|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam!
Dawno nie byłam, ale chciałam popatrzeć co u moich dziewczynek - staraczek, czasu ogólnie mało, więc wpadam z uściskami i pozdrowieniami. Piotrek waży 8.3kg - we wtorek na szczepieniu był ważony. Wyrasta mi z ubranek rozmiar 80. Jest bardzo ruchliwy, upilnować go trudno, ząbkuje, więc i humoru brak. Noce w porządku, ale w dzień masakra, zwłaszcza, że i skok jakiś nam się przyplątał, a i miejsce pobytu zmieniliśmy tymczasowo, bo odczulaliśmy kota i musimy być jeszcze co najmniej tydzień w miejscu odosobnienia. Tzn. Piotrka na kota. Będę próbowała podać mu coś mlecznego, lekarz radzi ociupinkę jogurtu naturalnego, bo udało się nam odczulić laktozę i kazeinę. Ogólnie nasze życie polega na walczeniu z alergią, o jedzeniu też nic nie napiszę, bo Piotrek ciągnie na nutramigenie z kleikiem ryżowym. A tak to jesteśmy żywieniowo jak na 4 miesiącu - nie zsypało go po ziemniaku tylko, indyku, kleiku ryżowym, ryżu i jabłku. Jutro próbujemy z piersią kurzęcą. Teraz skóra jest piękna, wyleczone wszystko dzięki maści robionej niestety z odrobiną kwasu bor. i hydrocortyzonu. Ale jest super i tego się trzymam. Mamy też protopic, ale nie jest tak skuteczny, przy najmniej u Piotrka. Nie wiem co jeszcze napisać, przede wszystkim serdecznie pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych dzieciątek, wiosna już za progiem, więc w górę serca! ![]() Buziaki! ![]() Wrzucam fotę Piotrka, kiepska bo z telefonu, aparatu oczywiście też nie wzięłam ze sobą. ![]() P.s. Jeśli ktoś potrzebuje mam na zbyciu 2 puszki neocate lcp, kupione na receptę, Piotrek tego za Chiny nie chce, toteż jeśli komuś potrzeba to podeślę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Rozeznanie
|
Tacca fajnie że się odezwałaś
![]() ![]() Z usypianiem u nas jak narazie sukces ![]() ![]() millena chyba jednak rozróżniają ![]() A jak jadłam jogurt, dawałam mu po troszeczku na łyżeczce a sama musiałam szybko jeść. JAk się skończył to płakał... a potem wylizywał kubek, tak że mało go nie zjadł ![]()
#4474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też się nie turla... Ciężko się jej nawet z brzuszka na plecy przewrócić, ale za to sama siada z leżenia ![]() Nasz mała dość spore kawałki połyka, długa żuje i dopóki nie rozmymla ![]() My też dajemy prawie wszytko spróbować. Jak widzi moją siostrę i aż cała szczęśliwa bo jej daje piankę z cappuccino ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
Mi wczoraj przyszly do glowy dwa pomysly na tytul nowego watku:
1. Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały- mamy maj-czerwiec 2012 2. Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają / mamom odpocząć nie dają - mamy maj-czerwiec 2012 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mamy drugiego zęba ![]() Cytat:
![]() Kupiłam psa, kiedy zwolniłam się z pracy. Z pełną świadomością zrobiłam to właśnie w takim momencie. Chciałam mieć dużo czasu na to, żeby wychować czworonoga i poświęcić mu tyle czasu, ile trzeba. Przygotowywałam go też sukcesywnie do tego, że kiedyś pojawi się w naszym życiu dziecko. Jak już Diego był odchowany ![]() ![]() ![]() Dla mnie, posiadanie zwierzaka w domu, to ogromna odpowiedzialność i nie wyobrażam sobie innego sposobu postępowania. Mogłabym długo o tym pisać, a wiem, że nie każdemu to się podoba ![]() ![]() Cytat:
A z serem to nie przypadkiem leniwce? A bez sera kopytka? Zwał, jak zwał, pomysł jak zwykle super ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Efijy;39506826] Cytat:
![]() Dostęp miał każdy, a sailo wyleciała za brak aktywności. Teraz grupa jest zamknięta. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm jesli chodzi o ta grupe. Moze sie myle, dlatego prosze poprawcie mnie. Pamietam jak jedna dziewczyna ( nie chce podawac nika, bo w 100% nie jestem pewna czy dobrze pamietam ktora) prosila o dostep do owej grupy. Pisala juz z nami dlugo, jeszcze jak byla w ciazy, zapisala sie wczesniej niz ja i chyba dostala odmowe. Argumentem bylo to, ze nie jest na wizazu od poczatku, czy jakos tak i ze teraz jestescie baaardzo ostrozne bo do poprzedniego klubu wszystkich sie bralo, dawalo dostep do pocztu i wyszlo jak wyszlo. Ktoras tez napisala, ze nie osadza tej forumowiczki, ale teraz musicie uwazac kogo sie do tej grupy na fb przyjmuje i chyba w koncu jej nie przyjelyscie ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-01 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Gaabbi;39537744]Hej. Mamy drugiego zęba ![]() Dziękuję ![]() Kupiłam psa, kiedy zwolniłam się z pracy. Z pełną świadomością zrobiłam to właśnie w takim momencie. Chciałam mieć dużo czasu na to, żeby wychować czworonoga i poświęcić mu tyle czasu, ile trzeba. Przygotowywałam go też sukcesywnie do tego, że kiedyś pojawi się w naszym życiu dziecko. Jak już Diego był odchowany ![]() ![]() ![]() Dla mnie, posiadanie zwierzaka w domu, to ogromna odpowiedzialność i nie wyobrażam sobie innego sposobu postępowania. Mogłabym długo o tym pisać, a wiem, że nie każdemu to się podoba ![]() ![]() Mniam. A z serem to nie przypadkiem leniwce? A bez sera kopytka? Zwał, jak zwał, pomysł jak zwykle super ![]() ![]() zazdroszcze Ci. Ja lubię zwierzęta i wiem, że fajnie się wychowywać z psem bo sama miałam w dzieciństwie, ale ja niestety za leniwa jestem i nie potrafiłabym wychować zwierza tak jak Ty Diego |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czuję, że ta grupa jest szykanowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o to usuwanie na wizażu to nie do końca rozumiem. nawet jeśli ktoś się nie udziela i zostanie usunięty to przecież ciągle może spokojnie podglądać jako gość, prawda? więc gdzie tu jest eliminacja podglądaczy? gabi - jeszcze w sparwie sailor to Ty ostatnio napisałaś że została usunięta z grupy na fb bo "nikt jej tam nie chciał". dla mnie to ewidentnie oznacza tylko jedno - tzn że nie dlatego została usunięta że się nie udzialała tylko dlatego że jej tam nie chciałyście. więc jak dla mnie to ta grupa jest dla wybranych. ale spoko spoko, nie zależało mi żeby być w tej grupie i nadal przy tym zostaję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bez zmian z usypianiem, a w nocy jest jeszcze gorzej niż było:/ Kupiłam dzisiaj Mai kurteczke wiosenna, u nas jest piękna pogoda od paru dni. Tacca witaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
U nas dzisiaj połówka. We wtorek idę na USG połówkowe, wtedy też się odezwę ![]() A dzisiaj tylko wpadam z pytaniem. Pamiętam, że kiedyś rozmawiałyśmy o spacerówkach kubełkowych, ale nigdy do końca nie zajarzyłam tematu. Teraz oglądamy sobie wózki (ale tylko oglądamy, nic nie kupujemy), a Wy jesteście już doświadczone, stąd moje pytanie: Która z tych spacerówek wydaje Wam się być lepsza? I ew. czy któraś jest kubełkowa i czy to ma jakieś konsekwencje? 1. Tako Acoustic 2. Roan Marita Gondole te wózki mają porównywalne, ale z tymi spacerówkami nie jestem w stanie rozkminić, która może być lepsza. Z góry dziękuję za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
mamy mam do was pytanie jakie macie doświadczenie z pokojami dla matek z dziećmi np w iKEA?
JA mojego syna nadal karmię piersią, i dziś zostałam prawie zlinczowana, kobieta waliła mi pięściami w drzwi i szarapała za klamę, normalnie odechciało mi się tam karmić i po przebraniu dziecka, wyszałam wkurzona tak, że do tej pory mam nerwa |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Perse, kubełkowe to takie które nie rozkłada się na płasko- czyli siedzisko ma kształt kubełka i nie da się zrównać na płasko oparcia z siedzeniem i podnóżkiem
![]() ![]() żaden z tych go nie ma ![]() ja bym zwróciła uwagę czy przekładane siedzisko, czy ma osłonkę na nóżki i duża budka- najlepiej rozsuwana żeby dobrze chroniło przed wiatrem ![]() Niestety żadnego z tych nie widziałam na żywo ![]() Trzymam kciuki za Was Kochana! |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39547533]Cześć Dziewczyny,
U nas dzisiaj połówka. We wtorek idę na USG połówkowe, wtedy też się odezwę ![]() A dzisiaj tylko wpadam z pytaniem. Pamiętam, że kiedyś rozmawiałyśmy o spacerówkach kubełkowych, ale nigdy do końca nie zajarzyłam tematu. Teraz oglądamy sobie wózki (ale tylko oglądamy, nic nie kupujemy), a Wy jesteście już doświadczone, stąd moje pytanie: Która z tych spacerówek wydaje Wam się być lepsza? I ew. czy któraś jest kubełkowa i czy to ma jakieś konsekwencje? 1. Tako Acoustic 2. Roan Marita Gondole te wózki mają porównywalne, ale z tymi spacerówkami nie jestem w stanie rozkminić, która może być lepsza. Z góry dziękuję za podpowiedzi ![]() w sklepie mówili że ten wózek ma kubełkowe siedzenie http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-g...034604160.html
#4493 |
Zakorzenienie
|
Perse, bardzo się cieszę, że wszystko idzie dobrze
![]() Napisz koniecznie po USG, już pewnie poznasz płeć maleństwa ![]() ![]() ![]() Obydwa wózki, które pokazałaś mają spacerówkę rozkładaną na płasko, wydają się być ok. Standardowe wyposażenie też fajne ![]() Zastanów się tylko czy chcesz wózek z nieskrętnymi kołami. ![]() Ja swoim Tutkiem jedną ręką powożę. ![]() A Maciek dzisiaj zjadł jajecznicę. Rany, dawno moje dziecię nie jadło niczego z TAKIM APETYTEM. Można zrobić na parze, ale mnie się nie chciało bawić w to i zrobiłam w rondelku. Na małym ogniu rozgrzałam niepełną łyżeczkę masła, wbiłam wielki jajko, dałam łyżeczkę słodkiej śmietanki, odrobinę świeżo zmielonego pieprzu i odrobinkę soli. Wszystko razem mieszałam na małym ogniu aż się ścięło ![]() Można dodać szczypiorek, natkę pietruszki... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale fakt, fajnie mieć wybór, bo wtedy każdy wybierze co mu bardziej odpowiada. a co do jedzenia dla Maćka to wymiatasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Taką super extra cool kurteczkę na wiosnę licytowałam dla Maksia na allegro i w ostatniej sekundzie ktoś mnie przebił
![]() więc nadal czegoś fajnego szukam.
#4497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Ja tam na spacerach dużo skręcam, podjazdy, zjazdy, wjeżdżanie na krawężnik, po schodkach... bez skrętnych kół to IMO mordęga.
_millena, spróbuj dać. Najlepiej z lanymi kluseczkami ![]()
![]() |
#4499 |
Zadomowienie
|
nie mam pomysłu na drugie danie, bo ten rosołek to chyba taki cienki trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.