Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 19:30   #4471
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Zapomniałabym-WITAM NOWĄ MAMUŚKE W NASZYCH SKROMNYCH PROGACH

Evel- niech maleństwo zdrowieje szybko ściskam was mocno

Ninagg-dawaj foty z chrzcin

Niedzielny dzień uważam za udany
Synek grzeczny-miał tylko chwilę słabości
Mąż spisał się na medal bo wysprzątał mi chałupę-poodkurzał,pomył podłogi (po prostu ogarnął burdel) a ja w tym czasie się bawiłam z synciem i relaksowałam zarazem

Tak mi się podoba
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-04-28 o 19:33
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:35   #4472
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nina, szczerze mówiąc, to musiałabym się jeszcze zastanowić, ale w drogę biorę ze sobą pojemniczki z mlekiem, 4 butelki, wodę gorącą w termosie i zimną w butelce jakiejś... Do tego kocyk, zabawki, mokre chustki, pieluchy, śliniak... A ogólnie na wyjazd zabieram ze sobą bujawkę, cały zestaw wózkowy (mam 3w1), kocyki... Kosmetyki jakieś (dla małej, rzecz jasna, nie mówię o swoich ), dużo ciuszków na zmianę, puszkę z mlekiem i paczkę pieluch... I nie wiem, co jeszcze. Pewnie mi się przypomni, jak będę nas pakować.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:36   #4473
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Black nie boisz się, ze jak Oliwka lezy na brzuszku na przewijaku to fiknie z brzuszka na plecy i spadnie?
Ja ostatnio przeżyłam chwilę grozy, zostawiłam na chwilę Nadię na łózku i poszłam zrobić mleczko, a ta się przeturlała z końca łóżka, spod ściany aż na sam brzeg, kilka cm brakowało A nie było mnie może minutę..

Mam taki sam bujaczek, ale Nadia jakoś nie jest nim zainteresowana,chyba że siądę naprzeciwko niej i z nią gadam, bo żeby zostawić ją na chwilę bujająca się,to zaraz płacz.. Może za późno zaczęłam ją do niego przyzwyczajać Mamy go dopiero od 2 tygodni.
A Oliwka zaprzyjaźniła się z bujaczkiem ?
A gdzie zdjęcia na przewijaku i bujaczku? Coś przegapiłam gdzieś?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-28, 19:37   #4474
Ifwka
Zakorzenienie

Witam.nową manusie
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny.. wczoraj chciałam się pochwalić, ze zrezygnowałyśmy całkiem z butli.. ale od wieczora znowu był płacz i uległam..

lecę Was nadrobić póki dziecko spokojne
U mnie też butla coraz częściej i jestem tym załamana. Mała łapie cycka puszcza i płacz z głodu. Masakra
Jeszcze Tz focha zarzucił. Nie dość że nawet mi życzeń wczoraj nie złożył to jeszcze.dzisiaj obraza majestatu i nie wiem nawet o co.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:40   #4475
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nina, szczerze mówiąc, to musiałabym się jeszcze zastanowić, ale w drogę biorę ze sobą pojemniczki z mlekiem, 4 butelki, wodę gorącą w termosie i zimną w butelce jakiejś... Do tego kocyk, zabawki, mokre chustki, pieluchy, śliniak... A ogólnie na wyjazd zabieram ze sobą bujawkę, cały zestaw wózkowy (mam 3w1), kocyki... Kosmetyki jakieś (dla małej, rzecz jasna, nie mówię o swoich ), dużo ciuszków na zmianę, puszkę z mlekiem i paczkę pieluch... I nie wiem, co jeszcze. Pewnie mi się przypomni, jak będę nas pakować.
A no właśnie. Gdzie ruszacie? (jeśli można spytać?) Rozumiem że długi weekend majowy?(rilaks i te sprawy )

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Witam.nową manusie

U mnie też butla coraz częściej i jestem tym załamana. Mała łapie cycka puszcza i płacz z głodu. Masakra
Jeszcze Tz focha zarzucił. Nie dość że nawet mi życzeń wczoraj nie złożył to jeszcze.dzisiaj obraza majestatu i nie wiem nawet o co.
Ach faceci to głupki nigdy tak naprawdę nie dowiesz się o co im chodzi. Nie przejmuj się
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-28, 19:42   #4476
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dziewczyny, zaskoczę Was, tzn. tak mi się wydaje, dlatego, że sama jestem zaskoczona..Już mówię o co chodzi. Otóż właśnie odkryliśmy z mężem, że nasz Krzysiu ząbkuje, zaczyna od dwóch górnych.
Nie miałam pojęcia, że w 4 miesiącu to już można się tego spodziewać, ale poczytałam noi się okazuje, że jest to możliwe. Oho..no to chyba mogę się szykować na marudzenie i inne różne objawy towarzyszące
Krzychu od kilku dni bardzo się ślini i wkłada paluszki non stop do buzi, wcześniej też wkładał, ale teraz to non stop ma paluszki w buzi, a jak nie paluszki to wszystko inne co jest pod ręką. To chyba oznaka, że swędzą dziąsełki, tak przeczytałam. Do tego zwiększyła się ilość kup, ostatnio robił 1 lub 2 dziennie, a dziś już zrobił 4 noi pogorszyła się też konsystencja - to też podobno może być objaw. Zaglądnęłam do buzinki pod górną warge noi faktycznie to jest to.
Powiem Wam, że Krzychu to mnie zaskakuje i zawsze jak spotyka mnie coś nowego z nim związanego to zaraz muszę się dokształcać, no bo i skąd to wszystko wiedzieć jak się jest pierwszy raz mamuśką.
Ale z tymi ząbkami to szok, po prostu nie miałam pojęcia o tym, ale też nie zastanawiałam się nawet nad tym kiedy
Stary 2013-04-28, 19:44   #4477
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, dodałam do klubu fotki mojej księżniczki - specjalnie dla tych, co nie widziały na fejsie.

Mała, jedziemy na Lubelszczyznę - 500km do pokonania. Do teściów, bo stamtąd pochodzi mój TŻ. Majóweczka, trzeba odpocząć. Szkoda tylko, że sobie nawet tam nie pogrillujemy, bo nie ma gdzie - teściowie mieszkają w bloku...
Stary 2013-04-28, 19:44   #4478
Ifwka
Zakorzenienie

Jeszcze moja mama jest i głupio przez Tz.
Dziewczyny ratujcie mam coraz.mniej mleka, pije hektolitry wody i nic, jak próbuje Mała przystawiac często żeby pobudzić to tragedia tak się wydziera bo jej mleko nie leci.
Czy to że zaczęłam skakać na skakance mogło zaszkodzić?
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-04-28, 19:48   #4479
mala_19kw
Zakorzenienie

Basiu-na wątku już wysyp ząbków
Mojemu Oskarowi się objawił, Leosiowi Marsi, Dawidkowi Hope,Oliwce Black i chyba jeszcze kogoś pominęłam Ale rozumiem twoją radość bo każda nowo odkryta zagadka u naszego malucha to ekstraśna sprawa dla mamuśki
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-28, 19:50   #4480
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaskoczę Was, tzn. tak mi się wydaje, dlatego, że sama jestem zaskoczona..Już mówię o co chodzi. Otóż właśnie odkryliśmy z mężem, że nasz Krzysiu ząbkuje, zaczyna od dwóch górnych.
Nie miałam pojęcia, że w 4 miesiącu to już można się tego spodziewać, ale poczytałam noi się okazuje, że jest to możliwe. Oho..no to chyba mogę się szykować na marudzenie i inne różne objawy towarzyszące
Krzychu od kilku dni bardzo się ślini i wkłada paluszki non stop do buzi, wcześniej też wkładał, ale teraz to non stop ma paluszki w buzi, a jak nie paluszki to wszystko inne co jest pod ręką. To chyba oznaka, że swędzą dziąsełki, tak przeczytałam. Do tego zwiększyła się ilość kup, ostatnio robił 1 lub 2 dziennie, a dziś już zrobił 4 noi pogorszyła się też konsystencja - to też podobno może być objaw. Zaglądnęłam do buzinki pod górną warge noi faktycznie to jest to.
Powiem Wam, że Krzychu to mnie zaskakuje i zawsze jak spotyka mnie coś nowego z nim związanego to zaraz muszę się dokształcać, no bo i skąd to wszystko wiedzieć jak się jest pierwszy raz mamuśką.
Ale z tymi ząbkami to szok, po prostu nie miałam pojęcia o tym, ale też nie zastanawiałam się nawet nad tym kiedy
sa takie przypadki, ze dzieci rodza sie juz z zabkiem
a tutaj w watku juz mamy kilka zabkujacych dzieci tez no ale gratulacje ja ciagle czekam

ale dzisiaj zauwaylam, ze mlody porbuje przewrocic sie z brzuszka na plecki, taki mostek robi i wygina sie na jedna strone i wyglada na to, ze lada dzien mu sie to w kncu uda
Stary 2013-04-28, 19:50   #4481
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kobietki calutki dzien byłam u rodziców- mały szalał, gadał, kwikał jak szalony, padł przy wycieraniu po kąpieli, za pól godzinki sie obudzil pojadl i spi

Black, mnie tez sie wydaje, ze to moze byc reakcja na zmiane mleka, chociaz.... ja tez podaje ten dicoflor i tez nam sie zrobiło mega odprzenie...... wiesz, zaczęłam wczoraj wieczorem smarowac bepantenem i juz o niebo lepiej jest

Lady rocznicowo najlepsiejszego

Ifwka
, co ten tzt twój wywija?

Bijkora- swietnie Was przyjeli ucz sie laska, ucz

witam nową mamusie , swiatowo sie robi u nas na wątku

u nas tez dzisiaj lało, wiało, paskudnie,... młody tylko siup do auta i z auta, zadnych spacerow

ide zaraz lulac, klub oblukam jutro
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 19:55   #4482
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, jutro postaram się nadrobić. Chciałam Wam tylko napisać że Majusia wczoraj skończyła 4 miesiące
ale znowu jest chora ;( zaczęła mi kaszleć, pojechalismy na całodobową świąteczną opiekę lekarską do szpitala i lekarz (jakiś dziadziuś) ją przebadał i niby nic nie ma naoskrzelach ale dał jej antybiotyk Mam mieszane uczucia, ale chyba podam jej ten antybiotyk bo kaszle, ma chrypkę i wogóle charczy i to wszystko w ciągu jednego dnia... Kurcze, Karinka ma 2,5 roku i tylko raz była chora - na zapalenie jamy ustnej... Tfu, tfu... Ale nie jestem przyzwyczajona chyba, ze tak dziecko choruje i strasznie się martwię
Gratulacje za 4 miesiąc

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mojemu Oskarowi się objawił, Leosiowi Marsi, Dawidkowi Hope,Oliwce Black i chyba jeszcze kogoś pominęłam Ale rozumiem twoją radość bo każda nowo odkryta zagadka u naszego malucha to ekstraśna sprawa dla mamuśki
Oj, a ja tu z takim newsem wyskakuje, a dla Was to już nic nowego O ja głupia a myślałam, że to nowość no ale tak to jest jak nie jestem zawsze na bierząco z czytaniem i pisaniem to mam za swoje. Ale przynajmniej wiem, że jest ok.
A jak to ząbkowanie przechodziło jeśli można wiedziec?? Nawet jak już był ten temat to plisss proszę o małą powtórkę
Stary 2013-04-28, 19:56   #4483
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4114587/Mizia...aluja-po-dupce
Stary 2013-04-28, 19:56   #4484
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
No to tak Nie odzywałam się juz jakiś czas bo nauka, nauka i nauka
Nadia była ze mną w szkole Wszyscy się podniecali i chcieli potrzymać. Poszłam z nią na historię, czyli na lekcję z moją wychą.
Zrobiła z tego godzinę wychowawczą a ja stałam pod tablica z Małą i odpowiadałam na pytania. Co to znaczy macierzyństwo w młodym wieku, jakieś plus i minusy itp.
Ogólnie atmosfera super A Nadia czuła się jak pączek w maśle bo wszyscy ją zaczepiali, gadali, głaskali Normalnie kolejna gwiazda szkoły, zaraz po mnie w czasie ciązy Spotkanie ze wszystkimi nauczycielami, wszyscy mówili ze to moj klonik
Tylko jednej babce od ang, która ma mnie egzaminować na ustnym coś nie pasiło, dziwiła się po co ja tam przylazłam z dzieckiem, ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi
Sekretarka jak tylko zobaczyła Małą, to przyszła ją podziwiać, a potem jak poszłam na lekcję to poleciała do sklepu po prezenty Nadia dostała 4 grzechotki i gryzaczek

W piątek odebrałam świadectwo i od tego czasu jestem absolwentką mojego`elitarnego` liceum
hehe ja też z tych elitarnych liceów :P żałuje oczywiście bo nic z tego nie wyniosłam ;/
Super że klasa tak ładnie się zachowała, na pewno było Ci bardzo miło
Powodzenia na maturze !

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Lady wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy! Abyście żyli długo i szczęśliwie
Przyłączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej mamusie . Szybko pochwalę się wczoraj wyszłam z domu na ponad 2g na wesele do znajomych. Ehh jak fajnie pierwszy raz od 3 miesięcy wyrwaliśmy się z mężem, nawet 1 taniec zatańczyliśmy. Bardzo sie bałam o męża ale dał dzielnie sobie radę i było miło .gałganek grzecznie spał do z babcią przez ten czas.
My w maju również na wesele idziemy, z jednej strony się cieszę bo w końcu gdzieś z mężem sami wybyjemy no a z drugiej str to martwie się jak moja mama sobie poradzi z Blanką w tym czasie

Cytat:
To witaj w gronie ząbkujących.

Jak to dobrze że ten długi dzień się już kończy ( u mnie rozpoczęty o 3 rano).
Blanka próbuje zasnąć, ale oczywiście bez atrakcji się nie obędzie. Nauczyła się nowej umiejętności i teraz się chwali w łóżeczku zamiast spać. Otóż z leżenia na plecach podnosi się do góry , głowa i nogi idą do góry i robi kołyskę, oczywiście ciągle musze kołderkę poprawiać bo się rozkopuje łobuz mój mały

Przećwiczyła mnie dziś konkretnie , ale tak jak pisałyście wcześniej chyba faktycznie biomet na nią źle wpływa
Jutro tż ma wolne i obiecał że zajmie się Małą a ja mam odpocząć.
No i jutro też szczepionka, ale się boję , mam do pediatry mnóstwo pytań oczywiście .

Słuchajcie czy to , że dziecko non stop puszcza strasznie śmierdzące bąki coś złego oznacza ? Bo ja okien nie nadąże otwierać tak wali
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:57   #4485
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
Witam.nową manusie

Moja Maryś też ma problem ze złapaniem cyca, ale tylko wieczorem. Podejrzewam, że jest za bardzo zmęczona, bo jak ją już ululam to na śpiocha nie ma z tym problemu. Zastanawiam się nad przesunięciem kąpieli z 19:30 na 19. Choć z drugiej strony ostatnio z zasypianiem też są cyrki - raz zaśnie o 20, a czasami to i po 22.

Mam jeszcze pytanie - czy karmiąc piersią można jeść maliny? Czytałam, że tak, ale dziś zjadłam trochę i kupka miała dziwną konsystencję (trudno nawet ją określić). Czy to może być właśnie po malinach? Kilka dni temu też je jadłam i było ok, ale nic innego nowego nie jadłam
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:58   #4486
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
sa takie przypadki, ze dzieci rodza sie juz z zabkiem
a tutaj w watku juz mamy kilka zabkujacych dzieci tez no ale gratulacje ja ciagle czekam

ale dzisiaj zauwaylam, ze mlody porbuje przewrocic sie z brzuszka na plecki, taki mostek robi i wygina sie na jedna strone i wyglada na to, ze lada dzien mu sie to w kncu uda
Takie to jest ekscytujące u tych naszych maluszków jak dzieje się coś nowego, ja się ze wszystkiego cieszę jak wariatka jak coś nowego zauważę.
Stary 2013-04-28, 20:00   #4487
sylwietta1988
Zakorzenienie

Basiu, za ząbek

Evel- zdrówka dla Majusi

mój dziec wprawdzie ząbka jeszcze nie ma, ale za to nową umiejetnosc nabył- swiece robi, potem hop na bok i na brzusiu łebek podnosi i wygina sie jak Pietraszko Lady próbujac machnac na brzus ale jeszcze mu sie nie udało
Stary 2013-04-28, 20:01   #4488
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, dodałam do klubu fotki mojej księżniczki - specjalnie dla tych, co nie widziały na fejsie.

Mała, jedziemy na Lubelszczyznę - 500km do pokonania. Do teściów, bo stamtąd pochodzi mój TŻ. Majóweczka, trzeba odpocząć. Szkoda tylko, że sobie nawet tam nie pogrillujemy, bo nie ma gdzie - teściowie mieszkają w bloku...
O ja też z lubelszczyzny aczkolwiek bardziej z Podlasia , w sumie zagmatwane to
Udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
I jeszcze my my !

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
LUBIE TO

ach gapa ze mnie! Witam nową mamusię
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:06   #4489
aluap987
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 20:06   #4490
s i l v e r
Zakorzenienie

Ułożyłam Darię do snu i już smacznie sobie śpi

Chciałam Was nadrobić ale właśnie leci "Przepis na życie" więc lecę oglądać
Może na reklamie Was podczytam
Stary 2013-04-28, 20:06   #4491
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sylwietta, mi się wydaje, że od mleka by się od razu pojawiło... A dzisiaj kupa była normalna - Dicoflor podałam dopiero po niej, zobaczymy, jaka będzie następna... Ale mam nadzieję, że to taka jednorazowa akcja i po prostu pierwsza reakcja brzuszka na nowe kropelki...
Ja też myślałam, żeby Bepanthenem posmarować, ale jak pisałam, mała spała całą noc z gołą pupką, w nocy karmiliśmy na pieluszce ją, żeby nie osikała (pieluszka - wiadomo - przemakała, ale przynajmniej absorbowała sikundy ), do tego po każdym karmieniu wycierałam ją delikatnie chusteczką flanelową i sypałam mąką - dziś pupka jest jak nowa... No i rano ją wykąpaliśmy, żeby dokładnie ją tam umyć. I teraz jest okej. Ale wczoraj - aż troszkę, ale dosłownie troszeczkę, krwi tam się pojawiło, masakra.
Stary 2013-04-28, 20:08   #4492
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To witaj w gronie ząbkujących.

Słuchajcie czy to , że dziecko non stop puszcza strasznie śmierdzące bąki coś złego oznacza ? Bo ja okien nie nadąże otwierać tak wali
Dziękuję za przyjęcia do grona ząbkujących
Z tymi bąkami to chyba nic złego, tak myślę, mój Krzychu często puszcza i śmierdzi jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Moja Maryś też ma problem ze złapaniem cyca, ale tylko wieczorem. Podejrzewam, że jest za bardzo zmęczona, bo jak ją już ululam to na śpiocha nie ma z tym problemu. Zastanawiam się nad przesunięciem kąpieli z 19:30 na 19. Choć z drugiej strony ostatnio z zasypianiem też są cyrki - raz zaśnie o 20, a czasami to i po 22.
To u nas podobnie, wieczorem jak już Krzychu jest zmeczony nie umie złapać cyca i się denerwuje. My kąpiemy na ogół około 19, ale też nie zawsze tak samo, czasem też o 19.30. Zazwyczaj koło 20 Krzychu już śpi i tak do 23, ale sa też oczywiscie odstępstwa od tej reguły. Nieraz idzie spać o 21 a nieraz 22, różnie to bywa.

Tak w ogóle to my mamy po weekendzie drugie obowiązkowe szczepienie. Oczywiście jest to opóźnione szczepienie w naszym przypadku, bo przez pobyt w szpitalu Krzysia i potem ospę lekarka odroczyła szczepienie aż do po weekendzie majowym.
Stary 2013-04-28, 20:15   #4493
litllesweetangel
Lurker ;)

Co do elitarnych liceow. Moje bylo takim elytarnym liceum jezykowym. I co umiem? Po francusku " Je ne comprends pas" a po angielsku podstawy, oczywiscie wujo google.translate jest moim przyjacielem... Lekcja w stylu robicie dzis te i te zadania z podrecznika. Koniec. Aaa wspomne, ze nie omowilismy wszystkich lektur( wychowawczyni miala zalamanie na 3 miechy przed matura i zrobila blad w swiadectwach, przez co byly nie wazne i musielismy czekac na nowe kupe czasu....)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 20:20   #4494
Ifwka
Zakorzenienie

Sylwia nie wiem co mu odbiło, a mama jeszcze mówi że.tego pokarmu mam mało bo cały czas jestem zdenerwowana, a ten mi jeszcze dokłada.
Dziewczyny nie wiecie jak z ta skakanka czy to mogło zaszkodzić.
U mnie nie jest to problem ze złapaniem piersi tylko jakby jej mleko nie smakowalo i nie chce.pić.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-04-28, 20:29   #4495
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

A to ja akurat sie ciesze bo skonczylam technikum i dobrze mi z tym przynajmniej mam teraz tytul jakis.

Hanna juz spi, mialam dzis poogarniac no ale moje dziecko mialo inne plany na dzis niz sprzatanie. Chyba sie poloze juz...

Basiu gratulacje za zabka ciekawe kiiedy u nas beda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-28, 20:30   #4496
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Hej, jutro postaram się nadrobić. Chciałam Wam tylko napisać że Majusia wczoraj skończyła 4 miesiące
ale znowu jest chora ;( zaczęła mi kaszleć, pojechalismy na całodobową świąteczną opiekę lekarską do szpitala i lekarz (jakiś dziadziuś) ją przebadał i niby nic nie ma naoskrzelach ale dał jej antybiotyk Mam mieszane uczucia, ale chyba podam jej ten antybiotyk bo kaszle, ma chrypkę i wogóle charczy i to wszystko w ciągu jednego dnia... Kurcze, Karinka ma 2,5 roku i tylko raz była chora - na zapalenie jamy ustnej... Tfu, tfu... Ale nie jestem przyzwyczajona chyba, ze tak dziecko choruje i strasznie się martwię
Gratulacje i zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej mamusie . Szybko pochwalę się wczoraj wyszłam z domu na ponad 2g na wesele do znajomych. Ehh jak fajnie pierwszy raz od 3 miesięcy wyrwaliśmy się z mężem, nawet 1 taniec zatańczyliśmy. Bardzo sie bałam o męża ale dał dzielnie sobie radę i było miło .gałganek grzecznie spał do z babcią przez ten czas.

Mam ponad 20 stron do nadrobienia, wybaczcie jeżeli mi sie nie uda, moje dziecko niespokojne dzisiaj bo nie śpi cały dzień i ciagle na cycu.
Przepraszam, że spytam, a co twojemu mężowi dolega? chyba pisalaś o tym ale pustka w głowie :/
Zdrowia dla niego!

Cytat:
O jak ja mam dzisiaj czas z wami poplotkować, to tu cisza
A matura kiedy? muszę wiedzieć, kiedy trzymać kciuki

Fajnie w szkole miałaś

Cytat:
Witam.nową manusie

ooo jak ja kocham te fochy nie wiadomo o co

Cytat:

eee to jak wyście się poznali?

Cytat:
Gratulacje za 4 miesiąc

Oj, a ja tu z takim newsem wyskakuje, a dla Was to już nic nowego O ja głupia a myślałam, że to nowość no ale tak to jest jak nie jestem zawsze na bierząco z czytaniem i pisaniem to mam za swoje. Ale przynajmniej wiem, że jest ok.
A jak to ząbkowanie przechodziło jeśli można wiedziec?? Nawet jak już był ten temat to plisss proszę o małą powtórkę
Objawy, hmmm...
Powiem tak - Agatka przy pierwszych zębach nie miała rano po prostu 2 dolne jedynki były.
Z czwórkami tak samo, nie wiem kiedy wyszły.
2 trochę marudzenia było, a najgorzej górne 3 szły - jakieś 2 tygodnie kataru wodnistego, brzydkich i częstych kup, płacz, podwyższona temperatura i kilka krostek na policzku - dodam, że córa miała jakieś 2,2 roku wtedy już.

Cytat:
Na fejsie komentowałam - genialne absolutnie

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie - czy karmiąc piersią można jeść maliny? Czytałam, że tak, ale dziś zjadłam trochę i kupka miała dziwną konsystencję (trudno nawet ją określić). Czy to może być właśnie po malinach? Kilka dni temu też je jadłam i było ok, ale nic innego nowego nie jadłam
Można, czemu nie? ogólnie można wszystko, obserwować tylko masz.
No i pytanie -o której maliny a o której kupa?
Bo wiesz, tak naprawdę ZANIM te maliny do mleka przejdą to najpierw ty musisz je strawić przecież...

Cytat:
Sylwietta, mi się wydaje, że od mleka by się od razu pojawiło... A dzisiaj kupa była normalna - Dicoflor podałam dopiero po niej, zobaczymy, jaka będzie następna... Ale mam nadzieję, że to taka jednorazowa akcja i po prostu pierwsza reakcja brzuszka na nowe kropelki...
Ja też myślałam, żeby Bepanthenem posmarować, ale jak pisałam, mała spała całą noc z gołą pupką, w nocy karmiliśmy na pieluszce ją, żeby nie osikała (pieluszka - wiadomo - przemakała, ale przynajmniej absorbowała sikundy ), do tego po każdym karmieniu wycierałam ją delikatnie chusteczką flanelową i sypałam mąką - dziś pupka jest jak nowa... No i rano ją wykąpaliśmy, żeby dokładnie ją tam umyć. I teraz jest okej. Ale wczoraj - aż troszkę, ale dosłownie troszeczkę, krwi tam się pojawiło, masakra.
"pocieszę" cię - bo to żadne pocieszenie, ale takie nadżerki to częste przy odparzeniu są, niestety :/ ładnie sobie poradziliście

----------------------------
Ja od 13 u teściów na obiedzie młoda coś od wczoraj niespokojna i nie wiem (bo wczoraj u teściów na działce) czy nadmiar wrażeń, czy za mało tulenia - bo trudno jej usnąć było, rzuca się mocno.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:30   #4497
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Bokeh, zazdroszczę właśnie tego! Liceum ogólnokształcące jest do dupy. Ale trudno, teraz i tak robię studia, więc to już nie ma znaczenia... A do pracy się póki co nie wybieram... Bo jak?

Szaja
, na portalu fotka.pl , 6 lat temu. Najpierw gadu gadu przez rok prawie (od października do lipca), potem przyjechał do mnie i strzeliło jak grom z niebios.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-28 o 20:33
Stary 2013-04-28, 20:36   #4498
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia nie wiem co mu odbiło, a mama jeszcze mówi że.tego pokarmu mam mało bo cały czas jestem zdenerwowana, a ten mi jeszcze dokłada.
U mnie nie jest to problem ze złapaniem piersi tylko jakby jej mleko nie smakowalo i nie chce.pić.
przede wszystkim stres niestety laktacji nie sprzyja, próbuj przystawiac, moze mała ją rozrusza
tulam
Stary 2013-04-28, 20:36   #4499
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wydaje mi się żeby skakanie na skakance miało jakiś wpływ
A jak laktatorem odciągasz to leci?
Stary 2013-04-28, 20:38   #4500
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Nadrobiłam co nieco z grubsza, ale nie mam czasu na całość niestety.
Tak jak wcześniej pisałam mielismy w domu straszą sytuację i musieliśmy się wyprowadzić. Jesteśmy już na nowym mieszkaniu i powoli dochodzimy do siebie.
Mam nadzieje, że znów będę mogła z Wami popisać...

Historię opiszę Wam w klubie, co się działo. Liczę na to, że poznam Wasze zdanie na ten temat.

Tymczasem ślę buziaki i do popisania
Fajnie że napisałaś I że u Was już lepiej

Cytat:
No to tak Nie odzywałam się juz jakiś czas bo nauka, nauka i nauka
Nadia była ze mną w szkole Wszyscy się podniecali i chcieli potrzymać. Poszłam z nią na historię, czyli na lekcję z moją wychą.
Zrobiła z tego godzinę wychowawczą a ja stałam pod tablica z Małą i odpowiadałam na pytania. Co to znaczy macierzyństwo w młodym wieku, jakieś plus i minusy itp.
Ogólnie atmosfera super A Nadia czuła się jak pączek w maśle bo wszyscy ją zaczepiali, gadali, głaskali Normalnie kolejna gwiazda szkoły, zaraz po mnie w czasie ciązy Spotkanie ze wszystkimi nauczycielami, wszyscy mówili ze to moj klonik
Tylko jednej babce od ang, która ma mnie egzaminować na ustnym coś nie pasiło, dziwiła się po co ja tam przylazłam z dzieckiem, ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi
Sekretarka jak tylko zobaczyła Małą, to przyszła ją podziwiać, a potem jak poszłam na lekcję to poleciała do sklepu po prezenty Nadia dostała 4 grzechotki i gryzaczek
Dobrze że tak fajnie zareagowali na Nadie

Cytat:
Mam taki sam bujaczek, ale Nadia jakoś nie jest nim zainteresowana,chyba że siądę naprzeciwko niej i z nią gadam, bo żeby zostawić ją na chwilę bujająca się,to zaraz płacz.. Może za późno zaczęłam ją do niego przyzwyczajać Mamy go dopiero od 2 tygodni.
A Oliwka zaprzyjaźniła się z bujaczkiem ?
Ja mam u rodziców taki sam bujaczek. Daria na początku nie przepadała za nim. Ale teraz bardzo lubi w nim leżeć i gadać do zwierzątek

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Haha dobre
Mi moj pomaga jak jest kupka ale sam się za to nie bierze
Mój też sam się za TO nie bierze. Dopiero jak mu powiem to pomaga mi...

Cytat:
Gratulacje za skończone 4 m-ce.
I przykro mi z powodu choroby. Napewno będzie dobrze

Cytat:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości