Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI - Strona 150 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Uroda > Piel璕nacja w這s闚 i fryzury > W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje

Notka

W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje Forum dla os鏏 z kr璚onymi w這sami. Rozmawiamy o stylizacji i piel璕nacji lok闚. Wejd, podziel si do鈍iadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2015-03-17, 06:49   #4471
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 13 212
GG do elunka88
Dot.: Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka wiadomo嗆
Ostatnio odrobink narzeka豉m, ale dzisiaj moje w這sy mnie zachwyci造!
A wrzuci豉m do codziennika.
Wysz造 mi瘯kie, spr篹yste, g瘰te i DΣGIE.
Chyba moje loki lubi keratyn, ale w nie za du篡ch ilo軼iach. Po raz trzeci dzi u篡豉m od篡wki keratynowej Tresemme, ale tym razem nie trzyma豉m tyle, ile poleca producent - 2-3 minuty, tylko na這篡豉m dos這wnie na chwilk jako pierwsze O i zmy豉m. Wydaje mi si, 瞠 gdy trzyma豉m d逝瞠j w這sy si robi造 szorstkie.
I po raz pierwszy od ju wielu tygodni zrobi豉m przedzia貫k po drugiej stronie g這wy. Chyba moim lokom to sprawi這 rado嗆. Podobnie jak pogoda - mog by wyznacznikiem tego, co si dzieje za oknem. Jak tylko jest s這necznie (tak jak dzisiaj), mam 豉dne loczki, a jak pada - szorstkie siano.
Maroka雟ki "olejek" Garniera zosta oficjalnie moim KWC. Tutaj jego sk豉d. Nie mam poj璚ia, co w nim tak dobrze wp造wa na moje w這sy. Zawsze lubi造 silikony, ale ten zdecydowanie przebija wszelkie "olejki" do zabezpieczania ko鎍闚ek, jakie do tej pory mia豉m. I tak jak pisz w jego recenzjach - z ka盥ym u篡ciem w這sy wygl康aj lepiej. Czy serum z silikonami mo瞠 w jakikolwiek spos鏏 poprawia kondycj w這s闚?
Jak ja zazdroszcze!!

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Poka wiadomo嗆
Dziewczyny, czy my郵icie 瞠 szybkie przet逝szczanie w這s闚 jest normalne w moim przypadku? Jestem falowana, od ucha w d馧 mam w這sy wysokoporowate a wy瞠j niskoporowate i proste (tylko grzywka i kr鏒sze kosmyki lekko wywijaj si). Musz my w這sy co max. 2 dni. Myj na co dzie p造nem Facelle, a na skalp nie nak豉dam nigdy 瘸dnych kosmetyk闚 opr鏂z oczywi軼ie szamponu. M璚zy mnie to, bo uk豉dam w這sy a po 1 dniu wygl康aj ju du穎 gorzej i robi si nie鈍ie瞠
Pami皻am jak my豉m szamponem z czarnej rzepy i co najwy瞠j nieca造 jeden, pe軟y dzie przed逝篡豉m ich brak konieczno軼i mycia. Wi璚 mo瞠 to jest moja natura i nie da si nic z tym zrobi?
Czytam czasami ten w徠ek i inne, gdzie w這somaniaczki pisz 瞠 myj w這sy nawet i 1x na tydzie i wystarcza im to. Mam wi璚 nadziej, 瞠 u mnie da si cho troch poprawi t sytuacj.
Hmmm... Ja zanim tutaj zawedrowalam mylam co 2 dni, teraz myje co 3, ale ten trzeci to juz tak ledwo, ledwo.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Czy kto ma ochote jeszcze troszke mi pomoc? ile dajecie tej hydrolizowanej kreatywny? Dodalam 3 krople do odzywki d/s w sobot, unylam wcze郾iej zachwalanym pottersem i jak zwykle :dupa: w niedxiele rano puch, skr皻u prawie wcale, uratowa豉m sie plukanka pocztow- moje w這sy ja lubi, ale potem znowu oklap. Staram.sie prawie nic nie nadawa.na sklalp 瞠by nie obci捫a. Czy瘺y znowu oczyszczanie potrzebne? Ostatnie 1,5 tyg wstecz.
Mam jeszcze inne p馧produkty wi璚 b璠 probowac ale powoli trac nadziej bo wszystko co chwalicie u mnie.nie dziala

Obudzi mnie trzepot skrzyde
Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 07:14   #4472
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 861

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka wiadomo嗆

Czy kto ma ochote jeszcze troszke mi pomoc? ile dajecie tej hydrolizowanej kreatywny? Dodalam 3 krople do odzywki d/s w sobot, unylam wcze郾iej zachwalanym pottersem i jak zwykle :dupa: w niedxiele rano puch, skr皻u prawie wcale, uratowa豉m sie plukanka pocztow- moje w這sy ja lubi, ale potem znowu oklap. Staram.sie prawie nic nie nadawa.na sklalp 瞠by nie obci捫a. Czy瘺y znowu oczyszczanie potrzebne? Ostatnie 1,5 tyg wstecz.
Mam jeszcze inne p馧produkty wi璚 b璠 probowac ale powoli trac nadziej bo wszystko co chwalicie u mnie.nie dziala
Kilka kropli powinno byc OK.
Moze ci nie sluzy.
Zdaje mi sie ze za duzo eksperymentujesz i za bardzo sie miotasz sama przez to przechodzialm w poczatkach, to popularny grzech chcesz sprobowac wszystko na raz i miec efekty juz, a najlepiej na wczoraj. Przyhamuj. Masz jakikolwiek zestaw po ktorym bylo dobrze? To sie go trzymaj jakis czas i daj wlosom czas na zareagowanie na dobra pielegnacje, Daj sobie miesiac a potem zacznij kombinowac. Na razie co mycie zaskakujesz je czyms innym biedaki sa pewnie skolowane.
paulownia jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 07:28   #4473
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pocieszylas mnie ze przez to przechodzilas masz.racj, bo ja myslalam.ze jak mi co nie s逝篡 to 瞠by probowac.czego innego zaraz

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 08:06   #4474
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszylas mnie ze przez to przechodzilas masz.racj, bo ja myslalam.ze jak mi co nie s逝篡 to 瞠by probowac.czego innego zaraz
Przez pierwsze pol roku jechalam prawie caly czas oleju kokosowym, babydreamie, Ziai rycynowej i masce Biowaxa, potem na Lorysie z maslem shea plus miod i olej tamanu do masek i balsam Nivei Flexible Curls do stylizacji. Zaczelam byc zadowolona po 6 miesiacach. A tak naprawde dobrze jest od poltora roku moze a zaczynalam na jesieni 2009 roku.
Stary 2015-03-17, 08:08   #4475
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

o matko kochana! A ja jestem w.takiej gor帷e.wodzie kapana!
Olej kokosowy absolutnie odpada przy moich wysoko porowatych w這sach. B璠 jecha豉 w takim razie.na.szampon闚.do mycia nivea, do oczyszczania bd, odzywki nivea i garnier ak a potem Zobacze.
Co.ile moge robi plukanke.octowa?

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 08:12   #4476
paulownia
Zakorzenienie

Zdaje sie ze raz na tydzien powinno byc OK.
Stary 2015-03-17, 08:21   #4477
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo軼i: 22 900

Elunka
jakich efekt闚 spodziewa豉 si po dodaniu keratyny do maski ?
u mnie fakt, bardzo podbija skr皻, ale 瞠by nie zrobi puchacza zawsze dodaj na to emolienty, co ju tu pisa豉m.
Ka盥e w這sy inaczej zareaguj, keratyna ma za豉ta ubytki, poprawi kondycj a nie zrobi fryzure wow

przez Ciebie zacz窸am ogl康a zdjecia z pocz徠k闚 piel璕nacji, na prawdziwe efekty trzeba zawsze poczekac, nie musia豉m niby d逝go, ale to co mam teraz na g這wie nie przypomina tych krzywusk闚 z pocz徠k闚.
Zaczyna豉m od prostych/krzywych w這s闚

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Co.ile moge robi plukanke.octowa?
jak s豉biutka to raz na tydzie spokojnie 瞠by nie przesuszy w這s闚, gdy farbowa豉m na czarno robi豉m po farbowaniu trzy kolejne mycia p逝kanka, a potem do kolejnego farbowania nie u篡wa豉m

Sarkazm to obrona os鏏 inteligentnych przed otaczaj帷 g逝pot..

Miskaa78 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 08:26   #4478
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka wiadomo嗆
przez Ciebie zacz窸am ogl康a zdjecia z pocz徠k闚 piel璕nacji, na prawdziwe efekty trzeba zawsze poczekac, nie musia豉m niby d逝go, ale to co mam teraz na g這wie nie przypomina tych krzywusk闚 z pocz徠k闚.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

jak s豉biutka to raz na tydzie spokojnie 瞠by nie przesuszy w這s闚, gdy farbowa豉m na czarno robi豉m po farbowaniu trzy kolejne mycia p逝kanka, a potem do kolejnego farbowania nie u篡wa豉m
U mnie keratyna daje dobre efekty, ale musi byc jej niewiele i mocno emolientowym towarzystwie.
U, w poczatkach to ja mialam straki jak ta lala.
Elunka, dobierz sobie zestaw typu: jeden olej, lagodny szampon albo odzywka myjaca, odzywka ds, odzywka bs, maska, stylizator. Oczyszczanie SLES raz na miesiac powinno wystarczyc nawet jesli masz w kosmetykach jakies silikony czy inne oblepiacze.
Stary 2015-03-17, 08:37   #4479
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka wiadomo嗆
U mnie keratyna daje dobre efekty, ale musi byc jej niewiele i mocno emolientowym towarzystwie.
u mnie te, moje w這sy kochaj proteiny, najbardziej spirulin, jednak wiadomo, 瞠 z nimi trzeba ostro積ie i nie ka盥emu da efekt 豉.
emolienty do tego to dla mnie podstawa, 瞠by nie mie szczoty
i jak ju wcze郾iej pisa豉m, wol dok豉dac emolienty po jakim czasie od na這瞠nia keratyny, efekty s spektakularniejsze i nigdy nie zrobi豉m sobie na 豚ie miot造.

Stary 2015-03-17, 08:44   #4480
Juli_Juli
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 223

Cytat:

Hmmm... Ja zanim tutaj zawedrowalam mylam co 2 dni, teraz myje co 3, ale ten trzeci to juz tak ledwo, ledwo.
Dzi瘯i za odpowied Widz wi璚, 瞠 pewnie taka moja natura. Trudno, (mo瞠) prze篡j
Juli_Juli jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 08:44   #4481
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka
jakich efekt闚 spodziewa豉 si po dodaniu keratyny do maski ?
u mnie fakt, bardzo podbija skr皻, ale 瞠by nie zrobi puchacza zawsze dodaj na to emolienty, co ju tu pisa豉m.
Ka盥e w這sy inaczej zareaguj, keratyna ma za豉ta ubytki, poprawi kondycj a nie zrobi fryzure wow

A tam wszystko przeze mnie przynajmniej dzi瘯i mnie sobie przypominacie co osiagnelyscie :

Cytat:
U, w poczatkach to ja mialam straki jak ta lala.
Elunka, dobierz sobie zestaw typu: jeden olej, lagodny szampon albo odzywka myjaca, odzywka ds, odzywka bs, maska, stylizator. Oczyszczanie SLES raz na miesiac powinno wystarczyc nawet jesli masz w kosmetykach jakies silikony czy inne oblepiacze.
dzi瘯i! Aczkolwiek staram sie unika od篡wek bs bo juz nie raz mialam za du穎 na w這sach po nich.
Mask najlepiej nak豉da przed myciem czy po?

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 08:53   #4482
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie te, moje w這sy kochaj proteiny, najbardziej spirulin, jednak wiadomo, 瞠 z nimi trzeba ostro積ie i nie ka盥emu da efekt 豉.
emolienty do tego to dla mnie podstawa, 瞠by nie mie szczoty
i jak ju wcze郾iej pisa豉m, wol dok豉dac emolienty po jakim czasie od na這瞠nia keratyny, efekty s spektakularniejsze i nigdy nie zrobi豉m sobie na 豚ie miot造.
TZ ostatnio ma faze na zdrowe odzywianie i rzeczy typu super food, wiec przytachal do domu duzy sloik oleju kokosowego i torebke spiruliny (w celach spozywczych rzecz jasna, robi sobi koktajle) chyba mu podkradne troche do maski.
Mi np bardzo odpowiadala odzywka GlissKur Total Repair, ta w bialym opakowaniu - duzo ladnych skladnikow, milusi silikon i keratyna dalej w skladzie, jak mi sie skonczy JMO Citrus&Neroli Detangler to sobie ja znow kupie jako cos proteinowego do zestawu.
Cytat:
dzi瘯i! Aczkolwiek staram sie unika od篡wek bs bo juz nie raz mialam za du穎 na w這sach po nich.
Mask najlepiej nak豉da przed myciem czy po?
Ja zazwyczaj maske klade po myciu.
Stary 2015-03-17, 08:57   #4483
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
TZ ostatnio ma faze na zdrowe odzywianie i rzeczy typu super food, wiec przytachal do domu duzy sloik oleju kokosowego i torebke spiruliny (w celach spozywczych rzecz jasna, robi sobi koktajle) chyba mu podkradne troche do maski.
Mi np bardzo odpowiadala odzywka GlissKur Total Repair, ta w bialym opakowaniu - duzo ladnych skladnikow, milusi silikon i keratyna dalej w skladzie, jak mi sie skonczy JMO Citrus&Neroli Detangler to sobie ja znow kupie jako cos proteinowego do zestawu.
rybkom zakosz
maski bingo s ze spirulina ty - moje ulubione
glisskura musze zakupi
Cytat:
a ja przed ! bo mi obci捫a

Stary 2015-03-17, 09:08   #4484
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
rybkom zakosz
maski bingo s ze spirulina ty - moje ulubione
glisskura musze zakupi

a ja przed ! bo mi obci捫a
Spirulina i keratyna ale nie testowalam. Z Bingaczy mialam tylko te z shea i piec alg i z zielona glinka. Poprobowalabym znow, ale nie chce mi sie zamawiac ostatnio z Polski - zdzieraja za przesylki, a ja mam lokalnie duzy wybor innych dobroci co kusza do zakupow.
Mnie obciaza jak za duzo dobrego naloze, ale ostatnio klade raz na tydzien i doslownie na 5 minut, nawet bez czepka bo przetrzymywanie mi juz nie sluzy - i jest OK. Ostatnio bardzo ladnie mam po maskach Garniera, mam odlewke rozowej Densify i Fructis Nutri Repair 3 Intense - boskie sa. Olejki i owocki.
Stary 2015-03-17, 09:13   #4485
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja te mam faz na zdrowe jedzenie wi璚 mam juz olej sezamowy i lniany. Warzywami raczej glowy nie natre ani jab趾ami

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 09:21   #4486
Juli_Juli
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze zapytam o co Ot騜 zauwa篡豉m 瞠 moje w這sy maj lepszy skr皻 gdy myj je pod prysznicem- wtedy woda z nich ocieka i w tym czasie poprawia si skr皻. Jeszcze lepiej gdy mam wtedy na w這sach od篡wk d/s i tak sobie z ni stoj Minus jest taki 瞠 po wyschni璚iu nad uchem s ulizane.
Mo瞠 kt鏎a z was ma pomys jak mo積a ulepszy t metod ?

Co kojarz, 瞠 kiedy widzia豉m na youtubie filmik pewnej kobiety, kt鏎a na ociekaj帷e wod w這sy nak豉da豉 od篡wk albo stylizatory. P騧niej chyba dawa豉 w這sy w koszulk i po rozwini璚iu mia豉 bardzo 豉dny skr皻. Nie wiem co to za metoda. Szuka豉m filmiku i nie znalaz豉m. Mo瞠 kojarzycie go i podpowiecie jak mo瞠 sprawdzi si to u mnie?
Stary 2015-03-17, 09:23   #4487
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Obstawiam plunking(recznikowanie)

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2015-03-17 o 09:25
Stary 2015-03-17, 09:55   #4488
Juli_Juli
Zadomowienie

Te o tym my郵a豉m Tylko, 瞠 tamta kobieta z filmiku w koszulce umieszcza豉 w這sy ociekaj帷e wod i nie pami皻am jakich kosmetyk闚 u篡wa豉 przed tym. Pami皻am, 瞠 na filmiku pochyla豉 si nad umywalk, wgniata豉 we w這sy du穎 wody, a potem kosmetyki. Gdzie w dalszej cz窷ci sz豉 pod prysznic, wi璚 mo瞠 to by豉 od篡wka d/s
Stary 2015-03-17, 09:58   #4489
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 15 487

Cytat:
Chyba moje loki lubi keratyn, ale w nie za du篡ch ilo軼iach. Po raz trzeci dzi u篡豉m od篡wki keratynowej Tresemme, ale tym razem nie trzyma豉m tyle, ile poleca producent - 2-3 minuty, tylko na這篡豉m dos這wnie na chwilk jako pierwsze O i zmy豉m. Wydaje mi si, 瞠 gdy trzyma豉m d逝瞠j w這sy si robi造 szorstkie.
I po raz pierwszy od ju wielu tygodni zrobi豉m przedzia貫k po drugiej stronie g這wy. Chyba moim lokom to sprawi這 rado嗆. Podobnie jak pogoda - mog by wyznacznikiem tego, co si dzieje za oknem. Jak tylko jest s這necznie (tak jak dzisiaj), mam 豉dne loczki, a jak pada - szorstkie siano.
Maroka雟ki "olejek" Garniera zosta oficjalnie moim KWC. Tutaj jego sk豉d. Nie mam poj璚ia, co w nim tak dobrze wp造wa na moje w這sy. Zawsze lubi造 silikony, ale ten zdecydowanie przebija wszelkie "olejki" do zabezpieczania ko鎍闚ek, jakie do tej pory mia豉m. I tak jak pisz w jego recenzjach - z ka盥ym u篡ciem w這sy wygl康aj lepiej. Czy serum z silikonami mo瞠 w jakikolwiek spos鏏 poprawia kondycj w這s闚?
U nas nie ma tego olejku

Cytat:
Spirulina i keratyna ale nie testowalam. Z Bingaczy mialam tylko te z shea i piec alg i z zielona glinka. Poprobowalabym znow, ale nie chce mi sie zamawiac ostatnio z Polski - zdzieraja za przesylki, a ja mam lokalnie duzy wybor innych dobroci co kusza do zakupow.
Mnie obciaza jak za duzo dobrego naloze, ale ostatnio klade raz na tydzien i doslownie na 5 minut, nawet bez czepka bo przetrzymywanie mi juz nie sluzy - i jest OK. Ostatnio bardzo ladnie mam po maskach Garniera, mam odlewke rozowej Densify i Fructis Nutri Repair 3 Intense - boskie sa. Olejki i owocki.
I co dobra ta z alg? t Fructis z trzema olejkami musze kupi cho kupi豉m ost dwie od篡wki hihi

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:05   #4490
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Te o tym my郵a豉m Tylko, 瞠 tamta kobieta z filmiku w koszulce umieszcza豉 w這sy ociekaj帷e wod i nie pami皻am jakich kosmetyk闚 u篡wa豉 przed tym. Pami皻am, 瞠 na filmiku pochyla豉 si nad umywalk, wgniata豉 we w這sy du穎 wody, a potem kosmetyki. Gdzie w dalszej cz窷ci sz豉 pod prysznic, wi璚 mo瞠 to by豉 od篡wka d/s
Wgniatanie wody we wlosy stanowczo mi sie kojarzy z metoda Super Soaker. Tez stosuje, mam po tym bardzo ladne fale, po myciu nakladam odzywke bs, przeczesuje delikatnie grzebieniem, potem wgniatam we wlosy garscie wody tak zeby cieklo, a potem dopiero odgniatam w recznik bawelniany i daje stylizator.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka wiadomo嗆
I co dobra ta z alg? t Fructis z trzema olejkami musze kupi cho kupi豉m ost dwie od篡wki hihi
Bingo? Bardzo dobra.
Stary 2015-03-17, 10:21   #4491
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 317

Na youtube widzia豉m filmiki instrukta穎we dziewczyn, kt鏎e same podcinaj sobie ko鎍闚ki. Mniejsza o precyzj w takim wypadku, ale ka盥a z nich przesuwa palcem po pojedynczych pasmach w這s闚, szukaj帷 miejsca, gdzie zmienia si faktura w這sa, tzn. gdzie zaczynaj si zniszczone ko鎍闚ki. My郵icie, 瞠 taka metoda jest dobra? Wybieram si na podci璚ie i poniewa moja fryzjerka rozumie co to znaczy "centymetr, poprosz", chc jej konkretnie powiedzie, czego oczekuj.

Pani t逝macz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:50   #4492
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 159

Cytat:
Ja tak robi. Ostatnio tez stosuje piel璕nacj dla w這s闚 szklistych i jest marudom dobrze
Cytat:
Kilka kropli powinno byc OK.
Moze ci nie sluzy.
Zdaje mi sie ze za duzo eksperymentujesz i za bardzo sie miotasz sama przez to przechodzialm w poczatkach, to popularny grzech chcesz sprobowac wszystko na raz i miec efekty juz, a najlepiej na wczoraj. Przyhamuj. Masz jakikolwiek zestaw po ktorym bylo dobrze? To sie go trzymaj jakis czas i daj wlosom czas na zareagowanie na dobra pielegnacje, Daj sobie miesiac a potem zacznij kombinowac. Na razie co mycie zaskakujesz je czyms innym biedaki sa pewnie skolowane.
Brawo!
Cytat:
Napisane przez martyyn Poka wiadomo嗆
Na youtube widzia豉m filmiki instrukta穎we dziewczyn, kt鏎e same podcinaj sobie ko鎍闚ki. Mniejsza o precyzj w takim wypadku, ale ka盥a z nich przesuwa palcem po pojedynczych pasmach w這s闚, szukaj帷 miejsca, gdzie zmienia si faktura w這sa, tzn. gdzie zaczynaj si zniszczone ko鎍闚ki. My郵icie, 瞠 taka metoda jest dobra? Wybieram si na podci璚ie i poniewa moja fryzjerka rozumie co to znaczy "centymetr, poprosz", chc jej konkretnie powiedzie, czego oczekuj.
Ja tak robi sama w domu. Wczoraj 2h siedzia豉m i cie豉m w ten spos鏏. Nie wiem czy fryzjerka b璠zie si w co takiego w og鏊e chcia豉 bawi ale mo瞠 spr鏏uj sama?
Nic trudnego plus Ty wszystko kontrolujesz bo to TY MASZ no篡czki w r璚e haha.
Joanku jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:50   #4493
Klaudenc
Moderator

Wiadomo軼i: 3 203

elunka mam dla Ciebie bloga wartego uwagi, poczytaj, bardzo Ci si mo瞠 przyda
http://www.blondhaircare.com

Ja gliss kury mia豉m chyba ju wszystkie z od篡wek. Teraz mam niebiesk z kolagenem i te o dziwo nadal dobra. Minus taki 瞠 obecnie sk豉dy pozmieniali i wszystko jest po citric acid, regulatorze ph, czyli w ma貫j ilo軼i opr鏂z tej niebieskiej gdzie kolagen wysoko. Jeszcze milusi jest szampon gliss kur oil, od篡wka z tej serii, maska i jeszcze 鈍ietna maska by豉 ta bia豉, nie wiem tylko jaki sk豉d teraz ale u mnie by豉 fenomenalna kiedy - w這sy j wypija造 i to k豉dziona na mokre :O

Ju kt鏎e mycie u篡wam od篡wki z jedwabiem i olejami, jest dobrze. Sucho jest tak czy siak lecz mniej, kr璚 si, przypominaj w這sy w wygl康zie i w dotyku, niesamowite wcze郾iej w dotyku by造 jak sztuczna peruka. A myj tym gliss kurem i przed myciem na 2 minutki daj od篡wk emolientow, potem t z jedwabiem jako mask. Wreszcie si co ruszy這 z piel璕nacj *.*
Klaudenc jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 10:59   #4494
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Klaudenc.zacz窸am od "B喚du,.wpadki i punkty zwrotne"i jak.dziewczyny pisz co by這 najtrudniejsze.na pocz徠ku to 90% pasuje do mnie

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 11:16   #4495
201605161428
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 5 219

Moja ostatnio zyja sobie normalnie Wyciagam je na szczotce na uczelnie, zeby mozna bylo jak spiac, a w weekendy nosze fale. Mam swoja maske, odzywke i szampon i jest git falbana. Tylko grzywka sie straczkuje, ale stawiam, ze to problem naturalkow, bo zaczal sie jak cala odrosla.
201605161428 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:20   #4496
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez karllii Poka wiadomo嗆
U mnie lokowka nie zdalaby egzaminu, po 15 miutach od zakrecenia wlosow mialabym proste, takze...mnie tam nic nie kusi .
za to ja kiedy na這輳 wa趾i to p騧niej taki skr皻 potrafi mi si trzyma par dni. A lok闚ka mi rozprostowuje skr皻. Mimo 瞠 kr璚 lok闚k to one i tak po swojemu eh.

Cytat:
Dziewczyny, czy my郵icie 瞠 szybkie przet逝szczanie w這s闚 jest normalne w moim przypadku? Jestem falowana, od ucha w d馧 mam w這sy wysokoporowate a wy瞠j niskoporowate i proste (tylko grzywka i kr鏒sze kosmyki lekko wywijaj si). Musz my w這sy co max. 2 dni. Myj na co dzie p造nem Facelle, a na skalp nie nak豉dam nigdy 瘸dnych kosmetyk闚 opr鏂z oczywi軼ie szamponu. M璚zy mnie to, bo uk豉dam w這sy a po 1 dniu wygl康aj ju du穎 gorzej i robi si nie鈍ie瞠
Czytam czasami ten w徠ek i inne, gdzie w這somaniaczki pisz 瞠 myj w這sy nawet i 1x na tydzie i wystarcza im to. Mam wi璚 nadziej, 瞠 u mnie da si cho troch poprawi t sytuacj.
Mo瞠 facelle jest problemem? Wiele dziewczyn narzeka這 na niego po czasie. Zmie 豉godny szampon na inny. A mo瞠 w og鏊e przerzu si na szampony z SLS?
To 瞠 jedna myje raz na tydzie a druga codziennie to indywidualna sprawa ka盥ych w這s闚. Tak samo jest z kosmetykami.
Ja myje raz na tydzie bo po prostu brakuje mi czasu. ζdny skr皻 trzyma mi si do 3dni a p騧niej po prostu wi捫 i chodz dalej. Zreszt przy dziecku rozpuszczone w這sy nie maj szans.

Cytat:
Ja zaczyna豉m od spuszonych, krzywych w這s闚 do ramion. D逝go nie wiedzia豉m co robi itd. p騧niej wyjazd do UK i tam dopiero zacz窸am normaln piel璕nacj
I teraz jakbym nie umy豉 to b璠 si kr璚i - lepiej lub gorzej ale na pewno
magda1706 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:22   #4497
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 317

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka wiadomo嗆
Ja tak robi sama w domu. Wczoraj 2h siedzia豉m i cie豉m w ten spos鏏. Nie wiem czy fryzjerka b璠zie si w co takiego w og鏊e chcia豉 bawi ale mo瞠 spr鏏uj sama?
Nic trudnego plus Ty wszystko kontrolujesz bo to TY MASZ no篡czki w r璚e haha.
Generalnie wygl康a na to, 瞠 wsz璠zie ko鎍闚ki s zniszczone na mniej wi璚ej tej samej wysoko軼i, wi璚 o tyle j poprosz
A jak robisz sama, to wychodzi prosto?

Pani t逝macz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:31   #4498
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka wiadomo嗆
Ja myje raz na tydzie bo po prostu brakuje mi czasu. ζdny skr皻 trzyma mi si do 3dni a p騧niej po prostu wi捫 i chodz dalej. Zreszt przy dziecku rozpuszczone w這sy nie maj szans
Dokladnie. Jak ja wchodz do domu z pracy od razu wi捫e :/

Wyjrza豉m przez okno
Na parapecie zosta這
Bia貫 pi鏎ko -
Pami徠ka po Tobie
M鎩 Anio趾u

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 12:35   #4499
karllii
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 353

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka wiadomo嗆
za to ja kiedy na這輳 wa趾i to p騧niej taki skr皻 potrafi mi si trzyma par dni. A lok闚ka mi rozprostowuje skr皻. Mimo 瞠 kr璚 lok闚k to one i tak po swojemu eh.

Ja zaczyna豉m od spuszonych, krzywych w這s闚 do ramion. D逝go nie wiedzia豉m co robi itd. p騧niej wyjazd do UK i tam dopiero zacz窸am normaln piel璕nacj
I teraz jakbym nie umy豉 to b璠 si kr璚i - lepiej lub gorzej ale na pewno
Haha wspomnia豉 o wa趾ach i przypomnia這 mi si jak kiedy babcia zakr璚i豉 mi w這sy na wa趾i i moczy豉 w piwie
No normalnie tak jak ja, moje tez sa jakies krzywe zamiast pokrecone

U篡wa豉 kt鏎as joasi z keratyn ? Bo dorwa豉m dzisiaj i ciekawi mnie czy jest cos warta.
karllii jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:58   #4500
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 159

Cytat:
Napisane przez martyyn Poka wiadomo嗆
Generalnie wygl康a na to, 瞠 wsz璠zie ko鎍闚ki s zniszczone na mniej wi璚ej tej samej wysoko軼i, wi璚 o tyle j poprosz
A jak robisz sama, to wychodzi prosto?
Nie, nie wychodzi prosto bo nie robie na prosto.
Wiesz, moj skr皻 jest nieregularny. Robi帷 wi璚 lok po loku, jeden jest skr璚ony bardziej drugi mniej, kszta速 fryzury jest niby zachowany ale za kolejne mycie skr璚 sie mniej lub bardziej, to tak czy tak b璠 delikatnie r騜nej d逝go軼i.
Plus ja nigdy nie tne lok闚 na prosto tylko pod k徠em 瞠by 豉dnie si ko鎍e kr璚ily wiec jak teraz wyprostowalam to nie mam tak jak od linijki jak prostowolose na blogach tylko takie... hmm jakby to uj望 wida, kt鏎a partia w這s闚 normalnie jest lokiem bo to sa takie zako鎍zone, troch spiczascie ma貫 partie w這s闚.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karllii Poka wiadomo嗆
Haha wspomnia豉 o wa趾ach i przypomnia這 mi si jak kiedy babcia zakr璚i豉 mi w這sy na wa趾i i moczy豉 w piwie
No normalnie tak jak ja, moje tez sa jakies krzywe zamiast pokrecone

U篡wa豉 kt鏎as joasi z keratyn ? Bo dorwa豉m dzisiaj i ciekawi mnie czy jest cos warta.
Kolejna legenda miejska, cho mi samej s逝篡 takie zakr璚anie i plukanka piwna tez byla ok, to wi瘯szo嗆 dziewczyn nie wie, 瞠 to piwo trzeba odstawi 瞠by alkohol zwietrza a jak komu proteiny nie s逝膨 to tez sobie mo積a kuku narobi.
Joanku jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.