|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
No, nie wiem właśnie - bo coś w weekend mamusie odpuszczają wizażowanie
![]() Cytat:
Tylko, że mi to nawet domowe SPA w ciąży teraz nie pomaga. Pomijam fakt, że nie mogę z wanny czasami wstać |
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Wieści z frontu: właśnie rozmawiam z koleżanką która jest mamą 5tyg synka i ona na początek poleca pieluszki dada i chusteczki też z biedronki a odnośnie butelek używa tomee tipiee- karmi piersią a dokarmia mm
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na starość będą szaleństwa wnuków To smacznej kapuchy, ja gdzieś koło 14 planuję dopiero No w weekendy tempo spada, więc może się zdarzyć, ze dopiero w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() Padnięta jestem dzisiaj jakoś tak, noc w sumie kiepska, bo Hania od 4 co 10 minut już próbowała wstawać może to przez to tak się czuję. Dobrze, że dzisiaj już piątek Kurcze kusi mnie żeby skoczyć do pepco po ten kocyk, co Pomarańcza wrzucała ale zanim się zdecyduję to pewnie już ich nie będzie
|
||
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
istnieje duże prawdopodobieństwo że załapiesz się na poniedziałkowe (?) otwarcie
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie - jakie mleko dla dziecka kupić od pierwszych dni życia
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, ja dziś przelotem, bo tż wrócił i ma wolne, więc korzystam
wpadnę wieczorem, nie produkujcie za dużo![]() życzę miłego dnia, udanych wizyt, a sylvuni szybkiego powrotu do domku z dobrymi wynikami
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam przerwe w prasowaniu chwilowo,
Nikii super że pościel fajna, na pewno tez drugą sobie zamówie z tego co poleciłaś
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() Adrianek ♥♥ 30.05.2014 /3700g,59cm/ http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2014-01-31 o 12:57 |
|
|
|
#4478 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już po wizycie. System EWUS (czy jak to tam się nazywa) padł, więc trzeba było jeszcze wypełniać deklaracje, że się jest ubezpieczonym. Przytyłam 700 g w ciągu 2 tygodni, co daje 4,1 kg od początku ciąży. Mało, ale widzę że wszystko poszło tylko w brzuch i cycki. Samolocik zaliczony- jest ok. Ale trochę się wystraszyłam na usg, bo długo szukał bicia serca. W końcu znalazł, chyba młody się źle ułożył do podglądania, ale i tak najadłam się strachu. Za karę nie dostanie dziś nic słodkiego
|
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam kiedy ostatnio w wannie leżałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
no to się cieszę, że może uda mi się na rozpoczęcie nowego wątku być, więc nie piszcie za dużo w weekend
|
|
|
|
#4481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę, żeby mnie mąż oglądał w sexy koronkowej bieliźnie niż w takim stanie ![]() Właśnie.. kupujecie takie mleko? Bo ja ostatnio postanowiłam pójść na hardcore... Nie kupuję ani mleka, ani butelki, ani laktatora Koleżanka ostatnio mnie przekonała, że karmienie piersią jest najbardziej naturalną rzeczą na świecie i jeśli tylko się wyluzuje i pozytywnie nastawię to nie ma szans, żeby się nie udało ![]() Zobaczymy jak wyjdzie w praniu... z tego co wiem u mnie w szpitalu maja takie jednorazowe butelki z mm w razie czego.... A w ogóle to ostatnio inna koleżanka, która karmi piersią miała niezłą przygodę... Jej dziecko jakieś takie było osowiałe, cały czas spało, miało bardzo kiepskie wyniki krwi... I wiecie co się okazało?? Że było niedożywione! Bo ona karmiła tylko piersią, a ono tak słabo ciągnęło, że w sumie nic nie jadło i ona nie wiedziała ile tego mleka poszło... Masakra.. O tym w ogóle nie pomyślałam.... Idę na targ po jakieś zakupy na obiad... Dzisiaj chyba zrobię to: http://www.doradcasmaku.pl/przepis-d...sosiem-i-.html tylko zamiast wędzonego łososia kupię może dorsza albo miętusa, bo tak jakoś nie widzę, żeby mąż się najadł dwoma plastrami wędzonego łososia
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe już łobuzuje mamie dobrze, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Light gratki za udaną wizytę, to nieźle mały nastraszył hehe
![]() ja się wzięłam za sprzątanie kuchni, tzn. mycie frontów, blatów, płytek, porządkowanie na blacie, bo nie lubię, jak mam cały zawalony, teraz stoją 2 ceramiczne słoiki, jeden na kawę drugi na herbatę i dzbanek z przegotowaną wodą, w zupełności mi wystarczy ![]() az musiałm się położyc, bo zaczęły mnie chyba więzadła boleć ![]() teraz mnie piecze w pachwinie prawej
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Zadomowienie
|
Obstawiam, ze tak :P
A mamy pomysł na nazwe ? Cytat:
za wizyte Cytat:
Butelki juz mam, za laktatorem sie musze rozgladnac ![]() Pisałyście o porodach, z Tz czy bez. Ja rozmawialam z Tzetem , czy chce byc czy nie . On nie przyjmuje innej wersji niz ta, ze bedzie aktywnie uczestniczyl w porodzie. cale szczescie, bo ja bardzo chce by byl.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||
|
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję, mleko można kupić w aptece albo markecie nawet, więc zawsze ktoś może wyskoczyć.
Przy Hani będąc w szpitalu wiedziałam, że mleko będzie potrzebne, wiec kupili bez problemu. Bez sensu wydawać kasę jak nie wiadomo czy się przyda ![]() Cytat:
Cytat:
A w sexi koronkowej bieliźnie nadal chce mnie oglądać i działa to na niego nawet bardziej niż wcześniej Ale wiadomo - są różni faceci, mi się trafił akurat taki egzemplarz, któremu nic co ludzkie nie jest obce ![]() Co do karmienia cycem - no właśnie - to jest kolejny plus mm, wiadomo dokładnie ile dziecko zjadło U mnie się pewnie skończy, że będziemy karmić mm, wiadomo, ze jeśli będę miała nawał pokarmu to żal byłoby go nie wykorzystać i będę przystawiała Antosię, ale nie zamierzam o to specjalnie walczyć - teraz na mnie możecie powiedzieć, że jestem wyrodną matką ale dla mnie po prostu karmienie mm ma bardzo dużo plusów a już największy to czas, który zamiast na siedzenie z Antośką przy cycu mogłabym poświęcić Hani, bo nie ukrywajmy - karmienie cycem, przynajmniej na początku to jest niekiedy 40 minut, godzina, a butelka 10-20 minut i po krzyku.
|
||
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4489 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Właśnie wróciłam od Wampirzyc Pierwszy raz poprosiłam, by babeczka pobrała mi z drugiej ręki, bo w tej pierwszej to już ledwo żyła się trzyma... i nie było problemu. Wkuła się szybko, krew też szybko poszła, no i mam tylko mały ślad No i po południu idę na edukację... Nadrabiam Was na raty, bo znowu mi nie będzie cytować wszystkiego: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak dzisiejsze kanałowe? Cytat:
Cytat:
A czemu Ty nie chcesz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!Dobrze, że powiedziałaś o tych osłabnięciach. Tak byś się tylko denerwowała, a tak będziesz dobrze przebadana i spokojnie wrócisz do domu. Córkę masz już odchowaną i spokojnie zajmie się i sobą i psiakiem cdn... A ja właśnie poluzowałam sobie spodnie ciążowe o 6 oczek... aż dzidzia zaczęła się ruszać z radości, bo trochę przyduszona już była
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas dlatego dzieci w początkowym okresie powinno sie ważyć
ja mleka też nie mam ale butle tak bo prędzej czy później sie przyda Oliego w pierwszych dniach przepijaliśmy glukozą, bo żółtaczka a z tego co kojarze to ty rh- mi mówili że orzy konfliktach żółtaczka zawsze :pPół dnia szukałam pomyslu na obiad - będzie makaron z twaroguem ![]() W ogóle mój mózg stoi, badałam krew pomyliłam nr pesel, nr mieszkania i nr telefonu Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Light gratulacje udanej wizyty ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian za to cycem możesz karmić wszędzie i od razu wyjmiesz i gotowe, nie targasz butli, termosu, wszystko ma swoje plusy
![]() Co do oba co tam tż zobaczy mój stał caly czas przy głowie nigdzie nie zaglądał i cale szczęście ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niee.. ja z plusowych ![]() A tą glukozę to podawaliście z wodą czy rozcieńczaną w mleku? |
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius jasne
![]() Co do mleka to ja przez 2,5m karmiłam piersią a potem przeszliśmy na NAN 1 , a po 6m na Bebiko 2, Aktualnie kupujemy Bebiko 3 Kasian przynajmniej nie możesz i nie będziesz miała jak się nudzić ![]() Seksta też polecam Dady od początku je stosowaliśmy ![]() Light super że wizyta udana Widzę już szkolisz młodego ![]() Właśnie laski co z nazwą na nowy wątek jakieś propozycje ?? Przesyłam zdjęcia pościeli + mojego śpioszka
|
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie mój kumpel miał przykaz przy swojej żonie stać przy głowie, ale ciekawość wzięła górę i sobie "tam" zaglądnął i mówi, ze trauma do końca życia i bardzo żałuje :P
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne kolorki, real foto jak zdjęcia z aukcji
Oskar = sama słodycz
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas z woda mleko to nawet jeden radził odstawić:/
Mój sam sie bał tam zaglądać ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
vampirka mi sie wydaje , ze bede go najbardziej potrzebowac podczas tych długich godzin skurczy i oczekiwania na rozwarcie. tego sie najbardziej boje, że zostanę sama. co do parcia, krwi i pępowiny. nie zdziwiłabym się, gdyby było trzeba go potem zeskrobywać z podłogi, gdyby został
gosius bez okazji te kwiaty. jutro jedzie na kulig firmowy (ja nie.... ) i dzis próbuje cały dzień sie wkupić, hahaha
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Szczególnie ta rybka
I wiesz, chyba pójdę do lodówki i sobie wezmę kapustę kiszoną

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) i dzis próbuje cały dzień sie wkupić, hahaha