|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Zapomniałabym-WITAM NOWĄ MAMUŚKE W NASZYCH SKROMNYCH PROGACH
![]() Evel- niech maleństwo zdrowieje szybko ![]() ![]() Ninagg-dawaj foty z chrzcin ![]() Niedzielny dzień uważam za udany ![]() Synek grzeczny-miał tylko chwilę słabości ![]() Mąż spisał się na medal bo wysprzątał mi chałupę-poodkurzał,pomył podłogi (po prostu ogarnął burdel) ![]() ![]() Tak mi się podoba ![]()
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. ![]() ![]() Ur. 23.01.2013 ![]() "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-04-28 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Nina, szczerze mówiąc, to musiałabym się jeszcze zastanowić, ale w drogę biorę ze sobą pojemniczki z mlekiem, 4 butelki, wodę gorącą w termosie i zimną w butelce jakiejś... Do tego kocyk, zabawki, mokre chustki, pieluchy, śliniak... A ogólnie na wyjazd zabieram ze sobą bujawkę, cały zestaw wózkowy (mam 3w1), kocyki... Kosmetyki jakieś (dla małej, rzecz jasna, nie mówię o swoich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Witam.nową manusie
![]() Cytat:
Jeszcze Tz focha zarzucił. Nie dość że nawet mi życzeń wczoraj nie złożył to jeszcze.dzisiaj obraza majestatu i nie wiem nawet o co.
![]() |
#4475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zaskoczę Was, tzn. tak mi się wydaje, dlatego, że sama jestem zaskoczona..Już mówię o co chodzi. Otóż właśnie odkryliśmy z mężem, że nasz Krzysiu ząbkuje
![]() Nie miałam pojęcia, że w 4 miesiącu to już można się tego spodziewać, ale poczytałam noi się okazuje, że jest to możliwe. Oho..no to chyba mogę się szykować na marudzenie i inne różne objawy towarzyszące ![]() Krzychu od kilku dni bardzo się ślini i wkłada paluszki non stop do buzi, wcześniej też wkładał, ale teraz to non stop ma paluszki w buzi, a jak nie paluszki to wszystko inne co jest pod ręką. To chyba oznaka, że swędzą dziąsełki, tak przeczytałam. Do tego zwiększyła się ilość kup, ostatnio robił 1 lub 2 dziennie, a dziś już zrobił 4 noi pogorszyła się też konsystencja - to też podobno może być objaw. Zaglądnęłam do buzinki pod górną warge noi faktycznie to jest to. ![]() Powiem Wam, że Krzychu to mnie zaskakuje i zawsze jak spotyka mnie coś nowego z nim związanego to zaraz muszę się dokształcać, no bo i skąd to wszystko wiedzieć jak się jest pierwszy raz mamuśką. Ale z tymi ząbkami to szok, po prostu nie miałam pojęcia o tym, ale też nie zastanawiałam się nawet nad tym kiedy ![]()
#4477 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodałam do klubu fotki mojej księżniczki - specjalnie dla tych, co nie widziały na fejsie.
![]() Mała, jedziemy na Lubelszczyznę - 500km do pokonania. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze moja mama jest i głupio przez Tz.
Dziewczyny ratujcie mam coraz.mniej mleka, pije hektolitry wody i nic, jak próbuje Mała przystawiac często żeby pobudzić to tragedia tak się wydziera bo jej mleko nie leci. Czy to że zaczęłam skakać na skakance mogło zaszkodzić?
#4479 |
Zakorzenienie
|
Basiu-na wątku już wysyp ząbków
![]() Mojemu Oskarowi się objawił, Leosiowi Marsi, Dawidkowi Hope,Oliwce Black i chyba jeszcze kogoś pominęłam ![]() ![]()
#4480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tutaj w watku juz mamy kilka zabkujacych dzieci tez ![]() ![]() ale dzisiaj zauwaylam, ze mlody porbuje przewrocic sie z brzuszka na plecki, taki mostek robi i wygina sie na jedna strone i wyglada na to, ze lada dzien mu sie to w kncu uda ![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
![]() ![]() Black, mnie tez sie wydaje, ze to moze byc reakcja na zmiane mleka, chociaz.... ja tez podaje ten dicoflor i tez nam sie zrobiło mega odprzenie...... wiesz, zaczęłam wczoraj wieczorem smarowac bepantenem i juz o niebo lepiej jest ![]() Lady rocznicowo najlepsiejszego ![]() Ifwka, co ten tzt twój wywija? ![]() Bijkora- swietnie Was przyjeli ![]() ![]() witam nową mamusie ![]() ![]() u nas tez dzisiaj lało, wiało, paskudnie,... młody tylko siup do auta i z auta, zadnych spacerow ![]() ide zaraz lulac, klub oblukam jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jak to ząbkowanie przechodziło jeśli można wiedziec?? Nawet jak już był ten temat to plisss proszę o małą powtórkę ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że klasa tak ładnie się zachowała, na pewno było Ci bardzo miło ![]() Powodzenia na maturze ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze że ten długi dzień się już kończy ( u mnie rozpoczęty o 3 rano ![]() Blanka próbuje zasnąć, ale oczywiście bez atrakcji się nie obędzie. Nauczyła się nowej umiejętności i teraz się chwali w łóżeczku zamiast spać ![]() ![]() Przećwiczyła mnie dziś konkretnie , ale tak jak pisałyście wcześniej chyba faktycznie biomet na nią źle wpływa ![]() Jutro tż ma wolne i obiecał że zajmie się Małą a ja mam odpocząć. No i jutro też szczepionka, ale się boję , mam do pediatry mnóstwo pytań oczywiście . Słuchajcie czy to , że dziecko non stop puszcza strasznie śmierdzące bąki coś złego oznacza ? Bo ja okien nie nadąże otwierać tak wali ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie - czy karmiąc piersią można jeść maliny? Czytałam, że tak, ale dziś zjadłam trochę i kupka miała dziwną konsystencję (trudno nawet ją określić). Czy to może być właśnie po malinach? Kilka dni temu też je jadłam i było ok, ale nic innego nowego nie jadłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Basiu,
![]() ![]() Evel- zdrówka dla Majusi ![]() mój dziec wprawdzie ząbka jeszcze nie ma, ale za to nową umiejetnosc nabył- swiece robi, potem hop na bok i na brzusiu łebek podnosi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanego wypoczynku! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach gapa ze mnie! Witam nową mamusię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Ułożyłam Darię do snu i już smacznie sobie śpi
![]() Chciałam Was nadrobić ale właśnie leci "Przepis na życie" więc lecę oglądać ![]() Może na reklamie Was podczytam ![]()
#4491 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta, mi się wydaje, że od mleka by się od razu pojawiło... A dzisiaj kupa była normalna - Dicoflor podałam dopiero po niej, zobaczymy, jaka będzie następna... Ale mam nadzieję, że to taka jednorazowa akcja i po prostu pierwsza reakcja brzuszka na nowe kropelki...
Ja też myślałam, żeby Bepanthenem posmarować, ale jak pisałam, mała spała całą noc z gołą pupką, w nocy karmiliśmy na pieluszce ją, żeby nie osikała (pieluszka - wiadomo - przemakała, ale przynajmniej absorbowała sikundy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tymi bąkami to chyba nic złego, tak myślę, mój Krzychu często puszcza i śmierdzi jak nie wiem ![]() Cytat:
Tak w ogóle to my mamy po weekendzie drugie obowiązkowe szczepienie. Oczywiście jest to opóźnione szczepienie w naszym przypadku, bo przez pobyt w szpitalu Krzysia i potem ospę lekarka odroczyła szczepienie aż do po weekendzie majowym.
![]() |
#4493 |
Lurker ;)
|
Co do elitarnych liceow. Moje bylo takim elytarnym liceum jezykowym. I co umiem? Po francusku " Je ne comprends pas" a po angielsku podstawy, oczywiscie wujo google.translate jest moim przyjacielem... Lekcja w stylu robicie dzis te i te zadania z podrecznika. Koniec. Aaa wspomne, ze nie omowilismy wszystkich lektur( wychowawczyni miala zalamanie na 3 miechy przed matura i zrobila blad w swiadectwach, przez co byly nie wazne
![]()
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Sylwia nie wiem co mu odbiło, a mama jeszcze mówi że.tego pokarmu mam mało bo cały czas jestem zdenerwowana, a ten mi jeszcze dokłada.
Dziewczyny nie wiecie jak z ta skakanka czy to mogło zaszkodzić. U mnie nie jest to problem ze złapaniem piersi tylko jakby jej mleko nie smakowalo i nie chce.pić.
#4495 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A to ja akurat sie ciesze bo skonczylam technikum i dobrze mi z tym
![]() ![]() ![]() Hanna juz spi, mialam dzis poogarniac no ale moje dziecko mialo inne plany na dzis niz sprzatanie. Chyba sie poloze juz... Basiu gratulacje za zabka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4496 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowia dla niego! A matura kiedy? muszę wiedzieć, kiedy trzymać kciuki ![]() Fajnie w szkole miałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem tak - Agatka przy pierwszych zębach nie miała ![]() Z czwórkami tak samo, nie wiem kiedy wyszły. 2 trochę marudzenia było, a najgorzej górne 3 szły - jakieś 2 tygodnie kataru wodnistego, brzydkich i częstych kup, płacz, podwyższona temperatura i kilka krostek na policzku - dodam, że córa miała jakieś 2,2 roku wtedy już. Cytat:
![]() Cytat:
No i pytanie -o której maliny a o której kupa? Bo wiesz, tak naprawdę ZANIM te maliny do mleka przejdą ![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Ja od 13 u teściów na obiedzie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh, zazdroszczę właśnie tego!
![]() ![]() Szaja, na portalu fotka.pl ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-28 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tulam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak laktatorem odciągasz to leci?
![]() |
#4500 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też sam się za TO nie bierze. Dopiero jak mu powiem to pomaga mi... Cytat:
I przykro mi z powodu choroby. Napewno będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.