Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 21:55   #4411
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Kuzynka mi właśnie napisała, że mi kupiła sterylizator do butelek i czy coś jeszcze chce. Ale jest kochana. No w szoku jestem. I jeszcze pisze, że jak już będę znała płeć to mam jej szybko napisać, bo coś tematycznego kupi.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ale pojadlam...250g czeresni
Ja wczoraj pół kilo

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ze mnie sie wszyscy smieja ze mam wielki brzuch i juz mam z tego powodu kompleksy i depresje... i mam dosc tłumaczenia czemu mam taki.. bo mam no co poradze!!!! gruba jestem to mam wielki brzuch co w tym dziwnego... przestane chyba z domu wychodzic bo mi wstyd juz jest
Toć Ty gruba nie jesteś....

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Jestem pod bardzo mocna opieka gina i czesto cgodzę sie nawadniać.Dzis tez juz po 3 kroplowkach,znow jest lepiej. Jutro z mezem idziemy do ubezpieczalni gadac bo niby nalezy mi sie opiekunka w domu ktora moze popsprzatac.dziecmi sie zajac jakbym musiala na wizyte jechac.Moze sie uda a ja w koncu wroce jako tako do formy i donosze dzidzie jak najdluzej....

ja mam 4 kg na plusie w 20 tyg. Ciekawe ile dobije bo w obu poprzednich mialam po 11 ale teraz bliźniaki wiec nie wiadomo ale z drugiej strony przez moj żołądek....Po dzieciach schudlam 17 kg w rok wiec teraz tez sie zrzuci :P
Ale fajnie z tą opiekunką. W Polsce to nigdy chyba tak nie będzie.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a ja jutro mam studniowke 100 dni do porodu jednak pojutrze

ja jtr. zaczynam 20 tydzień i 140 dni do porodu zostanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mnie też działają na nerwy, i to jak. Do tego wszystkiego jakiś agresor mi się włącza i moralizatorska postawa
Dziś wracam od lekarza, i widzę jak taksówkarz po drugiej stronie ulicy (!) żre jakąś bułkę i sobie za okno wyrzucił papier. Tak zapieniłam na tego śmieciarza że przeszłam przez tę ulicę, podniosłam papier, wrzuciłam mu do środka i powiedziałam że mu coś wypadło.
Normalnie nie stać by mnie było na taką akcję
Brawo. Ale świetna jesteś

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witamy gratuluję synka

No jutro kończymy 27 tydzień a co za tym idzie rozpoczniemy 28 czyli III trymestr
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 05:24   #4412
colds
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
To z tą glukozą jestem spokojniejsza. U mnie w rodzinie sporo najbliższych choruje na cukrzycę więc to taki ryzykowny temat u mnie.
Też się strasznie bałam. Oprócz mamy dużo osób w rodzinie ma cukrzycę, więc na wyniki czekałam jak na szpilkach. Jednak, na szczęście, okazało się, że wszystko dobrze..

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A więc:
- Na czczo mam 82 mg/dl
- Po godzinie 132 mg/dl
- po dwóch godzinach 127 mg/dl
Myślę, że wyniki masz okej.

U siebie, jak i teraz u Ciebie, sugerowałam się stroną: http://porady-poloznej.pl/cukrzyca-ciezarnych/

Cytat:
wiadomo,ze bede sie odzywac ale nie tak caly czas bede pisac,ze zyje
Powodzenia i aby wszystko poszło już gładko

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
dzieki kochana ale tak wszyscy mówią i to głównie babay jak by nie wiedziałoy ze przykro mi moze być ..
Bo baby to wredne stworzenia . Nie przejmuj się głupim gadaniem!!

I przywitam się grzecznie: Dzień dobry!
Ostatnio budzę się o 4:30, później wyprawiam TŻa do pracy i spać już nie mogę
Stary 2012-06-12, 05:30   #4413
kraven
Zakorzenienie

Cześć. My już na nogach od 05.00 bo jakoś nie mogłam spać.

Lourdes padłam

Katiem ja też tak miałam, ze proszek mi sie nie płukał z ubrań. Myślałam, ze mi się pralka popsłuła, a okazało się, że to wina proszku. Kupiłam niemiecki Persil i z nim nie ma problemu.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:36   #4414
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej laseczki!!

Wpadłm sie przywitać i życzyć miłego dnia

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mnie też działają na nerwy, i to jak. Do tego wszystkiego jakiś agresor mi się włącza i moralizatorska postawa
Dziś wracam od lekarza, i widzę jak taksówkarz po drugiej stronie ulicy (!) żre jakąś bułkę i sobie za okno wyrzucił papier. Tak zapieniłam na tego śmieciarza że przeszłam przez tę ulicę, podniosłam papier, wrzuciłam mu do środka i powiedziałam że mu coś wypadło.
Normalnie nie stać by mnie było na taką akcję
haha dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Choco teraz zobaczyłam,że dodałaś 3fotki Leosia i na trzeciej fajnie go widaćprzystojniacze k jak nic!
dumna mama dziękuje
Cytat:
W ogóle to wczoraj po raz pierwszy oglądałam na TLC Ciąża z zaskoczenia i byłam w szoku,że kobiety nie podejrzewały,że są w ciąży.Teraz wiem,ze to możliwe,nawet jak brzuch nie rośnie.
Jedna miała mieć usuwaną macice(endometrioza) i miała takie objawy ciążowe,ale występujące też przy tej chorobie.Poszła na usg a ginka jej mówi,że niech się nie szykuje na tą operację bo za 4tygodnie rodzi-była w szoku!Dzidzia na szczęście zdrowa.
Drugi przypadek mnie bardziej powalił,ale nie będę opowiadać,chyba,ze chcecie...
oglądam to czasem a i tak nie moge uwierzyc że mozna sie nie domyslac ze jest sie w ciazy.jakies to dla mnie naciagane troche jest

kasiam tez sie jakiś czas temu zapisałam na te warsztaty

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-06-12 o 06:38
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:59   #4415
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem kochanabyłam już u gina.Tylko widzę,że u mnie tak dobrze spadło i dlatego napisałam,może któraś będzie miała podobnie?
Zapomniałam dopisać,bo szłam położyć synka spać,Twój wynik glukozy po 2godzinach był wyższy niż po 1godz.???to normalne?
!

Powiedziała mi że z cukrem wszystko jest w normie więc się tym nie stresowałam .. kilka dziewczyn też tak miało że im rosło ....

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja się wycwaniłam i wpisałam jako datę urodzin termin ostatniej @

cwaniara !

dzisiaj kolejną noc ładnie przespałam wstałam po 7 - pięknie nie ??
w nocy zachciało mi sie tostów z serem, szynką i ogórkiem kiszonym aaaaaaaaaaa mąż przed pracą pojechał do makro o 4 po chlebuś tostowy i na śniadanko zjadłam 2 pikne smaczne tościki z kubkiem kawy zbożowej - szczęśliwa jestem

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

a co się dzieje z Bafi ????? wie ktoś coś???????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:00   #4416
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień doberek.

Właśnie wstałam,zjadłam śniadanko,musimy podjechać po wypis i L4 do szpitala a potem odpoczywanie.

Chyba dzisiaj pozamawiam parę rzeczy na allegro

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:04   #4417
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Właśnie wstałam,zjadłam śniadanko,musimy podjechać po wypis i L4 do szpitala a potem odpoczywanie.

odpoczywaj kochana jak najwięcej

ja też się zbieram do zamawiania ... ale nie jestem zdecydowana co do sprzedawcy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 07:24   #4418
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Konczi ty chcesz kupić tako capivitę Czy ta gondola jest odpowiednich wymiarów, bo ja już poprostu zgupiałam i teraz jak czytam opinie o wózkach to mi się wydaję, że zawsze znajdzie się jakiś wpis, że na zime się nie nadaje.

Cytat:
No jutro kończymy 27 tydzień a co za tym idzie rozpoczniemy 28 czyli III trymestr
Gratuluje tak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kto gada takie głupoty??? Dawać mi go tutaj!!!
Nie przejmować mi się głupim ludzkim gadaniem, takim byle gadać! Ja już nauczyłam się w tej kwestii wpuszczać jednym uchem, a wypuszczać drugim, bo co chwilę słyszę inne cudne opinie na temat mojego brzucha. Jednego dnia słyszę, że malutki i nie widać, że jestem w ciąży, a drugiego, że bardzo duży jak na 5 miesiąc. I jak tu zrozumieć ludzi? Zauważyłam, że jak ubiorę coś obcisłego, to wtedy mam według wszystkich wielki brzuch, a jak jestem w jakiejś luźnej tunice to jest malutki i nie widać ciąży. Eh.
Powiem szczerze, że nie zazdroszczę Ci tych klientów. Najgorsze są starsze kobitki. Moja koleżanka jest kosmetyczką i często sobie tam u niej siedziałam. Przychodzą takie damy na henne i życzą sobie czarne-koleżanka oczywiście odradza sugerując że nie będzie to dobrze wyglądać, że doda trochę brązu. A one nie, że ma być czarne. A później wygląda jak kosmita i niezadowolona z efektu.
A co do brzucha to otoczeniu się nie dogodzi. Jeden powie, że za duży, drugi, że za mały. A brzuch każdy ma inny, jeden większy, drugi mniejszy

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kuzynka mi właśnie napisała, że mi kupiła sterylizator do butelek i czy coś jeszcze chce. Ale jest kochana. No w szoku jestem. I jeszcze pisze, że jak już będę znała płeć to mam jej szybko napisać, bo coś tematycznego kupi.

ja jtr. zaczynam 20 tydzień i 140 dni do porodu zostanie
Ale dobrze Ci z tymi kuzynkami, będziesz miała z kim niunie zostawić jak coś Pewnie chętnie pomogą.
No i gratuluje połówki, teraz to poleci z górki

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Ja też po wypis dziś mam się zgłosić. A jak się w ogóle czujesz marusiu? Trochę przerażające to leżenie, ale trzeba odpoczywać Nie jesteś sama

W sumie i ja zabieram się już pełną parą za wyprawkę dla małego. Nigdy nie wiadomo co będzie za miesiąc. Moja szyjka jest drastycznie krótka. Ale wczoraj lekarz mnie rozbawił. Mówi mi, że z szyjką macicy to tak jak z nosem. Jeden ma długi, drugi krótki a żyje i wącha kwiaty Koleżankę która rodziła wyprzytulał, pocieszył. Chciałabym na niego trafić przy porodzie
Stary 2012-06-12, 07:27   #4419
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

odpoczywaj kochana jak najwięcej

ja też się zbieram do zamawiania ... ale nie jestem zdecydowana co do sprzedawcy
Ja takie rzeczy typu butelki, smoczki itd. zamawiałam u tego Rodzyneczki i obawiałam się, że długo to potrwa, albo kolory będą nie takie jak chcę, ale wszystko było okej. Zamówiłam w niedziele w zeszłym tygodniu a w środę już miałam paczkę.

Z moim wiadomości to kuzynka mi dzisiaj napisała, że mogę jechać po kołyskę i chyba nie wytrzymam i już dzisiaj po nią pojadę
Stary 2012-06-12, 07:34   #4420
weronika_91
Zakorzenienie

Hej

Konczi masz rację, Bafi już jakiś czas u nas nie było
Stary 2012-06-12, 07:37   #4421
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć kobietki
Ale pięknie pospałam dzisiaj
Cały stres wczorajszy odespałam

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Myślę, że wyniki masz okej.

U siebie, jak i teraz u Ciebie, sugerowałam się stroną: http://porady-poloznej.pl/cukrzyca-ciezarnych/

dzięki kochana za ten link, uspokoiło mnie to znacznie
Mam nadzieje że lekarz to tylko potwierdzi

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

dzisiaj kolejną noc ładnie przespałam wstałam po 7 - pięknie nie ??
w nocy zachciało mi sie tostów z serem, szynką i ogórkiem kiszonym aaaaaaaaaaa mąż przed pracą pojechał do makro o 4 po chlebuś tostowy i na śniadanko zjadłam 2 pikne smaczne tościki z kubkiem kawy zbożowej - szczęśliwa jestem
O jeeeej, ale masz chłopa cudnego
Gdzie by tam mój przed pracą na rano sie po sklepach szlajał i jeszcze śniadanie robił
W marzeniach chyba.
Zresztą ja w nocy nie jestem głodna
Chyba nie uwierzycie w to co teraz napisze ale ja nadal nic nie przytyłam. Znaczy wróciłam do wagi sprzed ciąży bo przedtem jak zaszłam to najpierw schudłam na 6 miesięcy 2kg.

A teraz gadam o jedzeniu i w brzuchu mi bulka
Jakoś nie chce mi sie iść robić

Słuchajcie,.czy czujecie już te skurcze hicksa braxtona???
Bo ja je chyba czuje, szczególnie jak leże na plecach...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 07:52   #4422
zielona1911
Zakorzenienie

OMG tosty chyba umre zaraz. Ja czekam na meza jest w Czechach a stamtad to juz rzut kamieniem.moze jakies 20-30km
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:58   #4423
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

A mam jeszcze pytanko na temat butelek. Czy ktoś kupował http://allegro.pl/okazja-dr-brown-s-...391131492.html
Stary 2012-06-12, 08:01   #4424
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanko na temat butelek. Czy ktoś kupował http://allegro.pl/okazja-dr-brown-s-...391131492.html
Cena powalająca... kiedyś się na nie czaiłam ale jednak zostanę przy Avent

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-06-12 o 08:05
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:04   #4425
zielona1911
Zakorzenienie

ja tez kolejny rok zostane przy avent
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:06   #4426
anesh_
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34650294]
oglądam to czasem a i tak nie moge uwierzyc że mozna sie nie domyslac ze jest sie w ciazy.jakies to dla mnie naciagane troche jest
[/QUOTE]

Faktycznie dziwne to trochę.
Katee dawaj tę drugą historię bom ciekawa jest.

Cytat:
Ale dobrze Ci z tymi kuzynkami, będziesz miała z kim niunie zostawić jak coś Pewnie chętnie pomogą.
No i gratuluje połówki, teraz to poleci z górki
Z ta kuzynką to akurat nie zostawię, bo ona we Francji mieszka, ale z moimi trzema siostrami to na pewno nie jeden raz

Dzisiaj zaczynamy z moim dzidkiem 20 tydzień. Jtr. wizyta - może w końcu poznamy płeć maleństwa

Kurcze smutno mi.... zrobiłam coś bardzo nieodpowiedzialnego...Nie wiem jak mi się to mogło zdarzyć.... Wczoraj po spacerku z moim pieskiem dałam mu jeść i nie zamknęłam drzwiczek tych od podawania jedzenia... I on sobie nimi wyszedł. Myślałam, że zawału dostane jak to zobaczyłam.
Stary 2012-06-12, 08:06   #4427
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
mnie troche mdlosci mecza i jestem oslabiona,ale ogolnie jest lepiej,
mam nadzieje,że mi przejdzie

miilego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:07   #4428
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cena jest powalająca, dlatego zastanawiam się, czy któraś z Was może używała. Intersuje mnie co daje ta rureczka antykolkowa.
Stary 2012-06-12, 08:08   #4429
weronika_91
Zakorzenienie

Elena dziś wkraczamy w 28 tydzień
Stary 2012-06-12, 08:10   #4430
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Też droga. Chyba, że to jakieś drewniane czy cóś, nie doczytałam.

bardzo dobre drewno my kupiliśmy z tego cały zestaw mebli dla małej, ułożyli nam specjalny zestaw i wyszło taniej

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja się wycwaniłam i wpisałam jako datę urodzin termin ostatniej @
dobre!!!!! ja tez tak zrobie

Cytat:
W ogóle to nie napisam,że byłam jednak w szpitalu u mojej znajomej i jej drugiej córeczki,mówię Wam jaka cudnaa jakie małe paluszkitycie.Wzięł am ją na ręce a ona taka maleńka(choć 3300g)
Leżała z nią inna dziewczyna,która urodziła synka na miesiąc przed,łożysko jej się zaczęło odklejać i maluszka zabrali do innego szpitala,bo tam lepsza opieka.Matko to musi być straszne dla świeżej mamy.A w domku ma już 3córy,które chciały mieć siostre.
Jeszcze mąż mnie wkurza,bo karze mi rodzić w tym szpitalu a ja nie chcę,jeszcze szanowna teściowa wtrąca swoje 3grosze
Co za rodzinkachyba im coś powiem tak mi działają na nerwy ostatnio

W ogóle to wczoraj po raz pierwszy oglądałam na TLC Ciąża z zaskoczenia i byłam w szoku,że kobiety nie podejrzewały,że są w ciąży.Teraz wiem,ze to możliwe,nawet jak brzuch nie rośnie.
Jedna miała mieć usuwaną macice(endometrioza) i miała takie objawy ciążowe,ale występujące też przy tej chorobie.Poszła na usg a ginka jej mówi,że niech się nie szykuje na tą operację bo za 4tygodnie rodzi-była w szoku!Dzidzia na szczęście zdrowa.
Drugi przypadek mnie bardziej powalił,ale nie będę opowiadać,chyba,ze chcecie...

Idę w poduchy.PA!
ty sama musisz zdecydowac gdzie bedziesz rodzice, a tesciowa przeciez to ty bedziesz rodzic nie ona, matko

ja tez nieraz oglądam ten program i oczy wychodza na wierzch

Cytat:

pozazdrościć kuzynki

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34650294]

kasiam tez sie jakiś czas temu zapisałam na te warsztaty[/QUOTE]

moze na siebie wpadniemy ja zapisałam sie na sobote, bo w niedziele mam egzamin

Cytat:
ja kupiłam!! dokłądnie ten zestaw!! cena bardzo niska jak za trzy butelki, szybko przyszły, sprzedajacy ok ja czytalam na temat tych butelek bardzo dobre opinie, nawet na odchowalni któreś mamy polecały, a że tylko bede karmic mm to zależało mi na dobrych jak nie planujesz mm to mysle ze ci zwykła aventu tez wystarczy

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-12 o 08:11
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:11   #4431
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Coś mi się zrobiło i codziennie chce mi się snikersa. Szok Dziś już musiałam zjeść oczywiście
Stary 2012-06-12, 08:11   #4432
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cena jest powalająca, dlatego zastanawiam się, czy któraś z Was może używała. Intersuje mnie co daje ta rureczka antykolkowa.
To chyba tylko więcej do mycia
Stary 2012-06-12, 08:12   #4433
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana czuję się dobrze tylko zauważyłam że szybko się męczę i muszę się położyć,powieszenie prania to dla mnie nie lada wyczyn ale lekarz mówił żebym wytrzymała jeszcze 11 tygodni do 37 i mogę się rozpakować.

Zobaczę co mi napisali na wypisie.

A ty kochana jak się czujesz?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Coś mi się zrobiło i codziennie chce mi się snikersa. Szok Dziś już musiałam zjeść oczywiście

Ja nigdy nie jadłam słodkiego a teraz codziennie rogalika seven days muszę zjeść

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:12   #4434
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam tak z 3 bitem ale staram się nie pożerać go codziennie
Stary 2012-06-12, 08:19   #4435
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja kupiłam!! dokłądnie ten zestaw!! cena bardzo niska jak za trzy butelki, szybko przyszły, sprzedajacy ok ja czytalam na temat tych butelek bardzo dobre opinie, nawet na odchowalni któreś mamy polecały, a że tylko bede karmic mm to zależało mi na dobrych jak nie planujesz mm to mysle ze ci zwykła aventu tez wystarczy
Ja planuje karmić piersią, ale buteleczki trzeba kupić. Czytałam opinie i te dr browna są podobno najlepsze. Mam co prawda jedną Avent i tak myślę czy mi wystarczy, czy kupować coś więcej. Po pewnym czasie będę musiała męża zostawiać z małym, mleczko ściągne laktatorem. Więc jedna do mleczka będzie musiała być. A jakieś dodatkowe picie to od kiedy się daję? Jakieś herbatki itp?
(Jaka ja jestem zielona w temacie niemowlaczków)
Stary 2012-06-12, 08:22   #4436
Kalpana
Zakorzenienie

Anesh chcę nowy wózek, bo nie chcę ryzykować, że z używanym będzie coś nie tak, a nie znam się na tym, więc wszystko może wyjść w praniu. Z resztą mnie nie jest potrzebny jakiś super ekstra wózio, bo praktycznie będziemy nim jeździć tylko po drodze na spacery.

Dzisiaj zaczynamy 23 tydzień, czyli wychodzi na to, że 6 miesiąc
Już się nie mogę doczekać jesieni, jak przytulę to moje Słoneczko

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:23   #4437
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
bardzo dobre drewno my kupiliśmy z tego cały zestaw mebli dla małej, ułożyli nam specjalny zestaw i wyszło taniej

To dobre, że z drewna.
Mi kuzynka napisała, że tam w zestawie są butelki z tym sterylizatorem. Takze na razie się wstrzymam z kupowaniem, zobaczę jakie to są.

Cytat:
a ja mam tak z 3 bitem ale staram się nie pożerać go codziennie
Cytat:
A ja milkiłeja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 08:25   #4438
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do tych Kłykcin to ja nawet niewiem,ze je mam bo mam je w srodku gdzies-nawet niewiem gdzie. Robilam na poczatku roku test na DNA HPV bo wyszla mi cytologia 3gr i wtedy mi wlasnie wyszlo ze mam najgorsza odmiane 16-odpowiedzialna za raka szyjki i 44-klykciny,ale ja ich wogole nie czuje( przynajmniej na zewnetrznej stronie).Mialam miec wycinki,ale balam sie bo normalnie robia to pod narkoza,a mi nawet by znieczulenia nie dali a po drugie to by byla ingerencja na szyjce,wiec balabym sie o dziecko.Zwlaszcza gdy chcieli mi to zrobic na poczatku ciazy gdzie odklejala mi sie kosmowka.
Mam nadzieje ze po porodzie samo zniknie
Jak nie zniknie to ja ci radzę iść do tego szpitala onkologicznego. Byłam tam, najpierw w poradni potem na zabiegu, bo ja mam kłopoty ze znamionami i niestety raz na czas usuwam. Robota koronkowa, nic nie boli, blizny malutkie. Jak byłam na tym samym zabiegu w Cieszynie to się czułam jak w rzeźni Mamę też wysłałam do Bielska na usuwanie mięśniaków i powiem ci, że wróciła bardzo zadowolona.

Cytat:

O' la... świętujemy

A komodę - hm.. .może i droga, ale jak mam łóżko i malutką komódkę z tej samej serii to z innej nie chcę. Jak pomierzyłam na żywo to to ta na 4 jest za wysoka. Zdecydowliśmy się na 3-kę. Będę mieć tam najpotrzebniejsze rzeczy a grubsze czy mniej używane spakuję do szafy. Na tą niższą a szerszą nie mamy miejsca

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:25   #4439
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Ja planuje karmić piersią, ale buteleczki trzeba kupić. Czytałam opinie i te dr browna są podobno najlepsze. Mam co prawda jedną Avent i tak myślę czy mi wystarczy, czy kupować coś więcej. Po pewnym czasie będę musiała męża zostawiać z małym, mleczko ściągne laktatorem. Więc jedna do mleczka będzie musiała być. A jakieś dodatkowe picie to od kiedy się daję? Jakieś herbatki itp?
(Jaka ja jestem zielona w temacie niemowlaczków)
masz racje mysle, że na początek 2 ci wystarcza bo bedziesz je uzywac glownie jak bedziesz musiec wyjsc, w razie gdyby karmienie nie szło zawsze możesz dokupic na allegro sa tez pojedyncze te buteleczki każda mama kupi taka jaka chce, dla mnie bardzo ważne było żeby kupic dobra butelke, rozmawaiłąm nawet na ten temat ze swoim lekarzem, ale tak jak mowie ze wzgledu na mm wiekosc dziewczyn kupuje avent, najslabsze opinie czytałam o tych tommee tippee.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-12 o 08:28
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:27   #4440
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Anesh chcę nowy wózek, bo nie chcę ryzykować, że z używanym będzie coś nie tak, a nie znam się na tym, więc wszystko może wyjść w praniu. Z resztą mnie nie jest potrzebny jakiś super ekstra wózio, bo praktycznie będziemy nim jeździć tylko po drodze na spacery.

Dzisiaj zaczynamy 23 tydzień, czyli wychodzi na to, że 6 miesiąc
Już się nie mogę doczekać jesieni, jak przytulę to moje Słoneczko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości