|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
dzień wychodnego a tak leje, że - póki co - mi się nie chce nigdzie iść... chyba że do Biedry ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie to raczej hasła, skróty myślowe niż "pamiętniczek"
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Dziś mama przychodzi do Domisia bo my idziemy do znajomych.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Perse Imponujące postępy ![]() Barbie A może siemie lniane pomogłoby Ci na zgagę? Luna Trzeba myśleć pozytywnie. Pamiętasz S. zawsze był mniejszy od OM o conajmniej 2-3 tygodnie do samego końca tak było ![]() Daj znać po becie ![]() Iza Zazdroszczę Ci tego wychodzenia z domu.. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam gdzieś sama z TŻtem ![]() Esko Proszę coś o Zosi napisać, co u was.. Czekamy na wieści ![]() Rena U mnie ostatnio była promocja na Domestos 10 zł za ponad litrę ![]() Dziewczyny jak myślicie poduszka fasolka z Motherhood nadaje się do spania z nią? Potrzebuję coś co mogłabym dać między nogi, żeby odciążyć kręgosłup i biodra. A potem tej poduszki używać do karmienia ![]() W poniedziałek mam zrobić próby wątrobowe który wskaźnik świadczy o cholestazie? W sumie zawsze alat i aspat miałam podwyższony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Zakorzenienie
|
Do mojego odkurzacza nie da się podłączyć Katarku
![]() Cytat:
najgorsze to czekanie.... Trzymam kciuki. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46494289] Jezu Artek robi takie skoki, że musiałabym go całe dnie kręcić, bo on jest dosłownie codziennie INNY! Ostatnio miał duży skok motoryczny, w sumie od lutego do maja z leżącego dziecka stał się stojąco-chodzącym (podpierając się oczywiście). Teraz ma też spory skok intelektualny, że tak powiem. Kapuje już tak wiele, że zaczynam bardzo uważać na to, czego słucha i co widzi. Powtarza po nas, np. moja mama mu zapukała w tackę, on po niej puka, ja sprzątałam i przejechałam ścierką, on na swojej tacce jedzie tą rączką, jakby miał w dłoni ścierkę jak mama ![]() Wniosek: cieszcie się z każdego jednego dnia i umiejętności dziecka, bo za chwilę ono już będzie całkowicie nie do poznania ![]() Ja żałuję, że bardziej tego wszystkiego nie dokumentuję, ale czasu brak ![]() ![]() Cytat:
Miałam pakować torbę do szpitala ale nie mam weny. Wczoraj poprasowałam przez godzinę rzeczy małego. A mam cztery razy tyle jeszcze do prasowania. Dobrze że naszych rzeczy nie mam potrzeby prasować, bo bym w psychiatryku wylądowała ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Kucyk Ty jeszcze nie spakowana do szpitala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo bardzo Ci zazdroszczę zarówno kalendarza, jak i notatek o jedzeniu, ale by mi to ułatwiło życie ![]() Co do A., to już naprawdę da się odczuć, że robi się z niego dziecko, że wychodzi z niemowlęctwa. Mam wrażenie, że mówi "am" na jedzenie, tak ze świadomych głosek/słów to jeszcze nic, ale ogólnie bardzo dużo kapuje. Motorycznie uważam, że mogę zapomnieć całkowicie o wcześniactwie. Poza tymi cudownymi skokami to jest ciągle walka, o przewijanie, przebieranie i usypianie, mam zszarpane ciuchy, włosy, podrapaną twarz, no jak po wojnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do poduszki nie pomogę. ja w ramach oszczędnosci sobie coś takiego po prostu uszyłam. mam nadzieję, że posłuży później etż do karmienia Cytat:
![]() ![]() u mnie też cały kosz na bieliznę czeka na prasowanie. w sumie rzeczy dla małego do szpitala odłożone i prawie wszystkie poprasowane, ale wydaje mi się, że za dużo ich odłożyłam. ja muszę jeszcze zakupy apteczne zrobić i pieluszki rozmiar 1 kupić ![]()
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Kucyku pakuj ta torbe najwyższy czas.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki. Bylam na becie rano, za godzinke jade po wynik. Ale nie spodziewam sie pozytywu bo juz raz,robilam bete i testy i nic. Teraz mam 12/13 dpo i sprawdzam karty, bo napilabym sie winka wieczorem.
Mam tez ambitny plan pofarbowania wlosow na jasniejszy ale jeszcze sie nie zebralam, a i rudy mi,chodzi po glowie, choc obawiam sie drastycznej zmiany ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-05-17 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Paniczka ja tez wszystko zapisuje na kartkach: godziny jedzenia, co je, o ktorej spi, nowe pokarmy, nowe umiejetnosci, kupy, cos niepokojacego. chyba niedlugo bedzie ok ryzy ;-)
#4482 |
Konto usunięte
|
Kiedy Wy macie na to czas?
Chyba jestem najgorzej zorganizowaną osobą na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Larissa witaj
![]() Anitka porod faktycznie ciezki, ja tez mialam 2w1 i tez nie polecam ![]() co do Tz to u nas w ciazy bylo pieknie dlatego zaraz po porodzie bardzo sie zawiodlam. Zupelnie mnie olal i zajal tylko dzieckiem ![]() ![]() Edytte wow juz polowa!! Wika super ze to badanie sie tak udalo! Jejuuu Kamil mi wszystkie ciuchy rozwalil i powkladal do pralki a teraz jeczy zeby mu wlaczyc ![]() wlaczylabym gdyby je posegregowal a nie czarne z bialymi+dzieciece Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
mam bol glowy nie do wytrzymania
![]() ![]() ![]() Marysia wtrzachnela 3 pierogi ruskie ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Kocur ja tez po # czytalam chate. Ciezka ale dobra ksiazka
Anitko i ja tez bardzo zaluje ze nie udalo sie sn.. dlugo mialam zal o to-tylko nie wiem do kogo. Przykro mi bylo ze z TZ nie widzielismy finalu.. ale jeszcze bardziej zaluje ze musialam przejsc przez sn skoro i tak mialam sn... Wniosek taki ze polecam sn ale sama wiecej razy bym nie sprobowala ![]() Blizna pobolewa do dzis, a przez tydzien po sn nie moglam ani sie wysmiac ani wyplakac. W szpitalu wziasc dziecka w ramiona, tylko lezalo obok mnie a ja robilam zdjecia zeby je zobaczyc. To sa ogromne minusy cc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Rena ja kiedys zamykalam naczynka laserowo ale powrocily wiec nie bylo totrwale. Pozniej uzywalam czegos ale juz nie pamietam i przeszlo. Teraz mam raczej wrazliwa cere niz naczynkowa. Serum z dermiki mi je ladnie zamykalo ale tez efekt byl chwilowy czyli nakladalam jak gdzies wychodzilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Hope kciuki!!
Ja mam tą torbę, którą spakowałam w 20 tygodniu jakoś. Ale tam nie ma rzeczy na poród ani po porodzie ani tych dla dziecka ![]() Musze się w końcu zebrać. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nooo a tu wychodzi litr za ok. 4zł ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46495573]Co do A., to już naprawdę da się odczuć, że robi się z niego dziecko, że wychodzi z niemowlęctwa. Mam wrażenie, że mówi "am" na jedzenie, tak ze świadomych głosek/słów to jeszcze nic, ale ogólnie bardzo dużo kapuje. Motorycznie uważam, że mogę zapomnieć całkowicie o wcześniactwie. Poza tymi cudownymi skokami to jest ciągle walka, o przewijanie, przebieranie i usypianie, mam zszarpane ciuchy, włosy, podrapaną twarz, no jak po wojnie ![]() ![]() supeeer!! pisz o nim częściej - koniecznie!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ========================= ================ no dobra - przyznaję się bez bicia - nie umiem już nic nie robić ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-05-17 o 12:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Hope trzymam kciuki za bete!!.. Juz powinno pokazac, czy cos jest na rzeczy..
![]() Kubek, ja uwielbiam prasowac akurat.. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
No niestety laseczki, ten cykl nie zaowocowal. Ale maz kupil mi Mogena , ulubione winko, wiec bede sie relaksowac dzis przed @...
![]() Kurna a mowia ze dziecko latwo zrobic! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Mialam w tym cyklu swiece robic, ale mowie, nie bede swirowac przed tz :-P Przy,nastepnej owu jednak metode wyprobuje hahaha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Konto usunięte
|
H0pe
![]() ![]() W ogóle to dzień dobry w sobotę ![]() Perse ![]() ![]() Ja dzisiaj ustaliłam z Laseczkami termin Panieńskiego ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Anitka jak Cie tak czytam to sobie mysle ze mialam (mam) identyczne mysli. Chociaz do dzis mowie ze ja nie mialam zadnego bejbi blusa
![]() Mysle ze jakbym miala planowane cc to calkiem inne emocje, nawet bym sie cieszyla, ale niestety nastawienie mialam calkiem inne. Rodzilam od 10 o 12 powiedzieli ze cc na co chetnie sie zgodzilam bo dziecko za duze, nagle ze jednak sn wiec sie spielam i rodze... a tu o 21 cc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46498051]chyba powoli zaczynam się stresować czy wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłam...[/QUOTE] będzie na pewno ![]()
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w tym cyklu to w ogole swirowalam.. Maz mi w gore nogi podnosil i tak trzymal chwile... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
renia, póki co sama sobie powtarzam to, że skoro nie teraz, to jedziemy z koksem w przyszłym... no i ty pewnie tak samo
![]() mnie jedynie męczy ten dłużący się czas i oczekiwanie, najpierw na @, potem na owu, potem na dzień testowania. A pocieszać się trzeba, tyle naszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cos tam niby cos tam pisze, ale głownie o nowych produktach w mojej diecie i reakcjach Tymona czyli koopy rulez ![]() A kalendarz Pani to musi byc "woooow". Ona chyba wszystko tam na ![]() Jestem ciekWa jak to wyglada, moj to bazgrolnik (w sumie chyba zawodowa przypadłość hue hue) i zeby cos tam znaleść musze sie niezłe skupić ![]() Cytat:
![]() ![]() Katarek upolowany. Dzisiaj sie udało kupic. W nocy mąż był w dyżurnej aptece i niestety nie było. Pierwsze użycie super! T tak sie nowym sprzętem podjaral, ze nawet nie protestował ![]() ![]() Tylko cena w aptecezbojecka, zapłaciłam 70 zł, w gemini jest po 35 ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-17 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Oj..
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4499 |
Konto usunięte
|
Meire, w końcu avatarek zobowiązuje
![]() Żartuję, ja też podnosiłam nogi do góry :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przy ciąży obumarłej raczej beta spada.... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Witam też nową mamusię ale Twoja historia mnie zmroziła wczoraj i znikłam ![]() Perse Artuś jest niesamowity! ![]() Eseska wszystkiego dobrego dla Zosi !! ![]() zeberka dzięki za info ja jeszcze mam troszkę w zapasie po ostatnim... ![]() Kucyk pakuj się pakuj Kochana! Matko teraz TY a później?? która następna w kolejce?? Monika dzięki Ci za ostatnią opinię o poduszce ![]() Hope ![]() A ja się witam w 15tc....o zgrozo mam nadzieję że jeszcze max 5 i poczuję tego małego lokatora....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.