Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 15:35   #4471
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

ciagle Was podczytuje ale póki co nie chce wchodzić w dyskusje bo staram się nie myślec o staraniach
Gratuluje dziewczynki *
My dalej nabijamy jedynie wczoraj dałam odpocząć tz xd tz stwierdził ze wróży mi brzuszek w tym miesiącu xd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 15:44   #4472
Qazsew
Zakorzenienie

martusia02011992 a czym zajmuje sie twoj tż?oczyeiscie jesli mozna wiedziecdziewczyny caly czas was czytam choc nie powiem ze jest to latwe zadanie bo produkujecie w ekspresowym tempie,ale od kilku dobrych dni nie moge dojsc ladu z tym wizazem,ciagle cos mi sie zawiesza,musze od nowa wchodzic,ciezko cos zacytowac czy odpisac,ale staram sie byc na bieząco
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 15:50   #4473
Melka_89
Raczkowanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6268583 6] ciagle Was podczytuje ale póki co nie chce wchodzić w dyskusje bo staram się nie myślec o staraniach
Gratuluje dziewczynki *
My dalej nabijamy jedynie wczoraj dałam odpocząć tz xd tz stwierdził ze wróży mi brzuszek w tym miesiącu xd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

to trzymam kciuki!
Melka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 15:52   #4474
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia02011992 Pokaż wiadomość
raduska : tak wiem, tylko czy akurat któraś z Was brała pod postacią oeparolu czy czegoś innego , i czy coś pomogło.

megan1312 : acha, bo widzisz , mi się coś poprawił, ale nie aż tak jak bym chciała. jak się kiedyś nie starałam się o dziecko to śluzu było multum a teraz jak potrzebny to nie ma ...

lidka99 : to może jeszcze kupię wiesiołka w postaci płynnej, pijesz od początku okresu do dnia przed owulacją ? tak?

Niezłomna_89 : chyba też trzeba zwiększyć, tym bardziej że małżonek przyjedzie z trasy akurat wtedy co będzie owulacja ja wyczytałam że wiesiołka trzeba brać od 1 dnia okresu to dnia poprzedzającego owulację, ale pamiętam jak pierwszy raz zaczęłam go brać to też chwilę po okresie, ale jakaś zmiana była

monika0185 : zobaczę jak nie będzie poprawy to w przyszłym miesiącu spróbuje tego co Ty masz

VelaLuca : to chociaż jakiś plus z tego, no nie powiem paznokcie coś twardsze się zrobiły

giovanemamma: trzymam kciuki tak w aptece, ja biorę oeparol w tabletkach, ale chyba kupię teraz w płynie , tak jak lidka99

SteveS : zazdroszę że pomógł, a jaki bierzesz? powodzenia
Piłam od 1dc do połowy cyklu, owulację miałam aby raz więc ja przybrałam opcję picia do połowy cyklu
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 15:53   #4475
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melka_89 Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki!

Ja trzymam mocno kciuki za nas wszystkie żebyśmy już miały fasolki bo na to zasługujemy

Dziękuje

Stary 2016-07-06, 15:55   #4476
Melka_89
Raczkowanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6268659 6]Ja trzymam mocno kciuki za nas wszystkie żebyśmy już miały fasolki bo na to zasługujemy

Dziękuje

kochana jesteś
Stary 2016-07-06, 17:26   #4477
Vrenth
Zadomowienie

Trochę ominęłam, więc już nie dam rady nadrobić. W ogóle muszę na chwilę odpocząć od wątku, więc nie wiem, czy nie zniknę za chwilę na dłużej. Jak coś, to pogońcie mnie przez pw Zresztą teraz mam zamęt z wyjazdami, więc i tak mam dużo mniej czasu.

__malaMi__ - gratulacje! Trzymałam kciuki za Ciebie i trochę to daje nadzieję, że może i nam się uda.
Jeśli kogoś jeszcze pominęłam, to przepraszam - tylko przejrzałam ostatnie posty.

U mnie generalnie beznadzieja i pewnie się to utrzyma do końca wakacji. Już mam coraz bardziej rozregulowany cykl a przez wyjazdy to jeszcze gorzej. Po prostu już chyba mamy dość tych starań, więc staram się przynajmniej jak mogę odpuścić. Łatwo się mówi - w sumie już się pogodziłam z myślą, że te całe wakacje będą prawdopodobnie na straty. W każdym razie temperaturę przestałam mierzyć i staram się trzymać z dala od aplikacji, która zresztą teraz jest tak sobie wiarygodna. Jakbyście miały jakieś magiczne sposoby jak przestać myśleć o staraniach, to poproszę
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 17:55   #4478
sreberko4
Zakorzenienie

Dziewczynki moja kruszynka ma 2 mm i na obrazie usg widać było ruchy bijącego serduszka zakochałam się za wcześnie na określenie tp bo jeszcze za malutki jest, kartę ciąży założymy pewnie dopiero 3 sierpnia czyli ok 9 tygodnia ciąży cóż za uczucie Będę MAMĄ
Stary 2016-07-06, 17:58   #4479
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Dziewczynki moja kruszynka ma 2 mm i na obrazie usg widać było ruchy bijącego serduszka zakochałam się za wcześnie na określenie tp bo jeszcze za malutki jest, kartę ciąży założymy pewnie dopiero 3 sierpnia czyli ok 9 tygodnia ciąży cóż za uczucie Będę MAMĄ
Cudowne wiadomości! Będziesz nie tylko mamą, ale najlepszą mamą pod słońcem dla swojego Maleństwa. Gratulacje!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:07   #4480
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:25   #4481
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
2mm i szczescie i milosć bezgranicznaChyba wreszcie uwierzylaś w to co sie dziejębardzo sie ciesze razem z Tobą i mocno gratuluję,rosnijcie zdrowo i zagladaj tu czesto z ciążowymi fluidami
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 18:33   #4482
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie!!!!!
Stary 2016-07-06, 18:59   #4483
raduska
Zakorzenienie

Sreberko gratulacje jeszcze raz! Niesamowite uczucie ja cos czuje ze wysyp bedzie we wrześniu

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 19:00   #4484
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melka_89 Pokaż wiadomość
kochana jesteś

Cytat:

Jeeeeej gratulacje z całego serduszka
3 sierpnia w moje urodziny xd

Stary 2016-07-06, 19:08   #4485
sreberko4
Zakorzenienie

Dziękuję kochane moje tyle miłości w człowieku się rodzi na ten widok mój mały wielki człowieczek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 19:29   #4486
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję kochane moje tyle miłości w człowieku się rodzi na ten widok mój mały wielki człowieczek
wspaniałe wiadomości mamuśka

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 19:46   #4487
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zua,

Dr Perliński jest świetny. Jest specjalistą od chorób kobiecych, wiec wszelkie problemy z jajnikami, nadżerki itp itd, to najlepiej do niego. Wiem, że bardzo pomaga w leczeniu niepłodności. To tak jakby mój lekarz rodzinny , bo moja mama do niego chodzi i siostra, także cała nasza trójka tylko do Perlińskiego. Dla mnie jest najlepszy. Ja chodzę do niego do Gietrzwałdu na NFZ, to nigdy nie zwraca uwagi na wytyczne pt "3 usg w ciągu całej ciąży" czy ileś tam, tylko robi tyle, ile trzeba. Mi robił 11 razy usg w pierwszej ciąży. Chcesz skierowanie na jakieś badania? Żaden problem, wystawi. Zaświadczenia też wystawia. Ogólnie to jest taki lekarz "dla pacjenta", a nie taki, który robi taśmowo pt "następny/następna". Jak u niego jestem, to wizyta zazwyczaj trwa dość długo, odpowiada na wszystkie pytania, można z nim pogadać itp itd... Tylko to jest lekarz ze specyficznym stylem bycia, trzeba do niego przywyknąć, bo się może wydać trochę wyniosły na początku.

Tak zareklamowalas tego lekarza ze chyba sie do niego wybiore bo jestem z okolic do olsztyna mam 40km
A powiedz ile miej wiecej sie czeka na wizyte na nfz?
Stary 2016-07-06, 19:59   #4488
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Tak zareklamowalas tego lekarza ze chyba sie do niego wybiore bo jestem z okolic do olsztyna mam 40km
A powiedz ile miej wiecej sie czeka na wizyte na nfz?
Nie przyjmuje na NFZ spoza gminy Gietrzwald. Ja tam nie mieszkam od lutego, ale wciąż jestem tam zameldowana. Tak to tylko prywatnie w Olsztynie. Za dużo ma pacjentek na NFZ i przyjmuje tylko te wieloletnie oraz w ciąży, oczywiście nadal z gminy Gietrzwald.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-07-06 o 20:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:13   #4489
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Nie przyjmuje na NFZ spoza gminy Gietrzwald. Ja tam nie mieszkam od lutego, ale wciąż jestem tam zameldowana. Tak to tylko prywatnie w Olsztynie. Za dużo ma pacjentek na NFZ i przyjmuje tylko te wieloletnie oraz w ciąży, oczywiście nadal z gminy Gietrzwald.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Szkoda

Dziewczyny a moze znacie jakiegos dobrego lekarza na nfz z olsztyna?

Edytowane przez Megan1312
Czas edycji: 2016-07-06 o 20:15
Megan1312 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 20:46   #4490
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
To jeszcze czułaś ból????? Ja czułam jak grzebią, ciągną, szyją itd., ale bólu nie czułam. Nie no, to nie do pomyślenia! Jakiś giga order powinnaś za to dostać!!!
Niestety cholerny ból czułam, całe to grzebanie tam w środku i zakładanie takich zacisków , potem szycie, na prawdę horror. kilka razy jęczałam że boli no to dostałam coś dożylnie co nic nie dawało, po operacji dostałam histerii nie mogłam się uspokoić w ogóle. No i oko razem z głową bolało dobre 2 tygodnia tak że nie mogłam poruszać głową. Nie polecam takich atrakcji, a mogłoby się skończyć na samym laserze gdybym trafiła do rzetelnego okulisty wcześniej.

Cytat:
Jeju super😊 gratuluję wizyty!
Ja dziś miałam połówkowe, córcia waży 460 g i wszystko dobrze😆

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:11   #4491
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
O Jeziuuuuuu pamiętam te emocje, gratuluję bardzo

Dziewczyny jesteście kochane, bardzo dziękuję za życzenia zdrowia dla Hani - dziś było milion razy lepiej nadal osłabiona, ale bez gorączki, katar o wieeele mniejszy. Do tego dużo i długo spała

Któraś pytała o olej z wiesiołka, to jest on też często w Rossmanie, choć i tak polecam kupić na allegro, bo wychodzi tak czy siak najtaniej.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Niestety cholerny ból czułam, całe to grzebanie tam w środku i zakładanie takich zacisków , potem szycie, na prawdę horror. kilka razy jęczałam że boli no to dostałam coś dożylnie co nic nie dawało, po operacji dostałam histerii nie mogłam się uspokoić w ogóle. No i oko razem z głową bolało dobre 2 tygodnia tak że nie mogłam poruszać głową. Nie polecam takich atrakcji, a mogłoby się skończyć na samym laserze gdybym trafiła do rzetelnego okulisty wcześniej.

O rany, to się nacierpialas.

Super ze usg polowkowe ok Rośnie Ci córcia

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6268583 6] ciagle Was podczytuje ale póki co nie chce wchodzić w dyskusje bo staram się nie myślec o staraniach
Gratuluje dziewczynki *

Trzymam za to mocno kciuki młoda zoneczko

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Trochę ominęłam, więc już nie dam rady nadrobić. W ogóle muszę na chwilę odpocząć od wątku, więc nie wiem, czy nie zniknę za chwilę na dłużej. Jak coś, to pogońcie mnie przez pw Zresztą teraz mam zamęt z wyjazdami, więc i tak mam dużo mniej czasu.

__malaMi__ - gratulacje! Trzymałam kciuki za Ciebie i trochę to daje nadzieję, że może i nam się uda.
Jeśli kogoś jeszcze pominęłam, to przepraszam - tylko przejrzałam ostatnie posty.

U mnie generalnie beznadzieja i pewnie się to utrzyma do końca wakacji. Już mam coraz bardziej rozregulowany cykl a przez wyjazdy to jeszcze gorzej. Po prostu już chyba mamy dość tych starań, więc staram się przynajmniej jak mogę odpuścić. Łatwo się mówi - w sumie już się pogodziłam z myślą, że te całe wakacje będą prawdopodobnie na straty. W każdym razie temperaturę przestałam mierzyć i staram się trzymać z dala od aplikacji, która zresztą teraz jest tak sobie wiarygodna. Jakbyście miały jakieś magiczne sposoby jak przestać myśleć o staraniach, to poproszę
Może właśnie dzięki temu rozregukowaniu w wakacje się uda? Będziesz luźnej podchodzić do tematu...? Ty i tż?
Nie musisz nie myśleć o staraniach. Po prostu staraj się nie tracić przez ten najbliższy czas nerwów na nie. Choć łatwo mówić

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Dziewczynki wiesiołek w aptece albo sklepie zielarskim od 1dc do owulacji sie stosuje

Kurcze jestem dopiero co po @ a mnie podbrzusze nawala..

Może przedwczesna owu?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Jestem obecnie na etapie testów owulacyjnych, ten głupi wiesiołek sprawił, że normalnie muszę chodzić w wkładkami, co się normalnie nie zdarza! Do tego za tydzień i kilka dni jedziemy na urlop w góry A w weekend grill! Akurat w dzień teoretycznej owulacji...
Uuuuu

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Wcale nie jesteś okropna! Jeśli ma Cię to pocieszyć to teraz w maju jak byliśmy w PL na urlopie nawet nie pojechałam do rodziców (mieszkają 400km od nas, ale zawsze jeździliśmy), bo urodziła się mi siostrzenica i bratanica. Nie chciałam się dobijać. Na swój sposób cieszę się ich szczęściem, ale jest mi przykro, bardzo przykro.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Ja w piątek mam dostać @... Już bym najchętniej zrobiła test, ale powstrzymuje
U mnie test wyszedł 2 dni przed owu więc w sumie jutro już możesz spróbować. Aczkolwiek negatyw nie będzie musiał koniecznie być negatywem.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja też wolę gina faceta, lepiej traktują kobiety. Trafiają się też fajne babki no ale to ryzyk fizyk 😉

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

40-45 toć to młodzi lekarze dla mnie! Dla mnie starszy lekarz to jak ma po 60 tce
Też tak slyszalam- byłam u kilku beznadziejnych kobiet ginekologow, ale trafiłam w końcu na cudowna panią Gin w Krakowie i jestem zadowolona, oprócz jej cennika
Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Ja też tylko gin facet. Dwa razy w życiu byłam u kobiety i nigdy więcej. Teraz mam dwóch sprawdzonych na miejscu i jednego 50 km od domu i jeśli nam się uda, to do niego będę jeździła prowadzić ciążę

Na pewno się Wam uda

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Mój mąż zaraz wylatuje z Okęcia. Mam nadzieję, że lot przebiegnie bezproblemowo. Nie mogę się doczekać urlopu jesienią, lecimy z córą do Norwegii do niego. Norwegia jest taaaaaaka piękna.

Ginekolożki są beznadziejne... Ja całe życie chodzę do faceta, co prawda młody nie jest, bo okolice 50tki w tym momencie, ale jest wspaniałym lekarzem i facetem z klasą (nie, że jakiś oblech stary ). Jest przede wszystkim lekarzem z ogromną wiedzą, wie, co robi i co mówi, uratował wśród moich znajomych wiele ciąż zagrożonych, gdzie inni lekarze rozkładali ręce, albo zapobiegał kolejnemu poronieniu, kiedy inni nie wiedzieli, co z tym robić, także... Nigdy do kobiety nie pójdę, zdecydowanie bardziej wolę mężczyzn, są nawet pod względem badań dużo bardziej delikatni.

Druga sprawa, że mój ginekolog to szycha w szpitalu, w którym rodziłam i jak nie spieszyli się z podaniem mi znieczulenia podczas porodu, to nakrzyczałam na nich, że zadzwonię do dr Perlińskiego... Po 3 minutach był anestezjolog.
Aaa to Twój mąż w Norwegii pracuje? Jak często się widujecie?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia02011992 Pokaż wiadomość
witajcie,
no i u mnie niestety kolejna nieudana próba. okres .... ;/;/;/;/

a powiedzcie mi brała któraś z Was oeparol na poprawę śluzu? żeby go więcej było?
szkoda

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:17   #4492
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Jesteś normalna! Całkowicie!!! A faceci tak juz mają, dokładnie

No to jak ja z tym węzłem, ale siatkówka brzmi przerażająco!!!

No Polska służba zdrowia, po co znieczulacz, jak można na żywca :/ No z tym polipem, to brzmi tak, że na samą myśl padam!

Jeju, ja to samo z tym załamaniem wczoraj! Miałam Wam nie opowiadać, bo jestem kretynem , ale nie wytrzymam. Coś mnie wczoraj naszło i zrobiłam test wieczorem, tak, wieczorem i do tego po Ovitrelle...Bo tak sobie mądrze pomyslałam, że przynajmniej zobaczę 2 kreski i mi się w głowie odblokuje myśl, że jest niemożliwe bym je kiedykolwiek ujrzała... No i była 1 kreska, dziewczyny, ja dostałam takiej histerii... Ryczałam z godzinę, że masakra, że koniec, że nawet po zastrzyku 2 kresek nie ma itd. I niestety dzisiaj wcale nie mam lepszego humoru... Wczoraj TŻta bratu urodził się synek, bliska koleżanka z pracy z brzuszkiem codziennie na widoku, przerasta mnie to wszystko! Nie wiem już czasem to robić Wiem, że w weekend będzie oglądanie maluszka, czy ja jestem okropną osobą, żebrak strasznie mnie to smuci??? ;( Ale wiem, że Wy wiecie, że to nie jest tak, że ja się nie cieszę ich szczęściem, tylko martwię sobą

Radziłabym to samo

Cava, ja co prawda jeszcze się nie staram o dzidzię, ale jestem w stanie zupełnie sobie wyobrazić co czujesz. Bardzo mi przykro z powodu jednej kreski a to co czujesz jest zupełnie normalne.., przecież wiadomo, że nie życzysz źle tym dzidziusiom, tylko Cie boli, że Ty też tak bardzo je chcesz a się nie udaje. A innym udaje. To normalne ludzkie uczucia... Obyś już niedługo chodziła sama z takim brzuszkiem

A forum po to jest by się wygadac!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Testuje w piatek, to będzie 28 dc. Dzięki dziewczyny, zobaczymy co będzie. Ogólnie mam wrażenie że ten cykl był jakiś inny, bardziej bolał mnie jajnik niż zwykle, nie wiem, nie chce sie nastawiać bo zawsze źle na tym wychodzę
Ojeju jeju kciuki w piątek będą
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Esor zdrowia dla Hani. Choroba z takim małym dzieckiem to koszmar, bo nie wszystko można podać. Co stosujesz na katar? U nas nie było nigdy wielkiego kataru, tylko bardziej od zębów, ale pomaga woda morska, odciąganie, maść majerankowa. Warto zainwestować w nebulizator, bo to ulga od kataru dla całej rodziny.

BlackSanctum zdrowia dla Twojej córci również.
Dzięki! Właśnie po prostu odcisgalismy jej katarek aspiratorem, robiliśmy inhalacje solą (wrzątkiem do garnka i do tego sól), do tego ciągle na full działa nam nawilżacz powietrza. I w nocy był paracetamol na gorączkę.

Słyszałam o tych nebulizatorach ale to chyba drogie, nie?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Mój mąż właśnie wyjechał do Wawy, o 11:00 leci do Oslo, koniec laby. Następna laba dopiero w sierpniu. Po drodze czeka mnie przeprowadzka, bez niego.

Przytulam. Moja ma anginę od wczoraj. Ale to nasze piąte czy któreś spotkanie z anginą podczas jej całego życia, więc to już nic nowego dla nas. Wczoraj gorączka doszła do 39,5, jak siedzieliśmy na SORze wieczorem, bo trzeba było czekać na lekarza... Ale wiedziałam, że to angina, intuicja mnie nigdy nie myli. Oczywiście jedna dawka antybiotyku wystarczyła, aby gorączka przeszła, ale i tak do końca tygodnia moja mała siedzi w domu, przedszkole dopiero w poniedziałek. Dobrze, że pracuję sama u siebie i miałam wpisany urlop na te dni, bo składam ten teledysk, który nagrywałam w sobotę, to nie muszę się martwić o pracę i odwoływać nikogo.
Zdrówka dla Twojej córci
Biedna

Ale dobrze ze możesz sobie pozwolić na pracę z domu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:43   #4493
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość

dzięki
nie wiem jak nie myśleć, ja nie umiałam, po prostu oswajałam się z myślą, ze to nie wyjdzie tak łatwo i obmyślałam plan działania co dalej jakie badania. cykl z ktorym się udalo na poczatku uważałam za fajny i miałam przeczucie, ze jak planuje wakacje to może zajde akurat, bo mnie życie lubi robić w jajo :P i wakacje będzie trzeba odwołać. ale potem przyszły infekcje i wiedziałam, że nie ma szans żeby się udało. a jednak...

Cytat:
gratulacje!!!!

kiedy miałaś OM? i w którym tygodniu i dniu ciązy zobaczyłaś serduszko?

Kchane dzięki za kciuki, póki co jest dobrze, przyrost 147%, było 78 chyba, jest 178
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:48   #4494
Ewula88
Wtajemniczenie

Mała mi weszłam na wątek i odrazu rzuciło mi sie w oczy ze jesteś w ciazy. Moje gratulacje !! Tyle sie naczekalas ale w końcu sie udało
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:58   #4495
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Cudownie!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:00   #4496
Lawendulla
Raczkowanie

Witam wszystkie Staraczki bardzo serdecznie Właściwie to jestem z Wami już jakiś dłuższy czas i w tej części wątku na bieżąco ale dziś postanowiłam się odezwać jeszcze nie bardzo wiem jak się tu obsłużyć ale chyba to ogarnę... Właściwie to trochę tchnął mnie do napisania mój problem, bo sama staram się już trochę a w tym cyklu zaistniała taka sytuacja,że nie pojawiła się miesiączka ale też nie wychodzą testy których zrobiłam już ze cztery i nie wiem co myśleć. Nie mam objawów ani na ciążę ani na okres i ciągle nad tym rozkminiam Sreberko ma już potwierdzoną ciążę -pozdrawiam i gratuluję!... om miałam 4.06 to już 33 dc ile lat żyję tak długiego nie miałam w marcu byłam u gina wszystko było ksiązkowo-zdrowe to chyba nie zrobiło się żadne dziadostwo które zatrzymałoby krwawienie no po prostu nie wiem chyba będzie trzeba zrobić betę i się wyjaśni ale boję się rozczarowania ciągle jest nadzieja ale czemu testy nie wychwytują nic? i tak w koło macieja zadaję sobie te same pytania doradźcie coś!
Lawendulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:05   #4497
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Jeju to straszne co przeszłaś!

Super, że u dzidzi wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Lawendulla Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Staraczki bardzo serdecznie Właściwie to jestem z Wami już jakiś dłuższy czas i w tej części wątku na bieżąco ale dziś postanowiłam się odezwać jeszcze nie bardzo wiem jak się tu obsłużyć ale chyba to ogarnę... Właściwie to trochę tchnął mnie do napisania mój problem, bo sama staram się już trochę a w tym cyklu zaistniała taka sytuacja,że nie pojawiła się miesiączka ale też nie wychodzą testy których zrobiłam już ze cztery i nie wiem co myśleć. Nie mam objawów ani na ciążę ani na okres i ciągle nad tym rozkminiam Sreberko ma już potwierdzoną ciążę -pozdrawiam i gratuluję!... om miałam 4.06 to już 33 dc ile lat żyję tak długiego nie miałam w marcu byłam u gina wszystko było ksiązkowo-zdrowe to chyba nie zrobiło się żadne dziadostwo które zatrzymałoby krwawienie no po prostu nie wiem chyba będzie trzeba zrobić betę i się wyjaśni ale boję się rozczarowania ciągle jest nadzieja ale czemu testy nie wychwytują nic? i tak w koło macieja zadaję sobie te same pytania doradźcie coś!
Witaj! Może owu Ci się przesunęła? zrób jutro rano znowu albo idź na betę albo poczekaj jeszcze ze dwa dni i dopiero testuj Powodzenia!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:13   #4498
giovanemamma
Rozeznanie

Ja już widzę, że okres mi się zaczyna, to takie frustrujące
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:14   #4499
Lawendulla
Raczkowanie

Nie dziękuję! No właśnie w ogóle cały ten mój cykl to dziwna sprawa, bo spisałam go na straty ponieważ tż był w rozjazdach i nawet testów owu nie robiłam i straciłam rachubę kiedy była i jedynie powitanie musiało chwycić na przesuniętą innego wytłumaczenia nie ma,bo wydawało mi się,że już było za późno... no nic zobaczę z jakim nastawieniem wstanę rano czy na kolejny test, dalsze czekanie czy na betę polecę

cytowanie mi nie wychodzi hehe

Edytowane przez Lawendulla
Czas edycji: 2016-07-06 o 22:16
Lawendulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:17   #4500
giovanemamma
Rozeznanie

Może i ja zacznę z tymi testami na owulację... Powiedzcie mi tylko proszę kiedy najlepiej się wtedy kochać? bo chyba nie w dzień owulacji?
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości