenia włączam tą dodatkową wodę. Muszę wypróbować bez.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Słuchajcie,.czy czujecie już te skurcze hicksa braxtona???
Bo ja je chyba czuje, szczególnie jak leże na plecach...
JA czuję. Szczególnie w pracy jak zwykle. Ale nie jest to jeszcze uciążliwe.
Mówiłam o tym ginowi i mówi, że mogę pić magnez - jakiś w saszetkach.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja planuje karmić piersią, ale buteleczki trzeba kupić. Czytałam opinie i te dr browna są podobno najlepsze. Mam co prawda jedną Avent i tak myślę czy mi wystarczy, czy kupować coś więcej. Po pewnym czasie będę musiała męża zostawiać z małym, mleczko ściągne laktatorem. Więc jedna do mleczka będzie musiała być. A jakieś dodatkowe picie to od kiedy się daję? Jakieś herbatki itp
(Jaka ja jestem zielona w temacie niemowlaczków)
Do 6 miesiąca jeśli dziecko jest tylko na piersi nie musisz nic dawać dodatkowo do picia. Mleko mamy spełnia wszelkie funkcje.

Jeśli chodzi o browna to ja kupiłam jakąś felerną. Jak przyjdą to sprawdź koniecznie. Otóż przez ten system antykolkowy nie dokręcała mi się i leciało bokiem. Myślę, że tylko ja miałam takiego pecha.
Bo faktycznie ma dobre opinie.
Ja używam Aventu.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-12 o 08:38
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:36   #4444
zielona1911
Zakorzenienie

elena mi kazali to zrobic na wyspianskiego.Wycinek do badania czy to co sfaktycznie zlego i jeszcze kolposkopia zeby sobie poogladali szyjke dokladnie. Po porodzie po prostu zrobie kolejna cytologie i jezeli znowu wyjdzie mi 3 lub nie daj Boze 4 no to musze isc niestety na ten wycinek
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:38   #4445
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
elena mi kazali to zrobic na wyspianskiego.Wycinek do badania czy to co sfaktycznie zlego i jeszcze kolposkopia zeby sobie poogladali szyjke dokladnie. Po porodzie po prostu zrobie kolejna cytologie i jezeli znowu wyjdzie mi 3 lub nie daj Boze 4 no to musze isc niestety na ten wycinek

musisz kochana bo zdrowie najważniejsze i musisz myslec o dzieciaczkach nawet jak strach jest

Stary 2012-06-12, 08:38   #4446
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj po raz pierwszy oglądałam na TLC Ciąża z zaskoczenia i byłam w szoku,że kobiety nie podejrzewały,że są w ciąży.Teraz wiem,ze to możliwe,nawet jak brzuch nie rośnie.
Jedna miała mieć usuwaną macice(endometrioza) i miała takie objawy ciążowe,ale występujące też przy tej chorobie.Poszła na usg a ginka jej mówi,że niech się nie szykuje na tą operację bo za 4tygodnie rodzi-była w szoku!Dzidzia na szczęście zdrowa.
Drugi przypadek mnie bardziej powalił,ale nie będę opowiadać,chyba,ze chcecie...
Haha, obok Porodówki to mój ulubiony program ostatnio

Cytat:
Cena jest powalająca, dlatego zastanawiam się, czy któraś z Was może używała. Intersuje mnie co daje ta rureczka antykolkowa.
Podobno te butelki są najlepsze, tak mówi moja kuzynka. Sami kupiliśmy Aventu, bo nie wiedziałam o nich wcześniej. Ale co tam, butelka to butelka tyle dzieci się na Avencie wychowało :P

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a jaką masz gwarancje, że nowy tani wózek nie rozleci sie albo bedzie ci sie nim niewygodnie jezdziło, tym bardziej, że moze byc trudno ze znalezieniem opini na jego temat bo ja np o tej firmie nie slyszałam masz blisko do krk, jest sporo uzywanych wózków na allegro z krk, wiec mozesz sie wybrac umówic i zobaczyc taki wózek. ja w sumie uzywany bez ogladniecie wczesniej tez bym nie kupiła poparz na allegro, sa na pewno ale zrobisz jak uważasz
My kupiliśmy używanego Tutka na allegro właśnie, za w sumie śmieszne pieniądze. Rama jest ok, gondola w super stanie, spacerówka trochę gorzej. Zobaczymy po zimie w jakim stanie będzie cały wózek, i najwyżej kupimy wypasioną spacerówkę.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:43   #4447
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh chcę nowy wózek, bo nie chcę ryzykować, że z używanym będzie coś nie tak, a nie znam się na tym, więc wszystko może wyjść w praniu. Z resztą mnie nie jest potrzebny jakiś super ekstra wózio, bo praktycznie będziemy nim jeździć tylko po drodze na spacery.

Dzisiaj zaczynamy 23 tydzień, czyli wychodzi na to, że 6 miesiąc
Już się nie mogę doczekać jesieni, jak przytulę to moje Słoneczko
Cytat:
Zgadzam się. Jak pojedziesz pooglądać to małe prawdopodobieństwo, że coś będzie nie tak - tylko trzeba dokładnie sprawdzić.

A nowy tani wózek może Ci się źle prowadzić, może być ciężki itp. No ale postąpisz jak uważasz

Dobra, muszę wziąć się za naukę, bo jtr. cały dzień po lekarzach będę biegała.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:44   #4448
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Zielona ale kto ci kazał? Przy szpitalu jest poradnia onkologiczna, mają tam ginekologa i myslę, że on ci to sprawdzi i ewentualnie skieruje na wycinek. Oni tam trochę z buta traktują, a może to ja miałam takie wrażenie, jak się zapisywałam to musiałam się opanować żeby nie uciec. Ja tak poszłam, sama się zapisałam. Jak już mają coś wycinać to niech to zrobią specjaliści a nie jakieś paproki. Mamę natomiast umówiłam bezpośrednio na oddziale gin., tylko że ona miała skierowanie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:45   #4449
angel166
Zakorzenienie

Hey mamuski, ale jestem zła od rana mam problemy z netem co chwile mnie rozłącza i Was nie mam jak nadrobic grrr w dodatku przed chwilą przyszli z gazowni, co wam w ubiegłym tygodniu pisałąm i co i nie wymienili gazomierza na nowy!! mężus zapłacił 155zł za tą przyjemnosc, a oni przyszli i wymienili blomby dzwonie do męża i mu mówie to, że mam numer do ich kierownika mu podac, a ja nie wziełam :/
wkur\\*wił się i z gębą na mnie wyskoczył pytałam sie ich czemu tak, a nie nowy gazomierz. Fakt ten wymieniali nam dwa tygodnie temu, ale przez to, że 20zł zadłużenia było musieli nam odłączyc i podłączyc nowy gazomierz- bynajmniej mąż za to zapłacił 155zł a przyszli i tylko blomby wymienili wkurzył mnie mój swoją reakcją z pretensjami do mnie i ryjem teraz to mi się, aż płakac chce ;( nie pomyślałam, żeby numer wziąśc do ich kierownika. On mi tylko kazał dopilnowac, zebysmy bez gazomierza nie zostali, no to nei zostalismy przeciez

weronika
również gratuluję zdobyczy
anesh fajnie, że masz macierzyński. Ja muszę wziąśc dziekankę, bo pracowałam na umowe zlecenie i teraz żadnych świadczeń nie mam :/ a za szkołę musze płacic z góry za cały semestr czyli teraz w październiku 2500zł bez pracy nie dam rady, moja renta rodzinna idzie na opłaty, a męża wypłata na życie i rate. Więc zostaje mi tylko dziekanka
nisia bardzo ładny wózeczek,a zakupki z all boskie
martusia Witamy super, że już jesteście z Zuzią z nami
ap0y witamy Ciebie i Adasia
kalpana ja szukałąm do 800zł wczesniej wózka i znalazłam ten, dziewczyny mówiły wtedy, że wygląda na dobry. Szukałąm takiego z adapterem na fotelik http://allegro.pl/wozek-4w1-viper-10...397771778.html i taki też wtedy znalazłam http://allegro.pl/komeko-s-line-nowo...383501671.html
dearlie no ja w ciązy zaczełam właśnie brac leki, bo tsh miałam ponad 6,5 w drugim miesiacu ciąży to było. Później spadło do 4,5 ale mimo tego dostałam krwawienia, bo nadal było ryzyko poronienia(12tc). Obecnie tsh jest poniżej 0,5 i dzidzi nic nie grozi ale nie wiadomo jak podwyższone tsh wpłynęło na jej rozwój wcześniej. Na razie o tym nie myślę, bo co się w necie naczytałam to skóra się jeży ogólnie tarczycy można miec niedoczynnosc lub nadczynnosc (za mało lub za dużo hormonu). Mi stwierdzono niedoczynnosc po tym jak w pierwszej ciąży dzieciątku w 10tc przestało bic serduszko wyniki itp miałam ok. ale tsh było ponad 4 jak mi zbadali przed zabiegiem w szpitalu. Później trafiłam do endokrynologa ale przed zajsciem w 2ciąże miałam odstawione leki, bo tsh było w listopadzie koło1. Końcem stycznia było już 6,5 tak mi podskoczyło w ciąży Mój gin w ogóle na to nie zwraca uwagi tylko każe z endokrynologiem się konsultowac, nawet jak mu wyniki pokazuje to mówi, że on nie od tego. Co miesiąc sprawdzam zatem poziom tsh, ft3 i ft4 i z wynikami ide do endokrynologa, a ginekolog już osobno. Puls miałam bardzo wysoki na początku ciąży, gdy miałam tsh wysokie. Teraz już jest w normie chociaż przy wizycie nie raz z nerwów mi podskoczy. Trzymam kciuki za twoje hormony

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:46   #4450
Dearlie
Zakorzenienie

Wpadłam przed pracą powiedzieć dzień dobry i życzyć miłego dnia.

Gratuluję również wszystkich nowo rozpoczętych tygodni!!!

Cytat:

Powiem szczerze, że nie zazdroszczę Ci tych klientów. Najgorsze są starsze kobitki. Moja koleżanka jest kosmetyczką i często sobie tam u niej siedziałam. Przychodzą takie damy na henne i życzą sobie czarne-koleżanka oczywiście odradza sugerując że nie będzie to dobrze wyglądać, że doda trochę brązu. A one nie, że ma być czarne. A później wygląda jak kosmita i niezadowolona z efektu.
A co do brzucha to otoczeniu się nie dogodzi. Jeden powie, że za duży, drugi, że za mały. A brzuch każdy ma inny, jeden większy, drugi mniejszy
Oj taaaak! Brzmi bardzo znajomo! Pozdrowienia dla biednej koleżanki.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

dzisiaj kolejną noc ładnie przespałam wstałam po 7 - pięknie nie ??
w nocy zachciało mi sie tostów z serem, szynką i ogórkiem kiszonym aaaaaaaaaaa mąż przed pracą pojechał do makro o 4 po chlebuś tostowy i na śniadanko zjadłam 2 pikne smaczne tościki z kubkiem kawy zbożowej - szczęśliwa jestem
Tosty Teraz będę o nich marzyła cały dzień. A Poza tym to kochany ten Twój mąż Konczi!

Cytat:

Dzisiaj zaczynamy z moim dzidkiem 20 tydzień. Jtr. wizyta - może w końcu poznamy płeć maleństwa.
Anesh ja już jakiś czas temu zauważyłam, że Ty jakoś inaczej liczysz te tygodnie. Z tego co pamiętam to masz termin tylko kilka dni po mnie, a więc według tego jak większość liczy tutaj na wątku to dziś kończysz, a nie zaczynasz 20 tydzień, a od jutra startujesz z 21 tygodniem. Jeżeli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić!
Stary 2012-06-12, 08:49   #4451
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
JA czuję. Szczególnie w pracy jak zwykle. Ale nie jest to jeszcze uciążliwe.
Mówiłam o tym ginowi i mówi, że mogę pić magnez - jakiś w saszetkach.
kurcze czasem to jakieś takie mało przyjemne, musze tylko zmienić jakoś pozycje żeby przeszło.
Na wizycie w czwartek powiem o tym ginowi ciekawe co na to powie.

Laseczki ja zmykam na razie sie troche ogarnąć, a potem z mężulem i moimi rodzicami jedziemy na zakupki dzidziusiowe
Zdaje się że będe gdzieś w pobliżu którejś z Was bo kierunek Rybnik

no to do potem i życzę miłego dnia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:50   #4452
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam zamawiac na all nowy do 800zł i się rozmyśliłam, bo znalazłam zaj*bisty używany. Nowy ponad 1200zł kosztuje http://dino.sklep.pl/nowy/adamex-cla...s-p-13760.html tylko ja mam seledynowo szary i wygląda jak nowy. Z komisu dziecięcego w idealnym stanie za 600zł. Od razu się w nim zakochałam teraz nie wyobrażam sobie zamówic wózka w ciemno na all, bo nie ma to jak zobaczenie go na live, sprawdzenie wszystkiego, pozmienianie ze spacerówki na gondole lub fotelik itp

Jagódka
Stary 2012-06-12, 08:50   #4453
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dearlie no ja w ciązy zaczełam właśnie brac leki, bo tsh miałam ponad 6,5 w drugim miesiacu ciąży to było. Później spadło do 4,5 ale mimo tego dostałam krwawienia, bo nadal było ryzyko poronienia(12tc). Obecnie tsh jest poniżej 0,5 i dzidzi nic nie grozi ale nie wiadomo jak podwyższone tsh wpłynęło na jej rozwój wcześniej. Na razie o tym nie myślę, bo co się w necie naczytałam to skóra się jeży ogólnie tarczycy można miec niedoczynnosc lub nadczynnosc (za mało lub za dużo hormonu). Mi stwierdzono niedoczynnosc po tym jak w pierwszej ciąży dzieciątku w 10tc przestało bic serduszko wyniki itp miałam ok. ale tsh było ponad 4 jak mi zbadali przed zabiegiem w szpitalu. Później trafiłam do endokrynologa ale przed zajsciem w 2ciąże miałam odstawione leki, bo tsh było w listopadzie koło1. Końcem stycznia było już 6,5 tak mi podskoczyło w ciąży Mój gin w ogóle na to nie zwraca uwagi tylko każe z endokrynologiem się konsultowac, nawet jak mu wyniki pokazuje to mówi, że on nie od tego. Co miesiąc sprawdzam zatem poziom tsh, ft3 i ft4 i z wynikami ide do endokrynologa, a ginekolog już osobno. Puls miałam bardzo wysoki na początku ciąży, gdy miałam tsh wysokie. Teraz już jest w normie chociaż przy wizycie nie raz z nerwów mi podskoczy. Trzymam kciuki za twoje hormony
Bardzo dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie i również trzymam mocno za Was kciuki, żeby hormony już cały czas były na tak niskim poziomie.
Stary 2012-06-12, 08:50   #4454
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
anesh fajnie, że masz macierzyński. Ja muszę wziąśc dziekankę, bo pracowałam na umowe zlecenie i teraz żadnych świadczeń nie mam :/ a za szkołę musze płacic z góry za cały semestr czyli teraz w październiku 2500zł bez pracy nie dam rady, moja renta rodzinna idzie na opłaty, a męża wypłata na życie i rate. Więc zostaje mi tylko dziekanka
Ale powiem Ci, ze ja i tak się trochę boję o kasę. Bo też za studia trzeba zapłacić, ale ja mam za cały rok 3200 zł, więc najwyżej wezmę pożyczkę i będę ją później spłacała 5 lat:P.
Ale jak pracowałaś na umowę zlecenie to faktycznie nie masz innego wyjścia.

A tych z gazowni to.

Dobra lecę
Stary 2012-06-12, 08:52   #4455
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie i również trzymam mocno za Was kciuki, żeby hormony już cały czas były na tak niskim poziomie.
dziękujemy początkiem lipca będę je sprawdzała to zobaczymy czy dalej są w porządku

Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 08:53   #4456
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Anesh ja już jakiś czas temu zauważyłam, że Ty jakoś inaczej liczysz te tygodnie. Z tego co pamiętam to masz termin tylko kilka dni po mnie, a więc według tego jak większość liczy tutaj na wątku to dziś kończysz, a nie zaczynasz 20 tydzień, a od jutra startujesz z 21 tygodniem. Jeżeli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić!
Jest tak jak mówisz. Ale ja sobie zawsze ten jeden tydzień odejmuję, bo mi tak zawsze ginekolog mówi no i przez to tak sobie liczę. A faktycznie Ty masz na 26, a ja na 30 października - tez pamiętam dokładnie Twój termin.
Stary 2012-06-12, 08:56   #4457
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni My dzis 26-ty zaczynamy
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34650294] oglądam to czasem a i tak nie moge uwierzyc że mozna sie nie domyslac ze jest sie w ciazy.jakies to dla mnie naciagane troche jest[/QUOTE]
Można, można. Sama mam koleżankę, którą bolał brzuch, przyjechała karetka, a tu szybko do porodu trzeba było jechać. Ja widziałam ją 3 dni przed tym i w życiu bym nie pomyślała że ona w ciąży. A chuda jak szczypiorek była.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a co się dzieje z Bafi ????? wie ktoś coś???????
i Filusi nie ma, i Axxxy...

Cytat:
ja tez kolejny rok zostane przy avent
Ja też.
Swoją drogą to więcej zależy od dobrego smoczka niż butelki. Ja dziecko ma dobry przepływ, ładnie zassie smoka to nie nałyka się powietrza i kolki nie ma. Przecież dzieci na piersi też mają kolki.

Cytat:
Przecież kłykciny same nie znikną
Stary 2012-06-12, 08:59   #4458
angel166
Zakorzenienie

gratuluję kochane rozpoczęcia olejnych tygodni

Jagódka
Stary 2012-06-12, 09:07   #4459
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się. Jak pojedziesz pooglądać to małe prawdopodobieństwo, że coś będzie nie tak - tylko trzeba dokładnie sprawdzić.

A nowy tani wózek może Ci się źle prowadzić, może być ciężki itp. No ale postąpisz jak uważasz

Dobra, muszę wziąć się za naukę, bo jtr. cały dzień po lekarzach będę biegała.
ja też w sobote egzamin i to ustny, najgorszy dla mnie ale jeszcze przed musze skoczyc do H&M bo na watku modowym pisza ze przeceny ruszyły, moze cos upoluje dla malej ach te wymowki

aa dziewczyny słyszałyście o tym baloniku epino????? wizażanka co tak duzo o nim pisze w watku o nacinaniu krocza urodzila teraz drugi raz i znowu bez nacięcie

Stary 2012-06-12, 09:20   #4460
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

aa dziewczyny słyszałyście o tym baloniku epino????? wizażanka co tak duzo o nim pisze w watku o nacinaniu krocza urodzila teraz drugi raz i znowu bez nacięcie
A nie słyszałam. Ale zaintrygowałaś mnie i sprawdziłam co to za cudo.
No proszę.
A nie wiesz ile to kosztuje?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:24   #4461
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Zielona ale kto ci kazał? Przy szpitalu jest poradnia onkologiczna, mają tam ginekologa i myslę, że on ci to sprawdzi i ewentualnie skieruje na wycinek. Oni tam trochę z buta traktują, a może to ja miałam takie wrażenie, jak się zapisywałam to musiałam się opanować żeby nie uciec. Ja tak poszłam, sama się zapisałam. Jak już mają coś wycinać to niech to zrobią specjaliści a nie jakieś paproki. Mamę natomiast umówiłam bezpośrednio na oddziale gin., tylko że ona miała skierowanie.
ja sobie robilam badania w supra medzie na ten dna hpv i potem z tymi wynikami poszlam do ginekologa,tam gdzie teraz caly czas chodze z ciaza i on mi wlasnie dal skierowanie na wyspianskiego na kolposkopie i wycinek. Dlatego mnie tam skierowal bo tylko oni maja ten kolposkop i sa bardzo dobrze przeszkolenia w tym badaniu( tylko 2 lekarzy na wyspianskiego)

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

tamlin111
nawet nie gadaj ze nie znikną
ja wiem tylko temu ze ten syf mam tam ze wzgledu na tentest dna hpv, ale zeby sie upewnic mialam wlasnie isc na ta kolposkopie i wycinek.
Ale jestem dobrej mysli,ze samo przejdzie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:30   #4462
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj ide myc lepetyne i spadam na zakuuupy

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Elena dziś wkraczamy w 28 tydzień

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:37   #4463
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A nie słyszałam. Ale zaintrygowałaś mnie i sprawdziłam co to za cudo.
No proszę.
A nie wiesz ile to kosztuje?
no właśnie dużo, bo 329 zł widziałam na ich stronie

Cytat:
ja sobie robilam badania w supra medzie na ten dna hpv i potem z tymi wynikami poszlam do ginekologa,tam gdzie teraz caly czas chodze z ciaza i on mi wlasnie dal skierowanie na wyspianskiego na kolposkopie i wycinek. Dlatego mnie tam skierowal bo tylko oni maja ten kolposkop i sa bardzo dobrze przeszkolenia w tym badaniu( tylko 2 lekarzy na wyspianskiego)

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

tamlin111
ja wiem tylko temu ze ten syf mam tam ze wzgledu na tentest dna hpv, ale zeby sie upewnic mialam wlasnie isc na ta kolposkopie i wycinek.
niestety zielona tamlin ma racje nie ma szans zeby znikło ja duzoo na ten temat swego czasu czytałam, jak szczepiłam sie na hpv.

Stary 2012-06-12, 09:38   #4464
weronika_91
Zakorzenienie

anusia maluszkowi można też na początku dodatkowo podawać herbatkę koperkową ... głównie przy wzdęciach ale nie tylko są chyba od 1 tygodnia i po pierwszym miesiącu to zależy od firmy...
Stary 2012-06-12, 09:41   #4465
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin111
Z tego co wiem to nie znikają. Wirusa masz całe życie w organiźmie, tyle że raz aktywnego, a raz nie. Ale z reguły jak się uaktywni to tak zostaje. Ważne właśnie aby usuwać kłykciny, bo to spowalnia ich rozprzestrzenianie.
Stary 2012-06-12, 09:43   #4466
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w sobote egzamin i to ustny, najgorszy dla mnie ale jeszcze przed musze skoczyc do H&M bo na watku modowym pisza ze przeceny ruszyły, moze cos upoluje dla malej ach te wymowki
Oj ja też nie cierpię ustnych... denerwuję się i wszystko mi z głowy ulatuje :/ a takowy mnie czeka 30 czerwca :/
Dasz radę 3mam kciuki
Stary 2012-06-12, 09:45   #4467
gda
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]tamlin111
Kłykciny same nie znikną, trzeba się leczyć - albo farmakoterapia albo wycięcie. Twój partner też powinien się poddać farmakoterapii, jeśli uprawiacie/uprawialiście seks bez prezerwatywy, bo jest ok.60-70% szans, że się zaraził.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:46   #4468
Kalpana
Zakorzenienie

Angel dzięki za linki. Całkiem fajne się wydają.

Używanego raczej nie kupię, bo TŻ nie chce o tym słyszeć, woli nowy, a mojemu chłopu się nic nie przetłumaczy. A powiedzcie mi po co montować fotelik na wózku???

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:47   #4469
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to nie znikają. Wirusa masz całe życie w organiźmie, tyle że raz aktywnego, a raz nie. Ale z reguły jak się uaktywni to tak zostaje. Ważne właśnie aby usuwać kłykciny, bo to spowalnia ich rozprzestrzenianie.
Na szczęście raz zaleczone, mogą się nie pojawić nawet do końca życia
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:49   #4470
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Angel A powiedzcie mi po co montować fotelik na wózku???
Foteliki na wózek według mnie najlepiej sprawdzają się w upalne dni .... my nie będziemy miały potrzeby montowania ale to tylko moje zdanie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości